Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oproep tot onderzoek bij PSV: ‘Het is een thema dat ons bezighoudt’

Laatste update:

PSV won zondagmiddag probleemloos van Excelsior (3-0), maar toch waren er na afloop van het thuisduel niet louter blije gezichten in Eindhoven. Jeffrey Bruma gleed weg op de glibberige grasmat in het Philips Stadion, waarna hij geen andere uitweg zag dan aan de noodrem trekken: de verdediger beging een overtreding op tegenstander Tom van Weert en moest dat bekopen met een rode kaart.

/

Trainer Phillip Cocu is bezorgd over het veld waarop de koploper van de Eredivisie zijn thuiswedstrijden speelt. “Het is een thema dat ons bezighoudt. Als PSV moeten wij ernaar streven dat er een perfect veld ligt”, vertelt de coach, die zelf ook werd weggestuurd, aan De Telegraaf. “Thuis moet je op basis van het voetbal wedstrijden kunnen winnen en niet de hele tijd wegglijden zoals nu gebeurde bij Bruma.”

De grasmat, afgelopen zomer nog voor een bedrag van 80.000 euro vernieuwd, was voor Cocu zelfs mede aanleiding om geen beroep te doen op de lichtgeblesseerde Luuk de Jong en Andrés Guardado. “De belasting voor liezen en spieren is op deze mat groot”, legt hij uit. Oud-speler Willy van de Kerkhof roept op tot onderzoek. “Want als Bruma niet wegglijdt, was er niets aan de hand denk ik. Laatst gebeurde het ook bij de keeper van SC Cambuur-Leeuwarden en bij Adam Maher. Dus of het ligt aan de schoenen of aan het veld”, zegt Van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant.

Denk je dat er iets mis is met het veld in het Philips Stadion?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties


Veld is inderdaad een drama dit seizoen, topclub onwaardig. Overigens, heb de beelden van Bruma nu al 28x terug gekeken en kan nog steeds niet ontdekken wat hij verkeerd doet. Lijkt alsof Van Weert met zijn hak tegen de knie van Bruma komt. Je ziet Bruma duidelijk nog inhouden. Maar goed, Knvb kennende zal het wel wedstrijd of 3 worden.

6 oktober 2014 om 12:35

Was ook niet veel inderdaad. Een beetje ongelukkig waarbij het scheenbeen van Bruma werd geraakt. Echt een overtreding misschien niet, maar dankbaar gebruik gemaakt van het (niet bedoelde) contact..

6 oktober 2014 om 12:38

Een professionele overtreding zoals den deze zal nooit 3 worden, maar is 1 wedstrijd. Ontzettend dom van Bruma om zoiets ook maar de scheidsrechter te laten denken. Laat hem dan toch lopen en misschien wordt het dan 3-1. PSV was veel te sterk op een gegeven moment om te gaan paniekeren als Excelsior per ongeluk zou scoren.

6 oktober 2014 om 12:50

Wat kunnen wij toch weer zeuren, als hij inhoud zijn mannetje laat lopen en niet eens probeer om mee te lopen dan is het ook niet goed en is het een waardeloze verdediger, nu probeerde Bruma gewoon achter van weert aan te rennen ging het fout, het is ook niet zo dat hij hem expres neerhaalt met een doodschop ofso, scheidsrechter kon eigenlijk wel geel geven,ten eerste omdat hij hem niet expres raakt (tijdens het rennen kan iedereen op zo,n snelheid over elkaar struikelen) ten tweede liep Rekik ook nog redelijk mee.

6 oktober 2014 om 12:59

De scheids kan hier geen geel voor geven. Rekik liep er een meter of 15/20 naast en ondanks dat die spits niet bepaald de snelste was aangezien hij meteen werd ingehaald door Bruma is dat toch een te grote afstand voor de scheids. Het was meer pech dan opzet, maar rood was wel de juiste beslissing.

Heb het in de Kuip ook al een paar keer gezien, ik vraag me dan elke keer af of ze hun balletschoentjes nog aan hebben of dat het inderdaad aan het veld ligt?! Je zou zeggen dat ze met te korte noppen spelen, maar goed.

6 oktober 2014 om 12:39

ik denk dat het deels ook licht aan de schoenen, vroeger (in de tijd van zwarte schoenen en langere noppen) zag je veel minder mensen uitglijden dan nu. Ondertussen je er van uit mag gaan dat de kwaliteit van het veld beter is geworden door de jaren heen

6 oktober 2014 om 12:49

ja inderdaad, die goeie ouwe tijd waar je eerst het veld deed testen en dan vervolgens de juiste noppen uitzocht om onder je schoenen te schroeven. Het zal ook wel aan de schoenen liggen, de meeste spelers voetballen het liefst op kleinere noppen volgens mij.

Ik weet niet eens of het veld drama is. Maar het is altijd zoeken naar iets. Die Bruma kan er niks van en dat weet Cocu ook. Als jij met 3-0 voorstaat en dan nog rood pakt op zo manier. Dan mis je echt wat hersenen om het in de voetballerij te maken. Ik vind het zoeken naar iets wat er niet is. Als Depay straks terug is, zal je zien dat er dan weer andere verhalen komen. Gebroeders Kerkhof denken dan aan EL winnen.

6 oktober 2014 om 12:45

Bruma speelt tot nu toe anders een prima seizoen waarin hij veel minder concentratieproblemen heeft dan vorig jaar, hetzelfde geldt voor Willems. Degene die tegenvalt achterin is juist Rekik.

Die laatste zin is dan wel weer waar, maar goed.

6 oktober 2014 om 12:51

@fl0

Bruma kan er echt niks van man. Hij is gespierd er staat wel iets. Maar dan houdt het echt allemaal wel op. Wat is dat jong toch opgehemeld des tijds toen hij naar Chelsea ging. Ik vind het echt zo ontzettend meevallen hoe goed hij is. Een Van Beek van Feyenoord zit op het zelfde niveau als voorbeeld.

6 oktober 2014 om 12:58

Vorig seizoen had je gelijk, nu echter niet. Hij staat in de top 5 meeste gewonnen duels dit seizoen en speelt gewoon ijzersterk itt Rekik die ineens kopduels wint en ongelofelijk slechte inspeelpasses naar het middenveld produceert. Dat jij van Beek op hetzelfde niveau vind zitten kan, dat zullen vast wel meer mensen vinden. Echter denk ik niet dat die alle wedstrijden van PSV dit seizoen zien.

edit: wint moet verliest zijn.

6 oktober 2014 om 13:11

Rekik staat er niet om perfecte passes te geven hij staat er om te verdedigen. Ja rekik zijn inspeel passes zijn slecht. Daarom hanteert hij vaak de lange bal naar voren. Als ze een korte pas willen moet bijv Hendrix zich beter aanbieden zodat die pass niet kan mislukken. Is dit niet het geval geeft hij vaak een lange pas(als het middenveld te ver weg staat) in mijn ogen een juiste beslissing

6 oktober 2014 om 13:18

Het probleem van Rekik is dat hij het middenveld over wil slaan met een bal over de grond. Een crosspass die fout gaat kan ik mee leven, maar hij wil bijvoorbeeld Wijnaldum of Jozefzoon inspelen met een veel te zachte of scheve pass over de grond, ook als Hendrix beschikbaar is.

6 oktober 2014 om 13:24

Maak je niet druk, degene die Bruma dit seizoen nog steeds een slechte verdediger vinden heb of PSV niet gezien of ze zijn niet objectief. Ahjacied lijkt me het tweede geval. Bruma speelt dit seizoen gewoon sterk, we krijgen weinig goals tegen en de goals die we tegen krijgen kan hij niets aan doen.
Rekik speelt niet geweldig en Willems is te aanvallend, zoals altijd eigenlijk. Arias vind ik wel ontzettend goed spelen nu die zijn basisplaats weer terug heeft. Brenet deed het trouwens ook niet slecht in de laatste wedstrijden (behalve die domme overtreding tegen Heerenveen).

6 oktober 2014 om 12:47

Ben het met je eens dat Bruma er niks van kan. Heeft wel veel vooruitgang geboekt tegenover vorig jaar. Maar je ziet dat Rekik hem ook flink is voorbij gestreeft. Bruma is altijd te lomp. En mist finesse. Vaak is zijn redmiddel een forse sliding. Maar dat gaat ook maar 8/10 keer goed.

Het is natuurlijk ook niet de schuld van het gras. En zelfs als dat zo was. Dan mag je nog steeds geen rood pakken als je 3-0 voor staat halverwege de tweede helft. Nu zorgt hij er persoonlijk voor dat PSV niet met de basis 11 begint tegen AZ.

Het veld ziet er altijd goed uit in het Philips Stadion, echter glijdt de een na de andere uit. Locadia had de 3-0 moeten maken, een paar minuten na rust, maar gleed uit. Maher glijdt uit bij het nemen van een vrije trap. Dat is toch zorgelijk. Bij Bruma weet ik niet of hij nou echt uitglijdt, of dat zijn aanname gewoon heel slecht is.

Deels zal dit inderdaad, zoals hierboven gezegd wordt, aan het schoeisel liggen, maar kan me niet voorstellen dat enkele Psvers thuiswedstrijd na thuiswedstrijd de verkeerde schoenen kiezen, want ze voetballen er toch vaak zat.

In Nederland zou het juist prima mogelijk moeten zijn om de beste velden neer te leggen, maar in plaats daarvan moeten we het blijkbaar doen met slechte velden, of nog erger.. kunstgrasvelden.

Ik zou eerst maar eens een onderzoek doen naar die hedendaagse kicksen die door de modepoppen genaamd profvoetballers gedragen worden.
De noppen en de grip is al lang niet meer van belang , de kleur daarentegen.......
Als je een goede warming up doet op welk veld dan ook dan merk je gelijk hoe goed de grip is.

6 oktober 2014 om 15:35

Het veld is tegenwoordig zo kort gemaaid om de bal sneller te laten lopen dat ze sneller onderuit gaan.

Dit is nu de reden dat Pec, Heracles, Cambuur, ADO enz op kunstgras spelen. Afgelopen zomer werd deze mat voor 80.000 euro vernieuwd en nog steeds is hij slecht. Dat geld kunnen wij niet missen, je kan trouwens beter spelen op een goed kunstgrasveld als op een slecht grasveld.

6 oktober 2014 om 12:56

Alleen is geen een kunstgrasveld goed...

6 oktober 2014 om 13:08

Verschillende profspelers denken daar toch anders over, je kan beter spelen op een goed modern kunstgrasveld als op een knollenveld. De wintermaanden komen er weer aan, dus dat wordt weer drama op de meeste echte velden

6 oktober 2014 om 17:54

Op zich is er niks met kunstgras. Al vind ik niet dat het op professioneel niveau thuis hoort.voetbal wordt al sinds oudsher op gras gespeeld en daar hoort het ook thuis in mijn ogen. Je moet is in Engeland beginnen over kunstgras, dan hangen ze je aan de hoogste boom.

Dat Scandinavische (en andere koude landen) veelal op kunstgras spelen kan ik inkomen in verband met de weersomstandigheden. Door de hevige sneeuwval of als het flink gevroren heeft kan er niet gespeeld worden op gewoon gras, dat is daar natuurlijk nogal snel. Met kunstgras is dit probleem verholpen. Het veld bevriest niet en de sneeuw schuif je er zo vanaf.

Maar in Nederland sneeuwt het niet zo erg en vriest het niet zo hard als daar. Sterker nog, in de winter kunnen hier bijna alle wedstrijden doorgaan.

Het is jammer dat de Knvb de teugels wat betreft de centen zo strak aantrekt. Hierdoor wordt een grasveld voor de kleinere profclubs helaas te duur.

Dus ik begrijp de kleinere clubs in Nederland wel, maar voetbal verliest op deze manier wel deels zijn charme.

En zo heb je in 1x 80.000 euro de wc in gespoeld. Er klopt iets niet en dat zie je duidelijk terug in al die glijpartijen. Volgens Gertjan. Verbeek komt het door al die moderne schoenen die de voetballers tegenwoordig aantrekken maar ik weer het niet. PSV heeft jarenlang het beste grasmat van de eredivisie gehad dus ze moeten hiermee aan de slag.

Misschien moeten de spelers eens wat meer letten op de noppen in plaats van de kleur van hun schoenen. Het is op veel meer velden een gewoonte geworden om bij het minste of geringste uit te glijden. Dat gebeurde niet toen er nog fatsoenlijke noppen onder de schoenen zaten. Of misschien maakt alle gel uit hun haar het veld wel zo glad.

Ohohohoh Cocu wat begin je zieliger te worden met de week.. dan is het weer zus dan weer zo..

Laat eerst die onderzoek naar jullie grond maar eens afgelopen zijn en lekker die 60mln terug betalen naar de gemeente.. maar nee PSV weet al lang dat het die 60mln moet terug betalen maar hoelanger het duurt hoe meer ze kunnen wegzetten om dat straks te kunnen betalen zonder in de problemen te komen... top bezig dat PSV

6 oktober 2014 om 14:58

Zo zo zo.. Wat een frustratie.. Je hebt vast de details niet door gelezen. En zonder gemeente Rotjeknor zal de Kuip ook niet verbouwd gaan worden en wordt Feyenoord meer kanpioen! Zelfs mijn club uit Amsterdam heeft veel geld via de gemeente, net als tal van andere clubs in NL. Sterkte jongen!

6 oktober 2014 om 15:19

Ik heb geen frustratie maar het is wel schrijnend.. + waarom (zoals vele hier) voel je je meteen aangesproken aan gaan ze gelijk op de man af omdat die toevallig een andere clubvoorkeur hebben. Wel geheel toevallig weer dat het mensen zijn met mindere punten.. niet dat ik daar veel waarde aan hecht maar het zegt wel iets over het niveau van reageren Overigens heeft Feyenoord er niks mee te maken en kijk zelf even naar de details want wat PSV heeft gedaan is gewoon niet rechtsgeldig..

6 oktober 2014 om 18:31

Tot zover is het rechtsgeldig, dus ik snap niet wat je bedoelt. Of zitten burgemeester Van Gijssel en dhr. Sanders al in de gevangenis?

Wellicht een wake up call, zonder gemeente zal geen enkele club in het Nederlandse voetbal voortbestaan. Zonder gemeente geen exploitatie van een stadion. Dus ook niet de verbouwing van De Kuip of een nieuw stadion voor jouw club!

Edit: Ik zie ook niet in wat het 'gemeentegeld' met de grasmat van het Philips Stadion te maken heeft. Waarschijnlijk probeer je te provoceren en trap ik daar in.

6 oktober 2014 om 16:09

Tjonge jonge probeer eens een praatsessie ergens.
Wat een onzinnige belachelijke redenering en redenen haal jij er dan bij?

Intern bij psv is al een paar weken onvrede over de nieuwe grasmat.

Dat jij daar dan als een gefrustreed dingetje er een zakelijke transactie van 2 jaar terug bij haalt is niet alleen triest maar ook erg dom.
Sorry dat ik het zo zeg.

De fout van Bruma kwam niet door het veld maar door zijn gebrekkige techniek.
Terecht rode kaart daarna voor het ontnemen van een scoringskans.
Maar 1 wedstrijd schorsing zou wel voldoende moeten zijn want het was geen zware overtreding.

Door dat kutveld maakte nienhuis een inschattingsfout bij de 2-0 van psv tegen cambuur

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren