Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opmerkelijk verhaal uit Duitsland: ‘Klopp vetode transfer Bayern-Star’

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft dit seizoen moeite om tot scoren te komen en daar heeft het vertrek van Robert Lewandowski ongetwijfeld mee te maken. De aanvaller ruilde die Borussen afgelopen zomer in voor Bayern München, maar Dortmund heeft de kans gehad om er een speler van de kampioen voor terug te halen. Der Spiegel meldt dat Mario Mandzukic serieus in beeld was bij de beleidsbepalers in Westfalen.

/

Het invloedrijke Duitse weekblad meldt dat algemeen directeur Hans-Joachim Watzke en sportief directeur Michael Zorc het erover eens waren, dat de 28-jarige Mandzukic de ideale opvolger van Lewa zou zijn. Trainer Jürgen Klopp sprak echter zijn veto uit over de transfer, want hij vond de Kroatisch international ‘karakterologisch’ niet bij het elftal passen.

Mandzukic kon bij Bayern niet altijd door één deur met coach Josep Guardiola en Klopp werkt niet graag met ‘lastige jongens’: “Ook al kun je nog zo goed voetballen, als je een klootzak bent, dan hoeven wij je hier niet te hebben”, heeft Klopp volgens het Duitse blad in het verleden al eens duidelijk gemaakt. Mandzukic ging uiteindelijk naar Atlético Madrid en Dortmund ging in zee met Adrián Ramos en Ciro Immobile.

Heeft Borussia Dortmund een nieuwe spits nodig?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mandzukic is een lastige jongen volgens Klopp???
Als Klopp denkt dat Mandzukic een klootzak is, wat zijn Großkreutz en Subotic dan?
Mandzukic kon zich gewoon niet vinden met de tactische aanwijzingen van Guardiola. Dat is de enige reden om Bayern te verlaten. Hij kreeg vorig seizoen nog regelmatig speelkansen van Pep. Niet voor niets zei Pep dat Mandzukic de best koppende spits is in de 16.

25 januari 2015 om 12:44

Niet volgens Klopp, volgens Der Spiegel. Daarnaast is het lekker aangedikt zo lijkt het. Als je karakterologisch gezien niet bij een elftal past wil nog niet zeggen dat je een klootzak bent. Kortom, sensatieberichtje

25 januari 2015 om 13:15

Mandzukic had ook bij Wolfsburg al problemen. Is gewoon niet de makkelijkste.

Zou ik me erg goed kunnen voorstellen, in mijn ogen wordt Mandzukic namelijk enorm overschat. Een enorm vervelende persoonlijkheid binnen de lijnen en daarnaast nog eens geen geweldige voetballer. Toch wel een flinke stap terug ten opzichte van z'n voorgangers bij Atletico Madrid als Agüero, Torres, Forlán, Falcao en Diego Costa. Kan me goed voorstellen dat Klopp met het geld dat hij beschikbaar had liever andere spelers had willen aantrekken.

25 januari 2015 om 12:46

Dat kan ik mij inderdaad ook voorstellen, maar je kunt niet ontkennen dat Mandzukic het waarschijnlijk beter zou doen dan Immobile en Ramos tezamen.. Mandzukic is namelijk wel een echte goaltjesdief, en was niet duur. Immobile kostte bijna evenveel volgens mij, en had nog niet eens de helft bewezen van wat Mandzukic heeft bewezen. Bovendien acht ik Klopp best een trainer die met zo'n "moeilijke" persoonlijkheid kan omgaan. Heb jij trouwens voorbeelden van dat Mandzukic een moeilijke jongen is? Want ik hoor er niet veel over bij hem, alleen dat het in de wedstrijd soms een naar mannetje is (maar dat is een Diego Costa ook bijvoorbeeld).

25 januari 2015 om 12:46

Mandzukic doet het anders prima, en dat deed ie overal waar hij kwam. Overschat is ie zeker niet, aangezien hij nooit bij de aller beste spitsen word gerekend, en dat klopt aangezien hij net onder de echte top zit, Mandzukic word goed op waarde geschat en is een prima spits.

Ik denk zelfs dat momenteel Mandzukic het beter doet bij Atletico dan zijn vervanger Lewandowski bij Bayern. Mandzukic zit al aan 16 goals in 23 wedstrijden, alle competities meegerekend, Lewa zit amper aan 10 goals in 21 wedstrijden, alle competities meegerekend.

25 januari 2015 om 13:10

Statistieken zeggen wat dat betreft niet zoveel, Mandzukic heeft bijvoorbeeld bij Atletico Madrid enorm veel te danken aan de aanvoer van Griezmann, Koke en Turan en maakt relatief veel doelpunten die elke andere spits ook zou maken. Hij maakt z'n doelpunten, maar niet veel meer dan dat. Toch wordt hij wel eens genoemd als één van de betere spitsen ter wereld en dat blijf ik eerlijk gezegd teveel van het goede vinden.

Overigens is er wel een verschil tussen Bayern en Atletico; bij de eerste ploeg zijn er veel verschillende doelpuntenmakers, terwijl bij Atletico alle hoop gevestigd is op de spitsen. Dan is het natuurlijk makkelijker om aan je doelpunten te komen dan wanneer je ze moet delen met spelers als Müller, Götze, Robben en Ribery.

25 januari 2015 om 13:22

Bij Bayern is de aanvoer niet minder, ook moet je in rekening houden dat Bayern gemiddeld meer kansen creëert dan een Atleti, daar mag de hoop meer op Griezmann en Mandzukic liggen, maar die twee spelen in een team dat ook minder creëert dan Lewa's team. Momenteel doet Lewandowski het simpelweg een pak minder dan bij Dortmund, en doet Mandzukic het aanzienlijk beter dan Lewa.

Bovendien maakt Mario goals zeg je die anderen ook zouden maken, maar denk je niet dat dit ook vooral door zijn geniale positionering voor doel komt?

25 januari 2015 om 13:57

Dat vraag ik me serieus af; is de aanvoer bij Bayern München beter dan bij Atletico Madrid? In het geval van de Duitsers wordt het gevaar vooral gecreëerd door de twee buitenspelers en de lopende mensen die de zestien inkomen, voor de spits is het dan erg lastig om daaruit een doelpunt te maken. Bij Atletico Madrid krijgen Griezmann, Koke en Turan de ruimte om hun acties te maken in de tegenaanval en hoeft Mandzukic er alleen voor te zorgen dat hij ergens voor het doel loopt om het af te maken. Ondanks dat Bayern meer kansen creëert denk ik niet dat Lewandowski meer kansen krijgt dan Mandzukic, puur vanwege het feit dat de spelopvatting totaal anders is.

En inderdaad, Mandzukic maakt doelpunten die anderen ook zouden maken. Natuurlijk zal het deels liggen aan zijn positionering, maar toch denk ik dat andere spitsen het minstens zo goed zouden doen bij Atletico.

Nu wensen ze daar dat ze hem toch gehaald hadden, veel beter dan Immobile en Ramos, vooral Immobile is vreselijk beperkt en is een pure counterspits, verwonderlijk dat Dortmund daar zoveel voor betaald heeft.

25 januari 2015 om 13:16

Ik vind dat Dortmund niet overtuigend inkoopt. Welke topper hebben ze nu al gekocht de laatste jaren? Allemaal net-niet spelers.

25 januari 2015 om 13:27

Nee Dortmund is elk jaar alleen maar minder geworden. Je ziet er ieder jaar sterspelers weggaan die niet goed opgevangen worden. Toch hebben ze nog een hoop goede spelers met Reus, Kagawa, Gundogan, Sahin, Hummels en Subotic.

25 januari 2015 om 14:32

Alleen maar minder geworden? Ze zijn elk jaar alleen maar gegroeid. Selectie is steeds breder geworden en bepalende spelers als Kagawa en Sahin zijn zelfs teruggekocht.

25 januari 2015 om 15:23

@elphenomeno
Je weet dat Kagawa en Sahin geen schim meer zijn van de spelers die ze waren toen ze Dortmund een aantal jaar geleden verlieten, deze spelers hadden niet teruggekocht moeten worden want dit zijn geen versterkingen.

Als die waar is, dan is dit een blunder van formaat van Klopp. Een topper in de Bundesliga als Mandzukic links laten liggen om een nobele onbekende als Immobile te halen.
Een betreurende beslissing van Klopp.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren