Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-spitsen met jetlag? ‘Waarom gaan we niet 3 keer 25 minuten spelen?’

Laatste update:

Ronald Koeman mist tijdens de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland door blessures een heel elftal aan spelers. Voor de bondscoach van het Nederlands elftal is de overvolle speelkalender een doorn in het oog. Evgeniy Levchenko, voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond VVCS, kan zich de frustratie van verschillende bondscoaches voorstellen.

Koeman kijkt niet op van de vele blessures bij de spelers van het Nederlands elftal. “Zo extreem als nu heb ik het nog nooit meegemaakt", zei de bondscoach maandag op een persconferentie in Zeist. “Maar het ligt puur aan de overvolle speelkalender. We klagen er al jaren over. Maar dat heeft kennelijk allemaal geen zin. Het wordt alleen maar nog drukker.”

De keuzeheer van Oranje kan deze interlandperiode niet beschikken over de keepers Mark Flekken en Justin Bijlow. De verdedigers Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Sven Botman en Tyrell Malacia zijn ook niet inzetbaar. De middenvelders Frenkie de Jong, Steven Berghuis en Teun Koopmeiners ontbreken eveneens, net als de aanvallers Noa Lang, Memphis Depay en Cody Gakpo.

“Spelers staan onder grote mentale en fysieke druk”, zegt Levchenko tegenover het Algemeen Dagblad. “Al wil ik benadrukken dat dit puur over de topvoetballers gaat, die competitie-, beker- en Europees voetbal spelen én international zijn. Zij reizen veel, slapen dus minder en moeten altijd goed presteren. Koeman, en met hem vele andere bondscoaches, krijgen spelers een paar dagen van tevoren binnen, moeten in no time een team smeden en willen niks kapotmaken.”

Als voorbeeld haalt Levchenko Feyenoorder Santiago Gimenez aan. De spits was zondagmiddag twee keer trefzeker tegen PEC Zwolle (0-2) en vloog die avond naar Mexico. Zaterdag speelt hij tegen Ghana, dinsdag tegen Duitsland en een dag voor de wedstrijd tegen Vitesse, op 21 oktober, is hij terug in Rotterdam. Gimenez begon vorige maand met een jetlag in de basis tegen Heerenveen. Ook van de inmiddels herstelde tweede spits Ayase Ueda, die interlands met Japan speelt, verwacht Arne Slot dat hij met een jetlag terugkeert.

Het AD stelt onder andere dat Feyenoord misschien zelf moet zorgen dat het geen Mexicaans en Japans international als optie één en twee in de spits heeft, maar volgens Levchenko is het lastig tot structurele oplossingen te komen. “Financieel gezonde clubs werken met selecties die twee-, driedubbel bezet zijn. Je moet durven rouleren. De kwaliteit van wedstrijden gaat omlaag, door de druk en vele blessures. Als mondiale bond moet je echt goed nadenken hoe je spelers beschermt en, heel cliché, niet alleen aan geld."

Levchenko vraagt zichzelf hardop af of wedstrijden misschien niet minder lang moeten duren. “Dat werkt goed in andere sporten. 3 keer 25 minuten, bijvoorbeeld, met meer mogelijkheden om door te wisselen en dus meer rust. De komende jaren zal dit niet gebeuren in een conservatieve sport als voetbal. Maar als je niet nadenkt over oplossingen, gaat het topvoetbal uiteindelijk kapot.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Coaches kunnen tegenwoordig 5 keer wisselen. Ze kunnen ook de hele opstelling omgooien om spelers te sparen. De spelers die hij benoemt, die alles spelen, kunnen toch ook gewoon op de bank als ze er doorheen zitten? Dit zijn ook juist spelers die bij clubs zitten die een zeer brede selectie kunnen veroorloven.

12 oktober 2023 om 08:19

Dus de club die het salaris betaalt moet spelers op de bank houden omdat ze steeds vaker worden ingezet voor interlands? Het probleem is niet zo zeer de hoeveel wedstrijden bij de club (de medische staf kan prima monitoren hoe een speler belast kan worden), maar het reizen naar andere tijds zones en anders speel schema’s. Beter stopt de FIFA / UEFA met onzinnige tournooitjes en harmoniseren ze de speelkalender maximaal.

12 oktober 2023 om 09:40

Inderdaad proberen de competities gelijktijdig te spelen tussen september en mei. In juni ene jaar kwalificatietoernooi en jaar erop wk of continentale toernooien. Tussendoor geen interlands.

En dan kan je per kwalificatie poule een land loten die het mag organiseren.

Hebben alle spelers in juli vrij, augustus voorbereiding. En december ook drie weekjes stoppen.

Juli transferperiode.

12 oktober 2023 om 09:40

Vooral dit hè. Gimenez speelt dus nu twee wedstrijden om 3 uur 's nachts ofzo als het gaat om wedstrijden in Amerika. Dus dat zijn gewoon walgelijke tijden en aanslagen op het lichaam. In twee weken tijd je hele ritme twee keer moeten omgooien is niet niks. Dan kan je er miljoenen voor krijgen, maar betekent niet dat het gewoon mensen zijn die oververmoeid kunnen worden.

12 oktober 2023 om 11:05

Martyn7

Oneens!

Prima dat Feyenoord een Japanse en Mexicaanse spits haalt... dan koop je de problemen als jetlag erbij en moet je niet zeuren.

Net zo goed als dat Ajax Kudus of PSV Sangare haalt met het verhaal Afrika Cup in de winter.

Waarom moeten interland-liefhebbers of supporters van Heerenveen, Go Ahead of Sparta op de blaren zitten, door het beleid van topclubs? I.v.m. Europese inkomsten hebben deze club zat geld voor een extra spits om de belasting van spelers te reguleren. Dat ze dan een Japanner als vervanger van een Mexicaan halen is hun eigen gemaakte probleem!

Barca, Real, United en City voegen er bewust nog voorbereidingstripjes richting China, Australie, VS of Indonesie aan toe... Dit noem ik niet zuinig omgaan met belasting van spelers....

Het is in om te roepen, stoppen met interlandvoetbal... maar er is geen club die naar zichzelf kijkt of ze er ook iets aan kunnen doen.

12 oktober 2023 om 14:18

Gimenez en Ueda naturaliseren tot Nederlander. Twee problemen opgelost

12 oktober 2023 om 17:01

Ik denk dat het schema wel wat handiger ingedeeld kan worden. In 2023 zijn er 5 interlandweekenden, de meeste teams spelen daarin slechts twee wedstrijden.

Wat nou als je 3 interlandweken doet met 3 of 4 wedstrijden? Of maakt er mini-toernooitjes van, zodat alle teams in één speelstad verblijven.

Er zijn wel meer oplossingen te verzinnen.

12 oktober 2023 om 11:42

Ik vind sws die jetlag ook onzin.
Ik ga er vanuit dat deze spelers minimaal business class zo niet first class reizen.

Nou ik heb regelmatig van azie naar Nl maar ook Amerika naar NL zowel business als First class gedaan en dan kun je echt gewoon prima slapen im het vliegtuig en je dus alvast aanpassen aan de tijd in Nederland.

Grote onzin. Laat de sport alsjeblieft de sport blijven. De vijf wissels (en zes bij verlenging) zijn al een goede regel voor clubcompetities.

12 oktober 2023 om 07:24

Voetbal is de minst innovatieve sport die er is. Het is nooit verkeerd om regels te veranderen ten goede van het spelletje

12 oktober 2023 om 08:06

Alleen heb ik het idee dat er qua regels best wat veranderd maar vrij weinig ten goede van het spelletje.

12 oktober 2023 om 09:33

Mee eens alleen word het er nu niet beter op met die belabberde regels. Zoals de var bvb och dat word de redder nou vind het eerder het spelletje dood maken als fatsoenlijk om te spelen. Gewoon weg die var en terug naar 1 scheids met 2 grensrechters en klaar. Ook de var blunderd wat af terwijl ze 200x n beeld van 1 overtreding bekijken en dan nog moet n scheids t ook komen beoordelen. En komt er dan ook in het amateur voetbal een var?

Of plan gewoon minder wedstrijden en verdien een miljoen minder hier en daar. Zo moeilijk is het niet hoor.

12 oktober 2023 om 07:52

Precies, al die onzin wedstrijden van de nations league kunnen er zo uit. Dan die 6 voorrondes om überhaupt Europees te mogen spelen mogen er ook uit. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden om de overbelasting te verminderen.

12 oktober 2023 om 07:52

Oom Dagobert van de FIFA is het hier niet mee eens.

12 oktober 2023 om 09:41

@zonde heb jij de FIFA de afgelopen 30 jaar bezig gezien? Minder wedstrijden??? Het worden er alleen maar meer als het aan de FIFA l;igt.

Ben het wel met hem eens. Er zitten teveel onzin wedstrijden bij. Bij wedstrijden zoals handbal, basketbal, ijshockey werkt doorwisselen heel goed. Maar daar zijn de velden kleiner. Dus kan je sneller wisselen Het spel blijft sneller en de duur van de wedstrijden zijn in absolute speeltijd korter. Door absolute tijd heeft het geen zin meer om tijd te rekken. Daar ben je dan ook van af. Tactisch wordt het ook interessant. Zie het alleen niet snel gebeuren bij deze oer conservatieve sport.

12 oktober 2023 om 07:25

Denk dat het 1 seizoen aanpassing vraagt voor vliegende wissels en dat het daarna net zo snel gaat als bij de rest. Hockey heeft een veld dat ook 100m lang is en kan het ook

12 oktober 2023 om 07:35

Voetbal ligt 40% van de tijd stil, dus er is meer dan genoeg gelegenhgeid om door te wisselen.

12 oktober 2023 om 08:25

Hockey is veel meer een gestandaardiseerde sport in de zin dat looplijnen en spel situaties door verschillende spelers kunnen worden ingevuld. Als een voetbalteam een lange spits inbrengt als aanspreekpunt, het andere team zet er een trage maar kopsterke verdediger tegenover, en de spits wordt vervangen door een snelle speler die de bal graag in de diepte ontvangt. Dan moet de verdediger direct ook vervangen worden? Een wissel bij voetbal betekent geregeld ook het omgooien van een spel concept. Ik voorzie een wissel zooitje.

Of geef ze allemaal een stick en we spelen 4 x 15 minuten en noemen het hockey

12 oktober 2023 om 09:32

Niet eens een juiste grap. De speeltijd bij hockey is 4x17,5 min. Mijn voorkeur ligt bij het voetbal maar er zijn heel veel zaken waarvan het voetbal nog iets kan leren van hockey en andere sporten. Bij hockey spelen ze in totaal 70 min maar hebben ze veel meer werkelijke speeltijd. Vooral omdat spelhervattingen, wissels e.d. veel sneller gebeuren dan dat eeuwige getreuzel bij het voetbal. Kijk alleen al eens naar een corner. Hoe vaak zie je bij het voetbal dat die binnen 40 sec genomen wordt?

Laten we gewoon ophouden met nutteloze kwalificatie series voor grote toernooien. Ik erger me kapot dat onze prachtige competitie steeds weer onderbroken moet worden voor deze onzin. Houd gewoon aan het eind van ieder seizoen een WK met groepen van 16 landen. De A groep speelt om de WK-titel + degradatie, De B en C-groep spelen om promotie-degradatie. Zo'n toernooi kan in 3-4 weken afgerond zijn en gewoon door 1 land georganiseerd worden. Kun je die zinloze Nations Cup ook weer afschaffen. Kun je tijdens de competitie ook nog een kleine pauze inlassen om spelers rust te geven.

12 oktober 2023 om 08:10

Nog nooit zo'n slecht idee gehoord, denk dat je eerder de oefencampagnes moet aanpakken, kwalificatiecampagne vind ik persoonlijk wel prima.

12 oktober 2023 om 08:12

Nee, dat is ook weer niks. Op een WK moet iedereen kampioen kunnen worden. En het is juist speciaal als het eens in de 4 jaar gebeurt.

Gewoon aan het einde van het seizoen een kwalificatietoernooi Ek/wk in de oneven jaren. Poule van 4 of 5 landen. 1 wedstrijd per tegenstander en gaan. Win je? Dan kwalificeer je. Verlies je? Dan heb je tijdens het WK vrij.

Deze wedstrijden speel je in 1 week halverwege juni. De competitie begint daarna altijd pas weer vanaf 1 september, zodat je ook geen gedoe hebt met de transfermarkt en elk team genoeg tijd heeft om een selectie samen te stellen.

Oefeninterlands, Nations League. Allemaal afschaffen.

Poeh poeh....wat een ellende allemaal !
Voor het geld dat ze verdienen moeten ze hard werken....nou...dat heeft de rest van Nederland niet.
Ze kiezen er zelf voor om voor hun land uit te mogen komen, dan is dit ook het gevolg. En als ze het niet aankunnen dan moeten ze maar in de wissel beginnen !?

12 oktober 2023 om 08:18

Poeh poeh weer zo’n klaploper die over geld begint en omdat ze veel geld verdienen mogen ze niet klagen..

12 oktober 2023 om 08:59

Nou met alle respect maar ik denk dat sommige beroepen in Nederland harder moeten werken voor veel minder geld. Als ik het leven van een (bonds)coach of voetballer had zal je mij nooit horen klagen. Lijkt me een relatief ‘makkelijk’ baantje voor het vele geld wat je ermee verdient.

12 oktober 2023 om 09:16

Natuurlijk lijkt het jou een makkelijk baantje. Omdat je blijkbaar geen flauw idee hebt wat er allemaal bij komt kijken en wat je er allemaal voor moet doen en laten. Natuurlijk verdienen die gasten veel....juist omdat het alles behalve makkelijk is. Anders hadden we het allemaal wel gedaan.

Ot:
Voor mijn gevoel zijn het gewoon te veel interlands. Kwalificatie wedstrijden, die onzin Nations League... steeds meer ploegen die mee moeten kunnen doen aan toernooien want de UEFA en FIFA willen nog meer geld en invloed. Het is gewoon te veel.

12 oktober 2023 om 16:20

@barcalover: klaploper ? Waar heb je het over. Je hebt geen idee wie ik ben, wat ik doe, of wat mijn salaris is.

12 oktober 2023 om 22:35

Aan de hand van je geklaag over salaris van de voetballers zal je salaris niet te hoog zijn.

12 oktober 2023 om 09:16

Alsof veel geld verdienen ervoor zorgt dat je lichaam fysiek gezien geen limiet heeft haha. Daar gaat het hier toch om, de sport wordt vanzelf minder leuk en aantrekkelijk als spelers er constant uit liggen met blessures.

12 oktober 2023 om 09:18

Het probleem is dat het fysiek niet op te brengen is continu 2 keer per week een topprestatie neer te zetten inclusief reizen. Als je niet de tijd krijgt te herstellen pleeg je roofbouw op je lichaam met blessures en slijtage als gevolg. Dat probleem heeft niets te maken met hard willen werken of de financiële compensatie die gegeven wordt. Wat fysiek van topspelers verwacht wordt is niet of nauwelijks op te brengen en dat is inderdaad een probleem voor de spelers zelf maar ook voor het voetbal in het algemeen. Zowel bij de club als het nationale elftal verwachten we dat de spelers zich iedere wedstrijd 100% geven en dat kan op een gegeven moment fysiek gewoonweg niet.

Dan maar met wat andere spelers spelen tegen Frankrijk, die punten kan je wel missen, die mist iedereen straks. Flekken op goal, Timber rechtsback, de Ligt met Botman centraal en Malacia op linksback. Frenkie op 6, Koopmeiners op 8 en Berghuis op 10. Dan Lang vanaf links, Depay in de spits en Gakpo vanaf rechts.

Je kan ook eens beginnen met het interland voetballen te stoppen. Je zal je spelers voor niks moeten af staan en ze geblesseerd terug terwijl de clubs de salarissen moet betalen. Belachelijk gewoon.

Volgens mij hoor je de voetballers zelf niet klagen hoor, als die een scheet laten zijn ze weer 1000 eur rijker… snap dat (bonds)coaches willen beschikken over de sterkste spelers, maar het is wat het is… zo lang alles om geld draait worden de grenzen van het maximaal toelaatbare opgezocht en verlegd…

Nee de FIFA en de UEFA moeten een bond worden in het belang van voetbal en niet om hun eigen zakken te vullen. Die plannen steeds meer in om er meer geld mee te verdienen. Doe gewoon alle kwalificatie duels in een maand dan ben je van al dat heen en weer gevlieg af en hebben de clubs (die de dure salarissen betalen) ook niet steeds het hele jaar door dat spelers continue weg zijn.

Nation Leaque eruit. Minder vooronders eruit bij Europese wedstrijden, play offs eruit in diverse competities al die commerciële wedstrijden in de voorbereiding eruit, denk
Dat de gemiddelde topspeler een wedstrijd of 20 minder hoeft te spelen dan, maar ja de fifa en uefa denken alleen maar aan geld verdienen

Clubs hebben veelal al grotere wedstrijdselecties dan voorheen. Daarnaast is de mogelijkheid om te wisselen gedurende een wedstrijd verhoogd van 2 naar 3. En sinds een aantal jaar van 3 naar 5.

Volgens mij wordt er best al rekening gehouden met de belasting.

Ik ben best benieuwd of het aantal minuten per seizoen voor topspelers is gestegen t.a.v. bijv 10 jaar geleden.

12 oktober 2023 om 09:53

Nou exact dit!

Je slaat de spijker op zijn kop.

Het verschil tussen Jaap Stam 1999 en Virgil van Dijk 2019 ... (allebei Champions League winnaars met een Engelse club) dat seizoen is slechts 224 minuten!

En dan hebben we het over 20 jaar.

Verschil in interlands, die hier niet bij inzitten: 1

Inclusief alle mogelijkheden/ kennis op het gebied van fysio, verzorging etc. van nu denk ik dat Stam het zwaarder gehad heeft dan Virgil.

Goed idee van het AD , misschien ook wel een goed idee om dan ook geen internationals te kopen maar gewoon middel matige voetballers die nooit zullen worden opgeroepen voor hun land....

Misschien ook gewoon een idee dat de FIFA de nations league stopt want dat slaat ook nergens op behalve dat de FIFA er geld mee verdient. En misschien is het een idee om de interland periodes te verlengen dus ipv van 1,5 week 3 weken zodat ze in die 3 weken 3 tot 4 kwalificatie wedstrijden kunnen afwerken en dan hoeven ze ipv 5 keer per jaar nog maar 2x per jaar naar internationale verplichtingen wat gewoon heel veel scheelt qua rust aangezien ze veel minder hoeven te reizen

Ik denk dat de kalender echt te vol is gestopt. Ik ben gék op voetbal. Als het even kan kijk ik voetbal als het op TV is en als het lukt in een stadion. Maar ik vind, persoonlijk, de nationale elftallen net iets te vaak op TV. Meer wedstrijden zijn natuurlijk over het algemeen meer inkomsten, maar aan de andere kant, in de economie werkt het zo dat prijzen lager worden als het aanbod groter is dan de vraag. En hetzelfde geldt de andere kant op, schaarste en een hoge vraag creeëren een hogere prijs. Ik vond de voetbalagenda er zónder de Nations League al relatief vol uitzien. Tegenwoordig komt er gewoon nog een waslijst aan interlands bij. En als je niet speelt in een toernooivorm zoals Nations League, EK, WK, Gold Cup, etc., dan gooit de nationale bond er wel weer een rits aan oefeninterlands in. Het is niet langer 'speciaal' om je nationale team te zien. Je ziet het bijna elke maand wel een keer spelen tegenwoordig.

Als toeschouwer / kijker word je daarom dus overladen met voetbal en voel ik zelf soms wat voetbalmoeheid (eigenlijk begin ik nu alleen clubvoetbal echt interessant te vinden; ik heb weinig binding meer met Oranje na 2010/2011). En aan de andere kant pleeg je ook nog eens ontzettende roofbouw op spelers en creëer je ook nog een soort van competitievervalsing, want clubs zonder (veel) internationals hebben echt wel een voordeel als ze tegenover een club staan met veel internationals ná een interlandperiode.

Minder interlands, alstublieft. Maak er weer iets speciaals van.

12 oktober 2023 om 13:01

Amen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren