Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Op de een of andere manier is Ajax het meest rode doek voor de stier’

Laatste update:

FC Groningen ontvangt zondagmiddag Ajax, doorgaans een lastige uitwedstrijd voor de Amsterdammers. De ploeg van Erik ten Hag moet een goed resultaat halen in Groningen om de titelkansen niet te verspelen. Ron Jans, technisch manager van de Eredivisionist, erkent dat Ajax het zelden gemakkelijk heeft in het Noordlease Stadion.

"Dat klopt, maar eigenlijk moet iedereen het hier moeilijk hebben. We hebben nu een serie van zes keer ongeslagen. Als je hier naartoe komt, moet je gewoon blij zijn met een puntje", zegt Jans in gesprek met FOX Sports. De ex-trainer van de Trots van het Noorden geeft toe dat de wedstrijden tegen Ajax altijd een speciaal gevoel teweegbrengt.

"Ik weet het zelf nog als speler en als trainer is dat ook zo: op de een of andere manier is Ajax de meest rode doek voor de stier. Dat is bij elke ploeg zo. De motivatie is net weer iets groter eigenlijk”, vervolgt Jans, die het zelf als speler altijd heerlijk vond om zichzelf te meten met de Amsterdammers: "Tegen Ajax hoef je minder te doen om de spelers te prikkelen, dat komt vanzelf wel."

Wat verwacht jij van FC Groningen-Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ha, had Sjaak Swart toch weer gelijk. Teams doen altijd meer hun best tegen Ajax.

1 april 2018 om 13:31

Mwaa bepaalde teams wel. Maar andere teams hebben dat dan weer met andere ploegen.

1 april 2018 om 13:44

Wilde net zeggen. Heerenveen verliest amper van Psv, maar verliest tegen Ajax vaak met grote cijfers.

1 april 2018 om 14:11

Apart is dat om te zien inderdaad. Zo heeft Ajax vaak de grootst mogelijke moeite met FC Utrecht, terwijl die door PSV jaarlijks van de mat geveegd worden. Feyenoord heeft in Zwolle weer bijna standaard moeite, PSV had het vroeger ook regelmatig met Roda en Ajax ook uit in Groningen. Apart fenomeen inderdaad, en moeilijk te verklaren, zal toch met de speelstijl te maken hebben denk ik.

1 april 2018 om 13:33

Dat hoor je wel vaker. Niet dat Feyenoord en PSV dat niet hebben hoor. Dit is echter niet op het niveau dat Ajax dat heeft. Je hoorde laatst die Smeets ook wat zeggen over rode doek.

ON: Ajax moet gewoon winnen van dit Groningen natuurlijk. De spelwijze dit seizoen van Groningen is meer hopen op een bevlieging dan gericht een goal zoeken. (naar mijn beleving dan)

1 april 2018 om 13:33

Zit wel iets in vind ik... bij clubs als ADO, Utrecht,Groningen heb ik altijd het idee dat ook buiten de ploeg het publiek een tantje extra geeft... maar als Ajax moet je gewoon de kwaliteit hebben om dat weg te voetballen... overigens heb ik ook de indruk bij Heerenveen en bv Roda dat die dat met psv weer hebben...

Niets is zo menselijk als jaloezie en dat zal ook wel eens de rede kunnen zijn dat veel supporters maar ook de clubs uit de Eredivisie en Jupilair League een pesthekel hebben aan Ajax en dat was vroeger al zo en dat is nu nog steeds zo.

1 april 2018 om 13:35

Deels is dat natuurlijk zo. Het is toch ook gewoon leuk om te zeggen dat je goed tegen een Ajax hebt gespeeld. Een ploeg die altijd in de top 3 eindigt. Het zal echt 80% zijn dat je gewoon goed wilt presteren tegen een topploeg (behalve Ado, Feyenoord en Utrecht dan).

1 april 2018 om 13:45

Niet eens jaloezie, jullie spreken graag uit de beste te zijn en niet iedereen kan zulke uitspraken waarderen

1 april 2018 om 13:51

Het is natuurlijk ook het arrogante en zelfoverschatte dat de club uitstraalt. Als je met stropdassen met een 1 erop rond gaat lopen en je eigen spelers godenzonen noemt gaan de clubs met een normaal zelfbeeld natuurlijk extra hun best doen!

1 april 2018 om 14:07

Nou poeh poeh, dat droegen ze 14 (!) jaar geleden na het behalen van een kampioenschap, hoezo je dat nou ineens weer opratelt mag Joost weten.. Bovendien, wat is daar nou zoveel erger aan dan een shirt met 'psv landskampioen' of 'feyenoord #1' als die betreffende clubs kampioen worden? Ach ja, mensen die niet voor Ajax zijn zullen altijd alles snel als arrogant bestempelen, so be it. Overigens vind ik het niet raar dat ploegen 'meer hun best doen' tegen Ajax (maar ook tegen PSV bijv.), dit zie je toch in elke competitie, als Barca, Real, Bayern, Juve, United, etc. op bezoek komen bij kleinere ploegen in hun vaderlandse competitie lopen die lui toch ook nét een stapje extra. Iedereen wil winnen van de beste clubs uit de competitie, en tegen zulke ploegen moet je vaak tot het gaatje gaan om er resultaat uit te slepen.

1 april 2018 om 14:17

Hahaha Die door Koeman verzonnen stropdas zit sommige mensen nog steeds dwars
En als jij niet snapt waarom de spelers van Ajax Godenzonen worden genoemd is dat meer een probleem van mensen die het schijnbaar niet kunnen koppelen aan de naam van de club.

1 april 2018 om 13:52

Ik weet niet of je het jaloezie kan noemen, het voelt volstrekt anders. Ik stoor me meer aan soms wat arrogante uitspraken en dan denk ik, mooi dat je op je bek gaat en ik denk dat zo'n motivatie bij meer spelers leeft. Maar ik zou voor geen goud Ajaxfan willen zijn, ik voel geen enkele jaloezie wat dat betreft, dan nog eerder medelijden.

1 april 2018 om 16:05

Janta

Jaloezie? Oh echt joh? Jaloers op wat precies dan?

2 april 2018 om 10:01

Tuurlijk sommige clubs zijn echt anti Ajax, maar bij de overigen is het toch iets anders. Ik denk dat het meer bewijsdrang is. AJAX is een soort van standaard waar men zich aan wil meten, daarnaast is het de club die het meest gevolgd wordt, daardoor kunnen spelers zich in de kijker spelen als ze het goed doen tegen AJAX.

Groningen moet hoe dan ook aan de bak want voor dat ze het weten kunnen ze nog nacompetitie gaan spelen...Verder komt die afgunst vooral uit jaloezie. Ajax moet gewoon hun best doen en dan winnen we.

1 april 2018 om 13:45

Tja dat Kun je ook over Ajax zeggen die waarschijnlijk het zoveelste kampioenschap mis gaan lopen..

1 april 2018 om 14:08

En toch vaker landskampioen dan alle andere clubs. Wat moeten die andere clubs dan zeggen. Die zijn nog veel vaker het kampioenschap mis gelopen.

1 april 2018 om 13:51

Wij moeten zelf hoe dan ook aan de bak om de bescheiden hoeveelheid druk op PSV in stand te houden, Ajax heeft 10x meer te verliezen dan Groningen, rare uitspraak dus vind ik.

1 april 2018 om 14:02

Ajax moet hoe dan ook elke wedstrijd winnen. Wij kunnen in principe altijd meer verliezen dan winnen. Dat maakt van ons ook een topclub waar extreem veel druk op de ketel komt te staan. Bij clubs als Groningen is dat niet het geval.

1 april 2018 om 14:19

Het probleem met Ajax is dat ze niet verliezen van hun tegenstander maar 9 van de 10 keer van zichzelf en vaak bij de kleintjes. Volgens mij is dat een mentale kwestie dat je ziet bij de beloftes maar ook bij het 1e. Ajax heeft gewoon de beste selectie van Nederland want daar ligt het niet aan.

1 april 2018 om 14:15

De afgunst komt voort uit jaloezie. Hoeze een plaat voor de kop hebben .

Ajax heeft de rijkste historie, maar vanaf de jaren 80 is psv veruit Nederlands best presterende ploeg. Waarom wint een ploeg dan liever van ajax dan van psv? De historie of het afstraffen van de arrogantie? Wij zijn ajax, wij zijn de beste, wij zijn godenzonen. Ik denk toch echt het laatste, maar hou jij het maar op jaloezie.

1 april 2018 om 14:22

Mee eens!. Maar als speler doe je gewoon altijd een stapje meer zetten tegen clubs als PSV ajac en feyenoord want zeg nu eerlijk je speelt toch liever in die stadions dan die bijv bjjc pec of heracles of vvv. Uitblinken tegen toppers geeft je gewoon meer kans op een mooie transfer want dan kan je het laten zien op een hoger niveau

1 april 2018 om 14:30

En dan zeg je dat anderen een plaat voor de kop hebben, maar zelf roep je dat de afgunst gecreëerd wordt door de arrogantie van de Amsterdammers? Ik ben zelf Ajax supporter maar mij, En samen met mij, kan je er niet op betrappen dat er arrogant doen. Ook dat is iets wat vooral de laatste jaren flink id afgenomen. Wel is het zo dat we in Ajax altijd paradepaardjes hebben. Onze spelers zijn zogenaamd vaak groter dan de rest, maar als je kijkt waar onze spelers heengaan en wat ze opleveren kan ik dat ook weer niet ontkennen. Wel vind ik dat elke jeugdspeler die 2 goede passes geeft, meteen als potentiële topper bestempeld wordt en dat is zonde.

Ik denk dat de afgunst vooral komt doordat wij gewoon de grootste van Nederland zijn. Daar wil ik geen discussie over starten want er zullen genoeg mensen zijn die Feyenoord of PSV groter vinden, maar ik Denk dat dit er wel mee te maken heeft. En je wilt toch het liefst van het grootste jongetje van de klas winnen.

1 april 2018 om 14:31

Kan de reactie via de telefoon niet aanpassen, maar mijn automatische woordenboek heeft er weer een zooitje gemaakt in de 2e zin.

1 april 2018 om 14:35

Vanaf 1980/1981: Ajax 15 titels en 10 bekers, PSV 16 titels en 6 bekers (binnenkort 17 titels waarschijnlijk). Veruit de beste presterende ploeg is dus ietwat overdreven lijkt me, denk je niet?

1 april 2018 om 14:50

De weerstand hier in Groningen tegen Ajax is voor mij ontstaan bij het smerige spel rond Silva en Suarez. Eerst speler waarmaken daarna opzetten tegen eigen club.

1 april 2018 om 14:52

#warm maken

1 april 2018 om 15:22

Bizar. Van de bijna 38 seizoenen zijn er 32 verdeeld over Ajax en PSV. Het is wel duidelijk wie de dienst uitmaken in de Eredivisie en dat er maar 2 echte topclubs hier zijn.

1 april 2018 om 15:22

Bizar. Van de bijna 38 seizoenen zijn er 32 verdeeld over Ajax en PSV. Het is wel duidelijk wie de dienst uitmaken in de Eredivisie en dat er maar 2 echte topclubs hier zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren