Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ron Jans is overtuigd: FC Utrecht gaat miljoenen overmaken voor middenvelder

Laatste update:

FC Utrecht gaat de koopoptie in het huurcontract van middenvelder Oscar Fraulo lichten, zo schrijft het Duitse BILD donderdag. Daardoor maken de Domstedelingen komende zomer zo’n 2 miljoen euro over aan Borussia Mönchengladbach. De twintigjarige Fraulo, jeugdinternational van Denemarken, gaat zich vervolgens voor meerdere jaren aan Utrecht verbinden.

Utrecht nam Fraulo eind augustus op huurbasis over van Borussia Mönchengladbach. Sindsdien speelde de middenvelder 28 officiële wedstrijden namens Utreg, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 4 assists.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Fraulo op zo’n 3 miljoen euro, maar Utrecht zal dus een lagere vergoeding betalen voor zijn diensten. Borussia Mönchengladbach maakt in dat geval overigens geen verlies op Fraulo, die in de zomer van 2022 voor 2 miljoen euro werd overgenomen van FC Midtjylland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ron Jans sprak in januari uitgebreid over de ontwikkeling van Fraulo. “FC Utrecht kent weinig geheimen voor mij als trainer, maar soms word je ook verrast. Zo had ik oprecht nog nooit van de voetballer Oscar Fraulo gehoord... Maar die jongen kan wel wat”, aldus de trainer tegenover Voetbal International.

Zelf ging Fraulo in gesprek met VI kort in op de koopoptie in zijn huurcontract. “Er is een optie tot koop. Ik heb goed contact met Gladbach maar tegelijkertijd nog geen idee waar ik volgend jaar speel. Dat maakt me op dit moment ook helemaal niet uit. Ik ben bij FC Utrecht. Ik wil hier leren, beter worden en belangrijk zijn voor het team. En des te beter ik het doe, des te meer er in de toekomst mogelijk zal zijn.”

Nu lijkt het erop dat de knoop is doorgehakt: Utrecht wil Fraulo graag definitief overnemen. Woensdagavond was het mediateam van Borussia Mönchengladbach aanwezig bij het thuisduel met PEC Zwolle (5-1 winst). Die Fohlen maakten onder meer een video over zijn avontuur in de Eredivisie.

Fraulo brak als jeugdproduct van Midtjylland door in Denemarken, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Borussia Mönchengladbach. Bij de Duitse middenmoter speelde de rechtspoot voornamelijk in het beloftenelftal, al deed hij tweemaal mee met de hoofdmacht. Door zijn naderende overstap naar Utrecht lijkt het daarbij te blijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uitstekende versterking voor Utrecht, twee miljoen is een koopje. Leuke strategie heeft Utrecht met dat huren met optie tot koop. Werkt best goed.

4 april 2024 om 14:40

Ik weet niet of hier veel FM gespeeld wordt maar twee miljoen is voor clubs als FC Utrecht toch geen koopje? Ze kunnen het vast betalen, maar een koopje gaat wel ver wat mij betreft.

4 april 2024 om 15:31

Een koopje mbt Fraulo, alsnog een hoop geld voor Utrecht.

Als ik een vrijstaande villa in hartje Utrecht met een mooie tuin voor 2 ton kon kopen zou dat toch ook een koopje zijn? Betekent niet dat 2 ton niet best een hoop geld voor me is

Goede zaak ! Vind het echt een goede maar ook wel unieke speler. Elke positie op het middenveld kan hij goed invullen en dat is echt knap. Als je voor 2 millie deze man kan kopen moet je het zeker doen. Ik ben er echt van overtuigd dat die minimaal het dubbele kan gaan opleveren.

4 april 2024 om 18:05

Ik zie toch wel inmiddels voor mij een generatie kloof ontstaan… “Millie”…

On: zeer goede aankoop lijkt me, kan op veel plekken uit de voeten!

4 april 2024 om 18:41

Haha ik ben ook geen 18 meer he ;-)

Heel goed dat ze dit doen, hoop stiekem zelf ook dat ze Flamingo en Lammers kunnen overnemen dan staat er een leuk team voor volgend seizoen.

4 april 2024 om 13:44

Lammers hebben ze gehuurd zonder optie tot koop toch?

Flamingo dacht ik dat ze wel een optie hebben, maar weet het even niet meer zeker..

4 april 2024 om 13:51

Ja klopt dat is wel zo, maar misschien dat ze hem nog een seizoen konden huren. Flamingo hebben ze wel een optie op, hopelijk maken ze daar wel gebruik van want anders zie ik bijvoorbeeld PSV hem wel kopen.

4 april 2024 om 14:06

Lammers is onbetaalbaar, maar nog een jaar huren zou geweldig zijn. Flamingo hebben ze inderdaad wel een optie op. Die kunnen ze lichten en ook direct voor een veelvoud doorverkopen.

Mooi nieuws uit Utrecht. Vond hem in het stadion een stuk beter overkomen dan op tv. Prima middenvelder met een mooi spelinzicht. Met Bozdogan, Jensen en Iqbal die het de laatste weken ook goed doen heb je voor de komende jaren een mooi middenveld staan met veel talent.

4 april 2024 om 16:29

Ben nog niet overtuigd van Jensen, gaat wel erg veel mis bij hem (en/of heeft het overzicht niet).... maar misschien legt hij zichzelf te veel druk op en probeert hij teveel te forceren.

Heb het idee dat er meer in zit bij hem namelijk, maar komt er allemaal nog niet uit.

Topnieuws zou dit zijn... Prima speler en al is 2 miljoen een aardige smak voor Utrecht is hij het wat mij betreft absoluut waard! Als die zich zo door blijft onttwikkelen kun je hem uiteindeijk verkopen voor een veelvoud ervan (6-8 miljoen lijkt me echt niet gek dan).

Flamingo ook overnemen, geloof dat die een miljoen zou kosten en dat lijkt me ook een prima deal.

Lammers weten te behouden als het even kan, maar dat zal het lastigst worden. Dan nog wat jonkies (blake, Iqbal, nog 2 had Jans het over) door laten stromen.

Fijn, beter dan 10 spelers van 2 ton zonder echt plan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren