Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeslagen Real Madrid evenaart record Barcelona

Laatste update:

Real Madrid lijkt niet te stoppen. De ploeg van Zinedine Zidane won zondagavond met 0-2 bij Espanyol en is daardoor nog foutloos in de eerste zes officiële wedstrijden van dit seizoen. Real evenaarde met de overwinning een record van Barcelona: de Koninklijke heeft nu namelijk zestien competitiewedstrijden op rij gewonnen. Dat deed Barcelona eerder in het seizoen 2010/11.

/

Real speelde zonder Cristiano Ronaldo en Gareth Bale zeker niet zijn beste wedstrijd van dit seizoen, maar is ook na zes officiële wedstrijden in dit seizoen nog foutloos. Marco Asensio, Karim Benzema en Lucas Vázquez vormden de voorhoede van Real en laatstgenoemde zorgde in de achtste minuut voor het eerste gevaar, maar zijn schot ging rakelings naast en Asensio kwam net te laat om alsnog binnen te kunnen tikken. Sergio Ramos miste even later een goede kopkans, voordat Espanyol erg dicht bij de openingstreffer kwam. Pepe zat mis en Leo Baptistao ging alleen op Kiko Casilla af, maar die redde uitstekend.

Real slaagde er niet in om de uitwedstrijd te domineren en Zidane moest al na twintig minuten wisselen, omdat Casemiro geblesseerd raakte. Toni Kroos kwam in het veld als zijn vervanger en met de Duitser binnen de lijnen ging het niet direct beter lopen bij Real. Kort voor rust kreeg Espanyol opnieuw een goede kans om de score te openen, maar de kopbal van Baptistao ging maar net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Aan de overkant was het vervolgens wel raak.

/

In de blessuretijd van de eerste helft zette James Rodríguez de 0-1 op het scorebord, met een uitstekend schot vanuit de tweede lijn. Voor de Colombiaan betekende het zijn eerste doelpunt voor Real sinds 16 april, toen hij trefzeker was in de 1-5 overwinning op Getafe. Real kon dankzij de goal van Rodríguez met een goed gevoel gaan rusten en in de tweede helft ging de ploeg op zoek naar meer doelpunten. Asensio kopte de bal een kwartier na de onderbreking terug op Benzema, maar zijn schot werd gekeerd door Diego López.

Niet lang daarna werd de doelman alsnog voor de tweede keer gepasseerd. Lucas Vázquez gaf de bal laag voor op Benzema, die van dichtbij alleen nog het laatste zetje hoefde te geven. Door de goal van Benzema zijn er nu 300 goals gemaakt door ‘BBC’ (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo) sinds het moment dat de drie samenspelen, vanaf het seizoen 2013/14. Felipe Caicedo kreeg een kwartier voor tijd nog een goede kans om de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar Casilla liet zich niet passeren, waarna Real de wedstrijd simpel uit kon spelen. De ploeg van Zidane staat nu weer alleen op de eerste plaats in LaLiga, met twaalf punten uit vier competitieduels. Woensdag wacht Villarreal.

Denk je dat Real Madrid kampioen van Spanje gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet het nog niet zo zeker met dit Real.
Vond ze tegen Sporting Portugal niet Real waardig spelen, en die wedstrijd daarvoor in de competitie ook niet. Zou niet weten wat iedereen in dit Real ziet maar goed kan ook zijn omdat ik geen fan ben van Real Madrid.

18 september 2016 om 22:54

Zidane is betreurenswaardig genoeg nogal lafjes en verder ook niet bijzonder, waardoor je iel teleurstellende 'entertainment' ziet. Heeft een succesvolle interim-periode gekend, maar had heel graag gezien dat het daarbij gehouden werd. Nu krijg je minimaal een jaar lang meer van dit.

Sampaoli was beschikbaar van de zomer, maar helaas. Zidane is een soort sympathiekere versie van Mourinho. Zeer jammer, gezien de extreme kwaliteiten in de selectie.

18 september 2016 om 22:58

Zolang het niet fout gaat, zie ik geen enkele reden om Zidane te ontslaan. Ik hoor van veel mensen dat ze Zidane laf vinden coachen, en sommige argumenten die dan worden gegeven zullen ook best wel kloppen, maar ik prefereer voorlopig een 'laffe' coach met uitstekende resultaten boven een spectaculaire coach zonder resultaten. Zelfs al zou hij niet de volledige kwaliteit van de selectie kunnen benutten, Zidane nu ontslaan zou een teken van wanbeleid zijn.

Verder hebben we het hier met Zidane over een clubicoon, zoniet, een clublegende, die al meer dan 15 jaar actief bezig is in en rond de club, daadwerkelijk liefde heeft voor Real Madrid, en zoals ik net zei gewoon prima resultaten neerzet.

18 september 2016 om 23:01

Gutihaz, dit is Real Madrid. Geen met alle respect de Nederlandse nationale elftal of Ajax of FC Guardiola. Hier word je beordeelt om het resultaat.

En iemand als Sampoalli zou de zaak niet veranderen. Het maakt niet uit wat voor materiaal je hebt als je bij Real terecht komt moet je als doel hebben : prijzen winnen en niet verliezen, mooi voetbal komt automatisch met het succses mee.

Ik vind Zidane tot nu toe perfect handelen, regelt zijn zaakjes net als Ancelotti. Perfect en iedereen is tevreden.

18 september 2016 om 23:15

99% denkt zoals jullie. Soms vraag ik mij af of het ook jullie daadwerkelijke opinie is, of dat de gedachtegang onderhevig is aan externe beïnvloeding van van de sociale omgeving.

Precies, dit is Real Madrid. Als zij aanvallen, of verdedigen, ze zullen toch het gros winnen. Dan prevaleert het aanvallende, spectaculaire toch boven het verdedigende, saaie?

Maar goh, ieder zijn ding.

18 september 2016 om 23:23

Maarja, er is niet veel kennis van voetbal nodig om te snappen dat het gros winnen niet gelijk staat aan prijzen winnen. Zidane wist vooralsnog met zijn tactiek uitstekende resultaten te behalen, door nu bijvoorbeeld 16 La Liga wedstrijden achtereen te winnen, en het o zo geweldig spelende Barcelona van 2011 op die manier te evenaren.

Verder bracht Zidane daadwerkelijke rust bij Real Madrid. Zo vredig als het er nu aan toe gaat (vanuit ons perspectief uiteraard, want we weten niet precies hoe het er binnen de club aan toegaat), heb ik in vele jaren niet gezien, en dit is geen toeval, maar de hand van Zidane.

Een clublegende als Zidane zonder geldige reden ontslaan, zou symbool staan voor de dramatische keuzes die de afgelopen jaren bij Real Madrid zijn doorgevoerd, wat betreft het behandelen van de club haar dierbaren.

Vanuit je comments lijk jij mij dan ook zo iemand die ook geen enkel probleem had met de manier waarop spelers als Casillas en Guti bij de club zijn vertrokken, omdat ze uiteindelijk het niveau niet meer haalden. Dat soort mensen kan ikzelf niet echt zien als Real Madrid-fans met een hart voor de club, maar als verwende supporters die enkel oog hebben voor de spectaculaire buitenkant van het gehele plaatje.

18 september 2016 om 23:55

Precies dezelfde vraag heb ik Lugano. Deze man is altijd zo negatief over zijn 'eigen' club.

18 september 2016 om 23:58

Zelden zo'n aanname gezien. Ik zal er ook een doen: jij lijkt mij iemand die heel graag in de middeleeuwen had willen wonen, zodat je dissidenten lekker op de brandstapel had kunnen gooien.

Een 'spectaculaire coach' zou wellicht een trofee minder winnen, of vijf meer, weet je niet. Je wordt ten minste vermaakt, wat het enige is dat uiteindelijk telt voor de kijker.

Sport is entertainment.

19 september 2016 om 01:28

Ik vind jouw aanname een stuk vreemder dan de zijne.

19 september 2016 om 01:31

@Gutihaz

Sport is een sport. Dat de mensen achter de sport het zo marketeren en dus de kijkers beïnvloeden dat dingen zoals 'mooi' voetbal zijn belang krijgt is denigrerend naar de gladiatoren die hun leven op hebben geoffert voor, jouw entertainment? Een vrij arrogante kijk die supporters van velen andere en vooral niet Europese sporten niet hebben. Basketball leeft zelfs volgens de motto dat goede aanvallers je een wedstrijd wint, maar een goede verdediging kampioenschappen en ook in voetbal zien we dit bewijs wel vaker met als nabije voorbeeld Portugal die met serieus Eder, die ook nog eens hoe grappig ook de winnende maakt, als enige spits naar het EK ging en het toernooi won. Dat voetbal gericht is op entertainment is de reden waarom wij als kijkers onder leiding van de media deze sport al jaren stil staat in zijn ontwikkeling alhoewel als je ziet hoeveel teams nu vooral ten eerste op hun verdediging bouwen, het eindelijk weer is gaan ontwikkelen.

19 september 2016 om 02:24

Gladiators werden inderdaad opgeofferd in het Colosseum in naam van entertainment, en voetballers zijn hedendaagse gladiators. Zelfs schakers zijn onze gladiators.

Zonder de vele kijkers hebben de sporters niets om voor te spelen. Geen roem, geen faam, geen geld, niets. Een gouden medaille is op die wijze waardeloos.

Voor de kijker telt maar een iets en dat is entertainment. Het tegendeel kun je niet beweren.

Teams die veel aanvallen zijn logischerwijs populair, maar ook de besten. Cruijff, Guardiola, Bielsa, Barcelona, Brazilië, Nederland, etc. zijn allen onsterfelijk. De stelling van de goede verdediging kan dus de prullenbak in. Het is sowieso een bijzonder simplistische kijk op zaken.

Aanvallen, summier gesteld, is juist hetgeen het voetbal heeft doen ontwikkelen de laatste jaren middels de Guardiola-revolutie, dus je laatste stelling is ook onwaar.

19 september 2016 om 07:06

@gutihaz: als pseudo-psycholoog opmerken dat spelers zonder roem etc niets hebben om voor te spelen is echt bij de spinnen af. Er is ook zoiets als intrinsieke motivatie, dat weet je dan ook. Dat niet meenemen in je betoog vertelt me dat je bijdraagt aan dat waar de meeste mensen een hekel aan hebben als het bij hen gebeurt, maar er klakkeloos aan meedoen als het om anderen gaat, en ZEKER in het voetbalwereldje: mensen objectiveren. In 1 woord: onmenselijk. Laat die voetballers het een leuk spelletje vinden, willen winnen om de beste te zijn, zichzelf uitdagen. En laat ons onszelf verdomme een keer op de tweede plek zetten. En laten we dat die atleten ook eem keer GUNNEN

19 september 2016 om 07:50

Voetbal is winnen, en in mindere mate entertainment. Welkom in de 21e eeuw Gutihaz.

19 september 2016 om 07:59

Zonder entertainment blijven de fans ook weg. Het is een combinatie van en vandaag de dag eisen fans ook meer van spelers. Welkom in de 21ste eeuw. Ik durf te stellen dat jij echt niet alle wedstrijden van je favoriete voetbalclub gaat blijven kijken als het telkens maar saaie 1-0 overwinningen worden door 1 kans. Vooral van de topploegen mag je verwachten entertaint te worden als supporter/ voetballiefhebber.

19 september 2016 om 09:03

Betekent nog niet dat entertainment het primaire doel moet zijn. En je stellingname is helaas niet correct, al snap ik wel de gedachte erachter

19 september 2016 om 09:13

@gutihaz

Gewoon een vraagje omdat ik benieuwd ben: jij bent Real-supporter in hart en nieren toch? Heb je feestgevierd bij de 2 CL-zeges de afgelopen twee jaar of was je teleurgesteld vanwege het in jouw ogen niet spectaculaire voetbal? Gewoon nieuwsgierig.

19 september 2016 om 09:39

@gooner4eva

Na de gewonnen CL zeges, was het eerste wat Gutihaz deed een verhaal schrijven hier op VZ, waarin hij een hele opsomming maakte hoe matig Real wel niet was, waardoor het kwam, en dat hij hoopte dat Zidane zo snel mogelijk weer weg was.

Ik vroeg hem laatst ongeveer hetzelfde als wat jij nu doet. In een eerdere discussie met mij bekende hij een 'mens' te zijn met biases zoals iedereen. Echter is er nog iets fundamenteels nodig om mens te zijn: emotie. Na een overwinning in de CL, geluk of niet, is emotie het eerste wat bij een mens van zich doet spreken. Echter is dit niet het geval bij Gutihaz. Dus waarschijnlijk is hij helemaal geen Real fan (wat ik al heel lang denk), of hij is geen mens. Aangezien hij dat laatste zelf ontkrachtte, blijft optie A over.

19 september 2016 om 09:53

@gutihaz

Je maakt hier de fundamentele aanname dat iedereen met hetzelfde doel naar voetbal kijkt. Dat is in mijn ogen zeker niet de juiste. Je kan die visie hoogstens voor de neutrale toeschouwer als default neerzetten.

Voor het over grote deel van de Real fans, is de volgorde 1. winst, 2. vermaak. Jij zal dat misschien gek vinden, maar daarom ben je ook geen Real fan. Je bent een fan van 'aanvallend' aantrekkelijk voetbal, en dat is je goed recht. Maar als je fan bent van een club speelt emotie een gigantische rol. En als je ziet wat voor emoties er los komen bij het winnen van prijzen, al dan niet met matig spel, of met geluk, dan begrijp hoe belangrijk emotie is.

Hoe verklaar je anders bijvoorbeeld de gigantische euforie die er heerste in NL toen van Marwijk de WK finale haalde? Hoe verklaar je de ongekende vreugde bij Real fans na de afgelopen 2 CL finales? Hoe verklaar je de vreugde van een Atletico supporter, na ongeveer elke overwinning die ze boeken? Hint, het zal niet door het oogstrelend aanvallende voetbal komen. Het is geen opinie, het is niet de sociale omgeving die aan het werk is. Het antwoord is emotie. Voetbal is emotie. Je kiest er niet altijd voor, je bent mens, en emotie zit in je. En met je eerste alinea lijk je dat niet te begrijpen.

Er is niemand in de hele wereld die na een gewonnen CL finale (als fan van de winnende ploeg zijnde) die zelfde avond nog een rationele uiteenzetting op VZ typt, waarin wordt verteld hoe matig het allemaal wel niet was, hoeveel geluk de ploeg heeft gehad, dat de coach eigenlijk zo snel mogelijk zij biezen moet pakken omdat de formatie eigenlijk veel te laf was, etc. Niemand doet dat, behalve jij. Als aanhanger van 'aanvallend' en aantrekkelijk voetbal is het nogmaals, je goed recht. Maar dat kan je niet van iedereen verwachten, en zeker niet van fans van de desbetreffende club.

PS: Overigens betekent het dus niet dat fans geen aanvallend voetbal willen zien. De mens is een veelvraat en wil het liefst alles.

19 september 2016 om 09:56

Als hij geen Real-fan is, is dat prima, maar jaren geleden had hij aangegeven dat wel te zijn, vandaar mijn vraag.

19 september 2016 om 09:57

Gooner4eva,

2014 wel, 2016 niet.

19 september 2016 om 10:00

@chi7

Helemaal eens met je, ik heb die emoties ook met Arsenal na iedere wedstrijd. Wanneer er gewonnen is en goed gespeeld is, niks niets mijn dag nog verpesten. Wanneer Arsenal goed heeft gespeeld maar verliest, ben ik wel teleurgesteld met het resultaat. Wanneer Arsenal verliest en heel slecht heeft gespeeld, ben ik woest en kan niets mijn dag nog goedmaken.

19 september 2016 om 10:01

@gutihaz

Oké, dat is je goed recht natuurlijk, ken je niet persoonlijk en weet dus niet hoe fanatiek je bent.

19 september 2016 om 10:41

Chi7,

"winst"

Hoe naïef.

Een theoretisch experiment: als je vanaf dag 1 louter alleen voetbal kijkt, is er geen sprake van het onderhevig zijn aan externe prikkels van de sociale omgeving. Bijgevolg is er geen druk om in een door de socio-cultuur bepaalde kader jezelf te schikken.

In de voetbalwereld heerst zwart-wit denken, wat zich overal uit. Het beste voorbeeld is de clubcultuur: uiterst dogmatisch.

Als je ook maar hint een dissident te zijn, word je afgemaakt en volgt er tot in de oneindigheid een heksenjacht. Status-quo bias speelt ook een rol: men heeft de tendens zichzelf en zaken om zich heen niet te willen veranderen, en wordt defensief wanneer dat in gevaar komt. Als je dit combineert met een massa, zoals in de clubcultuur, krijg je logischerwijs kudde gedrag op grote schaal.

Iedereen schikt zich in de door de socio-cultuur bepaalde kaders. Heel menselijk. We zijn nu eenmaal sociale wezens met een nomaden achtergrond als jager-verzamelaars.

Ik ook. Echter bevind ik mij in de ruime minderheid, waardoor er druk op mij gevoerd wordt en men sceptisch naar mij zal kijken. Ik moet niets hebben met de dogmatische, zwart-wit denkende, schrijnende clubcultuur.

Leuk dat 90% zich daar wel mee identificeert, maar daar laat men het niet bij. De overige 10% moeten zich volgens hen ook schikken naar hun eigen levenswijze. Dan wordt het zorgwekkend. Dit zie je overal in de wereld.

Onbewust is jouw kader al lang gevormd, en je ziet wat voor een het is. Je past in het plaatje dat ik hierboven schets. Had ik niet van jou verwacht, wat zeer teleurstellend is, maar je blijkt dus gewoon een simpele ziel te zijn.

Je vergeet hoe ik mij gedroeg toen de CL in 2014 werd gewonnen, maar dat past niet in je straatje, dus laat je dat achterwege.

Verder vergeet je ook dat blijdschap niet de enige emotie is die een mens kan voelen, maar dat past ook niet in je straatje, dus verloochen je dat gegeven. Ik was dus emotioneel na de 2016 finale.

Uiterst teleurstellende posts van je. Blijkens niet voetbalgerelateerde posts van jou leek je een redelijk intelligente jongen, maar je blijkt niets verder te zijn dan bepaalde infantielen hier.

"winnen"

Laat me niet lachen, held. Sporters willen winnen, niet jij. Jij wilt vermaakt worden, hoe graag je ook wilt denken dat je een 'echte supporter' bent. Schrijnend.

19 september 2016 om 10:53

Gutihaz

Je bent de grip met de realiteit verloren. Je bent verdwaald geraakt in de theorieën van je alpha studie. Erg jammer.

Verder is het een soort routine geworden om in je posts andere af te schilderen als "infantielen", "simpele zielen" etc. Een trekje dat hoort bij mensen die vroeger erg veel gepest zijn (ook dit is te vinden in jouw alpha studie boeken ). Ik begin dan nu ook steeds meer medelijden met je te krijgen.

Inhoudelijk op je post ingaan heeft weinig zin zie ik. Ik heb hierboven middels argumenten uitgelegd wat je niet lijkt te snappen. Maar als het enige weerwoord wederom een soort kinderachtige, vooral zielige, scheld tirade is, dan pas ik.

PS: overigens draag ik dissidenten een warm hart toe. Zeker in mijn vakgebied zijn dit de 'mavericks' die ik enorm waardeer. Ik heb je nota bene zelf vorig jaar nog aangeraden om Taleb en Mandelbrot te lezen. Over dissidenten gesproken

19 september 2016 om 11:14

Jammer dat je je verwijten richting mij niet kunt spiegelen naar jezelf, want je post is nogal ironisch. Maar goed.

19 september 2016 om 12:23

Jammer dat je dit zegt @legendo wat dat betekend dat jij hiermee tevreden bent . Maar sorry ik vind Real zo laf spelen en komt het er gewoon bij dat ze dus niks anders kunnen dan zo spelen hoe ze nu doen. veel man achter de Bal en wachten op foutjes van de tegenstanders. het is saai en wedstrijden worden puur op Individuele kwaliteiten beslist. Als Team is het niks in aanvallende opzicht ja wel verdedigend maar aanvallend slaat het nergens op . Real kan beter en hebben de spelers ervoor dus waarom niet zo spelen. Zidane heeft heel de Zomer de tijd gehad om dat er in te brengen. Vorig jaar had ik kunnen begrijpen dat ze zo speelde omdat ze gewoon hun spirit terug moesten krijgen wat uiteindelijk leidde tot de winst van de CL. Maar nu moet je doordrukken en anders gaan spelen. Maar nee hoor lekker Counteren met een selectie van ruim 600 miljoen

19 september 2016 om 13:44

Wat lees ik nu? Clublegende Casillas wist niet op tijd een stap opzij te zetten, heeft louter naar zijn maatjes in de pers geluisterd die alleen maar riepen dat hij de beste speler in de geschiedenis was. Casillas heeft nooit begrepen dat zijn tijd voorbij was. De UCL finale van 2014 werd op het nippertje nog gewonnen ondanks de fouten van deze man. Dát was het moment om te vertrekken, maar hij wilde niet. Geld stond boven alles. Ook bij zijn vertrek vroeg hij naar geld, niet alleen zijn resterend salaris tot einde contract wilde hij ontvangen, maar ook het verschil in belasting tussen Spanje en Portugal. Hij wilde Zelf in z´n eentje afscheid nemen en de enige fout die de club maakte was om de volgende dag nóg eeen keer de pers bij elkaar roepen om toch nog mét voorzitter en gewonne bekers afscheid te namen. Hij heeft het allemaal Zelf kapot gemaakt. Raúl of Guti wisten wél wanneer het tijd was om te vertrekken. Casillas is een held, een hele grote, maar als persoon laat hij veel te wensen over. Zijn ouders mogen niet bij hem in de buurt komen, ook vanwege een akkefietje over geld.

19 september 2016 om 14:48

"teams die veel aanvallen zijn logischerwijs populair, maar ook de besten. Cruijff, Guardiola, Bielsa, Barcelona, Brazilië, Nederland"

Oke oke, ik wist dat deze man al niet meer serieus te nemen was. Maar dit slaat echt alles. Bielsa, Nederland? Huh, huh. Cruijff kun je over discussiëren. Bielsa zeg je ook alleen maar omdat Pep hem bewonderd. Mensen kunnen tegenwoordig ook niet meer objectief kijken. En nemen hun meningen klakkeloos over. Irrationeel.

19 september 2016 om 21:50

@gutihaz

Dat voetbalkijkers vermaakt willen worden heeft niks te maken met de sport. 99% van de spelers op deze wereld doen het niet om mensen te vermaken, ze doen het niet voor het geld. Miljoenen kids en mannen die spelen voor de sport. Dus jij bent van mening dat wanneer bedrijven en media, een lens op de overgebleven 1% zet, wij plotseling boven de sport staan en vermaakt moeten worden? Dat is daadwerkelijk een gladiatoren gedachtengang. Ik dacht dat sporters vrije mensen zijn, waar WIJ het geluk bij mogen hebben dat wij ze kunnen aanschouwen omdat WIJ dat willen en WIJ dat doen. Ga je ook langs de lijn staan bij een wedstrijd van E'tjes met het doeleinde vermaakt te worden? Nee, omdat dat jouw interesse niet wekt. De spelers en de sport hebben niks te maken met dat jij vermaakt wilt worden. Ik vind je mening zorgelijk. Je staat blijkbaar voor ontwikkeling in de voetbalsport maar steunt de entertainment kant, oftewel de bedrijven. Dat is jammer.

19 september 2016 om 22:19

DRose1,

Je hebt mij volledig, maar dan ook echt volledig verkeerd geïnterpreteerd...

Wellicht dat ik het niet optimaal geformuleerd heb, maar ik zit op mijn telefoon en heb dus geen zin om dat te doen. Het enige dat ik nog kan zeggen is dat ik het gewoon eens ben met wat je zegt in deze post, wat al aantoont dat je het fout hebt geïnterpreteerd.

18 september 2016 om 22:55

Of het kan zijn omdat je je hele mening baseert op 2 wedstrijden?

18 september 2016 om 22:56

Real heeft sinds het begin van het nieuwe seizoen geen één keer met zijn beste 11 gespeeld.
De echte toppers zijn geblesseerd of komen net terug van een blessure, tevens is het begin altijd ff zoeken maar ben er heilig van overtuigd dat Real zijn gebruikelijke niveau gaat halen.
Wat mij vooral het blijst maakt op dit moment zijn de punten, iedere club die niet echt in een flow zit laat in die fase van de competitie meestal dure puntjes liggen en dat doet Real (tot dusver) gelukkig niet..
Al is het speel (zeker de eerste helft) bijster slecht.

19 september 2016 om 01:41

ach , in spanje wordt real zonder moeite toch minimaal derde

Eerste helft was heel slecht. Die goal van James kwam op het juiste moment. Kiko heeft real deze wedstrijd goed gered, geweldige reddingen tegen z'n oude club. Mooi om te zien dat real beschikt over 2 betrouwbare keepers.
2e helft was wel wat beter, Real begon beter te spelen na de komst van Isco. Isco speelde een sterke wedstrijd, jammer dat hij niet zo productief is want voetballen kan hij als de beste.

19 september 2016 om 00:00

Real beschikt over twee uitstekende keepers. Dat kan ik als Cule niet zeggen -_-

Het spel van Real was niet goed maar duidelijk werd wel dat Real over een brede selectie beschikt.

19 september 2016 om 00:18

Hahah, ja barca heeft vreemde keuzes gemaakt in hun keepers selectie. Een aderlating dat Bravo weg is gegaan, met bravo had barca echt een solide keeper en met ter stegen een zeer getalenteerde keeper die uit kan groeien tot de nieuwe neuer, maar die wel wat meer foutjes maakt op dit moment. Met cillessen en ter stegen in plaats van bravo en ter stegen lijkt de zekerheid achterin een beetje weg.

Ze hebben een mooie serie, het is alleen jammer dat je zo'n serie neerzet over twee competities. Daarom blijft de kampioensrace spannend tot het einde. Barça verloor de afgelopen seizoenen ook aan het begin steeds. Of speelde slecht.

Niet Real's beste wedstrijd maar goed we hebben de 3 punten binnen. Zidane kan echt niet meer om James heen die man scoort of assists op belangerijke momenten.

18 september 2016 om 23:24

James is net als De Bruyne ongelofelijk doelgericht voor een middenvelder. Zulke spelers hoeven niet goed te spelen om te scoren. Hij heeft een kwaliteit die geen andere Real Madrid middenvelder bezit. Maarja, wie ga je slachtofferen? Kroos? Spelen zonder Casemiro?

18 september 2016 om 23:33

Er zijn voldoende wedstrijden waarin je Casemiro niet nodig hebt, en James juist wel. Daarnaast verdienen Modric, en Kroos wel eens rust.

18 september 2016 om 23:39

Dat is precies wat er nu al gebeurd. Dat is niet het punt van Ramos_4.

18 september 2016 om 23:52

@xavi

Gewoon vaker rouleren met Casemiro en Bale, ene wedstrijd voor Bale en de andere voor Casemiro. Of gewoon 4-2-3-1 spelen met James op 10 en rouleren tussen Kroos en Casemiro.

De menos a mas, zou men in Spanje zeggen.

Real startte heel slecht, en ik denk dat de blessure van Casemiro een geluk bij een ongeluk was, want er was sprake van lichte verbetering na het inbrengen van Kroos. De individuele klasse van James doorbrak de malaise, en zorgde voor de 0-1, al dan niet onverdiend.

Een selectie om van te watertanden is er niet om het spel tegen te houden, maar om het te maken. Dat was de treffende opmerking van oud speler, en commentator Michael Robinson. Prompt begon Real in de tweede helft wat meer de bal rond te spelen, en daaruit volgde het tweede doelpunt.

Al met al een zwakke wedstrijd van beide kanten.

De 16e overwinning is een feit, en daarmee het record van Guardiola evenaard. Woensdag Villareal thuis, en daarna Las Palmas uit. Ik ben benieuwd of het bertrouwen meer voetbal brengt.

18 september 2016 om 23:05

Kroos drukt t.o.v. Casemiro van nature meer naar voren, en vindt in de opbouw altijd de pass tussen de linies, waardoor ze meer konden voetballen.

Hij was ook zowat het enige lichtpuntje in deze uiterst saaie wedstrijd.

18 september 2016 om 23:30

Ja, hij viel goed in. Isco vond ik ook aardig invallen, maar toen was het al gespeeld. Het was buitengewoon saai, ondanks dat de statistieken en de eindstand anders doen vermoeden.

Weer geen sterke wedstrijd van Real, maar de 3 punten zijn binnen. Moet wel zeggen dat ik kan genieten van Carvajal. Geweldige back, blijft maar gaan die man.

19 september 2016 om 00:49

Carvajal word op eem of andere manier steeds beter. Beter in passing, lopen en verdedigen. Hij lijkt steeds meer op jordi alba van barca

Oh, zelfs een record van Barca gepakt. Knap overigens hoe Zidane nog niet heeft verloren dit seizoen. Soms denk je dat ze onnodige punten zullen morsen, maar tot zover speelt Real eigenlijk heel stabiel en dat soms zonder enkele sterren. Ik heb alleen eerste helft meegepikt en daar leek het even erop dat ze misschien zelfs gelijk zouden spelen, maar toch net voor de break de onverwachte 1-0.

Hopelijk weten we van Atletico te winnen woensdag anders zullen we nog tijdje achter Real aanzitten en ik ben eerder gewend dat we beginfase van 't seizoen juist de leiding nemen. Overigens geen reden voor paniek aangezien dit Rea waarschijnlijkl ook punten zal morsen resterende seizoen.

Gefeliciteerd met de 3 belangrijke punten.

19 september 2016 om 00:52

Maak je geen zorgen, real madrid zal zeker wel punten morsen dit seizoen. Al hoop ik dat barca geen teams meer onderschat en gewoonlijk met de basis start. En Real madrid wint wel, maar ze spelen niet stabiel. Hun spel is niet stabiel. Real madrid heeft tot nu nog niet echt een sterke tegenstander gehad dus we zullen het zien!

19 september 2016 om 01:34

Hoop ik ook op inderdaad. Soms heeft Enrique rare opstellingen waarvan je denk ah nee, niet dit flauwekul weer..hij rouleert soms een winnende opstelling te veel. Als hij 2 of 3 spelers wisselt voor volgende match kan ik het nog begrijpen, want je moet nou eenmaal rouleren, maar soms zie je dan op eens 5 of meer gewisselde spelers uit een opstelling die lekker op dreef was. Dat is voor mij de grootste zwakte van Enrique als coach. Juist net dat je denkt oké we gaan nu uit naar Malaga of een Sociedad dus laat ik met beste 11 starten komt hij aan met hele rare keuzes. Vooral als je kijkt naar geschiedenis uit bij Sociedad is altijd pittig.

Twee seizoenen geleden bijvoorbeeld pakten die acties nog net goed uit aangezien Real ook onnodige punten morste, maar dat kun je nu niet flikken bij huidige Real, want hun selectie is enorm gegroeid in 't brede waardoor ze zelfs dit soort wedstrijden naar zichzelf slepen.

19 september 2016 om 09:08

Maar Barca heeft ook nog geen moeilijke tegenstander gehad? Real Sociedad uit voor Real en Bilbao uit voor Barca. Allebei niet moeilijke tegenstanders.

19 september 2016 om 09:37

Nou jaa bilbao is niet slecht hoor... maar we zullen het zien woensdag , barca atletico! De eerste proef

Het is nog niet spectaculair bij Real dit seizoen maar dat hoeft nog niet, het zal automatisch komen als iedereen fit is en iedereen aanwezig is bij de selectie. Zolang we geen punten verliezen is er geen probleem.

Het is tijd dat Zidane Isco weer een kans geeft. Real speelt zoveel beter met een Isco op het middenveld. Passeert 9/10 zijn man, zoekt de combinatie met zijn spits en laat andere spelers ook beter spelen. Hij moet leren meer rendement uit z'n spel te halen maar dit moet hij leren d.m.v meer te spelen naar mijn mening. Samen met Modric maakt het een wereld van verschil als zij wel of niet spelen.

18 september 2016 om 23:32

Ik kan mij voor de geest halen dat er 4/5 jaar geleden een mooie CE werd geschreven over Benzema, en volgens mij was jij de schrijver (?).

19 september 2016 om 09:03

Ja klopt. Het doet me goed dat hij eigenlijk sinds vorig jaar onomstreden werd beschouwd.

19 september 2016 om 10:46

Wow, je bent het echt. Dit is de eerste keer dat ik jou na al die jaren ook daadwerkelijk tegenkom. Geinig.

Uitstekende CE.

Terechte overwinning, al had ramos wel rood moeten hebben. Gewoon de 3 punten gepakt en daar gaat het om, zonder de grote sterren Ronaldo en bale. Goed om te zien dat James weer goed doet, klasse speler is dat. En lijkt erop dat hij nu weer de strijd van Isco aan het winnen is.

18 september 2016 om 23:34

Vond James zwak spelen de eerste helft, heeft de kwaliteit om dat toch te scoren, geweldig. Vond isco beter spelen dan James, de wissel isco voor James zorgen dat real tactisch beter speelde. Op doel gerichtheid en doelpunten hoef je niet te twijfelen dat James het van isco wint, maar op voetballend en tactisch gebied vind ik isco toch beter. Maar iedereen kijkt naar doelpunten dus al speelt isco de sterren van de hemel en James bagger, James hoeft dan 1x te scoren en hij wint de strijd.
Ben blij met beide spelers isco en James.

18 september 2016 om 23:54

Uiteindelijk gaat het om scoren en wedstrijden winnen, als Isco niet assists of scoort dan beter James erin die dat wel doet.

19 september 2016 om 00:24

Daar ben ik het ook mee eens. Uiteindelijk is het rendement wat telt. Vind het alleen jammer en het geeft een dubbel gevoel. Ik denk dat isco in het team meer kan brengen om voetballend de oplossingen te vinden en het spel er beter te laten uit zien, dat deed hij vandaag namelijk goed. James heeft een goed eindproduct maar ik vind isco de betere voetballer, vind dat isco daarom te veel word afgerekend op z'n laag rendement terwijl hij goed speelt terwijl James een slechte periode kan doen vergeten in ons geheugen met een mooi doelpunt. Een doelpunt maakt toch meer impact dan goed spel, en voor een speler is dat soms oneerlijk.

19 september 2016 om 01:10

We kunnen ook gewoon met beide spelen wanneer Ronaldo er niet is gewoon Isco op LM laten spelen in een vrije rol.

19 september 2016 om 01:17

Oke jij kijkt nu wel serieus iets teveel met een Isco bril. Omdat ik weet dat jij een hele grote fan bent van Isco. Isco viel redelijk in, omdat die 1 goeie actie maakt, denk men gelijk dat die al een wereldpreststie heeft geleverd. Hij lijde ook weer balverlies zoals vaker. En ja, James speelde ook niet best. Maar geloof me James is echt wel beter dan Isco, vraagt het maar aan Ancelotti. Isco wordt wat overschat. Eerst verliest die van Di Maria waarin hij eerst de voorkeur kreeg, daarna van James daarna van Casemiro. En kijk is wat James doet. Vorige invalbeurt assist nu belangrijk door de goal.

En komt er iemand boven zeggen dat Isco het team beter laat voetballen.... Isco is helemaal niet iemand die het team naar een hoger niveau neemt. Dat zijn spelers als Modric, Silva, Kroos, Alonso, Thiago, Iniesta, Kvd, en Ozil. Isco is een goede voetballer hele goede voetballer, maar moet nog veel meer groeien om echt top te zijn. Isco moet zich maar is bekronen door assist te geven en te scoren, doet ie niet. Juist bij invalbeurten moet je het laten zien.

Oh ja gaat het over Isco moet er eentje weer Benzema weer erbij betrekken. 😂😂😂

19 september 2016 om 11:06

Ik denk dat isco het team meer balans geeft, hij speelt in een meer controlerende rol, James geeft veel meer aanvallende impuls dan isco dat sws en dat is waar isco het ook verliest als het gaat om de keuze maken wie je opstelt.

Ik heb isco heel vaak kritiek gegeven op z'n laconieke ego spel, en zat voor een lange tijd terecht op de bank. Maar het is ook heel duidelijk dat isco word afgerekend op rendement en niet op z'n spel. James blinkt uit in het geven van goede assists en maken van goals, en dat is het belangrijkste. Maar ik blijf er van overtuigd dat je met isco beter voetbal kunt spelen, misschien voetbal dat niet zo zeer in de tactiek van real Madrid past.

Ja ik ben fan van die jongen maar ik heb hem vaak genoeg kritiek gegeven. Het irriteert me alleen soms hoe sommige zelfs in wedstrijden waar hij goed speelt hem toch kritiek geven op te lang de bal vasthouden en de ball niet passen en bal verliezen terwijl hij dan in een wedstrijd 1x de bal heeft verloren, zou hij hebben gescoord zou hij die kritiek niet krijgen.

Wanneer hij slecht speelt zeg ik het en wanneer hij goed speelt verdient hij ook lof, het enige probleem is het eind product en het is jammer dat isco nu al een hele lange tijd meer in een CM rol speelt.

19 september 2016 om 14:39

Ik moet ook bekennen dat Isco niet helemaal het vertrouwen heeft gehad. Ik vond wel dat Isco in zijn eerste seizoen terecht reserve speler was want, Di Maria was fenomenaal. Nadat hij vertrek Di Maria moest Isco basisspeler worden. Want dat was een ideale opvolger. Perez haalde James en Ancelotti prefereerde James.
Toen Zidane trainer was dacht iedereen dat Isco basisspeler zou zijn en ik denk hij zelf ook. Het team begon echter pas te draaien bij de inbreng van Casemiro. Hierdoor moest Isco weer banken. Daarom moet hij in een wedstrijd als gister een goal of assist geven. Je hebt niks aan een invalbeurt als je 3-0 voorstaat, kun je wel trucjes uithangen en zelfs heel goed spelen maar je hebt er niks aan want de wedstrijd is al beslist.

Kijk James he, die is geen basisspeler. Maar vorige week stond het 1-1 hij geeft met een prachtige pass op Morata de beslissende pass. Hierdoor won Real. Dit is wat Isco moet doen snapje? Bij 1-0 of 0-0 1-1 de beslissende assist/goal maken.
Nu kreeg James de basis, hij maakte in deze lastige uitwedstrijd de openingstreffer vlak voor rust. James is beslissend. Zou Isco zoiets kunnen? Misschien als hij veel speelt en volste vertrouwen krijg, maar Real heeft een luxe probleem met Kovacic, Isco en James. En Casemiro is basisspeler. Maar even terug op James; als ie zo doorgaat krijgt hij weer de basis want hij pakt zijn kans, zeker nu Casemiro geblesseerd is. James staat denk ik de volgende wedstrijd weer in de basis.

Wat is er met isco aan de hand ???gebleseerd neem ikaan??

18 september 2016 om 23:30

Isco speelde vandaag gewoon, viel in voor James en speelde een geweldige wedstrijd. Hij zorgde ervoor dat real de wedstrijd weer controleerde.

Zonder Ronaldo en Bale is het misschien een zakelijke overwinning, en die tellen ook

Een beetje offtopic, maar VZ zijn allerlei afkortingen nodig? Ik lees hier weer ´bbc'. De mensen hebben gewoon namen, wanneer je ze dan ook gewoon bij hun namen noemt komt het een stuk volwassener over.

Weer alleen maar negatieviteit. Real heeft wederom meer balbezit, meer kansen, meer schoten op doel. Maar Madrid is weer slecht. Raar.

De rust is teruggekeerd, maar het voetbal is nog ondermaats. Onbegrijpelijk als je kijkt naar wat er op de bank zit. Zidane is toch een voorzichtige trainer. Koninklijke alleen op papier nog. Op het veld al lang niet meer.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren