Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeduld van De Jong bij Newcastle United groeit

Laatste update:

Siem de Jong werd vorig jaar zomer bij Newcastle United binnengehaald als een belangrijke aankoop, maar door aanhoudend blessureleed viel zijn eerste seizoen bijna volledig in het water. Nu is de aanvallende middenvelder bezig aan zijn tweede jaar op St James’ Park, maar komt hij maar weinig aan bod. Steve McClaren doet een beroep op anderen en had voor De Jong alleen nog maar invalbeurten in petto. De Jong hoopt dat er snel verandering komt in zijn situatie.

/

Verspreid over zeven wedstrijden kreeg De Jong dit seizoen pas 121 minuten in de Premier League. Daartussen zaten invalbeurten van één minuut en vier minuten en dat is niet wat hij zelf voor ogen heeft bij zijn club. Zijn ongeduld groeit, geeft de voormalig aanvoerder van Ajax toe in gesprek met Chronicle Live. “Ik wacht gewoon totdat ik weer een kans krijg”, zegt hij. “Ik doe mijn best tijdens de training en probeer zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste en bij de beloften, om fit te blijven.”

“Daarnaast wacht ik gewoon mijn kans af. Ik hoop dat die kans er snel weer komt, maar dat is aan de manager. Ik ben fit, dat ben ik al het hele seizoen, maar ik heb al een tijdje niet gespeeld. Het gaat er nu om dat ik een paar keer op rij de kans krijg”, aldus De Jong, wiens club zeventiende staat en het moeilijk heeft. “Ik praat er ook wel over met de trainer en hij zegt dat hij denkt dat ik weer een kans krijg, dus daar moet ik klaar voor zijn. Als hij me dan gebruikt, kan ik het laten zien. Het is zwaar om geduldig te blijven, dat is lastig. Maar het moet wel.”

Twee weken geleden zei trainer McClaren nog dat hij De Jong vanzelf weer wil inzetten op het middenveld van Newcastle United. “Zijn houding is geweldig en ik wil hem absoluut niet laten gaan. Ik zie hem als belangrijke speler. Siem is een speler die zich nog moet aanpassen aan de Premier League. Ik denk dat Siem een speler is die uiteindelijk zijn plek in het team wel gaat opeisen”, gaf McClaren toen te kennen aan de NOS. De Jong zelf zei al eerder dat hij een (tijdelijke) terugkeer in de Eredivisie niet wilde uitsluiten.

Denk je dat Siem de Jong het hele seizoen bij Newcastle United blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wij kunnen nog wel een balvaste, kopsterke spits gebruiken die een balletje kan kaatsen.
Kan Sanogo linea recta de vlucht naar Engeland terugnemen.

24 november 2015 om 11:30

Ja, ik zie Siem ook graag komen. Ik had ook het idee dat er meer teamgevoel was onder zijn leiderschap. Een kind van de club waar een hoop jongens nog veel van kunnen leren. Ook kan hij in de eredivisie zijn niveau weer proberen te vinden, een leuke stap kan je altijd nog maken.

En Sanogo, praat me daar niet van.. Wat dachten ze toen ze hem haalden (al staat er in het rapport van Ling wel het een en ander over deze belachelijke transfer)

24 november 2015 om 11:37

Een kind van de club zou ik hem niet noemen. Hij kwam pas op z'n 16e naar Ajax nadat hij in de jeugd van de Graafschap had gespeeld. Maar Siem is een voorbeeldprof een jongen die niet naar zichzelf kijkt maar het teambelang voorop stelt en precies weet wat er nodig is om met een team het maximale te bereiken. Een jongen die in geen één selectie zou misstaan. Hij is technisch gezien misschien geen Premier League materiaal maar voor Ajax is hij zeker goed genoeg.

24 november 2015 om 12:33

Technisch gezien geen premier league materiaal? Siem kan technisch heel prima mee in de premier league. Het is alleen zonde dat hij geen kans krijgt omdat Newcastle Wijnaldum als grote aankoop heeft gehaald. Ik denk dat hij bij de onderste 10 clubs een absolute basisplaats zou hebben.

Siem is in mijn ogen een van de meest onderschatte voetballers. Een echte teamspeler met een neusje voor de goal. Zijn probleem is dat hij geen echte 10 maar ook geen echte spits is. Hij heeft echter allang bewezen ook op champions league niveau mee te kunnen en zelfs beslissend te kunnen zijn. Als hij terug zou willen komen zou ik dat alleen maar toejuichen. Maar ik denk persoonlijk dat hij ook gewoon naar clubs als Wolfsburg, leverkussen of Schalke zou kunnen verkassen. Heerlijke speler en heerlijke persoonlijkheid.

24 november 2015 om 12:41

ik zei al van te voren dat hij het niet ging redden bij Newcastle..ten eerste is het een heel lastige club om te presteren en ten tweede komt hij snelheid tekort in alle opzichten, hij zou beter in de serie a ofzo passen waar het tempo lager ligt

24 november 2015 om 11:45

Milik wordt een topper. Die moet het vertrouwen krijgen en elke week beginnen. Het middenveld (zijn beste positie) is overvol. Ik vind Siem derhalve niet nodig, of je moet hem met Milik laten rouleren en dan zou hij dus nog steeds veel niet spelen.

24 november 2015 om 12:16

Overvol? Daarvoor gaat van beek nu mee naar celtic zeker?

24 november 2015 om 12:30

Van de Beek. De zonder d speelt bij Feyenoord

24 november 2015 om 13:32

Nou kleine koning,

In principe is het middenveld van Ajax overvol ja.
Je hebt Gudelj, Klaassen, Bazoer, Sinkgraven, Serrero, Fischer kan op 10, Schöne is eigenlijk een middenvelder. En dan zijn er dus 3 plaatsen te vergeven. Ik vind dat best overvol ja.
Het mooie van Ajax is dat wanneer er veel blessures zijn (zoals nu het geval is) dat er dan Jonkies zijn die hun debuut kunnen maken. Zoals nu van de beek.

24 november 2015 om 11:47

Meen je dit? We hebben Arek Milik. Een jongen die er bij iedere andere club minimaal 20 per seizoen in zou leggen als hij 90 minuten zou spelen. Bij ons staat hij wissel. De topspits hebben we al, we hebben echter geen hoofdtrainer die met spitsen om kan gaan.

24 november 2015 om 11:57

Ik ben niet kapot van Milik. Hij is beter dan Sigthorsson en heeft een fantastisch linkerbeen. Maar hij is niet veelzijdig en vrij beperkt in z'n kunnen. Persoonlijk was ik echt een fan van Siem, hij had overzicht, speelde echt in dienst van het team en liet anderen om hem heen beter renderen.

24 november 2015 om 12:12

Milik is wel degelijk een topspits in wording, alleen wordt hij verpest in het Ajax-systeem (zoals meerdere spitsen). Wanneer je buitenspelers hebt die alleen maar naar binnen gaan, krijg je als spits weinig aanvoer in een overvolle ruimte. Zet daar 2 buitenspelers neer die vooral voorzetten geven en je hebt minimaal 20 goals van Milik.

24 november 2015 om 12:34

Afcavosje, beperkt in zijn kunnen? Kijk wat hij voor Polen doet, hij moet gewoon 90min spelen bij ajax, en een buitenspeler opstellen met een voorzet

24 november 2015 om 15:09

Milik is beperkt ja. Hij heeft specifieke kwaliteiten waarin hij goed is waarvan vooral zijn schot in z'n linkerbeen. Daarin zijn er weinig beter. Maar er zijn zaken die echt beter kunnen. Z'n techniek in de kleine ruimte, z'n passing, timing voor de goal. In die zaken is Siem stukken beter.

24 november 2015 om 15:50

Een spits moet in eerste instantie goals maken. Techniek in de kleine ruimte en timing voor de goal komt vanzelf. Dat noemen we ervaring. Zijn passing is een ajaxprobleem. Lees: Bij Ajax wordt helaas verwacht dat spitsen bijna evenveel assists geven en ook hun collega middenvelders laten scoren. Bij Ajax slaan we door in de taken van een spits. Vandaar dat uiteindelijk Siem de Jong en Klaassen achtige types voorin staan ipv een topspits als Milik.

24 november 2015 om 13:26

Best apart he dat je in nederland de aanvoerder bent van de landskampioen. Om vervolgens bij een middenmoot in engeland op de bank te zitten.

Siem heeft natuurlijk gigantisch pech gehad dat hij zichzelf niet heeft kunnen bewijzen bij Newcastle ivm blessures. Hij werd door Pandrew zelfs tot tweede aanvoerder benoemd (voor z'n blessure). Maarja als je altijd geblesseerd bent, kun je ook niet uitgaan van speelminuten als je terugkomt, terwijl je eigenlijk nog weinig hebt laten zien. Ik hoop op een snelle uitkomst voor Siem.

24 november 2015 om 14:39

Ja...en als dan ineens Wijnaldum wordt aangetrokken die het geweldig doet en vele malen talentvoller is, dan kun je jezelf afvragen hoe lang je nog op je kans moet wachten.

24 november 2015 om 14:54

Inderdaad, die gaat hij zeker niet uit de basis spelen. Wijnaldum heeft zichzelf zo'n beetje onsterfelijk gemaakt na z'n 4 doelpunten in 1 wedstrijd. Alhoewel ik denk dat Siem absoluut aan de slag kan bij een middenmoter in Engeland, echte clubspeler.

24 november 2015 om 15:14

Beetje te blessure gevoelig denk ik. Wordt nooit wat.

Hij is welkom in Amsterdam! De ideale spits voor Ajax ook al is hij eigenlijk een middenvelder.

Ga daar nou maar gewoon lekker weg en kom terug naar Nederland. Ja, het is een leuk salaris wat je krijgt, maar kan me voorstellen dat je als voetballer uiteindelijk toch meer voldoening haalt uit het spelen om prijzen en het voetballen van wedstrijden in toernooien als de CL.

Bij Newcastle ben je met dit jarenlange wanbeleid en deze dramatische trainer gedoemd tot degradatievoetbal. Leuk man, elk jaar verlies je meer dan je wint en zit je in deze situatie 9 van de 10x op de bank te kijken naar een voetbalwedstrijd dat nog slechter is dan het 4e van FC Bal op het Dak.

Trek dan je conclusies en keer terug bij Ajax, de club waar je op handen gedragen wordt door zowel de mensen binnen de club als de fans en indien je fit bent gewoon altijd in de basis speelt. Alsof het topsalaris dat Ajax uit zou keren aan Siem niet voldoende is om je financieel onafhankelijk te spelen...

Het was dan ook gewoon een 'domme' aankoop van Newcastle.

Een speler die in de Eredivisie al met regelmaat in de lappenmand lag aanschaffen, terwijl je in een competitie speelt die fysiek veel zwaarder is, leek me direct al niet echt een goed plan.

Volgens een lijstje met zijn blessurehistorie heeft hij in de seizoen 11/12 tot en met 14/15 gewoon 115 wedstrijden gemist door diverse blessures.

Newcastle United is ook gewoon een waardeloze club. Zit heel veel potentie in maar wordt gewoon kapot gemaakt door die voorzitter.

Terug naar Ajax zou natuurlijk een hele mooie stap zijn. Net als Luuk je meerdere erkennen, in Engeland ga je niet slagen, en terug naar Nederland komen.

24 november 2015 om 12:44

Siem de Jong kan prima slagen in de Bpl. Niet in de top, maar daaronder absoluut wel. De Jong is van een vergelijkbaar niveau als Wijnaldum en Clasie en die houden zich voorlopig ook prima staande.

Geweldige speler, Ajax moet hem huren voor een half jaar, ideale aanvulling in de spits. Zou helemaal geweldig zijn als we hem terug kunnen kopen, hij maakt het team echt beter.

Hij mag dan ongeduldig worden, dat worden ze in Newcastle ook.

Siem is een sympathieke speler en werkt hard. Alleen is hij 1½ seizoen veelvuldig geblesseerd geweest. En in de tijd dat hij wel mocht spelen, heeft hij een hoog nét-niet gehalte. Het lijkt erop, dat hij zijn broer achterna gaat. Als spits komt hij tekort en voor de aanvallende positie legt hij het af met zijn concurrenten !

24 november 2015 om 15:12

Nja die concurrenten presteren ook voor geen meter, mitrovic en cisse. Misschien wordt het eens tijd om Siem gewoon een paar wedstrijden het vertrouwen te geven. Niks te verliezen kan alleen maar beter gaan.

24 november 2015 om 15:56

Precies. Wanneer is hij dan een net-niet speler? In de invalbeurten bij een ploeg die bijna op degraderen staat?

25 november 2015 om 09:41

Dat Siem die matige concurrenten niet weet eruit te spelen, zegt ook voldoende !

Deed het daar op het begin gewoon goed, alleen heeft hij er enorm lang uit gelegen en dat is zonde. Newcastle heeft ook weer spelers ingekocht en ze hebben daar toch best wat kwaliteit. Siem is dan weer een speler die eigenlijk nergens in uitblinkt, maar wel in alles degelijk is en daar red je het niet mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren