Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onana hakt knoop door over deelname aan Afrika Cup; PSV moet Saibari missen

Laatste update:

Walid Regragui, de bondscoach van Marokko, heeft de definitieve selectie voor de Afrika Cup bekendgemaakt. Onder meer Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Ismael Saibari reizen met het Noord-Afrikaanse land mee naar Ivoorkust, waar het toernooi wordt gehouden.

De 34ste editie van de Afrika Cup wordt vanwege het klimaat in de winter gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld tussen 13 januari en 11 februari. In Nederland zijn de duels te volgen op Ziggo Sport.

Marokko, dat in de poule zit bij Congo-Kinshasa, Tanzania en Zambia, komt op 17 januari voor het eerst in actie. De ploeg van Regragui neemt het dan op tegen Tanzania. Daarna volgen op 21 en 24 januari respectievelijk de duels met Congo-Kinshasa en Zambia.

Het feit dat Mazraoui is opgenomen in de selectie, is enigszins opvallend te noemen. Hij liep onlangs in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United (0-1 winst) een spierblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie voor zijn club.

Op de lijst staan naast Ziyech en Mazraoui nog meer voormalig Eredivisie-spelers. Zo zijn ook Tarik Tissoudali (VVV-Venlo, De Graafschap en SC Cambuur), Oussama El Azzouzi (FC Emmen en FC Groningen) en Sofyan Amrabat (FC Utrecht en Feyenoord) opgenomen.

Amrabat is niet de enige speler van Manchester United die met zijn land meegaat naar de Afrika Cup. Ook de aanvankelijk twijfelende André Onana gaat zijn land Kameroen vertegenwoordigen in Ivoorkust komende maand.

Het betekent dat manager Erik ten Hag moet terugvallen op Altay Bayindir. De Turkse doelman werd afgelopen zomer voor vijf miljoen euro overgenomen van Fenerbahçe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Saibari is een flink gemis, maar we hebben genoeg spelers die zijn tijdelijke afwezigheid kunnen opvangen. Tegen Dortmund is 'ie er dus wel gewoon weer bij. Top.

28 december 2023 om 12:25

Mocht Marokko de finale winnen op 11-02, dan nog de huldiging en dan nog wat rust voordat hij weer echt aansluit. Ik denk niet dat hij er 20-02 bij is.

28 december 2023 om 12:58

Jullie hebben genoeg spelers en genoeg punten om zijn tijdelijke afwezigheid op te vangen

28 december 2023 om 13:02

Babadi wilde perspectief, dan mag hij nu laten zien dat waarom hij dat verdiend.

28 december 2023 om 13:20

Babadi moet zijn bek houden over perspectief en stoppen met 1,5 miljoen netto per jaar eisen.

28 december 2023 om 16:08

Wel gemis, maar Lozano en Lang weer fit. Dus Tilman kan mooi doorschuiven naar de plek van Saibari. Probleem opgelost.

28 december 2023 om 19:05

Dat weer je nooit na een afrika cup…..de hardheid is ongewoon. Hoop dat hij blessurevrij terugkomt

Bayindir in doel voor United, dat kan best hilarisch worden.

28 december 2023 om 12:29

Bayindir is toch geen vliegenvanger? Hij is Turks international, dan kan-ie toch wel een bal tegenhouden lijkt me.

28 december 2023 om 12:30



Altay Bayindir zal zich moeten bewijzen. Denk persoonlijk dat die het niet minder kan doen. Het is aan Onana te danken dat ze geen Europees voetbal meer spelen en in de competitie heeft hij ook zeker een wedstrijd of 3-4 geschutterd.

28 december 2023 om 12:42

Heeft ook eens een penalty gepakt op een belangrijk moment. Maar wel meer zwakke momenten inderdaad.

28 december 2023 om 14:13

Je moet eens terugkijken naar de champions league wedstrijden van United dit seizoen. Als je ziet hoeveel fouten Onana heeft gemaakt, waardoor ze veel punten verloren en idiote rode kaarten van Rashford, en miss ook wel Casemiro, begin je het steeds meer af te vragen of het man united shirt niet vervloekt is

28 december 2023 om 21:25

Lijkt idd meer op een vervloeking

31 december 2023 om 00:11

Onana speelt niet alsof hij het recht heeft om eerste keeper te blijven, daar moet ik je gelijk in geven.

28 december 2023 om 12:32

Hoezo hilarisch? Verklaar je nader dan ook. Want in mijn weten schijnt het een goede keeper te zijn die de nummer 1 onder de lat is van Turkije. Dat moet je wel wat kunnen.

28 december 2023 om 12:47

Het is een international idd, maar hij heeft sinds zijn debuut 2 jaar geleden 8x mogen keepen. Ik heb simpelweg nog te weinig van hem gezien om een goed oordeel te vellen, maar als hij echt zo goed was zou hij toch al best eens onder de lat hebben mogen staan bij Utd lijkt me.

28 december 2023 om 14:03

Iedereen weet dat boezem vriend Onana voor ETH niet onder de lat is weg te slaan

31 december 2023 om 00:13

Zoek wat filmpjes op van de blunders die hij bij Fenerbahçe heeft gemaakt, je gaat stuk.

28 december 2023 om 14:59

Wat vind jij dan van Onana? Bij Ajax vond ik hem al zo onzeker lijken en nu bij United is het niet normaal hoeveel blunders hij heeft gemaakt.. Bayindar zal niet erger dan Onana zijn.

31 december 2023 om 00:13

Ik vind Onana zeer teleurstellend en ook wel komisch eigenlijk. In dat opzicht zal er misschien niet veel veranderen inderdaad.

Gelukkig heeft Onana veel te zeggen als hij gevraagd wordt. Als je niet komt opdagen wordt je geschorst dus kan je alsnog niet voor united uitkomen.

28 december 2023 om 14:04

En toch vind ik die regel belachelijk. Clubs betalen salaris. En zr worden gestraft als een onana liever bij zijn club blijft dan naar dat toernooi te gaan

28 december 2023 om 14:55

Voetballers die interlands spelen krijgen gewoon geld voor het voetbal. Verder is het gewoon mooi en leuk om je favoriete en beste spelers van je land samen in een nationaal elftal te zien spelen. En ik ben niet de enige die dat vindt.
Tot slot, stel dat we straks dus krijgt dat voetballers zelf 'mogen' kiezen (of misschien gedwongen worden om voor je club te blijven spelen ivm het nationaal elftal), dan zal het charme van het nationaal voetbal snel verdwijnen of ten minste steeds minder leuk worden.

28 december 2023 om 19:00

Clubs kennen die regel van te voren. Het is niet dat ze dat nu pas te horen krijgen. Ze contracteren een Afrikaan met de kennis dat ze hun moeten afstaan. Niet zeuren achteraf.

28 december 2023 om 23:42

Tja, anders krijg je straks wat je in het basketbal ziet. Iedereen weet dat de VS waarschijnlijk het WK makkelijk moet winnen, maar de grootste sterren gaan niet meem dat maakt het WK toch een stuk minder interessant. Je hoopt dat dat niet gebeurd met het voetbal natuurlijk.

29 december 2023 om 00:16

@rubenfey, ik denk niet dat dat ooit in het voetbal gaat gebeuren. Amerikaanse sporters hebben gewoon weg veel minder op met dit soort evenementen aangezien het geen geld oplevert. Dat zie je ook bv met de olympische spelen en een sport als boksen. De oostblokkers, Cubanen (weliswaar tot op een paar jaar geleden zowat gedwongen) en Chinezen gaan voor goud terwijl de Amerikaanse jongens zsm de nieuwe Mayweather willen worden

De kans is trouwens helemaal niet groot dat Team USA makkelijk wint. Zo vaak hebben ze dat ook niet gedaan. Die jongens zijn ook helemaal niet gewend om volgens de internationale regels te spelen.

Voor PSV wel echt een gemis. Is nou precies een type speler waar je geen tweede van hebt in de selectie. Als basisspeler is die uitstekend dit seizoen, zeker in Nov-Dec. Maar als wisselspeler bracht hij ook altijd dat extra beetje strijd wat ze vaak misten zonder hem en door zijn inbreng beter gingen spelen.

Ziyech opgenomen in de selectie? Hij kan niet eens bij zijn club 2 wedstrijden achter elkaar spelen…

Tja de huidige Onana mist United ook niet echt. Laat de makkelijkste doelpunten door en was vooral in de CL aan hem te wijten dat United niet doorging in de poule. Heb die Bayindir nooit zien keepen, maar slechter dan Onana kan het niet zijn. Benieuwd of die kerel gelijk kan aanhaken in de PL.

De Marokkaanse bondscoach en voetbalbond zijn volledig doorgedraaid. Indien blijkt dat een speler langer dan geblesseerd zou uitvallen mogen zij dan het salaris van de geblesseerde speler bekostigen voor de onnodige extra uitvaltijd.

28 december 2023 om 15:58

Blijf ademen jongen. Marokko heeft een sterke en brede selectie meegenomen en zelfs bepaalde spelers weten te thuis te houden. Als Mazraoui (neem aan dat je het daarover hebt) niet fit is, zou die niet meegenomen zijn. Bovendien begint het toernooi pas over een maand voor Marokko.

28 december 2023 om 16:14

Bayern München is de enige werkgever van Mazraoui, niet de Marokkaanse voetbalbond. Het is niet de eerste keer dat een voetbalbond beweert dat een geblesseerde speler vroeger kan worden ingezet. In het geval dat Mazraoui nog langer zou uitvallen vanwege nalatigheid van de voetbalbond moeten ze maar het salaris bekostigen voor de extra weken arbeidsongeschiktheid. De Nederlandse en Franse voetbalbonden zijn/waren daar mooie voorbeelden in.

28 december 2023 om 16:32

Netals Nederland toch? Toen Robben voor het WK van 2010 geblesseerd raakte maar alsnog meeging

28 december 2023 om 16:38

Ja net als Nederland en Frankrijk. Zulke artsen mogen eigenlijk niet meer werken als ze de gezondheid van de spelers wensen te riskeren.
De Franse bond heeft deze shit net zo gedaan met Ribéry en Lucas Hernandez. Ribéry weigerde daardoor op het WK 2014 uit te komen voor Frankrijk. Bij Lucas Hernandez was dat tijdens de interlandbreak.

Ik ben benieuwd of het eindelijk zover is om de Afrika Cup te winnen. De verwachtingen zijn ontzettend hoog en met deze selectie is alles behalve de finale (en de winst ervan) een blamage. Als het dit jaar niet gebeurt, dan volgend jaar in eigen huis. Anders is het echt een verspilling van een generatie.

Ik denk dat dit de sterkst mogelijke opstelling is:

Bounou
Mazraoui
Aguerd
Saiss
Hakimi
Amrabat
Ounahi
Ziyech
Saibari
Adli
Ennesyri

Marokko op voorhand zwaar favoriet, maar de kansen zijn kleiner geworden door de diverde blessures.
Zowel supercaptain Sais, aguerd als Mazraoui zijn geblesseerd. Zware domper!

28 december 2023 om 19:02

Saïss kan het niet meer belopen. Zeker ervaring en een strijder maar je moet afvragen of je erop achteruit gaat als hij niet speelt.

28 december 2023 om 20:13

Gelukkig ontwikkelt Chadi Riad zich goed, maar ik denk inderdaad niet dat hij Saiss ernaast zet als aanvoerder zijnde. Laten we hopen dat de chemie (mits allemaal fit) van het WK weer terugkeert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren