Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Of de bal er nu wel of niet ingaat, ik blijf van afstand schieten’

Laatste update:

Hakim Ziyech schiet dit seizoen veruit het meest op doel van buiten het strafschopgebied. De middenvelder van Ajax waagde al negentig keer een poging van afstand, wat twee keer een doelpunt opleverde. Die cijfers zullen Ziyech echter niet tegenhouden om van afstand te blijven schieten.

“Als ik vind dat ik kan schieten, dan schiet ik. Of die bal er nu wel of niet ingaat, ik blijf het weer doen. Ja, de kans om te scoren is van dichtbij groter. Maar als ik vind dat ik moet schieten, dan schiet ik”, zegt Ziyech in gesprek met Ajax Life. De middenvelder schiet veruit het vaakst op doel. Lewis Baker is tweede in dat rijtje, hij schoot 46 keer van afstand. Dat leverde voor de Engelsman van Vitesse vier keer een doelpunt op.

Sam Larsson van sc Heerenveen schoot 43 keer van afstand en scoorde daar 6 keer mee. Als je de afstandspogingen van Larsson en Baker optelt, is dat nog altijd minder dan die van Ziyech. Ajax-trainer Peter Bosz gaf in het begin van het seizoen al eens aan dat hij er geen problemen mee heeft. "De conclusie is dat hij ze slecht raakt, maar vanuit de tweede lijn schieten is een kwaliteit van Hakim. Niet alle ballen eindigen bij de cornervlag. Er riep wel eens iemand: je moet schieten wil je kunnen scoren.”

Vind jij dat Hakim Ziyech minder van afstand moet schieten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het een goede zaak. Zoals Pirlo ooit zei: Don't practice untill you get it right, practice untill you can't get it wrong.

Blijf maar lekker schieten. Uiteindelijk betaalt het zich uit. Misschien niet dit seizoen, misschien niet volgend seizoen, maar uiteindelijk gaat het goed.

En dan ben ik niet eens Ajacied maar Feyenoorder.

14 maart 2017 om 12:34

Inderdaad, voor hetzelfde geld vliegt er straks een tegen kopenhagen in waardoor we door gaan en dan hoor je niemand erover

14 maart 2017 om 16:18

Dat zou nogsteeds 1 op de 30+ schoten zijn, dat is gewoon bizar. Schone schiet ook graag van afstand maar doet het nog op een logische manier. Van die 90 schoten had je in 70% van de gevallen er meer uit kunnen halen, ben ik vrij zeker van.

14 maart 2017 om 12:39

Oefenen doe je op de training. Ziyech schiet nog op doel als hij op de middenlijn met zijn rug naar het doel staat. Prima dat hij vaak schiet maar veel van zijn pogingen zijn al bij voorbaat kansloos. Als hij nog stappen wil nemen naar een hoger niveau wil nemen zal hij daar echt mee moeten ophouden. Want dat wordt nergens geaccepteerd.

14 maart 2017 om 12:44

Oefenen doe je inderdaad op de training, maar dat betekent niet dat je ook een paar schoten in de wedstrijd mee kan pakken.

Ronaldo schiet ook genoeg per wedstrijd extra zonder dat er iets in vliegt. Dat betekent toch niet dat hij ermee moet stoppen?

Zoals ik zeg, op gegeven moment gaat het zich uitbetalen. Want schieten kan hij wel.

14 maart 2017 om 12:55

Tuurlijk gaat dit gemiddelde op een gegeven moment wel weer wat omhoog, maar dit is natuurlijk wel iets waar de grotere clubs naar kijken. 90 keer schieten is over het algemeen 90 keer de bal kwijt (rebounds daargelaten), en als daar maar 2 goals tegenover staan is dat maar karig. Zeker de topteams zijn vaak zuinig op de bal, en dan zit men niet te wachten op een schietgrage Henkie die vanuit alle hoeken de bal op goal rost, zonder resultaat.

14 maart 2017 om 13:09

Ik denk niet dat er heel kritisch wordt gekeken naar schoten/doelpunt conversie als de speler ieder seizoen 15 doelpunten en 15 assist heeft.

Tuurlijk weegt het ergens wel mee, Maar dat is te trainen. En hoe vaker je het probeert, hoe beter het uiteindelijk gaat.

Zaak is om de schoten in ieder geval eerst op doel te krijgen, dat dan weer wel.

14 maart 2017 om 14:14

Ik moet denken aan Eriksen. Die schoot in zn eerste seizoenen ook veel van afstand, wat vaak pudding schoten waren. En zie wat voor een schot en vrije trap hij ontwikkeld heeft uiteindelijk.. Ik zie Ziyech niet zover komen als Eriksen, maar hopelijk kan hij in elk geval zijn afstandschoten op een vergelijkbare manier ontwikkelen.

Zelfvertrouwen is goed maar als je na 75 procent van een seizoen zijn statistieken moet overleggen, dan heb je echt een prutseizoen gedraaid.

Leuk dat hij blijft schieten. De vraag is echter wat is het beste voor Ajax. Die napraten kunnen wel beweren dat alle's aan de slechte vleugels ligt maar Ziyech zou veel meer invloed moeten hebben op het feitelijke resultaat. Niet alleen maar de schijn van dreiging, maar ook daadwerkelijk feitelijke dreiging icm resultaat.

14 maart 2017 om 12:00

Zijn statistieken zijn echt niet slecht dit seizoen hoor. Misschien nog niet zo beslissend als bij Twente. Maar ik en ik denk de meeste ajacieden zijn tevreden over hem. Maar ja het kan zeker nog beter

14 maart 2017 om 12:18

@ voetbal_addict

Hakim is op dit moment de beste speler van Ajax, juist als het aankomt op statistieken. Hij heeft nu al meer dan 10 assists waardoor hij de assistsleader is van Ajax.

Jouw mening is fout en de argumentatie ervan is ook fout. Doe normaal.

14 maart 2017 om 12:31

Op basis van statistieken is Klaassen de beste speler van Ajax. 2x zoveel doelpunten en een paar assists minder. Daarnaast maakt Klaassen ook nog eens in het merendeel de belangrijke 1-0. En dan heb ik het enkel over de eredivisie, in de Europa League etc. is hij daarnaast ook nog eens belangrijker.

14 maart 2017 om 12:36

@ JK-Ajax

Google whoscored. Daar worden statistieken van alle spelers om de 5 seconden bijgehouden..hakim overklast Klaassen in zowat alle aanvallende onderdelen.

Assists: Hakim wint
Sleutelpasses per wedstrijd: Hakim wint
steekpasses per wedstrijd: Hakim wint
succesvolle dribbels: Hakim wint
totale succesvolle passes per wedstrijd: Hakim wint
voorzetten per wedstijd: Hakim wint
succesvolle lange ballen: Hakim wint

Conclusie: Hakim overklast Klaassen. Dit is een feit en geen mening.

14 maart 2017 om 13:14

Worden in die statistieken ook het aantal keer balverlies meegenomen?

14 maart 2017 om 13:32

@ Marvbasten

Jazeker, maar die laat ik bewust buiten beschouwing.

14 maart 2017 om 13:38

Waarom moeten die statistieken bepalen wie de beste speler is. Belangrijke doelpunten en aanwezig zijn in het spel, hard werken en nooit verzaken, da zijn toch de main factoren wat een speler belangrijk maakt. Succesvolle dribbels, voorzetten, lange ballen. Wat een ongein haha, sorry hoor die site is toch niet serieus een graadmeter voor de belangrijkste speler? Volgens die site scoort Traore ook hoger dan Klaassen, dan overklast hij hem ook, laat me niet lachen.
.
Deze onvolledige statistieken spreken in het voordeel van Ziyech omdat dat meer bij zijn spel past... Je gaat Klaassen afrekenen op succesvolle dribbels, voorzetten en lange ballen. Knap hoor meer dribbels dan Klaassen. Je kijkt enkel naar creatieve aspecten waarmee je een creatieve en een lopende middenvelder vergelijkt. Als je de wedstrijd bekijkt zie je gewoon dat Klaassen nooit door de ondergrens zakt, daar waar Ziyech dat meerdere malen al heeft gedaan.
.

14 maart 2017 om 14:59

@ JK Ajax

Het verschil tussen ons is dat ik mij focus op pure feiten. Jij daarentegen focust je op vage begrippen als 'hard werken', 'aanwezig zijn in het spel' en 'nooit verzaken'. Wat bedoel je daar nou mee ? Hard werken? haha. Prima, laten wij dan 10 hardwerkende havenarbeiders opstellen. Even kijken wat er gebeurd. Jouw vage termen zijn voor verschillende interpretaties vatbaar. De cijfers van Hakim zijn echter onomstotelijk.

Hakim is feitelijk gezien de meest bepalende speler van Ajax. Met zijn Assists, steekpasses en dribbels is hij een significante gevaar voor elke tegenstander.

14 maart 2017 om 15:38

Okã£â©, dan laten we de statistieken aanhouden van alle spelers van Ajax volgens jouw site. Dan kan ik op die geweldige statistieken van je, totale rating haalde je net aan, concluderen dat Younes gemiddeld gezien completer en beter scoort dan Ziyech. Younes heeft gemiddeld met eredivisie en Europees de hoogste score.
.
Younes heeft veel meer geslaagde dribbels.
Younes heeft veel meer succesvolle passes
Younes heeft veel minder balverlies dan Ziyech.
Younes scoort bij Ajax met eredivisie EL = 7,46, Ziyech scoort een 7,36
.
Met zijn complete kwaliteiten en overall geweldige rating is hij een significant gevaar voor elke tegenstsander. Feiten volgens de site, die zijn leidend als ik het goed begrijp.

P.s. Traore onze geweldenaar scoort met die prachtige ratings nog hoger ! Wat een wereldvoetballer.

14 maart 2017 om 15:47

Sorry hoor, maar wanneer je bewust balverlies buiten beschouwing laat kan ik je moeilijk serieus nemen.

Daarom heb ik maar wat verder onderzoek gedaan.

Ziyech heeft meer mislukte dribbels dan geslaagde.

Wordt 2,2 keer per wedstrijd van de bal gezet tegenover 0,6 keer van Klaassen.

Verliest bij de aanname de bal 2,1 keer per wedstrijd. Klaassen 1,3 keer.

14 maart 2017 om 16:03

@ JK- Ajax

En toch zijn deze cijfers waardevoller dan jouw vage termen zoals 'hard werken'. Bovendien moet jij niet blind staren naar de stats. Echter geven deze cijfers wel een goed beeld om mee te beginnen.

Mijn optiek gaat sowieso uit van een combinatie van stats, cups en uitvoeringsprincipe (hoe een speler een bepaalde vaardigheid benut).

14 maart 2017 om 17:07

Jij pikt enkel wat stats die in het voordeel spreken van Ziyech. De negatieve kanten belicht je zoals hierboven al aangegeven wordt helemaal niet. Je gebruikt de statistieken eenzijdig en beargumenteerd dat als cijfers zijn feiten. Juist jij staart je blind op de feiten die je zelf aanhaalt haha. Natuurlijk is het een mix van cijfers en wat je zelf met het oog waarneemt. Klaassen zie je het snot voor de ogen rennen en zet ontzettend slim druk, hij loopt veel gaten ook dicht. Dan pakt een teamgenoot de bal af en dan is het leuk voor diegene zijn statistieken die jij als feit aanhaalt. Dus met een beetje logica en daadwerkelijk een wedstrijd kijken kan je ' hard werken ' prima duiden en is er niet vaag.

14 maart 2017 om 12:37

Betrokken bij 18 doelpunten zo uit m'n hoofd. Best prima toch? Daarbij levert hij steeds meer arbeid en vindt hij z'n draai. Gaat wel goed komen met hem, lekker blijven schieten, bij Twente vlogen ze er vaker in, hij kan het echt wel.

14 maart 2017 om 12:47

Noem je 11 goels en 14 assists een prutseizoen?? valt wel mee hoor.

14 maart 2017 om 13:11

Jørgensen staat op 1 met 10 assist. Waar haal jij die 14 vandaan??

14 maart 2017 om 13:13

Ajax deed dit seizoen mee in meerdere competities. Ik heb de precieze cijfers niet naast me dus weet nog niet of @Etcheverry de waarheid spreekt, maar ik kan me in ieder geval een assist tegen Celta herinneren. Dus zo komt Hakim wel snel aan die 14 assists denk ik.

14 maart 2017 om 14:23

Omdat Etcheverry het niet alleen over de Eredivisie heeft. In de eredivisie staan jorgensen en Ziyech allebei op 1 met 10 assists en heeft ziyech 8 goals. En dan komen daar nog assists en goals bij van andere competities.

Gewoon blijven schieten, schoten van hem zijn niet zo slecht, zolang je blijft schieten zullen er verdedigers naar je toe blijven komen om het schot eruit te halen en heb je alsnog de kans 'm door te spelen naar iemand die vrij komt.

In zijn tijd bij Twente schoot hij ook vaak op doel, alleen vlogen ze er toen vaker in.
Het is ook een kwestie van een beetje geluk hebben, of course.

Bij Twente schoot hij nog meer naar mijn idee. Erg storend, aangezien er vaak ook betere oplossingen waren. Daarbij vind ik Ziyech bij Ajax niet erg goed. Hij dit seizoen ca. 9 assists gegeven, waarvan de meeste niet echt bijzonder of van kwaliteit getuigden.

Bij Twente liet hij mooiere dingen zien, maar kreeg hij ook alle ruimte. Bijna elke aanvallende bal ging naar Ziyech. Bij Ajax moet hij werken en heeft hij de bal minder.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoevaak er gescoord is uit een rebound nadat Hakim op goal heeft geschoten. Misschien scoort hij ze niet direct, maar zorgt het er wel voor dat andere kunnen profiteren. Jammer dat dit soort cijfers er niet bij staan/beschikbaar zijn.

14 maart 2017 om 12:38

Klopt, dat gaat dan niet door als assist helaas. Vaak genoeg gebeurd dit seizoen dat er op die manier een goal viel uit een schot van Hakim

Wel een indicatie dat ze in de voetbalwereld nog niet echt doordrongen zijn van Expected Goals. Het is inmiddels wel redelijk vastgesteld dat het schieten van afstand vaak niet de beste keuxe is.

Zolang Ziyech daar echter niet op gewezen wordt, kan ik me zijn reactie ook wel voorstellen.

14 maart 2017 om 13:16

Maar ik kan me ook nog herinneren dat 'we' ons allemaal aan ergeren waren hoe Ajax onder De Boer constant aan het breien was. Dan heb ik liever dat je een speler hebt die wat opportunistischer speelt, waardoor je met de dreiging van een schot wellicht wat ruimte kan krijgen in de muur van de tegenstander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren