Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nobel initiatief FC Porto vindt navolging bij Champions League-deelnemers

Laatste update:

Diverse voetbalclubs zetten zich in voor het vluchtelingenprobleem in de wereld. Zo stelt Real Madrid een miljoen euro beschikbaar voor noodhulp en nu lijkt een initiatief van FC Porto breed gedragen te gaan worden. De Portugese topclub stelde voor per verkocht kaartje in de Champions League een euro af te staan.

FC Porto heeft beloofd een euro per verkocht entreekaartje van de eerste twee thuisduels in de Champions League af te staan. De vereniging van Bruno Martins Indi stuurde een brief naar de UEFA met een soortgelijk verzoek aan alle deelnemers van de Champions League. Zes clubs volgen inmiddels al het voorbeeld van FC Porto: AA Gent, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Sevilla, Malmö FF en Dinamo Zagreb.

Dat het vluchtelingenprobleem leeft in de voetballerij, blijkt ook wel uit de initiatieven die in Duitsland ontplooid worden. Bayern München schenkt een miljoen euro en organiseert trainingskampen voor vluchtelingen, Borussia Dortmund nodigde 220 vluchtelingen uit en bij tal van clubs zijn spandoeken te zien dat vluchtelingen welkom zijn in Duitsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Top! De clubs tonen hun maatschappelijke betrokkenheid! Schrijnend probleem voor de wereld...

Ik zou het mooi vinden als PSV meedoet en Ajax en Az dit in de EL ook doen, mag ook €0,50 zijn, in de EL zijn de inkomsten tenslotte veel minder...

7 september 2015 om 22:21

FC Groningen doet ook mee aan de EL

On: mooi initiatief, zeker als je ziet hoeveel geld er omgaat in de voetballerij.

7 september 2015 om 22:25

De clubs tonen enkel dat ze hun verantwoordelijkheid nemen als er een foto van een dood jongetje in de pers verschijnt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind al veel langer dat er iets gedaan moet worden. Ik vind het alleen nu zo uber hypocriet om opeens te laten zien hoe betrokken je bent als je een foto ziet waar je niet omheen kunt. Hoeveel mensen denk je dat er inmiddels al zijn gesneuveld op een soortgelijke manier?!

On: leuk initiatief, maar toon ook je verantwoordelijkheid bij andere rampen, niet alleen als je er media-aandacht mee verwerft.

7 september 2015 om 22:37

Beter laat dan nooit, de wereld werkt nu een maal zo. Als je dit simpelweg als hypocriet gaat noemen gaat er nooit wat gebeuren en wijzen we alleen naar nog ergere rampen in hhet verleden toen we niets deden.

7 september 2015 om 22:43

Enig idee hoeveel bekende / rijke mensen geven en doen voor goede doelen en stichtingen?

Denk dat je het allemaal behoorlijk onderschat omdat dit toevallig wél in de media komt

8 september 2015 om 00:21

Ik vind jouw redenering nog idioter als dat wat de clubs doen. Bij elke ramp die er geweest is in het verleden komen er pas bij beelden met de gevolgen hulp op gang. Wie zegt dat de clubs deze actie niet zouden opstarten zonder de opgedoken foto. De vluchtelingen zijn immers pas aangekomen in de landen waar ze moeten zijn.

On: Respect voor de clubs die hieraan meewerken. Vooral de Duitse supporters/clubs met de spandoek actie hebben hun menselijkheid tentoongesteld. Ik heb daardoor veel meer sympathie gekregen voor de Duitsers.

8 september 2015 om 00:25

Het was al voor de foto in ieder geval bij borussia dortmunf

8 september 2015 om 00:46

En nu mag je je afvragen waar het geld van de clubs vandaan komt.. Juist ja, gewoon uit de portemonnee van de standaard burger

8 september 2015 om 07:38

Die burgers komen kijken naar een CL wedstrijd... De clubs houden minder omzet zelf omdat ze een deel afstaan...

8 september 2015 om 15:43

Heb het meer over het belastinggeld dat word betaald om de clubs daar overeind te helpen

8 september 2015 om 11:37

Laat ajax psv az maar mooi geld in nederlandse mensen gaan schenken zoals meer opvang plaatsen in de winter voor zwervers of voedselbanken voor de armen onderons

Iets is beter dan niets, maar wel een beetje matig in mijn opinie. Helemaal kijkend, naar wat ze krijgen voor één gewonnen wedstrijd in de CL.

7 september 2015 om 22:38

Je kan van voetbalclubs niet verwachten dat ze het vluchtelingenprobleem oplossen. Ik vind dit al een prachtige actie die heel veel geld gaat opleveren. Ik hoop dat PSV ook mee gaat doen. Dan maar een tonnetje minder op de bankrekening.

Mooi initiatief. Je zou kunnen stellen dat de 100.000 die hiermee allicht opgehaald wordt weinig is vergeleken bij de acties van Real Madrid & Bayern München, maar elke euro telt, en verdient dus ook de nodige respect. Mooi gebaar.

Prachtig dat zoveel clubs dit doen. En €1 is misschien niet veel, maar als zoveel er aan meedoen wordt dat nog een groot bedrag. Geweldig idee van Porto dat nu al 6 clubs volgen. Hopelijk worden dat er nog meer!

Ook Borussia Mönchen-Gladbach doneert haar CL inkomsten aan het vluchtelingen probleem

7 september 2015 om 22:33

Staat er toch ook?

Vind het een beetje ver gaan. Mensen in die oorlogsgebieden denken nu toch ook van: "gih, er wordt nu zoveel gedoneerd, zullen we ook maar eens gaan?" Wel een mooi initiatief maar het kan wel wat minder.

7 september 2015 om 22:48

Er kan niet genoeg doneerd worden om al deze mensen die zo veel ellende over zich heen hebben gekregen te helpen!

7 september 2015 om 22:55

Je moet deze mensen helpen, maar je moet je afvragen of we het op de goede manier doen. Voor in de eeuwigheid opvangen is wat mij betreft een domme korte termijns oplossing. Zit in op plaatselijke hulp ipv opvang wat mij betreft.

7 september 2015 om 22:49

De meeste mensen in de oorlogsgebieden hebben niet zo makkelijk toegang tot dit soort nieuws hoor. Daar zullen ze het echt niet voor doen

7 september 2015 om 23:31

Die mensen weten (zover ik weet) ook wel dat er hier meer uit te halen valt. Ik ben niet tegen de vluchtelingen, maar om ze nou allemaal op te laten vangen vind ik een beetje ver gaan. Maargoed

8 september 2015 om 13:04

We vangen ze toch ook niet allemaal op? Er zijn nog geen half miljoen vluchtelingen in heel Europa. Dat is alsnog veel, maar natuurlijk bij lange na niet "allemaal". Alleen al in Libanon worden er meer vluchtelingen opgevangen dan in heel Europa, en Libanon is kleiner dan Nederland. Je moet je inlezen en je niet gek laten maken.

8 september 2015 om 00:40

Dat zou beter zijn als denken hey we sluiten ons aan bij de IS. We willen met z'n allen dat de IS wordt vernietigd en niet nog groter worden dan dat ze zijn. Denk je nou echt dat er zoveel mensen zijn die staan te springen om naar het ow zo mooie Europa te komen. Dat was in het verleden zo maar tegenwoordig echt niet meer. Landen in het Midden-Oosten en Afrika zijn economisch welvarender geworden. Je moet eens weten hoeveel gelukzoekers uit Europa daar naartoe emigreren tegenwoordig.

8 september 2015 om 02:27

Aan de ene kant vind ik de acties en de steun voor alle vluchtelingen super goed en mooi. He gunt niemand de dingen die zij mee moeten maken. Aan de andere kant vind ik het vrij beangstigend dat er opeens miljoenen mensen deze kant op komen. Tussen alle goede mensen die echt hulp nodig hebben zullen altijd mensen zijn die kwaad bloed zullen zetten hier doordat ze bijvoorbeeld al helemaal gek zijn gemaakt door de oorlog daar. Maar we zullen eerst alle goede moeten helpen en van harte welkom heten

8 september 2015 om 13:06

Er komen niet miljoenen mensen deze kant op. In Nederland worden er 7.000 naar verwachting opgevangen.

8 september 2015 om 17:50

Ja, maar dat is alsnog veel. Zeker aangezien ze hier niet voor hun eigen voorzieningen moeten zorgen en mensen die een sociale huurwoning zoeken er de dupe van zijn (in ieder geval nu). 7000 plaatsen bovenop het tekort wat nu al gigantisch, is gewoon niet te doen.

8 september 2015 om 08:50

Nooit de foto gezien van dat jongetje? Dat moeten we dus nooit meer hebben. Doneren is altijd goed zo laat je zien dat wij europeanen niet vrekkerig zijn.

8 september 2015 om 12:05

Dat moeten we nooit meer hebben, nee. Dus heel duidelijk maken dat ze hier in Europa niets te zoeken hebben en niets zomaar krijgen. Dat geld vervolgens gebruiken om fatsoenlijke opvang in de buurlanden te regelen.

Edit: eventjes wat foutjes eruit gehaald, die de autocorrect op mijn telefoon maakte.

8 september 2015 om 17:12

Hmm is dat zo? Volgens mij als je in dat gebied woont kan je niet eens het nieuws lezen.

8 september 2015 om 18:01

Hoe weten ze dan wat er gaande is in hun eigen land? IS heeft namelijk niet het hele gebied in handen. Wat me nog vreemder lijkt, is dat ze dan ook precies weten welke kant ze heen willen, al voordat ze aan hun reis beginnen.

Vergis je niet, Syrië was zeer welvarend land in die regio en mensen waren vrij modern. Er werd wel met harde hand opgetreden door de regering, maar de meeste mensen hadden daar niets mee te maken zolang ze zich volgens de regels gedroegen. De eenpartijstaat bestaat ook niet meer. In Syrië mag iedereen een partij oprichten. De enige regel is dat deze niet op een geloof gebaseerd mag zijn, maar op logische standpunten en realistische doeleinden. De steden in Syrië zijn dan ook erg modern en vrijwel iedereen heeft internet en een mobiele telefoon. De huidige staat van het netwerk, daar durf ik echter niet over te oordelen.

Kijk, zo kan het dus ook. Een prachtig, hartverwarmend gebaar van de voetballerij!!

Ironisch dat alle rijke clubs voorlopig schitteren door afwezigheid...

7 september 2015 om 22:40

Ja, Bayern en Real laten ook al niets van zich horen...

7 september 2015 om 23:19

Kort door de bocht. Weet jij veel wat er allemaal door clubs wordt gedaan. Bayern en Real doen (nog) niet mee met de euro per ticket, maar geven wel een miljoen...!

Zag laatst ook nog een actie van AS Roma langskomen om de vluchtelingen te steunen. Je kan zeggen dat het logisch is, omdat de clubs veel geld bezitten, maar alsnog vind ik het zeer nobel. Geweldige actie!

Jammer genoeg zijn er toch altijd wel pessimisten die altijd over iets moeten klagen. Als jullie het beter kunnen gasten, start dan zelf iets op.

Het is nobel en mooi van alle teams die zelfs nog maar iets inzamelen voor een probleem die normaal staatshoofden moeten oplossen, en niet voetbalploegen. Prachtig gewoon om te zien dat zij nog geven om de mensen die hun land & familie verliezen. Hopelijk volgen er meer acties van andere ploegen ook, toffe ploeg dat Porto!

Mooi gebaar. Wat doen onze topclubs. (PSV, Ajax en Feyenoord toch?)

8 september 2015 om 13:08

Tsja. Die doen net als politiek Nederland, laten niks van zich horen. Maar wat niet is kan nog komen. Was dit misschien het masterplan van Overmars waarom hij die 100 miljoen wilde hebben, alles naar Syrië?

Mooi gebaar van de clubs die er wat aan doen, maar ik vind het een vrije keuze en daarom de reacties naar de rijkere afwezige clubs volslagen onzin.

Ben trouwens van mening dat voetbal en politiek niet samen moeten gaan, maar zo een actie is wel leuk.

Respect kan niks anders zeggen wat de politiek met praatjes probeert optelossen zie je de voetbalclubs daden verrichten

8 september 2015 om 00:24

Dan moet je er natuurlijk wel bij bedenken dat in tegenstelling tot deze clubs die ook nog is allemaal een dikke bonus krijgen omdat ze in de CL spelen, de politiek met alle bezuinigingen die ze al hebben niet veel te besteden heeft.

doet bayern wel slim, misschien zit er wel een talentvolle voetballer tussen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren