Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar maakt hoogstpersoonlijk voorlopig einde aan geruchten

Laatste update:

De geruchten over een Europese toptransfer van Neymar zijn hardnekkig, maar de aanvaller van Santos heeft nu zelf geprobeerd om daar een einde aan te maken; de twintigjarige sterspeler maakt duidelijk dat hij voorlopig bij zijn Braziliaanse club wil blijven en niet op zoek is naar een transfer.

/

Al geruime tijd wordt Neymar in verband met Europese grootmachten als Barcelona, Real Madrid en Chelsea, maar de Braziliaans international heeft aangegeven dat een vertrek bij Santos de komende tijd niet aan de orde is. “Ik ben gelukkig hier in Brazilië en heb het uitstekend naar mijn zin bij Santos”, tekent Reuters op uit de mond van Neymar. “Mijn droom is om in Europa te spelen, maar daar is het nu nog niet het goede moment voor.”

Het lijkt erop dat de technisch begaafde aanvaller tot en met het WK van 2014 in Brazilië wil blijven, om met de Goddelijke Kanaries te kunnen deelnemen aan het toernooi in eigen land. “We hebben de stijgende lijn te pakken. Het team krijgt meer zelfvertrouwen en wordt steeds hechter. Tijdens het WK zullen we een selectie hebben van 23 spelers, die gaan voor de wereldtitel. Daar ben ik er één van.”

Denk je dat Neymar tot en met de zomer van 2014 in Brazilië blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Normaal gesproken zou ik dit aanmoedigen maar nu heb ik mijn bedenkingen. Neymar is de Brazilaanse competitie al lang ontgroeid en voor zijn ontwikkeling zou een stap hogerop binnenkort toch wel beter zijn. Maarja hij moet zelf weten, zijn keuze..

1 november 2012 om 12:35

@john Terry

Ik neem aan dat hij zelf het beste aanvoelt of hij klaar is voor een overstap. Hij geeft aan dat dat wel zijn droom is, maar hij er blijkbaar nog niet klaar voor is. Het is niet alleen dat hij er op sportief gebied klaar voor moet zijn, ook persoonlijk.

Ik weet niet of Neymar een sterke familieband heeft, maar dat kan ook doorslaggevend zijn natuurlijk. Een overstap van Brazilië naar Europa is een grote verandering in alle opzichten.

1 november 2012 om 15:40

Helemaal met jou eens zou het heel erg jammer vinden als hij naar Barcelona gaat. Niet alleen omdat het een rivaliserende club is maar ook omdat ik denk dat hij daar niet goed tot zijn recht zal komen. Neymar is een type speler die graag voor een actie gaat en in de Barca systeem past dat niet.

1 november 2012 om 17:05

juist omdat hij acties maakt past hij bij barca want dan heb je iemand op de flanken die altijd wat in huis heeft. net zoals ronaldinho dat deed in z'n topjaren.
techniek heeft hij ook voor de tikie taka spel dus ik denk dat je uhm gewoon niet bij de rivaal wil zien.
ik zou hem graag zien bij barca mits hij minder schwalbes maakt en zich niet gedraagt als een kind want dan kan hij van mij betreft naar real.
iig ben ik erg onder de indruk maar hij heeft zich nog niet bewezen want de liga do brasil is niet echt al te best.
ben benieuwd wat er gaat gebeuren. iig zie ik graag een ronaldinho figuur die acties maakt bij barca.
maar als ik het zo bekijk probeert hij geen zo'n groot mogelijke transfersom te krijgen voor z'n speeltjes want hij is allang uitgeleerd daar.

2 november 2012 om 12:46

die schwalbes maken hem juist perfect voor Barcelona aangezien daar door die club vele wedstrijden mee gewonnen worden.

Zozo, enerzijds is het een verstandig besluit omdat hij zeker is van plaats in de selectie. Anderzijds is het een beetje laf om zijn warme nest niet een te verlaten en zich te meten met de echte top.

1 november 2012 om 11:54

Laf? Hij is 20 jaar jong!
En iedereen heeft hier altijd de mond vol van talenten die veel te vroeg naar het buitenland gaan...

Waardeloos commentaar...

1 november 2012 om 11:57

Dat commentaar is vaak gericht op mensen als bijvoorbeeld Castaignos, die na 1 knap jaar naar een Europese topclub gaan en dan wegrotten.

In het geval van Neymar zou ik zeggen dat hij na dit lopende seizoen toch wel klaar is voor de stap naar Europa.

1 november 2012 om 12:01

20jaar blijft jong...
En helaas kan ik niet beoordelen of die jongen er klaar voor is. Ik kom niet verder dan een paar leuke Youtube beelden...

1 november 2012 om 12:04

Klein verschilletje is dat Neymar een toptalent is en Castaignos verre van. Neymar gaat hoe dan ook veel minuten pakken in Europa, of het een nieuwe superster gaat worden is natuurlijk afwachten maar hij heeft al aangetoond het niveau aan te kunnen. Dit heeft hij bijvoorbeeld al aangetoond in het Braziliaanse team en de Copa Libertadores.

1 november 2012 om 12:35

Neymar is helemaal klaar voor de Europese top. Hij dolde puyol, laat spelers tegen elkaar opbotste geweldige voetballer alleen is te vaak zelfzuchtig en ik denk dat dat komt omdat het hem te makkelijk afgaat in Brazilië. Als hij in Europa zal spelen merkt hij dat je je team genoten nodig heb

1 november 2012 om 13:43

Hij is qua statistieken al een aardig stuk verder dan Messi was op 20-jarige leeftijd. Hij heeft meer wedstrijden gespeeld, meer goals gemaakt en meer assists gegeven dan Messi toen der tijd. Zo zelfzuchtig is hij dus niet. Natuurlijk doet hij veel zelf, maar dat is omdat hij weet dat hij het kan en hij is ook regelmatig succesvol er mee. Hij heeft er dit kalenderjaar alweer meer dan 50 ingeschoten en als 20-jarige is dat een enorme prestatie. Als deze jongen in een team komt met meerdere sterren, weet ik zeker dat hij zich gaat aanpassen omdat het team niet meer volledig afhankelijk is van hem.

1 november 2012 om 14:47

Vergeet niet dat hij ook in in kleinere competitie speelt dan messi, en messi grotere sterren voor zich had zoals Ronaldinho. Neemt niet weg dat Neymar zijn statistieken inderdaad echt geweldig zijn

1 november 2012 om 15:35

Die statistieken behaal je in Zuid Amerika denk ik wel ff wat makkelijker dan in 1 van de grootste en 1 van de beste competities ter wereld.
Dat kun je niet vergelijken.

Dat siert zo'n kerel dan wel. Ik weet niet hoeveel 'ie per maand bijgeschreven krijgt, maar ik verwacht dat het in Europa een veelvoud daarvan kan en zal zijn.

1 november 2012 om 11:51

Nou hij verdient al 14 miljoen per jaar en hoort daarmee al bij de best betaalde voetballers ter wereld. Ik ben het dan ook niet met je eens dat het Neymar siert, want voor het geld hoeft hij Brazilië niet te verlaten

1 november 2012 om 12:04

14 miljoen is trouwens inclusief reclame opbrengsten! Van Santos krijgt hij zo'n 8 miljoen per jaar volgens mij.

1 november 2012 om 12:44

Thanks, wist ik dus niet.

1 november 2012 om 11:53

Neymar verdient al een topsalaris bij Santos. Ik citeer een eerder artikel van voetbalzone: "volgens de Braziliaanse media gaat de tienerster (neymar) per maand (!!!) 1.2 miljoen euro verdienen."
bron: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid =151740 (spaties tussen d en =)

Hij heeft dus echt al een topsalaris en voor het geld moet hij dus niet in Europa spelen. Santos zorgt er duidelijk voor dat hun god het naar zijn zin heeft.
Trouwens, dat hij weer aangeeft toch te blijven, is niet verrassend voor mij. Neymar geniet van die godenstatus. In Brazilië is hij de allerbeste. In Europa zijn er zo 32 spelers die beter zijn dan hij op dit moment. De persoonlijkheid van Neymar die al van in het begin van zijn carrière zocht naar zo'n status, wil die status gewoon niet opgeven. Santos wil hem niet kwijt en Neymar wil eigenlijk niet weg, tenzij naar een team dat hem meteen verheft tot god. Jammer genoeg zijn het net die teams die geen 60 miljoen kunnen neertellen.
Ik denk dat Neymar hoopt te knallen op het WK en met een aanbidding van ook heel Europa richting Europa te vertrekken. Nu zijn er nog teveel kritici en Neymar houdt niet van kritiek.

1 november 2012 om 11:57

32 spelers die beter zijn ? Kom eens met die namen... Ok kom met 30. Messi en Ronaldo weet ik wel...

1 november 2012 om 12:16

@ Realsocio

Dat stukje over "status" hahah.. Je hebt gelijk.. Ik heb je onderschat.
Alleen het stukje over "32 betere spelers" ben ik het niet met je eens.

Maar idd, dit is een van de redenen waarom Santos hem wil behouden tot het Wk 2014. En hij droomt ervan om het WK te winnen als speler van Santos netals Pele.

1 november 2012 om 12:59

Ik ga het proberen!

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Falcao
Zlatan Ibrahimovic
Robin van Persie
Wayne Rooney
Sergio Aguero
Karim Benzema
Higuain
Didier Drogba
David Silva
Yaya Toure
Juan Mata
Santi Cazorla
Andres Iniesta
Xavi Hernandez
Cesc Fabregas
Mesut Ozil
Xabi Alonso
Andrea Pirlo
Sergio Busquets
Dani Alves
Bacary Sagna
Marcelo
Vincent Kompany
Sergio Ramos
Puyol
Ivanovic
Joe Hart
Buffon
Neuer
Ilker Casillas

32 stuks. En nee, het is niet op volgorde. Eerst dacht ik aan spitsen, daarna spelmakers, daarna middenvelders, daarna backs, centrale verdedigers en als laatst de beste keepers van dit moment.

1 november 2012 om 13:49

Streep alsjeblieft een aantal namen door, want die zijn absoluut niet beter dan deze jongen:

- Sagna -- Laatste jaren veel geblesseerd en levert enorm veel kwaliteit in ten opzichte van een aantal jaar terug
- Didier Drogba is zwaar op z'n retour en is niet meer beter dan deze jongen, ondanks dat Drogba nog wel van hoog niveau is
- Ivanovic is een prima verdediger, maar als je ziet dat spelers als Puyol het al enorm lastig hebben met Neymar, heeft Neymar bijna geen kind aan Ivanovic
- Higuain / Benzema valt erg over te twisten, maar dat komt meer doordat Ronaldo alle aandacht op zich neemt.

Verder zijn er heel veel spelers van je lijst niet te vergelijken met Neymar en als je hen in zijn situatie verplaatst weet je nooit of ze hetzelfde zouden bereiken. Zou Santos net zo goed presteren als ze Neymar niet hadden maar bijvoorbeeld wel een Casillas, Hart, Busquets, Mata of Cesc? Ik denk namelijk van niet.

1 november 2012 om 15:05

Kijk eens het lijstje van de Gouden Bal na en je hebt ze. Goed dat het niet eerlijk is, maar qua aanvallende middenvelders, spelmakers en spitsen zijn er ook genoeg die al meer bewezen hebben op een veel hoger niveau.
Ik zeg dit trouwens als een rasechte Neymarfan want ik volg die jongen als vanaf de eerste keer dat hij hier vermeld werd. Eerst wekelijks, maar ik heb nu teveel werk om nog 's nachts naar de Braziliaanse competitie te kijken
Neymar is iemand met erg veel talent, maar hij moet een club uitzoeken waar hij van in het begin God kan spelen. Een Arsenal, Liverpool, Ac Milan op dit moment, Chelsea, Manchester United kan ook nog wel, maar zeker geen Barcelona en ook geen Real Madrid. Dat gaat gewoonweg niet werken.

Misschien is dit wel een slimme zet: rust creeeren en dan wellicht in alle rust presteren en va de kerst onderhandelen met clubs die hem 'echt' willen kopen.

1 november 2012 om 11:57

Hij wilt gewoon blijven tot en met het wk 2014. Dat is de enige reden.

1 november 2012 om 12:10

ja leuk dat je het citeert @blink182 maar het zou mij niet verbazen als dit een cover up is, zoals het meestal is in de voetballerij. We gaan het zien. ik verwacht niet dat hij tijdens het WK nog in eigen land uitkomt voor een braziliaanse club.

1 november 2012 om 12:25

Ik snap wat je bedoelt, alleen God weet wat er zal gebeuren. Maar er bestaat 00,01 procent kans, dat deze jongen voor 2014 naar Eu zal verkassen. Geloof mij maar.

Hij heeft zegmaar persoonlijke doelstellingen. Bijvoorbeeld;
Hij wilt de beste worden, het WK winnen als speler van Santos, netals Pele.
Er zijn eigenlijk heleboel factoren..

1 november 2012 om 12:37

Juist Blink, zoals Kaka' die ook opgesteld heeft. Om even af te wijken van dit topic, heeft Kaka' als doelstelling om te slagen in Madrid, dat is volgens mij de grootste reden om te blijven. Vond het trouwens een heerlijk gezicht om Kaka' gister met de aanvoerdersband te zien..

1 november 2012 om 13:03

JA precies. En voor een voetballer (zeker een Braziliaan) is dat belangrijk. Een doel hebben en erin blijven geloven, ook al het op een impossible mission lijkt. Dat is Kaka. En nu ook Neymar.

off: Kaka zou een goede aanvoerder zijn vind ik. Voorbeeldige speler dat ie is.

1 november 2012 om 14:24

Neymar had toch ook al aan gegeven om in de voetsporen van Pele te treden en daarom ook nog niet naar Europa wil

1 november 2012 om 12:21

En omdat mensen zo denken helpt deze statement van Neymar niks, morgen staat er toch wel weer wat in de wandelgangen over dat een club hem alsnog in Januari wil halen.

Voor Neymar is het ook het beste dat die nog een tijdje in Brazilië blijft. Laat hem eerst maar op het WK in 2014 presteren op het hoogste niveau, als dat lukt zou een stap naar Europa verstandig zijn. Als hij nu komt zijn de verwachtingen te hoog voor hem en kan die eerder falen dan slagen.

Jammer, zie hem vaak bezig in Brazilië, maar had hem liever binnenkort al in Europa bezig gezien.

1 november 2012 om 16:15

De enige rede waarom hij zegt dat dit niet het goede moment is omdat Ronaldo en Messi actief zijn. Hij wacht tot ze allebei met pensioen gaan xD

Nou hij verdient al een vermogen. Ik zeg blijf daar in Brazilie. Ronbinho was ook het talent maar is nooit de Robinho van zijn tijd in Brazilie. Europa is veel harder, maar je kan het halen. Word wat sterker en fysieke kracht. Dan lukt het je wel. Neem maar Ronaldinho als voorbeeld.

1 november 2012 om 12:15

Nou.. Dinho ging ook op best jonge leeftijd weg. (afhankelijk van wat je jong noemt natuurlijk..)
Binho was onverstandig: hij wilde eigenlijk naar Barça maar toen die niet meer voor Binho gingen is hij voor Real gegaan. Hij had een club moeten kiezen die meer past bij zijn speelwijze.

Ik vraag mij af of hij het beter gaat doen dan bijv. Pato. Pato was een groot talent, maar die euforie is ook al wat afgenomen.

1 november 2012 om 12:22

Pato's probleem is zijn blessures. Als hij daar eenmaal van af is kun je pas over hem oordelen.

1 november 2012 om 12:32

Waar heb je dat gehoord als ik vragen mag?

Het klopt dat veel Braziliaanse spelers voor Barcelona kiezen, maar Robinho heeft altijd gezegd dat zijn droomclub Real is.

1 november 2012 om 12:32

@shadows
Als Als Als.. Als mijn fiets vleugels en een motor had, kon ik ermee vliegen.

Beoordelen doe ik niet alleen op basis van 'talenten uitgedrukt in Fifa staatjes'. Beoordelen doe ik ook op: resultaat, inzet, bereidwilligheid, r-e-n-d-e-m-e-n-t..

Voetbal is een fysieke sport. Het fysieke aspect is tegenwoordig minstens even belangrijk als je talent voor het balgevoel. (en balgevoel bestaat uit meerdere sub-aspecten). Pato is dus a) of fysiek niet goed genoeg voor topsport op dit niveau b) of hij gaat niet snugger genoeg om met zijn lichaam wat steeds leidt tot blessures. En met snugger kan je denken aan: voeding, nachtrust, manier van duels ingaan, etc.

Om die reden zouden Sneijder, Robben, van der Vaart, Chivu, (en misschien ook Pato) nooit de absolute wereldtop hebben gehaald. Je moet ook fysiek constant zijn om genoeg wedstrijden te kunnen pakken, om zo weer door te groeien tot dat hoogste niveau waarop je een geruime periode moet pieken.

Daarom zijn jongens als Gerrard, Nedved, Schweinsteiger, Kaka zo heroisch; zo lang ze geen grote blessure hebben, spelen ze makkelijk 50+ wedstrijden per jaar, op top-niveau. Spelen gemiddels 75 tot 80 min per wedstrijd.. als het niet meer is..
Iniesta is ook relatief vaak geblesseerd maar pakt desondanks veel minuten in veel wedstrijden. Mag van mij nog iets fitter worden. Xavi is weer een positief voorbeeld vind ik; speelt ook heel heel veel, al jaren lang..

1 november 2012 om 12:42

@ Blink182
oef.. das al jaren terug; Barça heeft uiteindelijk afgezien van de interesse in Binho omdat zij intern hun hoop op Messi hadden gezet. Daarom verbaast het mij ook dat Ten Cate aangeeft dat hij Rijkaard wees op de kwaliteiten van Messi (...) en dat hij daarna mocht debuteren.
Daarnaast gaf Binho ook laatst aan dat Brazilianen het beter doen bij Barça. Dat hoeft niks te bekenen in eerste instantie, maar ik proef daar wel de bevestiging van wat er zich afspeelde in de jaren rondom zijn overgang naar Real.

Overigens, ik besef me nu dat hij in 05/06 overkwam. Dus Barca was meer 'in vorm' maar voor een Braziliaan is het een droom om met de echte Ronaldo te spelen.

1 november 2012 om 12:58

"overigens, ik besef me nu dat hij in 05/06 overkwam. Dus Barca was meer 'in vorm' maar voor een Braziliaan is het een droom om met de echte Ronaldo te spelen".

Dat klopt ja. Je bent goed op de hoogte over de invloed van de echte Ronaldo.
In Brazilie was iedereen voor Barcelona totdat Ronaldo naar Madrid ging lol. Nu is het meer in evenwicht, maar als Barcelona Neymar kan aantrekken, dan is de hele Braziliaanse markt (een groot gedeelte van Zuid-amerika) van Barcelona.

1 november 2012 om 13:07

hehe.. ja dat krijg je als je wat Brazilianen kent en Surinamers die veel in Suriname zijn.

Wist je dat het door Van Gaal kwam, dat Ronaldo niet terug ging naar Barça? In de 2e Van Gaal periode van Barca (ik ben positief over Van Gaal, ff for the record) heeft hij 1:1 tegen echte Nallie gezegd dat hij hem niet 'nodig' heeft en hem dus niet koopt als hij het mocht bepalen. Dat advies is opgevolgd, en Real heeft middels 1 van de weinig titels in die periode (...detail) Barca de mond gesnoerd met Nallie als topscorer. (auw zeiden wij Barça fans).

Life's a bitch.. en Van Gaal moest nog veel leren.. Best jammer, als Nallie aangeeft dat hij terug wilt komen. Ik wed €100 dat een Hiddink of Wenger ofzo in zijn schoenen wel een andere beslissing hadden genomen.
Begrijp me goed, Van Gaal deed t wel weer goed in de CL dat jaar. Het was die achterlijke goal in de verlenging van Zalayeta die Barça uit de finale hield. &^%#$&(^%@#%^&#

Het wordt nu wel eens tijd. De hype rond deze jongen duurt nu al veel te lang. Hij moet het nu maar eens op het hoogste niveau laten zien (engeland / Spanje). Hij moet toch ook beseffen dat hij in een competitie speelt, waar een 36 jarige Seedorf één van de beste spelers is. Elk jaar dat hij daar blijft is gewoon verspilling van zijn ontwikkeling.

1 november 2012 om 12:12

haha, waar een 36 jarige Seedorf een van de beste is. jij onderschat onze oude vriend meneertje..

1 november 2012 om 12:19

Het is diezelfde Seedorf die vorig seizoen nog de steekpasses gaf op Zlatan en tegen wie Zlatan als enige géén grote mond durfde op te zetten. Het is diezelfde Seedorf, wiens veters Lampard niet mag strikken.. Lampard die door zijn team wordt 'gedekt' omdat hij anders door de mand valt. Lampard krijgt dan zogenaamd de credits dat hij in Engeland speelt, maar dat zegt mij juist geen ruk.

Seedorf dissen? Prima.. Maar neem dan wel een heel zooitje daarin mee.

Misschien is het wel goed dat hij in Brazilië blijft. Hij presteert daar goed, maar laat hem iets meer rijpen. Laat hem ook meer het team dragen. (oftewel, zorgen dat de ploeg wint met of zonder jouw doelpunten). En ik zie deze jongen ook slagen bij een Italiaanse club.

1 november 2012 om 20:13

Feit blijft dat het een speler is die zwaar op zijn retour is, ook al gaf hij een paar geweldig steekpasjes. Vorig seizoen heeft hij maar 18 wedstrijden in de serie A gespeeld en daarvan bijna geen één 90 minuten. Waarschijnlijk gaf hij die steekpasjes toen op de bank.

Verder zou ik ook best Lampard in mijn betoog willen meenemen, maar dan moet hij wel eerst naar de Braziliaanse competitie verhuizen. Aangezien het daar over ging en Seedorf alleen maar een voorbeeld was van een speler die het in de top eigenlijk niet meer aan kan, in deze competitie nog wel de ster kan zijn.

Jullie begrijpen toch wel dat Neymar wordt neergezet in dezelfde categorie als Ronaldo en Messi? Ik vind dat je daar niet van kan spreken zo lang hij in een veel mindere competitie speelt als de Spaanse of Engelse.

Verder zie ik hem ook wel slagen in de Italiaanse competitie aangezien die geen reet meer voor stelt.

1 november 2012 om 22:01

Feit blijft dat het een speler is die zwaar op zijn retour is,
1) wie heeft dit tegen gesproken? je typet onzin, door dingen te zeggen die niet gezegd zijn dan wel tegengesproken zijn.

ook al gaf hij een paar geweldig steekpasjes. Vorig seizoen heeft hij maar 18 wedstrijden in de serie A gespeeld en daarvan bijna geen één 90 minuten. Waarschijnlijk gaf hij die steekpasjes toen op de bank.
2) kansarme benadering: Seedorf heeft vorig seizoen een goeie blessure gehad en is inderdaad daarbij voor het eerst echt gepasseerd/gespaard. In de CL wedstrijden speelde hij wel de wedstrijden en viel hij veel minder en veel later uit. Dus vanaf de bank? Misschien tegen Livorno ja..

Verder zou ik ook best Lampard in mijn betoog willen meenemen, maar dan moet hij wel eerst naar de Braziliaanse competitie verhuizen. Aangezien het daar over ging en Seedorf alleen maar een voorbeeld was van een speler die het in de top eigenlijk niet meer aan kan, in deze competitie nog wel de ster kan zijn.
3) dán hebben jij en ik een groot verschil als het op voetbal inzicht aankomt. als ik voor mezelf spreek, kan ik zeggen dat ik dat niet nodig heb om Lampard te beoordelen. Frankie is per definitie al jaren lang door de mand gevallen, nog veel meer dan dat Seedorf deed. (lees goed: ik heb kritiek op Seedorf). Je punt is mij wel helder m.b.t. Seedorf en de absolute top. Ik blijf wel bij mijn eigen punt: beter dan Lampard.

Jullie begrijpen toch wel dat Neymar wordt neergezet in dezelfde categorie als Ronaldo en Messi? Ik vind dat je daar niet van kan spreken zo lang hij in een veel mindere competitie speelt als de Spaanse of Engelse.
4) kijk, mensen die zulke vergelijkingen maken mag je van mij verbannen van elk forum en verbieden voetbal te kijken. Ik sta 100% aan jouw zijde hierin. Vergelijken met Messi en Cronaldo is serieus zinloos.

Verder zie ik hem ook wel slagen in de Italiaanse competitie aangezien die geen reet meer voor stelt.
5) ja he? en gezien de veranderingen en ontwikkelingen in de Duitse comp (in positieve zin!) zou hij mss daar ook slagen. Maar goed, tijd zal het uitwijzen.

6) tot slot: ja de braziliaanse comp is minder dan de grotere Europese comps. Jouw vergelijking is onterecht, omdat diezelfde Seedorf in de CL het goed doet of zou doen. Oftewel, je gebruikt het puur als voorbeeld - verkeerd voorbeeld dus. Laat Neymar maar eerst rijpen daar, voordat hij net als Binho en Pato geslacht wordt. Neymar doet er juist goed aan door te blijven. Rust is een goed middel voor hem. Of hij ooit zo goed wordt als Messi / Cronaldo? we gaan t zien.. ik zet er geen €100 op in elk geval.. niet eens €20..

2 november 2012 om 01:36

Fijn dat we het dan toch in grote lijnen met elkaar eens zijn. Ben alleen benieuwd waar ik dingen zeg die niet gezegd zijn (wtf?) of tegengesproken zijn.

Opvallend aangezien juist jij Lampard erbij haalt, waar ik helemaal niks over heb gezegd.

Ik vind het raar dat mensen hier over Nederlandse talenten constant roepen dat ze niet te snel naar het buitenland moeten gaan, maar over deze gast roepen dat hij al lang en breed in Europa had moeten spelen. Persoonlijk denk ik dat hij een goede keus maakt door op zijn 22e naar Europa te gaan.

1 november 2012 om 12:04

Haha inderdaad viel mij ook op. Hij is pas 20 en wil pas na het WK vertrekken dat is zijn goed recht en al dat gezeur erover vind ik ook frappant.

1 november 2012 om 12:20

Leeftijd is niet het criterium waarop beoordeeld moet worden of een speler klaar is voor een overstap naar een grotere competitie. Als een speler als Neymar is uitgeleerd in de Braziliaanse Serie A moet hij gewoon om zichzelf scherp te houden en door te blijven ontwikkelen overstappen naar een club waarbij hij op het allerhoogste niveau zijn kunsten kan laten zien. Jongens als Ola John waren nog lang niet uitgeleerd in de Eredivisie, vandaar dat een overstap naar Benfica me niet verstandig leek.

1 november 2012 om 12:39

Wat bepaalt dat deze jongen uitgeleerd is daar? Of geestelijk klaar voor een overstap naar Europa... Ik vind het een goede zaak dat hij langer blijft, tot hij volwassener is en zelf betere keuzes kan maken. Daarnaast is hij nog niet uitgeleerd in die competitie.

1 november 2012 om 12:50

Je ziet aan alles dat hij uitgeleerd is in de Braziliaanse Serie A; hij steekt met kop en schouders uit boven zijn ploeggenoten, scoort aan de lopende band en geeft ook nog eens behoorlijk veel assists. Hij is echt klaar voor de overstap naar Europa!

Dan is het natuurlijk wel de vraag of hij geestelijk klaar is voor de overstap, maar dat kan ik natuurlijk niet beoordelen. Dat kan jij natuurlijk ook niet, dat kunnen alleen degenen die hem werkelijk kennen qua persoon. Hier kunnen we alleen oordelen op basis van zijn voetbalkwaliteiten.

1 november 2012 om 14:28

Hij is daar ook uitgeleerd maar de enigste rede waarom hij blijft is omdat hij het WK wil winnen als Santos speler net als Pele dat deed want hij heeft al wat records van Pele afgepakt en wil er nog wel meer verbreken bij Santos om daar een levende legende te worden net als Pele. Robinho is bij Santos ook wel gelieft alleen niet een legende zoals Pele en Neymar wil dat wel als het lukt

Ik vind dat het gegeil op Neymar wel eens afgelopen mag zijn, zolang hij te laf is om Brazilie te verlaten en zich te meten met de echte top. Veel mensen vinden hem bij de beste van de wereld horen, en potentie heeft hij ook zeker, maar om er echt bij te horen moet toch naar Europa verkassen. Leuke techniek heeft hij hoor en hij maakt veel mooie goals, maar hij laat het alleen zien tegen B-garnituur verdedigers in Brazilie. Hij is die competitie allang ontgroeid en als hij alles uit zijn potentie wil halen moet ie daar niet meer te lang blijven, want daar wordt ie niet meer beter..

Ik wil nu wel eens gaan zien hoe goed hij werkelijk is. Dus ik hoop dat hij naar Europa komt. Wordt een beetje moe van de hype, ik wil het gewoon zien nu.

We zullen wel zien hoe neymar in juni zal presteren met brazilie in de confederations cup. Wie weet speelt hij een geweldig toernooi, dat blijven in brazilie onmogelijk is. Maar ik hoop dat hij dan nog in brazilie, bij santos blijft. Als hij al in 2013 naar europa gaat, zal er veel extra druk op hem komen te liggen, van het europese en zuid-amerikaanse kant. Dat leidt tot een slecht wk. Dus het beste voor hem is, blijven tot 2014 en dan hopelijk naar frankrijk of spanje (psg of real madrid).

Snap ook niet helemaal waarom hij nog zo lang wil blijven. Het is namelijk ook niet zo dat Santos voor de titel mee speelt. Maargoed, hij zal wel zijn redenen hebben.
Edit: misschien is hij voor Europese clubs nu ook nog te duur. Indien zijn contract weer een jaar korter duurt is dat voordeliger voor hen.

1 november 2012 om 12:08

Natuurlijk speelt Santos mee voor de titel? In Brazilie zijn er zeker 8 clubs die voor de titel strijden.

1 november 2012 om 13:29

Op zich wel waar, maar het huidige Santos doet al jaren niet echt meer mee. Fluminense steekt er eigenlijk bovenuit de laatste tijd en dit seizoen helemaal.

1 november 2012 om 13:59

Dit seizoen spelen ze zeker niet mee om de titel. Ze staan iets van 30 punten achter op de koploper.

1 november 2012 om 14:09

Ja maar jij had het toch niet alleen over dit seizoen? Want anders snap ik jou punt niet hehe.. Je zei: "snap ook niet helemaal waarom hij nog zo lang wil blijven. Het is namelijk ook niet zo dat Santos voor de titel mee speelt. "

Dus omdat Santos dit seizoen niet voor de titel speelt moet hij vertrekken?

Snapje wat ik bedoel..

1 november 2012 om 14:17

@ Scru

Dat klopt, maar Santos heeft de Copa Libertadores van 2010 gewonnen he.
Ik vind het zelf zonde dat Neymar niet vaak speelt voor Santos (wegens interlands enzo). Santos is nogsteeds het sterkste team (als Neymar speelt) imo.

Ik vind Fluminense ook sterk, maar er zijn completere Braziliaanse teams. bijvoorbeeld Atletico Mineiro en Sao Paulo. Flu en Fla zijn 2 clubs die bijna altijd voor de titel strijd. Maar Brazilie kent niet echt 1 titel kandidaat. Elk jaar wordt een ander clubje kampioen. Geen club heeft meer dan 10 landstitels. Santos en Palmeiras (nu een degradatie kandidaat) hebben de meeste (8).

1 november 2012 om 14:37

Dat Neymar niet zoveel speelt in de competitie komt door Interlands en de Copa Libertadores en de Copa da Brasil zijn belangrijke dan de competitie waardoor ze vaak met andere eftlaen in de competitie spelen

In de jaarverslagen van Barcelona staat al een post van tien miljoen onder de naam 'sportieve investering' te lezen, laat dat nou net volgens Spaanse en internationale media het bedrag zijn wat er vooruit is betaald voor de komst van Neymar in het seizoen 2013/2014. Nu begrijp ik dat Neymar liever wat rust rond zijn persoon creëert, maar het moet wel erg gek lopen wil de beste man niet naar Barça komen. Daarnaast zei Sandro Rosell een tijdje geleden in New York nog (volgens Almogaver) dat we 'geen zorgen hoeven te maken' want 'hij komt, het is geregeld'.

Zijn komst betekend echter wel waarschijnlijk het vertrek van Alexis Sanchéz of David Villa, hopelijk komt er nog een mooie club voor de Chileen zodat we voor hem nog een mooi bedrag kunnen vangen. David Villa bewijst gewoon week in week uit een klasse beter te zijn dan Alexis. Wat een droomaanval krijgt Barça dan zeg! David Villa, Lionel Messi, Neymar en Pedrito, en dan kan je nog met een driemansvoorhoede nog rouleren ook!

1 november 2012 om 12:23

hmmm..
1) waarom vind jij Alexis minder dan Villa? Qua leeftijd heeft Alexis meer rek dan Villa, en ik vind Villa goed (dont get me wrong) maar Alexis heeft iets onvoorspelbaars.
2) Alexis schijnt gewoon een prive issue te hebben: is nog niet gesettled. Balans? could be, i think
3) ik heb mijn vraagtekens of Neymar bij Barça tot zijn recht komt..
4) DIe Sanchez kostte toch veel geld? Ben benieuwd wat 'de gek ervoor geeft'.
5) Sowieso vind ik Pedro de credits verdienen dat hij moet spelen. Hij is minder dan Sanchez, maar hij speelt constanter en presteert ook in cijfers (assists + goals). Beter zijn wilt nog niet altijd betekenen beter spelen en Pedro is het bewijs.

1 november 2012 om 12:41

Oké, bereid je voor op een lang verhaal. Alexis Sanchéz speelt sinds zijn komst bij Barcelona maar één of hooguit twee aardige wedstrijden per maand, wat gewoon veel te weinig voor de transfersom die voor hem betaald is (34,5 miljoen euro inclusief variabelen). Behoudens zijn harde werken voegt hij kwalitatief vrij weinig toe aan het spel van Barcelona, terwijl David Villa ondanks dat hij soms niet scoort wel diepgang geeft aan het spel van Barça. Waar Alexis meestal gaat voor de eigen actie, zoekt Villa de oplossing in de combinatie zoals Pedrito dat ook doet. Dát past bij het spel van Barcelona, niet de egoïstische actie aan de zijkant zoals ook Tello dat heeft.

Verder speelt Alexis al meer dan een jaar voor de Catalanen, dan mogen de fans echt wel verwachten dat je inmiddels op je plek zit in Barcelona en op de top van je kunnen kan gaan presteren. Je ziet het nu bij Cesc Fábregas, hij speelt al weken de sterren van de hemel!

Alexis Sanchéz kostte 34,5 miljoen euro, dat betekend 27 miljoen euro in vaste bedragen en dan 8,5 miljoen aan variabelen. Ik zie een club als Chelsea, Manchester City of Paris Saint Germain nog wel 30 miljoen neertellen voor de Chileen.

Verder zou de mogelijke komst van Neymar niet ten koste gaan van Pedro, het zou ten koste gaan van David Villa. Pedrito speelt namelijk op rechts, terwijl Neymar bij Barcelona op links zou gaan spelen. Zeker in de vrije rol waarin David Villa kan spelen door het harde werken van Pedro zou Neymar perfect functioneren, echter zal hij net zoals David Villa zijn verdedigende taken niet uit het oog moeten verliezen.

1 november 2012 om 12:53

ok, heldere uitleg. Je hebt zeker gelijk m.b.t. de individuele acties maar daar is hij ook voor gehaald.

Ik ben het volledig met je oneens m.b.t. het settelen van Sanchez in Barça. Zlatan is toch ook al jaren single gebleven? Cesc is Spanjaard en komt uit Barça. Naast het feit dat hij een stuk knapper is dan Sanchez ;-) geintje.

Ik heb nooit beweerd dat Neymar Pedro in de weg zou staan. Dat is voor mij geen discussiepunt. En daarnaast, Pedro heeft juist in de eerste jaren zowel op links als op rechts gespeeld. De laatste maanden is het voornamelijk rechts waar hij speelt.

Villa is voetballend slimmer, maar aan de bal vind ik Sanchez kundiger dan Villa. Villa is ook meer een spits en Sanchez is meer een dribbelaar die a la Suarez vanaf de zijkant komt.

Als Neymar zou komen, gaat Pedro weer banken. Of Villa moet (ook) weg, anders banken. Nogmaals, ik heb mijn vraagtekens - Neymar is goed, maar gaat hij renderen en passen in/bij dit Barça?

1 november 2012 om 13:18

Met settelen bedoelde ik eigenlijk zijn plaats veroveren binnen het elftal en daarmee zijn steentje bijdragen aan Barcelona. Dat heeft als het goed is vrij weinig te maken met de dames in Catalonië.

Verder snap ik je niet helemaal, je zegt namelijk dat je nooit hebt beweerd dat Neymar Pedrito in de weg zou staan. Maar vervolgens zeg je wel dat wanneer de Braziliaan zou komen, Pedro op de bank zou plaatsnemen. Heb je dan serieus een basisplaats voor Alexis voor ogen, wat dus ten koste gaat van Pedro en Villa? Post anders even de opstelling die jij voor ogen hebt hieronder.

1 november 2012 om 13:36

ah goed punt, ik snap de verwarring. opstelling volgt zo

settelen is het aller belangrijkste. Je thuis, je meissie (of jongen... :-s), je kids.. het geeft stabilieit.
ik zie het bij andere profvoetballer maatjes van me, ik zie het bij mij in het bedrijfsleven, ook bij ondernemers.. alles op top-niveau gaat gepaard met patronen en stabilieit.

Als Neymar komt, durf ik niet te zeggen wie moet wijken. Hangt af van wie er blijft natuurlijk. Als Villa verkocht wordt, dan geef ik Pedro een goede kans op recht. Gaat Sanchez weg, dan zie ik Pedro gewoon spelen uiteraard op rechts.

En let wel: Guardiola had het ff niet met Pedro en gaf Sanchez de voorkeur. De nieuwe trainer heeft het weer iets meer met Pedro dan dat Pep het had. ik durf nog niet te zeggen of hij Pedro liever ziet spelen dan Sanchez. Affelay ook toch: Pep zei 'ja' en Tito zegt: 'nee'.

Mijn opstelling: totaal niet spannend, heel voorspelbaar.. maar door blessure niet altijd haalbaar). Puyol vervangen door Mascherano en Pique was niet altijd even goed vorig jaar maar op het EK was hij veel beter dan gedurende het seizoen. Abidal missen wij enorm, die was samen met Mascherano vaak de besten op het veld als de voorheode van Barca het liet afweten. (neem Sevilla thuis 0-0).

toelichting:
ik vind dat Barça 4-3-1-2 speelt met de '1' als Messi die diepgaat en mag zwerven. Zoals Cruijff ooit zei: hoe je het ook noemt, wat voor systeem je ook speelt.. het gaat erom dat je het veld breed houdt met spelers op de flanken die een man kunnen passeren, balbezit hebt en pressie speelt. Dit allemaal vanuit het drie-hoek principe zodat je altijd opties hebt om de bal af te spelen. In bal bezit speel je met mensen voor de bal en niet alleen met mensen achter de bal, en nog het liefst op de helft van de tegenstander ver van je doel af.

Valed
Dani Alves
Pique
Puyol
Alba
Xavi
Busquets
Iniesta
Messi
Pedro
Villa
1 november 2012 om 13:55

Ben het voor het grootste gedeelte het wel met je eens, alleen moet je Carles Puyol en Gerard Piqué centraal achterin omwisselen. Ik heb weinig tijd om echt uitgebreid op je te reageren, heb zo nog college! Bedankt voor je uitgebreide reactie!

Nou..zo goed doet hij het niet meer in Brazillie. Santos staat op de elfde plaats en Neymar heeft maar negen treffers gemaakt terwijl oude rotten als Fred en Luis Fabiano topscorers zijn van de competitie met 16 doelpunten.

1 november 2012 om 12:00

Neymar heeft maar 13 wedstrijden gespeeld in de Brasileirao en 9 x gescoort .
Door interlands etc etc heeft hij weinig gespeeld.

1 november 2012 om 12:04

Terwijl sterren als Leandro Damião, Lucas Moura en Neymar in de nationale selectie spelen loopt de Braziliaanse competitie gewoon door. Vandaar dat Neymar maar negen maal heeft gescoord; hij speelt niet zoveel wedstrijden voor Santos in de competitie.

Hij moet zeker nog minimaal 2 jaar daar blijven dan is hij mooi 22 jaar en kan die hier knallen!

off: Hij ljikt wel veel op dani alves op die plaatje^^

Oke maar dan moeten mensen ook niet denken dat hij uitstekend presteerd en op de lijst moet staan van de top 20.

Dat is gewoon onmogelijk als je niet in Europa speelt!!

1 november 2012 om 14:43

hoezo is dat onmogelijk als hij prijzen wint en record verbreekt dan hoort hij er gewoon bij zijn cijfers zijn hoger dan messi toen hij 20 was en Neymar heeft daarnaast al meer dan 200 wedsrijden voor Santos gespeeld en al meer dan 120 doelpunten gemaakt

1 november 2012 om 14:48

so he santos, 120 doelpunten , Je overschat de Braziliaanse competitie torenhoog hahaha.

1 november 2012 om 15:00

de top van de Seria A in Brazilie zou makkelijjk mee kunnen in de Portogeese competitie en de Franse competitie en in Italy ook. In Nederland en Belgie worden ze met gemak kampioen alleen is het voetbal anders dan hier in Europa daar vinden ze verdedigen minder belangrijke. Maar jij bent niet de enigste wie de Seria A onderschat

Tja,hoeveel kan hij zich nog ontwikkelen in Brazilië?
Ik ben echt zo benieuwd of hij het waar kan makenin Europa.

De discussie rondom Neymar is dezelfde discussie die rond Messi speelt. Als ze echt de beste allertijden willen worden moeten ze zich bewijzen in meerdere competities. Onzin dus. Chelsea had afgelopen zomer Oscar gekocht geloof ik, die doet het ook niet onaardig.

De enige vraag die er in mijn ogen toe doet is of hij zijn speelstijl kan behouden als hij naar Europa komt. Hij zal zich moeten aanpassen, de meeste top teams hebben niet genoeg ruimte in hun spel om meerdere spelers de vrije hand te geven. Een voorhoede van Messi, van Persie, Ronaldo, gaat niet werken. Dus het wordt afhankelijk van club en mede spelers.

Persoonlijk zie ik hem liever niet naar Barca gaan, ik zie hem nog wel botsen met Messi qua speelstijl.

ik moet het hem eerst zien doen tegen een pepe (of een willekeurige andere top verdediger) voordat ik helemaal overtuigd ben van zijn absolute (top)niveau

Messi, Ronaldo, Van Persie, Rooney, Ibrahimovic, Aguero, Falcao, Cavani, Torres, Hazard, Benzema, Higuain, Suarez, Hernandez, Pato, Gomez, Ribery, Hulk en zelfs Balotelli zijn beter/hebben meer bewezen.

Dat zijn alleen aanvallers, dan heb ik het nog niet eens over aanvallende middenvelders of andere spelers die beter of belangrijker zijn op hun positie dan hij is als aanvaller.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Neymar een ongelofelijk talent en hij heeft het in zich de beste ter wereld te kunnen worden, maar zolang hij in Brazilië blijft zal het daar bij blijven.

1 november 2012 om 12:45

Het spijt me zeer, maar wat hebben spelers als Alexandre Pato of Mario Balotelli nou meer bewezen dan Neymar? Pato kwam door langdurige blessures tijden niet aan de bak bij AC Milan en kan in het nationale elftal zich nog niet meten met de echte sterren. Mario Balotelli kan echt goed voetballen, maar wat heeft hij nou laten zien? Eigenlijk bar weinig, zeker als je het vergelijkt met Neymar: uitblinker in de nationale ploeg, absolute superster bij zijn club en ook op de internationale toernooien laat hij het zien. Hij is veel verder in zijn ontwikkeling dan de meeste mensen denken!

Waarom Neymar waarschijnlijk niet zal uitgaan groeien tot een wereldspeler:

1) Hij leeft niet als een prof. Je ziet dat hij niet kan omgaan met de roem. Is te vaak op tv en leeft het leven van een playboy op een leeftijd van slechts 20.

2) Hij heeft geen ambitie om een stap hoger te maken. Ondanks adviezen van landgenoten. waarschijnlijk houdt hij teveel van het Braziliaanse leventje om nu al naar Europa te willen.

3) Hij maakt de verkeerde keuzes. Wil je uitgroeien tot wereldspelers dan dien je de juiste keuzes te maken. Met talent alleen kom je er niet. Denk aan Robinho.

Ik hoop dat we ooit kunnen genieten van Neymar op het allerhoogste niveau, maar ik vrees het ergste. Hij is iemand met ontzettend veel talent. Het enige wat hem zou kunnen redden is een totale draai geven aan zijn huidige manier van leven. Alleen dan zie ik het goed komen met Neymar. Ik vind het ook zorgwekkend dat hij op fysieke vlak de afgelopen jaren stil is blijven staan. Een echte prof zou hier aan gewerkt hebben.

1 november 2012 om 14:12

En geef hem maar eens ongelijk. Hij heeft het goed daar, verdient abnormaal veel geld voor een 20jarige en heeft ook al een zoontje om op te voeden. Neymar wéét waar hij mee bezig is. Europa is voor hem op dit moment gewoon nog niet interessant genoeg zeker? Eigenlijk heeft hij al bereikt wat hij wilde en dat is in Brazilie van het straatleven weg blijven. En meer hoeft dat niet te zijn.

1 november 2012 om 14:52

Eerst jouw stap 1 : hoezo leeft hij niet voor zijn sport hij traint zich elke dag kapot om de beste te worden dus omdat hij ook graag nog normaal leeft en niet zoals Messi waar niks over hoort leeft hij dus niet als een prof.

Nu stap 2 : Hij heeft genoeg ambitie om hoger te voetbalen maar zijn doelen zijn anders dan de meeste voetballer. Hij wil een Legende worden bij Santos net als Pele en het WK winnen als speler van Santos net als Pele.

Nu jouw laaste stap : Hij maakt dus volgens jouw de verkeerde keuze als in de voetsporen van Pele wil treden. Dan snap ik het niet Pele is wereld beste voetballer ooit en heeft 3 WK gewonnen. Pele is een levende legende in Brazilie en in Europa en dat wil Neymar ook dus omdat hij eerst in Brazilie zoveel mogelijke dingen van Pele wil verbreken en bij Santos een legende wil worden maakt hij foute keuzes.

en dat hij op het fysieke vlak stil staat is ook onzin hij traint er echt wel elke dag net als Pato echt wel elke dag er aan werkt om sterke te worden maar sommige spelers lukken dat gewoon niet Messi heeft toch ook geen fysieke kracht en Neymar ook niet maar dat maakt hij goed met zijn techniese vaardigheden en zijn geweldige pasjes en overzicht

1 november 2012 om 15:26

Als celebrity overal opduiken en topsport gaan niet samen. Dat Neymar elke dag kapot traint, wilt nog niet zeggen dat hij topsport bedrijft. Bij Europese topclubs wordt zijn levensstijl niet getolereerd. Tenzij jij zo naïef bent dat Neymar bij Real zijn levensstijl mag vvoortzetten.

2) Ik heb het over een stap hoger maken. Bij Santos stagneert hij. Als hij daar nog jaren blijft spelen komt hij met een achterstand in Europa aan.

3) Hij mag de keuzes maken die hij wilt. Echter de topspelers:ronaldo, Alves, Robinho adviseren Neymar om nu naar Europa te gaan. Wie zijn wij om hen tegen te spreken. Zij zeggen dit toch niet voor niets.

Fysiek moet je vooruitgang boeken. Het hoort bij een topsporter die zich continue wilt verbeteren. Dacht jij soms dat CR7 en Messi niks aan krachttraining doen. Bekijk eens fotos van een paar jaar terug.

Ik zou hem ook graag in Europa zien maar eigenlijk kan je het hem ook niet kwalijk nemen.
Hij leeft als een god in Brazilië scoort aan de lopende band en verdient verschrikkelijk veel, zelfs tot 2014 na het wk is hij pas 22, dan heeft hij nog tijd zat om zich in Europa te bewijzen.
Voor zijn ontwikkeling zou het misschien wel beter zijn omdat hij de divisie ontgroeid lijkt ondanks zijn jonge leeftijd.

Hm, Neymar kan het wel ontkennen maar hij gaat sowieso naar Barcelona. Als je naar het financiële jaarverslag gaat staat er dat Barcelona lange-termijn afspraken heeft om voor 40 miljoen te kopen. In teken daarvoor, heeft de club al 10 miljoen betaald dit jaar.

http://twitpic.com/b7jvzt

Verder heeft Rosell ook in New York gezegd dat hij komt. Hij heeft gezegd dat Barcelona supporters zich niet zorgen hoeven te maken en het geregeld is en dat hij komt.

1 november 2012 om 13:11

Heeft Rosell dat echt gezegd? Dat alles geregeld is.. Ik vind het best raar.
Ik weet nog dat hij gezegd heeft (in Newyork) dat Neymar tot 2014 in Brazilie zal blijven.

1 november 2012 om 13:36

Ik heb het van Almogaver en die heb ik wel hoog zitten. Ik weet niet wanneer Neymar de overstap naar Barcelona maar hij maakt zeker de stap naar Barcelona.

1 november 2012 om 14:30

aha, we zullen dus zien. Een ding zeg iik, op dit moment weet Neymar helemaal niet waar hij naartoe gaat. Daar ben ik 100 procent van overtuigd.

1 november 2012 om 14:57

Het is wel bekend dat Nike hem graag bij Barca ziet en dat er in finaciele jaarverslag staat dat er ergens al 10 mil is betaald en er nog 40 moet betallen

ook in de Nike reclames komt Neymar altijd met Barca spelers er in voor het is nog geen bewijs dat het echt om Neymar gaat en dat hij naar Barca komt maar alles wijst er op.

En ik geloof blink182 ook dat Neymar helemaal niet weet waar hij nu nog naar toe gaat want hij is te druk met Santos om daar als een soort Pele uittegroeien

1 november 2012 om 18:23

@chimaera..

Dit alles had ik inderdaad ook al begrepen.. Dus ik denk ook dat het al vast staat aangezien er al zichtbaar een aanbetaling is gedaan en hij dus vanaf januari 2014 voor barca gaat spelen.

1 november 2012 om 18:23

deze mag weg..

is automatisch een dubbele post geworden

Voor mij maakt niet uit waar Neymar speelt, als hij Brazilie maar wereldkampioen maakt!

Zolang hij zn acties en doelpunten alleen maar maakt tegen nietszeggende tegenstanders of in oefeninterlands , is het gewoon nog niks .

Hij moet perse naar Europa komen , om te laten zien dat ie wel degelijk een wereldtopper kan worden.

Heeft hij dit niet al een stuk of 6 keer gezegd?? Non nieuws dus. Dat hij Santos verlaat, dat zou nieuws zijn.

Kan iemand mij vertellen hoe het nou zit met het feit dat zijn club Santos zo rond de 10e plaats staat na ruim 30 wedstrijden? Speelt hij niet alles? Ik volg de braziliaanse competitie nauwelijks, maar hoe kan het dat zo'n geroemd super talent / de nieuwe pele / de nieuwe messi zijn club in zo'n matige competitie niet naar het kampioenschap schiet?

PS: geen provocatie, ben gewoon benieuwd ik volg de Braziliaanse competitie namelijk niet? Is hij die miljoenen wel waard?

Binnen die Braziliaanse competitie ziet het er allemaal wel spectaculair uit, maar als ze spelen tegen een Europese club van het niveau van Arsenal of Milan, dan zijn ze toch echt wel de mindere. Als Neymar de speler wilt worden die mensen denken dat hij nu al is of wat mensen van hem in de toekomst gaan verwachten, dan moet hij nu toch echt die stap maken. Nu is het nog gemakkelijker wennen aan de voor hem nieuwe omstandigheden, maar als hij hier nog langer dan een jaar blijft wordt het voor hem een moeilijker verhaal denk ik. Hij is nog jong, maar hij zit al veel te lang in die Braziliaanse voetbalwereld en word behandelt als een god. Daar moet hij nu uit, want dan beseft ie net op tijd dat Messi en Ronaldo nog net een paar stappen verder zijn. Van in Brazilie spelen blijft hij een broekie.

Zoals ik had begrepen waren santos, barca en neymar het al met elkaar eens en gaat die na januari 2014 bij Barcelona voetballen.. Transfersom was zelfs al bekend en was 60 miljoen als ik me niet vergis..

Dit waren waarschijnlijk geruchten maar dit heb ik meermaals terug zien komen dus ik acht dit niet onwaarschijnlijk.

Ik snap het echt niet, hij kan beter nu de stap maken naar een subtopper in Europa en dan na 2 jaar de absolute top in. Naar mijn gevoel leert hij vrij weinig bij nog in de Braziliaanse competitie dus is het misschien beter om naar een club als Malaga, Atletico Madrid etc. te gaan en daar klaargestoomt te worden voor de absolute top. (misschien niet perfecte voorbeelden want beide clubs hebben prima spitsen, maar dit is gewoon het type club dat mij het beste lijkt als tussenstap).

Neymar zou wel eens "de Nieuwe Messi" zouden worden weinig kans maar mischien ooit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren