Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar krijgt tien overtredingen mee: ‘Het wordt bijna normaal’

Laatste update:

Neymar kreeg in het duel met Zwitserland tien overtredingen mee en benaderde daarmee het WK-record van Alan Shearer, op wie in 1998 in de wedstrijd tegen Tunesië elf overtredingen werden gemaakt. De aanvaller van Brazilië beklaagde zich na afloop enigszins bij de arbitrage onder leiding van César Arturo Ramos.

“Ik heb er weinig over te zeggen. Het enige wat ik moet doen, is voetballen, of in ieder geval moet proberen te voetballen. Het is aan de scheidsrechter om de overtredingen te zien. Ik denk dat het bijna normaal wordt om zoveel overtredingen te begaan. We moeten daar op gaan letten, maar het is iets normaals aan het worden in het voetbal.”

De Mexicaan Ramos besloot het kopdoelpunt van Steven Zuber, na een duw in de rug van João Miranda, goed te keuren en die beslissing werd ook door de videoscheidsrechter niet teruggedraaid. “Volgens mij was het een overtreding”, aldus Neymar. “Maar het is niet aan mij om erover te praten. Er zijn vier professionals die zich ermee bemoeien, het is hun baan.”

“We verdienden het niet om gelijk te spelen, maar we moeten ons nu verbeteren en kunnen ook beter. Het was een wedstrijd die liet zien dat het voor ons niet makkelijk wordt”, besloot de aanvaller van Paris Saint-Germain. Aanvoerder Marcelo sloot zich bij zijn collega aan: “Miranda? Ik ga niet over de scheidsrechter praten, maar hij zei dat ze het moment zouden terugkijken. Het is geen excuus voor het gelijkspel.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neymar is echt een geweldige voetballer, maar dat gejank op de grond, alsof hij zijn enkel gebroken had. Verschrikkelijk. En als dan de kaart getrokken is, doodleuk opstaan, omdat hij amper geraakt is.

Wat de goal betreft, kon de scheids inderdaad een overtreding geven. Persoonlijk vond ik het niet erg dat de underdog gelijk maakte. Maar als Nederland zo’n goal tegen had gekregen op het WK was ik uiteraard pissig geweest.

18 juni 2018 om 08:34

11 overtredingen is natuurlijk niet goed alleen waren het er hooguit een stuk of 4 . De scheids trapte nog in 7 zwaanacties van Neymar. Daar moet je ook geel voor geven

Iedereen wilt hem de wedstrijd uitschoppen. Eigenlijk moet iedere weldenkende scheids 1 of 2 snel gelen geven aan t begin vd wedstrijd om al duidelijk te maken dit pik ik niet.

18 juni 2018 om 07:47

Omdat het Neymar is? Scheidsrechter moet gewoon vanaf minuut 1 de regels volgens, onder andere, 3 lichte overtredingen is geel.

18 juni 2018 om 07:54

3 lichte overtredingen is 'volgens de regels' geel??

18 juni 2018 om 09:11

Ja je leert elke dag wel wat hier op VZ niet XD

18 juni 2018 om 08:04

Niemand wil hem de wedstrijd uitschoppen. Hij is gewoon watervlug waardoor de verdedigende partij vaak aan de noodrem moet trekken. Aangezien Neymar ook een ontzettende egotripper is en altijd voor zijn eigen actie gaat, lijkt me deze optelsom logisch.

18 juni 2018 om 08:14

Mss als hij wat minder theater zou maken.

18 juni 2018 om 08:21

Als je zoals hij steeds loopt uit te dagen/lokken, dan pik ik dat niet en vind ik t best dat ze hem met regelmaat hard raken

18 juni 2018 om 08:29

Puur brevet van onvermogen om iemand dan hard te raken. Walgelijk. Gewoon niet laten opnaaien en beter verdedigen tegenover Neymar. Heeft ie je te pakken dan moet je maar beter je best doen en er hard achteraan gaan om alsnog de bal af te pakken.

18 juni 2018 om 08:36

Dan maar een brevet van onvermogen. Enige wat hij wil is tegenstanders vernederen en kaarten aannaaien met zijn gejank

18 juni 2018 om 09:24

Brevet van onvermogen tot uiting brengen in een overtreding steeds moet je bestraffen

Misschien eens wat korter aan de bal zijn. Dat helpt wellicht.

Jammer dat ie het ook nodig vindt om die 10 keer als een stervende zwaan naar de grond te gaan. Ga gewoon voetballen man...

Er zullen zeker overtredingen tegen hem gemaakt worden maar van die 10 overtredingen zullen er 5 a la Neymars heel makkelijk op de grond gaan liggen zijn. Hij heeft net zoals Ronaldo het instelling dat wanneer het voetballend even niet lukt op zoek te gaan naar de overtredingen en dat is jammer. Alleen is bij Ronaldo het drang om te winnen onmenselijk hoog en weet hij het altijd toch op een of ander manier waar te maken wanneer zijn team afhangt van hem.
Gisteren zag ik een Neymar die dat ook wilde, maar helaas eindigde zijn acties veel in onnodig balverlies.

Misschien willen ze in Brazilië dat hun tegenstanders de rode loper voor hun neerleggen? Neymar is een van de beste voetballers die er nu rondlopen op de velden. Ja, dan word je wel eens gezocht. De Zwitsers zochten de sterspeler wat vaker op, maar ik zag geen aanslagen. Ze moeten gewoon beter gaan spelen.

Wat hij zegt moet hij dan ook eens gewoon gaan doen.” Proberen te voetballen”
Steeds lokt hij zelf overtredingen uit. Door de bal te lang bij zich te houden. Terwijl hij allang had af kunnen spelen. Of tussen 3 man proberen te wringen. Zn overdreven trucjes en daarbij ook nog eens zn arrogante gedrag. Als hij dan gewoon normaal blijft doen is er niks aan de hand. Er wordt ook steeds voor gefloten. Dus wat zeikt hij dan.
Het is een geweldige voetballer.
Maar nu de 3 grootste, de eerste wedstrijd erop hebben zitten. Is Ronaldo diegene die zich positief laat zien. De leider met minder profanere trekjes als voorheen. En laat zn voetjes spreken

18 juni 2018 om 08:06

Neymar was de enige die qua voetbal op het veld liep alsof hij de grote meneer van het team was. Messi en Ronaldo heb ik gewoon zien voetballen als altijd. Messi miste een pen, maar liet zich verder toch niet negatief zien ofzo?

Ik vind het echt onbegrijpelijk hoor, die jongen krijgt non stop overtredingen te verduren en er wordt geen geel gegeven. niet na 1 keer, niet na 2 keer, niet na waarschuwing en niet bij 100% zuivere gele kaarten. Alles mag. En dan is hier het antwoord daarop "misschien moet je niet zo janken", misschien moet je niet zo aanstellen, misschien moet je minder lang aan de bal zijn.

allemaal nonsens redenen, want het feit blijft. tegenstanders mogen bij grote spelers gewoon meer uithalen zonder bestraft te worden. Dit zie je bij ronaldo, bij messi, bij hazard, neymar etc etc. Als 1 tegenstander 3 keer een overtreding maakt die bestraft wordt als vasthouden, dan is het toch onmogelijk dat daar niet geel voor gegeven wordt. Vasthouden = Geel. Natuurlijk kan het een keertje licht zijn, maar 3 keer vasthouden en geen geel..

Je kan het ook omdraaien, als die scheidsrechter zijn werk gewoon goed doet, dan hoeft neymar niet te overdrijven. Spelers worden nu bijna gedwongen om te overdrijven, anders wordt er niet gefloten. Als jij bij vasthouden toch door probeert te gaan, dan fluit de scheidsrechter niet. Als je na een tackle gewoon weer opstaat en doorgaat, dan fluit de scheidsrechter niet. Strenger optreden tegen kleine overtredingen doet wonderen volgens mij. Ook voor het vragen van een kaart, mag je gewoon direct geel trekken. Maar dan moet je wel consequent zijn en 90 minuten lang streng optreden.

Ja Neymar stelt zich aan, maar dat doet niets af aan het feit dat hij hier gewoon gelijk heeft.

18 juni 2018 om 08:21

Als hij zich wat minder vaak zou laten vallen zouden scheidsrechters misschien wat vaker fluiten. Overdrijven werkt averechts want op den duur kotst iedereen je uit, en terecht. Voetbal is bovendien een contactsport. Je hoeft niet elke keer als een stervende zwaan naar de grond te gaan als de tegenstander je raakt. Dat je geraakt wordt door een tegenstander wil niet zeggen dat diegene een overtreding begaat.

Constant fluiten voor kleine overtredingen maakt het spel dood. Er moet juist minder gefloten worden. In Engeland doen ze dat ook en dat is veel leuker om naar te kijken. Zie je ook amper theatraal gedoe. Ben juist bang dat als je sneller fluit men nog meer geneigd zal zijn om schwalbe te maken. Dat zou verschrikkelijk zijn.

18 juni 2018 om 08:40

Helemaal met FCG-TvHN eens. Hoe minder er gefloten wordt, hoe leuker het spelletje wordt. Ik ben een fan van scheidsrechters die zo vaak mogelijk de voordeelregel toepassen en dan achteraf geel geven. Wel ben ik met JDG 84 eens dat mensen die om een kaart vragen zelf geel moeten krijgen, vind dat zo misselijkmakend al die spelers die zeuren om een kaart.

18 juni 2018 om 11:51

Wat je zegt, het werkt twee kanten op. Als de scheids gewoon fluit, dan hoeft het overdrijven minder, als het overdrijven minder is, dan hoeft de scheids minder vaak te fluiten. Dat is toch ook wat ik zeg. Het ene sluit het andere niet uit, ik noem alleen de andere kant, omdat iedereen hier roept dat het aan neymar ligt.
Het komt van twee kanten, zowel van de speler als van de scheidsrechter.

Daarnaast ben ik het volledig oneens met het stuk "voor kleine overtredingen fluiten moeten ze niet doen". Een scheidsrechter hoort voor een overtreding te fluiten, zo simpel is het. Klein of groot maakt niet uit, een overtreding is een overtreding. Het is onzin om te zeggen dat je overtredingen maar door moet laten gaan, omdat het spel dan sneller wordt.

Een scheidsrechter moet een grens aangeven binnen de regels en dat hanteren. 1 kleine overtreding is een vrije trap, 2de is een waarschuwing en 3de is geel. Dan maken ze die overtredingen niet meer en gaat het spel sneller. Sorry, ik kan er absoluut niet bij komen dat een scheidsrechter nu "kleine overtredingen" door moet laten gaan om het spel sneller te laten gaan. Want waar trek je dan de grens. ga je wel fluiten na 5 keer een kleine overtreding? geef je hem op eigen helft wel, maar bij de 16 van de tegenstander niet?

Een scheidsrechter die duidelijk is en de regels strak hanteert, dat werkt het beste. Een overtreding is een overtreding, geel is geel. Het is niet aan de scheidsrechter om de snelheid van het spel te bepalen, dat is aan de spelers. Een scheidsrechter is om de regels te hanteren, de rest is niet aan hem.

Als scheidsrechters steeds minder gaan fluiten als Ronaldo, Suárez en Neymar gaan liggen, zullen ze het vast en zeker een keer gaan afleren. Zo niet gewoon geel geven voor spelbederf! Als die gasten een scheet ruiken gaan ze onderhand al liggen....... zonde dat zulke spelers dit nodig hebben

18 juni 2018 om 08:33

Is al decennia zo dat spelers, met name van rond de Middellandse Zee, het spel van de stervende zwanen spelen. Is blijkbaar niet uit te bannen

En dan die commentator ( Jan Roelfs ) !! Als ze tegen hem aanlopen. dan spreekt hij over een aanslag. Hij kan ontzettend goed voetballen, maar als hij een scheet voelt van de kleinste vlieg op aarde, dan lijkt het net of geopereerd moet worden. Die scheids bij Duitsland - Mexico die had dat goed in de gaten. Stel je eigen niet zo aan, en ga gewoon voetballen !!!

Dat overdreven gaan liggen begint zo'n beetje ook normaal te worden. Mes snijdt aan twee kanten.

Neymar begon na 10 minuten al met mensen uitdagen. Niet zo gek dat ze hem dan 10 keer neerleggen lijkt me. Dat gecombineerd met zijn kwaliteit en snelheid maakt hem inderdaad een nogal gewild doel. Zoals het gisteren ging vond ik ook niet heel erg. Soms moesten de Zwitsers hem inderdaad even neerleggen omdat hij te snel was maar het is ook weer niet zo dat ze hem uit de wedstrijd schopte.

Van de 10 overtredingen waren er misschien 6 of 7 terecht en de rest van de tijd stelde hij zich weer eens aan. Toen hij aan zijn shirt werd getrokken (duidelijke overtreding en terechte gele kaart) keek hij al smekend naar de scheidsrechter nog voordat hij als een stervende zwaan naar de grond ging.
Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat hij, ondanks dat er veel overtredingen op hem gemaakt worden, het ook wel heel erg opzoekt en overdrijft.
En zeg nou eerlijk, een speler die zich keer op keer zo aanstelt en probeert de tegenstander te naaien en voor schut te zeggen die vraagt er ook wel een beetje zelf om.

Hij vraagt er natuurlijk ook een beetje om. Ik heb me behoorlijk aan hem geïrriteerd gister. Continu de tegenstander uitdagen door de bal in bezit te houden met van die achterlijke schijnbewegingen. Ik had hem ook een schop geheven. Vervelend mannetje!

18 juni 2018 om 08:53

De enige reden dat brazilie niet won is dat Neymar geen bal afgeeft , het is geen teamspeler en dat zal hij ook nooit worden .

18 juni 2018 om 09:07

'hij vraagt erom door de bal bij zich te houden?'
Het zou ongezond zijn als de scheidsrechter gaat denken: "ja neymar, moet je die bal maar afspelen... dit keer fluit ik niet.

Wat me nu wel opvalt is dat Messi en Ronaldo wel heel weinig overtredingen tegen hun krijgen. Dus komt het nu omdat Neymar zo makkelijk naar de grond gaat of is het gewoon zijn manier van spelen wat meer overtredingen uitlokt? Vindt wel jammer dat veel van die zuid Amerikaanse teams zo snel naar de grond gaan en huilen alsof hun been gebroken is maar er helemaal niets aan de hand is.

Grappig dat spelers als Ronaldo of Messi gewoon doorgaan met lopen als ze licht getoucheerd worden. Neymar gaat jankend naar de grond en dan krijgt hij de vrije bal mee. Tekenend was zijn actie meteen in het begin, hij hield de bal bij zich met Behrami in zijn rug, kon de bal al 100x doorpassen maar blijft het balletje richting zijn eigen doel rollen. Wat verwacht die snotneus dan zelf? Uitdagen en dan klagen als er een reactie op komt? Daar daagt hij toch voor uit? Geweldig om hem gisteren door de mand te zien vallen, arrogantje.

Tja, je had er een stuk of 6 kunnen voorkomen door een pass te geven, waardoor er ook nog eens iets uit zou komen. Je hebt kilometers proberen te maken met over het veld rollen om je tegenstander een kaart aan te smeren. Zonde om je talent door dit soort gedrag te laten overschaduwen.

Misschien omdat neymar door een zuchtje al stervend naar het gras gaat.

Het waren echt niet allemaal vrije trappen/overtredingen gisteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren