Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neres dankbaar: ‘Ik heb het shirt van São Paulo met trots gedragen’

Laatste update:

David Neres verruilde São Paulo op de slotdag van de winterse transferperiode voor Ajax, dat liefst twaalf miljoen euro neertelde voor de vleugelaanvaller. De negentienjarige Neres, die zijn laatste wedstrijd voor de Braziliaanse topclub op 11 december speelde, richt zich nu via social media tot zijn voormalig werkgever en diens supporters.

"Ik wil jullie allemaal bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die ik altijd heb ontvangen. Ik heb het shirt van São Paulo met trots gedragen", laat Neres weten via Instagram. De aanvaller belandde op tienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Tricolor Paulista, waarvoor hij uiteindelijk tot acht duels in de hoofdmacht kwam.

"De jaren bij São Paulo hebben veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling als speler en persoon. Het zijn herinneringen die ik voor altijd met me mee zal dragen", aldus Braziliaanse belofte, die tot slot zijn dank uitsprak aan de technische staf van de club en zijn ex-ploeggenoten. Neres zette vorige week voor het eerst voet op Nederlandse bodem, maar ontbrak nog in de wedstrijdselectie van Ajax voor duel van zondag met Vitesse (0-1 winst). Mogelijk debuteert hij komend weekeinde tegen Heracles Almelo voor de Amsterdammers.

Denk jij dat David Neres gaat slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

15 miljoen voor een jochie van 19 die pas 8 duels in het 1e gespeeld heeft. Als dat in Nederland gebeurde zou je die buitenlandse club uitlachen.

21 februari 2017 om 22:03

Het gebeurt in Nederland.

21 februari 2017 om 22:33

Ajax heeft laatst ruim 2 miljoen gekregen voor een speler die pas sinds dit jaar in de o19 speelt. Hij had nog niet eens minuten gemaakt in Jong Ajax laat staan Ajax 1.

21 februari 2017 om 22:39

12 miljoen, tenzij hij slaagt en er extra betaald moet worden. Wat het dus dan waard zou zijn. Bovendien gebeurd dit om de haverklap, als je daar nu nog om zou moeten lachen ligt dat meer aan je zelf. Ajax heeft 30 miljoen deze winter verdient en geen basisspeler verloren bijvoorbeeld.

21 februari 2017 om 22:53

2 van de 3 bonussen kunnen worden geactiveerd zonder dat Neres ook maar een bal heeft aangeraakt. Als Ajax kampioen wordt en Champions League speelt mag er weer 2 miljoen worden overgemaakt. Laatste miljoen voor 100 wedstrijden. Dat is wel gewoon veel voor een kereltje van 19. Ajax kan het eenvoudig betalen, maar voor 12 miljoen wel een hele grote gok (in mijn ogen).

22 februari 2017 om 00:25

Sterker nog, Ajax heeft dit seizoen (dus sinds einde vorig seizoen) ruim 80 miljoen binnen geharkt.

22 februari 2017 om 02:30

Dan nog, ik kan me heel erg vinden in de woorden van Sjaak Swart. Als een Nederlandse club iemand voor zo'n bedrag haalt, moet 'ie er meteen staan, en je meteen aan de titel kunnen helpen. Tegen de tijd dat we een goed beeld van Neres hebben zit dit seizoen er waarschijnlijk op, omdat hij moet acclimatiseren aan Nederland, wennen aan de speelstijl en dan is het ook nog maar de vraag of Bosz hem speeltijd gunt. Dan heb je ook nog wel mensen die opperen dat hij topfit is omdat hij rechtstreeks uit een seizoen in Brazilië komt, maar zo kan ik me er nog wel een herinneren. Tobias Sana. En die was een half jaar leuk en toen niks meer. Alleen kostte die geen 12 miljoen. Het is gewoon een enorm risico, de duurste buitenlander in de Eredivisie ooit, en hij is totaal onbewezen. En als ik Brazilianen over hem hoor, is dat ook al niet zo positief. Ik hoop dat het goed uitpakt, we moeten de scouts maar vertrouwen, maar een enorm gok is het wel gewoon.

22 februari 2017 om 02:34

Sulejmani was een volbloed nederlander inderdaad. En als ik brazilianen hoor is hij wel goed. Dan vooral brazilianen die hem wat beter kennen dan 8 wedstrijdjes in het 1e...

22 februari 2017 om 06:05

Hoe oud is Bazoer ? Zat hij niet op de bank. Leverde ook 12 miljoen op. Age ain't nothing but a number...

22 februari 2017 om 08:56

Maar je weet natuurlijk ook dar ajax geen kampioen wordt. Dat lijkt me duidelijk.

22 februari 2017 om 09:14

Waarom zou Ajax geen kampioen worden dit jaar? Doen vol mee voor de titel.

21 februari 2017 om 23:10

Ja het is absoluut veel geld, maar heb jij deze jongen al gescout?
Hopelijk is het inderdaad een wereldspeler en maakt hij naam bij Ajax!

Donderdag spelen tegen de Polen en Zondag Eredivisie.

21 februari 2017 om 22:04

En dan word ie helemaal afgebrand en gaat hij nooit zijn niveau halen.
Het is nog een talent, hij moet zich nog bewijzen en nog ontwikkelen. Momenteel rond niveau Kluivert

21 februari 2017 om 22:13

Neem aan en mag hopen dat Neres al op een hoger niveau zit. Hij is 2 jaar ouder, heeft al ervaring op het hoogste niveau van Braziliã« en er is een flinke transfersom voor betaalt.

21 februari 2017 om 22:15

Ik heb wedstrijden van hem bij het jeugdelftal van Sao Paulo gezien en ook trainingen bij Ajax. Jeugdelftallen steekt hij er leuk bovenuit maar de stap naar het eerste is gewoon nog te groot voor hem.

22 februari 2017 om 02:33

Noem je wel mooi even drie dingen die helemaal niets over iemand zijn kwaliteit zeggen. Want zoveel ervaring heeft hij niet, 8 wedstrijden. En de Braziliaanse competitie stelt ook niet zo veel voor. Iemands leeftijd en z'n transfersom. Tja. Zegt ook drie keer niks.

Iemand al deze jongen op de training gezien?

21 februari 2017 om 22:12

Ja, hij zal voorlopig nog niet klaar zijn voor een plek voor het eerste, valt nog niet echt op. Beetje zelfde niveau als Kluivert. Doet het in de jeugdelftallen leuk maar de stap naar het eerste elftal is nog iets te groot voor hem. rustig brengen

21 februari 2017 om 22:43

Wat een overdreven gedoe weer zeg nutteloze artikelen elke x laat deze jongen zich aanpassen en schrijf weer iets na een paar maanden ipv 4 artikelen per dag de hype is nu al zo erg dat hij alleen nogmaar tegen kan vallen

22 februari 2017 om 06:29

Daarom zal Ajax geen kampioen worden. Veel geld uitgeven aan jonge spelers die zich rustig mogen aanpassen. Hoe is het inmiddels met Cassiera? Is die zn 6 mln al waard..En Dolberg? Mag dit 'supertalent' de rest van de competitie aan mogen kloten?

Laten we maar eerst hem aan de slag zien bij Ajax, hopelijk staat hij er gelijk.

Kan wel eens de sensatie worden waar we allemaal op hebben gewacht.

21 februari 2017 om 23:26

2 april met een dikke streep eronder in de agenda zetten! Misschien wel eerder maar 2 april gaat Neres geschiedenis schrijven!

21 februari 2017 om 23:46

Tja, je moet je ergens aan vasthouden.

OT: Ondankss de transfersom rustig brengen en geen te gekke verwachtingen van hebben, zeker niet de eerste maanden.

22 februari 2017 om 09:48

Gezien het drukke programma zal Neres wel zijn minuten maken, het ligt er een beetje aan of hij er meteen staat of niet.

Eerste geval kan hij direct ingezet worden, tweede geval rustig brengen.

Toch twijfel ik aan deze jongen, ondanks het feit dat er zoveel ophef over hem gemaakt wordt. Hij mag dan wel 12 miljoen gekost hebben, Sulejmani kostte er 16 en we weten allemaal hoe dat afliep. Die kwam nota bene al van een andere Nederlandse club, waar deze jongen zich eerst nog zal moeten aanpassen.

Wat ik me altijd afvraag bij dit soort spelers is; waarom een grotere club als ajax deze jongen niet genomen heeft. Nu tel ik de top als Barcelona, Real en Bayern niet eens mee. Net daaronder clubs als City, Psg, Celsea en Dortmund tel ik ook niet mee. We gaan nog een trede lager en zelfs die clubs, die nota bene veel in Braziliã« scouten zoals Porto, Sporting en Benfica, hebben deze jongen links laten liggen. Dat moet zo zijn redenen hebben, want 12 miljoen hoesten die zo op als het echt zo'n groot talent zou zijn. Maar we zullen het wel gaan zien.

22 februari 2017 om 09:08

Spelers als Dolberg, Litmanen, Ibrahimovic, Kanu, Maxwell, Chivu, etc stonden ook niet bovenaan de scoutingslijsten van de door jou genoemde clubs en werden ook niet door direct door grote clubs als grote, jonge talenten gezien. Die werden ook een voor een ook links gelegd. Misschien heeft de club een betere visionaire kijk of zesde zintuig als het gaat om het inschatten van potentie en specifiek opleiden?

23 februari 2017 om 08:40

@buitenspelval;

Laat Dolberg nog maar even weg uit dit rijtje. Waar alle andere genoemden veel bewezen hebben in in loopbaan heeft Dolberg nog helemaal niets bewezen.

Daarnaast zijn Litmanen en Zlatan de enige echte uitschieters die je noemt. Eens in de zoveel tijd heb je een keer een schot in de roos. Wellicht geldt dat heden ten dagen voor een Sanchez. Of Neres in dat rijtje thuis hoort valt nog te bezien.
Bovendien heb ik een flauw vermoeden dat de door jou genoemde spelers bij lange na geen 12 miljoen gekocht hebben, maar dat heb ik uiteraard niet uitgezocht.

23 februari 2017 om 13:58

Ik laat Dolberg wat mij betreft niet uit 't rijtje. Naar verluidt staat deze jongen momenteel op de radar van een aantal Europese topclubs die hem eerder over het hoofd zag. Het gaat er hier niet om dat hij zich al dan niet heeft bewezen, maar dat hij zoals jij stelt met Neres, hij eerder links werd gelegd door dezelfde clubs. Of hij voor 12 miljoen gehaald werd of voor minder is totaal irrelevant in dat opzicht.

Verder noem ik bewust ook Kanu, Chivu en Maxwell, ook spelers, uitschieters of niet, die over het hoofd werden gezien op jonge leeftijd door de topclubs, maar die later gewild waren door dezelfde clubs en een mooie carriere hadden in de Europese (sub)top. Ook voor deze jongens geldt niet voor hoeveel Ajax ze oppikte, maar dat Ajax oog had voor hun talent en potentie, waar andere clubs ze over het hoofd zagen.

22 februari 2017 om 10:08

@kalou

Is niet echt de juiste vraag. Die clubs hebben bijvoorbeeld een Sanchez ook niet genomen, en Ajax was er als de kippen bij toen hij bijna na een andere niet europese topclub (qua talentscouting) ging. Ben toch verdomd tevreden dat ze die gozer gekocht hebben. Was na twee wedstrijden een echte aanwinst voor Ajax. Hij heeft wel eens een mindere pot, maar echt een aanwinst. Sanchez had wel iets meer bewezen, maar niet veel meer. Hij was eigenlijk pas in zijn half jaar voor de overstap naar Ajax basisspeler bij zijn club. En vergis je niet 5 miljoen voor een talentvolle verdediger is een smak geld. 12 miljoen is veel meer, maar gelet op het feit dat de een verdediger is en de ander aanvaller komt het wat meer in perspectief (aanvallers kosten in de regel altijd meer).

Of hij gaat slagen of niet is dan wel weer een interessante vraag. Ik durf het niet te zeggen op ajaxshowtime hadden ze zijn statistieken vergeleken met andere mogelijke aanwinsten en vleugelspelers die dit seizoen bij Ajax hebben gespeeld en dat zag er dan wel veel belovend uit (qua percentage succesvolle voorzetten, rendement positie op het veld en succesvolle acties). Op basis van die gegevens was de gok van Ajax minder groot en minder vreemd dan puur op het kale feit 19, 8 wedstrijden en 12 mil.

We doen nu net of het zo bijzonder is ,een speler van 12 miljoen,ze raken er niet over uit gepraat,o o o wat een risico.
Ajax heeft zo veel spelers van 12 miljoen en veel meer,alleen worden ze daar voor verkocht.
Denk dar er nu veel spelers bij Ajax zijn die veel meer waard zijn.
Waar praten we dan over.

22 februari 2017 om 10:53

Het is de duurste speler ooit die uit het buitenland komt.. Is niet zo gek dus, Ajax heeft enorm veel kapitaal op de bank, op het veld en op de transferbalans dat klopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren