Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC moet titelfeest ondanks kwartet aan doelpunten uitstellen

Laatste update:

NEC moet het kampioensfeest in de Jupiler League nog even uitstellen. De Nijmegenaren wonnen vrijdagavond weliswaar met 1-4 van MVV Maastricht, maar doordat achtervolger FC Eindhoven ook won, kan de titel het team van Ruud Brood in theorie nog ontglippen. Het onderlinge verschil bedraagt met nog zeven speelronden te gaan 21 punten.

/

MVV Maastricht - NEC 1-4
NEC kon de vroegste kampioen in het Nederlandse betaalde voetbal worden, want het is een profelftal nog nooit gelukt om de schaal al in maart te bemachtigen. De bezoekers uit de Keizerstad kregen in de eerste helft de beste kansen, maar keken na een klein kwartier tegen een achterstand aan. Jordy Croux schoot de bal na een inschattingsfout van Giovanni Gravenbeek voorbij Joshua Smits: 1-0. Zes minuten later deed NEC echter alweer wat terug: Rens van Eijden schoot een afvallende bal uit een hoekschop droog tegen de touwen. De verdediger raakte later ook nog met een kopbal de lat.

NEC stelde de overwinning in de tweede helft veilig: Sjoerd Ars kopte de bal uit een vrije trap tegen de paal, maar de rebound was vervolgens een prooi voor Van Eijden. Een kwartier voor tijd besliste Ars de wedstrijd door de bal op aangeven van Alireza Jahanbakhsh in het doel te schuiven. Pascal Huser was in de slotfase dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij stuitte op Smits. Via een benutte strafschop van Ars werd het zelfs nog 1-4. NEC neemt het na de interlandonderbreking op 3 april in de eigen Goffert op tegen Sparta Rotterdam.

/

FC Eindhoven - Sparta Rotterdam 1-0
Eindhoven hoopte de druk op NEC hoog te houden, maar de eerste grote kans in het Jan Louwers Stadion was voor de gasten: Pieter Nys kopte na zes minuten tegen de paal. De thuisploeg kreeg ook voldoende mogelijkheden, maar de eerste helft bleef verstoken van doelpunten. Twee minuten na de verplichte onderbreking kwam Eindhoven op 1-0: Tom Boere kopte de bal op prachtige wijze achter Roy Kortsmit. Sparta Rotterdam ging in het restant van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar het zat de bezoekers niet mee. Paul Gladon raakte bijvoorbeeld de lat en een goal van Denis Mahmudov werd afgekeurd.

/

Jong FC Twente - FC Oss 1-0
Oss won zijn laatste vijf competitiewedstrijden, maar speelde geen beste eerste helft in De Grolsch Veste. De eerste kans was ook voor de thuisploeg, maar Jonathan Swieter miste het doel op een haar na. Na zeven minuten kreeg ook Oss een mogelijkheid: Rick Stuij van den Herik schoot in het zijnet. Beide partijen kregen in de tweede helft enkele kleine mogelijkheden, maar de thuisploeg sloeg na 72 minuten daadwerkelijk toe. Invaller Allesio Da Cruz kon de bal in een leeg doel schieten en bezorgde de beloften van FC Twente zodoende een magere overwinning. Oss verloor na vijf speelronden zijn ongeslagen status.

FC Volendam - Helmond Sport 4-1
Volendam was een stuk sterker dan Helmond en stond na achttien minuten al met 2-0 voor. Raymond Fafiani knalde na een gewonnen kopduel van Ludcinio Marengo de openingstreffer binnen en Gijs Luirink was met een kopbal trefzeker. Kevin Brands was later dicht bij de 3-0, maar had het vizier niet op scherp staan. Guyon Philips maakte er vijf minuten na rust alsnog 3-0 van door beheerst raak te schieten. Na de rode kaart van Jeffrey van Nuland nam de Volendamse druk alleen maar meer toe. Door doelpunten van Roel van de Sande en Brands werd het 4-1 in het winderige Kras Stadion.

/

Achilles 29 - Almere City FC 3-1
In het eerste half uur schoot Almere City FC tweemaal op het aluminium. Vincent Janssen mikte na vijf minuten al op de lat en dik twintig minuten later was het Thijs Bouma die van afstand de lat trof. Het eerste bedrijf leek zodoende doelpuntloos te eindigen, maar twee minuten voor rust werkte Jerge Hoefdraad de bal door de benen van Leon ter Wielen: 0-1. Vijf minuten na rust verscheen de 1-1 op het scorebord. Agil Etemadi had geen antwoord op een fraai schot van Rutger Worm. Achilles kwam vervolgens goed weg: Nicky van der Groes haalde een inzet van Sander Keller van de lijn. Kürsad Sürmeli kopte zes minuten voor tijd de 2-1 binnen en Jop van Steen zette enkele minuten later de 3-1 op het scorebord.

/

RKC Waalwijk - FC Emmen 1-1
De bezoekers speelden een povere eerste helft en liepen na tien minuten al achter de feiten aan. Na een corner zorgde Malcolm Esajas voor de 1-0, nadat de bal was blijven liggen en Marko Meerits grabbelde. FC Emmen drong aan naarmate het eerste bedrijf vorderde en was in de 38e minuut dicht bij de 1-1; Boy Deul raakte de lat. Vijf minuten na rust kwam FC Emmen op 1-1; Ralph Vos keerde een kopbal van Niek Vossebelt, maar de rebound was voor Frank Olijve. In het restant van de tweede helft ging de wedstrijd op en neer, met kansen voor beide ploegen. Meer doelpunten bleven echter uit. FC Emmen won nog nooit een competitieduel in Waalwijk.

/

SC Telstar - Jong PSV 1-1
De ploeg van Michel Vonk ging met een minimale voorsprong de rust in. Na ruim twintig minuten spelen verkeek Jesse Bertrams zich op een inzet van Jonathan Kindermans en verscheen de 1-0 op het scorebord. De voordelige marge van Telstar verdween na ruim een uur spelen. Augustine Loof kopte uit een hoekschop de 1-1 achter Wesley Zonneveld. Daarna kregen beide ploegen diverse kansen om drie punten aan het duel over te houden. Bertrams ging ook nog twee keer in de fout, maar Telstar kon niet nogmaals profiteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor NEC, lekker 2 weken vooruit kijken naar een mooi feestje in eigen huis.

20 maart 2015 om 22:13

Kampioen worden in eigen huis is het leukste maar wat ik ook wel mooi vind is kampioen worden tegen sparta de club die je eruit heeft gegooid!

20 maart 2015 om 22:16

Was liever met tegen MVV kampioen geworden was een mooi feestje net nu nog 2 weken wachten..

21 maart 2015 om 01:50

Geloof mij, kampioen worden is het vetste wanneer het kan. En dat was vandaag. Meer dan duizend man mee. Iedereen was er klaar voor.

Zou het nog kunnen......

20 maart 2015 om 22:15

Hahaha de bezoekers kregen de beste kansen . MVV was minstens gelijkwaardig en had over 90 min meer kansen dan NEC

20 maart 2015 om 22:55

MVV was goed. Vooral de nr 14. Echter prima winst. MVV had nog kunnen scoren, maar terecht winst. Paar keer aanzetten en je wint 4-1..

Prima! Dit is wat mij betreft het beste scenario. Lekker thuis tegen Sparta kampioen worden en natuurlijk bovendien gewonnen vandaag. Ik kijk nu al uit na de volgende wedstrijd. In een uitverkocht stadion!

21 punten verschil en 39 doelpunten verschil qua doelsaldo met nog 7 wedstrijden te spelen. In theorie zijn ze nog geen kampioen, maar ik neem er vast eentje vanavond.

20 maart 2015 om 23:16

Geniet er maar van! Gefeliciteerd alvast!

Aan de NEC-supporters: Alvast gefeliciteerd met het 100% verdiende kampioenschap!! Hopelijk zien we jullie volgend jaar in de Eredivisie, al zal het voor ons nog heel erg lastig worden..!

20 maart 2015 om 22:30

Zou mooi zijn als jullie ook zouden promoveren, want als club hoort Roda natuurlijk ook gewoon in de eredivisie. Maar om eerlijk te zijn verdient het huidige team van Roda absoluut geen promotie en ik denk ook dat ze het absoluut niet gaan redden in de playoffs.

21 maart 2015 om 00:34

Mee eens.

21 maart 2015 om 01:46

Had enig respect voor MVV, vind Roda maar niks. Maar bij Roda vallen ze geen gewone uitsupporters/ouders met kleine kids aan. De helden van Angelside vandaag wel. Stumperds, laffe daad. Bij het uitvak zag je ze niet.

21 maart 2015 om 10:41

bij iedere club heb je die debielen rondlopen. Ook bij jou club. Die matties wat gelijk in de 5e minuut vanaf de hoofdtribune kwamen om ruzie te zoeken bij de angelside bijvoorbeeld. Er moet veel harder opgetreden worden tegen dit uitschot van de samenleving.

#nooitmeernaarlimburg

Geen beste pot. MVV was moeilijk te bestrijden, zeker in het begin. Daarna ging de motor er ff op en werd het verschil wel duidelijk. Nu Pastoor en Sparta een pak op de broek geven en zijn we terug.

21 maart 2015 om 00:11

moeten nog naar vvv toch?

21 maart 2015 om 01:09

Hij bedoelt waarschijnlijk als NEC promoveert

Het is dit jaar alles behalve een nec aan nec race.

20 maart 2015 om 22:56

Ah..deze grap al niet 100 keer gelezen. Nice try..

20 maart 2015 om 23:27

Sorry lees geen berichten over nec normaal .

21 maart 2015 om 01:52

Maar je kan ook gewoon inschatten dat je grap te obvious is

21 maart 2015 om 07:52

Ik vond hem leuk !

Gewoon erg knap van NEC! Dat ze deze prestatie op de mat hebben gelegd vind ik niet vanzelfsprekend. Niet elke club die ( toch wel enigszins onverwachts aan het begin van vorig seizoen) degradeert en daarna meteen promoveert met zo'n overmacht! Ben benieuwd hoe ze het volgend seizoen gaan oppakken..

20 maart 2015 om 22:50

Niet elke club neemt na een degradatie de financiële risico's zoals NEC dat heeft gedaan.

21 maart 2015 om 06:26

Klopt, maar aan de andere kant. Als je ze redelijk verantwoord kan nemen met een geldschieter achter de hand en daarmee promotie kan afdwingen dan is het de minst slecht gok van NEC in jaren geweest.

Mooi kampioen worden tegen die pastoor

21 maart 2015 om 07:53

En mooi weer de derby volgend jaar, heb d'r zin in!

21 maart 2015 om 11:00

Vitesse is beter.

Gravenbeek was dramatisch !!

20 maart 2015 om 22:51

Dat is ie wel vaker. Ik snap ook niet waarom Brood hem nog opsteld ten koste van de al weken herstelde Appiah. Die is namelijk 3 klassen beter.

Quote van de dag voor mij: Eindhoven hoopte de druk op NEC hoog te houden.

21 maart 2015 om 00:36

Duim omhoog van mij

Wat gaat het slecht met Sparta zeg. Wat wordt daar voor een wanbeleid gevoerd!!!

Niet een al te beste wedstrijd, maar gelukkig maakte het commentaar van Sierd een hoop goed.

Jong Twente doet het ook wel goed de laatste tijd. Pakken veel punten

Wat een prestatie hoor kampioen van de jupiler league poeh poeh

21 maart 2015 om 00:44

Met zo'n ab-so-lute overmacht? Zeker een knappe prestatie!

21 maart 2015 om 01:11

Daarbij zijn er 19 andere teams die het ook graag zijn. Dus kampioen worden is altijd knap.

Nec is vandaag officieus voetbalkampioen geworden, dan moet Eindhoven veel doelpunten maken de komende tijden en elke week drie punten gepakt worden en Nec alles verliezen, de champagne had vandaag zeker ontkurkt te worden, Nec is gewoon kampioen geworden vandaag (vrijdag) in mijn ogen, het woord officieel is maar een klein puntje hierin.

Jupiler is natuurlijk een lagere klasse maar met zulk overwicht en doelsaldo kampioen worden is zeker een prestatie

Laat me jullie een ding vertellen, over 2 weken is NEC nog geen kampioen let maar op

21 maart 2015 om 16:51

En waarop baseer je dat? Bij Eindhoven niet kunnen winnen en dan zal NEC geen puntje thuis tegen Sparta halen? Of mogen ze 15 man opstellen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren