Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

MVV neemt koppositie af van Sparta, AGOVV schiet uit de slof

Laatste update:

Sparta is weer afgezakt naar de tweede plaats in de Jupiler League. Het team van Michel Vonk speelde thuis doelpuntrijk gelijk (3-3) tegen SC Telstar en daardoor wordt de Kasteelclub gepasseerd door MVV, dat het Limburgse onderonsje in Sittard winnend afsloot (1-2). Almere City FC, dat alleen met een wonder nog de nummer één-positie in de periode had kunnen grijpen, kende een spannende avond die resulteerde in een nederlaag tegen FC Dordrecht.

/

Sparta Rotterdam - SC Telstar 3-3
Sparta, hard op weg naar de tweede periodetitel die maandagavond beslist wordt, kende een bijzondere avond. Na de vroege 0-1 van Shabir Isoufi stelde Sparta redelijk snel weer orde op zaken via Iliass Bel Hassani en Roald van Hout, maar Isoufi sloeg vlot na rust opnieuw toe. Jerold Promes zette Telstar vervolgens voor de tweede keer aan de leiding en weer richtte Sparta zich, via Sandro Calabro, op. Daarna kwam het met een man méér te staan na rood voor Jerge Hoefdraad, maar de vierde maken lukte niet.

Fortuna Sittard - MVV Maastricht 1-2
Fortuna sloot een prima achterliggende tijd af met een gevoelige nederlaag in de Limburgse derby tegen de nieuwe koploper, MVV. De Maastrichtenaren, die bezig zijn aan een uitermate sterk seizoen, legden voor rust het fundament onder de tiende zege. Met de rust langzaamaan in zicht sloegen Antonio Stankov en Danny Schreurs toe en kon MVV al achterover leunen. Halverwege de tweede helft maakte Patrick N’Koyi het weer spannend: de buurman echt terug laten komen deed MVV evenwel niet. René Trost en zijn team nemen de leidende positie weer over van Sparta.

/

SC Veendam - Helmond Sport 3-1
Helmond morste vrijdagavond kostbare punten aan De Langeleegte. Het team van Erik Meijers reisde als nummer drie af naar het hoge noorden en werd vervolgens goed onder druk gezet. Jonathan Opoku, die voor de derde maal op rij in de basis mocht beginnen, brak na een fout van Olivier ter Horst na een kwartier de score open. Helmond vocht vervolgens voor wat het waard was en leefde op toen Emrullah Güvenç de 2-1 maakte, maar Sidney Schmeltz sloeg onmiddellijk toe en brak Helmond met de derde. Helmond ziet het gat naar MVV nu verdubbeld worden tot zes punten.

/

Almere City FC - FC Dordrecht 2-3
Fred Grim, voor de wedstrijd gelauwerd met de Bronzen Stier voor de tweede periode, zag vanaf de kant hoe zich in Almere een enerverend duel ontspon. Jason Oost schoot zijn team al in de beginfase naar 1-0 vanaf de stip, waarna Dordt het heft in handen nam zich knap terug vocht: Jeffrey Rijsdijk en Garry Mendes Rodrigues namen de goals op zich. Vervolgens pakte Marvin Peersman zijn tweede geel en kreeg Almere City ruim de tijd alsnog de zege te grijpen. Hichem Faik zorgde voor het evenwicht, maar verder doordrukken lukte Grims team wonderwel niet. Mendes Rodrigues bezorgde de tien van Dordrecht zelfs drie punten.

/

SC Cambuur-Leeuwarden - Excelsior 3-2
Excelsior legde meer dan tweehonderd kilometer af om Cambuur de punten te laten houden. De van Feyenoord gehuurde Elvis Manu, die in de voorgaande twee wedstrijden ook al trefzeker was, maakte er na iets meer dan een halfuur spelen 0-1 van in Friesland. Mohamed El Makrini trok de stand nog voor rust in evenwicht en na een uur spelen maakte Oebele Schokker er zelfs 2-1 van: zijn vierde goal van het seizoen en net als de drie voorgaande weer in eigen huis. Rangelo Janga bracht de Rotterdammers terug tot een remise, maar Erik Bakker sloeg snel toe en bezorgde Cambuur de volle buit.

/

De Graafschap - FC Den Bosch 3-0
De Graafschap is nog ver verwijderd van het podium, maar maakte vrijdagavond wel indruk op De Vijverberg. De Superboeren liepen voor rust al uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong dankzij Anco Jansen (tweemaal) en Moreno Rutten, die een eigen treffer maakte namens de Bosschenaren. Het bleef evenwel bij die drie doelpunten in de eerste helft. De Doetinchemmers kruipen iets dichter naar FC Volendam toe en proberen de eerste seizoenshelft volgende week bij die andere degradant, Excelsior, positief af te sluiten.

FC Eindhoven - AGOVV Apeldoorn 1-6
In de week dat de rechter AGOVV (voorlopig) redde van de ondergang haalde de Apeldoornse club gigantisch uit in Brabant. De noodlijdende vereniging kwam door Fries Deschilder weliswaar achter, maar vervolgens ging de rem eraf en regende het doelpunten. Alair Cruz Vicente en Vojtech Schulmeister maakten er samen drie voor rust en daarna bracht Joey Godee de stand zelfs op 1-4. Tim Receveur en Romario Kortzorg verergerden het leed in het laatste halfuur nog met de vijfde en zesde treffer voor de gasten. In oktober versloeg AGOVV thuis FC Emmen al met 6-1. Marco Ospitalieri haalde het einde niet door rood.

/

FC Oss - FC Emmen 2-2
Het scoren gaat FC Emmen dit seizoen moeilijk af, maar vrijdag maakte het er wel mooi twee in Oss. Genoeg om de derde zege van het seizoen te boeken was het niet, maar tevreden zal men zeker mogen zijn. Wout Weghorst zette zijn club aan de leiding, maar Cayfano Latupeirissa betaalde eindelijk zijn coach terug en maakte er twee. In de tweede helft gaf Kelvin Maynard de bezoekers loon naar werken met een punt: FC Emmen staat nu gedeeld laatste met FC Eindhoven.

Sparta keert na dit seizoen terug in de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

MVV moet nog een wedstrijd inhalen, dus de voorsprong kan weer groter worden.
Fortuna had wel een gelijkspel verdiend, vond ik beter spelen dan MVV zeker eind 2de helft.

Agovv Apeldoorn laat nu toch heel nadrukkelijk van zich horen! Dit is positieve reclame voor een zeer fijne club die het verdiend om behouden te blijven voor het betaald voetbal.

15 december 2012 om 00:25

Regelrechte onzin. Een club waar gemiddeld nog geen 1500 toeschouwers komt en er amper animo voor is heeft weinig tot geen bestaansrecht in het betaalde voetbal. Bij Topklassers zitten er gemiddeld nog meer mensen dan bij Agovv.

15 december 2012 om 00:36

Agovv is inderdaad niet zoveel bijzonder. ik kom zelf uit apeldoorn en moest laats tegen een jeugdteam van agovv spelen. echt een vieze bende en slechte velden je kon wel zien dat ze in geldnood zaten. en alle jeugd teams zijn ook niet zo goed.meer als vroeger toen ze nog 2e dkvisie speelden. Maar het zou wel jammer zijn als ze failliet zijn want dan heeft apeldoorn geen pprofclub meer

15 december 2012 om 10:48

Met 1500 toeschouwers trekt het wel de meeste mensen binnen het Apeldoorns voetbal. Toen het sportief goed ging was Berg en Bos regelmatig bijna uitverkocht. Je hebt geld en succes nodig om meer toeschouwers te trekken. Agovv was altijd een florerende amateurclub die wel degelijk bestaansrecht heeft.

15 december 2012 om 12:13

Dat is bij elke club ja, maar waar willen ze geld en succes vanaf halen? Het kan volgend seizoen weer totaal anders zijn. Vorig jaar deed Eindhoven erg goed mee, en kijk hoe ze nu presteren.het omgekeerde geldt voor MVV en Fortuna.

Ik hoop persoonlijk dat MVV het flikt om te promoveren!

15 december 2012 om 14:01

Ik zeg alleen dat ze geen bestaansrecht hebben als betaald voetbalclub. Agovv lijkt mij een prima amateurclub maar er is blijkbaar gewoon geen behoefte aan betaald voetbal in Apeldoorn.

Mischien een wat gelukkige overwinning, al vond ik ons gewoon 70 min de betere.
We beginnen slapjes aan de wedstrijd, Fortuna had veel meer inzet, maar vond ons wel lekker combineren.
We krijgen geen grote kansen en dan vlak voor rust en meteen erna slaan we toen, altijd de voetballende oplossing vinden is veel moeilijker dan alle ballen naar voren pompen.
Na de 1-2 kreeg Fortuna nog de grootste kansen, en had het wellicht meer moeten krijgen.

4 jaar geleden voor laats gewonnen ! En nu in een uitverkocht Trendwork Arena winnen we weer! Proud to be a Sjeng !

15 december 2012 om 12:44

70 minuten de betere? Laat me niet lachen man... Beetje de bal rondtikken op de middenlijn en dan weer terug naar de keeper... Zonder ook maar enige intentie om een kans te creeeren. Iets wat dan ook niet gebeurd is totdat Fortuna alles of niks ging spelen.

Er verdiende maar 1 ploeg om te winnen en dat was Fortuna, een ploeg die er tenminste voor gaat.

15 december 2012 om 15:03

Hallo ninesweg

Achteraf heb ik mischien ongelijk, 70 min ging het gelijk op, maar ik blijf erbij dat ik MVV kwa spel beter vond ( Limburger is het met me eens haha). Maar wanneer MVV balbezit heeft en er onstaan geen ruimte's ja wat moet je dan doen?? We zijn geen Barca dat zich overal doorheen kan voetballen. Ik blijf erbij MVV probeerde het wel maar het lukte niet, verdienste van Fortuna natuurlijk.

Ook teveel mensen aan MVV zijde waren gewoon slecht.

Veel succes verder dit seizoen!

Voetbalzone wijzig de titel maar. Deze wedstrijd was voor de 3de periode.br Pas maandag wordt de 2de periode beslist...

Wat een amateurisme weer hier..

MVV gewonnen zonder ook maar één uitgespeelde kans, wat een geluk die sjengen. Maar proficiat, verdiend of niet, wij hebben verloren.

Alleen schandalig die elleboog stoot van Stankov, en wij krijgen geel.

14 december 2012 om 22:31

Pardon zonder maar een uitgespeelde kans??? Als er 1 ploeg probeerde te voetballen washet wel Mvv, jullie deden pomp en verzuip voetbal.. En tjonge jonge wat zwak om over overtredingen te beginnen, bekijk het aantal gele kaarten aan Zitterd kant en MVV kant.

Nuff said tot in Mestreech.

14 december 2012 om 23:37

Doe effe normaal, dat je de drie punten cadeau gekregen hebt wil nog niet zeggen dat je hier oeverloos mag komen zwammen. Het gelijk is niet met zij die gewonnen hebben. Wel gewoon eerlijk de waarheid spreken.

MVV is twee keer voetballend voor kaya opgedoken. Eerste keer redde Kaya met een in een reflex uitgestoken been en de tweede keer kon schreurs het cadeau'tje van Dreesen uitpakken.

Fortuna heeft verreweg het meeste balbezit en de meeste kansen gehad. MVV was effectief in de afronding van één van twee goed uitgevoerde corners en kreeg na de rust een goal cadeau.

Als er een ploeg pomp en verzuip voetbal speelt dan is het MVV wel. Begin nu niet jezelf te overschatten.

14 december 2012 om 23:54

Enig idee wat pomp en verzuip voetbal is haha? MVV probeerde nog 3 hoekjes te maken! Fortuna had ook veel meer inzet daar ben ik het helemaal mee eens!!!

En noem die 0-2 een fout, andere kant maakt hij die fout niet als Schreurs geen druk zet..dat jullie Lb(!!) bijna alle kansen kreeg zegt toch al meer dan genoeg!


Geen uitgespeelde kansen?? Esajes noem je zelf al, Tom van Hyfte knalt de bal over nadat die hem aangelegd krijgt, Smeets schiet over nadat die hem voorkrijgt... tjonge jonge lees wat minder Fortunahome.

15 december 2012 om 00:26

Wat is er mis met pomp en verzuipvoetbal? Ik heb genoten van onze bikkels.
Een gelijkspel was terrecht geweest.

15 december 2012 om 01:02

Niks hoor ik wou gewoon hiermee het verschil aangeven in spelbeeld ! Fortuna zoals bijna elk jaar veel feller in de Trendwork Arena, gelukkig hadden we dit keer wel het geluk aan onze kant haha!

Veel succes verder dit seizoen!

15 december 2012 om 01:14

Tja ik baal er behoorlijk van en zou nu ook niet graag een Maastrichtenaar tegenkomen, maar ik ben wel zo sportief om jullie te feliciteren. Succes verder en tot in Maastricht!

15 december 2012 om 03:07

Mvv wordt geen kampioen,ga maar even een winterslaap houden,sparta moet van de knvb kampioen worden als je dat nu na zoveel dubieuze beslissingen in hun voordeel nog niet door hebt weet ik niet wat er met je aan de hand is

15 december 2012 om 10:06

Sjengcity: Driehoekjes maken is leuk, maar als je er welgeteld één kans mee creeërt (die van Labylle) dan is het niet effectief. Fortuna kan ook 90 minuten driehoekjes tikken in de verdediging en het middenveld, scoren we wel niet door. Die laatste kansen wat je noemt zijn allemaal uit de counter. De enige keren dat MVV probeerde eruit te komen waren, jawel, lange ballen over de linkerflank.

Ik denk dat we met z'n alleen gewoon meer hadden verwacht van Mvv; een ploeg die namelijk wél voor de winst wilde voetballen.

15 december 2012 om 10:46

Kom op zeg, haal die muur weg om maastricht, en zet die haatbril af. Elke neutrale supporter zag dat er één club voetbalde. Het werd ook live uitgezonden op eredivisielive, dus ga je nou hier niet belachelijk maken.

De kranten, en de websites spreken van één van de schaarse kansen van Mvv, en jij denkt dat MVV gecontroleerd heeft? Grapjas.

15 december 2012 om 12:45

Bekijk dan ook het aantal onzin gele kaarten en het aantal niet gegeven kaarten aan de andere zijde meneer sjeng... Die elleboog was 100%! En dan ook nog een penalty niet gefloten. Verder waren er nog een paar overtredingen waar Fortuna geel voor kreeg en mvv niet. Toch een beetje jammer.

15 december 2012 om 14:52

@ Yoink

Volgens mij was het wel redelijk effectief, Fortuna werd pas echt heel goed toen de 1-2 viel! Ik vond de wedstrijd gewoon gelijk opgaan, MVV probeerde te voetballen, maar door het spel van Fortuna ging dit gewoon niet zo goed als andere wedstrijden. En ik ben het met je eens dit MVV kan veel beter, teveel spelers waren niet opgewassen tegen het felle Fortuna.

15 december 2012 om 14:57

@forzasittard

Helaas vriend, ik heb alles behalve haat haha maar ik wil het wel voor me club opnemen.ook gelezen dat in de krant staat dat MVV voetballend de betere was ( kwa spel dan he, niet beter in de wedstrijd) en dat is ook mijn punt. Achteraf mischien niet geheel objectief door te stellen dat ik MVV 70 min de betere vond, ging gelijk op ( kansen waren er voor Fortuna). Toen de 1-2 viel waren jullie natuurlijk de betere, alles of niets. Hier speelde MVV het in de counter wel heel slordig uit.

15 december 2012 om 14:59

@ninnesweg

Tjah ik vond de Scheids wel goed fluiten, en als je dat moment in de eerste helft bedoeld.. met Rutjes. Had eigenlijk geel moeten zijn voor een duikeling.. als je niet ziet dat die gast ( ik meen Cevik) zich liet vallen ben je niet bepaald objectief.

16 december 2012 om 13:17

Voetballend gezien was MVV de iets betere ploeg, die wat meer uitgespeelde kansen kreeg dan Fortuna. Qua passie en strijd was Fortuna de bovenliggende ploeg, wat ook in de lijn der verwachting ligt als je thuis speelt. MVV kreeg minder, maar beter uitgespeelde kansen dan Fortuna. Fortuna moest het meer hebben van schoten uit de 2e lijn. Leuke derby met een verdiende winnaar al zullen ze daar bij Fortuna wel anders over denken.

16 december 2012 om 16:54

Niet alleen bij Fortuna, jullie eigen trainer (trost) vond dat er maar één ploeg wilde voetballen en inzet toonde, drie maal raden over welke ploeg hij had het.

Zeer sportieve man trouwens.

Overigens heel blij!!! Volgende week herbstmeister??? Wie weet!!!

Dus die kans van Rutjes alleen op de keeper was niet uitgespeelt ??

De titel klopt niet. Deze wedstrijden zijn namelijk voor de 3e periode. Maandag wordt 2e periode pas beslist bij de inhaalwedstrijden.

Cambuur blijft lekker de wedstrijdjes winnen.
Het is soms niet om aan te zien, maar het zijn de 3 punten die tellen na 90 minuten.

één wedstrijd minder gespeeld en toch weer bovenaan staan, volgende week:

MVV Herbstmeister!!!

Iemand die nu nog gaat lopen beweren dat MVV onverdiend de 'herbstmeister' zal worden/kan worden is echt niet goed.
Wat voor voetbal we ook gespeeld hebben, soms idd met geluk maar soms ook gewoon goeie wedstrijden, we zijn vanaf de start van het seizoen nooit uit de top-3 geweest en het meeredeel hebben we op 1/2 gestaan, dus dit is gewoon dikverdiend!!!

Super Sjengen Mestreech

14 december 2012 om 22:59

Ergste is nog dat ze gaan beweren dat we geen uitgespeelde kans hebben gehad die 5 kansen van de LB waren ook afstand schoten.

WIJ Staan Bovenaan!

15 december 2012 om 00:29

En wat wil je nu met je reactie zeggen? Blijf nu maar gewoon met beide benen op de grond staan zou ik zeggen. Dat opscheppen gaat alleen maar tegen je werken uiteindelijk.

15 december 2012 om 01:23

Ach je weet toch hoe het gaat, je staat bovenaan en wint voor eerst in 4 jaar weer in Sittard.. eurofie slaat toch toe bij de meeste haha.

Doelstelling is bij de eerste 5 eindigen en daar gaan we ook voor, alles erboven is meegenomen!

Sittard veel succes in 2013.. zal wel wat zijn beide promoveren, en roda degraderen.. lopen we ze weer mis haha.

15 december 2012 om 01:37

Nou met beide benen op de grond staan doe ik me hele leven want anders is het niet te doen
En ik mag, net als alle andere sjengen, meer dan terecht blij zijn met deze dik en dik verdiende 'herbstmeister' titel (die er volgende week tegen de nr laatst gaat komen)
Je hoort mij niet beweren dat we kampioen worden of dat ik naast me schoenen loop (is trouwens ook veel te vermoeiend en geen gezicht ook) maar wij staan tenminste wel boven aan en we hebben alweer aardig wat punten meer dan jullie (zoals elk seizoen het geval is) dus als jij het opscheppen wilt noemen, prima, maar wij zijn in ieder geval zo goed als zeker 'herbstmeister' en daar mag ik trots op zijn als supporter!!

15 december 2012 om 02:56

Ik zou pas blij zijn als je einde van de rit daar staat.en niet ergens in december zal geen haan naar kraaien.

Bij Agovv dachten een paar zeker, we kunnen beter goed spelen en ons inde kijker spelen als we straks van club moeten wisselen.

Wel mooi dat die derby tussen Fortuna en MVV zo leeft. Een van de leukere wedstrijden in de JL.

Een gelijkspel had een betere afspiegeling geweest van de derby. MVV qua veldspel inderdaad de betere , maar kansen kwamen daar nauwelijks uit voort. Wij hadden wat meer ballen voor het doel en twee goede kansen op de gelijkmaker, maar in de eerste zeventig minuten zijn wij ook amper gevaarlijk geweest. Probleem van ons is een beetje dat we drie houthakkers op het middenveld hebben en daarom soms wat creativiteit missen. Verder hebben we deze nederlaag aan ons zelf te danken: als je zelf de aftrap neemt van de tweede helft en je incasseert tien seconden later een tegengoal, dan gaat er iets niet goed. Proficiat aan de Sjengen en in mei het herexamen.

15 december 2012 om 00:05

Hehe eindelijk een verslag waar ik me in kan vinden.. mensen vergeten voor het gemak de kans van Esajas (redding kaya, Bal smeets vanuit een voorzet, en Tom die hem stadion uitschiet). Jullie hadden inderdaad ook de betere kansen, maar wij hebben ook zeker onze mogelijkheden gehad ( Schot Esajas, Vrije trap Esajas en Rutjes 2de helft) waren toch zeker ook mogelijkheden.

Veel succes verder dit seizoen!

Antonio Stankov nog tegen gevoetbald in de jeugd bij Swalmen en Svc. Speelt dit seizoen voor het eerst zonder zijn broer, Aleksander. Leuk om te zien dat hij het goed doet!

Blij met de drie punten voor Cambuur, maar ongelooflijk dat de wedstrijd gespeeld mocht worden, wat een waterballet. 2 doelpunten komen gewoon doordat de bal opeens dood ligt en niet kan worden weggeschoten in de 16!

Opvallende zeges van Veendam en Agovv trouwens!

16 december 2012 om 00:19

Van Veendam misschien wel maar van Agovv eigenlijk niet.
FC Eindhoven is dit seizoen echt slecht bezig, laatste zege was eind oktober tegen Sparta.
Vorig seizoen bovenaan en nu onderaan, gekke competitie die Jupiler League.

Hoop dat MVV promoveert , beetje andere clubs afentoe , en hoop dat er dan nog twee clubs mee promoveren , hou van variatie ..

Je ziet ook als zo'n club als Sparta degradeert , dat ze dan zeggen , over een jaar staan we weer in de Eredivisie , maar het lukt bijna nooit ookal verwacht je het wel .

Haha, als de topploegen zo wisselvallig blijven is er voor ons best nog wel een kansje om alsnog bovenin mee te draaien.

Het liep vrijdag weer eens ouderwets goed bij ons op de Vijverberg!

Proud to be a Superboer!

Jammer dat we hadden verloren onze spelers waren vast met hun hoofd al bij maandag.jezus wat een slecht voetbal hebben we laten zien.ik moet daarbij wel zeggen dat Dordrecht gewoon een goeie ploeg is dat zeker.al deed die nummer 14 wel heel provocerend door juichend naar ons vak te lopen.

Ik begrijp niet dat Fortuna fans beweren dat MVV maar 1 kans heeft gehad.
Om er maar een paar op te noemen:
Rutjes: alleen op de keeper af
Smeets: Schot van de 5 meter lijn (schuin voor de goal)
Labylle: Mooi naar binnen gekapt
Stankov: Kopbal vlak langs de goal
Esajas: Vanaf de zijkant alleen op de keeper af (mooie redding)
Van Hyfte: Mist een mooie schietkans rand 16 meter.

Hier wil ik absoluut niet mee zeggen dat MVV verdiend had om deze wedstrijd (dik) te winnen,
Wil hier enkel mee zeggen dat het calimero gedrag eens op moet houden!!

Op basis van 90 minuten was een punt verdiend geweest, Mvv mag Castro op zijn blote kniën danken dat het 1-2 is geworden.

Was zelf onder de indruk van de inzet die Fortuna spelers leverde, helaas voor hun niet genoeg om een geconsentreerd MVV van de leg af te laten brengen.

Mooi dat twee clubs uit zuid-limburg het zo goed doen!
Ik als MVV Supporter gun het Fortuna ook dat ze zo goed doen!
Wie had dat voor dit seizoen gedacht?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren