Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar carrièreverloop gewezen toptalent Feyenoord: ‘Deed niet onder voor Götze’

Laatste update:

Shabir Isoufi gold jarenlang als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar slaagde er uiteindelijk niet in zijn belofte in te lossen. De 25-jarige middenvelder is inmiddels actief voor de amateurs van de Rotterdamse club en zegt zich te richten op zijn trainerscarrière.

Isoufi is op Varkenoord werkzaam als assistent-trainer van het elftal van Feyenoord voor spelers tot twaalf jaar. "Coachen is na het zelf spelen the next big thing", vertelt hij in gesprek met Feyenoord Magazine. "Ik werk als 25-jarige in een topjeugdopleiding, dat is een mooie start. Ik geniet tussen al die kleine bikkels op het veld, maar moet nog van alles leren."

Oranje Onder 17 voorafgaand aan de finale van het EK in 2009 tegen Duitsland.

Het had echter ook anders kunnen lopen voor Isoufi, die al in een vroeg stadium van zijn carrière beide enkelbanden afscheurde. De geboren Afghaan maakte bij Feyenoord deel uit van een sterke lichting met onder anderen Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Luc Castaignos en Jordy Clasie en zat in het seizoen 2010/11 zelfs zesmaal op de bank in de Eredivisie. In 2009 haalde hij met Oranje de finale van het EK Onder 17, die uiteindelijk verloren ging tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland.

In de eindstrijd stond Isoufi tegenover onder anderen Shkodran Mustafi en Mario Götze. "Götze speelde bij Duitsland als aanvallende middenvelder. Ik geloof niet dat ik toen voor hem onderdeed. Iedereen zag me als een groot talent, met een nog grotere toekomst. Het was een mooie periode, de gelukkigste uit mijn leven. Mijn droom was simpel: naar Manchester United of de Francesco Totti van Feyenoord worden", aldus Isoufi, die na zijn periode bij Feyenoord in de Jupiler League nog voor FC Dordrecht en Telstar speelde, alvorens hij afdaalde naar het amateurniveau.

Vind jij het verbazingwekkend dat Shabir Isoufi het niet heeft gered bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties
24 november 2017 om 20:23

Veltman, Indi, Maher en Ola John zaten er volgens mij ook bij. Helaas kan je ook niet veel positiefs zeggen over die spelers. Die van 2007 was zelfs volgens mij nog erger.

24 november 2017 om 20:51

Alleen Veltman zat in de selectie voor EK

24 november 2017 om 20:28

Özyakup draagt daar nummer 10, die is ook nog aardig terecht gekomen. Echter niet voor Oranje. Voor de rest herken ik er ook niet zoveel inderdaad. Maar als ik naar de rugnummers kijk dan zullen er sowieso ook wel 3 basiskrachten ontbreken aan die aftrap.

Van die generatie zijn Bruno Martins Indi, van Dijk en ik geloof Strootman ook nog. Wijnaldum speelde waarschijnlijk al een elftal hoger, en dan heb je toch al 5 a 6 internationals in die generatie. Zo bijzonder matig is dat nou ook wel niet.

24 november 2017 om 21:13

Maar deze ploeg haalde wel de finale van het EK. Het zegt dus genoeg over de waarde die we moeten hechten aan jeugdploegen. Iedereen schreeuwt moord en brand als onze O19 van Slowakije verliest, maar dat zegt dus gewoon niet zoveel. Het gaat erom dat talenten er staan als ze in aanmerking komen voor het grote Oranje.

25 november 2017 om 15:28

@hector, tsja... of de begeleiding vanaf dat moment naar de senioren schort.

Shabir was eigenlijk ook fysiek niet sterk genoeg voor die jongen zou je teveel geduld gehad moet hebben.

En nu speel ik tegen hem op osm?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren