Mvogo krijgt ervan langs tijdens PSV - AZ: ‘Een achterlijke keeper’

De topper tussen PSV en AZ valt voorlopig uit in het voordeel van de bezoekers uit Alkmaar. Bij rust leidt AZ dankzij twee doelpunten van Teun Koopmeiners met 0-2. De aanvoerder scoorde na een halfuur uit een penalty en verdubbelde zeven minuten voor rust de marge uit een prachtige voetbeweging na een corner van Jesper Karlsson. Doelman Yvon Mvogo van PSV speelde een negatieve hoofdrol bij de eerste goal, concluderen de analisten van ESPN.

Na 28 minuten bouwde AZ over de as van het veld een aanval op. Fredrik Midtsjö lanceerde Calvin Stengs op het middenveld met een scherpe steekpass, waarna de buitenspeler een schuine pass richting Myron Boadu verstuurde. De spits van AZ werd door de aanwezigheid van Jordan Teze en Philipp Max al gedwongen om buitenom te gaan in het strafschopgebied, maar vervolgens mengde ook Mvogo zich in de situatie. In een poging de bal op te pakken haalde hij Boadu neer, waardoor arbiter Serdar Gözübüyük naar de stip wees. Koopmeiners schoot raak in de linkerhoek.

Commentator Mark van Rijswijk sprak tijdens de wedstrijd van ‘wild uitkomen’ van Mvogo en noemde het ‘eigenlijk onbegrijpelijk voor zo’n ervaren keeper’. “Als hij blijft staan, heeft Boadu wel iets heel bijzonders nodig om tot een schot te komen, laat staan een doelpunt”, stelde de commentator. “Mvogo timet volledig verkeerd. Hij moet daar helemaal niet komen.” In de pauze van de wedstrijd klinkt dezelfde kritiek bij uit de mond van analisten Kenneth Perez en Arnold Bruggink. "Een goede loopactie van Stengs, de bal ertussendoor en je bent klaar als middenveld van PSV. Zo speel je mensen weg", looft Perez eerst de aanval van AZ

"Een achterlijke keeper natuurlijk, die uitkomt", voegt de Deen eraan toe. "Wat komt hij doen? En dan steekt hij ook nog zijn arm uit? Wáárvoor? Je weet toch waar hij heen gaat? Het is zo slecht." Ook Bruggink is keihard voor Mvogo. "Ik vind dit zó dom. Dit zie je toch van mijlenver aankomen? Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Ik snap er niks van." Bruggink ziet dat PSV er niet echt aan te pas komt in de eerste helft. "PSV zet niet goed genoeg druk met de voorhoede. AZ kan de ruimte achter Ibrahim Sangaré en Pablo Rosario bespelen. PSV speelt heel anders dan tegen Ajax, toen ze meteen druk zetten."

Denk je dat AZ gaat winnen van PSV?

1
2

From Sergiño, to you | PSV

Je moet hem in de rust wisselen. Dit zie je bij de amateurs nog niet eens. De eerste twee wedstrijden maakte hij al belachelijke blunders en nog steeds staat hij er

13 januari 2021 om 19:52

Ik heb ooit ene Iker Casillas ook zien schutteren tegen Oranje. Ik heb Mvogo toch ook wel een aantal schitterende reddingen zien verrichten. Alleen wisselt hij geniale momenten ook af met een hoop dompers.

13 januari 2021 om 20:12

AfcaEric, ik heb nog geen minuut gemist van PSV dit seizoen en dan kom jij mij vertellen dat je mvogo schitterende reddingen hebt zien maken en neem je de vergelijking met Casillas. Hahaha, lachwekkend. Je krijgt je likes vast door je vol balkje

13 januari 2021 om 20:24

Punt 1 interesseren de "likes" me echt geen hol. Punt 2 maak ik nergens een vergelijking tussen Mvogo en Casillas. Jij schrijft een keeper kennelijk af op 2 wedstrijden. Ik bedoel alleen maar te zeggen dat zelfs de beste spelers wel een keer gigantisch blunderen. Ieder zijn eigen mening, maar elke speler afschrijven na 1 of 2 slechte wedstrijden of actie's zal geen enkel team ten goede komen.

13 januari 2021 om 20:38

Daarom probeer ik dus te zeggen dat ik elke wedstrijd van PSV heb gezien. Dit is niet gebaseerd op twee wedstrijden. Ik noem als voorbeeld dat het al bij de eerste twee wedstrijden misging. Maar goed, jij zal het wel beter weten.

13 januari 2021 om 21:12

@jorrit als je claimt geen minuut te hebben gemist maar je kan wel vertellen dat Mvogo geen schitterende reddingen heeft verricht dan moet je echt is na kijken of je wel PSV hebt zitten kijken dit seizoen..

13 januari 2021 om 21:43

@AfcaEric,
Likes zijn een beetje zoals snoep of chips eten. Het is het consumentisme van valse waardering.

13 januari 2021 om 21:46

@afcaEric haha ja man Mvogo moet zeker blijven spelen

Dit zag je inderdaad van verre aankomen. Wordt boadu wel heel gemakkelijk gemaakt zo.

Ontzettend domme actie van Mvogo, Baodu gaat al naar de buitenkant en dan ga je alsnog met je handen vooruit naar die bal toe? Waarom? Los daarvan heb ik wel het idee dat Boadu z'n benen al laat hangen voordat Mvogo hem raakt. Als hij hem al echt raakt, dat is vrij lastig te zien. Buiten dat mag Mvogo nooit zo naar een bal duiken op die positie.

13 januari 2021 om 19:50

Dat is dus ook het domme. Je ziet van mijlenver aan komen dat Boadu die bal weg tikt en z’n benen laat hangen. Prima keeper maar heeft wel af en toe z’n momentjes..

13 januari 2021 om 20:06

Boadu laat inderdaad zijn benen hangen omdat hij de keeper zo ziet komen en niks anders kan op die positie. Daar enorm dom van de keeper om te komen en dan ook nog met zijn armen vooruit.

Iets te snel gepost. Scoorde natuurlijk een pingel en daarna uit een corner

Makkelijk om alleen naar Mvogo te wijzen, het is een opeenstapeling van fouten. Zahavi met de foute pass, vervolgens wordt verkeerd druk gezet op het middenveld, dan wordt vervolgens alleen maar achteruit gelopen, terwijl je Boadu makkelijk buitenspel kan zetten en meer druk op de bal kunt zetten, dan komt Mvogo daar terwijl die daar niet hoort te zijn (ik denk dat ie zich verkijkt op de snelheid van Boadu want ik had wel t idee dat ie eerder bij de bal zou zijn). Gewoon gezamenlijk falen van het team, waardoor je volledig onnodig op achterstand komt. Er was tot dat moment niets aan de hand, voor beide teams overigens, de wedstrjd heeft een laag niveau, want PSV is echt slecht, maar AZ is ook niet al te best.

13 januari 2021 om 22:11

Dit is een aardig nuchtere blik op de situatie, sluit ik me wel bij aan. Volgens mij komt en duikt een keeper ook alleen maar naar zo'n bal toe als ie zeker weet dat je hem hebt, waarschijnlijk dacht Mvogo dat ook. En waar gaat het om...dit is echt een fractie van een seconde dat hij te laat is. Die fractie van een seconde is nu het verschil tussen een goede redding en een domme actie met penalty als gevolg.

14 januari 2021 om 15:08

Ja precies, als hij hem had gehad had de commentator gezegd dat ie goed geanticipeerd had. Het is inderdaad een fractie van een seconde dat ie te laat is. Maar dat is ook de voetbalwereld, het verschil tussen een goede ingreep en een blunder is erg klein.

Dit was toch wel weer heel dom uitkomen zo ver van de goal en spelers die meeliepen.

Hij heeft nu toch al 3 beste fouten gemaakt, dat is gewoon te veel. Zo eerlijk moeten we zijn. Echter wordt er soms gedaan alsof hij niks kan... Het is een prima/goede lijnkeeper, maar maakt domme fouten. Voor een club als PSV mag je er 1-2 per jaar maken. Hij gaat op 6 uitkomen zo..

Mvogo is onbetrouwbaar en dat is de slechtste eigenschap die een keeper kan hebben. Af en toe heeft hij een katachtige reflex maar feit blijft dat hij als keeper van PSV in 16 wedstrijden geloof ik al zo'n 5 persoonlijke fouten heeft gemaakt die een tegengoal hebben opgeleverd. Kan gewoon niet op dit niveau

Tja dit is toch het failliet van het voetbal. Hoe oliedom het uitkomen van Mvogo ook is, een dergelijke schwalbe zou nooit bestraft mogen worden met een strafschop. Overigens makkelijk scoren van de annalisten van Fox/ESPN, waar het wekelijks aan de inhoud ontbreekt. Het enige wat er in de media toe doet is stennis schoppen voor de views.

13 januari 2021 om 19:58

Hou op, hij wordt 100% geraakt. Het is een oerdomme actie, zon keeper moet je niet meer willen opstellen als PSV zijnde.

13 januari 2021 om 20:01

Zo een fout kan gewoon gebeuren. Courtois had laatst ook zo iets voor en die hebben ze ook gewoon laten staan.

13 januari 2021 om 20:03

Is niet zn eerste fout he

13 januari 2021 om 20:05

Toch pakt deze keeper een stuk meer lastige ballen dan Zoet. Weet wel wie ik liever heb.

Wel geestig hoeveel nadruk er lijkt te liggen op ESPN. Voetbalzone doet er alles aan dat wij snel wennen (u bent vast al gewend hè?). Mvogo, uitstekende keeper, hij begint gewoon de eerste en de tweede seizoenshelft even met blunders.

13 januari 2021 om 20:36

En waarop baseer je dan dat het een uitstekende keeper is?

13 januari 2021 om 22:38

Mvogo heeft deze seizoenshelft voldoende lastige ballen eruit gehouden waar dit, bij de keepers die de afgelopen jaren op doel stonden, 100% doelpunten zouden zijn. Ik vind dan ook dat je hem na een half jaar nog niet kunt afschrijven. Er zit namelijk duidelijk nog voldoende rek in zijn te halen niveau.

PSV speelt in een veel te laag tempo. Voetbalt slecht en wordt geen kampioen met dit team.
Rosario kan alleen maar overtredingen maken . Vitesse / FC Twente/ FC Grunn spelen beter dan dit Psv.
Ik vind AZ vaak een k club maar nu doen ze het beter dan de Lampen.

Ik vind Unnerstall wel een iets betrouwbaardere keeper dan Mvogo, maar Schmidt wil een voetballende keeper en dat is hij niet. Hij heeft PSV ook regelmatig op de been gehouden, maar dit is een fout inderdaad. Maar vind het wel een goede keeper tho

13 januari 2021 om 22:22

ik wordt een beetje moe van dat meevoetballende keeper verhaal. dat vind ik net zoiets als een verdedigende spits in je elftal willen. een keeper moet ballen stoppen en vooral daar heel goed in zijn

Naja om nu iemand achterlijk te noemen omdat die een penal weggeeft is ook weer zo overdreven.

13 januari 2021 om 22:41

Ach, het is inmiddels niet meer verassend wanneer Perez onzin uitkraamt. Zijn doel lijkt voornamelijk het stoken van onrust en het ventileren van zijn afkeer richting bepaalde personen.

Bizar dat PSV AZ lijkt te hebben onderschat...dit is ver weg van de vorm die PSV liet zien tegen Ajax.

Slechte ingreep van Mvogo natuurlijk, heeft daar helemaal niets te zoeken. Moet hooguit het doel daar afschermen.
Maar om nou iemand achterlijk te noemen (op basis van een actie), wat is dat voor een analyse. Dat zeg je toch gewoon niet..

Het was erg dom, maar welke keeper is dit nog nooit overkomen? Je ziet het toch regelmatig gebeuren. Zonde, wat voor de penalty was de wedstrijd aardig onder controle.

Ik heb alleen de tweede helft gezien en ben enorm verbaasd over de punten die hierboven uitgereikt worden aan de AZ-spelers. AZ kon in de tweede helft de bal nooit langer dan 5 seconden in de ploeg houden en dat was niet enkel de verdienste van het druk zetten van Psv. Ik vond de 1-3 ook tegen alle verhoudingen in.
Nee, de punten hierboven is een klassiek gevalletje scorebordjournalistiek als je het mij vraagt. Maar goed, ik heb de eerste helft niet gezien.

Ik heb het vanaf het begin gezegd maar elke keer werd ik finaal afgebrand, maar Mvogo is gewoon niet de keeper die PSV hogerop helpt. Hij straalt geen rust uit en dat was vooral aan het begin van het seizoen goed zichtbaar aan de verdediging. Hij heeft af en toe een goede redding in huis maar maakt voor een keeper van PSV gewoon te veel fouten. Ook het etiket ''meevoetballende keeper'' is naar mijn mening onterecht. Hij doet in dat opzicht namelijk niet heel veel meer dan een niet-voetballende keeper. Ik zie al vanaf het begin van het seizoen graag Unnerstall op goal, zeker omdat hij dat vorig seizoen ook heeft afgedwongen.