Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mulder ziet teleurstellende trend op WK: ‘Waarom speelt die rasvoetballer niet?’

Laatste update:

Jan Mulder snapt niet waarom Paulo Dybala op het WK in Qatar nog geen minuten heeft gemaakt. De analist ziet een dalende trend met het gebrek aan speelminuten van de aanvallende middenvelder annex schaduwspits, die door Mulder een 'rasvoetballer' genoemd wordt. Bondscoach Lionel Scaloni gaf in het cruciale duel van la Albiceleste met Polen (0-2 winst) de voorkeur aan drie pure middenvelders: Rodrigo de Paul, Alexis Mac Allister en Enzo Fernández.

Ook in de voorhoede is er voorlopig geen plek voor Dybala. Lionel Messi, Julian Álvarez en Ángel Di María vormden tegen Polen de voorhoede, terwijl Lautaro Martínez in de slotfase als invaller binnen de lijnen kwam. Door de zege op Polen verzekerde Argentinië zich van winst in Groep C. In de achtste finales wacht een ontmoeting met Australië, waarna de Argentijnen in de kwartfinale een mogelijke tegenstander van Oranje zijn.

Mulder wordt nog niet warm van het spel van Argentinië en raadt bondscoach Scaloni aan om in de knock-outfase Paulo Dybala speelminuten te geven. “Als ze dan ook nog zo verstandig zijn om Paulo Dybala op te stellen. Onbegrijpelijk dat hij niet meedoet”, zegt de analist bij de NOS. “Je ziet dan spelers als Marcos Acuña en Rodrigo de Paul. Mijn god, zet Dybala er dan in. Dat is een rasvoetballer. Waarom speelt hij niet?” Mulder is van mening dat er momenteel te weinig voetbal in het middenveld van Argentinië zit. “Ja, ik mis echt een strateeg, een type-Willem van Hanegem.”

Op het WK 2018 ging het ook veelvuldig over het niet gezamenlijk opstellen van Messi en Dybala door toenmalig bondscoach Jorge Sampaoli. Dybala zelf gaf een jaar eerder aan dat het ‘niet gemakkelijk is’ om met Messi samen te spelen vanwege hun vergelijkbare speelstijl. Dybala debuteerde in 2015 onder Gerardo Martino in het Argentijnse elftal en heeft 34 interlands achter zijn naam staan. In slechts zestien van deze duels begon hij als basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dybala heeft nog nooit wat gepresteerd bij de nationale ploeg. Wat een onzin. Het is al een wonder dat ie op tijd fit is geraakt. Respect voor hem daarvoor, want het was wel afzien.
Dybala is niet nodig voor een diepe run dit toernooi. Daarnaast ook belachelijk om een linksback te noemen als vergelijking, en een centrale middenvelder. Die allebei bakken met krediet hebben opgebouwd trouwens.

Laat Jan Mulder maar lekker in België de komende weken. Dat gejammer met stemverheffing kan ik niet uitstaan.

1 december 2022 om 00:10

Prima maar dan houden jullie Imke Courtois lekker daar.

1 december 2022 om 00:26

Ik vind haar best een verademing eerlijk gezegd, vind haar veel beter dan ene Leonne Stentler die steeds bij de NOS zit. Verschrikkelijk is zij.

1 december 2022 om 00:56

Ah Leonne… Ken haar nie uitstaan. Direct andere zender als zij aan het woord is. Heb ik overigens nie alleen bij Leonne.

1 december 2022 om 06:58

Met alle respect, maar vergeleken met Jan Mulder is Leonne gewoon een voetbal goeroe. Zij heeft tenminste kennis van de selecties, kent spelers bij naam, zegt tactisch/inhoudelijk nog wel eens wat nuttigs. Mulder zit daar 5 minuten te raaskallen als een of andere dronken oud oom op een verjaardagsfeestje, daar komt echt niks nuttigs uit.

1 december 2022 om 08:06

Dybala heeft nooit wat gepresteerd misschien maar als je eerlijk bent dan heeft na Riquelme (2006) niet één Argentijn nog wat gepresteerd in het nationale elftal. Natuurlijk hebben Messi en Di Maria wel eens wat laten zien en zijn ze individueel ook beslissend geweest maar niemand heeft Argentinië serieus op sleeptouw kunnen nemen.
Dybala speelt in principe op dezelfde plek als Messi en dat is de reden denk ik dat hij niet speelt

1 december 2022 om 11:25

Blijkbaar de Copa vorig jaar niet gezien....

Argentinië heeft Dybala gewoon niet nodig. Messi mist vandaag de strafschop, maar hij speelde verder een goede wedstrijd in een harmonieus elftal met een complementaire aanval. Met Alvarez is er energie en diepgang voorin, Di Maria brengt creativiteit op rechts en Messi is verder de spil die het spel verdeelt. Dybala is simpelweg niet nodig. Argentinië blinkt uit in soberheid en heeft met Messi een creatief brein die het verschil kan maken. Daarachter moet het degelijk staan. Martinez, Molina, Romero, Martinez, Acuna, De Paul, MacAllister, Enzo Fernández, Di Maria, Messi en Alvarez lijkt mij het beste team. Al zal Otamendi wel spelen.

30 november 2022 om 23:26

Otamendi gaat alles spelen en terecht, speelt geweldig en brengt meer rust dan wanneer Romero en Licha samen zouden spelen. Dat zijn toch allebei twee fantastische verdedigers, maar hebben wel allebei de neiging wat wild te zijn en de duels aan te gaan op posities waar dat niet nodig is.

30 november 2022 om 23:46

Otamendi is zo’n beetje de beste Argentijn dit WK, volgens mij de meeste duels gewonnen van alle spelers in het toernooi. Is ook een vocale leider. Licha z’n tijd komt nog wel, hij was laatst ook weer uitstekend.

Maar El General gaat er sowieso niet uit, en terecht. Meest onderschatte speler uit het elftal. Samen met Paredes wellicht.

Met Enzo Fernández heb je een strateeg pursang op je middenveld. Alexis is ook een creatieve speler op het middenveld, die ook voldoende verdedigend werk levert voor een 10. Daarnaast heb je met RDP de motor van het team. Als je een van deze spelers eruit zou halen voor Dybala ben je de balans direct volledig kwijt. Daarnaast heeft Dybala nog nooit wat gepresteerd in de nationale ploeg. Dat Mulder Acuña en RDP als voorbeelden geeft (je linksback en 8) zegt eigenlijk al wel genoeg

1 december 2022 om 00:23

Mooie ontwikkeling heeft Enzo Fernández mee gemaakt in letterlijk een half jaar. Ik zag in Mei een gedeelte van een wedstrijd van River Plate, weet even niet meer tegen wie het was maar deze jongen viel mij gelijk op.

Zijn marktwaarde was op dat moment, uit mijn hoofd 5 of 8,5 miljoen. Benfica pikte hem op in de zomer, na vandaag was zijn marktwaarde 35 miljoen en word hij in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid.

Aangezien Real Madrid de laatste jaren goed bezig is qua scouten van grote talenten en ze ook makkelijker brengen vind ik dit een mooie ontwikkeling.

Ik had er in Mei gelijk een screenshot van gemaakt omdat ik een soort talentenarchief bijhoud van spelers die mij echt direct opvallen en ik hoop en verwacht dat deze speler, vooral door zijn spel zeer snel naar de absolute top gaat.

On: Dybala kun je altijd een kans geven maar als je Martinez zelfs op de bank hebt of in ieder geval laat pendelen tussen basis en bank dan weet je ook goed dat Dybala het moeilijk krijgt. Toch zou ik hem in de moeilijkere wedstrijden wel laten invallen, kwaliteiten staan buiten kijf en misschien heeft hij nooit iets laten zien in het Argentijns elftal eens moet de eerste keer zijn, toch?

Snap wat Jan Mulder bedoelt. Tegenwoordig stellen veel ploegen complete middenvelders op. De echte stylisten met prachtige steekballen verdwijnen meer en meer. Dat is heel erg jammer want het was altijd genieten geblazen met een 10/schaduwspits kort achter de spits die de mooie oplossingen had. Veel rennen en vliegen maar types zoals Bergkamp, Zola, Valeron, Totti, Ozil en Riquelme verdwijnen. Dat is geen goede zaak voor de kunst van het spel

1 december 2022 om 00:15

Wat bedoel je met complete? Ik zie vooral lopers en harde werkers op het middenveld maar weinig creativiteit op het middenveld, al jaren. Al vergelijk je het met 20 jaar geleden toen ieder team meerdere creatieve toppers had dan is dit echt helemaal niks. Het is allemaal behouden, zonder plezier met NL voorop.

1 december 2022 om 00:43

Klopt. Overigens kondigde Van der Vaart dit enige tijd geleden al aan. Dat 'zijn soort' een beetje uitstervend ras is. Echte nummers 10 zie je ook al lang niet meer. Ik mis Litmanen. Al m'n hoop is op Simons.

1 december 2022 om 01:07

Denk dat, dat ook wel komt doordat het niveau steeds beter wordt. Ook worden spelers steeds fitter en gaan langer mee. Doordat het niveau zo hoog is, is het moeilijk om als pure nummer 10 nog het verschil te maken. Bijna elke speler moet zich de pleuris lopen momenteel.

Al moet ik ook wel zeggen dat ik spelers als ozil (een van mijn favoriete spelers ooit), bergkamp en riquelme ook erg mis.

1 december 2022 om 02:22

Ik weet niet of het helemaal zo is. Er zijn misschien minder creatieve toppers op de nr 10 positie maar dat komt ook doordat ze ergens anders staan. Het voetbal is deels fysieker geworden. Maar 20 jaar geleden had je teams en competities waar veel minder creatief gespeeld werd dan nu.

Het echte Italiaanse catenaccio, waar bij de teams buiten de top maar weinig creativiteit zat bestaat bijvoorbeeld niet meer. Net als de hele stugge scandinavische teams, ook daar zit tegenwoordig meer creativiteit. En in het Duitse voetbal zeker. Die zijn juist bewust 20 jaar geleden in onder andere in Nederland gaan kijken hoe ze meer creatieve spelers op konden leiden en dat is ze best aardig gelukt.

Ik denk ook dat er, buiten Nederland, in ieder geval op papier meer teams zijn die 4-3-3 of 3-4-3 of iets dergelijks spelen. 20 jaar geleden was de standaard formatie buiten Nederland vrijwel overal 4-4-2. Om dan toch een beetje de balans te bewaren word de nr 10 meer een loper terwijl creatieve spelers vaak aan de zijkant terecht komen.

1 december 2022 om 07:05

Ze zijn er naar mijn mening wel maar ze worden aan de buitenkant geposteerd om meer zekerheid in te bouwen met drie middenvelders die ook kunnen verdedigen. Ziyech vind ik ook een voorbeeld die ik graag op de 10 zou zien bijvoorbeeld.

Wat een ongelofelijke zeikerd is die Mulder zeg. Die man is een brok aan negativiteit. Los van dat hij hier wel een punt heeft 😁

Jan kan wel een punt hebben, maar voorlopig heeft de coach van argentinie nog gewoon het gelijk aan zijn zijde, met de goal van Mac Allister om dit te onderbouwen.
en een winnende coach heeft altijd gelijk toch?

Wat een onzin, in de eerste wedstrijd speelden ze op die manier alleen dan met Papu Gomez in plaats van Dybala maar ook een 4-2-3-1 zoals Mulder hier zegt. Daar hebben we kunnen zien dat er weinig balans in het elftal zat, natuurlijk zat er ook pech bij de nederlaag maar ze waren zoekende. De Paul, Enzo Fernandez en Mac Allister zijn misschien niet de meest creatieve spelers maar zeker ook niet oncreatief. Zijn alle drie hele goede voetballers.

Hij heeft een punt. Niet per se over Dybala, maar over hef algemeen. Er is de afgelopen jaren steeds meer behoefte aan verdigende spelers en meer verdedigers. Ook meer verdedigende systemen, zoals 5-3-2 of met 2 verdedigend sterke cvm's. Daardoor wordt het voetbal steeds saaier, een beetje achterin tikken en voor een gelijkspel komen. Nu zie je gelukkig wel dat de ploegen die kunnen voetballen het het beste doen: Spanje en Brazilië. Daarom zijn die wat mij betreft ook de topfavorieten voor dit wk, want zij kunnen we een balletje trappen. Daarnaast hebben Argentinië en Frankrijk genoeg kwaliteit om te winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren