Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrekwens bij Ajax: ‘Amsterdammers bereid mee te werken’

Laatste update:

Gerónimo Rulli wil in januari vertrekken bij Ajax, zo meldt journalist Tim van Duijn van Voetbal International donderdagmiddag. De 31-jarige doelman uit Argentinië ziet het niet zitten om de concurrentiestrijd aan te gaan met Diant Ramaj. Volgens Van Duijn wil Ajax bij een 'juist bod' meewerken aan een uittocht van Rulli.

Rulli ligt in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2026 vast, met de optie voor nog een seizoen. Hoewel de viervoudig Argentijns international in januari 2023 met torenhoge verwachtingen naar Ajax werd gehaald, wist hij nooit echt een stabiele indruk achter te laten. De recordkampioen lijkt meer vertrouwen te hebben in Ramaj, waardoor Rulli wil vertrekken.

Rulli keepte dit seizoen enkel de openingswedstrijd van de Eredivisie voor Ajax, die met 4-1 werd gewonnen van Heracles Almelo. Tijdens het thuisduel moest de Argentijn zich echter al na 32 minuten laten vervangen wegens een schouderblessure.

Zijn vervanger in dat duel, Jay Gorter, leek er vervolgens met zijn plek onder de lat vandoor te gaan. Na het ontslag van trainer Maurice Steijn was het echter Ramaj die zijn kans greep als eerste doelman van Ajax. De inmiddels herstelde Rulli kijkt nu al zeven wedstrijden toe vanaf de bank en ziet dat zijn concurrent het goed doet.

Ajax betaalde begin dit jaar zo’n 8 miljoen euro om Rulli los te weken bij Villarreal, waar hij zeer geliefd was. Volgens Transfermarkt is de sluitpost dat bedrag nog altijd waard. Rulli werd als contractspeler van Ajax afgelopen zomer gelinkt aan een razendsnelle terugkeer naar Villarreal, maar ook aan een droomtransfer naar Bayern München. Door zijn blessure zat een overstap er uiteindelijk niet in.

Al met al lijkt er deze winter een einde te komen aan een ongelukkig dienstverband van Rulli bij Ajax, die dit seizoen liefst zestien wedstrijden miste wegens een blessure.

Rulli lijkt te eindigen op 26 officiële duels in Amsterdamse dienst, waarin hij 25 keer moest vissen. In elf wedstrijden wist de ervaren Argentijn zijn doel wel schoon te houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima, is geen top keeper en zie in Ramaj meer toekomst.

28 december 2023 om 15:50

Echt waar? Jouw mening natuurlijk maar ik snap dat positivisme over Ramaj niet zo. Rulli is op dit moment (!) een aanzienlijk betere keeper, en Ramaj moet nog maar blijken dat hij dat niveau gaat halen. Zo fantastisch vind ik hem vooralsnog niet. Ook al kan hij wel vrij goed mee voetballen, ik zie hem zijn hoofdtaak niet echt fantastisch uitvoeren.

28 december 2023 om 15:56

Mee eens dat Ramaj nog geen hoogvlieger is, maar dat is Rulli ook absoluut niet. Als je die kan lozen moet je dat gewoon doen, niet het gewenste niveau.

28 december 2023 om 21:04

Rulli is nu nog beter dan Ramaj, maar snap idd dat Ajax op verkoop overgaat. Rulli is een dure kracht in een financieel rampjaar en gaat niet veel meer opleveren dan hij gekost heeft. Prima keeper, maar als een gek er een kleine winst voor biedt mis je er ook geen topper aan en heb je met Ramaj een degelijke opvolger. Er moet sowieso een keeper weg bij Ajax, laat het dan maar de duurste zijn die niet eens speelt.

28 december 2023 om 16:26

Zeg zulke dingen aub niet. Rulli is een stabiele keeper.

28 december 2023 om 17:10

Ik ben ook een stabiele keeper. Maar stabiel wil niet zeggen dat je goed bent

Gelijk weg doen, als je niet wil concurren met Ramaj ben je het shirt niet waard

28 december 2023 om 16:21

Niet alles geloven. Deze zomer werd er ook gemeld dat hij weg wilde en heimwee had. Klopte ook geen hol van. Dat heeft ie zelf toen nog gezegd.

28 december 2023 om 16:59

@soccerfan.. Als Rulli niet geblesseerd was geraakt dan had ie al ergens gespeeld/bank gezeten, die jongen wil al langer weg

28 december 2023 om 23:57

Dat hoeft toch ook niet hij heeft zich al bewezen. En krijg nu nog een kans dan? Nee nou dan zijn we er toch. Ik snap dat hij weg wilt. Heel jammer

Tsja, half jaar geleden hadden ze dit nog absoluut moeten weigeren. Maar nu is het natuurlijk wat beter op te vangen. Ik vind het geen verkeerde keeper om achter de hand te hebben, maar mentaal lijkt hij me niet echt geschikt nu dit niet de eerste keer is dat we horen dat hij eigenlijk weg wil. Ik zou 'm overigens niet voor minder dan het aankoopbedrag van 8 miljoen laten gaan.

Tja, heeft niet gebracht wat verwacht werd. Ramaj ook nog geen topper, vooral hoge ballen niet, echter op dit moment voor Ajax verder en beter. 1 op 1 en voetballend echt uitstekend.

Begrijpelijk. Ik denk dat Ramaj beter is. Ik zou die in ieder geval liever laten staan met het risico dat hij toch minder blijkt. Het is een oké keeper, maar geen puntenpakker, deze Rulli. En dat hij weg wil uit deze misère snap ik ook wel haha.

28 december 2023 om 15:42

Ik snap het overdreven positivisme rondom Ramaj niet. Die heeft echt het geluk gehad dat hij na een dramatische Jay Gorter op doel kwam. Het is een fantastische mee voetballende keeper, maar in het tegenhouden van ballen blinkt hij niet echt uit en geef ik hem een krap zesje. Want tegenover een paar knappe reflexen staat het feit dat hij elk duel een gigantische fout maakt. En het vaak niet bij 1 fout blijft.

28 december 2023 om 15:45

Ja wat was ik overdreven positief over Ramaj hè. Lees anders ff nog een keer. Ik ben gewoon niet zo onwijs onder de indruk van Rulli.

28 december 2023 om 15:48

Ik doel niet per se op jou: maar plaatste dat wel in het licht van jouw vaststelling dat Ramaj vermoedelijk beter is dan Rulli. Ik kan bij Rulli het duel tegen Union voor de geest halen waarin hij ons punten kostte, maar verder was hij vrij stabiel en redde hij meermaals punten. Bij Ramaj is het bijna elke wedstrijd raak.

28 december 2023 om 16:39

Hmm, juist dat jij vindt dat Ramaj iedere wedstrijd op keepend vlak fouten maakt verbaast mij. Zoveel blunders (a la Drommel) heeft hij niet toch. Zijn specialiteit is inderdaad dat je met Ramaj de verdediging moeilijker onder druk krijgt als tegenstander. Omdat Ramaj gewoon een 5e verdediger is in het positiespel. Zijn positiespel is beter dan menig verdediger. Zijn uittrappen gaan nog wel van uitmuntende ballen tot ballen waarvan je je af vraagt wat daar de bedoeling was. Maar dat hoort bij zijn type spel. Ben zeer benieuwd wat hij laat zien als je hem 2 jaar onder de lat laat staan. Voor mensen die het gek vinden dat Ramaj positieve geluiden krijgt, hij heeft een interessant profiel en laat daar in ieder geval aardige potentie in zien. Maar hij komt net kijken, dus voor nu is het afwachten.

28 december 2023 om 17:01

De beste man is nog maar 22! Hij laat zien dat hij durft mee te voetballen en niet snel in paniek is, dat is al een heel sterk plus punt vind ik voor zo’n jonge leeftijd. Hij kan ook alleen maar groeien en meer zijn focus leggen om nog beter te worden in punten pakken voor het team.

28 december 2023 om 21:56

Eerst focussen op geen punten kosten, want heeft toch al meerdere fouten gemaakt die niet kunnen als Ajax 1 keeper. Rulli had dat alleen tegen Union, al was dat wel gelijk een hele belangrijke. Daartegenover stond dat hij meermaals punten pakte.

Rulli is een veel betere keeper dan Ramaj. Erg jammer dat je die nu gaat verkopen. Ramaj is ten opzichte van Gorter een grote verbetering, maar in hem zie ik tot nu toe echt niet een Ajax-keeper voor de komende vier jaar. Hij maakt elke wedstrijd wel een gigantische flater.

28 december 2023 om 15:45

Ramaj maakt elke wedstrijd een gigantische flater??? 🤔

Dat volg ik echt niet. Ramaj is verder in alles een echte Ajax keeper
Pas 22 jaar en de rust die hij uitstraalt is bijzonder. Zijn voortgang met de bal aan de voet, zijn reflexen, atletisch vermogen, zijn durf. De enige voltreffer van Mislintat.

28 december 2023 om 15:48

Het enige zijn de hoge ballen. Hoge voorzetten, corners, vrije trappen.... Heeft ie nog echt moeite mee. Maar dat heeft Rulli ook imo.

28 december 2023 om 15:53

Brighton-uit: Ramaj verwerkt een schot slecht door het midden waardoor Pedro de bal kan inlopen. Geen flater, maar zeker niet goed gekeept. PSV-uit: bij de 3-2 en de 5-2 ziet hij er absoluut niet goed uit. Heereveen-thuis: die kopbal is echt een aantal seconden onderweg, een echt goede keeper pakt die bal gewoon. Marseille-uit: blunder bij de 4-3. NEC-uit: hoe kan iemand nou in de korte hoek scoren? Dat is een keepersfout. Athene-thuis: zelfde situatie als bij Heerenveen. En dan gaat hij vaak in de fout zonder dat het afgestraft wordt. Het is wel een keeper met potentie, want tegenover deze dingen staan wat goede reflexen; maar ben nog echt niet overtuigd.

28 december 2023 om 16:02

Zie het ook nog niet zo in Ramaj, maar ben ook geen fan van Rulli. Dit Ajax heeft juist een ervaren keeper nodig die niet alleen ballen tegenhoudt maar ook de onzekere achterhoede coacht. Ik zou Nick Olij kopen in de winterstop. Goede keeper, voetballend goed, Nederlander en ervaring.

28 december 2023 om 22:00

Reflexen en atletisch vermogen? Voorbeelden? Want dat zie ik echt totaal niet.

28 december 2023 om 15:47

Ik had echt veel hogere verwachtingen van Rulli dan hij heeft waargemaakt bij Ajax.

Ik ben erg tevreden met Ramaj. Geen probleem hiermee als er genoeg wordt geboden.

Verklaar mij maar voor gek, maar ik denk dat er voor deze man op heel veel plekken in Europa een goede plek te vinden moet zijn. Het zou mij weinig verbazen als er een topclub is die hem oppikt! Ik ben heel erg gecharmeerd van deze keeper.

28 december 2023 om 15:57

Richting Chelsea dus voor 35 miljoen. Heeft Ajax ook weer wat geld om uit te geven aan waardeloze voetballers deze transferwindow.

Wat is dat toch met al die slappe zakken die tegenwoordig geen strijd aan willen gaan? Gewoon lekker aan zijn contract houden. Je kunt zeggen, we hebben het geld nodig. Maar hoeveel ga je nog pakken op hem? Gewoon lekker houden die gozer

28 december 2023 om 15:43

Ja want een ongemotiveerde selectie gaat ons uit de put helpen. Lekker doorgedacht kerel.

28 december 2023 om 15:47

Tja…op de bank zitten bij de nr. 5 van de eredivisie. Waar de stemming beroerd is, de bestuurlijke chaos nog steeds moet worden opgelost en je niet speelt. Lijkt me niet bevordelijk voor je carriere om daar op een dood punt te zitten.

28 december 2023 om 15:51

Salaris van Rulli is vrijwel zeker veel te hoog om als bankzitter door te gaan.

Los van zijn transferwaarde zal dat vermoedelijk genoeg reden zijn mee te werken aan een verkoop

28 december 2023 om 15:53

Waarom zou je hem willen houden als Ramaj eerste doelman is? Nu kan je er nog wat op verdienen en besparen op (relatief hoge) salariskosten

28 december 2023 om 16:32

Ja, en als Ramaj volgende week een ernstige blessures oploopt en Gorter staat weer te "schitteren" (lees schutteren) op goal kan iedereen lekker weer roepen hoe dom het was om (de o zo ongemotiveerde) Rulli laten gaan. Dus ach ja ... Doe maar gewoon weg joh. Hebben we toch niks aan

29 december 2023 om 13:21

Dan kan je veel beter Rulli laten gaan en een goedkopere reservekeeper halen. Gorter zie ik liever niet meer in Ajax 1, maar je kan veel goedkopere alternatieven voor Rulli in huis halen, zonder dat ze onder de ondergrens zakken

Laat hem maar gaan en dan van dat geld Olij halen. Lijkt me een puik plan.

Dat lijkt mij prima voor Ajax. Ramaj doet het beter en Rulli heeft nog enigzins transferwaarde. Bovendien scheelt het weer iets in het salarishuis.

En de volgende fout van onze directie baasjes gaat zich aandienen. Ik vindt Ramaj de laatste weken bepaald geen hele lekkere indruk meer maken en dan hebben we straks een chronisch geblesseerde veteraan in de vorm van Pasveer en Gorter die nog geen skippybal kan vangen als alternatief.
Als je een keeper wilt verkopen gooi dan aub Gorter eruit maar helemaal in de lijn van het Ajax van de laatste 2 jaar zullen ze Rulli wel voor een schijntje laten vertrekken en zichzelf dan op de borst kloppen dat ze toch maar weer even lekker wat ruimte in het salarishuis hebben gemaakt.

Rulli is toch ook een veel betere keeper. Die hype rondom Ramaj is echt overdreven. Prima keeper voor het Ajax in deze staat, maar in een normaal draaiende Ajax zal ook hij gewoon niet voldoen.

28 december 2023 om 16:28

Rulli is een betere keeper maar omdat hij een aantal maanden niet heeft gespeeld zijn mensen hem vergeten

Begrijpelijk natuurlijk. Die jongen wil geen 2e viool spelen achter Ramaj. Heel zuur dat hij gelijk geblesseerd was geraakt want anders had hij nu gewoon gestaan als eerste keeper. Maar ja Ramaj is jong en zit groeipotentie in. Rulli is al 31 jaar en verdient ook nog is aardig wat salaris. Hopelijk dat je er nog een mooi bedrag voor krijgt maar je hebt wel alweer 8 miljoen verspilt eigenlijk afgelopen winter. Maar ja dat is wel het thema de laatste 2 jaar...

ik zou Rulli behouden, omdat hij een betere keeper is dan ramaj. ramaj kan goed meevoetballen en heeft nu een gunfactor, maar tel maar eens op hoeveel ballen hij heeft gehouden die bijzonder waren. 0. ik vind een keeper met potentie en kan over een paar jaar de nummer 1 worden voor ajax. maar op dit moment een keeper in je team hebben die punten gaat pakken is ideaal.

het volgende wat ajax moet doen. is zsm vragen of concencao terug kan komen. en geef hem de garantie dat hij veel speelminuten gaat krijgen aangezien hij de enige rechtsbuiten is. berghuis is aardig op rechtbuiten, maar speelt zelf liever op het middenveld. en een beetje bravoer en speelsheid kan ajax wel gebruiken.

ik word niet in dank afgenomen door deze mening, maar roep wijndal ook terug. is niet slechter dan sosa, salah edinne, martha, avila, is wel nederlands, 24 jaar, ervaring, en gedreven om zijn vorm te gaan pakken.

ik hoop en denk, ondanks dat er laatst werd gezegd dat ajax geen spelers gaat kopen, dat er toch wel iets gaat komen. ik hoop eigenlijk op een verkoop van bergwijn. en forbs. dat mag hopelijk 40 miljoen bij elkaar opleveren. misschien bergwijn ri arabie, en een engelse club wil zich wel versterken met forbs.

en dan wellicht een ervaren leider figuur ervoor terug halen. kenny tete, veltman, de roon (hoop ik iets minder) enzovoort...

ik hoop op het volgende samengestelde elftal.

Rulli/ramaj
Rensch
Sutalo
Hato
Wijndal
Boomen
Berghuis
Taylor
Concenciao
Brobbey
Misehouy
28 december 2023 om 16:08

Misehouy is helemaal geen linksbuiten en dat je serieus nog een opstelling maakt met Wijndal er weer in....
Echt, dan kunnen we ons beter vandaag nog opheffen.

28 december 2023 om 16:33

Leuk betoog over Wijndal maar die heb ik een paar potjes zien spelen bij Antwerp en die is echt nog wel een stuk slechter dan onze huidige opties, gedreven is hij overigens totaal niet dat is juist het probleem.

Op papier onze beste keeper maar hij heeft echt totaal geen indruk gemaakt, leuk voor in een quiz over een paar jaar want niemand gaat zich hem herinneren.

Ramaj ben ik niet ontevreden over, is niet heel constant nog maar de potentie is er. Gorter zou ik altijd wegdoen die kan er werkelijk niks van.

Ramaij doet het goed en anders Pasveer weer op doel zetten die is er namelijk ook nog. Anders die Engelse op doel zetten van jong voordat deze naar Engeland teruggaat moet je deze zo wie zo proberen.

Deze keeper heeft niet het Ajax DNA, keeper krijgt meer de bal dan de spits bij ajax tegenwoordig half gebakken balletje ertussen in naar 1 van drie middenvelders en je staat weer 0 - 1 achter. Mooi terug naar Spanje villareal ofzo.

Concurrentie doet toch wonderen zeggen ze, voor Rulli dus niet... Tja, dan ben je het shirt niet waard.

Niet doen. Gewoon proberen te houden. Alleen bij 10 miljoen of meer verkopen, ik vind hem beter dan Ramaj en hij wordt nu wel erg makkelijk aan de kant geschoven. Die laatste heeft wel veel potentie overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren