Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay weet voldoende en trekt nu al conclusie: ‘Die gaat weg bij Ajax, toch?’

Laatste update:

Hans Kraay junior vreest voor de toekomst van Gerónimo Rulli bij Ajax. De doelman is na een maandenlange absentie weer fit en inzetbaar, maar moet voorlopig concurrent Diant Ramaj voor zich dulden. Het is niet ondenkbaar dat Rulli in de winterstop vertrekt bij Ajax, zo klinkt het zondag in Goedemorgen Eredivisie.

"We kunnen concluderen dat Rulli vertrekt in de winterstop. Die gaat weg, toch?", voorspelt Kraay in het ochtendprogramma van ESPN. Presentator Milan van Dongen zit op de lijn van zijn tafelgenoot en sluit ook niet uit dat de Argentijnse doelman op korte termijn weggaat bij Ajax.

"Dat zou zomaar kunnen, want Bayern München wilde hem al hebben. Dus er is interesse van clubs." De Duitse grootmacht toonde afgelopen zomer interesse, maar haakte af toen Rulli op de openingsdag van de Eredivisie tegen Heracles Almelo (4-1 winst) een zware schouderblessure opliep en maandenlang moest revalideren.

"Rulli is een goede keeper, maar Ramaj is uiteindelijk wel een goede aankoop gebleken", haakt Sjoerd Mossou in. "Maar jij snapt wel dat hij weggaat, toch?", wil Kraay direct weten. "Ja, ja. En ik snap ook dat Ramaj blijft staan. Waarom zou je nu een keeperswissel doen als daar geen enkele reden voor is?"

"Ik vind een Ramaj een hele goede en complete keeper. In het meevoetballen en de keuzes die hij positioneel maakt. En je ziet dat de verdediging er best wel rustig van wordt. Dus een dramatische aankoop was dat niet", voegt Mossou daaraan toe.

Ramaj eerste keus
John van 't Schip had vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan Vitesse-thuis slecht nieuws voor Rulli. "Ik heb nooit gezegd dat hij eerste keeper is. Ik zie dat Diant Ramaj het op dit moment heel goed doet. Hij is op dit moment de keeper."

"Straks zal moeten blijken of Rulli weer op de deur kan kloppen. Maar op dit moment is Ramaj de keeper die het de afgelopen wedstrijden goed heeft gedaan. Jay Gorter en Remko Pasveer zijn geblesseerd. Rulli komt net terug, dus dat is nu de pikorde", liet de coach van Ajax in duidelijke bewoordingen weten.

Wie moet bij Ajax keepen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me nog wat te voorbarig. Gorter gaat in ieder geval weg maar ik moet nog maar zien of Ramaj de strijd van Rulli wint.

26 november 2023 om 11:38

Ik kan mij niet voorstellen dat John Ramaj eruit gaat halen voor een 30-plusser. Ramaj doet het prima en is jong, dat is waar Ajax voor staat en John dus ook.

26 november 2023 om 11:55

Pasveer stond er toch ook in? Stekelenburg ook. De beste keept, ongeacht leeftijd. Dat is overigens op elke positie. dat is waar Ajax voor staat.

26 november 2023 om 12:03

Zeker maar als de 30-er niet duidelijk beter is gaat de voorkeur uit naar de jongeling die weinig onder doet en zeker als die nog stappen maakt.

Die jongen van Vitesse maakt die afgekeurde bal mooi af, maar ik had niet direct het idee dat die bal echt onhoudbaar was. Zo recht onder de lat leek die bal niet binnen te vallen. Puur op keeperswerk op de lijn ben ik nog niet overtuigd van Ramaj, dus ik vind het voorbarig om net te doen alsof die concurrentiestrijd al voorbij is.

Maar goed, Ajax heeft centen nodig en wellicht dat ze via Rulli nog wat op kunnen halen.

26 november 2023 om 11:44

Ik wou precies hetzelfde zeggen. Was een mooie goal maar voor mijn gevoel zag Ramaj er niet helemaal lekker uit daar. Bij Heerenveen leek het beetje soortgelijke situatie. Was een prachtige kopbal maar hij stond in beide situaties wel wat ver voor zijn doel waardoor zo’n bal makkelijker over hem heen valt.

Het is wel fijn dat hij rust uitstraalt naar de verdediging en zijn meevoetballen (op een paar slordige balletjes na) is wel van een veel hoger niveau dan bij Gorter en Rulli. Ook heeft hij een paar keer laten zien wel hele snelle reflexen te hebben. Maar die positionering wanneer een aanvaller rond de 16 opduikt mag hij wel even op oefenen.

26 november 2023 om 13:03

@JtjeVtt die kopbal van die jongen van Heerenveen was echt zo'n onmogelijke bal, die kan je Ramaj niet aanrekenen vind ik. Al probeert hij het nog 1000 keer, dan krijgt hij hem nog niet zo precies naast de paal in de verre hoek.

26 november 2023 om 12:07

Klopt, hij heeft nog zijn gebreken en is op sommige gebieden dan ook echt nog niet geweldig. Maar in het algemeen doet hij niet onder voor Rulli. Aangezien hij jonger is en daarom in theorie nog sneller en meer stappen kan maken, is het begrijpelijk dat hij nu de voorkeur krijgt.

26 november 2023 om 12:42

Als Ramaj alles al goed zou doen, zou hij niet bij ons spelen. Op dit moment zie ik Rulli alleen niet als betere optie (eerder gelijkwaardig). Dan is er geen noodzaak om nu te wisselen.

Zou Ramaj gewoon laten staan. Vind hem een prima indruk maken en zit nog genoeg rek in. Zorgt ook voor veel meer rust dan dat Rulli en Gorter deden. Rulli is altijd (ook in Spanje) zwak geweest bij hoge ballen en Gorter vind ik heel te hyperactief als keeper waardoor hij voor onrust zorgt. Ramaj heeft ook zeker nog wel een paar punten om te verbeteren en zal vast nog wel foutjes, slippertjes en momenten hebben waarbij je denkt dat hij meer had kunnen doen. Maar in het geheel vind ik Ramaj gewoon goed.

In januari zou ik ook proberen om Rulli en Gorter te verkopen. Dan heb je Ramaj als eerste keeper, Pasveer als tweede keeper en Setford eventueel als derde doelman. Het contract van Pasveer loopt na dit seizoen af, maar ik hoop dat hij zijn contract verlengd met 1-jaar. Kan dan als een soort ervaren mentor voor Ramaj dienen en eventueel ook voor Setford (al zie ik geen toekomstige eerste doelman van Ajax 1 in hem). Pasveer is van de dingen die ik van hem heb gezien, ook iemand die goed in de groep ligt, zijn rol kent en sowieso al een prima 'gozer' met inmiddels veel ervaring en ook gewoon hele goede momenten bij Ajax gehad.

Rulli kan zijn wat Benitez bij PSV is. Gewoon een prima keeper die af en toe punten pakt en af en toe een foutje maakt. Goed genoeg voor de eredivisie en neemt ervaring met zich mee. Ramaj moet het nog langer laten zien voordat ik daarvan overtuigd ben.

26 november 2023 om 11:55

Het verschil zit hem mn in de opbouw. Meespelen als 5de verdediger zeg maar. Ramaj kan dat als geen ander. Verdediging speelt met vertrouwen met deze keep. Geen reden om hem te wisselen.

Voor Jay is het wel klaar nu ook niet meer verhuren denk ik dan. Hij heeft zijn kansen nu wel gehad niet goed genoeg . Maar had hij wel kans willen maken had hij nu niet geblesseerd moeten raken. Pech en niet goed genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren