Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn wijst nieuwe eerste doelman aan bij Ajax na langdurig wegvallen Rulli

Laatste update:

Jay Gorter staat zaterdagavond wederom onder de lat bij Ajax, dat in de Eredivisie op bezoek gaat bij Excelsior. Trainer Maurice Steijn brengt dit vrijdag officieel naar buiten via de website van de Amsterdamse club. De van Eintracht Frankfurt overgenomen Diant Ramaj neemt hierdoor wederom plaats op de bank, net als vorige week tijdens het met 4-1 gewonnen thuisduel met Heracles Almelo. De Duitser keepte woensdag nog wel negentig minuten in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-1 nederlaag).

Gorter kwam in de seizoensouverture tegen Heracles voor rust binnen de lijnen als vervanger van Gerónimo Rulli, die uitviel na een botsing met Jizz Hornkamp. Inmiddels is duidelijk dat de Argentijnse doelman voor de winterstop niet meer in actie komt en dat Steijn het vertrouwen schenkt aan Gorter. "Wij hebben er deze week goed naar gekeken met z'n allen. Met Diant Ramaj en Gorter hebben we twee talentvolle keepers. Ik heb nu gekozen voor Gorter omdat hij al langer bij de groep zit en onze stijl van spelen meer beheerst", aldus Steijn.

"Hij kent de jongens in de achterhoede goed en spreekt de taal. Het zijn kleine dingen die in zijn voordeel vallen, want ze zitten dicht bij elkaar. Ik kies nu voor Jay", voegt de trainer van Ajax daaraan toe. Gorter is aan zijn derde seizoen in de Johan Cruijff ArenA begonnen. De 23-jarige doelman werd destijds overgenomen van Go Ahead Eagles. Het lukte hem tot dusver niet om een vaste plaats te veroveren en Ajax verhuurde hem vorig seizoen enkele maanden aan het Schotse Aberdeen. Een nieuwe verhuurperiode leek in de maak, maar dat ging wegens de blessure van Remko Pasveer niet door. Gorter lijkt nu de kans te krijgen om zich voor een langere periode te bewijzen bij Ajax.

Nieuw contract De Graaff
Ajax maakt tevens bekend dat er overeenstemming is bereikt met Tom de Graaff over een nieuw contract. De verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli en loopt tot 30 juni 2026. Het oude contract van de pas achttienjarige keeper liep door tot medio 2024. De Graaff doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in augustus 2022 in het betaald voetbal. Op die dag won Jong Ajax met 5-1 van De Graafschap. Hij heeft inmiddels 25 duels namens het beloftenelftal achter zijn naam staan.

Goede keuze van Maurice Steijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duidelijke taal. Had ik zelf al verwacht. Vond het ook bijzonder dat bij het uitvallen van Rulli niemand bij espn tot de conclusie kwam dat de nieuwe keeper pas net 1 week er was en Gorter al heel de voorbereiding meedeed. Voor mij was dat al een no brainer. Keeper is toch anders dan een linksbuiten bijvoorbeeld die kun je wat makkelijker voor de leeuwen gooien zonder verder echt meegetraind te hebben.

18 augustus 2023 om 18:43

Ik niet. Ik had ramaj verwacht, zeker voor het heftige prijskaartje. Een keeper is er ook klaar voor, het is geen hogere wiskunde onder de lat staan. Exact het tegenovergestelde van wat jij zegt dus.
Dat betekent ook dat steijn niet onder de indruk is van ramaj en de aankoop dus waardeloos, of dat steijn het niet goed ziet.

18 augustus 2023 om 18:48

Bocherie

heftige prijskaart? je houdt van overdrijfen he

4 miljoen tot nu

18 augustus 2023 om 18:50

Het prijskaartje is niet zo heftig. Aangezien de transfersom voornamelijk uit bonussen bestaat. Volgens mij is het vaste bedrag maar 4 miljoen. Wordt deze speler op termijn niet je eerste keeper ben je hoogstwaarschijnlijk maar 4 miljoen kwijt voor een 2e keeper. Ontwikkeld hij zich wel tot 1e keeper, dan heb je een eerste keeper voor 8 miljoen. Prima deal dus. Ook was het de bedoeling dat gorter verhuurd zou worden omdat hij op dit moment zo veel mogelijk moet spelen, niet omdat ze geen toekomstige keeper in hem zien

18 augustus 2023 om 18:58

Het ging en gaat over de 2e keeper. Gorter zou verhuurd worden om speelminuten te maken. Dat is nu niet meer aan de orde en Ajax kiest nu voor Gorter als 1e keeper. Dus gij blijft netjes 2e keus.

18 augustus 2023 om 18:58

@ Bochherief "4m gegarandeerde bonussen en 2m variabel" is iets wat jij ergens gelezen hebt en dan gelijk voor waarheid aanneemd. Dat is door Ajax niet gecommuniceerd.

18 augustus 2023 om 18:59

zie reactie van Real

Dus ja laten we hopen dat alle bonussen geactiveerd worden, dat betekent dat wij een prima keeper hebben aangetrokken.

Anders 4 mil en je kan hem voor rond dat bedrag ook weer slijten.

18 augustus 2023 om 19:01

@bochherief: Knap hoor, alle namen opnoemen van mensen die zijn vertrokken bij Ajax, maar ook dit is weer gelul. Zoals algemeen bekend is dat we alles van De Telegraaf met een flinke schep zout moeten nemen, is het ook algemeen bekend dat jij niets op hebt met Ajax. Snap ook echt niet waarom jij in elk Ajax-gerelateerd bericht weer komt lopen zeuren op alles en nog wat.

Probeer eens iets positiefs te doen, dat maakt het leven alleen maar mooier. Want met deze onzin zorg je misschien hooguit voor lichte irritatie bij mensen, maar verder neemt niemand je echt serieus.

18 augustus 2023 om 19:07

Klopt, mij is verteld dat de constructie 4+4+(2) is, en ik geloof deze persoon. En ja als je achter gorter staat, dan ben je toch 3e keeper? Of gorter nou wel of niet verhuurd zou worden, maakt het niet relevant imo@paul ik herken me totaal niet in je verhaal, ik heb genoeg positieve comments geschreven over ajax. Ik mag de keus voor gorter vreemd vinden lijkt me. Neem mijn comments op face value, ipv aannames eraan te koppelen

18 augustus 2023 om 19:16

Dan is je bron verkeerd want het is 4 vast en max 6 inclusief bonussen.
Verder ben je er weer als de kippen erbij om iets negatiefs te zeggen.

18 augustus 2023 om 19:22

@bochherief, kan jij meer uitleggen over hoe een gegarandeerde bonus werkt? Knap dat het gegarandeerd kan zijn als het een bonus is. Dat klinkt als net zoiets als een verplichte optie.

18 augustus 2023 om 19:33

@bochherief: Wie heeft je dat vertelt? Want Transfermarkt zit er nooit heel ver naast en daar staat gewoon 4 miljoen. Verder is gegarandeerde bonussen natuurlijk een beetje een vaag iets he?

De 'aannames' die ik volgens jou doe is gebaseerd op zo ontzettend veel negatieve berichten van jou in Ajax-gerelateerde berichten. En ik heb serieus nog nooit een positief bericht van jou gezien als het over Ajax gaat.

En uiteraard mag je alles vinden, alleen klopt het vaak niet wat je meld, zoals nu weer.

18 augustus 2023 om 19:52

Vind het altijd wel bijzonder dat als een speler verkocht wordt een prijs inclusief bonussen wordt genoemd, maar zodra een speler gekocht wordt de prijs zonder bonussen. Behalve als het bij de concurrentie is, dan is het weer andersom 😜

18 augustus 2023 om 19:52

Erg geestig allemaal. Toch kan je er niet omheen dat er maar 1 keeper in de eredivisie duurder is geweest dan de derde keeper van Ajax, namelijk de eerste keeper van Ajax. Zelfs als we voor het gemak de bonussen weglaten, dan nog is voor miljoen in Nederland een hoog bedrag voor een keeper, en zelfs astronomisch voor een derde keeper.

18 augustus 2023 om 18:45

Je kan ook te vroeg voor de leeuwen gooien. Zie Scherpen tegen Roma en Jay tege PSV in de beker

18 augustus 2023 om 18:48

Scherpen heeft meerdere wedstrijden de kans gehad en laten zien hij niet kan keepen.
Ik heb Scherpen zelfs bij Emmen amper goed zien keepen.
Hij moet Ajax en Overmars dankbaar zijn. Omdat hij in het eerste van Ajax heeft gekeept zullen clubs uit Oostenrijk Zweden altijd denken hij komt van dus hij moet was kunnen.

18 augustus 2023 om 18:54

Dat is de Ajax aantrekkingskracht.

Als een Vilhena of daarvoor Guzman bij Ajax hadden gespeeld, dan hadden zij grotere clubs gehad.

Zie een v Beek (was er niet klaar voor) of een Dest (niet goed genoeg) die beiden mooie clubs op hun CV hebben puur door Ajax label

18 augustus 2023 om 18:45

Denk ook dat we beetje de voetbal inflatie vergeten.
Vroeger haalde je eerste keeper voor eredivisie begrippen voor 7 mil.
Nu is dat het bedrag voor een tweede keeper.

18 augustus 2023 om 19:29

Herstel, de derde keeper (8-10 miljoen). Bizar. En dan geen fatsoenlijke verdediger kunnen opstellen. Van Van der Sar naar deze Duitser is van de regen in de drup.

18 augustus 2023 om 20:20

4 miljoen, maar dat had je hier al kunnen lezen.

18 augustus 2023 om 19:06

Want in Duitsland hoef je de ballen niet tegen te houden? Snap wel dat de finetuning wat tijd nodig heeft maar dat is ook inherent aan tweede keeper. Die kan je niet telkens tien minuten geven met de vaste defensie om te wennen.

18 augustus 2023 om 19:38

3 wedstrijden ja op het 5de niveau het hoogste amateurniveau niveau in Duitsland en 2 Bundesliga wedstrijden

18 augustus 2023 om 20:18

Nu hij voor Gorter kiest, kan hij alsnog terugvallen op Ramaj mocht het toch niet lukken. Omgekeerd was dat heel lastig geweest. Dus al met al een heel logische beslissing van Steijn. Hiermee houdt hij alles nog open.

Ik gun het gewoon deze jongen dat hij zich gaat laten zien.
Zou toch prachtig zijn als hij zo goed keept dat Rulli verleden tijd is.
En Ramaj voor niks gehaald ik hoop dat als Feyenoorder oprecht.
Schreuder heeft deze jongen kapot gemaakt.
Hoe kan je een jonge keeper benoemen tot eerste keeper en na 1 slechte wedstrijd passeren.

18 augustus 2023 om 18:53

Gorter is nooit tot eerste keeper benoemd. Hij mocht gewoon de JC Schaal keepen. Net zoals de tweede keeper vaak de bekerwedstrijden mag keepen. Daarnaast had Pasveer het jaar ervoor een geweldig seizoen achter de rug en was ook het zeer waarschijnlijk dat hij er niet in een keer naast zou worden gezet

18 augustus 2023 om 18:55

Het wees er wel op, dat die slechte trainer Schreuder neigde naar Jay als eerste goalman. Door die flaters was hij gelijk klaar bij Ajax.

18 augustus 2023 om 19:04

Schreuder heeft wel meer kapot gemaakt binnen Ajax....



Gewoon weer netjes uitgelegd. Jay heeft de hele voorbereiding meegedraaid. Wordt vooralsnog beloond. Warme club, Wes. Verdediging op orde maken en heroverwegem als Jay voldoet. Valt ie door de mand ....weten we ook wat er gaat gebeuren.

18 augustus 2023 om 18:56

"weten we ook wat er gaat gebeuren"

weer in de achtervolging

en punten verspeeld tegen de zwakkere broeders.

pfff waarom begin je over door de mand vallen, nu met spanning gaan kijken

18 augustus 2023 om 19:35

De hele voorbereiding mee gedraaid en niet geimponeerd. Nu gaat Steijn, die van toeten nog blazen weet in de top laat staan europees, hem enkele wedstrijden laten staan, inclusief de europese playoffs.
Ik mag de meeste aankomen van Sven wel, maar zijn grote fout is toch wel het geen toptrainer halen. Wat een onzin redenen. Hij kan beter communiceren? Alsof Medic en later satulo, die deen en argentijn gorter beter verstaan dan die andere keeper. Want daar trainen ze al langer mee terwijl ze er nog niet eens zijn.

18 augustus 2023 om 20:52

Medic , Saluto en die deen kunnen denk ik heel goed Nederlands. Dikke kul reden. Dat van die voorbereiding ook, want Medic, die deen en Saluto hebben ook geen voorbereiding meegespeeld bij Ajax. Ajax moet nu voor zeker gaan vind ik en Noppert halen. Hem nu de kans geven, terwijl er Europees veel op het spel staat is dom, maargoed. Ik heb ook totaal geen vertrouwen in Gorter

Het is voor Gorter wel lekker om te beginnen met Heracles, Excelsior en Fortuna voor over een maand de wedstrijd tegen Twente op het programma staat. Even wat vertrouwen kweken en na die pot tegen Twente kunnen we de balans opmaken. Of misschien zelfs pas na 8 oktober, als er weer interlandvoetbal op het programma staat.

18 augustus 2023 om 19:09

Misschien zit hij dan wel al bij de selectie Gaat altijd hard met Ajax-talenten hè.

18 augustus 2023 om 20:45

Eigenlijk had hij na deze aankondiging al bij de voorselectie moeten zitten natuurlijk. Misschien komt Koeman daar nog op terug.

Het is jou gegund Gorter, pak die kans jongen! 💪🏾

Onbegrijpelijke keuze. Gorter komt tekort en voor Ramaj hebben ze (voor een keeper) vrij veel betaald. Als je straks weer gaat switchen is Gorter weer teleurgesteld.

18 augustus 2023 om 19:07

Denk niet dat Gorter nog snel teleurgesteld gaat worden. Het is voor hem nu alles of niets en hij heeft dat zelf in de hand nu.

Maakt hij een paar flaters en moet hij weer onder de lat vandaan kan je teleurgesteld zijn. Maar je weet dan ook gelijk dat je klaar bent bij Ajax... dus aan Gorter de kans om zich zelf vooral niet te teleurstellen

18 augustus 2023 om 19:17

Maar hij moet ook geen valse hoop krijgen bedoel ik. Uiteindelijk geloof ik niet dat ‘ie eerste keuze wordt.

18 augustus 2023 om 19:08

Gorter komt niet tekort. Moe van dat gezeur. Alles maar beoordelen op 1 potje tegen psv. Beoordeel eens na een aantal wedstrijden

18 augustus 2023 om 19:18

Eens, misschien beetje lullig verwoord. Maar ik denk gewoon dat ‘ie niet het niveau heeft voor de top 3.

18 augustus 2023 om 19:13

Het pas onbegrijpelijk dat Ramaj wie nog niks heeft bewezen op 2 wedstrijden in de Bundesliga en voor de rest 3 wedstrijden op het 5de niveau heeft gespeeld hoger word in geschat door sommige dan een keeper wie het record in handen heeft van het vaaks de 0 houden in de keuken kampioen.


plus Noppert op de bank hield is opeens slechter dan een duister wie nog niks heeft bewezen.

18 augustus 2023 om 19:21

Op basis van zijn transfersom is het een onbegrijpelijke keuze. Leuk voor Gorter maar qua beleid opmerkelijk.

18 augustus 2023 om 19:27

Dus omdat die is gekocht voor 4 mil is die opeens beter dan een Gorter.

Zo is Forbs ook beter dan een Antony toen de tijd want die was ook duurder. Een aankoopbedrag zegt niks over de kwaliteit. Maar 3 wedstrijden op het 5de niveau en 2 in de Bundesliga zegt meer dan genoeg dat het nog geen 1ste keeper waardig is bij een Ajax tegenover een Gorter.

Wat zal je dan zegen Wijndal dan ook basis heeft 10 gekocht is ook opmerkelijk dat die niet speelt of Kaplan dan ook meteen basis materiaal waarneer fit want die heeft ook flink gekost

Nieuwe eerste doelman, maar voor hoelang?

Gorter heb ik totaal geen vertrouwen in

Belangrijk dat je een nieuweling niet meteen afmaakt voor of na een enkele wedstrijd. En al helemaal niet hem beoordelen op basis van iets dat een jaar geleden heeft plaatsgevonden: belachelijk.

Er zijn drie competitieduels en twee Europese wedstrijden: geef 'm een tijdje, laat hem ritme opbouwen. Als hij moet vissen, is het net zo waarschijnlijk dat de defensie faalt, dan dat de doelman dat alleen zou doen.

Hopelijk verrast Gorter mij , maar heb mijn twijfels. Ik heb zo'n gevoel dat we qua keepers net zo beginnen als vorig seizoen.... Dit seizoen moet Ajax gewoon vlammen. Ik had persoonlijk Noppert nog gehaald.

Kom op Jay, nu is het tijd om mijn ongelijk te bewijzen

Hij kent de jongens. Wat een onzin. Dat werd bij Rulli toch ook niet gezegd, die stond er ook meteen in.

Het is onzin hoeveel mensen Ramaj hoger inschatten hier met 2 wedstrijden in de Bundesliga en 3 op het 5 niveau van Duitsland ( amateur level ) kun hem is hij meer met Steford te vergelijken qua ervaring dan Gorter maar omdat die is gekocht denken mensen oh zal wel beter zijn maar hebben hem nooit zien spelen. Zelfs de fans waren niet rouwig dat die vertrok.



Gorter daarnaast hield Noppert op de bank en vestigde een record als het vaakst de 0 gehouden in de keuken kampioen met Go Ahead. Na een matige JC wat ook Pasveer is overkomen en heel Ajax word die afgeschreven. In Schotland basis raakte die geblesseerd en was Roos weer fit omdat Gorter terug ging na Amsterdam werd die niet meer gebruikt maar werd Roos weer 1ste keeper net zoals voordat hij geblesseerd was en Gorter werd gehuurd.

Gorter is verder en beter op dit moment dan Ramaj wie qua ervaring dus hetzelfde is als Steford of De graaf misschien wel minder want de keuken kampioen is hoger dan het 5 niveau van Duitsland. Logische eerste keuze en eigen jeugd en keeper wie uit Amsterdam komt en Ajacied is

18 augustus 2023 om 20:55

Leuk terug kijken naar zijn GAE tijd, maar daarne niks gepresenteerd. Hij zat vorig jaar ook gewoon op de bank bij Aberdeen. Ajax moet nu gewoon een doelman aantrekken, straks hetzelfde als vorig jaar met de keepers. Gaan we het straks Europees verspelen omdat een keeper even de kans krijgt. Steijn geeft verder een kul reden op, want hij ken de speler ivm voorbereiding. Die dee, Saluto en Medic hebben die niet eens bij Ajax meegedraaid. Het tweede argument is de taal, o ja want deze achterhoede spelers verstaan allemaal Nederlands.

En nu ook laten staan en niet iedere wedstrijd opnieuw bekijken. Dan heb je straks 2 wijfelende keepers.

Ajax die een 2e keeper haalt voor 8 miljoen en nog geen week later wordt gedegradeerd naar 3e keeper moet toch wel een van de grappigste dingen ooit zijn.

Ik doe het al 2 jaar en blijf het doen. Over paar maanden loopt iedereen met Gorter weg en hadden ze allemaal de potentie wel gezien. Huh huh. Gorter zal de gehele competitie gaan keepen

4 miljoen voor een keeper, terwijl je die hele keeper schijnbaar niet nodig hebt….. lekker gedaan weer.

18 augustus 2023 om 23:32

Nee totaal niet nodig inderdaad want een geblesseerde Rulli en Pasveer kunnen prima op de bank zitten en invallen...

De verdediging bestaat morgen uit hato, salah-eddine, rensch en medic. Dat is 75% spelers die Nederlands spreken en die de voorbereiding meehebben gemaakt. Daarnaast heeft ramaj ook nauwelijks ervaring als doelman dus het is volkomen logisch om met Gorter te beginnen

Nergens heeft Steijn gezegd dat Gorter nu eerste keeper is, misschien moeten een aantal mensen het werkelijke interview eens kijken ipv van lezen wat de geschreven media besluit eruit te halen, de letterlijke worden van Steijn zijn dat hij voor nu voor Gorter kiest, zuiver en alleen omdat Jay de voorbereiding mee heeft gemaakt, de spelers achterin kent en omdat het op dit moment zo dicht bij elkaar ligt en Jay de taal machtig is de voorkeur krijgt, maar dat ze met elkaar moeten strijden om de plek onder de lat, hij gaat niet wekelijks switchen, maar de situatie kan zomaar veranderen over een paar weken.. nergens is Gorter 1e keeper genoemd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren