Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gaat Ajax afscheid nemen van Rulli? ‘Premier League-club wil uitweg bieden’

Laatste update:

Gerónimo Rulli geniet belangstelling van Newcastle United, zo melden diverse Argentijnse media. De 31-jarige doelman van Ajax zit in Amsterdam op een dood spoor, waardoor de Nederlandse recordkampioen bereid zou zijn hem te laten gaan. Mogelijk kan Rulli aan de slag in de Premier League.

Nick Pope, eerste doelman van the Magpies, ligt al even uit de roulatie met een schouderblessure. De verwachting is dat de Engels international de komende maanden niet beschikbaar is.

De 35-jarige Martin Dúbravka kreeg de afgelopen wedstrijden de kans onder de lat, maar moest in de Premier League al behoorlijk vaak vissen. In acht competitiewedstrijden kreeg de Slowaak liefst achttien tegendoelpunten. Twee keer hield Dúbravka de nul.

In zijn geboorteland Argentinië wordt Rulli nu gelinkt aan Newcastle United. De wereldkampioen van 2022 moet op St James' Park de tijdelijke opvolger van Pope worden. Bij Ajax ligt Rulli nog tot medio 2026 vast. De Amsterdammers hebben tevens een eenzijdige optie om daar nog een seizoen aan toe te voegen.

Ondanks zijn langdurige verbintenis zou Ajax bereid zijn mee te werken aan een vertrek van Rulli, zo wist journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad woensdag al te melden. De Argentijn zelf wil graag vertrekken, daar hij in de Johan Cruijff ArenA de 22-jarige Diant Ramaj voor zich moet dulden.

Rulli, die bij Ajax een behoorlijk salaris opstrijkt, is volgens Transfermarkt nog altijd acht miljoen euro waard. Dat is overigens precies het bedrag dat de Amsterdammers een jaar geleden overmaakten aan Villarreal.

Indien Rulli vertrekt bij Ajax, kan de sluitpost terugkijken op een wisselvallig dienstverband. Rulli stond slechts 26 keer onder de lat bij Ajax en kreeg 25 tegentreffers. Elf keer wist de Argentijn zijn doel schoon te houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is toch een mooie stap omhoog. Zeker doen als Rulli en Ajax zijnde.

25 januari 2024 om 11:31

Absoluut van reservekeeper naar eerste keeper, een voetballer/keeper wil toch minuten maken!
Levert hopelijk ook een leuk bedrag op, we kunnen nog wel wat investeringen gebruiken om uit dit dal te ontsnappen!

25 januari 2024 om 13:13

En van Ajax naar Newcastle en van Eredivisie naar Premier League. In alles een stap omhoog voor Rulli inderdaad. Gaat alleen wel weer op de bank zitten als Pope weer fit is. Zou dan misschien nog eerder naar een club gaan waar je sowieso de 1e keeper bent als iedereen fit is.

25 januari 2024 om 13:50

@spursfan, hij overwoog vorig window serieus om op de bank te gaan zitten bij Bayern. Denk dat hij daar wel voor zijn kans wil gaan, zeker als hij gelijk kan gaan spelen ivm blessure.

Voor Ajax zou het top zijn mits het om verkoop gaat, deze gozer moet echt verkocht worden, verhuur is echt veel minder aantrekkelijk met dat relatief korte contract. Anders zou je eigenlijk salaris + afschrijving moeten vragen als huursom, en dat zal niet heel veel lager zijn dan hem direct kopen. 5 a 6m en er strik omheen zou ik zeggen.

ik had verwacht dat rulli weer onder de lat bij ajax zou staan, maar nu ramaj het redelijk tot goed doet snap ik wel dat ze daar de voorkeur aan geven, aangezien zijn leeftijd en de eventuele potentie die er in zit.
Rulli gewoon lekker naar newcastle laten gaan, lijkt me voor alle partijen het beste.

Zou ik persoonlijk erg jammer vinden, maar als hij zelf weg wilt kun je hem moeilijk gaan dwingen te blijven. Is denk ik niet minder dan Ramaj maar qua potentie snap ik zeker dat ze de voorkeur aan hem geven, en het zou zeker na de laatste potjes vreemd zijn hem opeens te passeren. Hoop dat er dan wel alsnog een geschikte 2e doelman bij komt. Pasveer is lastig in te schatten hoe goed hij nog is, en Gorter komt zelfs als 2e doelman gigantisch te kort

25 januari 2024 om 11:42

Denk juist dat het voor Ajax positief is om Rulli te kunnen verkopen, zal zeker gezien zijn leeftijd moeilijk nog Ramaj uit de basis spelen en je wilt zijn waarde niet op de bank laten verpieteren. Pasveer als 2e keeper is op dit moment een goed alternatief, al zal hij er ook niet veel jaar meer aan vast plakken. Rulli wil je niet voor nog een paar jaar tegen een miljoenensalaris op de bank laten zitten omdat er geen goed alternatief voor 2e keeper is.

25 januari 2024 om 11:44

Rulli en Ajax is nooit echt een gelukkig huwelijk geweest, er waren wilde geruchten al afgelopen zomer dat hij er geen zin meer in had en klaar was om te vertrekken. Maakte ook de nodige ketsers dus echt onomstreden vond ik hem niet. Dan zie ik liever een jongen als Ramaj op doel, die ook nog veel te leren heeft, maar op sommige vlakken dan echt al wel meer potentie en klasse laat zien dan Rulli (en veel jonger is).

Voor beide een mooie oplossing wat mij betreft.

Rullie is geen slechte keeper. Te goed om op de bank te zitten in mijn ogen. Dus lekker laten gaan. Salaris besparen en hopelijk zo min mogelijk verlies lijden op de transfersom.

En met deze transfersom op zoek gaan naar gerichte versterkingen.

Het is niet dat het een slechte keeper is, maar echt uitblinken deed hij nou ook weer niet, is al aan de oudere kant dus echt in het spel van Ajax groeien (of het niveau van de ED) zou langer duren dan bij Ramaj en zijn blessureleed helpt ook al niet. Wel zie ik hem qua niveau veel liever als 2e doelman dan Gorter, maar om zo'n salaris uit te moeten geven aan je reserve-keeper...

Dat zou mooi zijn. Die hebben ook genoeg geld in de kluis om het aankoopbedrag terug te verdienen. Een bedrag wat in mijn ogen ook niet onredelijk is voor een keeper met zijn staat van dienst.

25 januari 2024 om 11:42

Met een transfer binnen Europa of naar SA had je het aankoopbedrag standaard wel terugverdient. Maar welke staat van dienst heeft Rulli precies dan?
De beste man is nog nooit ergens voor een langere periode onbetwist basisspeler geweest, niet bij Real Sociedad niet bij Villareal niet bij Ajax en niet bij het Argentijs elftal.

25 januari 2024 om 13:14

Wat zeg jij nou? Is gewoon een jaar of vijf eerste keeper bij Sociedad geweest. Bij Villarreal was hij zijn eerste seizoen inderdaad beker keeper. Waar Asenjo, ook echt een geweldige keeper, de competitie speelde. Wat hij helemaal niet onaardig deed met een EL winst en halve finale CL. Maar na dat ene seizoen is hij tot zijn transfer naar Ajax ook "gewoon" eerste keeper geweest.

25 januari 2024 om 14:31

Ik sluit me bij Martijn R aan over de staat van dienst van Rulli. Het laat ook zien dat het geen wereldkeeper is maar laten we eerlijk zijn 8 miljoen is ook geen wereldbedrag.

25 januari 2024 om 14:39

Bij Sociedad 2.5 seizoen achtereen basis gekeept in Laliga 16/17, 17.18 en 18/19 en tot 170 duels in totaal gekomen en dat was zijn langste periode als basiskeeper. Hierna altijd een beetje tussen schip en wal gehangen mbt basis en bank.
Zegt ook genoeg dat Rulli Ramaj er niet uitspeelt na zijn blessure of niet onbetwist basisspeler is hierna. Met zijn ''staat van dienst'' zou je zeggen dat Ramaj er zou weer uitgekeept zou zijn maar niet.

25 januari 2024 om 15:46

Nee, hij is bij Sociedad 5 jaar eerste keeper geweest. Heeft in 14/15 en volgens mij 17/18 wat wedstrijden gemist. Maar dat was omdat hij twee keer twee maanden geblesseerd is geweest. Niet omdat hij gepasseerd was.

25 januari 2024 om 16:05

Tim Krul had ook een mooie staat van dienst maar die kreeg Onana ook niet meer uit de basis. Soms gebeuren die dingen. Dat wil niet zeggen dat Rulli en Krul vliegenvangers zijn die niets bereikt hebben. Maar dat door omstandigheden een talent de kans heeft gekregen die het goed doet en mag blijven staan. En nogmaals 8 miljoen voor een keeper in de winter met 300 wedstrijden op het hoogste niveau lijkt me marktconform. Vond het toen Ajax hem kocht ook een mooie prijs. Je kunt zeggen Ajax hoeft ‘m niet meer ik bied 6 miljoen misschien lukt dat ook.

Mooie mogelijkheid voor alle partijen!
Rulli is een goede keeper, heeft alleen de pech dat Ramaj ogenschijnlijk random aangetrokken werd en een talentvolle keeper bleek, dus voor Newcastle een relatief goedkope mogelijkheid om Pope tijdelijk te vervangen. Weet niet wat Ajax gaat vragen, maar neem aan dat ze quitte willen spelen en het hier op 8-10 miljoen houden, en als Newcastle zijnde is dat voor een eerste keeper geen verkeerd bedrag kijkende naar de bedragen die de laatste jaren aan mindere keepers zijn uitgegeven.

Op dit moment zal hij niet veel minder zijn dan Ramaj, maar persoonlijk had ik veel meer verwacht van Rulli. Vond hem niet als Onana zijn latere jaren, echt het verschil maken en zich onderscheiden. En Ramaj zal zich goed blijven ontwikkelen denk ik. Hoop op een goede transfersom.

Beetje pech gehad bij Ajax met zijn blessure aan het begin van het seizoen daarna heeft Ramaj zijn kans gepakt. Het is dan ook logisch dat je op dit moment niet gaan wisselen, hopelijk kan hij deze mooie transfer pakken en het seizoen afmaken (onder de lat) bij Newcastle.

Rulli op de bank houden is gewoon kapitaalvernietiging. Ramaj doet het prima, dus begrijp ook wel dat ze hem laten staan. Maar het is ook weer niet zo dat Ramaj veel beter is dan Rulli. Vanuit sportief en zakelijk oogpunt was het eigenlijk logischer geweest om Rulli weer in het doel te zetten. Eigenlijk een soort gelijke situatie als bij Feyenoord met Bijlow en Wellenreuther.

Maar gaat het om koop of huur. Als je leest dat het ter vervanging van een geblesseerde keeper is (die er nog enkele maanden uit ligt) kan ik mij voorstellen dat het eerder om huur gaat.

Rulli en Ramaj zijn kwalitatief van een vergelijkbaar niveau. Pasveer is mits dit misschien ook nog vergelijkbaar. Ik zou het leuk vinden als Pasveer weer onder de lat komt te staan; heeft het tot aan de komst van Schreuder goed gedaan.

Ongelooflijk dat deze gozer niet gewoon in de basis staat.. Argentijnen uit Spanje, nog geen goede combi.

25 januari 2024 om 12:43

Meen je dit? Ramaj doet het toch net zo goed? Ik ben iig geen fan van Rulli. Hij is beter dan Gorter of onze Dumbledore Pasveer maar daar is alles mee gezegd.

25 januari 2024 om 13:40

Vorig jaar heeft Rulli echt wat punten gepakt, lijken mensen te vergeten. Zijn top ligt echt wel hoger dan die van Ramaj momenteel.

Mazzel he Geronimo. Hopelijk haalt Ajax nog de aanschafprijs eruit. Heb deze keeper echt zelden een knappe redding zien maken en wat mij betreft is Ramaj net zo goed. Alleen heeft Ramaj nog wel restwaarde en zit daar rek en ontwikkeling in. Rulli loopt toch een beetje tegen zn eind.

Keeper die helaas wat wordt onderschat door de supporters. Velen vergeten dat hij best wat punten heeft gepakt vorig jaar door die blunder die hij maakte tegen Union en in de voorbereiding. Vind hem beter dan Ramaj, dus jammer dat hij nu al weggaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren