Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho worstelde met ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’ bij Manchester United

Laatste update:

José Mourinho werd in december ontslagen bij Manchester United vanwege de tegenvallende resultaten. De trainer had een moeizame relatie met Paul Pogba en hij laat op een trainerscursus weten dat hij soms versteld stond van het gedrag van de Fransman, hoewel hij de middenvelder niet bij naam noemt. Engelse media verzekeren echter dat Mourinho het over Pogba heeft.

“We speelden dan dertig kilometer van Manchester en dan vraagt een speler mij voor de wedstrijd (tegen Burnley, red.) of hij zonder de ploeg, in zijn eentje, naar Manchester mocht reizen”, zegt Mourinho, geciteerd door de Daily Mail. “Ik zei tegen hem: Als we naar Londen waren gegaan en je wilde daar blijven, oké. Maar dit is zo dichtbij, dat slaat nergens op.”

“De man was teleurgesteld. Maar toen wonnen we de wedstrijd (0-2, red.) en toen vroeg hij me weer. Omdat ik opgetogen was, gaf ik toe en zei ik: Vertrek tenminste mee met ons met de bus en vraag of jouw chauffeur je in de buurt van het stadion op wil pikken. Deze man in de kleedkamer was nog steeds niet blij”, memoreert Mourinho.

“Toen ik klaar was met de persconferentie en richting de bus liep, stond er naast onze bus een Rolls-Royce met chauffeur geparkeerd. 'Zijne Koninklijke Hoogheid' wilde blijkbaar liever het stadion verlaten in zijn Rolls-Royce. Nou, hoe ga je hiermee om? Vertel je hem dat je nooit meer in de Rolls-Royce mag rijden? Je mag gaan wanneer ik blij ben? Of los je het op een andere manier op door mij 'op vakantie' te sturen?”, zegt Mourinho, doelend op een ontslag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

beste trainer van de 21e eeuw. gesaboteerd door een goede - niet meer dan dat - middenvelder. mourinho moest de troep van van gaal opruimen, werd helaas tegengewerkt. op naar de volgende club.

2 april 2019 om 19:49

Hou toch op man, meest overschatte trainer ooit. Tuurlijk heeft hij noemenswaardige prijzen gepakt maar dat wilt niet gelijk zeggen dat hij beste trainer is van 21 eeuw.

Betreft Pogba, waar hebben het over? Een goede middenvelder die Man Utd. Week in en week uit momenteel bij de hand neemt, Pogba is tenslotte Solkjear belangrijkste schakel binnen het elftal.

Denk dat Mourinho overal gaat mislukken bij zijn volgende clubs, het is een man die prijzen heeft gepakt en daardoor is gaan denken dat hij god is. Hierdoor mislukte hij ook bij clubs als Chelsea en Man Utd. Hij denkt dat hij groter is dan de spelers en club.

2 april 2019 om 19:55

de CL winnen met porto en inter is heel wat anders dan de CL winnen met barca. mourinho heeft chelsea op de kaart gezet, de fundering gelegd voor het dominante real, onwaarschijnlijk gepresteerd met porto en inter. beste trainer van de 21e eeuw

2 april 2019 om 20:12

Inter had een selectie met louter wereldtoppers staan met spelers als Eto'o, die Braziliaanse keeper, Samuel, Maicon, Cambiasso, Milito, Lucio, Sneijder en Chivu. dan mag je ook wel grootste prestaties verwachten. bij Porto leverde hij idd wel echt een prestatie van de buitencategorie

bij Madrid heeft Cristiano Ronaldo de fundering gelegd voor het succes. ik kan me nog de wedstrijden van Real Madrid tegen Barcelona herinneren onder Mourinho en dat was echt schandalig. met 11 man op eigen helft hangen wat al triest is en dan als klap op de vuurpijl er dan nog kansloos met 5-0 afgaan

2 april 2019 om 20:15

eto'o, milito, sneijder en lucio heeft mourinho aangetrokken. hetzelfde elftal onder benitez het jaar erop faalde hard. gek he

2 april 2019 om 20:18

Wereldtoppers bij Inter ? Laten we niet overdrijven aub. Dat waren afdankertjes van de echte Europese top destijds. Eto'o is nota bene door Guardiola zelf naar de uitgang gewezen bij Barcelona. Het winnen van de CL met Inter in 2010 was absoluut een wereldprestatie.

2 april 2019 om 20:20

Welkom terug, Monique. Ik zou een lang betoog kunnen schrijven maar het wordt toch weer hetzelfde welles-nietes spelletje als vroeger. Ik vind bijvoorbeeld helemaal niet dat hij de fundering heeft gelegd voor het huidige Real. Maar goed, dat wordt weer welles-nietes, dus ik hou het kort:

Iemand die elke 2 a 3 jaar ontslagen wordt en naar een nieuwe club op zoek mag, is per definitie niet de beste trainer ter wereld. Dan denk ik eerder aan een Klopp of Guardiola.

2 april 2019 om 20:26

@crmadrid7

dan vond je Ibrahimovic waarschijnlijk ook geen wereldtop want die werd ook door Guardiola de deur gewezen bij Barcelona

we verschillen dan van mening over Inter. ik vond dat wel degelijk een elftal met wereldtoppers. internationals van een ijzersterk Brazilie en van een ijzersterk Argentinie destijds. Eto'o, misschien wel de beste Afrikaanse voetbaler allertijden, Sneijder was destijds op zijn piek. dat was echt een geweldig elftal. dat Benitez vervolgens zijn team niet heeft kunnen laten renderen door onkunde doet voor mij niks af aan het feit dat dit geweldige spelers waren

dat Mourinho van Barca won was ook meer geluk dan wijsheid. Inter heeft toen 2 keer 90 minuten alleen maar staan tegenhouden en omdat Barca de ene na de andere kans verprutste kroop Inter daar echt meerdere keren door het oog van de naald. het was eigenlijk schandalig om te zien hoe Mourinho met dat geweldige spelersmateriaal speelde tegen Barcelona. het leek wel een degradatiekandidaat en die overwinning had niks meer met de tactiek van een coach te maken maar met puur geluk

2 april 2019 om 20:29

haha klopp. wat heeft die gepresteerd. wat een drogredenen allemaal

2 april 2019 om 20:29

Transfers als die van Di Maria, Ozil, Varane, Modric en Khedira hielpen Real wel echt met het vinden van de aansluiting met de top. Het seizoen daarvoor faalden ze voor de zoveelste keer in de achtste finales tegen Lyon ondanks het talent dat er al liep. Mourinho heeft t bij Madrid best puik gedaan als we rekening houden met het feit dat hij concurreerde met het beste Barcelona ooit op landelijk niveau. Europees haalde Real weer voor het eerst sinds jaren de halve finale en dat 3x op rij. Niet gewonnen helaas maar in dat opzicht doet geen andere trainer het aantoonbaar beter ofzo. Guardiola heeft ook niet bepaald succes gehad bij Bayern en City tot nu toe in de CL.

2 april 2019 om 20:32

chelsea dat de CL won en het dominante real: allemaal elftallen van mourinho, kijk de transfers erop na.

2 april 2019 om 20:34

Naja feit blijft wel dat spelers als Sneijder en Eto'o weg zijn gestuurd omdat er gedacht werd dat ze het niet meer in zich hadden. Real begon aan galactico periode 2 en Barcelona had ook geen plek meer voor Eto'o ook al weet ik dat zijn vertrek ook deels lag aan zijn issues met Guardiola. Voor de rest hadden ze een aantal leuke spelers maar echt niet ijzersterk ofzo hoor. Je zegt het zelf, ze kropen door het oog van de naald tegen Barcelona dus zulke favorieten waren het niet he. Toch is het een kwaliteit om zo een ploeg te verslaan en dan ook de finale te winnen. Je hebt wel gelijk, we verschillen van mening over Inter want ik herinner ze meer als een team dat 90 minuten lang bleef strijden elke pot. Interessant om het van een andere invalshoek te bekijken !

2 april 2019 om 20:39

japie "kroop Inter daar echt meerdere keren door het oog van de naald. het was eigenlijk schandalig om te zien hoe Mourinho met dat geweldige spelersmateriaal speelde tegen Barcelona"

wat je niet vertelt is dat busquets op vieze manier motta rood aansmeerde en inter 70 minuten met 10 man kwam te staan in nou camp.

2 april 2019 om 20:42

@crmadrid7

ze kropen door het oog van de naald door de laffe tactiek van de coach. als jij met je rug tegen de goal gaat hangen tegen Barca is dat niet echt handig want die gaan dan 90 minuten tici taca op jou helft staan spelen en dan kom je niet meer onder de druk uit. juist tegen zo een team moet je niet te ver naar achteren gaan voetballen en proberen de opbouw te verstoren. het domste wat je kan doen tegen zo een ploeg is hun lekker laten rond tikken zonder er wat te proberen aan te doen. achteraf zijn ze echt heel goed weggekomen

2 april 2019 om 20:47

Ze speelden wel met 10 man in Camp Nou he ! Dan kan ik die instelling zeker begrijpen. Aanvallen tegen het beste Barcelona ooit met een man minder en een voorsprong die je moet verdedigen is zelfmoord en een manier om jezelf te vereeuwigen als meme op elke voetbalforum en pagina ooit.

2 april 2019 om 20:49

japie aka "ze kropen door het oog van de naald door de laffe tactiek van de coach. als jij met je rug tegen de goal gaat hangen tegen Barca is dat niet echt handig"

je hebt de wedstrijd niet eens gezien, blijkt wel

2 april 2019 om 20:59

@fildabuuni

volgens mij waren het 2 wedstrijden

2 april 2019 om 21:09

Geloof je jezelf wel Japie? Leg jij even de CL winnaar uit hoe hij het beter had kunnen doen! Beetje ongeloofwaardig niet?

2 april 2019 om 21:39

@feelingood

waarom zou ik mezelf niet geloven. jij wil dus zeggen dat elke wedstrijd ooit waarin een bepaald team heeft gewonnen dat ook volledig terecht was en dat er nog nooit een team onterecht een wedstrijd heeft gewonnen tegen de verhoudingen in?

dat hij de Champions League vervolgens won is een prima prestatie maar dat had ook wel voor een heel groot deel met de kwaliteit van zijn spelersmateriaal te maken. Mourinho verdiend daarvoor ook wel de credits maar we moeten niet gaan doen of Inter toen doorging tegen Barcelona door een tactisch plan van de trainer want er was totaal geen tactiek te ontdekken in die twee wedstrijden van Inter tegen Barca. het was puur overleven

2 april 2019 om 23:00

Vertel ook ff hoe Inter van 0-1 achterstad terug kwam tot 3-1 en Barca scheelt wegtikte thuis.
En vergeet ook niet erbij de smerige actie van Busquets niet.
Mensen zoals jij hebben dikke plaat voor hun kop

2 april 2019 om 23:10

@arsenal19

ik vind Mourinho een aanfluiting voor de voetbalsport. voor miljoenen aan kwaliteitsspelers kopen aan spelers en dan voetbal je als een promovendus die tegen degradatie speelt.

met het spelersmateriaal waar hij mee heeft mogen werken in zijn carriere hadden genoeg andere coaches waarschijnlijk ook wel prijzen gepakt en dan waarschijnlijk had dat dan iig nog een beetje op voetbal geleken

2 april 2019 om 23:12

een plaat voor mijn kop? wie weet. het is iig wel opvallend dat iedere keer als iemand Mourinho een goede coach noemt ze meer als 10 jaar terug in de tijd moeten om hun punt te maken. dat zegt wel gelijk iets over zijn recentere prestaties als coach

3 april 2019 om 02:43

Echt totaal niet waar dat Inter 90mins alleen maar heeft staan tegenhouden...kijk het er nog maar eens op na. Waren delen van de wedstrijd waar Sneijder en co Barca dol tikten..

4 april 2019 om 00:08

Dat waren stuk voor stuk wereldtoppers hoor? Weet niet van jouw. Guardiola Ronaldinho ook bij het grofvuil gezet. Inter hoorde toen gewoon bij de top hoor

2 april 2019 om 19:54

Beste trainer? Zijn formule werkte toen trainers nog niet zo inventief als nu zijn. Laatste jaren achterhaald en vooral onnodig gefrustreerd imo.

2 april 2019 om 19:57

je doet alsof michels, trapattoni, beckenbauer, cruijff, heynckes, capello, sacchi er geen reet van kunnen

2 april 2019 om 19:58

@fildabuuni

Jij doet alsof jouw mening een feit is en bovendien overschat je de rol van een coach nogal in dit topic...

2 april 2019 om 20:46

Dat zeg ik niet. Ik zeg alleen dat die formule toen wel werkte, niet dat de namen die jij noemt er niks van kunnen of konden.

2 april 2019 om 19:57

Wat een onzin. Mourinho heeft het gewoon niet goed gedaan. Los van het feit dat ze onder Solksjaer nog steeds regelmatig lelijk voetbal spelen, zijn de resultaten beduidend beter.

Overigens hoefde Mourinho helemaal niets op te ruimen. Hij kreeg Pogba, Lukaku, Sanchez en noem ze allemaal maar op, maar geen 1 speler is beter gaan spelen onder zijn leiding. Ook staat Mourinho erom bekend dat hij zich na twee seizoenen onmogelijk heeft gemaakt bij de selectie.

2 april 2019 om 20:11

de resultaten onder solksjaer zijn beter omdat mourinho is gesaboteerd. heb je het elftal geanalyseerd dat jouw louis achterliet. rojo, schweinsteiger, daley blind etc.
mourinho heeft prijzen gepakt in zijn 1e jaar, deed het goed in zijn 2e jaar maar had te maken met het grote geld en betere clubstructuur van city

2 april 2019 om 20:17

Je hebt echt een rare manier van discussieren. Het komt niet bepaald slim over. Ten eerste: Mijn Louis van Gaal? Ik heb weinig met de man. Ten tweede: Een Europa League is een aanfluiting als je de rijkste club op aarde bent en een peperdure selectie onder de hoede hebt. Verder heeft elke club te maken met het grote geld en clubs als City tegenwoordig. Daarin is Manchester United geen uitzondering. Zowel van Gaal als Mourinho hebben ondermaats gepresteerd (dan zwijg ik nog over Ed Woodward).

2 april 2019 om 20:27

liever een europa league winnen dan kansloos in de 2e ronde CL tegen monaco eruit vliegen nadat je 200 miljoen hebt gespendeerd. zie de feiten onder ogen.

2 april 2019 om 20:34

@fildabuuni

voor een club als United betekend het winnen van de Europa League ongeveer hetzelfde als de Knvb beker winnen voor een Ajax. dat is een schamele troostprijs

United wil een rol van betekenis spelen in de Champions League. de Europa League winnen vinden ze daar allesbehalve een imponerende prestatie. al helemaal niet in de wetenschap wat er aan spelers is geinvesteerd

volgens mij vloog United er onder Mourinho overigens ook gewoon uit tegen het veel minder vermogende Sevilla in de Champions League

3 april 2019 om 14:13

@fildabuuni

Wie heeft het over Monaco of de club die door hen is uitgeschakeld? Ik heb het over Manchester United en Mourinho. Jij bent diegene die de feiten niet onder ogen ziet, want je komt met argumenten die werkelijk niets met de discussie te maken hebben.

Alleen al het argument dat Manchester United te maken had met het grote geld, terwijl de club structureel bij de top 3 hoort van clubs die het meeste uitgeven in de afgelopen jaren. Hoe kun je dat dan als argument gebruiken?!

2 april 2019 om 22:13

Oh jee, daar heb je er weer zo eentje. Geschiedvervalsing noemen we dat. Pogba is aangetrokken door Mourhino. Ik herhaal, Pogba is aangetrokken door Mourhino.

Mourinho worstelde met zijn eigen laffe speelstijl bij United

2 april 2019 om 19:54

Welnee... een coach is precies zo goed als zn materiaal. Guardiola zou hier ook niets van kunnen maken.

2 april 2019 om 20:05

een coach is zo goed als zijn materiaal op het moment dat hij logische beslissingen neemt. niet als hij zijn beste spelers rare taken laat uitvoeren, op verkeerde posities neerzet of zelfs op de bank posteert. je selectie gaat niet naar hun kwaliteiten presteren als je een miljoenenselectie hebt die nog verdedigender speelt als een degradatiekandidaat

2 april 2019 om 20:02

Moet hij dan aanvallend voetbal gaan spelen met een kwetsbare verdediging en een statisch middenveld? Dan hadden ze nu waarschijnlijk nog minder punten gehaald.

2 april 2019 om 20:06

@sirius

aanvallend voetbal is geen must, behoudend voetbal mag best maar anti voetbal spelen waar zelfs je aanvallers constant op je eigen helft staan dat is weer het andere uiterste

je ziet zelf ook denk ik dat Pogba en Rashford veel beter presteren sinds het vertrek van Mourinho

2 april 2019 om 20:11

Absoluut en je slaat de spijker op z'n kop, maar je weet wat je binnenhaalt met Mourinho. Laat ik het zo stellen: De meeste clubs weten wat ze binnenhalen met Mourinho, maar sommige clubs raken in paniek, lijden aan een 'korte-termijn-visie' en worden wanhopig. Manchester United is er daar 1 van.

2 april 2019 om 20:16

@sirius

dat ben ik wel met je eens. dat zag je al toen Van Gaal clubiconen mocht dumpen voor een paar nikszeggende hulptrainers en vervolgens idd weer meer het aanstellen van Mourinho. je weet sowieso dat die laatste geen lange houdbaarheidsdatum heeft als je kijkt naar zijn CV

3 april 2019 om 14:19

Daarom is het ook van essentieel belang dat de club op zoek gaat naar een technisch directeur met een goed CV die een bepaalde visie voor ogen heeft.

Echter zijn er nu steeds sterker wordende geruchten dat Marcel Bout of de hoofd-jeugdopleidingen doorgeschoven worden, terwijl het huidige transferbeleid van Manchester United overduidelijk faalt.

Marcel Bout is dus zelf voor een best groot deel verantwoordelijk voor het falen en de hoofd-jeugdopleidingen heeft waarschijnlijk niet eens een heel groot netwerk. Dan is het duidelijk dat het vanaf helemaal bovenin al slecht gaat en dat vloeit door naar het technische beleid en de selectie.

Kan me goed voorstellen dat hij de klik met bepaalde spelers kwijtraakte en dat er dit soort incidenten waren met bepaalde spelers. In mijn optiek heb je dan gefaald als coach en had je eerder in moeten grijpen. Jammere daar aan is dat sommige trainers haast verplicht worden spelers op te stellen door het bestuur. United had het nooit kunnen verkopen als bijvoorbeeld Pogba uit de selectie zou zijn gezet om de actie van hierboven.

Overigens ook treurig dat spelers tegenwoordig zich maar wat graag boven de ploeg plaatsen met dit soort acties. Samen uit is samen thuis, dan stap je maar een paar uur later in je eigen rolls.

2 april 2019 om 20:14

Maar dan komt het beleid van de club ook om de hoek kijken. Een directeur met karakter staat dan achter z'n coach en ziet zelf ook in dat de desbetreffende speler een harde les nodig heeft. Ed Woodward is zelf het grootste probleem bij Manchester United waardoor eigenlijk alles binnen de club onzeker is (op sportief gebied), van het transferbeleid naar de machtspositie binnen een selectie.

2 april 2019 om 20:32

@sirius

ik heb Pogba de laatste tijd toch een paar fenomenale wedstrijden zien spelen hoor en voor zover ik kan beoordelen heeft Solskjaer geen enkel probleem met Pogba zijn mentaliteit of instelling

3 april 2019 om 14:06

Ik had het dan ook over Mourinho en Pogba. Tenzij je zo goed bent als Ronaldo of Messi staat een speler niet boven de selectie en Pogba is lang niet zo goed als die twee. Nu weet ik niet of Pogba zich heeft misdragen, maar ik haal het aan aan de hand van het voorbeeld van Lw88.

Het ligt natuurlijk weer aan de speler(s) hè. Lekker man Mourinho.

Je moet een speler goed screenen voor je er 100 miljoen voor neerlegt. En een manager ook voor je hem 30 miljoen per jaar betaald. Nu had je twee idioten.

2 april 2019 om 20:05

De eerste persoon die de vinger precies op de zere plek legt. Zowel Mourinho als Pogba waren/zijn niet geschikt voor het huidige Manchester United. Het is totaal niet verrassend dat het botste tussen deze twee heren. Verder overschatten beide heren elkaar ook nogal en dat helpt de situatie ook niet.

2 april 2019 om 23:16

Zlatan en Mourinho ging anders wel goed en zijn ook twee grote ego's. Lukaku functioneerde in het begin ook gewoon prima en het lag zeker niet aan z'n motivatie om voor Mourinho te werken.

Spelers van deze tijd zijn over het algemeen gewoon veel softer en de aanpak van Mourinho is voor veel spelers te hard en iets te veel tegen het zere been.

3 april 2019 om 14:09

Het wil ook niet zeggen dat ego's niet met elkaar kunnen werken, want er zijn genoeg grote spelers die prima met Mourinho hebben gewerkt. Verder staat Lukaku ook niet bekend als een persoon met een enorm ego. Die vind ik persoonlijk best realistisch over komen.

Spelers van deze tijd zijn niet zozeer softer, maar hebben minder respect en een groter ego. Bij de ene gaat dat tot het extreme, bij de ander is het meer oppervlakkig.

Beide partijen zullen wel fouten gemaakt hebben. Pogba hoor je vaker dat hij nogal megalomane trekjes heeft en Mourinho heeft natuurlijk ook de nodige vreemde acties uitgehaald. Beide echte toppers in hun vakgebied maar allebei met een gebruiksaanwijzing.

2 april 2019 om 23:18

Exact. Beide zijn schuldig. Maar wat ik wel kwalijk vind is dat Pogba opeens veel beter ging spelen toen Mourinho weg was. Dat had echt niet alleen maar met de tactiek te maken of dat hij iets meer verdedigend werk moest leveren onder Mourinho tov Ole.

Even afgezien van de matige prestatie van Mourinho bij Manu zal hier toch niemand verbaasd over zijn..pogba leek zich na zijn transfer opeens een van de absolute grote namen te vinden (naast de bekende twee en zeg Neymar) en ging zich daar ook op het veld naar gedragen. Te veel jammere pogingen om de grote spelmaker uit te hangen terwijl daar helemaal zijn kracht niet ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren