Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mossou ziet ‘grootste miskoop uit de geschiedenis van het voetbal’ bij United

Laatste update:

Sjoerd Mossou is allesbehalve enthousiast over het spel van Antony sinds de buitenspeler voor Manchester United uitkomt. Dat schrijft de journalist in zijn column namens het Algemeen Dagblad. Mossou classificeert de 23-jarige Antony zelfs als 'de grootste miskoop uit de geschiedenis van het voetbal'.

"Aan de Braziliaanse buitenspeler zal geen sterk verhaal blijven kleven, maar wél een handvol internetmemes, van die korte komische filmpjes van een handvol seconden", steekt de columnist van wal.

"Afgelopen dinsdag (in de Champions League, red.) kwam er in die serie weer een nieuw clipje bij: wederom zie je Antony aan de zijlijn allemaal volstrekt nutteloze overstapjes maken en trucjes uithalen, deze keer tegenover tegenstander Alphonso Davies van Bayern München. Antony gooit driftig zijn heupen los, oogt als een soort dronken Cristiano Ronaldo en ziet de bal even later knullig over de zijlijn hobbelen."

Volgens Mossou heeft de directie van Ajax nog 'maandenlang' gelachen om het feit dat Antony voor een bedrag van 95 miljoen euro de overstap naar United maakte. "Antony is de grootste miskoop uit de geschiedenis van het voetbal", besluit de journalist van het AD.

United nam de Braziliaan in de zomer van 2022 over van Ajax. Op dat moment had Antony twee seizoenen in de Johan Cruijff ArenA achter de rug, nadat de Amsterdammers hem voor ruim 15 miljoen euro hadden gekocht van São Paulo.

Sinds zijn overstap naar Manchester kwam de vleugelspits 61 keer in actie namens the Red Devils. In die wedstrijden maakte hij 8 doelpunten en was hij 3 keer de aangever. Dit seizoen staat de teller na 17 optredens op 0 goals en assists.

Antony was enige tijd in opspraak in Engeland en Brazilië, nadat hij beschuldigd werd van het mishandelen van zijn ex-vriendin. Om die reden werd de vijftienvoudig international aan het begin van dit seizoen enkele weken buiten de selectie van United gehouden, alvorens hij eind september weer aansloot bij de groep van manager Erik ten Hag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hazard naar Real Madrid voor 140 miljoen blijft de grootste miskoop in de geschiedenis van het voetbal. Dus die titel heeft die niet. Maar het is wel een van de grootste miskopen in de Premier League. Echt treurig dat een vleugelspeler nog niet eens de kwaliteiten heeft om een mannetje te passeren. Zeker voor een Braziliaan is dat toch wel gênant.

16 december 2023 om 11:42

Het was een betere titel geweest de grootste miskoop van united zonder aanhalingstekens. Ik vond Anthony bij ajax al niks bijzonders hebben.

16 december 2023 om 11:49




Ik denk dat echt ongeveer iedere aankoop op misschien Fernandes, L. Martinez en Ronaldo in de post SAF-tijdperk als miskoop kan worden beschouwd. Even wat namen uit mijn hoofd

Van de Beek
Di Maria
Falcao
Maguire
Sancho
Varane
Alexis Sanchez
Schweinsteiger
Memphis

En dan nog namen als Pogba en Lukaku die veel te veel hebben gekost en totaal niet aan het prijskaartje hebben voldaan. En dan nog de recentellijk aangetrokken spelers als Onana, Mount, Antony, Hojlund en Casemiro die ook nog niet hun oude niveau aantikken maar samen wel bijna 400 mln hebben gekost.



16 december 2023 om 11:50

Di Maria was ook een ongelofelijke flop uiteindelijk.

16 december 2023 om 11:53

Hahah weet jij wat de kwaliteiten van een rechts voor moeten zijn ? Flair Anthony is een van de beste rechts buiten geweest in Nederland de afgelopen 10 jaar

16 december 2023 om 11:58

Lukaku kun je toch geen flop noemen? Hij scoorde gewoon zijn doelpunten zoals hij overal deed, alleen kreeg hij teveel kritiek omdat de supporters nog in de waan waren dat ze een absolute topclub waren en hij niet genoeg scoorde. Ze zouden nu blij zijn mochten ze Lukaku hebben, gezien naar Hojlund die 0 doelpunten heeft in de PL of Weghorst vorig seizoen met 0 doelpunten in de PL.

16 december 2023 om 12:21

Di Maria begon fantastisch tot hij gezeik met van Gaal kreeg en daardoor zsm weg wilde bij united. Ik zou hem niet zo zeer tot flop rekenen.

16 december 2023 om 12:25

Gezeik met LvG? Volgens mij ging hij weg omdat hij zich niet veilig voelde nadat er bij hem werd ingebroken.

16 december 2023 om 12:55

Onzin JaxiActie. Iedereen liet zich inpalmen door die nutteloze trucjes, overstapjes en balletjes achter het standbeen. Hij kwam zelden iemand direct voorbij en zijn rendement was drama. Zwaar overschat en over het paard getild mannetje is het.

16 december 2023 om 13:17

@lierse,

Het is bij Di Maria niet helemaal uitgekomen bij United dat klopt. Hij was anders bij Benfica (laatste jaar) en bij Real Madrid lekker op dreef voordat hij naar United ging.

Ik denk dat Antony zijn maatje gewoon mist. Mazraoui!! Wat een koppels was dat zeg. Door Nous heeft Antony de transfer naar United bezorgd. Nu met Dalot de renpaard ondersteund Antony totaal niet. Wan-Bissaka doet dat wel regelmatig omdat hij ook altijd voetballend wilt oplossen. Zet daar een voetballende back achter Antony en je krijgt hem aan de praat. Het is gebleken dat hij zijn man niet kan passeren. Moet hij het hebben van een combinatie om in de vrije ruimte te lanceren. Een bal geven naar Antony zoals renpaard Dalot en toekijkend wat hij doet en beetje plichtmatig overlappingen helpt daar niet echt mee. Hij moet een back hebben die de combinaties, overlappingen binnendoor, buitendoor etc

16 december 2023 om 13:27

Nee kwaliteiten van een rechtsvoor zouden scorend vermogen, assists en acties moeten zijn. Antony heeft serieus op een paar keer na nog nooit iemand uitgespeeld in de PL. Elke keer kapt hij terug en past hij de bal terug of zijwaarts. Geen enkel rendement. Ook bij een Ajax dat domineerde in de zwakke eredivisie, had hij al amper rendement.. we zullen anders de rechtsback de schuld gaan geven dat Antony er niks van bakt.

16 december 2023 om 13:38

1 van de beste van Nederland? Echt totaal niet. Veel te weinig rendement daarvoor.

17 december 2023 om 05:53

Vind je dat echt? Of alleen omdat hij bij Ajax vandaan komt? Antony heeft z'n carrière vooralsnog aan ten Hag te danken. Geen enkele andere manager had hem naar Man U gehaald. Want ook bij Ajax was het vaak meer blaffen dsn bijten.

Had soms leuke acties, maar als je het dan vergelijkt naar rendement? In een Ajax dat op dat moment gewoon veel beter was dan de rest van de competitie.

16 december 2023 om 11:46

Ben ik het eigenlijk niet mee eens. Hazard speelde een fantastisch seizoen voordat hij naar Real ging en had het seizoen daarvoor een geweldig WK gespeeld. Dat zijn allemaal factoren die een dergelijke transfersom rechtvaardigen.

Antony heeft eigenlijk helemaal niks gepresteerd om een transfersom van 100 miljoen te rechtvaardigen.

16 december 2023 om 11:48

Hazard heeft bij Real amper gespeeld. Antony kan tenminste spelen. Maakt me weinig uit wat ze daarvoor hebben gepresteerd. Het gaat om zijn tijd bij Real en dat is gewoon een regelrechte ramp. Een speler van 140 miljoen die geen éã©n officiã«le Clasico heeft gespeeld in 4 jaar tijd, zegt genoeg voor mij over Hazard.



16 december 2023 om 11:53

Antony heeft gewoon de kwaliteiten niet. Hazard was gewoon continu geblesseerd.

Als je dan aan mij vraagt wat erger is.
1. Een speler kopen voor 100 miljoen die het talent niet heeft en nooit zal hebben.
2. Een speler die het talent bewezen heeft maar door pech zijn carrière ziet eindigen in een flop.

Dan vind ik de eerste aankoop een veel grotere miskoop. Die was namelijk te voorzien. Die tweede niet.

16 december 2023 om 12:03

Het gaat toch om de slechtste aankoop? Niet om de op voorhand meest onbegrijpelijke. Dan kan je Hazard moeilijk overtreffen. Antony doet het ook dramatisch, maar die heeft in ieder geval nog de kans om het enigszins goed te maken.

16 december 2023 om 12:07

Dat draagt voor mij bij aan de bepaling van een slechte transfer.

16 december 2023 om 12:10

Het is erger als je grote verwachtingen hebt van een speler die het daarvoor heeft laten zien en daarna gigantisch flopt. En ook toen die geen blessures had was die niet eens goed genoeg als wissel onder Ancelotti. Zegt genoeg dat Brahim Diaz meer minuten al heeft dan Hazard vorig seizoen. Nogmaals wat er vooraf aan gaat maakt mij niks uit. Het gaat om zijn periode bij Real Madrid.

16 december 2023 om 12:12

Ja dat is allemaal na die blessures. Net voor de blessure tegen PSG begon hij zijn draai te vinden.

16 december 2023 om 12:26

Winennde goal tegen Barca EL knock-out fase, belangrijke goal tegen Arsenal bij z’n debuut. Noem eens een paar hoogtepunten van Hazard op bij Real Madrid? Vind Antony trouwens niet eens slecht spelen vaak, alleen heel weinig rendement

16 december 2023 om 13:00

@lierse1997

Ja dat is waar, maar het leek wel alsof Eden Hazard na zoveel blessures het zich niet meer boeide om het nog waar te maken. wat ik persoonlijk erg jammer vindt hij was met Neymar samen de beste linksbuiten ter wereld een paar jaar geleden.

16 december 2023 om 14:13

Denk dat jij herhalingen kijkt van Antony in de eredivisie

16 december 2023 om 14:49

Kom nou Lierse… vooraf was de transfer van hazard te begrijpen maar in welke wereld is Antony een grotere miskoop? Heeft minder gekost, nu al meer geleverd (lang niet genoeg om zijn prijskaartje te verantwoorden maar goed) en kan nog steeds voor een degelijke som verkocht worden. Hazard kostte 110-130 miljoen voor pakweg 20 volledige wedstrijden alle minuten bij elkaar opgeteld, 3-4 goals en nog eens 100 miljoen salaris op de koop toe om vervolgens gratis te vertrekken.

200+ miljoen voor 4 goals. En jij denkt een grotere miskoop te kunnen vinden?

16 december 2023 om 14:55

Omdat je bij de ene het vooraf al wist. Bij de andere heb je pech gehad.

17 december 2023 om 07:26

Lierse, je probeert je nog al aparte standpunt met huid en haar te verdedigen. Onzin dat je het bij de een al wist, je weet het tenslotte nooit. En een speler die meer gekost en minder geleverd heeft is normaal gesproken een grotere flop, dat hij daarvoor uitstekend presteerde staat daar los van.

16 december 2023 om 11:54

Hazard was destijds geen slechte aankoop. Bij Antony wist je vantevoren al dat het niks ging worden.

Ik denk dat Antony de titel slechtse aankoop ooit prima verdiend heeft.

Er is overigens ook geen 140 miljoen betaald voor Hazard hoor. 100 miljoen vast bedrag plus bonussen, die ongetwijfeld lang niet allemaal behaald zijn.

16 december 2023 om 13:07

Mispak je niet op die bonussen. Doelpunten gescoord of wedstrijden gespeeld zijn vast niet uitbetaald maar Madrid heeft in die jaren wel de titel, de copa en de cl gewonnen. Dat soort prijzen staan doorgaans ook bonussen voor in de overeenkomst.

16 december 2023 om 13:25

Denk dat je daar rustig 10/20 miljoen voor extra betaald

16 december 2023 om 11:56

Hazard is uiteindelijk een miskoop geweest maar was totaal geen onlogische aankoop destijds. Hazard bij Chelsea is nog steeds een van de beste spelers die ik ooit heb mogen aanschouwen. De enige van dit tijdperk die vergelijkbaar is met Messi imo. Ongrijpbaar en dat in de PL

16 december 2023 om 12:57

Ik heb maandenlang gedacht dat het een groot complot was: Ten Hag ging naar United, maakte de afspraak dat hij Antony zou kopen voor 80 miljoen teveel en dat hij na een half jaar ontslagen zou worden en dan terug zou keren naar Ajax. De makkelijkste 80 miljoen ooit verdiend.

16 december 2023 om 13:03

Bij hazard kan je nog verantwoorden dat hij een vd beste van de PL was. Anthony is leuk in de eredivisie maar zoals verleden bewijst, is dat totaal geen garantie voor succes in welke andere competitie dan ook

16 december 2023 om 13:22

Nou ja ondanks al zijn blessureleed heeft Hazard het alsnog beter gedaan in de potjes die hij wel fit was dan Antony tot dusver bij United.

Ik vind Martial erger om eerlijk te zijn. Sancho is ook een miskoop.

16 december 2023 om 11:57

Martial zit nu op een zijspoor, maar heeft toch ook goede seizoenen en wedstrijden gespeeld. Antony heeft 0,0 laten zien en heeft geluk dat Ten Hag trainer is, want anders zat hij allang al op de tribune.

16 december 2023 om 13:01

@marocberkane

Antony heeft maar 1 goeie wedstrijd gespeeld. en dat was tegen Barca vorig seizoen in de Europa League toen liet hij als invaller leuke dingen zien maar daar stopt het ook gelijk bij.

United moet hem gewoon zsm lozen want hij zorgt ook voor veel onrust binnen de club.

16 december 2023 om 12:07

Heh hoe dan? Martial heeft zijn verwachtingen niet waargemaakt maar toch een paar aardige seizoenen gehad met zelf een goed seizoen waar hij 17 keer scoorde in de PL. Hoe kan je die dan boven Antony plaatsen op de fail scale?

16 december 2023 om 13:35

Dan heb je er geen kaas van gegeten, Martial heeft erg wisselvallig gespeeld en is ook misbruikt onder Solsjkaer (moest spelen met blessures) en kostte 60 miljoen. Dan antony met z'n 100 miljoen ook nog eens irritant gedrag op en buiten het veld wat leid tot imagoschade + 0 rendement + 40 miljoen ten opzichte van Martial, maakt hem een vele malen grote miskoop

Populistisch geleuter joh van ons aller Sjoerd *gaap gaap , beetje zeiken omdat Ajax 100 mil krijgt voor hun spelers en De AD vriendjes van Feyenoord genoegen moeten nemen met 30+- *gaap gaap Anthony is Braziliaan international speelde Dortmund en de rest stuk in de CL tuurlijk zit daar een prijs aan dus niet mauwen jongies

16 december 2023 om 11:55

Het is een speler die in de Eredivisie al niet echt wekelijks uitblonk en met matige statistieken. Dan is het eigenlijk een heel logisch gevolg dat de Premier league te hoog gegrepen is voor hem.

16 december 2023 om 11:58

Menig club zal blij zijn dat jij een simpele reaguurder bent en geen technisch directeur.

16 december 2023 om 12:22

Speelde de rest stuk in de CL? Bedoel je Besiktas en Sporting?

16 december 2023 om 12:46

Heb je Antony zien voetballen de afgelopen 1,5 jaar. Dat is gwn een draaimolen van 100mil. Komt helemaal voorbij en heeft totaal geen rendement.

16 december 2023 om 13:06

Eerst populisme vergapen en vervolgens een schoolvoorbeeld geven, lekker joh!

16 december 2023 om 14:56

Misschien moet jij even je grote neuzenmuil houden, engnek

16 december 2023 om 23:18

Helemaal eens jaxi. Deze man is een typische ajax hater die het moet verschuilen voor zijn journalistieke “objectieve” positie. Dat anthony niet rendeert is duidelijk net als menig speler daar. Denk dat orive meespeelt maar ik wil het wel zien als het gaat swingen.

17 december 2023 om 13:55

Hoezo populistisch? Het is toch ook gewoon een miskoop en een kutspeler. Bakt er helemaal niks van bij United en kostte 100 miljoen. Mag natuurlijk weer niet gezegd worden over spelers met een Ajax verleden. Je moet iedereen van Ajax heel erg goed vinden hier anders ben je een hater of zo.

Denk dat dit ook in het nadeel van Ajax kan zijn. Clubs zullen minder snel geneigd zijn om grote bedragen te geven als ze naar deze transfer kijken. Bij Antony speelde, los van het feit dat Ten Hag hem goed kende, de transfers van Frenkie en de Ligt een grote rol om zo’n hoog bedrag te rechtvaardigen. Maar dit lijkt zelfs een beetje op oplichting, net een tweedehands auto die vol met mankementen zit..
Wel straf dat hij nooit zijn mannetjes voorbij komt en dan zo gefrustreerd Doku proberen te blesseren.. Die constant zijn mannetje voorbij raakt..

16 december 2023 om 12:09

Dit soort bedragen zijn ook de uitzondering niet de norm, bij Ajax zullen ze er niet wakker van liggen zolang er toch minimale bedragen van 30-40M binnenkomen en zodra er PL clubs bij zijn betrokken is dit toch wel het standaard openingsbod voor de meeste spelers tegenwoordig los van kwaliteit.

16 december 2023 om 12:16

Ja klopt wat je zegt, maar als Antony echt een hit werd zou je toch vaker die bedragen krijgen. Nu ga je idd die 30-40 miljoen wel krijgen voor jouw toppers.

16 december 2023 om 14:21

Wat heeft Ajax te maken met de prestaties van Anthony nadat hij vertrokken is? Manchester United is een ploeg die al enkele seizoenen hopeloos en stuurloos op zoek is naar een uitweg uit de malaise.
Ajax wilde Anthony niet verkopen, maar toen United besloot te voldoen aan de belachelijke afkoopsom konden ze natuurlijk geen nee zeggen. Die wisten allang dat Anthony dat geld nooit waar zou zijn, maar je zegt geen nee tegen 100 miljoen.
United heeft zichzelf opgelicht als je het mij vraagt.

Die titel mag hij bij United delen met Sancho, Lukaku, Sanchez,pogba,martial en nog wat anderen die ook miskopen zijn maar iets minder kosten. Maarja ook niet heel verrassend dat het er zoveel zijn bij United wat standaard teveel betaald, denk ook niet dat er verder is gekeken dan wat CL highlights van Antony want in de Eredivisie zag je dezelfde tekortkomingen.

16 december 2023 om 12:08

Die hebben allemaal (buiten Sancho) minder gekost en meer gepresteerd.

16 december 2023 om 12:16

Kijkend naar de contracten van sommige spelers/ salarissen en wat ze daarvoor hebben laten zien dan valt dat nog te betwisten, dan is Antony hard op weg maar nog niet de slechtste qua prestatie.

16 december 2023 om 12:27

28 doelpunten in 66 wedstrijden kun je toch geen flop noemen? Dan loop je bijna 1 op 2

Is dit dezelfde Mossou die eergisteren zei dat het overdrijven van Van Der Vaart (Ajax spelers niveau Excelsior) lariekoek is?Allemaal een pot nat. Alles overdrijven voor een headline.

16 december 2023 om 16:49

Naast Hazard naar Real is hij opzich denk ik wel de grootste miskoop ooit toch?

16 december 2023 om 18:39

Ik zag ‘m laatst tegen Chelsea weer eens een hele wedstrijd en hij was wel echt een van de betere van het veld. Voor 100 miljoen moet je gewoon iemand hebben die er meteen staat maar ik zou hem zeker in zijn tweede jaar nog niet als op een na grootste miskoop ooit noemen.

Ook een beetje de vraag welke maatstaf je gebruikt. Bandé bij Ajax was 8.25 miljoen en na 0 minuten gratis vertrokken. Is het slechter als Antony na pak en beet 3 jaar 100 wedstrijden 15 goals voor 30 miljoen vertrekt? Je verliest veel meer geld maar United heeft ook veel meer geld als Ajax.

Hazard veruit. Antony is ook een blunder geweest ja

Ten Hag is een goede manager, maar moet geen inspraak hebben in het aankoop beleid. Antony, Hojlund. Daar is echt veels te veel voor betaald. Vooral Antony zag iedereen die niet door een roze ajax bril keek al aankomen. One-trick pony met hele nare maniertjes die nu lekker door de mand valt. Bij Ajax lachen ze zich inderdaad dood om die 95 miljoen.

Mensen die nog steeds Anthony met een h schrijven.. kun je dan niet lezen?

Scam van 100 miljoen, meer is het niet.

Ja, Sjoerd, je vind Ajax stom en zoekt van allerlei ingangen om dat te ventileren en je frustratie te uiten. Jammer dat je er een podium voor krijgt, maar goed.

16 december 2023 om 15:23

Want jij vind Antony wel dat geld waard? Dat hij bij Ajax heeft gespeeld, betekent niet dat men niet meer kritisch op hem mag zijn .

Pff grootste miskopen ooit. Eden Hazard wordt al genoemd. Andy Carroll? Of hoe heette die gast? Winston Bogarde? Georges Mikautadze? Grootste ooit is een beetje stoken. Ik zie Antony beter spelen dan Sancho en Martial elke keer dat ik United kijk. En aan Maguire kan je ook wel zien dat een afgeschreven speler het ook weer kan oppakken. Maar voorlopig is er veel te veel voor hem betaald en heeft hij veel te weinig rendement bij United.

Hij is een enorme miskoop maar wat hem tot een miskoop van het decennium maakt is zijn ietwat arrogante basishouding en zijn typische manier van spelen. Dat uitdagen en een beetje treiteren van je tegenstander is mooi als het lukt maar wordt clownesk als het niet lukt. Het niet kunnen veranderen als het keer op keer niet lukt zegt iets over beperkte vaardigheden maar ook het tactisch inzicht van een oude schoen. En dat allemaal voor 100 miljoen.

Denk toch eerlijk gezegd dat de grootste miskoop ooit in het voetbal Eden Hazard is. Tussen de 130/140 miljoen euro’s betaald voor een speler die in 4 jaar tijd niks heeft laten zien. Hij heeft niet eens 1 keer een El Classico gespeeld. Zelfs Thomas Gravessen heeft een El Classico op zijn naam.

Kom op VZ, het mag allemaal wel wat positiever. Waarom toch elke keer zo negatief door dit als miskoop van Utd te bestempelen? Je kan ook omdenken en dit 'de beste handelstransactie van Ajax' noemen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren