Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mossou wijst nieuwe Ajax-aanvoerder aan: ‘Iedereen is het eens over Bergwijn’

Laatste update:

Sjourd Mossou vindt dat Steven Bergwijn niet veel langer de aanvoerder van Ajax moet zijn. Dat vertelt hij in de AD Voetbal Podcast. De journalist verwacht dat John van 't Schip de band van de aanvaller gaat afpakken.

“Dat is de eerste maatregel die hij moet nemen. Dat kan bijna niet anders", spreekt Mossou zijn verwachtingen uit. Volgens hem doet Van 't Schip er verstandig aan om bij zijn aantreden een andere captain aan te wijzen.

"Iedereen is het er over eens dat Bergwijn geen aanvoerder moet zijn", is de AD-journalist stellig. "Wellicht was het een slim trucje om hem te motiveren en was er hoop dat het kwartje zou vallen."

Het tegendeel bleek waar, aldus Mossou. "Hij is een last geworden, een zak aardappelen op de rug. Ik vind Josip Sutalo ook niet geweldig, maar hij is nog een logischere aanvoerder dan Bergwijn."

In zijn eerste maanden bij Ajax leek Bergwijn nog een succesvolle aankoop te gaan worden. De buitenspeler scoorde acht keer in zijn eerste zeven wedstrijden voor de ploeg en de Amsterdammers floreerden. Daarna begon zowel Ajax als Bergwijn aanzienlijk slechter te presteren.

"Het is onvoorstelbaar hoe hij is weggezakt", vervolgt Mossou zijn betoog over de duurste Ajax-aankoop aller tijden. "Zeker voor een speler van dertig miljoen euro. Dat is al heel erg lang, heel erg pijnlijk."

Ajax nam Bergwijn in de zomer van 2022 voor ruim 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur, waarmee hij in één klap de recordaankoop werd. De flankaanvaller speelde sindsdien 55 wedstrijden voor de huidige nummer zeventien van de Eredivisie, waarin hij 20 keer scoorde en 7 maal de aangever was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is maar 1 aanvoerder mogelijk en dat is Berghuis.

27 oktober 2023 om 12:49

Berghuis als aanvoerder lijkt me juist desastreus. Kerel is zo wisselvallig als de neten en als hij een slechte bui heeft (wat als het niet loopt nogal regelmatig het geval is), neemt hij iedereen mee in z'n chagrijn.

27 oktober 2023 om 13:31

Het is inderdaad de allereerste die zijn koppie laat hangen als het minder gaat. Dat je juist dan het team weet te motiveren i.p.v. geïrriteerd doen op het veld en gebaartjes maken, is echt cruciaal voor een aanvoerder.

27 oktober 2023 om 13:48

Precies. Niet Berghuis. Ajax heeft gewoon geen aanvoerders dus afpakken van Bergwijn is een loos statement. Je moet hem dan van de volgende ook weer gaan afpakken wanneer er een leider bijkomt. Daar moet Ajax eens naar op zoek, karakter. Onbegrijpelijk dat ze dan Blind, Klaassen én Tadic hebben laten gaan. Ook Tagliafico terughalen had op dit gebied beter geweest. 4 potentiële aanvoerders gewoon laten liggen in 1 jaar ..

27 oktober 2023 om 14:18

Ook overtredingen maken als het tegen zit deed hij bij ons ook

27 oktober 2023 om 14:40

Een overtreding maken om de rest ‘wakker te schudden’ is natuurlijk wel iets voor een aanvoerder. Alleen hij maakt hele andere overtredingen.

27 oktober 2023 om 15:14

Het zit in z’n koppie maar hij is ook net als Depay doorgeslagen in het trainen van zijn bovenlichaam. Zit zo 6-7 kg teveel aan spier. Heb je niets aan als buitenspeler, verliest alleen maar snelheid. CR7, Ibrahimovic, Haaland, Mbappe, Thierry Henry, Salah, Robben, Coman, Mane, noem ze maar op, ze zijn allemaal spijkerhard afgetraind, maar functioneel en niet opgepompt.

27 oktober 2023 om 12:50

Precies de enige die geen aanvoerder wil zijn.

27 oktober 2023 om 12:51

Qua verbale communicatieve vaardigheden zeker, intelligentie ook, maar heeft op andere vlakken ook wel de schijn tegen.

Ik zie eigenlijk ook geen andere kandidaten. Nog een gebrek aan de inkoopstrategie van Mislintat.

27 oktober 2023 om 12:52

Branco vd Boomen zou ook wel een goede zijn, mocht hij meer basis beginnen.

27 oktober 2023 om 12:52

En het ergste is dat hij alleen voor de camera laat zie een echte aanvoerder te zijn. Zoals hij zich in het veld gedraagt is ook niet goed. Daarbij schijnt hij zelf aangegeven te hebben dat hij niet wil.

27 oktober 2023 om 13:10

Berghuis heeft zelfkennis en heeft ook uitgesproken dat het aanvoerderschap niet bij zijn karakter past.
Van de Boomen of later Rulli lijken mij betere kandidaten. Sutalo vind ik zwaar tegenvallen, anders was die ook ok wel geschikt.

27 oktober 2023 om 13:16

Eens. Bergwijn voegt niets toe als aanvoerder. Overigens qua spel ook te weinig. Veel te wisselvallig.

27 oktober 2023 om 21:21

Ik denk dat het aanvoerderschap te veel druk geeft voor Bergwijn.
Hij is niet een speler die je belangrijk moet maken.
Die enorme som geld werkt ook niet mee. Dan verwacht je gewoon meer dan hij in zijn mars heeft.

27 oktober 2023 om 13:23

Berghuis als aanvoerder? Een aanvoerder moet persoonlijkheid hebben. Dat heeft hij verre van

27 oktober 2023 om 13:26

Deze hele discussie toont precies aan in welke desastreuze staat Ajax zich bevindt. We kunnen niet eens 1 persoon aanwijzen die aanvoerder zou moeten zijn.

27 oktober 2023 om 14:27

Misschien rouleren 😂
Dat doen ze bij de pupillen ook….

27 oktober 2023 om 13:41

Ja, totdat het hem niet zint als een trainer een beslissing neemt die hem niet aan staat. Dan gaat hij weer lopen saboteren. Als er dan ook nog een supporter hem of een collega uitscheldt begint hij er op te slaan. En tot slot schopt hij gefrustreerd een tegenstander doormidden waardoor hij rood krijgt en weer geschorst is.

Voordeel is wel dat hij zo lekker kan uitleggen in interviews dat het nooit aan hem ligt maar aan de trainer.

27 oktober 2023 om 15:04

Berghuis is de eerste die gaat saboteren en zelfcontrole verliest als het tegenzit

27 oktober 2023 om 18:55

Hoezo? Die met dat korte lontje? Lijkt me geen goed idee.

27 oktober 2023 om 21:19

Een aanvoerder moet wel positief coachen en dat is niet bepaald een kwaliteit van Berghuis.

Andere aanvoerder kiezen lijkt me verstandig. Maar dan is de vraag wie is een goede aanvoerder in dit huidige team. Eerlijk gezegd zie ik geen enkele leider in dit team. En kom niet aanzetten met Berghuis, dit is in mijn ogen juist de laatste persoon die je aanvoerder moet maken.

27 oktober 2023 om 12:49

Berghuis is juist de enige die in aanmerking komt voor de aanvoerdersrol. Geen idee waarom hij de laatste persoon zou zijn.

27 oktober 2023 om 18:56

Omdat hij zichzelf niet in de hand heeft misschien? Kort lontje?

28 oktober 2023 om 08:16

Want hij heeft ooit een rode kaart gehad bij Ajax?

27 oktober 2023 om 13:35

Bergwijn is de laatste persoon die je aanvoerder moest maken, daarna taylor en rensch. Daarna ongeveer elke aankoop behalve sutalo, daarna sutalo en dan komt berghuis. Maar hij wil de band niet

Tja, ik denk dat iedereen dit wel ziet. Maar wie moet je dan aanvoerder maken?

Pasveer had een optie kunnen zijn, maar die heeft geen basisplek. De rest is allemaal nieuw of niet geschikt.

Berghuis is in mijn ogen een optie, maar die wilt volgens mij zelf niet.

Ook wel heel bijzonder hoever Bergwijn is teruggevallen. Ik was oprecht blij dat hij bij Ajax tekende en hoe hij begon. Aankoopsom veel te hoog, maar presteerde de eerste wedstrijden wel goed.

Er zit totaal geen verrassing in wat Bergwijn doet, het is allemaal zo voorspelbaar elke actie opnieuw.
En wat hij er nou heel goed in, zoals in het verleden een Robben die naar binnen kwam. Dan werkt het nog, maar hij mist de kwaliteit.

27 oktober 2023 om 12:52

Er zijn geen opties. Zoals bekend wil Berghuis niet. Dus blijft er weinig tot niks over van je aanvoerderschap.

27 oktober 2023 om 13:30

Er zijn dus geen enkele geschikte leiders bij Ajax. Is direct duidelijk wat ze moeten halen in de winter.

27 oktober 2023 om 14:59

Dat is een ding wat zeker is. Alhoewel ik verwacht dat Satulo op termijn zeker wel een aanvoerder kan zijn. Alleen die heeft het nu erg lastig, al vond ik hem gisteren wel al wat beter dan voorheen. Hopelijk het begin van een stijgende lijn.

Rulli is misschien nog een optie zoals door onder andere @ryjuu benoemd. Al zit je weer met de taal.

28 oktober 2023 om 14:14

Ik zou kijken of je een type Stefan de Vrij kunt contracteren. Iemand die onbetwist in de basis staat. Op een positie in het veld waar je ook werkelijk kunt sturen. Iemand die loyaal, welbespraakt is en de talen kent. Een paar jaar ouder. Weet wat topvoetbal op het hoogste niveau vraagt, Daar bestaan er vast nog wel meer van maar hij is in ieder geval geschikt in mijn ogen.

Zodra Rulli is teruggekeerd zou ik hem de aanvoerder maken. Enige speler met ervaring, gepokt en gemazeld is en volgens mij ook wel over de juiste mentaliteit beschikt.

27 oktober 2023 om 12:58

Ik zou Berghuis doen. Wil hij niet? Verkoop hem dan maar. Waarom zou je dat niet willen, wat een onzin?

Rulli is een goede tweede optie inderdaad en Sutalo zou dan de derde optie zijn, mits hij Engels leert en/of goed gaat presteren...

Als hij in daden nu eens een leider/aanvoerder was, had het gekund. Maar momenteel verlang je terug naar spelers als Veltman bij dit huidige Ajax en de defensie.

27 oktober 2023 om 13:52

"ik zou Berghuis doen. "

Brrrr...

27 oktober 2023 om 14:19

Brrr....???

Goede, inhoudelijk, reactie.

27 oktober 2023 om 13:32

Rulli is inderdaad ook een goede optie! Kan achterin mooi de verdedigers aansturen. En heeft (WK) ervaring als international.

"ik vind Josip Sutalo ook niet geweldig, maar hij is nog een logischere aanvoerder dan Bergwijn."

Dan even een spoedcursus Servokroatisch voor alle spelers van Ajax, want Sutalo spreekt, zoals we inmiddels weten, geen andere talen.

27 oktober 2023 om 13:30

De taal van het voetbal is hij ook verleerd. Triest om te zien dat er geen leiders zijn en dat we deze zomer niet gewonnen hebben aan aanvallende koppers, vrije trap specialisten en spelers met een knap afstandschot. Daarnaast zijn we ook vergeten hoe je een combinatiespel speelt.

27 oktober 2023 om 13:33

Ik begreep later ook niet waarom Steijn hem aanvoerder had gemaakt in zijn eerste wedstrijd voor Ajax. Echt idioot, die man kan met niemand praten alleen zijn landgenoten en tegen fortuna speelde geen enkel landgenoot.

Tevens zegt dit genoeg over Sjoerd Mossou zijn inzicht.

Lijkt mij vrij simpel dat je iemand aanvoerder maakt die zich kan uiten in de media, voetballend 1 van de betere is, en teamgenoten kan oppeppen of schop onder hun hol kan geven.
Dan kijk je naar deze selectie en zie je veel nieuwelingen en sommige spreken niet eens Engels, ook vrij lastig om aanvoerder te maken.
Hato is te jong in mijn ogen. Dan kom je vanzelf bij Berghuis uit als de meest logische optie. Als je Nico terug had gehaald dan zou dat een goede zijn.

De enige aanvoerder in de huidige Ajax selectie is Berghuis. Die man heeft een eigen karakter, ballen, is al eerder captain geweest en weet wat er gevraagd wordt. Daarnaast kan hij wel meer dan 3 zinnen fatsoenlijk Nederlands eruit gooien, i.t.t. Bergwijn die bij iedere zin lijkt te moeten nadenken alsof het hem de grootste moeite kost...

Sutalo zou nog kunnen, gezien zijn ervaring. Maar de man spreekt geen Engels, geen Nederlands en hij zou alleen een captain kunnen zijn als hij in zijn daden dan zou spreken, maar ook daarin spreekt Josip momenteel niet. Nee, het is momeneel triest gesteld met de ervaring en leiders binnen Ajax 1.

Eigenlijk ook wel triest voor jonge talenten als Godts, Vos en Hato... Die waren zoveel beter af gewest onder een Tadic, Blind, Alvarez, Martinez en noem ze maar op.

27 oktober 2023 om 13:02

Berghuis of vd Boomen, die laatste zou ook weleens wat vaker de kans mogen krijgen. En dan niet als laatste middenvelder daar is hij verdedigend te zwak voor, maar op 8 een prima speler (zeker in combinatie met Forbs zijn snelheid). Mikautadze erin voor Brobbey en de goals komen vanzelf.

Branco is een geboren leider, beter dan Berghuis ook. Als je ziet hoe die zijn teamgenoten coacht.

Dan zit je alleen een beetje met de 6 positie. Ik ben benieuwd wat Mannsverk daar zou kunnen laten zien op een middenveld met vd Boomen en Berghuis. Desnoods zet je Medic of Sutalo daar even neer op 6 (in de Alvarez rol).

27 oktober 2023 om 13:08

Van den Boomen viel mij net ook inderdaad in. Mag ook wel één van de aanvoerders zijn. Nederlands, ervaring als captain bij o.a. Toulouse en goede trap.

Als je gewoon eens met V/d Boomen - Tahirovic gaat spelen (was in de voorbereiding best degelijk) en daarvoor Berghuis, heb je een goede kern.

Vos kan dan wel nog voldoende minuten krijgen als invaller/rotatiespeler inderdaad.

Van den Boomen kan je juist op 6 zetten. Tahirovic ernaast, dan kan die wat aanvallender spelen i.p.v. als 6.

Brobbey is prima, maar ik zou ook graag inderdaad Mikautadze een paar x als spits in de basis willen zien. Idem dito voor Akpom overigens. Denk dat een Akpom als spits met aanvoer gewoon belangrijk kan zijn hoor, ondanks dat velen vinden dat hij er geen hout van kan.

Ramaj
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Boomen (C)
Tahirovic
Forbs
Berghuis
Bergwijn
Mikautadze
27 oktober 2023 om 13:21

Ik denk dat Akpom technisch gezien te kort komt om echt te kunnen slagen bij Ajax. Als je met twee klassieke buitenspelers speelt die de bal voor gooien kan dat nog wel maar die heb je niet. Misschien als je Sosa op linksbuiten zet.

Vd Boomen vind ik persoonlijk toch echt te licht (verdedigend gezien) om op 6 te staan. Ik denk dat je daarmee ook zijn kracht verliest, voor de aanvalsopzet zou je hem net iets hoger op het veld willen hebben. Dat zag je vorig jaar ook met Berghuis die veel te vaak moest inzakken en daardoor geen connectie meer had met de voorste linie. Tahirovic op 6 zou je nog wel tegen op papier mindere tegenstanders kunnen proberen maar bij grotere weerstand gaat het allemaal net te snel voor hem.

Ik blijf erbij dat ik een keer Medic op 6 wil zien met de punt naar achteren. Je hebt genoeg creativiteit met vd Boomen en Berghuis, je hebt een beuker nodig op het middenveld (zoals Alvarez was).

Bergwijn moet echt even banken. Die heeft los van een paar pingels werkelijk waar niks voor elkaar gespeeld.

Ramaj
Rensch
Sutalo
Avila
Hato
Boomen (C)
Medic
Berghuis
Forbs
Mikautadze
Sosa
27 oktober 2023 om 15:25

Tegen kleine tegenstanders kan je dan toch ook juist beter een 6 hebben die wat creatiever is en meer vooruit speelt? Vind Tahirovic over het algemeen net tekort komen.

Ik vond Van den Boomen best aardig verdedigen op 6. En juist daar kan hij het spel goed verdelen, op 8 mist hij handelingssnelheid. Ik denk dat Akpom meer kan dan mensen denken. Ook technisch liet hij best wel eens wat zien bij Middlesbrough. Ik denk zeker als 2e spits dat hij waarde kan hebben, maar met Mikautadze is hij eigenlijk al overbodig, die qua type beter bij Ajax past (alleen nog twijfel of hij nu al het niveau heeft).

Ook ik had natuurlijk meer verwacht van Bergwijn, maar 20 goals en 7 assists in 55 wedstrijden is eigenlijk niet eens zo slecht.

27 oktober 2023 om 13:09

voor een linksbuiten die bij ajax speelt (ok het is wel een ajax in mindere tijden) vind ik het niet heel bijzonder. zeker niet voor het bedrag van 30mil.
en ga je dan ook nog eens kijken tegen wij hij de goals heeft gemaakt en op welk moment (was het de belangrijke 1-0 oid) dan denk ik ook niet dat hij er goed van af komt.

27 oktober 2023 om 13:09

Tsja, kan je wel zeggen inderdaad ja. Maar als je dan kijkt tegen wie Bergwijn ook de goals maakt...

Dit jaar 2x tegen Heracles op de openingsdag, nou poeh.
Vorig jaar 3 tegen een gedegradeerd FC Groningen, 2 tegen een gedegradeerd Cambuur, 2 (over 2 potten) tegen een FC Emmen...

27 oktober 2023 om 13:12

Als je ziet dat hier nog penalties bij zit, je bij een team speelt dat over het algemeen de betere en aanvallende ploeg is en je dit vergelijkt met zijn voorganger dan kun je toch echt twijfels hebben over zijn statistieken. Als daarbij het vertoonde spel ook nog eens tegen valt dan kun je niet anders constateren dat het tot op heden een miskoop is.

27 oktober 2023 om 13:16

Ja in verloren wedstrijden of tegen zwakke broeders van de eredivisie of zij die inmiddels in kkd zitten en penalties en dan ben je er bijna.

27 oktober 2023 om 13:28

Bergwijn heeft afgezien van zijn eerste 2 wedstrijden werkelijk he-le-maal niets laten zien. Dat zijn statistieken nog redelijk lijken komt ws door de penalties en hij zal dan wel een paar keer een bal verkeerd geraakt hebben.

27 oktober 2023 om 13:56

Zlatan65: inderdaad. Niet alleen ondermaats voor het bedrag waarvoor hij gehaald is, maar al was hij transfervrij opgepikt dan was het niet goed genoeg geweest.

Zelden een aanvaller gezien bij Ajax die zo weinig toevoegt aan het spel. Hij creeert geen kansen, komt geen man voorbij, houdt niet de bal vast voorin, gaat niet diep, wisselt nauwelijks van positie met zijn medespelers voorin. Ja hij verdedigt af en toe wel oke mee. Dat is misschien het enige positieve dat ik over hem kan zeggen. En dat hij beheerst penalties erin schiet. Ik heb nog liever Tobias Sana daar dan Bergwijn.

27 oktober 2023 om 14:42

Het enige positieve dat ik over hem kan bedenken is dat hij gisteren geblesseerd is uitgevallen en mss zondag niet speelt.

En dan noemt die Sutalo haha. Die kerel kan niet eens fatsoenlijk communiceren. Wel mee eens dat die band zo snel mogelijk weg moet bij Bergwijn.

27 oktober 2023 om 15:53

Van den Boomen? Berghuis? Meer kandidaten zie ik niet. Sutalo kan inderdaad niet, precies vanwege de reden die je noemt.

27 oktober 2023 om 19:02

Berghuis is de beste keuze. Ook omdat hij een van de spelers is die er het langst zit met ervaring om aanvoerder te zijn bij Feyenoord. Van den Boomen zou ik dan 2e aanvoerder maken. De rest is gewoon niet geschikt.

Het probleem dat er zoveel discussie is over wie hem moet dragen zegt zoveel over deze selectie. Je moet je toch echt af gaan vragen hoe het mogelijk is dat je een team samenstelt zonder ook maar enige leider.



Even kijken, eerst lag het aan vd Sar, toen aan Mislintat, daarna aan de voltallige RvC, Steijn, en nu beginnen we bij de spelers bij Bergwijn. Dan zal het AD nog een heel seizoen speler voor speler afmaken, waarna men vervolgens de fysio, de koffiejuffrouw en de stewards gaat aanpakken.
Bergwijn is aanvoerder gemaakt omdat hij intrinsiek de beste speler is van Ajax en Tadic ging vervangen op linksvoor, maar mist vooralsnog wat competenties die hij zich eigen aan het maken is. De aanvoerdersband nu van hem afpakken is een brevet van onvermogen van de technische staf en zou van het Schip juist NIET moeten doen, als Bergwijn hem wil inleveren, dan is het een ander verhaal.
Berghuis die als aanvoerder naar voren wordt geschoven omdat hij bij alle rellen vooraan staat, maar die zelf al onderkend heeft dat hij die band ook niet aankan moet je hier zeker niet mee opzadelen.
Van het Schip zxal zeker wat impopulaire maatregelen moeten gaan nemen, maar die liggen vooral in de speelstijl, deze spelersgroep heeft allereerst vastigheid en duidelijkheid nodig, daarna zullen kleine succesjes weer gaan leiden tot meer zelfvertrouwen en grotere succesjes enz enz. Het zou dus helemaal niet zo gek zijn om Ramaj nu echt te laten staan op doel voor de rest van het seizoen en de 4 achterin tegen Brighton ook zo te laten staan. Middenveld moet wel veel gebeuren en daarmee ook voorin.

Edit; woordje "achterin" toegevoegd ter verduidelijking

Op dit moment zie ik alleen in Hato de juiste persoon om aanvoerder te zijn. Ik weet het, hij is nog maar 17. Maar is wel de enige stabiele factor. Daarnaast komt hij uit de jeugd (Ajax DNA) en kan de achterste linies aansturen. Juist daar waar het nu nodig is. Mijn keuze voor Hato zegt overigens veel over het gebrek aan leiders binnen het team…

Deze selectie heeft geen speler die een waardige aanvoerder kan zijn in mijn optiek. Laat Bergwijn aanvoerder zijn in het veld, laat Berghuis het praatje met de pers doen en laat Schip zelf de rest oppakken.

"iedereen is het er over eens dat Bergwijn geen aanvoerder moet zijn",
Bijzionder stompzinnig om zoiets te roepen. Zeg dan gewoon; ik vind en met nog wat jochies

Iets anders is als Bergwijn zelf vind dat hij te weinig kan coachen, omdat hij veel te weinig overzicht heeft vanuit die positie. Exceptionele voetballers kunnen het vanuit die positie.
Ik ben bijna altijd voor een middenvelder of centrale man achterin. Hato coacht nog veel en veel te weinig. Logisch als je zo jong bent
Bovendien is het allerminst zeker wie de trainer wordt

27 oktober 2023 om 13:46

Ik wiet of jij hem een aanvoerder vindt, maar als dat zo is ben jij de eerste die zegt dat Bergwijn een aanvoerder is. Ik snap dat hij het geworden is, maar dat zegt meer (of liever gezegd Alles) over de selectie maar niets over Bergwijn.

Branco is de enige natuurlijk leider van de selectie. Dat zag je al vanaf de eerste minuut dat hij in het shirt van Ajax speelde. Gisteren ook weer. En ik ervaar het als prettig, want je ziet werkelijk niemand praten in het veld. Triest. Alleen Branco is geen basisspeler. Dan houdt het op.

Ik zou echt niet weten wie, Bergwijn is alleen aanvoerder gemaakt zodat hij denkt dat hij belangrijk is voor het elftal, wordt wakker want dat is hij al 2 jaar niet, Sutalo hoe komen mensen daar op want is er net en speelt als een hoofdklasser speler.
Ik zou Berghuis nemen of Branco.

In mijn beleving moet altijd een NL speler de aanvoerder zijn. Ik zou van den Boomen kiezen hiervoor.

Nou ik denk dat dat helemaal niet gaat gebeuren. Dan is bergwijn ook meteen klaar met John. Iedereen weet dat het moet gebeuren maar een nieuwe trainer houdt meestal altijd vast aan de zittende aanvoerder.

27 oktober 2023 om 14:07

Denk dat Steven John zelfs dankbaar zou zijn als ie m zou afpakken. Steven weet zelf ook donders goed dat hij enkel die band draagt omdat íemand het moet doen, niet omdat hij een aanvoerder is.

Ik hoef zijn suggestie niet eens te lezen om het ermee oneens te zijn. Er zit gewoon geen aanvoerder in deze selectie. Niemand is geschikt.

Even gescrold en toch gelezen wie hij oppert, mijn reactie: Hahahahahaha hoe kan je iemand dit tot gister in 6 wedstrijden, 7 individuele fouten maakt die leiden tot 6 tegentreffers (tegen Utje hield Ramaj nog een 1 op 1 eruit) nou aanvoerder maken?!? In welke fantasiewereld is die geloofwaardiger dan Bergwijn? Overigens zag hij er gister bij beide goals ook niet geweldig uit, bij de 1-0 staat hij vollédig naar buiten gedraaid alsof hij de tegenstander sméélt binnendoor te gaan en te schieten, wat ook gebeurd en bij de 2-0 heeft Advocaat volledig gelijk, staat veel te ver weg, had daar ala Hato in de 1e helft, bij de schouderduw in eigen 16, er heel kort op moeten zitten, maar staat er anderhalve meter vanaf lucht te dekken... Maar goed, dat zijn niet echt individuele fouten zullen we maar zeggen.. Die goals komen niet voor de volle 100% op zijn conto. In tegenstelling tot de 6 die ik net benoem..

Sutalo lijkt me een passende aanvoerder ja. Spreekt geen Nederlands of Engels en is vrijwel zonder uitzondering de slechtste man van het veld. Bergwijn is niet geschikt, maar Sutalo evenmin. Het logische antwoord is Berghuis, al wil die zelf volgens mij niet en is hij als het tegenzit ook niet helemaal geschikt (bleek ook bij Feyenoord).

27 oktober 2023 om 14:35

Het is ook wel frappant dat deze speler aangetrokken is terwijl hij centraal achterin staat en geen Engels spreekt, ja dan is het niet makkelijk... Je verwacht van zo'n speler eigenlijk dat hij in zichzelf en zijn carrière investeert en Engels leert.

de meest logische aanvoerder voor mij is... donny van de beek, haal die jongen terug, maak hem captain, zorg dat het team stabiel word door jongens zoals donny en/of veltman, tete, milik, tagliafico. alllemaal gasten die ajax echt wel willen helpen. en ook allemaal vol kwaliteit.

Tagliafico terug halen en captain maken! Na gisteren heb ik het wel gehad met Sosa op linksachter...

Gewoon loten elke wedstrijd wie er aanvoerder wordt tot er een leider opstaat. Maak je ook gelijk een signaal naar de spelers.

Bergwijn moet niet alleen maar geen aanvoerder meer zijn maar die man moet gaan banken. Kijken of hem dat gaat triggeren, op deze manier kan je echt niet doorgaan. Gooi dan maar een jonge jongen op die plek en laat die groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren