Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moet ‘mazzel’ van Feyenoord voortaan omzeild worden? ‘Ik ben voorstander’

Laatste update:

Feyenoord plaatste zich donderdagavond ten koste van FC Groningen voor de finale van de TOTO KNVB Beker. In de eigen Kuip wonnen de manschappen van Arne Slot uiteindelijk met 2-1, door goals van Dávid Hancko en Ondrej Lingr. Opvallend was echter dat Feyenoord wéér thuis mocht aantreden, net als in 72,2 procent (!) van de bekerwedstrijden sinds 2014/15. Sjoerd Mossou pleit in ieder geval voor een halve finale op neutraal terrein.

Het duel van donderdag betekende het 27ste thuisaffiche voor de Rotterdammers, in de 37ste bekerwedstrijd die ze sinds 2014/15 speelden. Ook de finale van 21 april zal traditiegetrouw in de Kuip afgewerkt worden.

Hoewel men aan dat laatste volgens Mossou niet moet sleutelen, lijkt hem een wetswijziging rondom de halve finale wél verstandig. "Je bent enorm in het voordeel als je dan thuis loot", aldus de journalist in de AD Voetbal Podcast.

Mossou heeft te doen met de op papier mindere clubs. "Clubs als Groningen, maar ook Cambuur of NEC, komen vaak niet zo ver. Dan is de loting zó bepalend. Als je dan uit tegen Feyenoord loot – stel nou dat je de verlenging haalt, dan moet je die nog uitspelen, en als je penalty's haalt, moet je die ook nog uitspelen..."

Neutraal terrein

Een onbegonnen zaak voor de kleinere clubs, vindt Mossou. De steun van het thuispubliek is volgens hem té doorslaggevend.

Hij pleit daarom voor een halve finale op neutraal terrein, of een variant die in de Engelse FA Cup tot voor kort werd gebruikt. "In Engeland heb je heel lang het replay-systeem gehad."

"Daarbij had je als gelijkspelende club daarna recht een thuiswedstrijd (in dezelfde bekerronde, red.). Maar dat doen ze nu alleen nog maar in eerdere rondes, anders wordt het een veel te vol speelschema. Toch klopt de basisgedachte daarbij. Maar neutraal terrein is nog eerlijker, daar ben ik voorstander van", besluit Mossou.

Moet de halve bekerfinale voortaan op neutraal terrein afgewerkt worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze opzet is er al jaren en iedere club is vooraf akkoord, maar iedere keer als Feyenoord ver komt krijg je hetzelfde riedeltje. Tuurlijk is Feyenoord in het voordeel in de finale, maar als men daar problemen mee heeft moet men dit voor het seizoen aankaarten. Nu is het bij iedereen bekend dat de finale in De Kuip gespeeld wordt....simpel. Daarbij wordt er wel een heel selectieve periode genomen om te laten zien dat Feyenoord in het voordeel is geweest qua thuiswedstrijden. Nee, dan moet je naar alles kijken.224 wedstrijden in de beker, 13 op neutraal terrein, 109 uit, 102 thuis

1 maart 2024 om 07:33

Helemaal mee eens. Er zal altijd een periode zijn waar meer uit / thuis gespeeld zal worden, de totale cijfers die jij aangeeft zijn volgens mij prima in balans!

1 maart 2024 om 09:12

Het gaat Sjoerd toch niet alleen om Feyenoord hier?? Ook Ajax en PSV en feitelijk iedere club is in het voordeel als ze thuis spelen in de halve finale.

In de aanloop van die andere halve finale zag ik dat NEC de laatste 5 halve finales allemaal uit heeft gespeeld... Dat scheelt nogal een slok op een borrel, of vinden jullie van niet?

Dan is een halve finale op neutraal terrein wel een mooie oplossing lijkt me (net als in Engeland als ik me niet vergis).

1 maart 2024 om 09:46

Dus wordt de halve finale PSV - Utrecht in de Kuip gespeeld? Recette delen, na aftrek huur van de Kuip. Supporters slopen een deel van het stadion (hebben we eerder gezien), het thuisvoordeel is in de kwartfinale niet anders dan in een halve finale - wat een onzin zeg. Zullen we dan ook afspreken dat je maximaal 2 keert tegen een eredivisie club speelt en minimaal 1 keer tegen amateurs? Is het “eerlijk” als je ziet welke tegenstanders NEC heeft gehad ten opzichte van Feyenoord? Dat vind ik allemaal de charme van bekervoetbal. Mossou praat onzin.

1 maart 2024 om 11:40


Rustig maar, ik ben zelf ook voor Feyenoord, maar als de afgelopen 5 halve finales wij allemaal uit hadden gespeeld dan had ik dat wel belachelijk gevonden. Laat staan dat een kleine club die zich veel minder vaak al plaatsen.

Alsof het gebruikelijk is dat supporters het stadion slopen... Maar als de clubs daarvoor aansprakelijk worden gesteld, dan is dat toch prima? Ik sta een stuk comfortabeler te pissen in vak U sinds Ajax is langs geweest dan daarvoor... Alsof Feyenoord supporters perse de hele Gelredome zouden gaan slopen?

Jouw opmerking over 'afspreken dat je minimaal' is natuurlijk een compleet andere discussie... Ik vind het niet eerlijk nee, als ik de tegenstanders van NEC zie (hoewel zij van beter voetballende ploegen uit de KKD hebben gewonnen), maar ja, zij en de rest van NL zullen zeggen dat Feyenoord ongelooflijk veel mazzel heeft gehad bij dat moment van Lang...

Ter jouw informatie, de recette van de halve finale wordt nu ook al gedeeld.

1 maart 2024 om 07:41

Een periode van ca. 10 jaar is te groot om weg te wuiven als simpelweg selectief. Neemt niet weg dat ik het grotendeels met je eens ben.

Het is ook niet de schuld van Feyenoord. Maar het zou wel logisch zijn om bijvoorbeeld de finale op neutraal terrein te spelen. Feyenoord is natuurlijk in de finale altijd in het voordeel, ook al is de kaartverkoop verdeeld. Daar kunnen ze komende zomerstop mooi naar kijken, hoeft nu niet over gemiept worden.

1 maart 2024 om 07:45

@Oenieboy, Dan pak ik de periode daarvoor om aan te tonen dat Feyenoord altijd Uit loot in de beker en dat we in de loting altijd pech hebben. Dat kan je dan ook niet wegwuiven...of hoe werkt dat dan?

1 maart 2024 om 07:58

Als je de wedstrijden tot 5 jaar terug op een rij zet:

22/23 speelde ze 75% van de wedstrijden thuis
21/22 speelde ze 0% van de wedstijden thuis
20/21 speelde ze 50% van de wedstijden thuis
19/20 speelde ze 25% van de wedstrijden thuis

Dan ziet het er alweer iets fairer uit.

1 maart 2024 om 08:09

En eigenlijk of het, buiten de finale om, altijd fair....er wordt namelijk geloot. Iedere ploeg heeft evenveel kans om thuis te loten.
Of willen mensen insinueren dat de loting doorgestoken kaart is?

1 maart 2024 om 09:10

Ik zeg er direct bij dat ik niet de cijfers present heb, maar kan het zijn dat Feyenoord relatief meer uitwedstrijden speelde daarvoor omdat ze er in die uitwedstrijden gewoon sneller uitvlogen? Dat Feyenoord uit gewoon echt een veel slechtere balans heeft dan thuis? Dan is het niet zo raar dat ze er relatief sneller uitvlogen en dus minder kans hadden om thuis te loten erna?!Edit: En vice versa dus nu ook. Thuiswedstrijd winnen ze makkelijker, dus kans erna op weer een thuiswedstrijd is dan weer 50/50. Als je het dus pér wedstrijd bekijkt.

1 maart 2024 om 09:15

Dat is een hele bijzondere gedachtengang of ik begrijp hem niet helemaal.
Na iedere gewonnen wedstrijd (uit of thuis) heb je evenveel kans op een uit of een thuiswedstrijd. Toch?

1 maart 2024 om 09:51

Precies. Het is leuk om af en toe een Feyenoorder gek te maken, maar het is gewoon een loting en daarmee kun je geluk of pech hebben.

1 maart 2024 om 10:59

@FR010FRDAM, Maar als je dus thuis veel vaker wint, heb je erna weer een loting, dus weer 50% kans op een thuiswedstrijd. En hoe meer thuis, des te vaker je wint. Als je dus de eerste ronde uit loot en verliest, heb je erna geen kans meer om die thuis/uit-balans recht te trekken, dus slaat je balans door naar meer uitwedstrijden.

1 maart 2024 om 07:43

Geen 1 club hoort een finale te spelen in eigen stadion. Want Feyenoord de finale in de Kuip is gewoon een voordeel voor Feyenoord.

1 maart 2024 om 07:46

Maar zeur daar dan vooraf over.
Overigens is de plek voor de CL en EL finale ook vooraf bekend en kan het het zijn dat clubs uiteindelijk de finale in eigen stadion spelen.

1 maart 2024 om 07:51

Spelen ze de CL en EL finale dan elk jaar in hetzelfde stadion?

1 maart 2024 om 07:55

@Andres13 - Nee. Maar als iedereen van te voren akkoord gaat dat het in het Bernabeu gespeeld word, moet je niet gaan zeuren dat Real elke keer thuis speelt. Typisch Nederlands gezeur dit. Laatste 10 jaar speelt Feyenoord 72% thuis. Extreem veel, en nog staan ze over de gehele balans meer uitwedstrijden te spelen.

1 maart 2024 om 07:55

Dan nog moeten ze die finale wel eerst halen. Daarbij is het welliswaar in eigen huis, maar is de kaartverdeling volledig in evenwicht. Dus qua support volledig gelijk. En last but not least kan Feyenoord in de finale ook gewoon een uitwedstrijd loten. Wat betekent dat ze in de ‘mindere’ uit-kleedkamer moeten zitten en het uit-shirt moeten dragen. Vraag me af of voor de thuis/uit statistieken daar ook naar is gekeken of dat een finaleplaats voor Feyenoord gewoon standaard als ‘thuis’ is geteld.

1 maart 2024 om 08:06

FRO10@. Dan kunnen ze nog altijd elders spelen. Dit gaat over de Knvb beker . Geen voordeel voor elke club dan ook. Je heb hier in Nederland genoeg mooie stadions

1 maart 2024 om 08:14

@pesso,
Nogmaals, het maakt mij echt totaal niet uit waar we de finale spelen, maar zeur daar dan over in juni juli of augustus, nu is het bepaald dus mag niemand er over klagen

1 maart 2024 om 08:17

Als we de wedstrijd dan ook nog eens tegen amateurs mogen spelen hebben we echt voordeel.

Ik vind het prima om de finale niet in eigen stadion te spelen , maar wat moet je dan? We gaan naar een ander gebied.
Stel deze finale zou in de arena gespeeld worden. Dan is daar onze lieve voetbalfan Halsema dan mogen er geen Feyenoord supporters komen. Zo heb je elke keer gezeik met de locale driehoek of zijn er andere problemen. Een finale moet je in een groot stadion spelen dat zijn er maar 3 als ik goed heb.

Ga dan met een een en terug wedstrijd spelen of iets dergelijks in de halve finale.

Het calimero gezeik van Feyenoord loot alleen thuis is wel een beetje triest natuurlijk en selectief welke periode je pak.
10 jaar is leuk ,maar als je het eerlijk wil doen doe je dat vanaf dat de beker is ontstaan en dan komen we er opeens net meer zo goed vanaf.
Alleen dan telt die meting niet want das te lang hahahaha tis wel een show hoor.

1 maart 2024 om 08:18

Laat de gemeenten waar al die mooie stadions liggen zich dan maar aanmelden voor een halve finale Ajax - Feyenoord. Ik ben benieuwd. Kortzichtig geblaat.

1 maart 2024 om 08:21

@MessiBazoer de thuisbalans van Feyenoord vind ik totaal niet relevant en heb ik ook niet benoemd. Ik zeg alleen dat ik het ideeën van Moussou wel goed kan begrijpen

1 maart 2024 om 08:27

@Andres13

Dit is wel het meest onzinnige opmerking wat ik gehoord hebt. CL en EL vergelijken met nationale beker.

Anders moeten ze in NL gewoon een Wembley stadion maken voor zulke wedstrijden

1 maart 2024 om 08:32

FRO10@.Dat is geen zeuren. Maar gewoon eerlijk voor elke club. Dat is toch niet moeilijk. Als de twee finalisten bekend zijn dan wordt er gekeken welke stadion het wordt.

1 maart 2024 om 08:35

Of lekker in Qatar laten spelen omdat de hele wereld zit te wachten op de Nederlandse beker finale 🤣🤣

1 maart 2024 om 08:36

@pesso psv, succes met organiseren. Of moet ieder stadion dan de datum van de bekerfinale vrij houden?
Heb je gezien dat Ajax nu al problemen hebben met het spelen van de play offs vanwege het programma van de Toppers.
Mensen komen altijd met "goede" ideeën maar denken nooit na hoe deze praktisch uitgewerkt worden.

En jawel, het is wel zeuren als de regels vooraf bekend zijn

1 maart 2024 om 08:47

FRO10@.We hebben allebij ons mening gezegd. Nu weer verder😉👍

1 maart 2024 om 08:53

Andres: nee, maar dat doet 0,0 af aan het punt dat hij hier maakt.

1 maart 2024 om 08:59

Prima, fijne dag

1 maart 2024 om 09:17

@FR010FRDAM, volgens mij is dit elke keer een discussie, dus volgens mij gaat je argument niet op om dat in juni juli augustus te bespreken. Want het nu bespreken is ook goed voor volgend jaar bij wijze van. Net als dat 10 jaar geleden goed was voor het jaar erop, maar toen werd er ook niks aan gedaan. De Kuip is het finale stadion, daar wijken ze niet van af. En als je een neutraal stadion wilt, moet je de finale maar in een ander land spelen. En zelfs daar heeft de bekendere/grotere club voordeel. Je ontkomt er simpelweg niet aan. Het is gewoon elk jaar een discussie als Feyenoord de finale haalt. Punt.

1 maart 2024 om 09:21

@Formus, dan mag ik het nog wel een non discussie vinden. Punt

1 maart 2024 om 09:27

Tuurlijk, dat ontken ik ook niet. Maar je argument dat ze dat in juni juli augustus moeten bespreken is niet te sterk, omdat dit altijd besproken wordt, al decennia lang. Vooral als Feyenoord de finale haalt. En er gebeurt niks aan. De Kuip is gewoon het finale-stadion. Dat is zo bepaald en contractueel vastgelegd. Bovendien is elke keer een ander stadion zoeken simpelweg te ingewikkeld en tevens te duur. Dus dit is prima zo. Voordeeltje voor Feyenoord. Tja. Accepteren maar die hap.

1 maart 2024 om 09:30

Dat is gemakkelijk zeg Pesso psv. Helemaal van tafel geluld worden en zelf met drogredenen en onwerkbare voorstellen komen om vervolgens te zeggen "we hebben allebei ons mening gezegd". Zelden iemand zo een discussie zien verliezen hehe.

@formus:

"Elk jaar als Feyenoord een finale haalt ia dat een discussie".

Uhm, dat maakt het juist hypocriet. Het is dus alleen oneerlijk als Feyenoord daadwerkelijk ver komt? Herkenbaar dit, maar dan bij kleuters. Als het zo'n grote discussie is en zoveel oneerlijkheid oplevert, waarom stappen alle andere clubs dan niet naar de KNVB om het aan te pakken?

Het doet me weer heel erg denken aan mijn neefje die niet tegen z'n verlies kan en dan maar gaat roepen dat je vals speelt om vervolgens met een vloeiende veeg het complete bordspel weg te vagen.

1 maart 2024 om 10:08

Gluubster, ik zeg nergens dat dit een terechte discussie is hè, juist niet. Maar ik zeg wel dat dit elke keer als Feyenoord de finale weer een discussie is en dat dat net zo oud is als de weg naar Rome (die voor Feyenoord trouwens de laatste jaren slechter geplaveid is dan de bekerloting, maar dat terzijde 😉). Ik zeg juist: laat gaan. En niet de argumenten van: heb het er in juni, juli, augustus over, want dat is geen argument, omdat dit al decennia lang besproken wordt als Feyenoord de finale dreigt te halen/haalt en er toch (imo terecht!) niks verandert. Te ingewikkeld en kost te veel. Dus vind het helemaal ok hè 😉. Alleen dat argument van FR010 is imo niet terecht, omdát het al 1000x besproken is en omdát t niet verandert.

1 maart 2024 om 10:18

Op het moment dat er serieuze alternatieven worden geopperd zal er echt wel over worden gesproken. Het probleem is dat de 'voorstellen' die hierover gedaan worden volstrekt inhoudsloos en totaal onhaalbaar zijn. Lekker Ajax - Feyenoord spelen in Utrecht of Eindhoven. Als je daar langer dan 3 seconden over nadenkt begrijpt iedereen wel dat dat volstrekt niet realistisch is.

1 maart 2024 om 10:23

Klopt. Maar het is gewoon veel praktischer om t elk jaar in hetzelfde grote stadion te spelen. Makkelijkere en goedkopere organisatie. Misschien wel handig om t de komende jaren anders in Amsterdam te doen, die halen de finale de komende jaren toch niet 😉

1 maart 2024 om 10:23



100 mee eens. Roep ook al jaren dat dit nergens op slaat.

De Johan Cruijff schaal mocht niet meer in de Johan Cruijff Arena worden gespeeld, omdat dit geen neutraal terrein is. De belangen zijn daar veel minder groot. Hoe gaan ze dit dan verklaren?

1 maart 2024 om 11:20

En als je dan ook nov eens gaat kijken hoevaak Feyenoord eredivisie clubs loot tov andere clubs heeft Feyenoord helemaal niet zoveel voordeel in de beker.

Mrjaa meneer Sjoerd Mossou moet weer ff populistisch clicks en views winnen.

1 maart 2024 om 11:48

GluubsterTJ. Jij ziet er een wedstrijden in whahaha . Van de tafel lullen. Ik heb daar geen zin in om alles 100 keer te herhalen. Het blijft een voordeel voor Feyenoord kan jij zeggen wat je wilt.

1 maart 2024 om 15:35

Niet elke stad zit er op te wachten op 20.000 Feyenoord fans en 20.000 andere fans te ontvangen in hun stad natuurlijk. Dus je gedachtegang is wat simpel.

1 maart 2024 om 07:45

Dat iedereen vooraf akkoord is gegaan is natuurlijk alleen prima voor het lopende seizoen, dat weet de journaille ook wel. Dit verkoopt natuurlijk beter.
Ik ben verder wel van mening dat we tot de finale niet zoveel in regels moeten organiseren. De finale daarentegen is vast in de Kuip en dat mag wat mij betreft wel op de schop, zowel qua locatie als dat de thuisploeg publiek voordeel kan hebben (beide dus evenveel kaartjes).

1 maart 2024 om 07:57

Ze krijgen nu ook al beide evenveel kaartjes. Of bedoel je dat dat wat jou betreft dus juist niet meer zou moeten?Het probleem daarbij is dat het bekertoernooi van de KNVB is. En de verdiensten daaruit dus ook van belang zijn voor de KNVB. Dus de KNVB heeft belang bij zoveel mogelijk kaartverkoop. Dat wordt dus gehalveerd als je bijv. naar een Gelredome gaat.Daarbij moet je ook gewoon in de hele statistieken meenemen hoe vaak Feyenoord dan daadwerkelijk in de finale heeft gestaan om er daadwerkelijk iets van voordeel van te ondervinden. Als dat percentage slechts 15% van de finales is, dan is dat voor de KNVB natuurlijk nooit voldoende om dat te veranderen. Nog los van het feit dat Feyenoord in de finale ook gewoon ‘uit’ kan spelen.

1 maart 2024 om 09:15

Nou evenveel kaartjes, het is maar hoe je het ziet.

In geval Feyenoord in de finale weet ik, dat Stadion de Kuip 5% krijgt, stichting Feyenoord krijgt 3% etc etc... Die zullen echt niet voor NEC zijn...

1 maart 2024 om 09:23

Heineken krijgt als sponsor van het bekertoernooi veruit de meeste sponsorkaarten. Waar zit Heineken? Zullen die voor NEC zijn als Ajax in de finale staat?

1 maart 2024 om 09:33

Dat zeg ik toch met andere woorden? Je kunt zeggen clubs wel evenveel kaarten te geven, maar als dit al super makkelijk omzeilt kan worden dan zitten er dus op ‘neutrale’ plekken 8000 meer supporters dan van de andere partij. Geef ze dan allebei 20.000 kaarten, zou ik zeggen.

1 maart 2024 om 08:01

Volledig mee eens. Wat een bullshit. Typisch Mossou om hier over te zeiken ook. Matige journalist

1 maart 2024 om 08:42

Mee eens hoor, het is zoals het. Feyenoord heeft het geluk dat ze vaak thuis loten, de ander weer het geluk dat ze vaak tegen een amateurploeg of KKD club spelen. Dat neemt niet weg dat er best kritisch gekeken mag worden naar wat voor verbetering vatbaar is.

Ik zou het bijv heel gaaf vinden als er een neutraal KNVB stadion komt, zoiets als Wembley in de UK. Laat daar de mannen en vrouwen van Oranje hun wedstrijden spelen, de JC schaal, bekerfinale/halve finales, evt play-offs promotie/degradatie Eredivisie en de play-offs voor Europees voetbal. Mss is het dan zelfs mogelijk om een normale bekerfinale tussen Ajax en Fey te organiseren…

Leg er een lekker veldje in, een dak voor zware weersomstandigheden, doellijntechnologie, de beste camerastandpunten voor de VAR en je sluit zoveel gezeur uit op de meest belangrijke momenten.


Maarja, wie gaat dat betalen???

1 maart 2024 om 08:47

En waar zou dat neurale stadion moeten liggen? En correctie: Feyenoord loot dus niet meer thuis dan uit jij begint in de propaganda te geloven haha

1 maart 2024 om 09:43

Zo centraal mogelijk natuurlijk, zodat het voor iedereen bereikbaar is. Maar waar precies en wat het verdienmodel moet zijn, dat mag de KNVB lekker zelf uit gaan zoeken.

Haha, en ik was nog zo voorzichtig in mijn woordkeuze door juist niet de vergelijking te maken tussen thuis en uit. 😋

1 maart 2024 om 09:04

Feyenoord heeft dit jaar heel veel pech dat ze tegen NEC moeten in de finale, dus daarmee is het thuisvoordeel weer teniet gedaan wat mij betreft.

1 maart 2024 om 09:23

Als wij zo spelen als gisteren maak ik me serieus zorgen. Nec zit voetballend goed in elkaar, leuk team om naar te kijkenLaat 30 maart tegen psv maar zien hoe goed jullie zijn

1 maart 2024 om 09:06

Maar dat is dus al menig keer aangekaart, maar de KNVB doet er niks mee.. Die vinden de huidige aanpak waarschijnlijk prima en het systeem omgooien is veel te ingewikkeld, dus laten we het lekker zo...
Ik ben zelfs van mening dat er een systeem moet komen dat bijvoorbeeld (geen idee of dat tot een bepaalde fase in het bekertoernooi moet) de laagst geklasseerde ploeg thuis speel. Zo wordt het ook voor amateurs veel leuker en ook financieel erg leuk om tegen een topploeg te spelen. Komt de landskampioen bij amateurs te spelen. Misschien voor de profclub minder aantrekkelijk, maar des temeer voor de amateurploeg. Daarnaast zijn de amateur niet voor niets amateur en zullen ze meer baat hebben bij uitpubliek, waardoor dat extra steuntje in de rug de strijd eerlijker maakt.

1 maart 2024 om 09:18

@zwolsekip
Maar amateurs vinden het juist leuk om in een echt stadion te spelen

1 maart 2024 om 09:28

@fr010frdam
Voor de beleving snap ik het zeker, maar voor de kansen op een stunt/voordeel thuispubliek of het financiã«le plaatje is een thuiswedstrijd zeker niet verkeerd. Maar wat ik al probeerde aan te geven; ik heb de waarheid niet in pacht en heeft allebei zijn voor- en nadelen.

De finale hoort natuurlijk in de Kuip, maar opzich is het geen gek idee om de halve finales op neutraal terrein of over 2 duels te spelen. Doen ze bijvoorbeeld in Engeland ook. Het is alleen wat lastig om te regelen omdat we geen nationaal stadion hebben. Maar een Feyenoord - Groningen op neutraal terrein of over 2 duels is wel spannender dan alleen 1 thuiswedstrijd voor Feyenoord in de Kuip

1 maart 2024 om 07:36

En waarom denk je dat het over 2 duels spannender is? Heb je geen enkele garantie op. Voor hetzelfde geld wint feyenoord.gisterem 3 0 en zitten we bij de return in groningen naar niks te kijken.

1 maart 2024 om 07:41

Normaal gesproken heeft Groningen meer kans in hun eigen stadion dan in de Kuip. Gisteren werd het maar 2-1 voor Feyenoord dus dan was het nog spannend geweest. Niet dat ik het Feyenoord niet gun, maar ik snap het standpunt van Moussou wel. De thuisspelende club heeft in de halve finale altijd een flink voordeel

1 maart 2024 om 07:46

Statistisch gezien heeft een kleinere club meer kans om door te gaan als er maar 1 wedstrijd wordt gespeeld. Meer wedstrijden is in het voordeel van de grote club. Het systeem van loten is gewoon goed. Wat Sjoerd overigens vergeet te vermelden is dat Feyenoord ook bovengemiddeld veel eredivisie clubs loot.

1 maart 2024 om 07:53

Ja of dus een wedstrijd op neutraal terrein zoals Moussou ook oppert?

1 maart 2024 om 08:01

Je weet vooraf niet wie er in de finale komt toch? Hoe ga je dat organiseren dan.

1 maart 2024 om 08:02

Ik heb het ook niet over de finale

1 maart 2024 om 11:09

Klinkt allemaal leuk dat halve finale op neutraal terrein maar dat gaat toch nooit werken.
Feyenoord wilde tegen almere afgelopen weekend 2 uurtjes later beginnen, dat kon allemaal niet vanwege 'veiligheid'.
Er zitten 4 weken tussen de kwart finale en halve finale. Denk jij dat er een stad is die even op dat korte termijn een ajax - feyenoord wilt regelen. Met half half publiek natuurlijk, anders heeft neutraal terrein ook geen nut. Of welke clubs dan ook, nee denk het niet.
Er zijn redenen waarom finales locaties vaak van te voren gepland staan en 1 daarvan is simpel. Dat is vaak met half half publiek en dan moet het gewoon allemaal enorm goed geregeld zijn zulke evenementen. Dat kan niet even in een paar weekjes.

1 maart 2024 om 07:38

Maar als het Groningen Feyenoord was geweest had je niemand gehoord over een halve finale op neutraal terrein.

De opzet is toch bekend? En die is al jaren zo.
Wat mij betreft spelen we de finale voortaan ieder jaar in een ander stadion, zijn we ook van die discussie af.....maar bepaal dat wel voordat het seizoen start.

1 maart 2024 om 07:42

Ik heb het toch niet over de finale? Ik zeg juist dat dit in de Kuip hoort. Dat de opzet is bepaald door de clubs betekent niet dat je dit nooit meer tegen het licht moet houden

1 maart 2024 om 07:48

Ja maar de halve finale op neutraal terrein is helemaal raar als dit niet gebeurt in de kwart en de achtste finales. Zie het probleem niet dat er een club in het voordeel is in die rondes en zou er ook niks om geven als Feyenoord uit moest.

1 maart 2024 om 07:52

Waarom is dat raar? In Engeland doen ze het bijvoorbeeld ook

1 maart 2024 om 08:03

Dus omdat ze het in Engeland doen moet het hier ook? Je kan ook zeggen dat je ploegen in de kwartfinale niet serieus neemt. Waarom mag een Groningen in de halve finale wel thuis en uit, maar kreeg PSV dat voordeel in de kwartfinale dan weer niet?

1 maart 2024 om 08:11

Je moet toch ergens een streep trekken. De belangen in een halve finale zijn groter dan in de kwartfinale. Helemaal voor de kleinere clubs die ver komen in het toernooi. Die zijn nog afhankelijker van kleine details

1 maart 2024 om 08:24

@andres
Als kleinere club in de CL speel ik liever in 1 wedstrijd tegen clubs als Manchester City, Real of Bayern dan in 2 wedstrijden.
Over 1 wedstrijd heb je altijd kans op een off day, over 2 wedstrijden zal de grotere ploeg 99 van de 100 keer winnen op basis van kwaliteit

1 maart 2024 om 09:06

Waarom zijn de belangen in de halve finale groter dan in de kwartfinale? Volgens mij moet je die halve finale eerst halen om uberhaupt te kunnen spelen om de finale.

1 maart 2024 om 08:04

Denk niet dat iemand zit te wachten op nog meer wedstrijden. Een finale verdelen over 2 wedstrijden klinkt misschien eerlijk, maar dat is al helemaal in het nadeel van de kleinere clubs. Al helemaal als je bij gelijkspel geen penalty’s hebt. Een Feyenoord kan in de return veel meer brengen dan een Groningen. Daar gaat je bekerromantiek van 1 wedstrijd boven jezelf uitstijgen.

Wat de finale op neutraal gebied betreft lijkt het me geen slecht plan. Heb sws nooit begrepen waarom dat in de Kuip moet zijn. Pak dan het Olympisch stadion of “reis” ermee door Nederland

1 maart 2024 om 08:46

@westend ‘of reis ermee door Nederland’. Oke en wat doen we dan als de finale net wordt gespeeld in het stadion van 1 van de ploegen die de finale bereikt? Want dan heeft die ploeg weer een oneerlijk thuisvoordeel…

Je moet af van de gedachte dat Feyenoord thuisvoordeel heeft in de finale. Want om dat thuisvoordeel te genieten moeten ze wel eerst de finale halen. En daarop hebben ze net zoveel kans als iedere andere ploeg (de een loot onderweg wat meer thuis en de ander treft onderweg wat meer amateurploegen, zo hebben ze allemaal wat) dus dat het elk jaar in de Kuip is is een vaststaand gegeven. Daarbij hebben de kleine clubs maar wat graag de recettes van de kaartverkoop in de finale. NEC kan nu rekenen op 20.000 kaartjes, dat zouden er in Gelredome bijv. max 10.000 zijn. Dat scheelt NEC een enorm bedrag.

1 maart 2024 om 08:52

Dan is dat zo, maar die kans is veel kleiner. Als je zowel de wedstrijden als de stadions moet loten, dan laat je alles van geluk afhangen. Dus heeft iedereen evenveel kans om een finale te spelen in eigen stadion. Zelfde wat je zelf aangeeft: Feyenoord heeft in de finale alleen thuisvoordeel als ze de finale halen.

1 maart 2024 om 08:57

Moah vraag me af wat je aan de kaartverkoop over houdt uiteindelijk. Wat kost een kaartje? 50 euro? Daar moeten nog allemaal kosten van betaald worden zoals de busreis, stadionhuur, schoonmaakkosten, stewards en weet ik het. Geen idee wat er onderaan de streep over blijft, maar ik vermoed niet dat je je basisinkomen moet halen van de uit-kaartverkoop

1 maart 2024 om 08:05

En waarom dan wel de halve finales en niet de kwartfinales? Weer zo typisch Hollands om dan ineens er 1 regeltje bij te verzinnen die in het grotere plaatje eigenlijk nergens op slaat.

1 maart 2024 om 08:18

Een wedstrijd over meerdere duels is nog nadeliger voor de kleinere club dan een uitwedstrijd. Het is eenvoudiger om 1x te stunten dan 2x

Feyenoord heeft de laatste jaren gewoon gelukkig geloot ivm thuiswedstrijden, maar over de hele bekergeschiedenis gezien is het zo goed als in evenwicht, het thuis en uit spelen. Soms heb je geluk en soms heb je pech, gewoon lekker laten hoe het nu is.

1 maart 2024 om 07:45

Ja, en laten we vooral ook niet vergeten wat Feyenoord loot. Het is niet zo dat we elke amateur ploeg loten, verre van. We hebben gewoon de zwaarste loting van alle ploegen gehad en staan alsnog in de finale. Dan verdien je het gewoon. Thuis of uit, maakt niet uit.

Vermoeiend elke keer hetzelfde verhaal. Andere steden zitten er ook op te wachten. Moet je voorstellen Feyenoord Ajax in Zwolle. Ik noem maar wat.

1 maart 2024 om 08:03

Dit dus, denk je dat Halsema of Dijsselbloem staan te juichen als ze Feyenoord tegen respectievelijk Psv of Ajax mogen organiseren? En dan heb je nog twee steden die grote wedstrijden gewend zijn. Alkmaar, Enschede, Heerenveen of Utrecht wordt ook lastig, laat staan nog kleinere steden.

1 maart 2024 om 08:06

Hebben het olympisch stadion toch ook nog?

1 maart 2024 om 08:25

En in welke stad ligt dat ook al weer?

1 maart 2024 om 08:42

Gaat toch om het stadion en niet per se over de stad? Anders heb je in Rotterdam met 3 professionele clubs alsnog een voordeel

1 maart 2024 om 08:49

Of een nadeel, want derbys zijn zwaar

1 maart 2024 om 08:50

Dat probeert men je dus uit te leggen: het gaat om zoveel meer dan alleen het stadion. Eschede, Arnhem, Zwolle of Heerenveen zitten echt niet te wachten op Ajax-Feyenoord of PSV-Ajax in hun stad.

Heeft Moussou ook nagedacht over wat een organisatorische ellende dat zou worden? Nog even afgezien van dat stadions worden afgebroken door bezoekende rivaliserende clubs (zie de afgelopen bekerfinales met Ajax).
Sowieso wordt er echt veel te veel aandacht besteed aan de loting van Feyenoord de afgelopen paar jaar. En ja, daar kun je wat mazzel mee hebben. Het heet een loting... Zullen we anders ook maar een vast speelschema maken, want het is natuurlijk ook oneerlijk als je 3 rondes een amateur ploeg loot. In geen enkel ander land is dit een discussiepunt, behalve in Nederland.

1 maart 2024 om 08:52

Ja daar heeft hij over nagedacht. Maar benoemt hij niet want dat is natuurlijk niet handig voor de smeuïgheid van zijn verhaaltje.

Wat ik eerder heb aangegeven. Wil je het 'eerlijker' maken wat een loting per definitie al niet is, zal je ook stadions in balletjes moeten doen. Onmogelijk uiteraard om uit te voeren vanwege heel veel factoren. Uitkomst het blijft zoals het is behalve dat er ooit één finale met Ajax Feyenoord is geweest met uit en thuiswedstrijd

1 maart 2024 om 08:23

Waarom is een loting per definitie niet eerlijker? Omdat er een geluksfactor in zit?

1 maart 2024 om 10:08

Een loting kan niet eerlijk zijn doordat het op toeval en het lot berust. Niet op meerdere aantoonbare factoren en/of berekeningen.

Ah, we pakken de “sinds 2014/2015” er maar weer eens bij om op dat ene cijfer te komen.

En niks over de volledige bekergeschiedenis, of over de tegenstanders. Het is gewoon ongestraft spelen met jaartallen, en dan een conclusie trekken op die bedachte periode. dat is toch geen serieuze journalistiek meer?

1 maart 2024 om 07:44

Hoe zou jij het statistisch willen onderbouwen?

1 maart 2024 om 07:50

Het zijn statistieken die elk jaar wijzigen.
Pak je de afgelopen 5 jaar, dan is het anders. Pak je de afgelopen 15 jaar, dan ook.
Het lijkt nu alsof er elke keer wordt gedaan van: Oke wanneer begon dit en wanneer zijn de cijfers het ergst.
Wat ik nog het meest vreemd vind, niemand pakt die balletjes bewust zo he....
Het is gewoon bot geluk.
Misschien kunnen we dan ook de statistieken erbij pakken hoe vaak Feyenoord een Eredivisie club heeft geloot vanaf 2014/2015.
Dan kan er opeens niet meer over 'een groot voordeel' gesproken worden.

Overigens, als er een beter idee komt wat alles eerlijker maakt, ben ik daar voorstander van.
Maar vooralsnog hoor ik geen betere ideeën of geklaag zonder verbetering.

1 maart 2024 om 07:52

Vanaf het begin en dan blijkt dat Feyenoord vaker uit dan thuis heeft gespeeld.

1 maart 2024 om 08:02

@yoda: Gewoon vanaf de start?

“De laatste 11 seizoenen” is echt een gezochte periode hoor.

1 maart 2024 om 08:07

Laatste amateurclub was 2017

1 maart 2024 om 08:55

@sergioramosHM Zeven keer meer thuis over 100 jaar betaald voetbal. Nou daar liggen ze bij de KNVB zwetend wakker van hoor. Heb begrepen dat de FIFA een speciale vergadering met al haar leden heeft ingelast om te bespreken hoe zo’n schandelijk feit toch onopgemerkt heeft kunnen plaatsvinden onder de Nederlandse voetbalcompetities.

1 maart 2024 om 13:41

Voetbalr, dat kan best zijn. Maar zoals ik al vroeg; hoe zou jij de statistieken dan willen zien zodat ze wel relevant zijn voor enige onderbouwing?

1 maart 2024 om 13:43

Michiel. Hoe ziet het er uit vanaf de start?
En is dat dan wel een goede statistiek? Ik bedoel je kunt de beurskoersen ook terugkijken tot aan het begin, maar of dat iets zegt over de afgelopen periode valt te betwijfelen.

Ik heb geen kritiek op jou, sterker nog ik zie ook wel dat de keuze voor een bepaalde periode (als je niet uitkijkt) stemmingmakerij kan worden. Mijn vraag is dan ook, zelfs als je het wil weerleggen, wat zou je dan willen bekijken? En jij wil terug naar het begin. Helder.

Of ze geven gewoon de helft van de kaarten voor de finale aan de tegenstander van Feyenoord?

1 maart 2024 om 07:41

"Traditiegetrouw is De Kuip in Rotterdam ook dit jaar weer het decor voor de bekerfinale. De twee finalisten krijgen ieder 17.500 kaarten voor de finale. Dit komt neer op ieder 37,5 procent van de totale stadioncapaciteit."

1 maart 2024 om 07:52

Mensen gaan ook hun eigen waarheden creëren he, op die manier.
Gaat al jaren zo dat dat evenredig verdeeld wordt.
Of wordt dit nu de volgende complot-theorie?
Dat Feyenoord stiekem meer kaarten krijgt?

1 maart 2024 om 08:58

Hahaha precies dit. Sterker nog; een groot aantal clubs krijgt niet eens voldoende supporters bij elkaar om alle kaarten af te nemen als ze de finale zouden halen.

1 maart 2024 om 09:16

Dat gebeurt natuurlijk al. De bekerfinale wordt in de Kuip gespeeld, maar dat betekent niet dat Feyenoord automatisch als thuisclub wordt gezien als ze de finale halen. Formeel is het een wedstrijd op neutraal terrein. Feyenoord kan de finale ook als uitploeg spelen, afhankelijk van de loting.

1 maart 2024 om 11:35

Sterker nog, Feyenoord heeft al een aantal keer in de uit kleedkamer gezeten in eigen stadion. Botweg omdat ze als uitploeg in de finale komen.

1 maart 2024 om 13:27

Nou, een aantal keer... In de categorie "nutteloze statistieken": sinds de finale 'vast' in De Kuip wordt gespeeld, heeft Feyenoord 10 keer de finale gehaald, waarbij ze drie keer op papier de uitploeg waren, en uiteindelijk slechts één keer daadwerkelijk als uitploeg in De Kuip hebben gespeeld.

En waarom ben je dan zo in het voordeel in de halve finale en niet in de kwartfinale of zelfs de eerste ronde?
Zelfs voor de finale is het lastig om dat op neutraal terrein te doen, want wat als je een finale krijg met Feyenoord en Ajax. Dan heb je geen fatsoenlijk stadion op neutraal terrein.

Succes met het vinden van een gemeente die Feyenoord - Ajax wil faciliteren. Rotterdam en Amsterdam zitten zelf al met de handen in het haar over deze wedstrijd. Hoe denkt Mossou in vredesnaam een geschikte locatie op neutraal terrein te vinden? En mogen dan beiden supportersgroepen komen? Zo nee, wat is dan de functie van een neutraal terrein? Ook het pleiten voor een replay klinkt wel heel wereldvreemd wetende dat driekwart van de voetbalwereld nu al steen en been klaagt over de vele wedstrijden.

Simpele kreten uitbraken over dat het anders moet is wel heel gratuit. Het jammerlijke is dat er nog geen klein beetje wordt nagedacht over praktische uitvoerbaarheid.

Wie zit te wachten op Feyenoord-ajax op neutraal terrein, heb je meteen een probleem, en dat heb je nog met meerdere wedstrijd combinaties

1 maart 2024 om 07:54

Je kunt je ook afvragen waarom ons dat in Nederland niet lukt terwijl ze het wel in Engeland voor elkaar krijgen. Daar spelen ze de halve finales altijd op Wembley ongeacht het affiche

1 maart 2024 om 08:06

Nou dat is vrij simpel, wij hebben geen stadium zoals Wembley.

1 maart 2024 om 08:22

Maar wel genoeg andere stadions

1 maart 2024 om 08:43

Maar wel een neutraal stadion zoals het Olympisch stadion.

1 maart 2024 om 09:00

Andere stadions zijn toch ook niet neutraal??? Wat wil je nou niet begrijpen?

1 maart 2024 om 09:02

Het Olympisch Stadion voldoet al lang niet meer aan de veiligheidsvereisten en TV registratievereisten voor betaald voetbal begreep ik van de week. Dit nog los van de infrastructurele problemen die daar mee gemoeid gaan. Nederland heeft gewoon geen Wembley.

1 maart 2024 om 09:56

Kwestie van prioriteit toch? Als de KNVB het belangrijk vindt, dan smurfen ze dat stadion op. Qua infra heb ik met wel meer clubs mijn bedenkingen. Deventer en Eindhoven liggen die stadions ook midden in de stad tussen de huizen. Beetje romantiek is dat ook wel. Of bewoners en omgeving erop zitten te wachten dat 2 onbekende clubs bij je langskomen is zeker een tweede. Je zou als Deventer Ajax en Feyenoord door je stad hebben lopen. Dat gaat sowieso mis.

1 maart 2024 om 10:50

Maar Westend, doe daar nog een derde club bij, zeg ajax als je het Olympisch stadion serieus als optie ziet. Twee clubs met de combi, ajacieden die zich vrij kunnen bewegen. Dat wordt een staat van beleg niet te kort.

Zouden we er ook voor kunnen zorgen dat de "topclubs" in de Eredivisie geen andere Eredivisieclubs kunnen loten in de achtste, kwart en halve finale zoals het vorig jaar met PSV was?

Komop, dit soort dingen zijn gewoon de geluk of ongeluk van de loting. Denk je dat een club Groningen (in deze staat) in de halve finale zou komen wanneer ze in de derde ronde niet Rijnburgse Boys of in de kwart finale Fortuna hadden geloot?

Finale op neutraal terrein is prima. De mensen die miemelen over thuis loten moeten voor straf 500 keer een muntje opgooien en opschrijven op welke kant hij valt. Misschien leren ze wat.

1 maart 2024 om 08:48

Hij doet denken dat het verdelen van de wedstrijd over 2 wedstrijden in het voordeel is van de kleinere clubs in verband met thuisvoordeel. Maar feitelijk is het voor een stunt 'makkelijker' om 1 keer boven jezelf uit te stijgen dan 2 keer. Had Feyenoord gisteren verloren, dan kom je in de return op volledige oorlogssterkte met Gimenez en volle strijd terug.

Feyenoord standaard een uitwedstrijd geven in de beker. :P
Het is juist mooi als je tegen PSV , Ajax of Feyenoord ook thuis kunt loten. Juist in een halve finale. Dan heb je zelf het thuisvoordeel. Tja dat betekend dat het ook andersom kan

Oh en trouwens, aub geen 2 wedstrijden of replays, dat maakt echt alle charme van bekervoetbal kapot en geeft kleine clubs alleen maar minder kans.

Ik stem voor: in kwart en halve finales speel je altijd in het stadion van de laagst geklasseerde. Meer spektakel en meer kans op gekke winnaars! Met wss uiteindelijk toch wel psv Feyenoord Ajax 9/10x als winnaars. Maar ik gok dat de meeste teams dit niet willen

1 maart 2024 om 09:13

Ja en dan zoals Hercules zonder eigen stadion maar gewoon hopen dat Utrecht niet zover komt anders heeft Hercules geen stadion om in te spelen. Nou ja, dan maar gewoon lekker op dinsdagavond met 15.000 harde kern supporters de woonwijken rondom een amateurcomplex in. Gezellig man. De burgemeesters krijgen al een hartaanval bij de gedachte alleen.

Kijk, toen in de 8e finale Feyenoord wederom een Eredivisieclub lootte en Ajax wederom tegen een amateurclub mocht, zelfs toen werd alweer gewezen naar het thuisvoordeel van Feyenoord. Het is gewoon gegoochel met statistieken. Want je pakt gewoon de periode die net mooi uitkomt voor jouw verhaal. Je vergeet dan vervolgens te vermelden dat Feyenoord relatief gezien erg veel Eredivisieclubs loot en weinig KKD of amateurs. Door het lotingsysteem heb je regelmatig mindere clubs die ver komen en daarom vind ik het bekervoetbal leuk om te volgen. We hebben gekozen voor een lotingsysteem en dan vind ik niet dat je moet zeuren als er een periode is dat een ploeg wat voordeel van het systeem lijkt te hebben.

1 maart 2024 om 09:13

Haha wil je af van het lotingsysteem bij het bekervoetbal dan? Niemand beweert toch dat ze daar vanaf moeten stappen?

1 maart 2024 om 11:23

Dank voor je reactie. Als ik de suggestie gewekt heb dat ik af wil van het lotingsysteem, dan is dat absoluut niet mijn bedoeling geweest. Sterker nog, ik ben fervent voorstander.
Je tweede punt dat niemand beweert dat er vanaf gestapt moet worden snap ik. Als ik de discussie hier lees dan lijkt dat zeker niet het geval. Dus daar heb je zeker een punt.

Bij discussies op TV en bij andere artikelen over dit onderwerp ben ik het standpunt een paar keer tegen gekomen. Maar ik denk dat globaal gezien men niet van het lotingsysteem wil afstappen.

Een afleidings manoeuvre van Moussou..
72% is veel te hoog en daarmee onwaarschijnlijk. Dit is bedacht, omdat men toentertijd dacht dat Feyenoord nooit meer kampioen zou worden. Die tijd is voorbij en daarmee mag de regel worden opgedoekt!
Het voetbal is van iedereen en daarom moet je de finale aan iedereen gunnen
Ik pleit er dan ook voor om de finale elk jaar in een andere provincie te spelem

1 maart 2024 om 08:39

Ik stel voor om te beginnen in Zeeland.

1 maart 2024 om 18:04

En als Zeeland het niet wil dan gaat het door naar de volgende op de lijst
Het stimuleert ook de plaatselijke horeca

1 maart 2024 om 11:28

Ik vind het een sympathiek idee. Of het uitvoerbaar is twijfel ik wel over. Een aantal provincies hebben helemaal geen stadions of kleine stadions (Zeeland en Flevoland) en ook in Drenthe houdt het niet over. Je zou wel kunnen rouleren volgens een vast schema met bijvoorbeeld Philips stadion, Grolsch Veste, Arena, Kuip en bijvoorbeeld de Euroberg en Gelredome.

1 maart 2024 om 18:05

Dan gaat het door naar de volgende op de lijst

Je kunt het ook omdraaien. Als Groningen de gelukkige was geweest om een thuiswedstrijd te loten, dan hadden ze misschien wel wat meer kans gehad op het bereiken van de finale als kkd-club.



Dit is ook weer zo idealistisch. Als Ajax tegen Feyenoord loot, NEC tegen Vitesse, of een andere derby met de nodige veiligheidsrisico's wil geen enkele stad deze wedstrijden houden. Daarnaast zou je voor dit plan eigenlijk een nationaal stadion nodig hebben, zoals die andere landen wel hebben. De stadions die daar het dichtste bij in de buurt komen zijn de Arena, de Kuip of het Phillips stadion, en los je het probleem ook niet op. De enige mogelijkheid zou kunnen zijn dat je de halve finales in het weekend speelt, met net zoals in de finale ongeveer half thuis half uit publiek. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

Lekker boeiend, hoort er gewoon bij. Nu hebben ze vaak geluk, miss de komende 10 jaar wel pech.

Sneu voor kleine clubs inderdaad. Zullen we anders ook afspreken dat amateurclubs en kkd clubs tot de halve finale niet tegen Ajax mogen loten ? En als ze dan in Europa moeten spelen vragen we de Uefa of ze 2x thuis mogen spelen want ze spelen niet zovaak Europees voetbal

Er is geen enkele burgemeester die een halve finale tussen bijv. Feyenoord en Ajax in zijn stad gaat toestaan dus kansloos plan.

misschien tijd om een lijntje uit te gooien naar saudie arabie oid... dat we de jcs en knvb beker daar spelen

Jaaaaa laten we gewoon een random jaartal pakken en vanaf daar bepalen dat Feyenoord heel vaak thuis speelt. Journalistiek hoogtepuntje weer.

1 maart 2024 om 09:59

Kan je dan ook ziet dat statistisch genomen Feyenoord er thuis het meest uit vliegt. Dus wat nou thuisvoordeel.

Feyenoord heeft de afgelopen jaren geluk gehad met de thuiswedstrijden, maar ze hebben daartegen weinig amateurs gehad. Dat kan bij een loting gebeuren. Kan best zijn dat men de volgende 10 jaar geen enkele thuiswedstrijd zal loten. De 3 hoek van gemeenten zitten hier helemaal niet op te wachten. Een terugwedstrijd past niet in het huidige schema. Dus gewoon zo houden.

Waarom wordt er over een compleet random periode van 10 jaar gekeken?

Kijk dan naar het begin van het betaald voetbal. 1954.

Sinds 1954 heeft Feyenoord in de beker 109x uit gespeeld en 104x thuis.

Hou toch op met die non-discussie

Dan laat je Feyenoord toch bewust de komende vijf wedstrijden in de beker uit spelen? Zijn we weer voorlopig van dit hypocriete, onnozele en nietszeggende gezeik af. Soms heb je geluk, soms niet. Feyenoord staat in de finale met allemaal thuiswedstrijden in de loting dit jaar, fijn gelukje. Voor de halve finale waarschijnlijk ook de enige die drie wedstrijden op rij een eredivisie club (en geen kleintjes) lootte, wat minder geluk. Maar hey, Feyenoord staat in de finale door enkel thuiswedstrijden, en dat geeft men voer om weer eens negatief te doen. Is het de VAR niet, dan wel de beker loting.

Oh en wat betreft de finale in De Kuip; doe gerust een ander stadion hoor, veel plezier met de vernielingen.

Stelletje zeikerds.

Zo'n replay systeem is al helemaal een drama voor kleine clubs. De statistieken laten juist zien dat hoe vaker je tegen een sterkere ploeg speelt hoe groter de kans is dat je verliest. Dat is ook logisch, een sterkere tegenstander kan één keer een slechte dag hebben, maar de kans dat je als kleinere ploeg twee keer achter elkaar gelijkwaardig of beter bent is veel kleiner.

Wat een gezanik om niks weer.. nu toevallig omdat Feyenoord de finale haalt en sinds 2014 pas meedoet in de beker zie ik? Daarvoor speelden ze niet mee. Hou toch eens op, het is een loting en sommige jaren zit het mee en sommige tegen.

Feyenoord verloor ook 2x thuis van ajax in de afgelopen jaren.. maar dan telt het weer niet.

En die reacties: “Ja maar voor kleinere clubs is het beter op neutraal terein” Nee voor kleinere clubs is het beter om thuis te spelen tegen topploegen.. heb je dus een beetje geluk bij nodig bij de loting.

Nonsens

Wordt tijd dat men statistiek en kansberekening krijgt. Als je een subset van je data neemt dien je dit te onderbouwen. Aangezien het hier gaat om sensatie en narratief is dit gewoon een vorm van manipuleren van de cijfers. Dus lekker laten kraaien.

Wat een onzin. In de historie van de gehele beker heeft Feyenoord nog altijd vaker uit gespeeld dan thuis. Pure beeldvorming dit en Calimero gedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren