Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moet AZ nieuwe trainer in Eredivisie ophalen? ‘Hij zorgt voor verandering’

Laatste update:

Het loopt op zijn zachtst gezegd stroef bij AZ. De Alkmaarders weten ook na het ontslag van Pascal Jansen maar niet hun vorm te vinden en wonnen onder Maarten Maartens nog niet één keer in de Eredivisie. Bij De Eretribune bediscussieert men of AZ niet een interim-trainer van buitenaf had moeten halen. Kees Kwakman oppert een gevoelige optie van binnen de Eredivisie.

De analist ziet namelijk Alex Pastoor als geschikte kandidaat. Kwakman vindt de Almere City-trainer 'precies datgene doen wat AZ niet doet'.

"Zij spelen hem wél naar voren", zegt hij. "En daar zit echt wel een idee achter, hoor. Niet altijd, maar je kunt niet elke bal met gevoel naar voren leggen."

Kwakman is zich echter bewust van het verleden tussen Pastoor en AZ. In 2014 zou Pastoor al trainer worden van de Alkmaarders, maar kwam het binnen een paar dagen tot een breuk vanwege ontevredenheid over de contractaanbieding.

De nasleep ervan leidde tot moddergooien tussen beide partijen, waarbij Pastoor als morele winnaar uit de strijd kwam. AZ nam alle beschuldigingen terug en betaalde de oefenmeester het geheel van zijn al bestaande contract uit.

Kwakman beseft dus dat het eventuele aanstellen van Pastoor gevoelig ligt. "Maar je had voor de korte termijn wel een trainer kunnen aanstellen die anders over voetbal denkt (dan Jansen en Martens, red.). Al is de vraag of de selectie dat kan, met Van Brederode en Poku en dat soort jongens."

Almere City en AZ namen het vorige week nog tegen elkaar op, wat resulteerde in een doelpuntloze remise. De Alkmaarders hopen zaterdag weer eens drie punten te pakken. Martens en consorten nemen het dan op tegen Fortuna Sittard, dat afgelopen speelronde nog met 4-0 van de mat werd getikt door FC Utrecht. Voor Almere City staat een uitduel bij PEC Zwolle op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen gek idee van Kwakman, ietswat beschadigd door al die onzin van Derksen. Maar ik heb wel het idee dat een goede trainer in hem schuilt, het is knap wat hij in Almere laat zien. Met de middelen van Almere, en het kwijtraken van Maduro.

17 februari 2024 om 19:55

Maduro stelt ook niks voor, Mario Been is gewoon een matige trainer. Ik zeg het al voor de miljoenste keer, laat Bosschaart komen en je krijgt een team die boven hun kunnen gaat presteren.

17 februari 2024 om 23:37

Ik wilde het niet zeggen, maar je hebt gelijk. De meerwaarde van Maduro heb ik geen één keer gemerkt.

Lijkt me serieus best een goed idee dit. Ook een beetje karakter en pit erin, dat ontbreekt momenteel nogal bij AZ voor mijn gevoel. Doet het echt hartstikke prima bij Almere, aan het begin dacht ik die gaan kansloos weer de KKD in maar hebben zich echt heel goed herpakt en Pastoor zet het vaak tactisch gezien sterk neer. Geen zelfoverschatting maar goed anticiperen op de tegenstander en je spelers in hun kracht laten ondanks dat ze individueel gezien vaak betere spelers tegenover zich hebben staan. De eerste helft van Almere tegen PSV was ook tekenend. Hadden PSV gewoon de eerste 20 minuten klem in eigen huis.

17 februari 2024 om 19:48

Pastoor,Dijkhuizen,Henk de Jong....allen prima opties voor AZ

Als je ziet wat Ron Jans in het verleden, vorig jaar met Twente en nu met Utrecht doet ben ik benieuwd wat hij bij een top 4 club of Ajax zou presteren.

17 februari 2024 om 19:31

Volgens mij heeft jans gezegd dat hij er hier na mee stopt toch? Stond me iets bij dat hij meer tijd met zijn familie wou door brengen of iets dergelijks?

17 februari 2024 om 19:31

Jans bij Ajax lijkt me geweldig. Had Mislintat maar gegokt op die andere 'overperformer' ipv Steijn. Past qua persoonlijkheid eigenlijk totaal niet bij Ajax maar dat lijkt mij dus juist geniaal om een keer te zien. Tactisch is hij gewoon een van de betere coaches in de Eredivisie.

Denk dat hij het ook leuk zou kunnen doen bij AZ inderdaad.

17 februari 2024 om 19:42

Haha, ik zie wat je doet Snipez. En ik moest erom gniffelen!

On: Jans zou een prima optie zijn voor AZ. Laat altijd verzorgd voetbal zien.
Gek eigenlijk dat Twente zijn grootste club is geweest.

17 februari 2024 om 21:06

Ron Jans kan die druk niet aan, staat nu altijd al verongelijkt te doen als het hem niet meezit.

18 februari 2024 om 00:24

Ron Jans en Henk de Jong zijn types voor provincieclubs. Alex Pastoor zie ik daarentegen nog wel stappen maken.

18 februari 2024 om 06:37

Denk dat dat zomaar zou kunnen gaan tegenvallen.
Bij Twente deed hij het zonder enige druk.
Bij Utrecht stapte hij in toen het eigenlijk niet slechter kon.

En ook bij Groningen had ie destijds weinig druk.

Ik denk dat dat ook de ideale werkstiuatie voor een type als Jans is, die mij veel te aardig lijkt voor de echte top.

Net als bijv. Een Henk de Jonge. Die moeten lekker bij die lokale clubs blijven waar de druk wat minder is.

Je kan toch nu geen derde trainer gaan halen? Voor volgend jaar zal er eerst een nieuwe algemeen directeur moeten komen.
Het verbaast mij wel dat Huiberts blijft zitten
1. hij heeft dit jaar een zwak elftal geformeerd, ondanks goed transferopbrengsten
2. Mihailoviv? gekocht en weer verkocht en nu Belic gehaald, waarom? waarom?
3. Hij was een twee eenheid bij Eenhoorn. Eenhoorn gaat en je blijft rustig zitten
4. je ontslaat, samen met Eenhoorn, Pascal Jansen die het heus niet slecht deed

Waarom speelt de wit nog steeds. Ik snap Jansen nu wel, dat deze jongen de Wit er helemaal niets meer van bakt

Pastoor heeft geloof ik gezegd na het debacle in 2014 nooit (meer) trainer te willen zijn van AZ. Maar goed, toch 10 jaar geleden en het blijft een jongen uit de regio dus wie weet. Als het zo slecht blijft gaan met AZ zou ik anders ook Jonk wel willen zien na dit seizoen.

Maar uiteraard hoop ik dat Martens de boel gewoon op de rit krijgt.

Laten we anders ff ergens anders naar kijken.

Hij bevalt me prima in Almere.

Waarom gaan ze niet voor Wim Jonk. Goed voetbal met een aanvallende spelopvatting. Zou geen betere kunnen bedenken

18 februari 2024 om 07:43

Jonk lijkt me ook geschikt voor AZ maar die zie ik liever naar Ajax komen ipv van het Schip. Pastoor naar AZ is echt een goede keuze. Speelt in principe altijd aanvallend voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren