Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Missing link van PSV: ‘Familieleden hadden gehoopt op Feyenoord’

Woensdag, 20 september 2023 om 11:52Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:09

Hij doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en kwam via Telstar en Excelsior bij Bologna terecht. Na vier jaar afwezigheid keerde Jerdy Schouten deze zomer terug in Nederland, als een van de miljoenenaankopen van PSV. En dat terwijl hij in 2017 nog werd afgetest bij Jong Cambuur. "Er zijn weleens momenten dat ik met mijn vrouw thuis zit en dat we dan tegen elkaar zeggen dat het bizar is hoe alles is gelopen", vertelt Schouten tegen Voetbal International.

Na ADO was Schouten in 2017 op zoek naar een nieuwe club. Die mogelijkheid kreeg hij bij SC Cambuur, waar hij zich mocht bewijzen als testspeler. "Met mijn vader ging ik in de trein naar Leeuwarden. Ik had nog tegen mijn zaakwaarnemer gezegd: 'Je moet ze wel duidelijk maken dat ik alleen voor het eerste elftal kom.' Dus als het voor Jong is, dan ga ik niet. Maar na de testwedstrijd kreeg ik een mail: afgewezen voor Jong Cambuur. Dat was wel hele harde mentale klap, hoor. En ik ben nog wel een paar keer afgewezen. Dan twijfel je enorm en denk je: blijkbaar ben ik niet zo goed als ik dacht."

Dat Schouten het uiteindelijk tot de top van Nederland zou schoppen, had hij zelf dan ook niet durven dromen. "Zes jaar geleden zat ik bij Telstar terwijl ik niet wist of het ooit nog wat zou worden met mij als prof", gaat de PSV'er verder. "En dan nu de gehele Nederlandse top die me wilde. Als kind droom je ervan om in de top drie te voetballen. Ik snap het als veel mensen zeggen: 'De top van Italië is toch hoger?' Maar ik denk anders, want ik vind dit echt minstens even mooi."

Schouten had namelijk ook de mogelijkheid om naar AC Milan te gaan. Die club was bereid om twintig miljoen euro te betalen voor de diensten van de middenvelder. "Zonder verder op namen van clubs in te gaan, ik had het beste gevoel bij PSV. Dan maakt het niet of een club een grotere naam heeft of dat ik ergens anders meer kan verdienen", vertelt Schouten. "Geld is op zo’n moment ondergeschikt. Ik maak een hele bewuste keuze die past bij dit moment in mijn carrière."

Zijn familie had hem liever bij Feyenoord gezien. De Rotterdammers toonden, net als Ajax, in een eerder stadium al interesse. "Ik heb in de winterperiode met Arne Slot gesproken. En als je aan een aantal familieleden had gevraagd waar ik naartoe zou moeten gaan, dan hadden ze op Feyenoord gehoopt. Mijn oudoom (Henk Schouten, red.) heeft er natuurlijk een fantastische tijd gehad. Maar uiteindelijk ging dat niet. Dat de topdrie me wilde, streelt zeker."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door dvcer)

Lees ik het nou goed dat hij toch ietwat teleurgesteld is dat Feyenoord niet kwam en dat daar wellicht z’n voorkeur naar uit ging?

20 september 2023 om 12:01

Denk vooral dat je dat graag wil lezen. Feyenoord en Ajax wilden hem ook hebben, zegt hij zelf.

20 september 2023 om 12:01

Niet hij, maar zijn familieleden

20 september 2023 om 12:02

Nee, zijn familie wel.

20 september 2023 om 12:03

Waar haal je dat in hemelsnaam uit? In niets in dit stuk kan je halen dat hij teleurgesteld is dat Feyenoord niet kwam.

20 september 2023 om 12:03

Nee.

Zijn familie had hem liever bij Feyenoord gezien.

20 september 2023 om 12:04

Ik denk dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Hij heeft toch meer aan een Veerman naast hem dan een Wieffer. Dan had je hetzelfde probleem gehad als Zerrouki al vind ik Schouten wel een niveau hoger.

20 september 2023 om 12:06

Koeman vond Schouten nog geen niveau hoger....en ik vraag me dat ook af, is ook enkele jaren ouder, maar niet veel verderEdit: of bedoel je Zerrouki VS Schouten? Dat is ook afwachten

20 september 2023 om 12:07

Ik bedoel een niveau hoger dan Zerrouki niet Wieffer he. Die liggen inderdaad dicht bij elkaar.

20 september 2023 om 12:11

Ja, las het daarna opnieuw. Denk wel dat Schouten wat meer ervaring heeft en wat verder is dan Zerrouki, maar Zerrouki speelde vorig jaar erg sterk. Valt de laatste 2 weken goed in, maar moet het even doen met een plek op de bank.

Dit blijven toch fascinerende verhalen, de routes die sommige spelers afleggen om toch tot de top te komen. Sommige zijn laatbloeiers, andere komen alleen bij bepaald type clubs uit de verf.

Zo hoor je wel vaker dat topspelers ooit zijn afgetest ergens. Lewandowski wilde ooit afreizen naar Noorwegen om zich te laten testen door Hødd. Dat is een club even voor de duidelijkheid. Die zagen het echter niet in hem zitten.

20 september 2023 om 12:04

Daarom snap ik ook nooit mensen die 100% zeker weten dat een bepaalde speler de top had gehaald als hij niet vroegtijdig naar het buitenland was gegaan. Als je goed genoeg bent kom je altijd bovendrijven

20 september 2023 om 12:53

Dat is natuurloijk dikke onzin Ducktaildo.
Als je goed genoeg bent kom je niet altijd boven drijven. Dit heeft met verschrikkelijk veel factoren te maken....geluk is er daar nog steeds absoluut een in. Iemand moet het maar in je zien, je de kans geven en/of je in je kracht gebruiken.

20 september 2023 om 13:40

@ducktaildo de enige die boven is komen drijven na vroegtijdig weggaan is voor zover ik kan bedenken Aké. Misschien kan je Bruma en Rekik nog meetellen, maar je kan goed genoeg zijn alleen heb ik het idee dat je mentaal echt sterk moet zijn, omdat ik van meerdere spelers gelezen heb dat je mentaal aan je lot over wordt gelaten in het buitenland. Zeker als je gaat als een nobody.

20 september 2023 om 13:51

Frimpong

Ben nu wel benieuwd waarom "feyenoord niet ging..." ?

20 september 2023 om 12:06

Waarschijnlijk te duur. AC Milan heeft blijkbaar een bod gedaan van rond de 20 miljoen. PSV koopt hem tussen 12 en 15. Dan denk ik dat Feyenoord heeft gekozen voor de goedkopere Zerrouki.

Perfecte opvolger van Sangare die ook nog beter past bij het spel van Bosz. Hopelijk houden Jerdy en Joey zich staande vanavond. Ik ben heel anders naar PSV gaan kijken sinds de komst van Bosz. Ik dacht dat we altijd een pure breker nodig hadden maar we krijgen nu veel minder kansen tegen omdat we de bal minder weggeven. De jaren dat van Bommel met Rosario, Hendrix, Sadilek begon zijn gelukkig ver achter ons.

20 september 2023 om 12:32

Stewart gaf aan bij de presentatie dat Heeft meer als vervanging voor Guti gezien moest worden. Vranckx was/is de beoogde opvolger van Ibi. Die zal waarschijnlijk in de winter overkomen. Komt bij Wolfsburg niet aan bod. Jerdy is op 4,6 en 8 te gebruiken a la Guti. Een extra cb, extra vm (Vranckx) en PSV is compleet voor de eerste twee plekken.

20 september 2023 om 14:14

Een extra cb is niet nodig. De keuze is reuze achterin met Ramalho, Teze, Kotchap, Boscagli, Obispo en ook Schouten als het nodig is. Een extra VM is zeker wel nodig, dus ik hoop dan ook dat PSV Vranckx haalt in de winter. E.e.a. zal makkelijker gaan als PSV een paar potjes wint in de CL, want dacht dat je per overwinning 2 miljoen kon vangen.

20 september 2023 om 14:52

Als je in de winter een goede centrale verdediger kan halen moet je dat zeker doen. Bella-Kotchap is slechts een tijdelijke optie en van Ramalho weet je ook dat het wel klaar is na dit seizoen. Dan is het helemaal geen overbodige luxe om alvast een potentiële verdediger voor t seizoen erna in je gelederen te hebben.

Heb hem in Italië niet gevolgd, al waren er een paar analisten die zijn naam wel eens noemde voor Oranje, maar wat een speler is dit zeg. Erg blij dat wij hem hebben kunnen halen en hij niet naar de concurrentie is gegaan.

Het verhaal van Jerdy Schouten kunnen we toch wel opmerkelijk noemen maar om hem nu al meteen de missing link bij PSV te noemen lijkt mij wat prematuur aangezien Jerdy pas een paar wedstrijden op het middenveld van PSV heeft geacteerd, hij begon nota bene als verdediger onder Bosz.

Ik kan me nog herinneren dat Schouten in zn tijd bij Bologna werd geselecteerd voor Oranje en ook een paar keer speelde. Toen werd hij ook alweer afgeserveerd. Allemaal momentopnames. 1 slechte pot en je zit volgens de analytici in een vormcrisis. Zoals je nu ook bij Wieffer hebt gezien. Daar hebben ze het nog steeds over 1.5 matige wedstrijd en niet over het uitstekende spel sindsdien.

20 september 2023 om 12:48

Hij heeft 1 interland en gaf daarin ook een assist op volgens mij Koopmeiners.

20 september 2023 om 13:12

Je hebt gelijk. Dat heb ik me verkeerd herinnerd

Een speler die perfect in het spel van Bosz past dus ik denk dat PSV voor hemzelf een betere keuze is dan Feyenoord en Ajax.

Op dit moment lijkt het erop dat PSV de beste nummer 6 heeft gekocht al zal de tijd dat moeten uitwijzen. Zerrouki heeft natuurlijk de beste concurrent terwijl Mannsverk en Tahirovic een stuk jonger zijn en geen Nederlandse achtergrond hebben waardoor ze wat langer de tijd nodig zullen hebben.

20 september 2023 om 13:08

Nu ben ik toch benieuwd waarom hij volgens jou perfect in het voetbal van Bosz past, maar dan minder in het voetbal van Slot. Oprechte vraag of je dit verder kan toelichten.

20 september 2023 om 14:16

Goede vraag. Het zijn wel twee andere types. Schouten is meer een voetballende speler, Wieffer moet het vooral hebben van loopvermogen en duelkracht, maar is voetballend geen geweldige toevoeging. Maar ik denk dat Wieffer bij PSV ook uitstekend zou presteren en Schouten bij Feyenoord ook.

20 september 2023 om 17:32

Slot houdt door zijn carriere heen meer van een echte nummer 6 met veel duelkracht en loopvermogen op 6. Wellicht dat Schouten daar eerder op 8 zou komen te staan. Ik denk dat teams van Slot bij verovering van de bal iets vaker kiezen voor het behoudt van balbezit. Dan komt de extra kwaliteit van Schouten om de bal niet meteen te passen maar er meteen zelf voorbij te gaan om een man meer te creeeren minder tot zijn recht. Een Wieffer zal dan eerder de bal passen en meteen zelf naar achteren in positie om weer vrij te komen en vanuit daar de aanval te beginnen.
Bij Bosz zie je vaker de tegenaanval direct beginnen bij het afpakken van de bal, dan is het een enorm wapen als je als 6 de techniek en explosiviteit hebt om zelf meters te maken.

Kan het overigens niet staven met statistieken maar ik heb het idee dat Slot zijn nummers 6 ook net wat hoger op het veld de bal afpakken. Het drukzetten van Bosz gebeurd wel ook heel hoog maar meer met als doel om onrust te creeeren zodat op het middenveld de bal wordt afgepakt. Op die manier is er net wat meer ruimte voor een snelle tegenaanval.


Waar komt 'missing link' vandaan in de titel? Ik kan een redelijk spelletje raden maar als het nergens in het artikel voorkomt, niet eens in een of andere supportersanecdote, kun je dan niet gewoon 'Schouten' zeggen? Ik denk dat 'Jerdy Schouten: mijn familie zag me liever bij Feyenoord' ook wel wat aan verkeer oplevert. Als klap op de vuurpijl is het niet eens Nederlands. Ontbrekend puzzelstukje daarentegen, poh. Mooie taal, Nederlands.

OT: ik ben voor Schouten en PSV blij dat ze elkaar hebben gevonden. Ben stiekem ook nieuwsgierig of Reijnders zijn Milan transfer had gemaakt als Schouten voor hen had gekozen. Lijkt zo mooi uit te pakken voor beide spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper140
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren