Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mijn gezin is positief over een buitenlands avontuur’

Laatste update:

Jaap Stam wil vanaf volgend seizoen op eigen benen staan. De 43-jarige oud-verdediger is momenteel nog coach bij Jong Ajax en is bijna klaar met de trainerscursus, waardoor hij zich straks Coach Betaald Voetbal mag noemen.

/

In een interview met het Algemeen Dagblad bevestigt Stam in de zaterdageditie dat hij ergens hoofdcoach wil worden: “Voor mij is belangrijk: het moet een club zijn waar je kunt bouwen. Het moet ook een club zijn waar geen irreële doelstellingen worden uitgesproken. Bang voor het afbreukrisico ben ik niet. Ook ervaren trainers hebben geen garanties.”

“Iedereen in het gezin is wel positief over een buitenlands avontuur”, aldus Stam, die verder aangeeft dat zijn voorkeur bij een vereniging in het Engelse voetbal ligt. Directeur spelersbeleid Marc Overmars vertelde in oktober bij FOX Sports nog dat Stam eventueel een kandidaat zou kunnen zijn om Frank de Boer op te volgen.

Zou Jaap Stam een geschikte opvolger voor Frank de Boer zijn, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij dit zegt, krijg ik wel het idee dat er iets speelt. Misschien een leuke club uit de championsship

20 november 2015 om 21:34

Zoiets kun je ook prima zeggen zonder dat er iets speelt. Maar het zou natuurlijk heel goed kunnen dat clubs hebben geïnformeerd, we hebben het natuurlijk wel over Jaap Stam.

20 november 2015 om 23:27

Zou toch mooi zijn als Stam de opvolger van Jans wordt. Zie hem hier in Zwolle wel slagen en vanuit hier een mooie overstap maken. Om De Boer op te volgen bij Ajax zie ik minder gauw succesvol worden. Dit komt door de 'koude' sfeer bij Ajax en natuurlijk de grote druk die zo'n club met zich meebrengt.

21 november 2015 om 02:42

Mooie stap zou dat zijn ja, Zwolle een jongen van die streek!

21 november 2015 om 09:28

Maar waarom zou jans weg moeten of gaan? Ik zou hem een contract voor 20 jaar geven

De boer buiten en die trainer van Gent binnen, dan pas Stam.

21 november 2015 om 07:49

Geef mij Rijkaard maar

Degenen die Ja op de poll stemmen zijn of fans van andere clubs of hebben Stam nog nooit Jong Ajax zien coachen.

20 november 2015 om 22:37

Klopt

20 november 2015 om 22:52

Doet hij het zo slecht dan? Hij loopt sowieso wel een beetje hard van stapel, zeker voor een coach die moeite heeft/had om de cursus af te ronden.

21 november 2015 om 01:53

Want?

Ik heb nee gestemd trouwens, ik denk dat ik na Frank de Boer , liever een coach zie die bewezen aanvallend voetbal met leuke resultaten weet te spelen.
Persoonlijk zou ik denken aan Bosz of Jans, laat Stam eerst maar als een hoofdcoach bij een club als Pec, twente of groningen beginnen. Met de ervaring zonder al te veel druk het weer eens proberen bij Ajax over een jaar of 3 of 4.

20 november 2015 om 21:44

Volslagen onzin. Jaap Stam volgt wel degelijk lessen tijdens zijn cursus, alleen niet klassikaal. Daar is helemaal niets mis mee. Hij krijgt helemaal geen snelcursus en zal uiteindelijk aan dezelfde eisen moeten voldoen als alle andere cursisten. Met zo'n papiertje op zak is hij allesbehalve verplicht in Nederland te blijven, alsof hier de banen voor het oprapen liggen voor trainers in het profvoetbal. Heeft niets met arrogantie of ondankbaarheid te maken, hoe kom je er eigenlijk op.

21 november 2015 om 00:01

Hij voelde zich dus wel groot genoeg om een maatwerk oplossing te vragen/eisen, waar anderen gewoon hun klassikale lesjes deden.

21 november 2015 om 00:33

Hij heeft moeite met klassikale lessen dus betaald hij extra voor een op maat gemaakt programma. Zie niet in wat daar mis mee is?

21 november 2015 om 08:28

Wist niet dat hij meer betaalde. Wat is je bron?

20 november 2015 om 21:46

Helemaal met je eens. Ik vond zijn afscheid als voetballer bij Ajax al niet netjes. Vervolgens geeft Ajax hem als trainer de kans. Loopt ie ook weer constant openlijk te solliciteren. Herinner me dat ie wel heel erg graag assistent van Seedorf wilde worden. En de laatste tijd geeft ie weer constant aan dat Engeland het beloofde land is voor hem.

Het was een erg goede verdediger maar vind zijn gedrag erg vervelend.

20 november 2015 om 22:54

Seedorf - Stam is anders ook gewoon geniaal voor Milan, twee legendes. Snap Stam volledig. Alleen jammer dat trainers daar nauwelijks tijd krijgen.

21 november 2015 om 08:19

Ten eerste mis je het punt volledig en ten tweede hebben we wel gezien hoe geniaal Seedorf is voor Milan.....

20 november 2015 om 22:15

Te groot voor de Eredivisie? misschien wil hij wel een Championship ploeg coachen.

21 november 2015 om 08:24

Ja ok??? Dus te groot voor de eredivisie....

21 november 2015 om 01:57

Iemand die niet erg goed funktioneert in de schoolbanken daar te groot(arrogant, verheven) noemen is kinderachtig en dat weet je zelf ook wel.
Niet iedereen past schools leren, dat maakt een mens niet beter of slechter , maar anders.
Jammer had van jou een volwassenere reaktie verwacht.

21 november 2015 om 08:27

Araman als iemand een andere mening als jou heeft hoef je niet kleinerend over die persoon te gaan praten... Zegt meer over jou als over hem vind ik.

21 november 2015 om 09:50

Of jij hebt dezelfde kleinerende opvatting , dat kan natuurlijk ook.

Jammer dat er maar weinig grote voetballers gewoon eens beginnen bij een bescheiden club in de Eredivisie. Van onze nationale competitie kun je veel zeggen - de uitvoering is niet altijd je van het - maar qua tactisch vernuft en vooral ook de aanvallende instelling van vrijwel alle tegenstanders, valt er als beginnend coach veel te leren. Ronald Koeman moet zo'n beetje de laatste grote ex-speler zijn geweest die begonnen is bij een club als Vitesse. Kijk je naar hun generatie dan zitten Van Bronckhorst, Cocu en De Boer natuurlijk goed op hun plek in de top, maar het is wel jammer dat op De Boer na echte persoonlijkheden de Nederlandse competitie of zelfs links laten liggen.

Voor Jaap Stam zou Heerenveen toch een prachtige start van zijn trainerscarriere kunnen betekenen? Waarom liet Clarence Seedorf zijn trainersambitie verloren gaan als onervaren coach bij zijn AC Milan, terwijl bij pakweg AZ veel waardevollere leermomenten liggen om je voordeel mee te doen als beginnend trainer. Ik hoop dat Ruud van Nistelrooij en Mark van Bommel zich niet te beroerd voelen om straks bij Willem II, Vitesse of FC Utrecht hun eerste stappen als trainer te zetten.

21 november 2015 om 00:04

Het is ook te gek dat grote namen als Rijkaard (?), Van Basten en Blind zonder ook maar enige ervaring al bondscoach worden. Stuitend zelfs!

21 november 2015 om 00:37

Ach de prestaties van Rijkaard en van Basen waren anders gewoon prima te noemen. een bondscoach is iets heel anders dan een trainer, die is veel meer bezig met motiveren en het gezicht van het elftal zijn dan met het werk van een normale trainer.

Kijk maar naar Guadiola, heeft een verkort trainers programma gevolgd voor ex-internationals. Vervolgens na een jaartje Barcelona B werd hij direct hoofdtrainer van Barcelona. Vanaf dat moment hebben we jaren kunnen genieten van wat velen beschouwen als het beste elftal ooit.

Blijft bizar dat Stam zo gematst wordt door de Knvb terwijl hij straks meteen de grens oversteekt. Meneer wilde geen klassikale lessen volgen en hoeft straks waarschijnlijk ook geen grote spelersgroep aan te spreken. Waarom beginnen jonge trainers niet eens gewoon bij pak 'm beet Spakenburg of Fortuna Sittard.

21 november 2015 om 00:41

Hij wordt niet gematched, hij betaald extra voor een op maat gemaakt programma omdat hij moeite heeft met klassikale lessen.

Ja waarom is Guardiola na een enkel jaartje Barcelon B in hemels naam hoofdtrainer geworden van Barelona. Hij heeft geeneens de hele trainerscursus gevogld maar een verkort programma voor ex-profs van de Spaanse bond. Bizar gewoon.

Misschien is trainer zijn van een groot team met een grote staf (rijkaard kampioen met Barca, winnaar CL) wel iets heel anders dan trainer zijn van een minder team met een enkele assistant (rijkaard gedegradeerd met Sparta) ?

Mijn gedroomde opvolger van Ron Jans bij PEC!

Heeft bij PEC zijn debuut gemaakt als speler, zijn afscheidswedstrijd gespeeld, komt uit de regio en heeft 2 jaar als assistent van Langeler op de bank gezeten. Jans heeft voortgeborduurd op het fundament van Jans.

Daarnaast is er weinig verloop geweest in de organisatie bij PEC, waardoor hij iedereen en de club nog kent. Ik zeg win-win!!!

Te pas en onpas hoor ik m over zijn buitenlandse ambities praten. We kunnen hem dus wel doorstrepen als opvolger van FdB. Op zich prima, heeft met zijn teams nog niet het echte Ajax voetbal laten zien !

Ga toch weg Stam. Je durft niet eens in de camera te kijken. Laat staan een team trainen. Omdat hij toevallig bij united heeft gespeeld wordt hij trainer. Heeft toch geen toegevoegde waarde. Hoe ram je een bal de tribune in. Zo zo.

Ik zie Stam later een goeie trainer worden. Op het veld was hij altijd het beest dat los rondliep. Iedereen keek tegen hem op. Een echte aanvoerder met een grootse stem!

Ik hoop dat hij ergens anders ervaring op doet en dat terugkomt bij Ajax. Ik hoop dat Frank Rijkaard trainer bij Ajax wordt. Verkoop, van der Hoorn (wil een keer weg, anders houden), Serero, Schone, de Sa, Ligeon, Duarte en Boilesen, Cillessen kun je wss niet houden.

Haal St. Juste achter Veltman, Becker terug van verhuur van Zwolle, Vorm op doel, laat een shitload aan jeugd doorschuiven (rb: Owusu, LB: Savastano, Middenveld: Nouri, van de Beek Buitenspelers: Muric, Cerny) en probeer een ervaren geslepen spits te halen (huntelaar of Ibrahimovic zou geweldig zijn). In principe ben je dan alweer klaar.

Kijken wat je met Andersen en Zivkovic doet, Menig, Hendriks, Walian, de Jong en Acolatse verhuren. Maar dat zijn luxe problemen.

Wat een domwicht om als trainer neer te zetten. Als hij het is eerst op een lager niveau graag. Blijft onbegrijpelijk dat de Knvb een opleiding aanpast aan Jaap Stom. Aardige voetballen een zeer goede werker met boven gemiddelde mentaliteit. Zie hem staan bij Ajax 2 langs de kant geen enkele uitstraling heeft hij voor de club. Ja voor PEC ok.

Hij denkt kennelijk dat hij niet onderop hoeft te beginnen. Natuurlijk had hij een grote naam als voetballer, maar dat betekent nog niet dat hij gelijk een goede trainer is. Dus zou ik als ik hem was met een Nederlandse club beginnen en daar succes mee hebben. Dan komt er vanzelf wel een leuke club langs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren