Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Michael Reiziger neemt één debutant op in voorselectie Jong Oranje

Laatste update:

Michael Reiziger heeft de voorselectie van Jong Oranje bekendgemaakt. Robin Roefs is daarbij de opvallendste naam. De talentvolle doelman verdedigde de afgelopen weken het duel van NEC door afwezigheid van Jasper Cillessen en is daarvoor nu dus beloond met een eerste uitverkiezing. Ryan Gravenberch is wederom niet opgeroepen.

Reiziger en zijn manschappen treffen Gibraltar (thuis) en Zweden (uit) in de kwalificatie voor het EK in Slowakije. Ten opzichte van zijn vorige voorselectie, voert Reiziger dus een verandering door.

Roefs maakt namelijk zijn debuut in de voorselectie van Jong Oranje. Samen met Calvin Raatsie, Dani van den Heuvel en Rome-Jayden Owusu-Oduro vormt Roefs het keepersgilde. Raatsie is normaal gesproken de vaste keus onder de lat.

Achterin ontbreekt Ian Maatsen. De Chelsea-verdediger maakt namelijk deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. Verder selecteert Reiziger de gebruikelijke namen voor de defensie.

Op het middenveld schittert Gravenberch door afwezigheid. De ex-Ajacied meldde zich begin september af voor Jong Oranje en die keuze lijkt hem niet in dank te zijn afgenomen. De Liverpool-speler werd vorige interlandperiode overgeslagen en hoeft ook nu niet te rekenen op een selectieplekje.

Voorin staan er geen verrassende namen op de lijst. Uitblinker in de vorige interlandperiode Sontje Hansen reist weer mee, waar ook de veelscorende Noah Ohio op de spelerslijst staat.

Volledige voorlopige selectie Jong Oranje:
Keepers: Dani van den Heuvel (Leeds United), Calvin Raatsie (FC Utrecht), Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ), Robin Roefs (NEC)

Verdedigers: Jorrel Hato (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Youri Baas (NEC Nijmegen), Rav van den Berg (Middlesbrough FC), Tyrese Asante (ADO Den Haag), Finn van Breemen (FC Basel), Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien), Ki-Jana Hoever (Stoke City FC), Serano Seymor (Excelsior), Anass Salah-Eddine (Ajax), Bjorn Meijer (Club Brugge)

Middenvelders: Fedde de Jong (SC Cambuur), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Twigt (FC Volendam), Dirk Proper (NEC Nijmegen). Kenneth Taylor (Ajax), Isaac Babadi (PSV), Julian Baas (Excelsior)

Aanvallers: Million Manhoef (Vitesse), Myron van Brederode (AZ), Noah Ohio (Standard Luik), Emanuel Emegha (RC Strasbourg), Ruben van Bommel (AZ), Sontje Hansen (NEC), Ernest Poku (AZ).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Summerville er niet bij is. Vind dat opzich wel een leuke aanvaller.

27 oktober 2023 om 15:42

Begrijp ik ook niet veel van. Kwalitatief zou die met kop en schouders boven de rest van deze selectie uitsteken. Aan de andere kant, heeft geregeld een basisplaats in de Championship en die spelen ook tijdens de interlands door. Dus voor hem wellicht beter om gewoon bij Leeds te blijven ipv tussen deze Jong Ajax rejects een potje tegen de lamme en de blinde te spelen.

27 oktober 2023 om 15:45

@jorisdijk, het is heel goed te begrijpen. Summerville is een jaar te oud. Is van 2001

27 oktober 2023 om 16:10

Was inderdaad even zoeken want hij is 21 evenals Brobbey en Gravenbergh die wel mogen. Graadmeter is dus op 1 jan mag je niet ouder dan 21 zijn.

Wel lullig voor de aanvoerder van Volendam (xavier Mbuyamba) die op 31 december geboren is.

27 oktober 2023 om 18:30

Reiziger is een grote fan van Ajax kan je zien hoeveel spelers hij oproep. Hij blijf ze belonen al schoppen ze geen deukje in een pakkie boter.

Heel goed dat Gravenberch niet is geselecteerd. Die hoort ook niet meer in Jong te spelen, maar alleen bij Oranje.

Gravenberg ook blij dat die niet hoeft te komen.

27 oktober 2023 om 16:18

Doordat ie daar blij mee is hoeft ie ook niet naar het grote Oranje te komen. Is ie vast ook blij mee.

Hoop eigenlijk dat Gakpo, Gravenberch en Frenkie nog bij grote Oranje worden opgeroepen als ze 100% fit zijn.

Maar denk dat Ryan nog een periode rust krijgt, helaas...

Verder is dit een matige selectie in mijn ogen, maar goed.

Vind wel dat die Bjorn Meijer het alleszins aardig doet hoor. Snap alleen niet waarom Raatsie eerste doelman hier is? Ik vind die echt niks uitstralen en hij keept bij Jong Utrecht?

Ik weet dat Owusu-Oduru ook niet bij AZ keept, maar ik vond die in de jeugd elftallen van Oranje wel ook voldoende indruk maken (en ook bij AZ vorig jaar in Youth League)...

Nu heb ik nog te weinig gezien van Ohio en Emegha om er over te oordelen, maar gok dat één van hun in spits staat. Babadi op 10. Buitenkanten dan Hansen of Manhoef op rechts en Brederode of van Bommel op links?

Taylor - Proper zou ik op het middenveld doen en achterin zou ik sowieso met Regeer op RB spelen, Meijer op LB en Hato centraal. RCV alleen onbekend, maar ik denk dat Rensch sowieso aanvoeder en basisspeler is

Owusu/Roefs
Regeer
Rensch
Hato
Meijer
Proper
Taylor
Hansen
Babadi
Van Bommel
Ohio/Emegha
27 oktober 2023 om 16:36

Raatsie is absoluut het aangewezen persoon om het doel te verdedigen van jong oranje. Jij kijkt duidelijk geen wedstrijden van jong oranje (4 clean sheets in de laatste 4 wedstrijden). Bij Jong Utrecht keept hij altijd zeer degelijk, dus als ik jou was zou ik jezelf er iets meer in verdiepen.

27 oktober 2023 om 17:12

Die 4 clean sheets zijn nou ook weer niet bijzonder indrukwekkend gezien de tegenstanders. Moldavië, Noord Macedonië, Georgië en Gibraltar, daar moet Jong Oranje eigenlijk altijd wel de nul tegen houden. Op basis van het spel bij hun clubs heeft Owusu juist een stuk minder tegengoals om de oren gehad. Verder heeft hij 3 keer de nul gehouden en Raatsie maar 1 keer. Ik denk dat Raatsie en Owusu om het even is bij Jong Oranje, zeker tegen dit soort tegenstanders, maar Raatsie de aangewezen persoon noemen is wel wat overdreven. Zeker gezien Owusu zijn ervaring in de Youth League en Argentinië.

30 oktober 2023 om 11:01

Tegen de lamme en de blinde heeft hij de 0 gehouden, wauw zeg.
Owusu doet het ook gewoon uitstekend, dus waarom zou hij niet boven Raatsie kunnen keepen?

Voetballend en qua uitstraling heeft hij bij mij sowieso al een +.

27 oktober 2023 om 20:36

Denk dat jij weinig verstand van keepers hebt. Het gaat er niet alleen om hoe je de ballen tegenhoudt, maar ook hoe je de restverdediging neerzet, coacht etc... Daar komt bij dat deze keeper al vanaf z'n 15e jaar bij Oranje zit en Europees kampioen werd met O17, daar keeper van het toernooi werd en de kwartfinales bereikte van het WK in Brazilië. En uitstraling... dat slaat helemaal nergens op... hebben Barkas, Coutois, van der Sar uitstraling? Denk eerst even na voor je iets post..

30 oktober 2023 om 11:00

Oh dus ik mag geen eigen mening hebben?

Ik vond Owusu vorig seizoen bijvoorbeeld al meer indruk maken dan ik Raatsie ooit heb zien doen. Daarnaast heeft hij in mijn ogen ook meer uitstraling en doet hij het ook gewoon goed.

Uitstraling slaat nergens op? Courtouis en Van de Sar hadden wel meer uitstraling dan een Raatsie hoor, met alle respect.

Denk zelf eerst eens even na, voordat je een aanvallende post plaatst op iemand die zijn eigen mening geeft

Blijven bijzondere selectiekeuzes van Reiziger waar mij toch wel een gevoel bekruipt dat hij spelers waarmee hij bij Jong Ajax heeft samengewerkt de voorkeur geeft. Zo'n Raatsie als eerste keeper is mij een "raatsel" eveneens de selectie van Salah Eddine en het aanvoerderschap van Rensch.

Jong oranje zou voor jongens moeten zijn die potentie hebben om het grote oranje te bereiken, niet voor jongens die blij mogen zijn in de KKD of eredivisie te spelen.

Jongens zoals Vos, Milambo, Van Duiven hebben toch veel meer aan een potje bij jong oranje dan pak m beet Fedde de Jong of Julian Baas? Schuif gewoon de grotere talenten door.

Je moet klaarblijkelijk na 1 jan 2002 geboren zijn, dus de roep om Summerville is misplaatst.

Ik mis Flamingo,
Doet het niet slecht en stond de laatste wedstrijd samen met Hato centraal in het hart van de defensie.
Of is het echt omdat hij geen Ajax verleden heeft.
Bah wat is dat toch.

maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren