Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Met hem op rechts zal Barcelona veel meer problemen hebben’

Laatste update:

Francisco Maturana ziet niet in waarom Barcelona belangstelling heeft voor zijn landgenoot Juan Guilhermo Cuadrado. De befaamde bondscoach van het Colombia uit de jaren negentig denkt dat de Spaanse club er in defensief opzicht niet sterker op wordt als de veelzijdige rechtspoot van Fiorentina naar het Camp Nou verkast. De Colombiaans international heeft een prijskaartje van dertig miljoen euro.

/

“Cuadrado is geen defensieve voetballer”, licht Maturana toe. “Het is een voetballer die gevaar wil stichten en kansen wil creëren. Hij heeft een goed seizoen in Italië achter de rug. Als je op zoek bent naar een creatieve voetballer die altijd voor gevaar zorgt, dan moet je Cuadrado hebben.” Cuadrado, 26 jaar, was tot voor kort eigendom van zowel Udinese als Fiorentina. De club uit Florence meldde enkele weken geleden dat men de andere helft van de transferrechten ook had overgenomen.

“Offensief gezien past hij bij Barcelona”, erkent Maturana. “Maar Barcelona is een ploeg met Lionel Messi, Neymar, Pedro, eventueel Luis Suárez...Er is geen behoefte om aan te vallen, het gaat om het inpassen van defensieve zekerheid. En in dat opzicht kan Cuadrado weinig toevoegen. Met hem op rechts zal Barcelona twee keer zoveel problemen als met Daniel Alves.”

Denk jij dat Juan Guilhermo Cuadrado naar Barcelona gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daarom moeten ze als alves weg gaat Danilo halen hij is aanvallend goed en kan ook goed verdedigen en is nog jong ik vind ook dat hij beter in het spelletje van Barcelona past

Maturana heeft helemaal gelijk, Cuadrado is een geweldige voetballer maar niet als een soort veredelde rechtsback. Barcelona heeft sowieso veel meer behoefte aan echte verdedigers ipv al de spelers waar ze nu mee in verband worden gebracht.

Ik zou Barca volgend jaar wel zo willen zien spelen:
--------------Bravo-----------------
-----Mangala--Pique--Alba----
------Busquets--Roberto--------
Cuadrado ----------------Iniesta--
---------------Neymar------------
----------Messi-----Suarez-------

9 juli 2014 om 23:09

Een 3-2-3-2 voormatie net als hoe Juventus speelt

9 juli 2014 om 23:56

Je wilt een vleugelverdediger centraal laten spelen?

10 juli 2014 om 00:37

Je wilt wel iets te veel denk ik.

Dit heb ik al een hele tijd laten doorschemeren, enkel mocht Sanchez of Pedro vertrekken zou Cuadrado wel welkom zijn.

10 juli 2014 om 01:43

Het vertrek van Sanchez is al zo goed als zeker. Natuurlijk is het nog niet officieel bevestigd door beide clubs, maar wel door alle andere media en mensen die er dichtbij zitten. Ik denk dat zowel Sanchez als Debuchy vandaag gepresenteerd gaan worden.

ot: Cuadrado zou een leuke speler voor FC Barcelona zijn, maar zoals Maturana al zegt, als offensieve speler, niet als rechtsback. Ik denk dat Barca zich nu eerst op de verdediging moet focussen en in ieder geval een rechtsback en een centrale verdediger moet aantrekken. Daar liggen de prioriteiten.

11 juli 2014 om 02:32

Als Montoya speelt als rechtsback kan Cuadrado altijd mee ondersteunen als rechtshalf. Hij heeft zeker de snelheid om vaak van voorin naar achteren te sprinten en die ondersteuning met zijn matige verdediginde kwaliteiten kunnen wel van pas komen in het 1ste seizoen waarin Montoya misschien in de basis komt, als Montoya zoals Alves voorin staat kan Cuadrado altijd terugzakken daarin is geen probleem, Sanchez deed dit ook zelden maar hij heeft natuurlijk nog minder verdedigende kwaliteiten dan Cuadrado al vind ik dat Sanchez ook al goed in duels kon gaan als aanvaller.

Of je zet gewoon messi op cam en neymar met suarez in de spits

Er is een wezenlijk verschil tussen de rol die Cuadrado momenteel bij Fiorentina en het nationale elftal van Colombia vertolkt en de rol waarvoor hij in beeld is bij Barcelona. Moet er dan ook niet aan denken dat hij net als tegen Brazilië alles zelf wil gaan proberen in vanaf de rechterkant constant binnendoor te trekken, bij Barcelona is dat simpelweg geen mogelijkheid aangezien hij dan de aanvallers gaat beperken in hun vrijheid. Mocht Barcelona Cuadrado halen zouden ze hem de opdracht mee moeten geven om de gehele rechterflank te bestrijken met de defensieve taken als primair doel, dat is namelijk waarin hij in mijn ogen uitstekend tot z'n recht kan komen. Met zijn loopvermogen, handelingssnelheid en techniek moet het mogelijk zijn om hem als rechtervleugelverdediger bij Barcelona te gebruiken. Mits er natuurlijk die 'mythische' centrale verdediger wordt aangetrokken waar we al jarenlang op wachten...

11 juli 2014 om 02:37

Volgens mij valt Cuadrado door de mand op verdedigend vlak al is het wel het proberen waard maar hij zal hier zeker het eerste moment zich daarvoor moeten aanpassen. Het 1ste seizoen zou ik Montoya als RB plaatsen dat brengt verdedigend toch meer zekerheid, na een paar maanden kan Cuadrado dan een steeds meer verdedigde rol erbij pakken op die rechterkant, valt hij toch door de mand hebben ze eigenlijk geen miskoop gedaan mocht het waar zijn dat Sanchez zal vertrekken.

11 juli 2014 om 12:14

Martin Montoya heeft een wisselvallig seizoen achter de rug, maar staat er wel op de momenten dat het erop aankomt. Geen slecht idee om het seizoen te starten met Montoya op rechtsback en Cuadrado te laten wennen aan z'n verdedigendere rol. Het is zelfs een mogelijkheid om bij geweldige prestaties van Montoya Cuadrado als rechtsbuiten te laten spelen, dan is Luis Suárez ook niet meer nodig. Voor zover hij al nodig was.

Spelers als Cuadrado moet je niet gaan kopen als je ze laat banken.. Vind zulke spelers meer in Engeland passen. Kom op nou je haalt Cuadrado voor de RB positie? Hij is 1 van de uitblinkers in Italie met zijn geweldige creativiteit etc. Gewoon in zijn waarde laten en alleen halen als je een aanvaller nodig hebt.

Guadrado is iets voor Manchester United of Arsenal. Kan creatieve impuls brengen aan deze ploegen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren