Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi pakt de draad toch weer op bij Argentinië

Laatste update:

Lionel Messi’s interlandpensioen is van korte duur geweest. La Pulga maakte op 27 juni kenbaar te stoppen als Argentijns international, maar is teruggekomen op die beslissing. In een statement maakt de 113-voudig international duidelijk dat hij ervoor gekozen heeft zich tóch beschikbaar te stellen voor de komende interlands.

/

Nadat Argentinië eind juni de finale om de Copa América had verloren tegen Chili gaf Messi er de brui aan. De aanvaller en sterspeler van la Albiceleste liet weten dat hij het een moeilijke beslissing vond, maar dat het hem gewoon niet gegeven was iets te winnen met zijn vaderland. Hij stelde zich daarom niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg.

Op de achtergrond speelde mee dat het binnen de Argentijnse bond (AFA) een grote puinhoop was, wat er ook toe leidde dat Gerardo Martino ophield met zijn rol als bondscoach. Waar de beslissing van Martino definitief was, is die van Messi dat niet. In september speelt Argentinië tegen Uruguay en Venezuela in de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland en dan keert de topscorer aller tijden terug.

“Ik houd van mijn land en ik houd van dit shirt”, verklaart de aanvaller. “Er is nog veel te repareren binnen het Argentijns voetbal, maar dat doe ik liever van binnenuit dan met kritiek vanaf de buitenkant. Ik wil niet nog meer problemen creëren. Ik heb overwogen er definitief mee te stoppen, maar ik voel te veel liefde voor mijn land en dit shirt. Hopelijk kunnen we het Argentijnse volk gauw iets moois brengen.”

Een verstandige beslissing van Lionel Messi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch nog mooi van Lionel Messi dat hij doorgaat. Nu alleen nog hopen (ook voor de toekomst van het argentijnse voetbal) dat door de AFA ook een flinke schop gaat.

12 augustus 2016 om 23:28

Hij zoekt gewoon een manier om aandacht te krijgen en is een slechte verliezer.
Hij kan er moeilijk tegen dat Chili tot twee maal toe de Copa America wint en gewoon het beste land van Noord en Zuid Amerika is momenteel.

12 augustus 2016 om 23:29

Precies, wat een etter zeg.

12 augustus 2016 om 23:35

Hij was gewoon emotioneel na de finale. Ga er maar aan staan, drie finales in 3 jaar tijd verliezen. Dan is het logisch zo een reactie, het was gewoon puur een emotionele reactie. Het deed hem serieus pijn. Veel mensen rekenden er gewoon op dat hij zou terugkeren.

Wat heb jij soms nare reacties op VZ zeg, jeetje.

12 augustus 2016 om 23:40

Hij moet zich niet zo aanstellen en die penalty erin schieten dan was dat niet gebeurt.
Omdat je de finale weer verliest laat je je land toch niet in de steek?
Als ik de Argentijnse bond was had ik hem niet meer laten spelen ook.
En daarnaast Chili had het toernooi twee keer achter elkaar terecht gewonnen.

12 augustus 2016 om 23:40

Ballack was niet gestopt

12 augustus 2016 om 23:44

Maar Ballack is Ballack en Messi is Messi...

12 augustus 2016 om 23:54

Ballack miste ook geen penalties.

13 augustus 2016 om 00:07

Eeuh gekke gozer. Copa America 2015 schoot Messi zijn penalty er gewoon in. En had Argentina alsnog verloren. Dus om te zeggen dat Messi Argentine in de steek liet met dat penalty betekent maar 1 ding dat jij 0,0 procent verstand hebt van voetbal

13 augustus 2016 om 00:17

Ik heb het over de Copa America 2016 als je je ogen nog niet had geopend.
Erg moeilijk voor sommige om goed te lezen.
Hij stopte nadat deze werd verloren en omdat hij zijn penalty de twee ring in schoot, ik heb niks gezegd dat hij argentinie in de steek liet door zijn penalty.
Daarna heeft hij Argentinie in de steek gelaten omdat hij gewoon een slechte verliezer is.
Nu hij weer een beetje is afgekoeld komt hij opeens weer terug.

13 augustus 2016 om 01:11

Dan was wat niet gebeurd? Hadden ze dan ineens wel gewonnen? Volgens mij miste Biglia ook een strafschop? En als die dikke Higuain van 90 mln eens een keer beslissend was geweest zoals Eder voor Portugal dan had Messi misschien wel 3x gewonnen, aangezien Pipita 3x de grootste kansen van de wedstrijd onbenut laat en er namelijk ook geen tegengoals vielen in die 3 finales. Conclusie? Het moment van geluk moet net goed samenvallen. Portugal wint de finale van Frankrijk zonder Ronaldo door een spits die er in een heel jaar 6 weet te scoren bij zn club.. ik bedoel hoe verklaar je dat? Messi heeft btw nooit definitief de handdoek in de ring gegooid, hij kwam tot het idee dat het team misschien wel beter af was zonder hem.. media maakt er graag een sensatie van, prik daar is doorheen. Damnnn mensen ken even de feiten......

13 augustus 2016 om 01:13

Dus heeft hij gereageerd uit emotie, doen mensen nooit.

13 augustus 2016 om 01:25

@valencianistas
Je komt over als een naar jongetje zonder enig begrip of empathie. Natuurlijk ben je gewoon aan het trollen en weet je precies hoe hier de vork in de steel zit en dus waarom Messi zo gehandeld heeft en nu handelt. Net zoals Messi emotionele (verkeerde) beslissingen heeft gemaakt, zo reageer je hier ook met hele stoere (verkeerde) reacties. En de vraag dat Messi last heeft van de overwinningen van Chili? Duhu... Misschien even de Olympische Spelen volgen en kijken hoe de topsorters daar reageren op verlies. Misschien zie je vergelijkingen met Messi. Het even niet meer weten en alles negatief inzien om vervolgens toch de draad op te pakken en alles weer te willen geven. Welkom in de sportwereld.

13 augustus 2016 om 04:06

Valenciatistas, kijk naar de laatste 3 finales en zie hoe hij gespeeld heeft

13 augustus 2016 om 07:31

Oke laat me je wat vragen dan ga jij is in zijn schoenen staan je hebt 4 finales in je hele carrière verloren er keken miljoenen mensen naar je en zij geloven dat jij de beste speler alle tijden bent en je hun niet een eens beker kan geven, geloof me de deuk is dan heel heel heel hoog voor messi dus om te zeggen dat ie aandacht wil, wat eigenlijk zo een domme reden is terwijl hij de beste speler van de wereld is of dat ie niet goed tegen ze verlies kan is gwn absurd

13 augustus 2016 om 07:32

Druk*

13 augustus 2016 om 08:28

Er gaat een periode komen dat je verhalen gaat vertellen aan je kleinkinderen hoe jij elke week zo niet elke maand naar de beste voetballers kon kijken uit jou generatie. Dat wat zij deden van ongekende klasse was en dat je het daarna niet meer gezien heb. Eerst deed ik ook mee aan die Ronaldo- Messi wie is de beste onzin maar bekijkt het nu zo dat ik waarschijnlijk na deze 2 geen andere ga zien die zo belachelijk goed zijn.

13 augustus 2016 om 10:45

Omdat je verliest moet je dan de handdoek in de ring gooien en even later zeggen van ik ben weer terug? wat een onzin.
En om te zeggen dat een penalty erin schieten geluk is slaat ook nergens op.
Als je een penalty over schiet kan ik je niet serieus nemen met alle respect.
Als Argentinie eens met Chileense temperament aankomt zetten kunnen ze het een stuk verder schoppen.
Heeft verder niks met trollen te maken.
Zet die Messi bril eens af a.u.b

13 augustus 2016 om 10:46

Dramatisch eerlijk gezegd.

13 augustus 2016 om 10:50

Higuain nam geen strafschop in de laatste Copa, maar inderdaad vorig jaar schoot hij hem ook naar de parkeerplaats naast het stadion.
Heeft niks met het moment van geluk moet samenvallen te maken, een penalty over schieten is gewoon dramatisch.
En om nu te zeggen ik kom weer terug slaat al helemaal nergens op.
Je stop er mee of niet en niet dan wel en dan weer niet.

13 augustus 2016 om 10:52

Portugal heeft dat EK gewonnen door een collectief te zijn met wilskracht en strijdlust.
Zoals ik al eerder zei, met vedettes alleen kom je er niet.
Zie Chili Copa 2015,2016

Ik denk dat werkelijk iedereen dit verwacht had. Voor de rest denk ik niet dat Messi ooit met Argentinië een grote prijs gaat pakken. In ieder geval mooi dat hij weer terug is in het landenvoetbal.

12 augustus 2016 om 21:35

ik zie het wk 2018 als hun laatste kans om als favoriet een grote prijs te winnen. De beste spelers van Argentinie; Messi, Mascherano, Di Maria, Higuain, Aguero, Otamendi etc zijn allemaal 28 jaar of ouder, en na dat WK zullen ze vrijwel allemaal boven de 30 zijn. Een generatie als deze gaan ze niet snel weer krijgen.

12 augustus 2016 om 22:12

Nou er komen toch wel wat goeie jonge spelers aan met Dybala, Vietto, Icardi, Correa, Iturbe, Lamela, Pereyra, Mussachio

12 augustus 2016 om 23:30

Ik zie Chili als grotere kanshebber dan Argentinie.
Met grote vedettes kom je er niet dat blijkt al uit twee Copa's en de afgelopen 5 Wk's
Chili is met wat creativiteit voorin en vooral strijdlust het sterkste land van Noord en Zuid Amerika.

13 augustus 2016 om 00:10

Chili doet het inderdaad erg goed. Toch heb ik inzake een WK wel twijfels. Op die bühne blijkt het vaak toch weer net iets anders te werken, waar de gevestigde toplanden beter op ingesteld lijken te zijn.

Was toch wel te verwachten dit maar het is toch wel mooi dat het nu officieel is. Messi is de ster van het Argentijnse voetbal en te jong om nu al te stoppen.

12 augustus 2016 om 21:42

Ik denk wel zeker dat het meespeelt in de gedachte van Messi. 4 keer een finale verliezen en mede door een gemiste strafschop van hem en in diezelfde maand tegen alle verwachtingen in wint ze eeuwige rivaal het Europees kampioenschap. Huilerig zeggen dat je stopt en binnen een maand weer zeggen ik doe weer mee. Maargoed waar Ronaldo de beker tilde was Messi bij de kapper ze haartjes een kleur geven

12 augustus 2016 om 22:17

Kapsel van Messi is nog vrij recent, zit Ronaldo nou nog steeds die beker omhoog te houden?

12 augustus 2016 om 22:27

Het schijnt dat Ronaldo nog steeds met de beker in zijn handen staat te juichen.

12 augustus 2016 om 23:05

Ja de Supercup want die had hij nog niet vastgehouden.

12 augustus 2016 om 23:37

Het schijnt dat Messi nog steeds blond is

13 augustus 2016 om 07:56

Zijn blonde haartjes muhgaaaa

12 augustus 2016 om 21:34

Ja, hij heeft heel zijn carriere kritiek gekregen van de Argentijnen dat hij niet genoeg zijn best deed voor het land. Dat kon hij niet langer pikken.Toen hij stopte, schrok iedereen zich een hoedje en haastte iedereen zich om te zeggen hoe gemist hij ging worden en terug moest keren. Dat had hij ff nodig, hij heeft het Argentijns elftal niet nodig, maar hen hem zeker wel!

12 augustus 2016 om 21:53

Ginob, ik ben het helemaal met je eens. Wat een onzin om als aanvoerder van je lnd te stoppen op deze leeftijd. Het is gewoon gehuil van een speler die een klote seizoen achter de rug heeft. Je moet altijd blij zijn om voor je land uit te komen. En meneer wilt op deze weg alleen maar laten zien dat hij hart heeft voor Argentinië. Ik vind het simpelweg zwak en had hem als coach niet eens meer opgeroepen. Nogmaals, ik vind het belachelijk dat je als aanvoerder op 29jarige leeftijd je team zo in de steek laat. Had ik nooit van hem verwacht.+

12 augustus 2016 om 21:56

En kan iemand op de redactie van VZ alsjeblieft zorgen dat de reacties onder de juiste berichten komen. Jezus jongens, ik heb me mond gehouden, maar jullie kunnen toch wel iemand aannemen die dit kan fixen?

12 augustus 2016 om 23:09

Een coach die hem niet meer zou oproepen bestaat gelukkig niet, want niemand is zo godvergeten stupide en domweg achterlijk om die beslissing te nemen. Een greintje empathisch vermogen en intelligentie hebben en je omarmt hem juist i.p.v. dat je de beste man, wie al een decennium - en in het bijzonder de laatste jaren - onder onmenselijke, psychologische druk staat, nog dieper in het spreekwoordelijke dal duwt. Daarnaast zet zijn 29-jarige leeftijd en zijn aanvoerderschap mijn punt juist kracht bij, niet de jouwe, want het impliceert zowel kwantitatieve als kwalitatieve druk. En je moet helemaal niet per definitie blij zijn om voor je land uit te komen.

Na het zien dan Ronaldo wel een prijs pakte met ze land moet hij wel maar denk dat hij met deze beslissing zichzelf verlaagd . Hij zal
Toch niet weer een finale verliezen

12 augustus 2016 om 21:31

Alsof ronaldo ze prijs hem iets interesseert.

12 augustus 2016 om 21:42

Denk dat hij het vooral leuk vindt voor ronaldo

12 augustus 2016 om 23:17

Fanboy, Messi beste voetballer aller tijden ook al wint hij geen titel met Argentinie. 4 Finale's tegenover 2 finales van Portugal dat met geluk het EK titel heeft gepakt.

12 augustus 2016 om 23:36

Ronaldo titel gepakt Messi haren geblondeerd

13 augustus 2016 om 00:11

Ah nog zo een ronaldo fanboy messi is en blijft de beste voetballer die er ooit is geweest. Of jij het nou wilt of niet.

13 augustus 2016 om 02:15

Ah nog zo een messi fanboy..

13 augustus 2016 om 02:22

Ronaldo blondeert toch ook haartjes in de rust?

13 augustus 2016 om 02:39

Een EK winnen is moeilijker dan een Copa winnen!

13 augustus 2016 om 02:40

Ik dacht dat hij dingen bleekt?

13 augustus 2016 om 03:27

Dan zou ik wel eens portugal chili willen zien..

13 augustus 2016 om 07:30

Of Jij het wilt of niet het is een feit dat Ronaldo een grote prijs heeft met ze land en Messi met superspelers om zich heen altijd 2e is

Het zat eraan te komen na alle ophef dat zijn beslissing veroorzaakte. Persoonlijk ben ik erg blij dit te horen. Wie wilt nou niet deze man zo lang mogelijk zien voetballen? Hij is voor mij na Ronaldinho echt de favoriete speler om naar te kijken, want je weet vooraf dat er een groot kans is om minstens een magische actie te zien!

Het zou overigens echt prachtig zijn als hij eindelijk een titel pakt met Argentinië, al pakken ze volgende Copa Amerika is het prima. Het is gewoon erg zuur en zonde om zo iemand minstens 3 keer zijn land naar een finale zien te brengen om het vervolgens telkens te verliezen.

Goh wat een nieuws zeg!! Alsof Messi daadwerkelijk zou stoppen...

Offtopic: Wat vinden jullie? Probeert Messi een beetje overdreven op een bad boy te lijken? Met z'n baardje en z'n witte haar... Vorig jaar ook al een tatoo....

12 augustus 2016 om 21:38

Geen idee, maar het ziet er niet uit vind ik, en hij was al niet de knapste. Maar goed, hij moet maar doen waar hij zin in heeft.

12 augustus 2016 om 21:44

Het ziet er wel wat stijlvoller uit vind ik. Maar het hoeft van mij ook allemaal niet. Vooral die sleeves niet

12 augustus 2016 om 22:09

Waarom moeten wij daar wat van vinden? Als hij een badboy uitstraling wilt, is dat toch zijn keus lol. Wie zijn wij om hem daar op af te rekenen?

12 augustus 2016 om 22:31

Waar zeg ik dat ik er iets van vind dan? Ik vroeg me alleen af wat jullie ervan vonden.. Maar ik zeg het meer omdat ik het gevoel (mijn eigen mening) dat hij zich nadrukkelijker probeert te bewijzen of zo buiten het voetbal om..

12 augustus 2016 om 22:28

Dat is moeilijk te zeggen vind ik. Voor zelfde geldt zag hij iemand met blond haar en dacht hij ''wacht dat zal mij vast goed staan''. Of zijn vriendin heeft gezegd "hey Leo, weet je wat je echt goed zal staan...?"

Over zijn tatoeages vind ik persoonlijk op zijn been echt mooi, net zoals wat Ramos en Neymar hebben (die van Neymar vond ik het mooist, omdat het zoveel uitstraalt), maar wat hij op zijn arm heeft zitten staat hem minder.

Wat zijn baard betreft is er toch niks geks mee? Ik snap overigens niet waarom men daar een fuzz over maakt eigenlijk. Ik bedoel hallo het is een man. Als het een dame was met baard zou ik er ook gek bij staan kijken, maar samen met wat Argentijnse spelers hebben ze allemaal baard laten staan sinds Copa Amerika en dat is niks mis mee of zie ik iets over de ogen?

Wat ik grappig vind is dat sommige mensen beweren dat hij totaal niet hetzelfde jongen is gebleven, maar ik vind zijn karakter degelijk hetzelfde gebleven ondanks alle fame and glory over de jaren. Hij blijft het spelletje spelen zoals je ieder voetballer wilt zien spelen. Namelijk haast nooit klagen wanneer hij telkens onderuit gehaald wordt. Gelijk opstaan wanneer hij kan om spel voort te zetten in plaats van op de grond liggen en overdrijven.

12 augustus 2016 om 22:33

Ja binnen het veld is het absoluut de Messi die je graag bij elke speler wilt zien. Maar ik heb het gevoel alsof hij buiten het veld zicht meer probeert te bewijzen. Geen idee naar wie hij dat zou moeten doen hoor...

Nou ik ben zojuist compleet van m'n stoel gevallen van verbazing. Wat een schok!

Publiciteits stunt lol. Nee maar goed voor argentinie toch echt een drager hoor

Ik denk dat hij de dag nadat hij bekend had gemaakt dat hij stopte al spijt had van zijn beslissing. Waarschijnlijk kent iedereen het gevoel wel dat als je een standpunt hebt gemaakt, terwijl je er eigenlijk zelf niet echt achter staat. het moeilijk vind om het gelijk toe te geven.
Eerst even laten afkoelen en daarna terug komen op de beslissing. Nu kunnen we weer door.

Zo snel weer van gedachten verandert?
Lol dit is wel heel erg verdacht.
Hij mist een strafschop en Argentinie verliest opnieuw in de finale dus hij zag het al aankomen dat hij daar de dupe van zou worden en kapt er mee.
Nu net een maand later is het rustig en niemand heeft het meer over die gemiste strafschop, dus komt tie terug op zijn besluit..
Best wel slim eerlijk gezegd maar ook triest..


12 augustus 2016 om 21:54

Denk dat hooguit een handvol mensen kunnen beoordelen hoe het is in zijn schoenen te staan. Dus snap wel waar je vandaan komt, maar zinnige uitspraken hierover doen lijkt me nagenoeg onmogelijk

12 augustus 2016 om 21:59

Als Messi zijn penaltie had gescoord en Argentinie won dat toernooi zou Messi dan ook stoppen?
Nee ik weet het zeker Messi had dit gewoon als afleiding gebruikt.

12 augustus 2016 om 22:02

Inderdaad mede de oorzaak dat Argentinië de Copa niet won in de finale...

12 augustus 2016 om 22:09

Uefacl, lastig he, dat iedereen ter wereld buiten de ronaldofanboys meer genieten van messi..

12 augustus 2016 om 22:10

Dus je vergelijkt het winnen van de copa met het verliezen ervan? Laat me niet lachen. Moet dat verschil echt uitgelegd worden?

12 augustus 2016 om 22:28

Uefacl het gaat voor Messi niet om die penalty, maar om een prijs winnen met zijn land. Jij begrijpt niet dat hij wel degelijk vaderlandsliefde heeft, en dat hij mentaal kapot ging na 3 verloren finales, mede door hem. Een afleidingsmanoeuvre slaat natuurlijk nergens op, hij was gewoon verslagen.

12 augustus 2016 om 22:12

Messi zelf is echt niet schuldig aan het falen in de Copa, messi speelde een geweldig toernooi. Higuain daarintegen heeft Argentinië al het WK en twee
Copa 's verloren

12 augustus 2016 om 22:13

Hoezo 'triest' en 'erg verdacht'? Ja hier zit duidelijk een marketingstrategie van hem achter.....

Hij miste een maand geleden gewoon een belangrijke penalty en na alle kritiek besluit hij uit teleurstelling dat het beter is voor iedereen dat hij ermee stopt bij Argentinië, maar na alle steunbetuigingen kunnen ze hem toch overhalen om weer terug te komen. Vind ik niks triest of verdachts aan, eerder een menselijke reactie.

12 augustus 2016 om 22:22

UefaCL / zo een penal missen is idd kut, ik denk ook dat het een laffe actie was om te stoppen zogenaamd, zodat iedereen weer blij zou zijn als hij terug zou komen.. Dan moet je je zelf echt heel wat vinden. Ik vind het goed dat hij terug is want aanvoerders geven gewoon nooit op! Kijk maar naar Ramos en Ronaldo! WK komt er alweer bijna aan, en die selectie van Argentinie is gewoon goud, Aguero Dybala Higuain DiMaria, fingerlicking good

12 augustus 2016 om 22:29

Je denkt toch niet echt dat hij stopte om dan wat later mensen blij te maken met zijn terugkomst? Toch?

12 augustus 2016 om 22:37

Haha mensen schijnen dit te denken, te bizar

12 augustus 2016 om 22:48

As dortmund, kijk ook even wat voor type mensen dit denken. T zijn enkel alleen ronaldo/madridfans die je dit soort onzin ziet uitkramen. Die kun je sowieso niet serieus nemen over dit onderwerp.

12 augustus 2016 om 23:08

@mick I know. Maar dan nog als liefhebber van een rivaliserende partij, zou ik mezelf nooit toestaan om zo'n doorzichtige, kortzichtige mening te bezigen. Kan het bijna niet geloven

13 augustus 2016 om 09:29

Welkom in de wereld van discussie forums.
Waar er zo nu een dan een troll zich in de discussie mengt om reacties uit te lokken.

Insane heeft niet voor niets een laatste waarschuwing gehad.

12 augustus 2016 om 22:54

Het ging helemaal niet om die penalty het ging er om dat afa zo'n grote puinhoop is. Misschien omdat hij liet zien dat hij gewoon zomaar kan stoppen dat daardoor de afa eindelijk op de schop gaat.

12 augustus 2016 om 23:20

Deze man is echt een Messi hater. Nogmaals beste voetballer aller tijden accepteer het maar, volgend jaar pakt hij weer de treble en hopelijk nog een prijs met Argentinie.

13 augustus 2016 om 09:01

Pogbeast / hij is erg goed, no doubt! Maar beste aller tijden betwijfel ik! En de treble valt nu hopelijk een keer in Madrid mits iedereen fit blijft

Jeetje wat ziet die kerel er tegenwoordig uit zeg. Geblondeerd haar, pluizige baard. Is de steralures dan toch naar zijn hoofd gestegen? Hij was altijd 'zo lekker normaal'.

13 augustus 2016 om 09:16

Los daarvan is deze actie ook niet echt normaal: stoppen omdat je een finale verliest en een paar maanden later terugkomen. Heel raar.

Wat een slappezak nou terug krabbel man man geen man van zijn woord.. Hij kapte omdat hij het op moment het niet aankon dan heb je geen karakter zoals nou.

Weet zelf ook dat hij voor Argentinië door zijn niet presteren en niet staan zijn prijzen voor zijn Land door de neus boorde...

12 augustus 2016 om 22:00

God wat een slapzak dat hij een mens is. Al die oordelen over iemand of iets wat je niet kent. Mag iemand zo teleurgesteld zijn en dan een emotionele beslissing nemen en daarna rationeel op terugkomen?

12 augustus 2016 om 22:15

Clark, jij bent zeker voor real? Wist je dat zidane ook wel eens op zijn beslissing is teruggekomen om te stoppen?



Wat ben ik toch blij voor Messi, jammer dat het binnen de AFA niet goed loopt maar hopelijk pakken ze draad weer op en misschien pakken ze de cup wel eens.

Haha dat kon men natuurlijk al vanaf de eerste seconde dat hij verkondigde te stoppen kunne weten dat hij er op terug zou komen.
Ik had het overigens ook wel gesnapt als hij daadwerkelijk kapte.

Het volk vraagt te veel. Men moet ook eens van andere kant bekijken en zich afvragen..waar was argentina zonder messi afgelopen jaren? Waren ze dan verder dan waar ze nu zitten?
Lijkt me van niet.
En als wel hadden ze hem niet moeten selecteren voor nationaal elftal maar iem anders.
Maar men moet natuurlijk vinger kunnen wijzen en dan is messi de dupe. Triest wel.
Maar dit is een betere (maar dus imo ook voorspelbare) uitkomst voor alle partijen.

Goed dat hij een soort knop heeft omgedraaid en zich gewoon lekker bezig houd met zijn land en voetbal.

12 augustus 2016 om 22:19

Het volk vraagt te veel? Dat volk is verwend door Maradona maar ze dachten dat ze er nu eentje hadden die beter dan 'Pluisje' was, dat bleek net even anders uit te pakken! Goed om te zien dat hij terug is, aanvoeders geven namelijk nooit op! Kijk naar Ramos en Ronaldo

12 augustus 2016 om 22:42

Hij geeft toch ook niet op? Dat is nu juist wat er in dit bericht staat.

Mooi had het wel gedacht maar nu is het dan eindelijk officieel Vamos Argentina!!! Vamos Leo!!

Dit was natuurlijk te verwachten he... Even aandacht trekken. Heeft hij in principe niet nodig, trekt genoeg (positief) de aandacht op zich met zn talent. Maar de laatste tijden lijkt hij een tekort aan aandacht te hebben. Dit probeert hij dam toch te krijgen door zijn 'zogenaamde' interlandstop, zijn rare kapsel/baard en tattoos...Dan nog doen alsof die de ideale schoonzoon is..

12 augustus 2016 om 23:49

Je kunt ook de ideale schoonzoon zijn met een raar kapsel, een baard, tatoeages, en een keertje een emotionele reactie na extreme psychologische druk. Maar goed, kennelijk moet je, vooraleer je een goed mens wilt zijn, voldoen aan arbitraire eisen van anonieme mensen op het internet.

12 augustus 2016 om 23:35

Een mens die een decennium onder onmenselijke, psychologische druk staat, wat zich alsmaar is gaan opstapelen de laatste jaren en de afgelopen verloren finale een piek bereikte, waardoor er uiteindelijk een emotionele reactie teweeg is gebracht, is geen zielig figuur en een egoïstisch klein kind, maar een normaal mens.

Daarnaast mogen zijn teamgenoten hem juist bedanken (niet een fictief figuur als god) dat hij terug is gekomen op zijn beslissing. En ja, jij zou de grote Lionel Messi even laten zien dat voetbal een teamsport is...

Jij vindt mensen die zelfmoord plegen vast ook zielige figuren en egoïstische kleine kinderen.

13 augustus 2016 om 00:18

Hier zal ik aardig wat kritiek op krijgen, maar ik vind ricking08 maar een zielig figuur. Wat een egoïstisch klein kind moet je zijn om mij, en de lezers hier, dit te flikken. Je staat met een hele website de meningen uit de hersenen te werken voor een reactie. Vervolgens laat je de hele bende in de steek, laat je iedereen in de kou staan omdat je vindt dat JIJ persoonlijk bent aangevallen. JIJ hebt alles gegeven...en dan stop je.

Nog geen paar tiental minuten later besluit je maar weer terug te gaan en verkondig je ook nog even dat jij mij een lekkere slaap wenst. Je mag god op je blote knieën bedanken als de leden hier je überhaupt nog serieus zullen nemen. Ik zou je volledig links laten liggen de eerste paar artikelen...gewoon even om te laten zien dat jij niet in je eentje voetbalzone bent, maar dat het een open platform is. Zodat je wellicht enigszins zal gaan begrijpen dat jij niet de enige bent die hard werkt voor een reactie, dat jij niet de enige bent die pijn lijdt en bloed voor een mooie reactie. Je mag een anoniem lid van voetbalzone zijn, maar als persoon heb je nog een lange weg te gaan.

Dusss...enerzijds: jippie! Anderzijds walg ik van deze actie.

13 augustus 2016 om 00:34

Nu zonder dollen: die laatste zin is natuurlijk niet puur argumentum ad hominem, maar gewoon een analogie. En ik ga er vanuit dat jij jou daar best bewust van bent, maar dat je onder invloed van cognitieve dissonantie, als vorm van defensiemechanisme, die tegenstrijdige cognities consonant trachtte te maken.

Je was je ervan bewust dat je argumenten onderuit waren gehaald, dus dan maar een uitweg vinden. Dát vind ik sneu. Te meer omdat je zelf al stelde 'aardig wat kritiek' te verwachten na je eigen gechargeerde reactie.

13 augustus 2016 om 00:36

Ricking heeft gewoon een goed punt. Ik vind het ook van een zeer zwakke mentaliteit getuigen van Messi. Je hebt spelers die strijden tot ze erbij neervallen ook al verliezen ze. Je hebt ook spelers die als ze verliezen hun biezen pakken en er het liefste mee op houden. Messi is niet gewend om te verliezen, maar dit laat zien dat wanneer hij verliest het een slechte verliezer is.

En het laat ook zien dat het geen man van zijn woord is. Dus ja zoals hiervoor al is gezegd heeft hij als persoon nog een lange weg te gaan.

13 augustus 2016 om 02:07

Hij heeft absoluut geen goed punt. Het is een zeer ongenuanceerde, ondoordachte, en gechargeerde reactie. Hij houdt namelijk totaal geen rekening met het allerbelangrijkste in deze hele kwestie: Messi's psyche en zijn beweegreden.


Hij heeft het er alleen maar over hoe zielig hij Messi vindt. Zeer kortzichtig, maar getuigt vooral ook van weinig empatisch vermogen. De kunst is om de kwestie te analyseren vanuit Messi's schoenen; zodoende krijg je een beeld van hoe het eraan toegaat in zijn geest.
Jij maakt dezelfde fouten als hij. Je zegt 'je hebt spelers die...', maar dat is de crux. Je kunt geen algemene regel toepassen op het specifieke. Hij is niet 'een speler', hij is Messi; de beste ooit in het voetbal, wie per definitie onder enorme druk staat, en bovenal in zijn internationale carrière onder extreme, onmenselijke druk.


Ook 'wanneer hij verliest...slechte verliezer is'. Dit is typisch de cognitieve bias waarin je een situatie beoordeelt op basis van hoe je je voelde op het einde van de reeks gebeurtenissen; dat blijft je sterk bij en alle andere informatie verloochen je. Je intuïtieve geest gaat er vanuit dat de informatie die je hebt genoeg is, terwijl je natuurlijk haast alles, of het belangrijkste, mist. Ten eerste is dit de eerste keer dat hij een 'slechte verliezer' is, en ten tweede heeft hij uiteraard niet zomaar verloren; er zit een hele geschiedenis achter de tranen die hij liet vallen en zijn besluit om te stoppen. Echter heb jij intuïtief en onbewust aangenomen dat de informatie die jij jouw geest voedde direct voldoende was, zonder na te gaan of je al dan niet informatie miste.


Verder vind ik het ook weer kortzichtig en dogmatisch om een 'man van zijn woord' te zijn. Het getuigt juist van enig zelfreflectie dat hij zich realiseert emotioneel bewogen te zijn geweest en het nu allemaal relativeert. Daarnaast is het in mijn ogen ook wat apart te stellen dat hij 'nog een lange weg heeft te gaan als persoon'. Ten eerste omdat hij als topsporter voortdurend onder druk staat en dat dus al meer dan een decennium lang, wat niet gemakkelijk is. Ten tweede is het, zoals ik reeds meerdere malen heb uitgelegd, geheel normaal om in extreem emotionele tijden psychologisch gekrenkt te worden en uiteindelijk te breken. Ten derde, zoals ik ook al zei, ben je als persoon eerder sterk wanneer je je 'fout' inziet en het relativeert i.p.v. te moeten leven met een foute beslissing. Ten laatste heeft iedereen wel als persoon een lange weg te gaan, met ieder ons eigen arbitraire levens, ons unieke doelen, idealen, en ontwikkeling, en ons eigen constant voortvloeiende relativiteit.

En als laatste wil ik eraan toevoegen dat de analogie met mensen die zelfmoord plegen zeer treffend is. Niet alleen de inhoud op zich, maar ook omdat je natuurlijk niets verkeerd daarover kan zeggen. Toen ik ricking08 vroeg of hij mensen die zelfmoord plegen zielige figuren en egoïstische kleine kinderen vond, kon hij natuurlijk niet antwoorden met 'ja'.

13 augustus 2016 om 20:00

Je hebt dus helemaal niets gelezen van wat ik heb gezegd. Beter gezegd: je bent niet bereid te leren van een ander.

Nogmaals: vind jij dat mensen die zelfmoord plegen zielige figuren en egoïstische kleine kinderen zijn?

Ik vind Messi eigenlijk best een slappeling. Eerst zeggen dat je stopt bij het nationaal elftal en dan weken later weer zeggen dat je toch niet stopt. Er zijn spelers die altijd vechten voor het land ook al verliezen ze, voor mij is Messi een slechte verliezer. Hij mag dan wel de beste voetballer zijn maar mentaal vind ik hem dat totaal niet, Ronaldo is bijvoorbeeld mentaal vele malen sterker dan Messi. Als Messi het niet van zijn talent moest hebben was hij helemaal nergens gekomen. Wat een jankerd.

13 augustus 2016 om 07:22

Hij kan van gedachten veranderd zijn. Hij denkt eerst "ik ben er klaar mee", maar nadat het wat ingezakt is, bedenkt hij dat hij enige invloed kan uitoefenen op de bond en het makkelijker strijden is met hem dan zonder hem (hij wil verandering zien). Geen kwestie van "slechte verliezer". Hij stopte niet hoofdzakelijk om die drie finales.

13 augustus 2016 om 09:31

@Denn01
Zo hard als jij hier loopt te janken over de gang van zaken betreft Messi kunnen jullie elkaar de handen schudden.

Messi wou stoppen omdat hij het moeilijk had wat vrij normaal is 3 finales op 3 jaar tijd verliezen is pijnlijk! MAAR argentinie is geen 3 finales verloren door messi maar wel 3 finales gespeeld danzij messi
Klees hier da sommige over ronaldo babbelen sorry ze kvond die deze ek vrij zwak terwijl heel de ploeg als slaven voor hem werken.

Ach maakt toch niet uit hij is toch slechter dan Ronaldo ^^

OT: Ik ben blij dat hij doorgaat. Beste voetballer ter wereld moet voor zijn land spelen! Of ze nou iets winnen of niet. Messi heeft nog een aantal jaar te gaan, dus de kans blijft er altijd! 4 keer is scheepsrecht zeggen ze toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren