Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi nader onderzocht: ‘Een behoorlijke kneuzing, er was veel bloed'

Laatste update:

Lionel Messi is niet ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Manchester United (0-1 winst). Door een onbeholpen actie van Chris Smalling liep de Argentijnse captain van Barcelona een hevige bloedneus en wonden in het gezicht op. Trainer Ernesto Valverde heeft na de wedstrijd bevestigd dat Messi donderdag nader onderzocht zal worden.

Valverde zag dat Messi het moeilijk had na de actie van Smalling. “We zullen hem morgen laten onderzoeken om te kijken wat er precies aan de hand is”, aldus de trainer direct na afloop van het duel in gesprek met diverse media. “Hij hield zich sterk, maar heeft een behoorlijke kneuzing. We gaan hem laten nakijken, er was veel bloed.”

Ondanks de pijn wist Messi de wedstrijd op Old Trafford uit te spelen. Ploeggenoot Sergio Busquets verwacht dat het meevalt en dat de vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or aanstaande zaterdag tegen Huesca kan spelen. “Hij heeft een wond op zijn ooglid, maar ik denk verder niet dat hij iets gebroken heeft”, aldus Busquets.

De return in het Camp Nou volgt volgende week dinsdag. Barcelona kwam de afgelopen drie Champions League-seizoenen niet verder dan de kwartfinale en Gerard Piqué is ondanks de uitstekende uitgangspositie op zijn hoede. “In voetbal kan van alles gebeuren, zeker met een grote club als Manchester United. Zij kunnen wedstrijden op elk moment beslissen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vooropgesteld. Smalling raakte Messi onbewust met z’n hand. Laat daar geen misverstand over zijn. Wat ik niet snap is waarom hij Messi zo overdreven hard moet bodychecken van achter. Messi zag hem totaal niet aankomen en dat soort acties kunnen heeeeeel gevaarlijk zijn. Het was volledig onnodig en in mijn ogen een overtreding en gele kaart. Rood is overdreven, maar dit was minimaal geel waard.

11 april 2019 om 09:25

Dat ben ik dat niet met je eens. Dis was een bewuste en dus was ROOD op zijn plaats geweest.

11 april 2019 om 10:27

Hoezo bewust. Smalling probeert voor Messi te komen, doet dit wat onbesuisd en raakt Messi. Gele kaart lijkt me afdoende. Zoveel kwaad zit er niet in die actie.

11 april 2019 om 11:05

Je zag smalling vervolgens naar achter slaan met zijn arm. Gewoon domme actie van een domme verdediger

11 april 2019 om 10:55

Zo speelt Messi heel vaak. Hij komt vaak onverwachts van achteren om een bal af te snoepen. Daar kan een counter uit ontstaan, dus zo gek is dat niet. Of Smalling het bewust deed of niet laat ik in het midden.

Wat me wel opviel is dat Messi na zijn assist totaal niet in de wedstrijd leek te zitten. Ik weet niet of dit te maken had met de elleboog, verdediging van United of een vermoeide Messi, maar het bracht me wel weer in twijfels over de CL seizoen. Het is merkwaardig genoeg dat hij al iets van 11 kwartfinales droog staat. DAt is echt vreemd voor iemand van zijn kaliber. Ik hoop dus echt dat we niet een Roma herhaling krijgen straks in de return of mogelijke tegenstander Liverpool/porto waar Messi opeens helemaal leeg lijkt.

Verder wel met je eens dat bij dit soort twijfels minimaal geel op zijn plaats was geweest. Rood zou te zwaar zijn, maar je krijgt ook niet zomaar een elleboog waarvan je zo gaat liggen met neus vol bloed.

11 april 2019 om 11:08

Ik vond messi na die bloeding gewoon bang ogen ofso. Maarja als ik je zo'n knal krijgt dan snap ik idd waarom ie niet meer lekker in de wedstrijd zat. Messi is niet moe want hij krijgt best veel rust. Voor de rest vond heel barca et ook wel mooi geweest na die 0-1. Na dat roberto er in kwam speelde barca zich ook wel makkelijk onder de druk vandaag. Ik heb dus gewoon vertrouwen in de wedstrijd in camp nou. United komt zwaar te kort voor dit niveau. Niemand zal bij barca basis staan. Zelfs de gea niet want die kan niet mee in het spel van barca.

11 april 2019 om 11:09

Messi moet sowieso rust krijgen dit weekend, misschien dat ze Dembele wel even ritme op kunnen laten doen en Malcom is een prima vervanger voor messi tegen de tegenstander van dit weekend.

Vond trouwens dat Smalling niet express deed, hard maar geel is indd de terechte kaart.

Smalling kwam als een dolle stier in en zwaait hierbij ook nog flink met zijn armen. Dat hier geen kaart voor wordt gegeven is onbegrijpelijk. Verder erg triest dat je op deze wijze Messi probeert af te stoppen. In Barcelona zullen ze wel een pak slaag krijgen.

11 april 2019 om 10:25

Wat is daar triest aan? Hoort toch gewoon bij de wedstrijd en zolang de scheids het toelaat dan zie ik hier geen bezwaar in. Als dit de enige manier is om Messi af te stoppen en je schopt hem niet uit de wedstrijd dan is het toch OK?

11 april 2019 om 13:36

Een bloedneus slaan en iemand een bodycheck geven, bewust of onbewust, is toch erg sneu. Er kort op zitten is bijvoorbeeld een manier en altijd een man bij Messi zetten. Niet dit.

Dit had donkerrood moeten zijn.
Zelfs als het per ongeluk was. Lenglet kreeg aan het begin van het seizoen tegen Girona rood op een zelfde manier.

11 april 2019 om 10:27

Geel was nog wel mogelijk, maar donkerrood is het toch echt niet. Het lijkt wel alsof Messi niet aangepakt mag worden, alsof de 11 spelers Messi maar doorgang moeten verlenen. Dit is ook van de redenen waarom ik denk dat Messi het in Italië of Engeland nooit had kunnen waarmaken. Messi is te licht voor gewoon fysiek voetbal.

11 april 2019 om 10:39

Men mag Messi wel aanpakken maar hij geeft hem een zwieper en een elleboog te gelijk!

11 april 2019 om 10:49

Ik zie toch echt geen elleboog en zwieper in die actie. Het is met name het falen van Messi zelf (hij had hem moeten zien aankomen) waardoor het zo hard aankwam.

11 april 2019 om 12:07

Moeten zien aankomen terwijl hij met zijn rug naar de kant staat van waar Smalling aankomt? Jij bent ook een mooie zeg.. En dan ook nog Messi de schuld geven van deze o zo lompe en onbesuisde actie van Smalling... Smalling komt vol in zijn rug (zwaar onnodig, want hij gaat door zijn man heen ipv ervoor te komen) en in het voorbijgaan raakt hij wel degelijk met zijn naar achter slingerende arm Messi in het gezicht. Dus ja, volledig onbegrijpelijk dat dit geen kaart is geworden.

11 april 2019 om 12:15

Rochus

Er is een waslijst aan spelers op te noemen die fysiek zwakker zijn dan Messi en zeer succesvol zijn of waren in zowel Engeland als Italië. Wat is dat toch voor vreemde redenering?

De arbitrage heeft het hier even gemist. Gebeurt wel vaker, maar nog vaker niet. Dan is het Engeland of Italië ook gewoon een kaart.

11 april 2019 om 13:44

Heb je voorbeelden, die ook op dezelfde positie speelden als Messi? Ik kan er niet zoveel bedenken namelijk?

11 april 2019 om 16:00

Onder anderen Salah, Silva ( maakt niet uit welke van de twee bij City) Sterling, Cazorla, Sane, Ozil, Pedro, moet ik nog verder gaan?

Het is een uiterst domme denkwijze om te veronderstellen dat een speler als Messi waar dan ook niet succesvol zal zijn. Er is geen enkele speler die over meer kwaliteit en handelingssnelheid beschikt.

11 april 2019 om 17:11

Hier sla je de plank behoorlijk mis Rochus.
De beste spelers in de Premier League zijn allemaal frivole, kleine stijlvolle voetballers. Dan denk ik aan het lijstje dat Andonis al opsomt, maar ook aan een Hazard bijvoorbeeld.
Messi heeft niet voor niets meer doelpunten tegen de grote 6 van Engeland dan doelpuntenmachine Cr7, die er jaren heeft gevoetbald.

Smalling komt hard in: dat hoort bij het voetbal want ja dat doen ze ook lekker in de Premier League.

Busquets komt half zo hard in: hij moet van het veld!!!

Om maar aan te tonen hoe bevooroordeeld mensen kunnen zijn.

11 april 2019 om 11:09

Busquets was wel echt slecht gister.. zou lekker rakitic op zijn plek zetten want busi is al het hele seizoen irritant slecht

11 april 2019 om 11:36

Inderdaad, Busquets speelde een van zijn slechtere wedstrijden dit seizoen. Maakt het zichzelf de laatste jaren moeilijker dan het nodig is, terwijl zo goed kan uitvoetballen. Het begint allemaal bij hem. Misschien is het beste eraf, weet niet.

11 april 2019 om 11:48

Hij kan et niet zomaar verleerd zijn. Het is gewoon nonchalant wat ie doet. Valverde moet lekker gewoon laten zien dat ie zulke spelers er gewoon naast zet als ze geen inzet tonen

11 april 2019 om 17:19

Ik vond Busi ook flink tegenvallen gisteren. Al moet ik zeggen dat ik Rakitic ook niet denderend vond.

11 april 2019 om 19:58

Inderdaad, maar we weten allemaal dat Rakitic en Busquets zo goed als nooit gewisseld worden. Ik hoop dat Busquets nog belangrijk kan worden komende wedstrijden, want hij is broodnodig voor de cl natuurlijk.

11 april 2019 om 19:59

Ze sjokken er wat bij soms, gaan niet meer echt voor de killing pass. Neen, laten we wachten tot Messi die geeft denken ze. Dat is jammer want met drie spelers die het spel lezen is het makkelijker voetballen. Kijk maar naar Xavi en Iniesta in het verleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren