Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi krijgt ongenadige veeg uit de pan: ‘Hij is een last voor PSG’

Laatste update:

Lionel Messi heeft nog niet veel harten weten te veroveren sinds zijn komst naar Paris Saint-Germain. De Argentijnse sterspeler weet zijn stempel maar moeizaam te drukken op het spel van het Franse sterrenensemble en miste dinsdag in de Champions League een strafschop tegen Real Madrid (1-0). Volgens voormalig PSG-speler Jérôme Rothen is Messi eerder een last dan een lust voor de Franse grootmacht. De oud-middenvelder nam geen blad voor de mond toen hij bij RMC Sport de prestaties van de aanvaller analyseerde.

"Hij is een last voor de club", doelt Rothen op de aanwezigheid van Messi bij Paris Saint-Germain. "Het is tot op heden verre van een succes geworden. Zijn eerste maanden waren niet goed. Hij is misschien wel de beste speler van alle generaties die het voetbal heeft gekend. Je hoort mensen vaak zeggen dat je Messi niet mag bekritiseren. Maar in mijn ogen laat het in sportief opzicht te wensen over. Dankzij Kylian Mbappé win je de wedstrijd, maar als je de wedstrijd niet wint, krijg je enorme frustraties omdat Messi de penalty mist."

De Argentijn kwam tegen Real Madrid na een uur spelen tegenover Thibaut Courtois te staan, toen hij moest toezien hoe de Belgische doelman zijn strafschop keerde. "Het is tragisch dat Messi, met de status die hij heeft, een penalty mist. Maar als we kijken naar wat hij in zeven maanden tijd heeft gebracht, heeft hij het recht niet om een penalty te nemen. Als hij mist is het ons recht om kritiek te leveren. Ik zag ook wel dat hij actiever was dan anders. Maar ik zag ook dat hij bij Courtois in de handen schoot en een vrije trap in de muur belandde."

Rothen betreurt de houding van Messi. "Zijn corners zijn een schijnvertoning. Als hij ze niet zou nemen, zou elke andere speler worden afgeslacht door het gebrek aan concentratie en vastberadenheid. Ángel Di María bijvoorbeeld, die wordt uitgejouwd door de eigen fans. Messi niet. Je hebt de neiging om af te haken als je ziet hoe vaak hij zijn duels verliest. Voetbal is nog altijd makkelijker als je er vol voor gaat. Maar wat deed hij tegen Real Madrid een uur lang? Hij bleef maar staan. Het leek alsof hij op het middenveld stond. Als Neymar terugkeert en in goede vorm is, hoop ik niet dat Di María daar de rekening voor betaalt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben een grote fan van Messi maar het is meer dan terecht. Hij lijkt daar helemaal niet te willen zien, doet bijna niks en dat is echt zonde. Loopt echt met z’n ziel onder zijn arm. Waar andere spelers zich de snot voor de ogen lopen zodra ze bij een nieuwe club spelen om zich te bewijzen mist dat gewoon in z’n spel en als hij het verschil dan niet weet te maken krijg je terechte kritiek. Hopelijk wakkert het vuurtje aan nu er gestreden moet worden om de prijzen. En anders moet hij lekker weer terug gaan, zal wel spijt hebben net als Neymar destijds..

17 februari 2022 om 11:25

Het is ook niet niks hoe hij door alle omstandigheden uit zijn veilige omgeving gerukt is. Daarom heeft hij gekozen voor PSG met alle Argentijnen en Neymar die er rond lopen, zodat er nog ergens veiligheid bestaat. Het afscheid bij Barcelona heeft hem enorm veel pijn gedaan en ik denk mentaal veel meer dan men denkt. Laten we niet doen alsof het een buitenaards wezen is die zonder gevoel direct zich kan aanpassen en daar de sterren van de hemel speelt. Hij heeft vanaf zijn jeugd in Barcelona gezeten, ga er maar aan staan na 20 jaar van omgeving / cultuur / teamgenoten wisselen.

17 februari 2022 om 11:28

Ach kom op zeg. Veiligheid… My Ass.
Ik ben een fan van Messi maar hij heeft puur voor het geld gekozen. Hij stond te janken bij barca en de tranen waren nog niet eens opgedroogd of hij stond al met een big smile te poseren in Parijs.

17 februari 2022 om 11:31

Klinkt als een echte fan ja. Hij had de hele wereld aan zijn voeten, maar koos in combinatie met het geld zeker voor veiligheid en veel spelers die hij al kende. Dat kan haast niet anders. Als je de tranen bij Barcelona niet gelooft, prima. Maar hij kan kwalijk nog jankend met een PSG shirt in zijn handen gaan staan wel?

17 februari 2022 om 11:32

Ik wou net zo'n reactie plaatsen.

Mensen reageren alsof Messi vrijwillig Barca heeft verlaten voor een nieuw avontuur maar blijken te vergeten dat hij met grote tegenzin Barcelona heeft verlaten. Dat heeft een grote invloed gehad op hem.

Hij is totaal niet gelukkig bij PSG en wilt het liefst terugkeren naar Barca. Ik zie ook aan zijn lichaamstaal dat het hem niet echt boeit of PSG wint of verliest. Hij is gewoon zwaar ongelukkig omdat de afscheid bij Barca hem veel pijn heeft gedaan.

17 februari 2022 om 11:34

@soccerfan

Wat een achterlijke en respectloze reactie. Heb jij geen enkel empathisch vermogen ofzo? Dat hij voor de camera's zat te lachen was voor de fans en voor de club PSG, hij kon daar moeilijk gaan lopen janken nadat PSG zoveel moeite had gedaan om hem binnen te halen en al die fans die hem zo onthaald hadden. Maarja als je dit denkt dat moet je het zelf weten.

17 februari 2022 om 11:37

@martyn7 ik ben het met je eens. Het zegt m.i. ook iets over Barcelona en PSG. In welke omgeving kun je het beste uit iemand met zoveel talent halen. Je kunt zeggen dat Messi daar niet in slaagt maar er ligt natuurlijk ook een verantwoordelijkheid bij PSG.

17 februari 2022 om 11:44

One-Kurd en Martyn als Messi echt had willen blijven dan was hij toch gebleven? Hij had gratis kunnen spelen maar dat is hem niet gevraagd zei hij zelf en uiteindelijk heeft hij het dus ook niet zelf aangeboden. Het argument lang bij zijn nieuwe club geld voor heel veel spelers die vanuit de jeugd doorbreken en dan een transfer maken dus zie ik dit meer als een excuus maar de manier waarop kan ik zeker begrijpen. Eigenlijk was alles al rond en dan alsnog tegen alle verwachtingen in afscheid moeten nemen dus zo raar was het toch niet wat ik zei? Hij zit nu op een plek waar jij liever niet is.

17 februari 2022 om 11:48

@One-Kurd, uiteindelijk was de hebzucht van Messi en zijn entourage natuurlijk ook wel een grote factor bij het (gedwongen) vertrek. Meneer moest elk jaar opnieuw zijn contract verlengen tegen hogere salariseisen. Natuurlijk wilde hij vorig jaar vertrekken en had Bartomeu hem absoluut moeten laten gaan, maar ik betwijfel of zijn vertrekwens toen wel zo serieus was. Als we ons nog goed herinneren, dan was hij vier jaar geleden ook als international gestopt.

17 februari 2022 om 12:16

Door de Spaanse wet kon Messi niet meer dan 50% van zijn salaris inleveren, en de financiele situatie van Barcelona was zo penibel dat zowel Messi als Barcelona klem zaten in deze kwestie. Messi die gratis speelt voor Barcelona is wettelijk gezien nooit een optie geweest.

17 februari 2022 om 12:27

Haha alsjeblieft zeg de man heeft meer op bank dan een klein europees land. Hij hoeft zijn vinger maar op te tillen en ontvangt een miljoen. Als hij dan nog niet instaat is om zich zelf te motiveren dan huurt hij maar een motivatie coach in hij kan de beste betalen en met daarbij nog team aan assistenten. Ik heb me altijd geërgerd aan Neymar maar dat verbleekt op het moment wanneer ik Messi zie lopen als of die bijna bij de finish lijn is van de vierdaagse. Duels die om
1,5m van hem af worden uit gevochten maar te beroerd om een extra stap te zetten en daarmee de druk te verhogen.

17 februari 2022 om 12:30

@FCVoetbal23 In Spanje mag je bij contractverlenging niet meer dan 50% salarisvermindering krijgen. Ook dit was te veel geld voor Barca. Dus al zouden ze dit hebben gewild. Dit was geen optie. Hij moest weg!

17 februari 2022 om 12:52

@martyn

"maar koos in combinatie met het geld zeker voor veiligheid"

Wat voor veiligheid? je doet net alsof bij andere clubs chaos is en moet vrezen voor zijn leven
Hij koos gewoon puur voor de makkelijkste weg. Een competitie waar hij sws kampioen wordt en voor het geld.

@onekurd

"mensen reageren alsof Messi vrijwillig Barca heeft verlaten voor een nieuw avontuur maar blijken te vergeten dat hij met grote tegenzin Barcelona heeft verlaten. Dat heeft een grote invloed gehad op hem."

Haha die messi fanboys verzinnen echt alles om maar goed te praten.

Met tegenzin?? Daarom dreigde hij jaren lang ieder jaar met vertrek als er niet meer betaald werd. Hij heeft continue de club tegen de muur gezet met dreigen dat hij weg zou gaan.

Dta gedoe met Barca, hij tekende razendsnel.

Soccerfan heeft gewoon gelijk en heeft niets te maken met empathie. Een dag later!!!! tekende hij he.. Wat aangeeft zijn management was allang in onderhandelingen.

is het ook gewoon moeilijk te accepeteren, dat leeftijd nu telt. Dat het beste er vanaf is en hij links en rechts ingehaald gaat worden door de jongere generatie.

17 februari 2022 om 13:01

MrKrillin
Ik wil je graag respectvol antwoorden als je ook respect kan tonen voor mijn mening. Ik heb nergens gezegd dat het overal chaos is, maar als ik uit vier bedrijven kan kiezen waar ik een vermogen kan verdienen en bij één van die bedrijven werkt de helft van mijn vriendengroep of mensen waarmee ik al eerder heb gewerkt denk ik dat ik daar sneller zal aarden dan op een vreemde plek. Dat heeft niks te maken met chaos op die andere drie plekken, maar meer waar ik van mening ben sneller thuis te voelen.

Het gedoe met Barcelona is gewoon aangetoond dat de wetgeving geen enkele ruimte bood om Messi gratis te kunnen laten spelen bij Barcelona. Dat had Messi zeker willen doen getuige meerdere interviews die hij dit heeft uitgesproken. Natuurlijk tekende hij daarna snel, clubs wisten al langer dat Barcelona in de huidige financiële situatie niks voor Messi kon betekenen en om alle geruchten ten einde te brengen en de geschetste situatie die ik hierboven heb vermeld denk ik dat Messi zijn keuze snel gemaakt was toen hij hoorde dat een langer verblijf in Barcelona geen optie was.

17 februari 2022 om 13:21

@meliora, dan maak je toch een vrijwilliger van hem. Krijgt hij geen salaris dus gaat hij niet minder dan 50% van zijn salaris verdienen. Daarentegen kan hij dan wel weer een vrijwilligersvergoeding krijgen (is geen salaris) van iets van 4 euro per uur.

17 februari 2022 om 13:23

@jadeploos @Meliora bij een verlenging klopt dat inderdaad maar aangezien hij transfervrij zou zijn heeft hij een nieuw contract aangeboden gekregen en zou hij als nieuwe speler geregistreerd worden dan toch? Zo heel ingewikkeld was het niet geweest..

17 februari 2022 om 13:23

Sommige mensen zullen echt alles wat met Messi te maken heeft nog rechtlullen wat zo krom is als het kan. Messi heeft jarenlang Barcelona uitgekleed met zijn status om meer meer en nog meer geld er uit te persen. Hij was zo ontevreden dus dat moest afgekocht worden met meer en meer geld. Uiteindelijk stopt het dan een keer, hij is zelf debet aan het vertrek met altijd maar meer eruit persen, wetende dat niemand verantwoordelijk wil zijn om nee te moeten verkopen aan Messi totdat de wet er een keer een stokje voor steekt. En dan komen de krokdillen tranen dat hij echt wel wil inleveren maar het nu niet meer kon, clubliefde my ass. Dat zou op gaan als er niet ieder contract een soap afspeelde voor meer salaris.

17 februari 2022 om 13:27

Soccerfan helemaal eens. Messi krijgt wat ie verdient. Hoon. Tis gewoon slecht. Daarnaast bezit hij een aantal bedrijven die ook ongenadig voor zn werknemers zijn.

17 februari 2022 om 14:08

Hij kiest er zelf voor! Messi wou steeds zijn contract niet verlengen, was het niet eens met de voorwaarden, Dan doet hij het toch zelf? En dan is het contract ten einde en dan begint het gemekker. De voorzitter van la liga had volgens mij ook aangegeven dat er voor Messi een uitzondering gemaakt on worden en desnoods gratis kon spelen voor Barca. Messi heeft zijn hele carrière te danken aan Barca en laat de club keihard vallen als het heel moeilijk wordt. Hij mag huilen wat die wil, maar ik ben het met een aantal eens, het waren tranen voor de buhne.

Hij heeft Barca keihard, maar ook keihard laten vallen!!

Kijk eens naar Buffon, die bleef gewoon Juventus trouw toen ze werden teruggezet, dan ben je een echte clubman.

17 februari 2022 om 14:22

Ja is ook wel vrij triest hoe de beste speler uit de historie van je club is behandeld.. en dan ook nog een trap na krijgen van Laporta omdat hij niet had aangeboden om gratis te spelen..

17 februari 2022 om 14:24

Messi heeft Barca laten vallen? Volgens mij is het precies andersom.. Messi heeft alles te danken aan Barca? Barca heeft alles te danken aan Messi zou ik eerder zeggen. Ik twijfel er niet over dat Messi dezelfde dingen had kunnen bereiken bij andere teams. Wat ik wel zeker weet is dat Barca niet eens 50% van de huidige prijzen had gewonnen zonder Messi. Ja lekker gratis gaan spelen, wat is dat nou voor onzin. Messi Wilde zelf gewoon blijven, het is het wanbeleid van Barca dat ertoe heeft geleid dat hij is weggestuurd en gedwongen te vertrekken. Tuurlijk ga je niet gratis spelen..

17 februari 2022 om 14:29

@soccerfan1: goh het lijkt net een mens.

ON: presteert weinig idd, maar kan me voorstellen dat je wat tijd nodig hebt als je uit een sitautie zat waarin messi de afgelopen 20 jaar heeft gezeten.
Tegenwoordig moet alles nu nu nu.

17 februari 2022 om 14:32

Hij wilde nog een jaar voordat hij wegging zo graag weg dat hij dreigde een rechtzaak te starten. Die wilde echt heel graag weg.

17 februari 2022 om 15:01

Tilburg013 Messi heeft zeker veel te danken aan Barca, van jeugd opleiding tot de eerste elftal maar vooral....geld. Die man heeft Barca eigenhandig in de schulden gewerkt, geld is wel degelijk heel belangrijk voor hem. Barca heeft absoluut niet alles te danken aan Messi, wat een respectloze reactie, ben je Xavi, Iniesta en al de andere sublieme spelers vergeten? Zo zie je maar dat Barca heel veel success supporters had die eerder Messi fan waren in plaats van Barca. Sorry maar de harde realiteit is dat hij mss van Barca hield maar niet zoveel als Totti van Roma hield of Gerrard van Liverpool hield, zelfs toen Barca noodlijdend was gaf hij niet toe, om zijn ultieme loyaliteit te tonen kon hij naar een basis salaris en blijven, al was het tijdelijk, maar nee PSG ching ching. Ik ben geen hater want ik zou het ook doen maar als hij nog ambitieus was had hij wel voor City gekozen, Messi is niet hongerig meer, ik denk dat het wel genoeg voor hem is geweest, zijn naam staat gecementeerd en door die hard fanboys zoals jou zal de nostalgie niet snel verdwijnen, ook de reden dat hij de laatste Ballon D'or won.




17 februari 2022 om 15:28

Het ironische van jouw reactie is dat ik voor Real ben en altijd fan ben geweest van Ronaldo en niet van Messi. Heb al helemaal niks met Barca, gun ze voor de rest ook niks. Ik heb het uiteraard over de prijzen die zijn gewonnen in de periode dat Messi er speelde en niet over de gehele historie van Barca. En ik denk serieus dat ondanks de absolute wereldtoppers zoals Xavi en Iniesta, ze veel prijzen niet hadden gewonnen zonder Messi. Dat is wat ik zeg..

17 februari 2022 om 18:06

@McKrillin, het is pertinent onwaar dat Messi "jarenlang" dreigde met te vertrekken als zijn salaris niet verhoogd werd. Dat er verschillende contractverleningen gepaard gingen met salarisverhogingen in de voorbije 10 jaren, betekent niet dat hij dreigde met te vertrekken. Hij heeft slechts één keer een expliciete vertrekwens uitgesproken en dit was zoals geweten in het laatste jaar van Bartomeu. En dat had toen helemaal niets te maken met salariseisen of contractbesprekingen.

17 februari 2022 om 11:32

Ja laten we medelijden hebben met een egoïst. Hij is daar alleen maar puur voor het geld en voor de rest boeit het hem niet. Het is een grove schande hoe zulke spelers clubs gijzelen en helemaal leegzuigen.

17 februari 2022 om 11:35

Het is een schande hoe zulke clubs handelen. Messi wilde niet weg. Hij moest weg. Dan kiest hij om te voetballen met zijn maatje. Hem valt niets te verwijten

17 februari 2022 om 11:43

Als Messi die jaren ervoor niet elke keer Barca half had gechanteerd om meer salaris te krijgen, dan had hij nu misschien nog bij Barca gespeeld. Om het jaar was hij ontevreden en moest zijn salaris weer omhoog, want anders wilde hij weg

17 februari 2022 om 11:47

@japie dit is het werk van zijn zaakwaarnemer toch zoals alle zaakwaarnemers dit doen. Uiteindelijk kan Barca het zelf inschatten of het kan ja of nee. Om dit bij Messi te leggen is niet terecht. Maar als hij echt had willen blijven had hij net als Alves voor praktisch niks kunnen spelen maar dat bood hij zelf niet aan omdat het hem ook niet gevraagd was, zijn eigen woorden dus ja.

17 februari 2022 om 11:51

Jij weet dat, want je zat naast hem op de bank. Slap gelul!

17 februari 2022 om 11:53

Messi is natuurlijk ook gewoon een geldwolf en niet een of andere heilige gebleken. Hij wilde natuurlijk nog even cashen bij PSG en dat doet hij nu. Je hoeft dus geen medelijden met hem te hebben

17 februari 2022 om 12:37

Japie

Jij bent ook een van de meest irritante leden hier op Voetbalzone.

Slim artikeltje maken over Messi voor kliks, jij haalt koeien uit de sloot en beweert dat Messi een geldwolf is, hij Moest weg hij WOU niet weg, dat is een groot verschil dan kun je wel roepen hij liet tranen en daarna was die blij toen hij werd gepresenteerd bij PSG Maar wat moet die dan doen, huilen tijdens zijn presentatie.jij leeft niet in de realiteit.

Net als je heel wat zaken door elkaar haalt, wanbeleid gevoerd vanuit het bestuur wordt nu door jou even af gedaan als Messi had maar niet voor een contract verlenging moeten vragen, en je weet toch ook dat Messi had aangeboden om zijn salaris te halveren iets wat vanwege de wet in Spanje maar 50% lager mag zijn dan zijn vorige contract. Maar op de een of andere manier probeer je altijd te scoren bij alles en iedereen die er niks van af weten om Messi naar beneden te praten,

Hij krijgt een 3 in die krant van Frankrijk maar als je echt vond dat hij een 3 speelde moet je eens gouw stoppen met voetbal kijken. Maar dit is de prijs die Messi betaald voor de standaard die hij zelf heeft gezet. Speelde gewoon prima, af en toe ongelukkig en die Penalty moest natuurlijk gewoon zitten, maar vond hem echt neit de slechtste speler van PSG.

17 februari 2022 om 12:38

En jij woont zeker in hetzelfde huis als hij. Laten we niet doen als hij een geschenk voor de mensheid is, het is maar een voetballer die bakken met geld verdient dus medelijden heeft hij echt niet nodig

17 februari 2022 om 12:56

Fcvoetbal

"dit is het werk van zijn zaakwaarnemer toch zoals alle zaakwaarnemers dit doen. Uiteindelijk kan Barca het zelf inschatten of het kan ja of nee. "

Oneens! Je doet alsof zijn management en zijn pa dit op eigen houtje beslissen. Dat hij van niets weet. Jullie hebben een romantische beeld dat messi onschuldig is en het liefst eigenlijk met bal in de handen elke pleintje afloopt om beetje te spelen. Hou toch op man!

En barca kan dat niet inschatten en dat weet jij heel goed. Dit is een van de beste of beste speler ooit van Barca. Geen enkele voorzitter wil verantwoordelijk zijn voor zijn vertrek. Als hij eerder weg was geweest, zou de voorzitter massaal afgemaakt worden in de pers, fans tegen je etc.

"om dit bij Messi te leggen is niet terecht. "

Hou toch op man...messi is 100% verantwoordelijk dat hij ieder jaar meer en meer wilde. Half miljard in 4 haar.

Als Messi zomaar jou neer zou steken, dan nog bedenk jij excuses...tja had ik maar niet raar moeten kijken. Messi kan hier niets aan doen.. Ik ben erg uitnodigend om neer te steken. Om dit bij Messi te leggen is gewoon niet terecht!

17 februari 2022 om 13:25

Eric hij moest weg omdat hij jarenlang Barcelona financieel heeft uitgekleed omdat hij wist dat niemand een speler van zijn status nee zal verkopen als hij wederom om meer geld zou vragen. Romantiseer toch niet altijd alles wat maar met hem te maken heeft, hij is niet de eerste geldwolf en ook niet de laatste. Als je dit ieder contract doet moet je niet achteraf krokodillentranen laten dat je wel wil inleveren maar dit niet meer kan. Wat een onzin!

17 februari 2022 om 13:28

Mr Krillin zaakwaarnemers zijn er om de zaken te regelen van spelers inclusief salaris, er het maximale uit te halen. Heb dat zelf van dichtbij meegemaakt dus denk dat ik aardig weet waar ik het over hem. Daarnaast is het de verantwoordelijkheid van de club om in te schatten hoe verantwoord het is want jullie doen net alsof ze verplicht waren Messi zoveel geld aan te bieden, zie wat Paris Mbappe zelf aanbied. Speler en club gaan akkoord maar vervolgens ligt het nu aan 100% aan Messi en dat zegt toch al genoeg? Mochten spelers dit lezen luister even naar Krillin, als ze je teveel geld aanbieden zeg dan gewoon nee, doe maar niks want anders is het jouw schuld als zij als club wanbeleid voeren.

17 februari 2022 om 13:53

Fcvoetbal23, je vergeet alleen de status van Messi voor een club als Barcelona en dat er natuurlijk geen één TD verantwoordelijk gaat zijn voor het feit dat hij nee moet verkopen aan Messi. Daarnaast is het mega simpel om dit allemaal op een zaakwaarnemer te plaatsen, hij werkt voor Messi en Messi is degene die uiteindelijk bepaalt waar de grens moet liggen. Messi was ieder contract weer ongelukkig totdat er een zak geld bij kwam. En dat is prima, waarom zou je niet meer geld willen hebben? Maar als het om Messi gaat worden echt de gekste redenen bedacht waarom in dit geval het niet zo is, dat is echt lachwekkend gewoon. Ik denk overigens dat jij het niet in de mate van Messi van dichtbij hebt mogen meemaken met alle respect, dat is een geheel andere dynamiek en situatie dan waar jij ongetwijfeld ooit dichtbij geweest bent.

17 februari 2022 om 14:28

Messi heeft Barca niet financieel uitgekleed. Dat hebben ze zelf gedaan met onwerkelijke salarissen geven aan middelmaat zoals Umititi en co. Honderden miljoenen besteden aan Coutinho, Dembele, Griezmann etc. Messi heeft Barca alles gegeven en was de beste speler uit de historie. Zonder hem kun je al die prijzen wegstrepen dus hij was het geld zeker waard. Commercieel was Barca ook enorm gegroeid door Messi..

17 februari 2022 om 15:32

Messi is natuurlijk gewoon onderdeel van het probleem geweest, je gaat niet eens in op de aangegeven argumenten haha.

17 februari 2022 om 11:46

'waar andere spelers zich de snot voor de ogen lopen.....'. Daar maak je toch eigenlijk al de fout? Messi heeft dat de afgelopen jaren toch nooit gedaan, dat hoorde gewoon bij zijn spel. Dat gaat er echt niet opeens uit omdat die bij een andere club zit.

17 februari 2022 om 11:50

@Ducktaildo je vergeet het stuk ‘als ze nieuw zijn bij een andere club’ te vermelden. Dan zijn spelers eigenlijk altijd gretig om zich opnieuw te bewijzen en ik had gehoopt dat Messi die bewijsdrang mee zou nemen maar helaas. Loopt erbij alsof hij liever niet op het veld staat en enorm spijt heeft van zijn keuze.

17 februari 2022 om 11:56

Ja ik was een beetje te lui om dat erbij te typen (beetje lang stuk voor op de telefonen), maar dat verandert niet hetgeen wat ik bedoelde. Messi is gewoon geen speler die de pollen uit het veld loopt, en vraag mij af of dat komt omdat die het niet naar zijn zin heeft of omdat die gewoon niet zo'n type speler is. Daarom deel ik je conclusie niet dat hij er daarom zo bijloopt. Ik zie werkelijk weinig verschil in intensiteit tussen de Messi van Barcelona en nu van PSG.

17 februari 2022 om 12:08

Dat begrijp ik ook zeker. Je zag dat inderdaad bij Barca terug en nu nog steeds en als je dan het verschil niet meer maakt dan ontstaan inderdaad dit soort situaties.

17 februari 2022 om 12:31

Je kunt toch niet ontkennen dat er een heeeeeel groot gat zit tussen “ pollen van het veld lopen” en wat deze sjokker nu presteert.

17 februari 2022 om 11:57

100% gelijk , Messi is niet meer wat het was , bovendien verbreekt hij het teamproces omdat hij ook nog is egoïstisch is dus dit is echt een hele slechte transfer van PSG geweest.

17 februari 2022 om 12:04

Ik ben het niet helemaal met je eens. Messi heeft inderdaad aan snelheid verloren en is niet meer de jonge Messi van een decennia terug, maar het heeft ook deels met zijn teamgenoten te maken. Di Maria gaat vaak voor eigen succes en Mbappe is niet de slimste speler voorin. In de kleine ruimtes merk je vaak dat hij de bal te lang bij zich houdt of een verkeerde loopactie maakt terwijl Messi de bal heeft. Het is natuurlijk wel een verschil met Barca waar jongens als Alba, Busquets hem blindelings konden vinden. Ik ben van mening dat Messi niet goed gebruikt wordt, want spelinzicht en passing is nog steeds van een hoog niveau bij Messi.

17 februari 2022 om 12:22

Mbappe is niet de slimste voorin? Die speelde een wereldpartij in tegenstelling tot Messi dus hoe je daarbij komt weet ik echt niet. Die goal van Mbappe was pure voetbalintelligentie

17 februari 2022 om 13:01

Japie

Hahah ik wist niet eens meer wat ik moest typen...mensen bedenken echt alles, om maar geen kritiek te geven op hun worship-idool messi....

Hahah ligt opeens aan Di Maria of aan de niet-slimme Mbappe. Wat volgt?
Ligt aan de grasprieten in Parijs..die in Barca voelde hem beter aan.

of aan het water kan natuurlijk ook? Mate met water uit Barca is gewoon lekkerder dan uit Parijs.

Misschien ligt het wel aan de fans? Dat zij hem niet op juiste waarde aanbidden zoals zij in Barca deden. Toch verschil hoe liederen gebracht worden.

Man man de hoeveelheid smoesjes die bedacht worden...

17 februari 2022 om 13:23

@Mr.Krillin Ik ben het volledig met je eens. Er zijn zelfs mensen die willen beweren dat Messi goed speelde tegen Real. Dan snap je er imo weinig van

17 februari 2022 om 12:19

Haha, ja daar hoef je toch niet verontwaardigd over te doen, het voegt ook niks toe. Je zit hier uiteindelijk ook gewoon uit vrije wil he. Plus het clicken op die titels. Inhoudelijk levert die Fransman toch ook (terrecht) kritiek op het spel van Messi? Hij speelt simpelweg redelijk minimaal (als je verwacht dat hij de speler van Barca nog is). Ramos speelt ook niet/ tot minimaal. Al die sterren hebben er eigenlijk ook gewoon geen zin in.

Echte La Liga fans of zelfs CL-fans die de wedstrijden van Barcelona hebben gezien, weten hoe geniaal hij is (geweest). Dingen die hij deed, doe je niet zomaar. Ook niet als je bij Barcelona speelt. Toen ik nog een puber was en Messi ook rond de 20' jaren, werd er veel al gezegd dat Messi zo goed was door Xavi en Iniesta, maar ook na hun vertrek was hij fenomenaal. Hoe hij door spelers dribbelde met zoveel gemak, of de onvoorspelbare passes en acties (zelfs voor mij als tv-kijker) die hij deed was weergaloos. Ja, bij PSG speelt die niet meer goed, maar dat kan te maken hebben met verandering van speelstijl. Hij durft misschien niet meer zijn acties 100% door te zetten doordat hij niet meer mr. Club is, maar 1 van de 11. Echter, weet elke voetballiefhebber dat hij fenomenaal was geweest. Maakt niet uit of hij nu 1.000 eigen goals maakt.

17 februari 2022 om 11:30

Mooi verhaal. PSG betaald hem een miljoenensalaris. Die hebben geen boodschap aan wat hij in het verleden heeft gepresteert en die willen nu prestaties zien

17 februari 2022 om 11:33

Mooi antwoord, maar waar zeg ik dat PSG hier profijt van heeft? Ik snap dat het artikel daarover gaat, maar doel meer op reacties uit het recente verleden over dat Messi toch niet zo goed is. Misschien niet geheel duidelijk opgeschreven inderdaad, maar dit had je eigenlijk wel kunnen opmaken uit mijn laatste 2 zinnen.

17 februari 2022 om 11:36

@japie_krekel misschien niet zo handig "gescout" van PSG. Dat Messi er niet beter op wordt gezien zn leeftijd was voor iedereen duidelijk. Dat hij geen 12 km loopt per wedstrijd ook. Als je hem dan haalt voor zoveel geld, moet je niet gaan zeuren dat hij niet meer zo goed is als 10 jaar geleden.

17 februari 2022 om 11:37

In het verleden heeft hij idd geweldige dingen laten zien maar het beste lijkt er vanaf. De jaren gaan nu tellen voor hem

17 februari 2022 om 11:37

Waarom over het verleden praten als het hele artikel gaat over het huidige seizoen. De kritiek is terecht en het is spijtig voor de voetballiefhebber dat het zo is.

17 februari 2022 om 11:39

@nederland79 Het probleem is dat hij gewoon helemaal niet goed is bij PSG. Ook niet in de zogenaamde farmers league

17 februari 2022 om 12:35

Had het dan bij die 2 zinnen gelaten ipv zo'n lulverhaal

17 februari 2022 om 14:36

Je bent natuurlijk ook wel oliedom als je een speler van 34 jaar nog zo'n salaris geeft, ook al betreft het Messi. Nu had ik overigens niet verwacht dat het verval zo groot zou zijn en hij presteert inderdaad niet naar z'n salaris, maar heel erg uit de lucht vallen komt dit ook weer niet.

17 februari 2022 om 11:37

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. In Parijs boeit het ze werkelijk waar geen zier of hij er 10, 100 of 1000 in heeft geschopt bij Barcelona. Voor het geld dat hij kost verwachten ze dat hij er heel veel in schopt voor PSG. Doet hij dat niet, dan zijn ze in Parijs heel snel klaar met Messi. Zelfs met Messi ja.

17 februari 2022 om 11:41

@jeffreysch

Ben het volledig met je eens, alleen schrok ik ook wel van Messi's wedstrijd. Waar ik vroeger hem altijd ging verdedigen omdat hij ook gewoon fenomenaal is geweest, kan ik nu niet anders concluderen dat Messi ongelukkig is in PSG en dat hij inderdaad zoals Rothen het goed zegt een "last" is bij PSG.

Bij sommige acties liep hij echt in de weg waar ik dacht van, maak dan een loopactie, maak ruimte.
Helaas is dit wel de waarheid...

Neemt niet weg dat op de piek van Messi's carrière echt niemand in de buurt kwam, en nee ook Ronaldo niet.

17 februari 2022 om 11:50

' Neemt niet weg dat op de piek van Messi's carrière echt niemand in de buurt kwam, en nee ook Ronaldo niet. ' Gelukkig mag iedereen zijn eigen mening hebben.

17 februari 2022 om 11:58

@Jeff-Sparrow

Dat is inderdaad mijn mening, echter kan je die ook statistisch bewijzen hoor.
Iedereen mag echter denken wat hij of zij wil.

17 februari 2022 om 13:27

Nee jij denkt dat je het statistisch kan bewijzen, statistieken kan je voor alles gebruiken en vertellen met voetbal nooit het gehele plaatje. Er zijn namelijk veel te veel variabelen dan simpelweg kijken naar doelpunten of wat dan ook.

17 februari 2022 om 11:59

Wat boeit dat mensen in Parijs wat hij voot Barcelona heeft betekend hij krijgt nu grof geld betaald en allemaal privileges om te presteren maar hij loopt alleen een beetje te wandelen en egoïstisch te spelen , frustrerende gast..

17 februari 2022 om 12:45

@jeffrey

Ben je echt 30? Een hele lap tekst dat verder weinig toevoegt. Enkel adoratie voor iets uit het verleden (wat best mag), maar je wordt afgerekend wat je op het veld laat zien en dat is zeer pover.

17 februari 2022 om 12:51

Ik ben wat jonger, over een aantal jaren wel 30, maar snap je opmerking niet zo goed. Ik mag mijn mening niet geven over een voetballer die erg goed was? Ik vertel duidelijk dat hij niet meer goed presteert, maar een groots voetballer is geweest. Ik weet dat PSG daar niets aan heeft, maar goed

17 februari 2022 om 15:44

Het gaat er meer om dat iedereen met ogen de afgelopen jaren heeft kunnen zien wat jij allemaal typte. Je verhaal heeft alleen niks te maken met het artikel zelf, op je laatste zinnen na. Voor de rest zal iedereen het eens zijn met je verhaal.

Messi is naar mijn mening de allerbeste, maar wat is hij dramatisch bij psg, en eigenlijk z'n laatste jaren bij barca ook (ten opzichte van de standaard die hij zelf heeft gezet natuurlijk). Had messi de levensstijl van Ronaldo gehad (blijft speculeren natuurlijk) dan was hij nu misschien wel nog steeds wereldtop. Zonde om te zien hoe middelmatig hij speelt tegenwoordig

17 februari 2022 om 11:30

Ik snap je gedachtegang, zeker aangezien Ronaldo echt een beest is. Maar vergeet niet dat Messi de absolute wereldtop heeft bereikt zonder het trainingsprogramma van Ronaldo. Het feit dat Ronaldo er nog zo bij loopt, is te danken aan het harde werk wat hij moest verrichten om hier te komen. Messi is gezegend met een verschrikkelijk goed talent, maar ik denk niet dat een andere vorm van leefstijl hem had kunnen behoeden voor de huidige vorm

17 februari 2022 om 14:18

Misschien heb je daar ook wel een punt, maar ik zag hem na een duel opeens uitgeput plat op de grond liggen terwijl de beste man de minste meters maakt bij psg. Zal wel meespelen dat hij best oneervol weg is gegaan bij barca, geen afscheid a la xavi, maar voor 50m per jaar en zijn skillsets mag je meer verwachten... Zeker als het niet aan z'n fysiek ligt

17 februari 2022 om 14:41

Hij is natuurlijk wel 'al' 34 jaar. Voor een speler die vooral op z'n techniek en talent moet vertrouwen, beginnen de jaren dan wel te tellen. Ook moest men bij Barcelona ruimte maken voor Messi, terwijl Messi bij PSG ook ruimte moet maken voor anderen. Messi is meer dan een decennium DE grote man geweest. Ik denk ook wel dat hij moeite heeft met zijn nieuwe rol.

17 februari 2022 om 11:30

Het is eerder mentaal dan fysiek volgens mij. Vorig seizoen toen hij gedwongen werd bij barcelona te blijven raakte hij de eerste paar maanden ook geen pepernoot. En toen Bartomeu vertrok scoorde hij er weer op los.

17 februari 2022 om 12:30

Dan is hij wel heel vlot middelmatig geworden aangezien hij vorig jaar nog unaniem de aller aller aller beste voetballer ter wereld was.

edit : wat zeg ik, vorig jaar, maar die uitreiking was drie maanden geleden, kwart jaar!

17 februari 2022 om 12:48

Jou zie ik letterlijk hier op vz ALLEEN maar reageren op de ballon d’or van Messi😂😂. Echt er is geen 1 artikel waar het over Messi gaat waarbij jij niet over de ballon d’or hebt. Pijnlijk

17 februari 2022 om 13:30

Vaker dan nodig maar maak jezelf vooral geen illusies.

Eens. Het is gewoon een slappe zak. Zodra de druk te hoog wordt laat ie z'n koppie hangen. Echt een schandalig slechte penalty. Tegen Eibar had ie hem in de kruisend gejaagd en dat vind ik een beetje het probleem bij Messi. Vooral de laatste jaren.

17 februari 2022 om 11:35

Kruising**

17 februari 2022 om 12:08

Je doet je naam eer aan met al deze onzin!

Waarschijnlijk heb ik dan een andere wedstrijd gezien want bij vlagen zag ik juist een Messi die ik al tijden niet meer gezien heb. Ik kan me voorstellen dat als je bij Barca bent opgegroeid en er decennia lang gespeeld hebt, het even kan duren tot je helemaal geland bent bij je nieuwe club. Het blijft een teamsport en bij elke club worden er weer andere dingen van je verwacht.

17 februari 2022 om 11:31

Hou op hoor hij moet er gewoon staan. En niet alleen in de groepsfase maar ook in de knockout fase waar ie wel vaker niet thuis geeft. Volgens mij zijn bijna al zijn cl goals in de groepsfase gemaakt en in thuiswedstrijden.

17 februari 2022 om 11:40

Mee eens, maar ik ben het er niet mee eens dat hij een 'last' is voor dit team, dat is hij namelijk niet. De Messi van Barca is nog ver weg, maar ik denk dat hij nog niet klaar is. Geef het nog wat tijd zou ik zeggen.

Hij had deze stap, geboren uit financiële nood, nooit moeten maken natuurlijk.
Ergens vind ik dit wel prachtig mooi, niet voor Messi, want dit gun ik hem ook niet, maar voor Psg die hem puur wilde hebben als pronkstuk en vertoon van financieel machtsvertoon wel.
Hoop voor hem dat hij toch nog ergens wat van zijn oude vorm terug vind.

17 februari 2022 om 11:35

PSG is niet alleen die rijke voorzitter, wat te denken van al die fans, verdienen zij het niet dat een speler alles geeft voor de club?

17 februari 2022 om 14:47

Het ligt eraan hoe je het bekijkt. Zonder die voorzitter moest PSG het nog steeds doen met spelers van het kaliber Rothen en had de club niet zoveel 'fans'. Mensen lijken te vergeten dat Messi al jaren niet gewend meer is om in dienst van anderen te spelen en dat hij ook alweer 34 jaar is. Dan wordt het natuurlijk wel een keer minder. Als je 'm dan nog een salaris van 50 miljoen euro voorschotelt, tja...

Messi was redelijk goed tegen Real, geen idee wat voor wedstrijd Rothen keek. Het was niet op zijn Messi's maar hij was duidelijk de spelmaker voor PSG en deed het ruim voldoende.

17 februari 2022 om 11:38

Leuk en aardig maar als je die penalty er niet inschiet heeft niemand er wat aan dat hij een leuke spelmaker was.

17 februari 2022 om 11:41

Dat laatste is onzin natuurlijk. Je kan goed spelen en de penalty missen.
Rothen noemt hem een last en daar reageer ik op. Messi was zeker geen last voor PSG.

17 februari 2022 om 12:13

Wat deed Messi goed dan? Ik zag hem elke keer tegen een kluts van verdedigers opschieten, zijn passing was matig, hij mist een penalty, hij liep zijn medeaanvallers vaak voor de voeten en verdedigend of qua druk zetten deed hij ook helemaal niets. Als dat goed spelen is, dan speelt geen enkele voetballer meer een slechte wedstrijd

17 februari 2022 om 13:19

Dit waren Messi zijn cijfers tegen Real. Je moet niet overdrijven dat hij weinig goeds deed. Soms moet je nog beter kijken want dit zijn prima cijfers.
• 95 Touches
• 65/78 Accurate Passes
• 7/9 Acc. Long Passes
• 5 Key Passes
• 10 Passes into 1/3
• 4 Passes into Penalty Area
• 11 Progessive Passes
• 1 Throughball
• 4 Dribbles
• 18 Progessive Carries

17 februari 2022 om 13:26

Dit zijn toch voornamelijk statistieken waar je niet heel veel mee kan? Hoeveel beslissende passes en goals heeft hij gemaakt? Dat vind ik veelzeggender

17 februari 2022 om 13:29

keypasses zijn beslissende passes Japie.

Dat zijn passes waar een schot uit volgt en die dus een assist kunnen zijn.

17 februari 2022 om 13:37

En vier succesvolle dribbels is ook een erg mooie statistiek. Spelers komen gemiddeld niet vaker dan 2,5 of 3 per wedstrijd. Tenzij je tot de top behoort als dribbelaar zoals Saint-Maximin die er 4,4 succesvolle dribbels maakt per wedstrijd. Maar hij krijgt ook meer ruimte dan Messi.

17 februari 2022 om 15:15

Keypasses wel ja, maar dat zijn hier ongeveer de enige statistieken waar ik wat mee kan. Dan moet het wel een keypass zijn waar je iemand mee weg stuurt. Een pass over twee meter breed op Mbappe bv die kunnen wij ook nog geven

17 februari 2022 om 16:12

Keypasses is een belangrijke statistiek tegenwoordig in voetbal. Als je vier keypasses verstuurd in een wedstrijd dan doe je het erg goed.
Als hij in drukte tussen 8 man de bal 2 meter kan verplaatsen waardoor Mbappe kan schieten dan is het een goede keypass. Dat zou je echt niet kunnen.

Daarnaast wil je niet naar zijn aantal succesvolle dribbels kijken en 11 progressieve passen(passen die tussen de linies gegeven worden) en dat waren er 11.

Je wilt niet op mijn woord geloven dat Messi een goede wedstrijd speelde, je wilt de statistieken niet analyseren. Kijk maar de wedstrijd helemaal terug en kijk hoe goed Messi speelde met een drie dubbele mandekking ieder keer en in kleine ruimtes.

17 februari 2022 om 17:16

Ik heb de wedstrijd live gezien en ik was niet onder de indruk van Messi, goede statistieken of niet. Ik vond een Mbappe en Marquinhos bv goed spelen

Messi is gewoon op leeftijd aan het geraken, dan ben je doorgaans wat minder dominant aanwezig. Als je kijkt naar zijn passing, dan laat hij de buitenspelers (mbappe en Neymar/ Dimaria) wel beter presteren. Enige dat Messi niet heeft zijn de verdedigende taken (en daar heb je Veratti voor). Messi heeft nog wel de status en aanzien van vroeger, zonder die kwaliteit die daarbij hoort. Ik snap dat je dan elke keer teleurgesteld gaat zijn over zijn prestatie. Het is nu gewoon meer een hoge 10/ valse 9 dan het eindstation.

17 februari 2022 om 12:39

Ik vind hem eerder een 5 want wat hij nu presteert is onvoldoende. 😉

17 februari 2022 om 14:40

O o o, het zal eens voetbalinhoudelijk zijn hoor

17 februari 2022 om 12:46

Dat eerste gedeelte ben ik het niet helemaal mee eens, kijk alleen eens naar bvb pirlo leek wel hoe ouder die werd hoe dominanter hij ging spelen.

17 februari 2022 om 14:24

Andere positie dus niet echt relevant. Op het middenveld zou trouwens geen slechte positie zijn voor Messi om het spel te verdelen ala Pirlo/Xavi. Alleen heb je daar tegenwoordig iets meer longinhoud voor nodig. Heb altijd gezegd dat als Messi ouder word hij zich meer de rol van spelverdeler moet gaan focusen ipv afmaker en spelverdeler.

17 februari 2022 om 14:46

Pirlo is ook wat meer naar achteren gezet (was op een gegeven moment volgens mij meer een 6). Dat is wel een plek waar je minder pressie ontvangt en je minder kilometers hoeft te maken. Pirlo was ook geen eindstation meer (nooit geweest eigenlijk) en was daarmee meer verdelend. Xavi/ Iniesta ook. Minder naar voren gericht en meer om je snelle (jonge) mannen in hun kracht te laten spelen/ the next generation.

Het zou anders zijn als Messi vanuit zijn fysiek een targetman zou zijn (zoals Ibrahimovic of Ronaldo). Die hebben daarin gewoon een andere kwaliteit. Je fijne handelingssnelheid gaat gewoon achteruit op een gegeven moment.

"maar als je de wedstrijd niet wint, krijg je enorme frustraties omdat Messi de penalty mist."

uhm...want? Moet Mbappe er dan bijvoorbeeld wat van zeggen, terwijl hij op het EK nog de beslissende strafschop mist.
Strafschoppen missen hoort bij t voetbal. T is aan de coach om de beste optie aan te wijzen. Wellicht is dat iemand anders.

Eerste en laatste jaar bij PSG. Die gaat denk ik aan het einde van het seizoen naar Inter Miami. Daar ligt het niveau een stuk lager. Messi kan of wil het allemaal niet meer belopen. Zoals hij nu speelt heeft PSG weinig tot niets aan hem, eist ook nog de strafschoppen op die hij vervolgens mist.

17 februari 2022 om 13:33

Dat denk ik ook: lekker naar de VS. Krijgt hij zonder druk misschien zelfs weer plezier in het voetbal. Dit is echt een lijdensweg aan het worden voor hem. Nul inzet, nul spelvreugde en dus nul resultaat.

17 februari 2022 om 20:52

Inter is ook niet verkeerd. In Italie kan hij z'n carriere echt een nieuw leven inblazen.

dit jaar merk je echt dat Messi moet wennen bij PSG en in Frankrijk zelf. bijna zijn hele voetbal leven bij Barcelona gezeten en dan in 1 keer daar weg, dat doet wat met een mens dus ook met Messi.
kritiek is verder wel terecht want echt iets gepresteerd heeft hij dit seizoen niet. het is dat Barca hem niet kon behouden.

maar zou me niks verbazen als dit het eerste en meteen laatste jaar van Messi in Parijs wordt

Mensen vergeten dat hij er ook zo bij liep bij Barcelona afgelopen 2,3 jaar .. het verschil is dat wanneer hij wel de bal had bijna alles lukte of tenminste veel rendement had …. Nu is dat niet het geval hierdoor lijkt het alsof hij er geen zin in heeft daar.. ik denk eerder dat hij ouder word en gewoon minder word. Maar het blijft vervelend om hem er zo bij te zien lopen .. werk dan desnoods een tikkeltje harder dan zullen mensen niet zoveel kritiek hebben.

17 februari 2022 om 12:00

Hij krijgt grof betaald om op zen minst hard te werken als het niet loopt maar deze heer loopt erbij als een keizer en laat zen team in de steek.

Gewoon terug naar Barcelona. Nog 1/2 jaar spelen en dan opnemen in de trainersstaf.

Heb het al eerder aangegeven, Messi is een paar jaar te laat aangetrokken door Psg, Messi
Heeft sinds 2015 geen CL meer gewonnen, en dat gaat ook niet meer gebeuren, want hij word gewoon elk jaar minder, en nee ik ben geen Messi hater, want wat hij in het Verleden heeft gepresteerd is van grote klasse

17 februari 2022 om 13:28

Dat is nogal een loos argument he? Haaland, Mbappe, De Bruyne, Dias, Bernardo Silva... hebben allemaal nog nooit een CL gewonnen. Ik denk niet dat er veel teams zijn die ze niet sterker zouden maken.

17 februari 2022 om 15:18

Klopt maar die spelers worden niet bestempeld als de GOAT. Neem bv een Maradona die zowat eigenhandig een matig Argentinie naar een WK titel loodste. Zulke dingen verwacht je dan ook van Messi als je hem die titel geeft

17 februari 2022 om 18:01

Hoezo?hij heeft zen beste tijd gehad naar 2015 niet veel meer gepresteerd Europees, zen statistieken bewijzen dat ( Europees)

17 februari 2022 om 18:24

Dat klopt en dat is een prima argument. Is dan ook iets heel anders dan het argument dat ie sinds 2015 geen CL meer gewonnen heeft.

Ik behoor tot de kleine minderheid die niet kan wachten op de aankondiging van het einde van de carrière van Messi. Of hij nu wel goed of niet goed speelt, wel leuke trucjes laat zien of geen leuke trucjes laat zien, of hij nu wel aantoont de allerbeste te zijn of wederom niet aantoont de allerbeste te zijn, ikzelf ben echt helemaal Messi moe.
Belachelijk hoeveel handen er boven het hoofd worden gestoken in kwesties met Messi, alleen al als ik de reacties hierboven lees. Gewoon een volgevreten voetballer die een paar jaar terug om er helemaal bij te horen in een zomer zijn hele armen heeft vol laten tatoeëren. Onbegrijpelijk hoe groot de fanbase van deze man is, maar goed.

17 februari 2022 om 17:08

Onbegrijpelijk hoe jij uit alles conclusies trekt en overal politiek correct gelul bij betrekt. Om erbij te horen zijn hele armen heeft volgetatoeëerd. Ohja want jij zat er natuurlijk naast bij de afspraak in de tatooshop. Zelfs als je geen fan van Messi bent, maar wel fan van het voetbal, hoop je gewoon dat hij weer zijn voeten kan laten spreken als de afgelopen 15 jaar. Daarnaast is de azijn deze week speciaal voor jou in de aanbieding bij de AH.

Hij kon overal heen na zijn (gedwongen) vertrek bij Barca, de jongen spreekt geen engels, laat staan frans, waarom zoekt hij dan niet een club in spanje? dan had hij nog een beetje het gevoel dat hij "thuis" was, en kon hij gewoon in het spaans blijven communiceren, maar nu gaat hij naar frankrijk, niet omdat het weer daar zo mooi is, of omdat hij parijs wil leren kennen bij kaarslicht, nee, hij heeft gewoon getekend omdat ze daar het meeste betaalden.

17 februari 2022 om 13:35

Ja maar dan moet hij er niet zo sipjes gaan bijlopen. Als het hem echt om het geld zou gaan, zou hij niet zo depri zijn. Qua taal heb je wel gelijk. Ik vergeet de hele tijd dat deze kleine jongen geen Engels kan. Ik dacht dat de VS wel een goede bestemming voor hem was, maar dan valt dat toch af misschien (wel veel latinos in Miami). Ik zou als ik hem was in ieder geval weggaan bij PSG. Geld heeft hij genoeg.

Als je zag hoe Messi speelde tegen Real Madrid dan had hij niet eens die vrije trappen en penalty moeten nemen. Hij zat totaal niet in de wedstrijd. Dat hij dan doodleuk die ballen opeist is onbegrijpelijk egoistisch.

Terechte kritiek, als je een speler van het kaliber Messi haalt dan verwacht je in ieder geval in de farmers league meer dan 2 goals en 7 assist in maar liefst 14 wedstrijden. Blijf het een weinig ambitieuze stap vinden puur voor het geld, maar als je zijn niveau nu ziet zou hij in iedere sterkere competitie volledig ondergesneeuwd raken.

Moet je het op zich mee eens zijn. Ik denk echter dat hij nog 1 of 2 seizoenen kan knallen als Mbappe weg is. Met Neymar en Di Maria op links en op rechts en zelf als valse spits zie ik hem nog prima presteren. Dan draait alles voorin weer rond en door hem en speelt ie uitsluitend met zijn maatjes.

Als voetballer weergaloos.
Het gebrek aan charisma/persoonlijkheid is toch wel een flinke smet op zijn carrière

Een penalty missen is niet abnormaal, dat kan gebeuren maar die hoekschoppen zijn een drama. Ook het spel van Messi is niet echt toplevel en ik vrees ervoor dat Messi in de Bundesliga of in de PL zou spelen, het ook nog minder zou lopen. Ik bedoel zoals Messi 'nu' staat te spelen.... Vroeger zou er geen probleem geweest zijn maar zoals het nu gaat, lijkt het mis te gaan voor Messi. Voor het loon dat Messi ontvangt mag PSG echt meer verwachten van hem!

Messi heeft de lat voor zich zelf zo hoog gelegd dat iedereen maar heel normaal vindt als hij geen 2 goals scoort en 2 assist geeft hij dan slechte pot heeft gespeeld!! Het is de allerbeste wat er ooit heeft gespeeld in alle facetten van het voetbal de beste allertijden!!!!

Wat iedereen toch vindt, zeg ik ook nog maar eens... Messi is alleen de wereldvoetballer die men dénkt wat hij is als er een elftal om hem heen is gebouwd. Dat was bij Barca zo maar in het nationale 11-tal niet en bij PSG al helemáál niet. Ik wil nou niet zeggen dat hij er niks van kan maar hij is zijn salaris nu absoluut niet waard. Het is gewoon te triest voor woorden als je hem nu ziet zielig te proberen de ster te zijn waar men hem voor aanzag. Meteen stoppen met voetballen, een eiland kopen en dikke sigaren gaan roken ineen luie ligstoel, dat raad ik hem aan. Dat zou ik tenminste doen, als ik hem was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren