Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi is de beste en we moeten van hem genieten’

Laatste update:

Lionel Messi maakte zaterdag een hattrick tegen Sevilla (5-1) en met zijn tweede doelpunt loste hij Telmo Zarra af als topscorer aller tijden van de Primera División. De 27-jarige Argentijn van Barcelona staat nu op 253 goals en na afloop vormden zijn ploeggenoten een erehaag voor Messi.

/

“Ik had nooit gedacht dat ik een record zou breken, laat staan die van de geweldige Zarra. Ik heb dit kunnen bereiken door de steun die ik van zo veel mensen heb gekregen en daarom wil ik deze prestatie aan hen allemaal opdragen”, sprak Messi na de wedstrijd. “Bedankt dat jullie er altijd voor mij waren en zijn, ik zal de fans nooit vergeten!” Trainer Luis Enrique was na afloop logischerwijs lovend over Messi: “Ik heb van veel doelpunten van Messi genoten. Ik heb in jaren nog nooit zo’n speler als Messi gezien.”

“Hij steekt met kop en schouders boven de rest uit en zal waarschijnlijk nooit meer geëvenaard worden. We moeten gewoon van hem genieten. Ik dacht dat niemand Zarra zou kloppen, maar moet je nu eens kijken. Voor mij is Messi de beste speler ooit. Er is ook geen onrust. Messi weet dat de fans van hem houden en hij voelt zich prettig hier”, zo werd Luis Enrique geciteerd door de krant AS. Ploeggenoot Xavi sloot zich bij de woorden van de hoofdcoach aan.

/

“Messi is tevreden en als Messi tevreden is, is Barcelona dat ook. We zijn allemaal erg blij dat hij dit prachtige, historische record heeft gebroken”, aldus Xavi. Voorzitter Josep Maria Bartomeu was eveneens lovend over Messi: “Hij is een spectaculaire en geweldige speler. Ik kom superlatieven tekort om de beste speler in de wereld en de geschiedenis te omschrijven. Hij is nog altijd jong en kan nog veel meer goals maken. We moeten van Messi genieten en ik denk ook dat hij zijn carrière hier gaat afsluiten. Hij heeft een contract en is tevreden.”

De afgelopen dagen werd gesuggereerd dat Messi ontevreden is bij Barcelona, onder meer omdat hij de belastingdienst in zijn nek voelt hijgen, en dat hij daarom weg zou willen. Bartomeu doet nu zijn best om met die verhalen af te rekenen: “Hij wil hier verder, maar er spelen ook niet-sportieve zaken mee die we niet leuk vinden. We zullen hem te allen tijde blijven verdedigen. Maar goed: welke speler heeft nooit problemen gehad met belastingen? Messi is gewoon de beste speler in Barcelona en Catalonië.” De verbintenis van Messi in Camp Nou loopt nog tot medio 2018 door.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De beste aller tijden? Ik denk dat je dat pas aan het einde van zijn carrière kunt zeggen. Met alle records die hij nu op zak heeft vergeet je soms dat hij nog maar 27 jaar oud is. Ik ben benieuwd wat al zijn statistieken zijn als hij stopt over een jaar of 8/10, die moeten helemaal beestachtig zijn.

23 november 2014 om 09:31

Als je zijn prestaties tot nu toe beoordeeld kan je wel degelijk zeggen dat hij de beste ooit is.

23 november 2014 om 09:32

Nouja, bijvoorbeeld een Pele heeft dan weer betere statistieken, als je het wilt beoordelen op statistieken. Veel betere zelfs.

23 november 2014 om 09:49

Ik snap niet hoe mensen Pele zo goed kunnen vinden. Hij heeft nog nooit in Europa gespeeld. Alleen voor een Amerikaanse club en Santos. Ook was het niveau toen wel lager dan nu.

23 november 2014 om 10:22

Ongelofelijk idd dat mensen Pele noemen als een van de beste ooit. De Braziliaamse competitie is zwak, maar vroeger was hij nog veel zwakker.
Messi is de beste aller tijden. !!

23 november 2014 om 10:58

Sorry, k heb hem natuurlijk zelf nooit zien spelen, maar de videos die ik heb gezien, hoe hij zijn tegenstanders wegblaast, en dat samen met zijn totale aantal doelpunen vind ik hem in ieder geval een legende die in het rijtje met Maradonna mag worden geplaatst. Ook was het in die tijd niet echt fair-play, als voetballer kreeg je regelmatig vaan doodtrappen, en dat werdt toen veel minder bestraft als nu. O wee als je daar schwalbes maakte. Santos was toch wel 1 van de sterkste ploegen van de wereld toen. Ze kwamen regelmatig naar europa voor oefenwedstrijdjes, omdat mensen Pele aan het werk wouden zien. En ook die ploegen werden vaak verpulvert.

Ik begrijp het dan ook als mensen vinden dat dat niet klopt, aangezien de brazilliaanse league inderdaad niet veel concurrentie had, maar zuid-amerka was in die tijd zowieso al best sterk, met bijvoorbeeld Estudiantes die toen nog een belangerijke rol speelde

23 november 2014 om 11:16

Niemand kan iets zeggen over Pele eigenlijk. Niemand heeft hem meegemaakt. En die duizend goals.. Ja dat geloof ik eigenlijk gewoon niet. Scoorde hij dan niet elk seizoen gewoon 80 goals in de competitie waar Messi en Ronaldo er nu 40 maken?

23 november 2014 om 11:29

A_sanchez , Pele is wel degelijk een van de beste ooit, en jou kennis over de Braziliaanse competitie is wel heel erg onder de maat. Zeker tot aan de jaren 90 waren de Zuid Amerikaanse competities vaak sterker dan de Europese. (check voor de aardigheid eens de winnaars van de Wereldbeker voor clubteams) En Messi is natuurlijk niet de beste aller tijden want daarvoor heeft hij bij Argentinië veel's te weinig laten zien. Pele maakte Brazilië op zijn 17e! al wereldkampioen en werd dat uiteindelijk 3x.

23 november 2014 om 11:36

Uhmm dat Santos versloegen wel de grootste clubs van Europa.

23 november 2014 om 11:49

Op wks liet hij het toch ook zien.. daar waren gewoon goede tegenstanders

23 november 2014 om 11:50

Tja, zegt toch wat over het voetbalniveau van toen. Denk je dat Pele dat zou kunnen doen als hij nu bij een club uit Europa speelde? Denk het niet. Beste allertijden is naar mijn mening wel Maradona. Een levende legende.

23 november 2014 om 11:50

Ik sluit me daar bij aan. Iedereen zegt dat Pele zo\n grote speler zou zijn geweest. Niemand heeft hem ooit zien spelen, alleen die oude knarren in de voetbal-praatprogramma*s. Daar worden niet echt de slimste dingen gezegd. Ik ben bang dat Pele wel eens heel veel moeite zou kunnen hebben met het spel en conditie*s van deze tijd.

23 november 2014 om 11:52

Pelé had ook minder concurrentie en Brazilië had ook een betere team toen vergeleken met de rest.
Verder was de competitie zeker niet slecht voor toen. Maar zeker zwakker dan nu. Het niveau van clubs van toen en nu is enorm veranderd.
Je kan niet zeggen dat het niveau toen moeilijker of hetzelfde was.
Weet wel zeker dat Pelé er nu niet zoveel zou maken.
Wel een topspeler natuurlijk maar Messi is toch echt beter.

23 november 2014 om 11:58

Wat een ongelooflijk domme reacties hier. Santos was in de tijd van Pele het beste team op aarde en Pele was een revolutionair. Natuurlijk Messi en Ronaldo zijn op dit moment de beste voetballers en ongetwijfeld van de laatste 20-25 jaar, maar je kunt de tijden niet met elkaar vergelijken. Hoe goed was Pele geweest als hij in deze tijd had gespeeld of Messi als hij in de tijd van Pele speelde? Had Messi net zoveel gescoord voor Barcelona als hij in de jaren 50/60 had gespeeld met Czibor en Kocsis?

Daar is geen antwoord op te geven. Pele won meerdere malen een WK, Messi en Ronaldo nooit, in hoeverre telt dat mee?

Het is voor iedereen onmogelijk om een antwoord te geven op de vraag wie de beste ooit is. Vooral natuurlijk ook omdat Messi in een tijdperk met Ronaldo speelt en Ronaldo nu waarschijnlijk voor de tweede keer tot beste van de wereld wordt benoemd.

23 november 2014 om 12:13

3x wereldkampioen

23 november 2014 om 12:41

1 wk heeft pele niet eens gespeeld, op een andere maar twee wedstrijden. En die 1000 goals waren ook veel doelpunten buiten de competitie, soort vriendschappelijke wedstrijden / kleine toernooien. Waarom moet er altijd " de beste zijn", allemaal supervoetballers, die ook allemaal mindere periodes hebben gehad.

23 november 2014 om 13:12

@iscodisco, vergeet niet dat Messi pas 27 is.

23 november 2014 om 13:31

@bigpicture

Op het WK 1958 speelde Pele 4 wedstrijden scoorde hij 6x waarvan 3 in de halve finale en 2 in de finale.
Op het WK in 1962 speelde hij de eerste 2 wedstrijden en scoorde hij 1x daarna raakte hij geblesseerd.
Ook in 1966 speelde hij 2 wedstrijden en scoorde hij 1x op dat toernooi werd hij er uitgeschopt.
In 1970 speelde hij 6 wedstrijden en scoorde hij 4 x

Ook scoorde hij in de 2 WK finales 9x tegen Benfica en Ac Milan.

23 november 2014 om 13:46

Correctie: 3e keer bedoel je

23 november 2014 om 09:32

Een jaar of 8/10 gaat wel een beetje ver. Dat kan hij wel halen, alleen dan in een xavi-rol, als pass-man. Heel misschien als een Iniesta. Dan zullen zijn aantallen goals wel slinken, maar zijn aantal assists weer toenemen.

23 november 2014 om 10:42

Tsja, dat heeft niet alleen met Messi te maken, want buiten de Argentijnse aanval hebben ze het team niet om het WK te winnen.

23 november 2014 om 11:18

Maat praten we dan over de beste speler qua statistieken? Of de beste speler? Want al zou messi uit kazachstan komen.... werden ze nooit en nooit Europees of wereld kampioen? Wat is de beste speler ooit? Lijkt mij toch echt de beste voetballer... wat hij met een bal kan etc..... en ik zou toch zweren dat Ronaldinho, messi en ronaldo alle hoeken van de kamer zou laten zien...

23 november 2014 om 11:19

Haha meer dan portugal hoor een beter team

23 november 2014 om 11:31

Precies, zowel Messi en Ronaldo laten daar veel's te weinig zien. Beide zijn fantastische clubvoetballers maar bij hun nationale ploeg kunnen ze zich nauwelijks onderscheiden.

23 november 2014 om 11:48

Sabella heeft Argentinië de WK titel gekost. Oerlelijk betonvoetbal met het minimale rendement uit Higuain en Agüero.

Het ziet er beter uit onder Martino moet ik zeggen. Messi heeft op zijn 31e nog kans.

23 november 2014 om 11:51

Ben ik de enige die vind dat je niet kunt oordelen of een speler de beste in de wereld is door het winnen van een wk? Dat is gewoon belachelijk, als je kijk naar messi, het argentijnse elftal is oke maar duitsland is supergoed elftal met ook toppers dan is het toch niet gek dat 1 iemand een heel elftal kan dragen tegen 11 toppers. Bovendien is een wk een moment opname waar de ene beter of slechter in speelt dan de andere keer en in club verband is dat constant

23 november 2014 om 12:00

Onzin als je ziet hoe palacio en higuain 100% kansen ernaast schoten tegen Duitsland in de finale dan kun je concluderen dat andere toppers het wel makkelijker hebben gehad.
Verder is de cl nu ook van een extreem hoog niveau en de competities zijn ook veel beter geworden op alle punten.
Cls zijn nu toch echt het belangrijkst. WK's daar moet je een goed team voor hebben. Argentinië heeft niks bijzonders op het middenveld en verdediging. Als je kijkt wat Pelé of Maradona om zich hadden dan was het toch echt iets makkelijker.
Ook hadden ze minder sterkere tegenstanders/landen. Nu heb je gewoon Duitsland Spanje en brazil die enorm sterk zijn.

23 november 2014 om 12:07

Laat ze dan op zijn minst eens een onvergetelijk toernooi spelen! Maar dat lukt ook niet. Over het algemeen ligt het niveau van een EK of WK lager dus zou een speler zich makkelijker moeten kunnen onderscheiden.

23 november 2014 om 12:15

Messi heeft met argentinie in de finale van het wk gestaan. hou toch op met messi presteert te weinig bij argentinie. de beste speler van het wk win je niet zomaar, ook als het onterecht is. messi is de beste aller tijden, dat kunnen we nu zeker wel zeggen.

23 november 2014 om 12:29

Ach hou toch op iedereen kon zien dat hij niet de beste was op het WK , waar hij letterlijk in de finale heeft gestaan meer niet. Hij heeft zich nooit echt kunnen onderscheiden bij Argentinie niet zoals Maradona dat deed. Zowel op een Wk als de Coppa America is dat nooit gelukt.

23 november 2014 om 12:44

Maar dat zeg ik toch ook, het was onterecht maar je wint het niet zomaar. Grappig hoe je doet alsof hij nix heeft laten zien op het wk. Messi hoefde maar 1x te scoren of 1 assist te geven in de finale en opeens zou het wel terecht zijn. Zo raar kan het lopen he.

23 november 2014 om 13:04

Er komt wel wat meer bij kijken he. Afgelopen Wk was hij redelijk goed maar er waren wel betere spelers op dat toernooi. Voor hem persoonlijk was het wel zijn beste toernooi , maar absoluut niet te vergelijken met bv Maradona in 86.

23 november 2014 om 13:33

Klopt, maradona heeft ook een betere wk gespeeld dan messi. Maar is maradona dan beter dan messi? Wordt er alleen gekeken naar het wk want in dat geval is iniesta de beste speler ooit.

23 november 2014 om 13:54

Iniesta was misschien de beste speler van 2010 omdat hij Barcelona en Spanje beide goed gepresteerd heeft, maar hem dan de beste ooit te benoemen vanwege dat WK slaat nergens op. Ronaldo(9), Zidane, Beckenbauer, Pele, Maradona, Garincha, Romario , Klinsmann en talloze andere hebben een nog wel beter WK gespeeld dan Iniesta.

23 november 2014 om 13:54

Een WK winnen om de beste aller tijden te zijn? Wat een bullshit argument is dat. Een Bale zou dan bijvoorbeeld al bij voorbaat kansloos zijn omdat een Wales natuurlijk nooit een WK gaat winnen. Ronaldo met Portugal is bijv. veel lastiger dan een Neymar met Brazilïe. Niet omdat de individuele speler beter is, maar de rest van het team.

Messi heeft Argentinië bijna hoogstpersoonlijk naar de finale geschoten, elke wedstrijd was hij wel beslissend zonder in grootse vorm te zijn. Wat mij betreft is dat ook presteren bij je land.

23 november 2014 om 20:56

Je hoeft niet perse een WK te winnen maar wel een onvergetelijk toernooi spelen en dat is, zowel Messi als Christiano Ronaldo nog steeds niet gelukt. Messi scoorde in 26 wedstrijden op een eind ronde maar 7 doelpunten, Christiano Ronaldo maakte in 27 wedstrijden 9 doelpunten. Ter vergelijking Robin Van Persie maakte in 21 wedstrijden ook 9 doelpunten op een EK en WK, en doet het dus beter dan Messi en Christiano Ronaldo. Kom je dan bij een speler die wel in aanmerking komt voor een van de beste aller tijden , Ronaldo(9) die maakt in 31 wedstrijden 25 doelpunten. Waarvan 2 x in een WK finale en 2x in 2 verschillende CA finales. Duidelijk lijkt mij!

23 november 2014 om 11:34

Messi heeft het record verbroken: 253 doelpunten in 289 wedstrijden. Ronaldo staat momenteel al op liefst 197 doelpunten in maar 176. Of ik ben dom, of jullie hebben nooit rekenen gehad op de basisschool

23 november 2014 om 11:40

Ronaldo is pas 5 jaar in spanje he vergeet dat niet.

23 november 2014 om 12:05

Ronaldo ging op zn hoogtwpunt naar real madrid, messi vanaf zijn debuut.

23 november 2014 om 12:17

In de tijd dat ronaldo bij real zit heeft messi meer goals en assists. Als we het over de beste aller tijden hebben is ronaldo geen match voor messi.

23 november 2014 om 11:56

Hahahahahhaha messi een geweldenaar is hij! En nog denken dat hij 27 is en nog kan andere spelers op die leeftijd zich ontwikkelen hahah (robben)

Lionel Messi is by far de beste voetballer die deze generatie kent. Heel erg mogelijk de beste die het voetbal ooít gezien heeft.

23 november 2014 om 09:30

By far gaat natuurlijk een beetje ver. Ronaldo komt er dicht in de buurt. In mijn mening zelfs Ronaldo, maar ik kan het ten volle begrijpen als veel mensen Messi de betere vonden.

Start geen discussie hieronder aub

23 november 2014 om 09:36

Iscodisco, buiten dat Messi jonger is en nog langer de tijd heeft scoort hij evenveel als jou Ronaldo. Echter een cruciaal onderwerp vergeten we hier, hij maakt 3 x zo veel assists dan jou Ronaldo, oftewel betrekt anderen ook bij het spel. Conclusie Messi is duidelijk de beste.

23 november 2014 om 09:36

Leg dan graag ook even uit waarbij Ronaldo dan dicht in de buurt komt want naar mijn mening zijn dat alleen het aantal doelpunten maar voor de rest echt totaal niks.

23 november 2014 om 09:46

Ronaldo's doelpunten dit seizoen: 25
Ronaldo's assists dit seizoen: 7
Messi's doelpunten dit seizoen: 14
Messi's assists dit seizoen: 9

Hoezo 3x zoveel? Dan had Messi 21 assists gehad. Toevallig ligt dat dichtbij het aantal doelpunten van Ronaldo.

Als we dan de assists en goals vanaf Ronaldo's komst bij Real Madrid erbij nemen:

Ronaldo's doelpunten sinds aankomst Ronaldo:277
Ronaldo's assists sinds aankomst Ronaldo:70
Ronaldo's aantal wedstrijden sinds komst: 264
Messi's doelpunten sinds komst Ronaldo:288
Messi's assists sinds komst Ronaldo:101
Messi's aantal wedstrijden sinds komst: 280

Messi heeft dan wel meer assists en goals, maar had ook veel meer wedstrijden gespeeld dan Ronaldo. En dat hij dus 3x meer assists geeft, klopt nergens in deze statistieken.. Ronaldo doet dat bijna net zo veel als Messi...

En hoezo is assists cruciaal, hoort een aanvaller niet vooral afgerekend te worden op goals? Dus kan je me uitleggen waarom de statistiek van het assists geven cruciaal is? Je kan jezelf wel observatie noemen, maar je bakt er niks van...

Bron: Messivsronaldo.net

En als je dan kijkt naar de lichamen van de 2 topvoetballers. Van welke denk je dat die het langst door kan gaan in het voetbal? Het kleine maar sterke lichaam van Messi, of het topfitte gespierde lichaam van Ronaldo?

23 november 2014 om 09:51

En nu zonder statistieken. Wat voegt Ronaldo toe aan het spel van Real Madrid dat hem dicht bij Messi in de buurt komt ? Naast het scoren natuurlijk want dat zei ik net al. Want met statistieken zien sommige legendes van het voetbal er in een keer slecht uit tegenover andere. Leg nu eens even uit want ik gok zo dat dit lijstje echt niemand overtuigt.

23 november 2014 om 09:53

En hoezo moet ik perse uitleggen? Als jij iets vind, mag jij heus wel zelf argumenten geven. Lekker makkelijk, wachten tot iemand iets zegt en dan pas reageren. Als je zelf niks kan bedenken, behalve zeggen dat Messi by far de beste is, mag je je gerust uitloggen... Of druik op dat rode kruisje rechts bovenin

23 november 2014 om 09:54

Verwijder a.u.b.

23 november 2014 om 09:56

Haha Gusev toch, kijk een wedstrijd van madrid zou ik zeggen, in tegenstelling tot messi zie je ronaldo af en toe wel mee verdedigen. Daarnaast geeft ronaldo net als messi veel voorassist, omdat ze nou eenmaal beiden de spil in de aanval zijn. Ik snap niet waarom jij ronaldo zo veel slechter kan vinden.
maarja, ieder zijn mening, maar onderbouw de jouwe is, in plaats van iscodisco om enorm veel argumenten te vragen.

23 november 2014 om 09:56

Hoezo uitleggen ? Nou, omdat jij alleen maar komt met saaie lijstjes met statistieken die niet veel zeggen hoe het er aan toe gaat op het veld. Want dan zou je kunnen zien dat Ronaldo op goals na weinig toevoegt aan het spel terwijl Messi juist heel veel toevoegt. En omdat je het gewoon simpelweg niet kan uitleggen anders was je niet zo in de verdediging geschoten.

23 november 2014 om 10:00

Ik geef zovaak argumenten in andere artikelen alleen daar wordt dan niet op gereageerd. In het volgende artikel wordt weer precies hetzelfde gezegd. Zou daarom kunnen zijn.... Maar nu je er om vraagt. De kenmerken die Ronaldo mist ten opzichte van Messi: inzicht, balbehandeling, passing, positioneel veelzijdig, dribbel, perfecte aanname. En dit gaat alleen om het voetbal! Dus kom a.u.b. niet aan met Ronaldo heeft schotkracht, sprongkracht en dergelijke. Het gaat nu puur om het voetbal.

23 november 2014 om 10:08

Nou Gusev, omdat je er toch zo om zeurt: in de Classico en de wedstrijden tegen Liverpool zag ik Ronaldo het spel verdelen vanaf de linkerflank, op een manier hoe Toni Kroos of een Modric dat vanuit hun rol op middenveld doen. Daarbij mag lichaam wel degelijk een rol spelen in de redenatie van iemand. Suarez viel bijvoorbeeld buiten de boot voor de Ballon d'Or vanwege slecht gedrag(wat ook niks over hem zegt als voetballer). Heb jij in de geschiedenisboeken later liever iemand staan die de sport sierde omdat hij alles eraan deed om beter te worden en zijn lichaam fit te houden of iemand die met groeihormonen aan de top is beland en aldaar aardig wat fysieke ongemakken heeft overgehouden door zijn eigen manier van leven(het eten van veel halfrauw vlees, waardoor meneer vaak ziek is)?

Kijk, denigrerende reacties geven is niet zo moeilijk als jij doet voorkomen, je bereikt er alleen zo weinig mee.

23 november 2014 om 10:12

Dus sprongkracht, schotkracht, koppen etc. horen allen niet bij het voetbal? Vandaar dat Messi de beste is, want de punten die hij niet heeft tellen niet mee. Messi betrekt zich meer bij het spel omdat Messi vanuit de as speelt. Ronaldo is een linksbuiten en wat die jongen laat zien voor een linksbuiten is bizar en ongekend. Toen Messi op rechtsbuiten stond behaalde hij ook nog niet het aantal goals en assists van nu. Sterker nog, hij won zijn eerste gouden bal pas toen hij naar het centrum ging. Daar begon hij enorm veel te scoren en te assisteren. Je kunt hun rollen niet vergelijken, aangezien die heel anders zijn. Nu jij weer, want ik ben je kansloze gebazel meer dan zat, dus kom met echte argumenten aub.

23 november 2014 om 10:15

De beste voetballer natuurlijk. Randzaken boeien met niet zo heel veel. Het gaat mij niet om de persoon of iets anders. En natuurlijk mag fysiek een rol spelen bij zijn redenatie alleen daar ging het niet om. Het ging om het feit; hoelang het lichaam meekon en daar onder bestond wat onenigheid.

23 november 2014 om 10:22

Dat zeg ik niet. De grootste voetballers ooit scoorden heel weinig. Daarom zeg ik dus dat het niet eerlijk is om ze daar op af te rekenen. Ik heb een aantal keer aangegeven dat we even verder moeten kijken dan het monsterlijke doelpuntenaantal want dan zijn er veel die ook tot de beste gerekend kunnen worden. Zoals een Klose die topscorer op een WK ooit is. Dus jij wilt zeggen dat de enige reden waarom Messi meer toevoegt aan het spel te maken heeft met zijn positie ? Nee, dat gaat om de voetballende kwaliteiten die Messi, Kroos, Modric, Xavi, Iniesta bevatten. Zoals je zelf zegt je kunt hun rollen niet vergelijken. Omdat Ronaldo die kwaliteiten gewoon niet op dat niveau bevat. Waar hij dus wel weer excelleert in het scorende gedeelte met zijn sprongkracht, schotkracht, koppen etc. Maar dat alleen maakt hem niet de beste voetballer. Daar behoren meerdere vlakken toe. Die Messi toch meer bevat aangezien hij ook op het scorende gebied heel effectief is.

23 november 2014 om 10:56

Bijvoorbeeld de 0-1 tijdens Liverpool-Real in de CL. Vooral het voorbereidende werk van James was mooi, dat doet Ronaldo niet en Messi wel en dat is wat Messi beter maakt.

23 november 2014 om 11:12

Gusev8

Je kan nu wel mensen/onzin (na)praten, maar de passing van Ronaldo is lang niet slecht, net zoals zijn inzicht. Ookal is het niet van het niveau van een Xavi of Modric, het niveau is heel hoog. Zijn positiespel is misschien zelfs de beste van de wereld. Dat je altijd op de juiste plek staat om de bal af te maken/op de precies goede plek bij een counter staat, is niet bepaald geluk volgens mij.. Verder is zijn aanname veel beter dan bij de gemiddelde voetballer. Dus alleen qua Inzicht, dribbelen en balbehandeling doet hij best wel onder voor Messi, maar van de andere vlakken is hij minimaal gelijkwaardig.

''dus kom a.u.b. niet aan met Ronaldo heeft schotkracht, sprongkracht en dergelijke. Het gaat nu puur om het voetbal.''

Oke, Ronaldo heeft een heel wat betere schotprecisie, kopprecisie en sprongtiming. Dat zijn niet dingen die je automatisch hebt bij een sterk lichaam, zoals je dat bij bijvoorbeeld schotkracht wel hebt... Dat zijn allemaal dingen die bij Messi minder zijn/missen.. Ook heeft hij een betere positiespel zoals ik net al zei, en geeft hij zelf ook mooie passes als het moet. Om dan nog te zwijgen over zijn snelheid.

23 november 2014 om 11:20

Jongens toch.

Heb gister een Messi-compilatie van twaalf minuten gezien. Hij is nu niet in topvorm, maar zo'n filmpje doet je weer even beseffen hoe belachelijk goed Messi eigenlijk is. Kan gewoon echt zoveel beter voetballen dan Ronaldo, maar door die belachelijke goalaantallen van Ronaldo lijken mensen dat te vergeten. Tuurlijk, Ronaldo maakt die goals ook in belangrijke wedstrijden, maar Messi is ook belangrijk en kan veel beter voetballen van zichzelf. Ronaldo is een geprogrammeerde robot, Messi is een geschenk, een natuurtalent.

23 november 2014 om 11:45

Haha Gusev ik denk dat niemand je hier serieus kan nemen als je met zulke argumenten komt. Je zegt dat Ronaldo niet in de buurt van Messi komt maar als we de statistieken er bij pakken is het nee en nu voetballend dan vind je Ronaldo niks toevoegen aan Real Madrid haha wat een grap. Ronaldo is beter dan Messi en leer daar mee leven.

23 november 2014 om 12:11

Een echte voetbalkenner komt niet af met statistieken maar gebruikt zijn ogen..

Als je ziet wat Messi allemaal heeft uitgespookt, niet alleen kwa goals maar kwa balbehandeling en overzicht op het veld.. kan je alleen maar concluderen dat dit puur uitzonderlijk talent is.

De laatste jaren keek men altijd met een hoge bloeddruk naar Barcelona omdat ze onaantastbaar waren, oa dankzij Messi

Ronaldo rendeert nu beter maar dat maakt hem niet meer uitzonderlijk..

23 november 2014 om 12:28

Ronaldo is voetballend ook gewoon beperkt. Dat is ook de reden waarom ronaldo zo faalt bij portugal en messi met argentinie in de finale van het wk heeft gestaan. Maar zelfs als je niet naar het wk kijkt, kan iedereen met verstand van voetbal zien dat messi voetballend de veel betere voetballer is. Messi wordt vergeleken met maradona, daar komt ronaldo niet in de buurt van

23 november 2014 om 12:35

natuurtalent dat in zijn jeugd groeihormonen heeft gebruikt.. heel natuurlijk is dit niet!

23 november 2014 om 12:39

Die groeihormonen staat toch los van zijn talent? Ronaldo braziliaan heeft ook groeihormonen gebruikt. Is hij dan ook geen natuurtalent? Messi speelt nog gewoon hetzelfde als toen hij 6 jaar was. Messi is natuurtalent. Geen trainingsproduct net als cristiano

23 november 2014 om 13:35

Whajahahahaha di maria?? De man die iedere wedstrijd 50x balverlies had? Jij bent dus duidelijk niet objectief

23 november 2014 om 13:53

Ohh ben je er weer Banu? De grootste Ronaldo hater hier op vz. Man man man... Ronaldo is voetballend beperkt, laat me niet lachen. Ronaldo heeft dan niet die korte dribbels die Messi heeft, maar die man heeft een fenomenale techniek.. Dat komt misschien nu niet zo tot uiting omdat Ronaldo uiterst productief voetbalt en liever een doelpunt maakt of assists geeft dan dat hij een mooie dribbel wil maken (zoals Messi dat af en toe is wil laten zien). Ik denk dat je hem in zijn Sporting en Manchester United tijd niet hebt zien voetballen, anders zou je wel anders praten. Kortom je doet Ronaldo echt zwaar te kort als je vindt dat hij voetballend niks inbrengt, anders zou ik maar is Youtube o.i.d. raadplegen.

23 november 2014 om 13:56

Je hebt helemaal gelijk. Messifans komen keer op keer met dat messi beter presteert dan ronaldo. Dat klopt voor geen meter. Ronaldo heeft in zijn eerste seizoen heel slecht gehad bij real madrid en dit omdat de spelers om hem heen allemaal nieuw waren.

Ondanks een andere competitie en teamgenoten heeft Ronaldo een knappe statistieken weten te behalen.

Messi zou nooit het spel kunnen spelen wat Ronaldo deed met manchester united in de engelse competitie.

23 november 2014 om 16:22

Banu, ben jij wel objectief dan? Jij hoort bij dat niet zo schaarse rijtje van mega-haters van Ronaldo..

Je zei daarnet: ''ronaldo is voetballend ook gewoon beperkt. Dat is ook de reden waarom ronaldo zo faalt bij portugal en messi met argentinie in de finale van het wk heeft gestaan''-Banu

Moet ik hier uberhaupt op reageren? Messi was met alle respect echt onzichtbaar op het WK, tijdens de wedstrijden. Af en toe lichtte hij op, om daarna weer 20 minuten uit het spelbeeld te verdwijnen. En vanaf de kwartfinale, was het vooral de verdienste van de ijzersterke verdediging dat Argentinie tot de finale reikte. Vanaf toen heeft Messi bijzonder weinig gedaan. Tekenend is de wedstrijd tegen Nederland, en de WK-finale... Hij was natuurlijk enorm belangerijk voor Argentinie in de groepsfase, ik zeg niet dat hij een slecht WK had, zijn WK was prima, maar de knockoutfase, daar viel hij voor mij tegen, en dat is juist de fase waarin je je moet laten zien. Niet tegen Iran of Bosnie.

En nee, Messi wordt niet vergeleken met Maradonna. De Messi van 2011 wel, deze Messi wordt alleen vergeleken met de Messi van een paar jaar geleden... Je snapt wat ik bedoel, hij is gewoon niet zo top meer als toen. Hij was 3 jaar absolute top (en beter dan Ronaldo), maar Ronaldo heeft hem inmiddels al weer voorbijgestreefd. Messi's topniveau lag een stuk hoger dan het topniveau van Ronaldo, maar Ronaldo houdt zijn topniveau al jarenlang vast, en dat vind ik een heel stuk knapper.

En hoezo is Ronaldo voetballend beperkt? Dat hij nu zo effectief mogelijk wilt zijn, en de dribbels enzovoorts achterwege laat, betekent niet dat hij het niet kan? Kijk maar eens wedstrijden terug van zijn Manchester United tijd. Daar zijn dribbels bij waarvan sommige niet onderdoen voor die van Messi...

Hoevaak heeft hij dit wel niet gezegd. Hij hoeft dit niet duidelijk blijven maken dat hij hem de beste vind. Dat weten we ondertussen al. Waarom post VZ dit uberhaupt, dit leid alleen tot meer onzin-discussies met al gevolg puntenverminderingen en bans... Vinden jullie het leuk om mensen te waarschuwen/straffen ofzo?

23 november 2014 om 09:43

Verwijder a.u.b.

23 november 2014 om 09:51

Haha, jij bent echt een lachertje Gusev. natuurlijk mag iedereen een mening hebben. Maar om goede argumenten vragen en zelf komen met. "het is de waarheid" of hieronder "voetbalkennerr" Meer woorden aan jou verspillen is onnodig. Tja, dat zegt wel wat over je niveau.

23 november 2014 om 09:52

Verwijder a.u.b.

23 november 2014 om 09:57

Nee, het zet wat over hoe incapabel je bent om een normale discussie te voeren

23 november 2014 om 10:03

Verwijder a.u.b.

23 november 2014 om 11:04

Waarom wil je dat al je berichten opeens worden verwijderd?

23 november 2014 om 14:06

Haha gusev wat een klein kind zeg. IscoDisco heeft je de mond gesnoerd en je kan ineens niet meer normaal reageren. Waarom worden zijn reacties niet verwijderd? Ze zijn toch off topic en niets toevoegend?

23 november 2014 om 09:59

dan hoop ik dat je het ook erg vindt al Ancelotti dat doet want die doet het 3x per dag

Als nu messi nog de beste vind, mensen denk na, cr7 is de beste speler ooit en er zal nooit een beter komen

23 november 2014 om 09:42

Verwijder a.u.b.

23 november 2014 om 09:50

Gusev8

Tuurlijk, geef maar geen argumenten. Kenmerkend voor jou. Ook jij voetbalkennerr, geef dan tenminste argumenten. Begin het zat te worden dat mensen zomaar dingen roepen..

PS Gusev, niet om te provoceren, maar waar was je de maand na de 3-1? Ervoor zat je nog wel groot te praten, maar daarna heb ik je echt een paar weken niet gezien. Nu weer eens voor de eerste keer. Waar hing je uit

23 november 2014 om 09:50

Internet doet raar. VZ, verwijder dit aub
Alleen de bovendste niet

23 november 2014 om 09:50

Internet doet raar. VZ, verwijder dit aub

23 november 2014 om 09:51

Internet doet raar. VZ, verwijder dit aub

23 november 2014 om 09:51

Internet doet raar. VZ, verwijder dit aub

23 november 2014 om 10:07

Verwijder a.u.b.

23 november 2014 om 14:11

Wat heeft de 3-1 met messi en ronaldo te maken? Beide speelden slecht.

23 november 2014 om 09:48

De beste ooit is moeilijk te zeggen maar is zeker de beste van deze generatie pfff wat een beest

23 november 2014 om 11:37

Dan je ben duidelijk geen voetbalkenner, heb je ooit Mardonna , Zidane , Ronaldo (9) , Cruijff , Pele of Beckenbauer zien voetballen??

23 november 2014 om 11:47

Jaa die heb ik zien voetballen. Als Ronaldo stopt met zijn fenomenale carriere dan zal ik hem de beste ooit vinden tot die tijd is Zidane de beste voor mij.

23 november 2014 om 11:58

Dan moet Christiano Ronaldo nog heel wat gaan laten zien de komende jaren. En het lijkt me sterk dat jij die spelers allemaal hebt zien voetballen.

23 november 2014 om 12:36

Jij zit gewoon keihard te liegen en dat weet je. Gewoon een jonge die hard ronaldo fanboy die hem de beste aller tijden noemt. Hahaha

Voor mij blijft ronaldo de beste is ook mijn mening, zoals mensen messi de beste vinden. Ow even duidelijkheid ik bedoel R9.. de brazilian.. wat genoot ik (en nog steeds via youtube) van zijn techniek/inzicht/passing/schoten/ alles haha.

23 november 2014 om 14:12

Sow echt he, metnsen vergeten hoe compleet hij was, meer dan alleen doelpunten. Vind messi persoonlijk qia spel erg op hem lijken daarin.

Hoop dat messi nu gretig blijft en voor de 500 goals gaat. Binnenkort cl record.

De beste van de wereld op dit moment speelt in madrid, niet in Barcelona

23 november 2014 om 11:06

De beste allertijden speelt in barcelona, leuk voor ronaldo dat hij zoveel scoort en het goed doet messi is beter en zal altijd beter blijven ik wil ook wel eens weten hoe de goals gemaakt zijn dat zegt namelijk veel... zijn het penalty's of intikkers of zelf ophezette aanvallen

23 november 2014 om 11:20

Een speler die in een WK-finale niks doet, een speler die in de titelwedstrijd helemaal niks kan forceren waardoor de tegenstander kampioen kan worden kan men niet de 'beste allertijden' noemen.

Zidane is de allerbeste en die is een Madrid-icoon

23 november 2014 om 11:45

Een speler die een penalty mist in een Champions League finale,
2 keer een plenty mist in een halve finale,
Helemaal verdwijnt in een andere Champions League finale,
Helemaal verdwijnt tijdens een WK,
En met de meeste schoten van de gehele groepsfase maar 1 keer weet te scoren.

23 november 2014 om 11:49

Floyd wat jij zegt slaat ook weer totaal nergens op kijk hij wint wel 2x de Championsleague en hij was 2x heel belangrijk in geweest.

23 november 2014 om 12:49

Zidane beter dan messi? Waaaattt? Hahaha kom op man wees een beetje objectief. Als je iets meer geloofwaardig en een fanboy wilt zijn zeg dan ronaldo de braziliaan. Die komt namelijk wel in de buurt van messi. Maar die is natuurlijk ook niet beter. De beste spelers aller tijden zijn messi en maradona. Moeilijk om een keuze te maken maar ik zeg toch messi. Doet het veel langer op dit niveau

23 november 2014 om 12:49

Darry2014

Ja hij wint hem 1x door terry en 1x door Ramos daar had Ronaldo geen aandeel in. Hij is 8 van de 10 finales onzichtbaar en dat mag ook wel eens gezegd worden. We moeten niet doen alsof hij alles in zijn eentje doet. Het team Real Madrid is op dit moment het beste team van de wereld en dat komt echt niet alleen door Ronaldo. Kijk naar zijn goals dit seizoen zaten daar nu 5 van de 10 goals aan individuele acyies bij??? Volgens mij 2x ofzo de rest zijn intikkers of penalty's

23 november 2014 om 13:07

@banu Zidane was wel degelijk beter, hij kon een team volledig naar zijn hand zetten,en het spel dirigeren. Iets waar Messi veel meer moeite mee heeft.

23 november 2014 om 13:39

Het spel dirigeren en daarom ben je een betere speler? Alsjeblieft man en een team naar zijn hand zetten dat doet messi ook. Maar praat nu eens over voetballend. Of is zidane beter door zijn persoonlijkheid? Messi heeft 10x betere voetbalkwaliteiten dan zidane. Jullie zijn wel lachwekkend dat jullie zidane noemen

23 november 2014 om 13:59

Noem jij die 10 x betere voetbal kwaliteiten dan maar eens op?

23 november 2014 om 16:31

Banu, jij bent hier de man/jongetje (volgens mij het 2e) dat lachwekkend is.. Zidane is misschien wel de speler met de beste techniek ooit! Zijn balbehandeling, zijn anname's, zijn passeerbewegingen.. Technisch was die man perfect! En dan zwijg ik nog maar over zijn overzicht, passes en schotprecisie.

Noem die 10x betere kwaliteiten eens? Ik ben benieuwd...

En de discussie begint nu alweer. Het zijn gewoon 2 hele goeie voetballers. Iedereen heeft zijn eigen mening over deze voetballers en hebben allemaal een persoonlijke voorkeur.

Het is natuurlijk wel een prestatie van Messi, dat hij dit record al op zijn 27ste pakt.

Wat heb ik gisteren genoten van barça. Alles klopte ze degradeerde sevilla letterlijk tot amateurs. Ik hoop dat deze lijn vastgehouden kan worden en dat luis beetje vasthoud aan het team dat gisteren speelde. Niet volgende x opeens pedro en Sergi Roberto in de basis bijv. Het team moet automatismen beter inbouwen

Ben blij voor zijn record. Maar hou aub op over wie beter is. Ze zijn allebei toppers. Vind dit jaar C. Ronaldo zelfs sterker presteren. So be it. Volgend jaar weer nieuwe kansen/prijzen. Ik geniet van allebei

Goeie Messi gezien gisteren, maar ja kan ook niet anders. Iemand moet de Portugees bij houden, Sevilla die verplaatst naar een andere stadion is ook vaak een wereldverschil, man wat spelen zij zwak.

Messi record, gefeliciteerd. maar is sinds PSG 2 jaar geleden niet meer de oude, helaas.

23 november 2014 om 11:44

Niet de oude maar voor velen nog steeds de beste ooit.

De beste aller tijden. Ik ben blij dat ik later kan zeggen dat ik hem heb zien spelen.

23 november 2014 om 11:45

Wanneer hij stopt, dan pas respecteren mensen hem meer voor wat hij het voetbal gebracht heeft.

Jammer toch dat zoveel Madridsupporters zelfs nu Messi de credits niet kunnen geven die hij verdient.

Verbeteren van deze prestatie is gewoon geweldig maar neen, zelfs nu moet de plaatselijke held in het zonnetje gezet worden, tot zelfs een groen randje toe.

Het zegt eigenlijk dat er wel wat kan aangemerkt worden over de manier waarop deze kunnen worden uitgedeeld.

Messi is nog altijd maar 27 jaar en het lijkt me een vrij veilige aanname dat behoudens zware blessures er daar nog minstens 100 zullen bijkomen.

Dat is gewoon fenomenaal ; een record dat meer dan 60 jaar overeind bleef met meer dan 100 eenheden verbeteren.

23 november 2014 om 11:42

Joris, als je goed tussen de reacties leest, zijn er ook Real fans die blij zijn met Messi zijn record en hem ook feliciteren. Ook in Ronaldo topics zijn er Real haters te bespeuren. 50/50!

23 november 2014 om 14:14

Wat ik wel raar vind.
Is dat na de El classico en na de de wedstrijd van Almeria.
Iedereen riep dat Messi niet eens 2de mocht worden bij de Ballond'or.
Dat Neuer of Robben voor de nummer 2 moesten strijden.
En nu hij eindelijk het record verbroken heeft is iedereen weer lyrisch.
Begrijp me niet verkeerd.
Ik vind Messi en Ronaldo zeker in die rijtje horen.
Van Zidane en Maradona en Di Stefano.
Maar de beste ooit is echt geen Messi.
Wat die 3 spelers allemaal bereikt hebben.
Daar zal Messi een harde van krijgen.

sommige dingen moet je laten hoe ze zijn, je gaat ook niet tupac en biggie vergelijken maar je moet genieten van wat ze doen.

Beste voetballer ter wereld en dat liet hij gisteren weer zien! Of hij de beste ooit is, dat kan ik niet zeggen want ik heb Maradona of Pele alleen maar op youtube gezien, maar hij is wel een van de beste. Ronaldo is ook zeer sterk bezig met maarliefst 20 goals in la liga en dat is natuurlijk ook fenomenaal. Hij is tot nu toe grootste kanshebber voor de ballon d'or, maar als Messi dit kan vasthouden dan wordt het nog heel spannend, zeker omdat hij nou dit record heeft gepakt en hij dinsdag het cl record kan pakken.

Ik vind Messi de beste ooit en hier heb ik meerdere argumenten voor, die dit duidelijk ondersteunen:

- Messi is veel meer betrokken in het spel, waar Ronaldo (ondanks het feit dat hij als vleugelaanvaller normaal gesproken voor aanvoer naar de centrumspits moet zorgen, dit maar schaars doet) dit niet is. Dit zorgt er ook voor dat Messi meer assists heeft dan Ronaldo

- Ik vind Messi's acties veel mooier dan die van Ronaldo. Bij die 3e goal van Messi gister werd ik zo intens blij, daar kan geen Ronaldo tegenop. Dit is voor iedereen verschillend, sommige mensen vinden de afstandschoten van Ronaldo beter, anderen genieten meer van de combinaties tussen Messi, Neymar en Iniesta en Xavi. Ik behoor daar toe. Messi speelt voetbal zoals het, naar mijn opinie, gespeeld moet worden en daarom vind ik hem de beste

-Veel mensen zeggen dat Ronaldo beter is dan Messi omdat hij goed presteerde bij Manchester United en Messi alleen voor Barcelona heeft gespeeld. Ik ben het hier mee oneens. Ten eerste bewijst Messi het ten strengste in de Champions League, een andere competitie. Ten tweede is dit sowieso een ridicuul argument, aangezien zelfs David Silva het goed doet in de Premier League die ook niet boven de 1,70 uitkomt. Messi is 2x zo goed als Silva op vrijwel elk gebied dus ik denk dat Messi ook zou uitblinken in Premier League als hij daar zou spelen.

-Als laatste argument vind ik dat Messi de beste aller tijden is itt Ronaldo, omdat Messi itt Ronaldo wél een goede prestatie heeft neergezet op het WK. Hij heeft Argentinië praktisch in zijn eentje naar de finale gebracht. Mensen zeggen dat dit niet zo is, omdat hij niet meer scoorde sinds de groepsfase. Die mensen moeten wat scherper opletten tijdens de wedstrijden. Messi was sowieso in de groepsfase heel trefzeker en had later ook die hele belangrijke assist op Di Maria. Men vergeet echter ook dat Messi de meeste keypasses en meeste succesvolle dribbels op het WK had. Hierom werd hij verkozen tot beste speler van het WK, evenals Iniesta die ook daarom op het EK 2012 tot beste speler werd verkozen. Daar waar Ronaldo 2 onbelangrijke goals heeft gemaakt op een WK heeft Messi zijn team echt geholpen (zonder Messi hadden ze de groepsfase niet eens overleefd, ze kwamen amper uit tegen zo'n verdediging).

Dit zijn een paar van mijn argumenten waarom ik Messi de beste aller tijden vind itt Ronaldo. Ik heb nog veel meer argumenten, maar als ik die allemaal opnoem ben ik nog ff bezig en ik heb hier geen zin in, aangezien ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt.

23 november 2014 om 13:10

En waar is je vergelijking met bv Maradona, Pele, Cruijff, Beckenbauer, Zidane, Ronaldo(9) die waren echt wel groter dan Messi en Christiano Ronaldo.

23 november 2014 om 13:16

@fcdc1

Ik maak die vergelijking niet, omdat ik op dit forum steeds meer Ronald-fanboys aantref die Ronaldo opeens de beste aller tijden vinden vanwege 2 goede jaren waarin hij Messi (een beetje in clubverband) overtrof. Laat ik in ieder geval vaststellen dat ik hiermee wil vaststellen dat Messi beter is dan Ronaldo. Dit is mijn mening.
Of Maradona groter is dan Messi betwijfel ik het me ten zeerste. Alleen een heel goed WK gespeeld en bij Napoli furore gemaakt maar verder heb ik me nooit verdiept in Maradona.
Over Cruijff kan ik weinig zeggen, ik heb er veel begrip voor als je hem als beste ooit betitelt. Echter was hij niet uit mijn tijd, dus vandaar dat ik niet over hem ga oordelen (evenals Zidane, R9, Beckenbauer en Maradona).

De tijd van Messi en Ronaldo heb ik echt goed meegemaakt, dus vandaar dat ik de vergelijking tussen die twee maak.

23 november 2014 om 16:55

Akshay1

Ten eerste, ik ben echt blij dat er tenminste iemand is die met argumenten komt.
Over je 1e alinea, Messi speelt vanuit de as. Vanuit daar heb je een goed overzicht van heel het veld, terwijl je als Ronaldo zijnde vooral passes geeft aan de mensen in de as, omdat mensen aan de rechterkant ver weg staan, en aan lange ballen heb je niet veel als je Ronaldo bent, die juist aan het eind van zo een voorzet moet staan. In de as van het veld heb je dus een beter overzicht, en is het makkelijker om steekballen te geven, en omdat Messi vaak terugzakt om de bal te halen, heeft hij vaak ook nog de ruimte. Die heeft Ronaldo ook, en ik vind dat ze hun ruimtes allebei goed benutten.

Op je 2e alinea heb ik niks aan te merken. Niet dat ik het er mee eens ben, aangezien ik dus bij die andere groep mensen hoor, die genieten van afstandsschoten van Ronaldo enzovoorts, maar voor de rest klopt het gewoon.

Met je 3e en 4e ben ik het niet geheel eens. Laat me beginnen met de 4e. Messi's 'key passes en dribbels', ik vind dat een niet goede statistiek. Messi was grotendeels onzichtbaar op het WK, terwijl James Rodriguez of Robben dat zeker niet waren.. Dat vind ik al een goed genoeg argument waarom Messi een minder goed WK had, ook omdat hij Argentinië alleen door de groepsfase hielp, maar in de knock-outfase niet zo belangerijk als normaal was, met 1 goal en 1 assists. Ik vind dat je juist belangrijk moet zijn in de knock-out fase, en niet tegen Bosnië of Iran.

En dan je 3e alinea, Messi heeft zich inderdaad niet bewezen in een andere competitie. De CL tel ik niet echt mee, omdat ik dat niet een bijzonder moeilijke competitie vindt om de kwartfinales/halvefinales te halen als Barcelona zijnde. Je speelt vooral tegen de kampioenen van allemaal laaggeklasseerde ploegen, en in de achste finales kom je dan ploegen als Olympiacos tegen. Pas in de kwartfinales wordt een CL pas interressant. Zich in de BPL bewijzen zou veel moeilijker zijn vind ik, aangezien het zowieso de sterkste competitie is. Door de breedte, dus de kleine clubs zijn er nog steeds best goed. De laagvliegers van de BPL vegen met gemak de laagvliegers van Italie, Duitsland en Spanje van de mat.

Dat terzijde, Silva en Messi zijn 2 verschillende spelers. Als Messi net als Silva echt puur een spelverdeler wordt, kan hij zeker slagen in de Bpl. Maar als hij nog steeds als spits wilt uitkomen, denk ik niet dat hij dat zou halen, omdat je bijvoorbeeld als spelverdeler tegen mensen als Arteta en Leroy fer komt te staan, terwijl je als spits tegenover beren als John Terry en Vincent Kompany komt. En elke BPL-club heeft wel zo een ijzersterke en bikkelharde verdediger(sduo).

=

Dat zijn 2 tegenargumenten op jouw laatste 2 argumenten. Je argumenten zijn heel erg goed onderbouwd, maar ook vooral op meningen gebaseerd. Dat is niet iets slechts, juist heel goed (zal jij wel weten met zoveel punten). Ik heb niet de tijd om nu voor Ronaldo ook zo een lijst te maken, en heb er ook niet echt zin in.

23 november 2014 om 19:40

@iscodisco
Fijn om te lezen dat er nog wat mensen met een redelijk niveau op deze site te vinden zijn. Hier doe ik een poging om jouw tegenargumenten omver te werpen.

Ten eerste het argument over het WK. Ik ben het ermee eens dat Messi in de knockoutronde minder aanwezig was dan in de groepsronde. Desalniettemin denk ik dat het buiten kijf staat dat Messi in dit ene WK meer heeft gepresteerd dan Ronaldo in alle Wk's die hij heeft gepresteerd. Ronaldo komt namelijk niet verder dan 2 goals, waarvan 1 in de groepsfase op het WK 2010 bij een 7-0 tegen Korea en 1 in de groepsfase op het WK 2014 tegen Ghana waarbij ze niet eens wonnen. Verder heeft hij niks boeiends gepresteerd op een WK, waar Messi dit WK de finale heeft bereikt, waar hij (overduidelijk) de beste speler van het team én de captain was. Hij nam het team op sleeptouw en kon in de finale helaas niet op tegen een Duitsland dat op praktisch elke positie een betere speler heeft.

Ten tweede het argument over de Champions League. Ik denk ook dat Messi hierin meer heeft bereikt dan Ronaldo. Ronaldo maakte vorig Champions League-seizoen 17 goals. Ik vraag je om even op wikipedia te zoeken naar 'real Madrid in het seizoen 2013-2014' en dan te kijken naar de uitslagen en de doelpunten die Ronaldo maakte. Als je hier goed naar kijkt, kun je aflezen dat Real ook de CL gewonnen zou hebben als Ronaldo er niet was (zeker gezien het feit dat hij geen spelmaker is en verder weinig tot geen invloed heeft op het spel). De goals hadden dus weinig waarde, ondanks het feit dat het natuurlijk zéér knap is om zó veel goals te maken. Real zou zonder Ronaldo ook de Champions League gewonnen hebben.

Ter vergelijking met Messi. Hij heeft Real in 2011 in de halve finale compleet lamgelegd met wellicht de mooiste CL-goal ooit en bezorgde Barça waardoor Barça ook naar de finale van de Champions League ging. Hier maakte hij ook een hele mooie goal van buiten de 16, waar Ronaldo vorig seizoen in de CL scoorde uit een penalty (no offence). Ik denk dat Messi hier ook een streepje op voor heeft. In 2009 won hij de Champions League, waar hij ook topscorer in werd. Ook hier scoorde hij met een kopbal (evenals Ronaldo in 2008 deed). Ik vond die van Messi persoonlijk mooier, vooral door die perfecte pass van Xavi vooraf. Messi had daarbij ook een hele belangrijke rol met de plaatsing van Barça in de halve finales van de CL door 5 (!) goals in de Champions League. Oké, het is 'maar' Bayer Leverkussen, maar ook dit is een prestatie waar Ronaldo nog nooit van in de buurt is gekomen, 5 goals in de knock-outronde van de champions league. De laatste jaren was het (veel) minder in de Champions League voor Messi, waardoor het komt is mij ook onduidelijk. Ik denk dat het met die blessure tegen PSG te maken heeft, maar dat is al 1,5 jaar geleden. Misschien een vormcrisis? Het enige wat ik hoop is dat Messi de topperiode van 2012 weer haalt, want in die vorm zijn discussies zoals deze overbodig om te bepalen wie de beste ter wereld is.

Kortom, mijn enige conclusie gebaseerd op deze 'analyse' luidt: Ronaldo is exceptioneel, maar Messi is simpelweg beter. Ronaldo haalt in zijn beste jaar 69 goals, Messi 91. Dit zet naar mijn gevoel al genoeg waarom niet Ronaldo maar Messi de beste is.

En als laatste denk ik dat een spelmaker in de Premier League ook makkelijk 1 vd beste spelers ter wereld kan zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Hazard (misschien een flankspeler, maar toch). Als Messi in de Premier League zou spelen, zou hij minimaal 20 goals per seizoen maken en minimaal 10 assists, hier ben ik van overtuigd. Hij hoeft dit niet te bewijzen, aangezien een groot deel van de voetbalwereld hem als beste ooit ziet. Kijk maar naar buitenstaanders en mensen die Messi beter vinden dan Ronaldo. Ik noem een Pele, Wenger, Pep, Mourinho (ja zelfs hij), Ancelotti (toen hij nog psg coachte), Zidane. Niemand van de voetbalwereld vind de Ronaldo op zijn best beter dan de Messi op zijn best en deze mensen hebben meer voetbalverstand dan wij (no offence). En om iemand de beste ooit te noemen, enkel en alleen omdat hij 1,5 jaar beter is dan de, tot dan toe, allerbeste op dat moment, is ook een beetje ridicuul. Net wanneer die betreffende speler zijn vorm weer aan het hervinden is en in 1 week 2 grote records te pakken heeft (terwijl hij jonger is als Ronaldo en die van de Champions League bijv. ook al had kunnen pakken).

Ik hoop dat ik je stof tot nadenken heb gegeven en ook jij inziet dat Messi de beste ooit is in tegenstelling tot Ronaldo (hoewel ik denk dat jij een Real Madrid-fan bent gezien je naam en je dit nooit zou willen toegeven,zelfs als jij het ook vindt).

23 november 2014 om 21:23

Hoi Akshay, ik moet zeggen, en dit meen ik, ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad om iemand argumenten terug te geven, maar het niveau is inderdaad nogal laag door allemaal reacties die non-argumenteel zijn. Maar even serieus, hier heb ik even voor nagedacht

Laat me maar beginnen met je 5e alinea. Hierin vertel je je korte conclusie: 'ronaldo haalt in zijn beste jaar 69 goals, Messi 91. Dit zet naar mijn gevoel al genoeg waarom niet Ronaldo maar Messi de beste is.'. Dit is precies de reden waarom ik vind dat ik Ronaldo prefereer boven Messi, namelijk de periodes van topvorm. Ronaldo is al sinds 2008 echt aan het pieken, met gemiddeld (hier pakte ik mijn rekenmachine even) ongeveer 46 doelpunten. Het jaar 2008 en 2009 zat hij er iets onder, maar daarna steeds er ruim boven.

Hij houdt zijn topniveau dus sinds 2009, al 5 jaar lang vol, en nog steeds is hij niet minder geworden. Hij is zelfs beter dan ooit, en presteert al 10 jaar lang (sinds zijn debuut bij Manchester United op 16 augustus 2003, tegen Bolton) op topniveau.
Daarintegen, piekte Messi enkel 3 jaar lang, namelijk in de jaren 2009-2012. In die jaren was zijn niveau weliswaar een stuk hoger dan dat van Ronaldo, maar dat verschil is ook weer niet zo heel groot, behalve in 2011, wanneer Messi 90 goals in 1 seizoen scoort, en FC Barcelona veruit de beste club ter wereld is. Maar sinds toen is het bergafwaarts gegaan. Natuurlijk nog steeds van een enorm hoog niveau, maar het is een stuk minder vergeleken met zijn topperiode. Dat is hem ook. Hij zit niet meer in zijn topperiode. Ronaldo zit wel in zijn eigen topperiode, dus al vele jaren lang. Dat is wat ik heel knap vind, en alleen daarom, dat hij zo lang zijn niveau vasthoud, en het niet opgeeft en alleen beter vind, vind ik al een enorme kwaliteit.

Dan ga ik nu even meteen over naar het WK. Je geeft duidelijk aan dat Messi een beter WK heeft gehad, maar dat heeft ook zijn redenen. Dit zul je wel vaker gehoord hebben van Real Madrid fans, maar ik meen het, en probeer ook uiterst objectief te zijn. Ik verdedig Ronaldo niet met hart en ziel, dat ik allemaal dingen ga verzinnen (zoals sommige mensen hier op VZ)
Maar voor Messi waren de omstandigheden waren voor Ronaldo nou eenmaal slechter dan voor Messi.
Ronaldo:

*was zeker niet fit, gaf hij uiteindelijk zelf aan.
*speelde in een poule met een sterk Ghana, een redelijk USA en de wereldkampioen.
*hij speelde bij portugal, en kreeg aanvoer van met alle respect Nani, Mereiles en Eder...

Natuurlijk, als je de beste speler ooit wilt zijn, had je, fit of niet, gewoon moeten presteren, maar je moet toch wel opteren dat het begrijpelijk was dat Ronaldo een slecht WK had. Zijn hele aandacht ging naar zijn club, waarin hij zelfs in de CL speelde, terwijl hij niet fit was.. Op het WK 2010 waren ze beiden helemaal nergens, ookal begon voor beiden hun topperiode toen. Messi had toen 0 goals, en uit mijn hoofd enkele assists. Beiden zijn 2 keer Motm geworden, deze statistiek weet ik niet zeker, dit is wat ik had onthouden, maar na een tijdje research kon ik het nog steeds niet vinden.

Op het Wk2014 vond ik Messi nog steeds niet goed. Aangezien hij toen topfit had moeten zijn, aangezien hij bij Barcelona zich leek te focussen op het WK, viel hij mij echt tegen. Net als Ronaldo trouwens hoor. Messi was met 4 goals en een assist veruit de beslissendste man bij Argentinie, maar tijdens de rest van de wedstrijden was hij nagenoeg onzichtbaar. Als je Messi vaker bekijkt (wat ik niet betwijfel van je), weet je dat hij gewoon beter kon doen, als hij dat zelf wou. Maar het leek vaak alsof hij dat dus niet wou.. Hij wandelde vaak wat over het veld, terwijl ik zeker weet dat wanneer hij wat meer meedeet in het spel, hij zowieso veel meer had gescoord, en dan misschien wel terecht de gouden bal van het WK had gewonnen.

Ik moet nu even gaan, ik reageer zometeen op de rest van je artikel. Dat voeg ik dan bij dit bericht, ik Persoonlijkbericht je dan nog wel, als ik het heb bijgevoegd.

vind het wel raar dat die laatste alinea er staat, want nergens anders werd dit gezegd?! Niet bij spaanse en niet bij engelse voetbalsites

Messi is laatste tijd minder betrokken bij het spel maar nog steeds de beste moet je nagaan als hij weer alles gaat geven. Veruit de beste speler.

Wat een legende op je 27e topscorer aller tijden

Mensen doen echt kinderachtig wie de beste ooit is.

Vraag me à waar Messi eindigt misschien op 400 goals
Denk als Ronaldo van sporting naar real ging hij ookal 300 goals op zijn naam had geZet


Ik zou een onderscheid willen maken tussen de meest begaafde speler en grootste speler. Als je beslissend bent in meerdere wk-titels ben je gewoon een grotere speler dan iemand die dat nooit deed. Messi is wat dat betreft niet de grootste, maar voor mij wel de meest begaafde ooit.

Ik vind het opvallend dat sommige mensen zeggen dat Ronaldo het record gaat verbreken.
Dat lijkt me sterk, want die mensen hebben blijkbaar niet in de gaten dat Messi nog Steeds voetbalt, en nog heel veel wedstrijden in de PD gaat spelen!

Dan moet Ronaldo 106 keer scoren, en Messi om een of andere reden de rest van zijn loopbaan bij Barcelona droog blijven staan. Sorry, maar het is compleet onrealistisch om te denken dat dat gebeurt!

Ik ga niet snel uit mijn dak, maar bind het toch wel een fantastische gedachte dat elke doelpunt die Messi nu nog in de PD maakt, historisch is!
Waar gaat deze legende (want dat mag je met recht zeggen) eindigen? 300? 400?

Als laatste wil ik er nog bijvoegen dat Messi en Ronaldo kop en schouders boven de rest uitsteken. Mensen kunnen wel stellen dat de Primeria Division zwak is, maar behalve Messi en Ronaldo, wie zie je zulke belachelijk doelpuntaantallen naar binnen jassen?

Zou het dan aan de competitie liggen, of aan die twee spelers? Die ook in de Champions League de een na de andere naar binnen jassen, waarvan Messi weer een ander record van Raul gaat verbreken?

Belachelijk dat sommige mensen nog vooral aan Messi kunnen twijfelen, ik zou eens zeggen: Bekijk zijn zieke statistieken maar eens, en kijk hoe zijn manier van spelen een genot is voor elke voetballiefhebber om naar te kijken!

De beste... na Ronaldo.

23 november 2014 om 16:09

Kneus

We moeten genieten van Messi? Er zijn nog meer exceptionele spelers... Ik noem verder geen namen... Dat messi zoveel heeft weten te scoren is een verdienste van zijn club, los van zijn eigen prestatie... Zijn club heeft alles gedaan om hem te laten excelleren in de diverse elftallen alles en iedereen speelt in dienst van hem. Als hij ergens anders had gespeeld hadden zijn stats er ook anders uitgezien! Laat hem t maar eens in een andere competitie en team proberen... Blijft er weinig over van Messi... Er zijn genoeg spelers te noemen die t dan beter doen, maar goed... Leuk voor alle Messi fans...

Over 1 jaar is t over en uit met Messi

Ieder heeft zijn eigen redenen wie de betere is... stom gelul elke keer... ik persoonlijk vind messi de betere... me maatje die naast me zit denkt daar weer anders over... Tis wat allemaal he!! Poehpoeh..

Messi is de beste bij Barcelona. Ter wereld is dat Ronaldo, tot spijt van wie het benijd.

Wat is dat toch met al die fanboys? Waarom die haat tegen Messi of Ronaldo? Geniet er toch van. Allebei zijn 't legendes, hoe je 't wendt of keert.

Grappig ook hoe bepaalde mensen tegenwoordig roepen dat Messi of Ronaldo (ligt er maar net aan of je voor barca of real bent) niet te vergelijken zijn met bijv. R9, Ronaldinho of Zidane (heb zelf gelukkig ook kunnen genieten van deze voetballers toen ze nog actief waren). Vergeet niet dat je op youtube alleen de highlights ziet.

OT: Persoonlijk denk ik dat het niet gek is om te roepen dat Messi, op zijn top, de beste ooit is.

Messi, topscorer aller tijden in Spanje en Europa. Topscorer in El Clasicos, meeste assists in Clasicos. Nos 6 assistent dan heet hij ook de meeste assists ooit in La Liga. Nog 9 assists dan heeft hij ook de meeste assists in Europa. Nog 8 goals dan is hij topscorer aller tij van Argentinië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren