Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi geniet van beelden: ‘Ik was helemaal weg, verlamd zelfs’

Laatste update:

Lionel Messi zag in juli met de eindzege in de Copa América een droom in vervulling gaan. Dankzij de 0-1 overwinning op Brazilië in de finale in Rio de Janeiro wist de spelmaker eindelijk een prijs te veroveren met de Argentijnse ploeg. Twee maanden later moet Messi glimlachen als hij de foto's van hemzelf ziet tijdens de festiviteiten na afloop van de eindstrijd in de Copa América.

"Ik kon niet geloven dat we hadden gewonnen", verklaart Messi in een uitgebreid telefonisch interview met de Spaanse variant van ESPN vanuit het trainingskamp van Argentinië. "Ik had er zo vaak over gedroomd dat ik niet gelijk doorhad wat er allemaal gebeurde. Ik kan er nu veel meer van genieten van de beelden dan toen, want na de finale beleefde ik alles echt in een roes. Ik was helemaal weg, verlamd zelfs." De aanwinst van Paris Saint-Germain benadrukt wel gelijk dat Argentinië door de winst in de Copa América niet gelijk als de beste ploeg ter wereld moet worden aangemerkt.

De 34-jarige sterspeler wist deze zomer eindelijk beslag te leggen op de Copa América.

"Dat dachten we altijd wel, maar dat is niet het geval. De winst in Copa América maakt ons niet het allerbeste elftal ooit. Zo zijn we ook niet de slechtste ploeg ooit omdat we drie finales van de Copa América en de WK-finale hebben verloren. Er kan altijd maar een team winnen. Het bereiken van een finale is geen gemakkelijke opgave, al kregen we daar niet de waardering voor. Het tegenovergestelde was zelfs het geval. Dat alles is wel een keerpunt geweest voor ons."

De hooggespannen verwachtingen werden door de jaren heen nooit waargemaakt door Messi en consorten, wat tot een storm aan kritiek leidde in de Argentijnse media. "We werden door een deel van de journalisten gezien als mislukkelingen en er werd gezegd dat we niet genoeg passie en liefde toonden voor het Argentijnse shirt. We zouden verbannen moeten worden uit het nationale elftal, zo luidde het oordeel. "Dat wilden we graag rechtzetten."

Messi slaagde in zijn missie door het veroveren van de Copa América op Braziliaanse bodem. De sterspeler kijkt met een gelukzalig gevoel terug op de periode na de triomf met de nationale ploeg. "Ik was eindelijk eens van de eerste tot de laatste dag van mijn vakantie gelukkig. Vroeger was ik altijd verbitterd en had ik echt twee weken lang nergens zin in. Maar nu voelde de hele vakantie compleet anders aan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb niks met Brazilie of Argentinie maar ben toch wel blij dat Messi de copa heeft gewonnen. Kreeg altijd in Argentinie ladingen met kritiek over hem heen en het was altijd zijn schuld als ze een toernooi niet wonnen, nu kunnen ze hem niks meer verwijten iig.

9 september 2021 om 12:47

Een speler verwijten dat je geen eindtoernooi wint slaat natuurlijk nergens op. Ik verwijt Robben het ook niet dat hij die kans miste op Casillas als je bekijkt hoeveel hij wel goed heeft gedaan. Anders waren we nooit zo vaak zo ver gekomen zonder hem. En dat geld ook voor Argentinie en een Messi.

9 september 2021 om 13:04

Toch prachtig dat zelfs een groot deel van de Realfans het Messi na die finale gunden. Sws valt het me op dat Messi en Ronaldo steeds meer gewaardeerd worden door beiden supportersgroepen op een enkele leeghoofden na.

9 september 2021 om 14:09

Het is hem ook door mij wel gegund idd, al denk ik dat ik sws een stuk meer van Messi kan genieten nu hij voor PSG speelt 😉

Moet je nagaan wat een prijzen Messi had gehad als vooral Higuan met scherp had geschoten.

9 september 2021 om 12:51

Als het dubbeltje de andere kant op valt kun je zomaar een WK en 2 of 3 Copa's achter je naam hebben inderdaad. Maar als telt niet in het voetbal, dat weten we onderhand wel. Wel volledig eens met RealMadrid-96 - echt blij dat Messi toch nog zijn dikverdiende hoofdprijs met Argentinie heeft gewonnen uiteindelijk. Zo vaak dichtbij geweest en enkele vrijwel zekere assists van hem gemist zien worden in verschillende finales.

9 september 2021 om 13:01

Haha besef hoe grotere legend Messi was geweest als die wel die finales had gewonnen. Ik denk dat niemand meer Ronaldo en Messi in een zin had genoemd. Hoewel ik echt hier geen sneer naar Ronaldo wil doen want Ronaldo is voor mij net zo’n grote legend als dat Messi is.

9 september 2021 om 13:21

Maar wel jarenlang ronaldos ek winst bagatelliseren omdat eder de winnende had gemaakt in de finale. Of omdat bale 2x scoorde in de finale. Omgekeerde wereld en allemaal stelletje hypocrieten hier😂😂. Met je niet in 1 zin noemen. Snap nooit waar dat vandaan komt, zo een diepe haat richting ronaldo. Ongekend. Hij is nu wel topscorer aller tijden van alle belangrijke records op dit moment. Dus noem ze zeker niet in 1 zin aub.

9 september 2021 om 13:49

Waar heb jij het over..? Diepe haat richting Ronaldo..? Oké hup weer buitenspelen en zet die tablet van je mama weg.

9 september 2021 om 13:52

Ik lees nergens ‘haat’ in de posts hierboven. Wel een voorkeur voor Messi, net zoals jij een duidelijke voorkeur hebt voor C.Ronaldo. En daar is niets mis mee. Maar het is zoveel beter om gewoon van beide spelers te genieten en deze oneindige discussies niet meer te voeren want ze ontbreekt simpelweg objectiviteit.

9 september 2021 om 16:09

Moet eerlijk zeggen dat ik niet van beide types kan genieten. Hun sterke punten liggen wel ver uit elkaar op de goals na zijn het hele verschillende types.

9 september 2021 om 13:13

Tja, copa's zijn relatief makkelijk te winnen als Argentinië en Brazilië zijnde. Dat js niet te vergelijken met een EK. Maar hij had inderdaad de kans om meerdere internationale prijzen te pakken, al wonnen ze terecht het wk in 2014 niet.

9 september 2021 om 13:17

De finale vond ik vrij gelijk op gaan eerlijk gezegd. Ik dacht dat Argentinie veel meer een underdog zou zijn in die finale en dacht duitsland wint dit makkelijk. Maar de argentijnen maakten het duitsland heel moeilijk met hun vechtvoetbal, en in de 90 minuten hadden ze zelfs de beste kansen. Die van higuain, Messi kwam een keer dichtbij alhoewel de hoek niet de makkelijkste is en palacio, ik weet niet meer of palacio binnen de 90 minuten was. Beide winnaars zouden terecht zijn geweest.

9 september 2021 om 13:22

Ja en toch wonnen Argentinie en Brazilie recent (laatste 10 jaar) maar 1 Copa allebei, ik kan me ook nog overwinningen van Chili, Uruguay en Colombia herinneren.

9 september 2021 om 13:32

Heb een keer copa meegepakt en ik kan zien waarom dat zo lastig winnen is. Letterlijke elke team speelt vecht voetbal en dan met tot de dood mentaliteit. Dan krijgt elke team het kneiter lastig maakt niet uit hoe goed je bent. Is niet om aan te zien drm kijk ik alleen resultaten voortaan haha. Het is een extremere versie van het anti voetbal dat doorgaans door de meeste internationale landen nu gespeeld wordt

9 september 2021 om 13:49

@El Fenomeno. Ja want tegenwoordig is een EK is veel moeilijker te winnen zeker? Kijk voor de grap eens naar de tabelhelft van Engeland en hun tegenstanders op weg naar de finale…

9 september 2021 om 14:55

Je hebt natuurlijk wel meer kansen op het winnen van een copa omdat die vaker gespeeld word. In 10 jaar tijd is die 5x gespeeld. Daarbij deden er dit jaar maar 10 teams mee..

9 september 2021 om 18:10

Copa is ook om de 5jaar. Afgelopen jaren 2 extra copa's geweest ivm 100 jarig jubileum en het gelijk maken met EK

Iets dat buiten zijn prestaties staat wat ik persoonlijk zo mooi vind aan Messi bij nationale ploeg is hoe hij de twee grootste rivalen zo close heeft gekregen. Zijn band met Braziliaanse sterren is ongekend. Terwijl er ergere tijden waren waarbij deze twee elkaar bij de nek pakten.

9 september 2021 om 16:57

Dat komt omdat Messi door wat hij sinds zijn debuut laat zien gewoon gerespecteerd wordt, zelfs in Brazilie. Messi is een grootheid in de sport. Als zelfs de beste Braziliaanse voetballer van de afgelopen jaren (Neymar) hem zo erg ophemelt en met hem wil spelen zegt dat eigenlijk wel genoeg. Met Maradona lag dat altijd anders natuurlijk. Die wakkerde het vuurtje zelfs graag aan. Maar goed uiteraard is er voor de voetballende kwaliteiten van Maradona ook altijd uiterste respect geweest. Diep van binnen weten Brazilianen ook wel hoe groot Maradona en Messi zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren