Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi en Ronaldo zijn genieën, maar Ronaldo was dit jaar beter’

Laatste update:

Als bondscoach van het Portugees elftal heeft Fernando Santos vaak te maken met Cristiano Ronaldo, en de ervaren oefenmeester is van mening dat de sterspeler van de nationale ploeg en Real Madrid het verdient om opnieuw te worden uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar.

/

In de strijd om de Ballon d’Or mag Ronaldo in ieder geval rekenen op de stem van zijn bondscoach, heeft Santos zich al laten ontvallen. “Omdat hij dit seizoen de beste speler van de wereld was in mijn ogen”, vertelt de zestigjarige trainer in de Portugese media. “Maar natuurlijk moet je altijd rekenen houden met Lionel Messi, hij is een fabuleuze voetballer”, doelt de keuzeheer op de aanvaller van Barcelona.

“Ik heb al gezegd dat Messi en Ronaldo beiden genieën zijn. Ik denk alleen dat Ronaldo dit jaar beter was.” Als aanvoerder van het Argentijns elftal staat Messi dinsdag op Old Trafford tegenover het Portugal van Santos en Ronaldo. De coach weet dat Messi degene is die het verschil kan maken bij de Zuid-Amerikanen. “Maar ze hebben een sterk team, ook de andere spelers zijn geweldig”, benadrukt Santos.

Ben je het met Fernando Santos eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima mening. Geen afblafferij richting Messi toe. Ik ben het met hem eens dat Ronaldo dit jaar meer heeft laten zien ten opzichte van Messi, maar dat maakt Messi daardoor totaal geen slechte speler.

Zal altijd een strijd zijn tussen deze twee totdat ze aftakelen en niet meer het niveau kunnen halen.

18 november 2014 om 10:37

Idd zo hoor je het ook te zeggen! Altijd die onzin die is de beste ooit of completer blablabla 4 gouden ballen het gaat om dit jaar en dit jaar was ronaldo beter!

Ronaldo heeft het in verschillende competities laten zien, en neemt Portugal met enige regelmaat bij de hand.
Dat kan Messi niet zeggen.

18 november 2014 om 10:38

Dat klopt. Maar Messi heeft het op het WK laten zien. En op Jeugd Wk´s
En dat hij met Barca op het hoogste niveau speelde en geoogst heeft, is voldoende reden om te stellen dat het geen verwijt mag zijn dat hij elder niet speelde.

Cr7:
Je kan ook zeggen dat hij bij Man U maar 2 jaar echt gevlamd (en geoogst) heeft.
En dat het bij Real wel lang duurde ondanks de aanwezigheid van ´wereld´trainers en spelers, voordat de prijzen binnen kwamen.

Dus hoe wil je de feiten lezen? zeg het maar..

ps: Portugal bij de hand genomen? wil jij jezelf aub corrigeren door koud water over jezelf heen te gooien?
Eindtoernooien:
2004: gefaald
2006: aardig tot goed gedaan
2008: aardig gedaan
2010: matig tot slecht
2012: goed gedaan
2014: bijzonder slecht gedaan

Hoe vaak heeft Denemarken Portugal het leven niet zuur gemaakt met kwalificaties? Hoe vaak moest Portugal niet via de hekansing door naar het eindtoernooi? Belachelijk, gezien de poules waarin ze zaten.. en een keer nog door ook met mazzel naar de tweede plek.

18 november 2014 om 10:43

@ Thomastrein,

ik praat niet alleen over Wk's en Ek's.
Kwalificatiewedstrijden meegerekend. Om op een toernooi te komen moet je je eerst kwalificeren.

Messi heeft dit toernooi voor het eerst wat laten zien, maar mag het met zoveel toppers om je heen?
Daarnaast werd hij daarvoor al jaren in eigen en media bekrisiteerd om de matige optredens in eigen land.

18 november 2014 om 10:46

Die toppers die allemaal niet fit/gebkesseerd waren? Ja, daar heb je veel aan.

18 november 2014 om 10:53

Inderdaad. Want een team bestaat alleen uit aanvallers... nogmaals, kijk die verdediging van argentinie. Als dan Robben in de voem van zijn leven er niet langskomt, wie wel?

18 november 2014 om 10:54

2004 gefaald? Tot de finale gekomen op het ek, en jij noem het falen? Ongelooflijk.

18 november 2014 om 11:38

Ja BR-7
in eigen huis.. tegen Griekenland.. Ja . Gefaald.
En met hem, Figo Deco en corneuten... hatseflats..

18 november 2014 om 11:58

2004 gefaald als 19-jarige ben jij serieus te nemen?

18 november 2014 om 12:19

Oh dan ineens is hij ´maar´ 19.. en als Messi op die leeftijd prestaties van formaat geleverd heeft, wordt dat gezien als ´daily-business´...

Ja, neem mij serieus.. of weet je wat, doe het vooral niet.

Mensen die vinden dat hij de beste ooit is, of beter dan Messi, mogen zichzelf echt kritische bekijken in de spiegel: CR7 heeft gefaald in eigen land, tegen het Griekenland van toen. En begrijp me goed, falen is toch geen doodstraf? Falen hoort erbij..

Het was een argument om helder uit te splitsen, dat CR7 zijn land niet zo heel vaak bij de hand heeft genomen als dat door Hankey werd beweerd..

18 november 2014 om 12:55

Hoezo heeft hij gefaald in eigen land? Kun je dat even vertellen? Want met argumenten kom je niet.

18 november 2014 om 13:08

als het falen voor eigen publiek tegen het Griekenland van toen, op zich zelf geen falen is.. dan ben jij bijzonder.

Noverca, kan jij aantonen waarom dat op zich geen faal-actie was?

En: while you´re at it, kan jij uitleggen waarom mensen als jij en nerazurri9 alleen over dat punt (kunnen) vallen en niet over mijn andere punten?

Dat heet: selectief beleid toepassen, oftewel zeiken om het zeiken..
Of ontkracht dat ik vind dat hij zijn land helemaal niet zo vaak succesvol bij de hand heeft genomen, of beaam het. Maar ga niet vallen over 1 punt. Dat is zielig.

18 november 2014 om 10:38

Oef, ook al ben ik voorstander van ronaldo, op het wk nam ronaldo het team niet bij de hand. Nouja hij probeerde wel, en ik weet zeker dat als die Eder er niet had ingestaan dat ze meer punten hadden omdat hij echt alles verkeerd deed. Maar bij argentinie was messi juist telkens belangrijk, al speelde hij tegen bosnie en iran enorm slecht, tegen nederland en duitsland onzichtbaar, hij stond er wel toen het moest.

18 november 2014 om 10:44

@ Michielho,

ik praat niet alleen over Wk's en Ek's.
Kwalificatiewedstrijden meegerekend. Om op een toernooi te komen moet je je eerst kwalificeren.

Messi heeft dit toernooi voor het eerst wat laten zien, maar mag het met zoveel toppers om je heen?
Daarnaast werd hij daarvoor al jaren in eigen en media bekrisiteerd om de matige optredens in eigen land.

18 november 2014 om 10:45

Bullshit. Tegen de VS had enorm veel kansen, maar het lukte hem niet om te scoren. Heeft niks met Eder te maken. Want ook Messi had geen geluk met zijn teamgenoten. Op papier zijn ze beter, maar op het WK hebben ze niet veel laten zien. Di Maria en Aguero waren niet fit en Higuain was niet in vorm. Dan hou je alleen Mascherano over die het heel goed deed.

18 november 2014 om 10:49

Messi geen geluk met zijn teamgenoyen? Kijk die verdediging dan! Die stond nog steviger dan die van duitsland!!

18 november 2014 om 15:55

Dat is waar Iscodisco, maar Messi wordt afgerekend op zijn aanvallende inbreng. Er zijn er zat die zeggen dat Messi een 'matig' WK heeft gespeeld. Feit is dat als zijn ploeggenoten wat meer in vorm waren geweest Messi met gemak nog eens 4-5 assists op zijn naam had staan. Nu leek het alsof hij niet kon brengen wat hij bij Barcelona wel bracht, maar het lag ook veel aan de rest van de aanvallers die hun kansen niet afronden of niet op de juiste momenten Messi aanspeelde.

18 november 2014 om 10:40

Ronaldo neemt Portugal bij de hand? Dat was te zien op het wk waar Messi de finale haalde met Argentinië.

Deze discussie zal voorlopig nog wel even door gaan, ik ben het wel eens met Bento dat Ronaldo dit jaar beter is. Messi heeft niet het beste seizoen uit zijn carrière gespeeld en dat is ook geen schande. Waar Ronaldo als een machine door blijft scoren.

18 november 2014 om 10:44

Messi kan inderdaad niet zeggen dat hij Portugal bij de hand heeft genomen.

On; Ik vind dat Ronaldo 'm dit jaart weer verdiend. Maar dat is omdat ik hem een stuk dreigender vond als hij aan de bal is. Messi is overigens ook een geweldige speler om naar te kijken!

18 november 2014 om 14:23

@thomas Trein
Je opmerkingen gaan over 10 of meerdere jaren.
De prijs van beste voetballer wordt elke jaar gegeven, niet voor je hele carriére.
Santos vertelde dat Ronaldo beter was dit jaar dan Messi, en daar ben ik met hem eens.
Het heeft weinig zin op naar het verleden te kijken, dit jaar telt, misschien is Messi volgend jaar de beste.
Soms is het een kwestie van accepteren dat je favoriete speler de prijs in dat jaar niet wint.

Nou, kan ik mee leven.. Messi begon goed dit seizoen maar viel behoorlijk terug.. CR7 had het andersom, en hij speelt nu inmiddels - denk ik - op zijn best ooit..

Jammer dat Zlatan geblesseerd was en geen WK speelde.. anders denk ik dat hij de beker had gekregen.. Robben was ook geweldig, maar heeft door het WK meer kans dan Zlatan denk ik.

Neuer zou de beker ook verdienen - alhoewel ik geen voorstander ben van Neuer dit jaar, omdat ik eerder genoemde spelers gewoon zullke gave dingen heb zien doen dat ik dan voor mezelf liever geen keeper zie.

Muller was goed, maar blonk niet zo vaak uit als eerder genoemde aanvallers..

1. Cr7
2. Robben
3. Messi / Zlatan

zoiets?

18 november 2014 om 10:50

Ben ik volledig mee eens. Ik zou dan toch wel messi boven zlatan kiezen. Hij heeft een beter jaar gehad, en was op het wk aanwezig.

18 november 2014 om 11:41

dat durf ik niet, word je meteen dood geknuppeld door Messi haters en veel CR7 lovers ;-)

En ik moet zeggen, Zlatan heeft dit jaar ook bijzonder mooie doelpunten gemaakt.. ook al was Zlatan geblesseerd, ik ben een beetje teleuergesteld in de dip van Messi op het moment.. (misschien stel ik te veel eisen).

Hij heeft wel een punt, beide genieën, maar Ronaldo was afgelopen seizoen toch beter..

Kunnen we eens stoppen met elk bericht waarin iemand een Ballon d'Or candidaat ophemelt en zegt dat hij 'm niet winnen. Het begint steeds meer op een populariteitsprijs in plaats van op een prijs voor beste voetballer te kijken.

Kijk, zo mag ik het zien. Geen zwaar bevooroordeelde bagger zoals uit de mond van Tata Martino komt.

18 november 2014 om 11:12

Nee want gelukkig is hij geen Portugees? Hij praat alleen met wat meer respect..

18 november 2014 om 13:25

Hij is een Griek.

En hij zegt op Ronaldo te stemmen omdat hij de beste is.

Tata stemt op Messi omdat hij Argentijn is: "wat er ook gebeurt, ik stem altijd op Messi".

Er is niemand die in de buurt komt dit jaar dan Ronaldo, en mensen die afkomen met Neuer zijn die mensen die het liefst zien dat diegene van door gaat met prijs die geen Cristiano Ronaldo heet. En diegene die vinden dat Arjen Robben hem moet winnen zijn de Nederlanders.

Cristiano Ronaldo heeft Messi nooit echt de kans gegeven om echt 'weg-te-lopen' om met afstand de nummer 1 te zijn, Messi geeft Ronaldo die kans wel. Want de Argentijn kan de Portugees gewoon niet meer aan en dat is geen mening maar een feit.

Ronaldo is dit seizoen weer fantastisch begonnen zal aan het einde van de competitie weer de topscoorder worden van de Spaanse competitie, zal met Real Madrid de titel winnen, gaat WK voor clubs in Marokko winnen en met een beetje geluk pakt hij weer de CL en de Copa del rey en heeft hij de 4e Gouden bal binnen. Ik geloof erin.

Hij verdient het, hij verdient het om niet minder Gouden ballen te hebben dan Lionel, al vind ik Messi voetballend in zijn topjaren veel beter dan Ronaldo.

De wereld van vandaag: Veel scoren = de bete zijn!
Alsof Ronaldo altijd fantastisch speelt, hij maakt wel vaak fantastisch af, dat wel.
Ook zn laatste wedstrijd met portugal, zoals eigenlijk altijd, voetballend matig, veel acties die mislukten, moeite met passes, moeite met kansen creeren voor zichzelf of teamgenoten, maar weer op de juiste plek staan om te scoren.

Hij is de beste doelpuntenmaker van 2014, dat is hij zeker! Maar beste voetballer, kom op zeg, hij is het beste eindstation dat er bestaat, kan ongelooflijk goed vrijlopen, afmaken, heeft een ongelooflijk instinct voor waar de bal komt.
Maar hij is nog altijd heel erg afhankelijk van de aanvoer, van zijn teamgenoten, want hij is geen speler die als het even niet loopt, eigenlijk ook als het wel loopt, zelf zijn kansen creëert.

Op het WK was hij helemaal nergens, maar toen was hij zogenaamd geblesseerd, maar we negeren dat hij tijdens de kwalificatierondes voor dat WK ook helemaal nergens was, de hele kwalificatie niet, in een poule met matige tegenstanders als Azerbeidzjan, Israël, Luxemburg en Noord Ireland! Hij heeft in één wedstrijd van de de WK kwalificatie, de playoffs en de WK eindronde een stuk of 20 wedstrijden, één keer geschitterd, tegen Zweden. De hele wereld stond toen op zn kop, alsof Zweden een WK titel kandidaat was. Hij liep drie keer geweldig vrij, kreeg een geweldige passen, en maakte geweldig af.
Maar zoals altijd, het zijn bij hem voornamelijk eindstation goals, dus T E A M goals, doelpunten uit een geweldige aanval, zelden door hem zelf gecreëerd.

Ronaldo zei vlak voor het WK, geen zorgen ik ben 100% fit!! Maar toen hij compleet faalde op het WK, en hij erachter kwam dat hij zichzelf voetballend overschatte lag het opeens aan het feit dat hij niet helemaal fit was, een risico had genomen, om daarvoor ook nog eens de schuld bij zijn teamgenoten neer te leggen, tja.
Maar er was niks veranderd aan zijn spel, hij heeft altijd al moeite gehad om het spel te maken, moeite in de kleine ruimtes, moeite met aannames, moeite wanneer het team niet draait, want wanneer het team niet draait, draait hij ook niet, omdat hij te afhankelijk is van de aanvoer, en natuurlijk....wanneer je kansen voor Ronaldo creëert is hij meestal dodelijk!

Maar als je voetballend echt zo goed bent als Ronaldo, en zn fans willen doen overkomen, neem je team dan op sleeptouw, in plaats van als aanvoerder zijnde je team naar beneden te halen en zeggen dat ze matig zijn. Hij is zelf trouwens ook heel erg matig in dat team, tegen Ghana werden voldoende kansen voor hem gecreëerd. Waar Messi als het team niet draait, uit het niets kansen voor zichzelf en teamgenoten kan creëren.

Dat Messi rechtstreeks met zijn land kwalificeerde in een poule met Chili, Colombia, Uruguay, Ecuador etc, werd niet opgemerkt. Terwijl Messi hier ook nog eens hoofdverantwoordelijke voor was als topscorer en topassist gever zijnde. Maar toch hoorde je hier niemand over. En zelfs toen Messi alleen tijdens de WK eindronde belangrijk was, veel wedstrijden besliste, een groot aandeel had in de finale plaats van het WK, was het nog steeds niet goed genoeg.

Messi speelde volgens velen in een makkelijke poule met Iran, Bosnië en Nigeria. Maar met welke toplanden behalve Duitsland zat Portugal dan? Sinds wanneer zijn Ghana en USA toplanden?? Tegen Usa, dat aanvallend voetbal speelde, had Ronaldo alle ruimte om te voetballen, maar hij liet niks zien. Hij heeft al moeite met 1 tegen 1. Waar Messi tegen Iran een 10 mans verdediging voor hem had, continue een 4 mans ruit om hem heen had was hij alsnog beslissend.

Messi tijdens het WK, 4 goals gemaakt. Meeste unassisted doelpunten (dus zelf gecreëerd, zonder een assist te krijgen) Heeft alle poule wedstrijden eigenhandig beslist. Was in 8ste finale mede verantwoordelijk voor de overwinning met een dribbel/assist op Di Maria. Had een aandeel bij de 1-0 in de kwart finale, het doelpunt begon bij Messi door het jagen/bal veroveren, twee man uit te spelen en de bal richting de 16m/di Maria te spelen. Verder had hij de meeste kansen gecreëerd, meest succesvolle dribbels, meeste keypasses gegeven, meest z'n tegenstander gepasseerd. Had tegen Nederland 10 succesvolle dribbels, meer dan welke speler dan ook in één wedstrijd dit Wk.
Maar goed....

Er is ook nog het fabeltje dat Ronaldo Real Madrid de Champions League geschonken heeft, maar wat heeft Ronaldo daar voor tegenstanders gehad dan?? Als het om Messi gaat praten we graag over matige tegenstanders, maar Galatasaray, Kopenhagen, Schalke, Dortmund met 7 geblesseerden, ook allemaal vrij matig!
En heeft hij dan allemaal solo's gescoord? Modric, Di Maria, Ramos, en ook Benzema waren allemaal minstens even belangrijk.

Tegen Bayern München 1e wedstrijd niet gezien, op één goede pass na, (voor Ronaldo maatstaven fantastisch briljante pass), en de 2e wedstrijd ook nauwelijks gezien, wel 2 goals gemaakt toen de wedstrijd allang gespeeld was, maar de uitschakeling van Bayern München was vooral aan meneer Ramos te danken!

En over de Champions League finale hoef ik het eigenlijk niet eens te hebben. Buiten zijn penalty aan het eind van de wedstrijd die alleen voor de statistieken was ,120 minuten niet gezien!! Maar zoals gewoonlijk, matig spelend, maar wel scoren. Iedereen staart zich blind op de 17 goals.
Wat laat hij voetballend zien waarvan je zegt wauw wat een actie, wat een techniek, wat je bij spelers als Isco, Ozil, Hazard, Modric, etc ziet. Over Messi ga ik het niet eens hebben, die zit kilometers boven hem op voetbalniveau.

Copa Del Rey finale tegen Barcelona heeft hij niet eens gespeeld. De twee wedstrijden in de competitie tegen Barcelona waarin hij W E L speelde gingen verloren.

Met Real Madrid is hij 3e geworden in de competitie, terwijl een Costa met bijna evenveel doelpunten, belangrijke doelpunten kampioen is geworden, wordt Ronaldo als beste speler uitgekozen, blijkbaar maakt het vieren van intikkers en onbelangrijke doelpunten alsof je de Champions League finale met een solo hebt beslist indruk op mensen die stemmen.

Messi die 2 doelpunten minder had, en meer assists, was boven Madrid geeindigd met Barcelona, 2e, maar werd niet eens genomineerd. Ja, Messi is saai als je naar hem kijkt, en hij wordt steeds maar vergeleken met de Messi van 91 goals in een kalenderjaar, dan lijkt hij opeens een veel mindere voetballer, maar wat hij voetballend laat zien is nog steeds veel en veel meer dan een Ronaldo voetballend brengt.

Ja Ronaldo heeft ook veel assists, als we kijken naar wat voor assists, het niveau van de assists, dan ziet zelfs een blinde nog dat het verschil erg groot is.
En ja, voetbal gaat om scoren, maar veel scoren maakt je niet de beste voetballer, al is dat voor veel mensen tegenwoordig wel zo. Als je dan ook nog eens 12 hakjes per wedstrijd probeert, waarvan er af en toe eentje lukt, 5 x per wedstrijd een vrije trap in de muur of stadion uit schiet, regelmatig op 2 meter afstand van een verdediger alemaal snelle bewegingen doet, 15x per wedstrijd op het goal schiet (waarvan er 10 kansloos zijn/afzwaaiers zijn) af en toe een bal met je schouder passt, en oh ja, niet te vergeten zo nu en dan een no-look pass geeft, die ook 5 van 6 keer mislukken, hoe vaak hij wel niet struikelt over de bal, verslikt in zn truuks die bij probeert is echt niet normaal (die komen toch niet in de samenvattingen) maar wel veel scoort, dan ben je voor velen al de allerbeste.

Messi brengt voetballend zoveel meer, scoort nu minder omdat hij veel meer vanuit het middenveld speelt, bijna elk doelpunt gescoord door Argentinië en Barcelona begint bij hem en wordt gecreëerd door hem. Het creëren van kansen uit het niets kan hij als geen ander.
Inzaghi was in zijn tijd zeker ook veel beter dan Zidane en Bergkamp.

De lat voor Messi wordt veel hoger gelegd dan bij Ronaldo, als Ronaldo een breedte pass op maat geeft waar een verdediger tussen staat dan is iedereen meteen lyrisch. Messi moet een solo maken, 5 man uitspelen en met een stiftje scoren voordat iedereen lyrisch is, eigenlijk begrijpelijk als je het verschil voetballend gezien bekijkt.

Als je het grote verschil tussen Messi en Ronaldo wilt weten moet je het volgende stuk lezen, dat zegt alles eigenlijk.
http://fivethirtyeight.com/features/lionel-messi-i...

18 november 2014 om 11:42

Word jij niet moe van jezelf? Iedereen ziet toch dat Ronaldo gewoon een beter seizoen heeft gedraait is het zo moeilijk om het toe te geven.

18 november 2014 om 11:50

Toch spreekt hij gewoon de waarheid.
Alles wat hij zegt klopt gewoon.
Ronaldo scoort indd veel, maar is absoluut niet de beste speler.

18 november 2014 om 12:07

kun jij niet lezen? hij zegt dat ronaldo de best eindstation is dit jaar echter bij lange na niet van het niveau van messi. messi is veel completer dan alleen een goalgetter.
verder word jij niet moe van jezelf?

18 november 2014 om 15:41

Tja Tipi we weten wel dat je een Ronaldo hater bent, iedereen wordt geband behalve jij mag doorgaan met provoceren, te triest oor woorden.

18 november 2014 om 16:54

Dus Ronaldo is eigenlijk alleen maar overschat? Is gewoon een aardige speler die gewoon soms goed staat?
Dus eigenlijk is Ronaldo niet veel waard ten opzichte van Messi en alleen maar een binnentikker dan toch?
De hele wereld ziet hem als topper, maar dat is hij dus helemaal niet?
Het is dus eigenlijk Messi en dan heel wat andere spelers nog daaronder en dan pas een keer Ronaldo omdat hij in principe dus alleen maar soms goed staat.

Ronaldo is een doorsnee voetballer. Iedereen wordt op het verkeerde been gezet dan?

In zekere zin is dit deze discussie een gebed zonder eind, dus dan gaan we er maar gewoon lekker mee door!

Persoonlijk vind ik Messi de beste voetballer aller tijden, da wil dus eigenlijk zeggen: die ik bewust heb meegemaakt in mijn leven. Messi is naar mijn mening meer 'puur' voetbal, meer natuurlijk. Cristiano is een kwestie van ontzettend veel talent en keihard werken om maximaal te presteren. Daarvoor verdient hij alle lof. Maar tegelijkertijd is Cristiano teveel bezig met zichzelf. Je hoort me er niet over dat hij geen teamspeler is, maar hij is wel té veel met zichzelf bezig.
De manier waarop hij zijn goal (de 4-1) vierde in de CL-finale tegen Atletico, zegt wat dat betreft genoeg. Op t punt dat Real die wedstrijd al lang en breed had gewonnen door die beslissende goal van Marcelo (die 3-1), kreeg Real nog een penalty die slechts voor de statistieken was. Cristiano vierde die goal vervolgens met dusdanig veel bombarie, alsof hijzelf hoogstpersoonlijk de 10e CL voor Real binnenharkte. Dat geeft natuurlijk wel een beetje aan wat hij nodig heeft v zijn imago om als 'de beste' te worden beschouwd.

Eerlijk is eerlijk: vorig jaar en ook dit jaar is Cristiano de terechte winnaar vd Gouden Bal, op basis van zijn prestaties. Maar in mijn ogen gaat hij nooit het niveau halen dat Messi in zijn beste seizoenen heeft gehaald.

Messi is een genie, Ronaldo een trainingsbeest. Ik persoonlijk heb een voorkeur voor Messi, maar Ronaldo is ook een fenomeen. Ik vind echter Ronaldo geen genie zoals zijn bondscoach zegt.

en toch zie ik messi wel beslissend zijn vanavond met een assist of zo.
hoop dat argentinie portugal helemaal kapot speelt.
dima zal ook wel zijn acties maken.

Klopt ook, Ronaldo was dit jaar de beste, by miles zelfs. Daarnaast zou ik suarez op #2 hebben en niet eens Messi, die Suarez heeft de BPL in z'n eentje gekilt. Zo'n prestatie zie je ook niet 1,2,3 gebeuren. Zo'n 31 BPL goals met 6 games ban? ON-GE-LO-VE-LIJK!

Ben ik het mee eens. Overall vind ik Messi duidelijk de betere van de 2 maar ik vind Messi nu toch al 2 jaar lang niet meer op de top van zijn kunnen spelen en Ronaldo tijdelijks de betere. Als beide spelers op de top van hun kunnen zijn vind ik Messi een andere categorie dan Ronaldo, maar dat is alweer een tijdje geleden dat we Messi in die vorm hebben gezien.

Robben was zeker steengoed. Overigens interessant dat je dit opmerkt. Vaak bespeur ik in reacties op VZ ten aanzien v Nederlandse spelers, dat we Nederlandse voetballers vooral Niet op een voetstuk willen plaatsen en buitenlandse topspelers wel.

Sneijder bijv. Is laatste jaren misschien niet meer wat het geweest was, maar Sneijder had in 2010 gewoon wereldvoetballer vh jaar moeten zijn en als Nederland moet je dat ook willen. Als Cannavaro die uitverkiezing krijgt in 2006 dan had Sneijder hem in 2010 nóg harder moeten krijgen

Maar als t Nederlandse spelers per definitie toch niet wordt gegund, dan houdt het op. Dat maakt Robben totaal kansloos op die prijs, helaas

18 november 2014 om 14:07

Ik ben van mening dat Iniesta hem in 2010 had moeten winnen, en Sneijder zou dat jaar een hele goede tweede zijn.
Dit jaar zou Robben een hele goede kans moeten maken net als een aantal Duitse spelers, die zowel bij hun club als nationale ploeg buitengewoon gepresteerd hebben.
Ronaldo heeft een fantastisch jaar gehad bij Real Madrid , maar bij Portugal was het op 1 wedstrijd na compleet bagger.
Het zelfde geldt min of meer voor Messi die zijn niveau bij Barcelona ook niet haalt bij Argentinië.

Zoals ik gister zei bij de post over Tata en Messi. Iedereen stemt voor wie hij een zwak heeft. Sommigen houden van mooie afstandsschoten en schaartjes en de ander van dribbels en passeerbewegingen. Zo zal het altijd blijven.

de enige die aanspraak maakt op de gouden bal dit jaar is maar 1 speler en dat is robben fenomenaal wat hij dit jaar heeft laten zien echte voetbalkenners stemmen op robben echt veruit de beste!

ik zeg dit puur ook omdatrobben ook fenomenaal was op het wk en dat telt ook mee er was geen betere speler die andere twee kunnen daar niet aan tippen dus robben!!!!!!!!!!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren