Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi besloot te stoppen: ‘Ik zei dat in het heetst van de strijd’

Laatste update:

Lionel Messi kondigde na de verloren finale om de Copa América tegen Chili het einde van zijn interlandcarrière aan. “Het is voor iedereen beter. Dit is mijn beslissing. De finale bereiken en niet winnen is voor ons niet voldoende. Ik heb alles gegeven, altijd geprobeerd om kampioen worden, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het is over. Dat is hoe ik me nu voel.” De aanvaller kwam daar twee maanden later weer op terug: “Ik heb overwogen er definitief mee te stoppen, maar ik voel te veel liefde voor mijn land en dit shirt.” Vervolgens gidste Messi zijn land naar het WK in Rusland.

De dertigjarige Messi, die 122 interlands achter zijn naam heeft staan, is blij dat hij bij los Albicelestes is gebleven en heeft er spijt van dat hij resoluut zei dat hij ermee zou stoppen. “Het was een beslissing die ik in het heetst van de strijd nam en ik schaamde mij vervolgens om te zeggen dat ik terug wilde keren”, vertelt hij aan DIRECTV Sports.

“El Patón (Edgardo Bauza, red.) en mijn medespelers hebben het makkelijker voor mij gemaakt om terug te keren. Ik ben dertig, maar heb er nog altijd plezier in. Ik geniet van ieder moment, op en buiten het veld. Ik ben wat meer relaxed. Als ze mij bekritiseren, dan ervaar ik dat tegenwoordig ook heel anders”, besluit Messi, die 61 doelpunten maakte voor de Zuid-Amerikanen.

Beschouw jij Argentinië als een van de favorieten voor het winnen van het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede beslissing, want de beste speler aller tijden zien we vraag nog schitteren volgend jaar in het blauw-wit. Fenomeen, legende, alien, lichtjaren verwijderd van de rest.

10 november 2017 om 16:04

Nou zeg, je doet even alsof het een feit is. Bakt er nog niks van in zijn nationaal team, terwijl een ander (echt) fenomeen prijzen voor zijn team wint.

Desalniettemin ben ik ook blij dat hij doorgaat, hopelijk laat hij dit WK wel wat zien!

10 november 2017 om 16:15

Hij heeft argentinie eigenhandig naar dit wk en 3 finales geschoten, hoe kan je dan zeggen dat hij er niks van bakt? En ronaldo heeft portugal naar 1 finale geschoten en je weet nooit hoe dat was afgelopen als hij wel speelde. Het maakt me niks uit dat je ronaldo fan bent, maar je kan niet zeggen dat hij beter is omdat hij een internationale prijs heeft gewonnen. Messi had in de finales geen teamgenoten die konden winnen en ronaldo wel.

10 november 2017 om 17:10

Messi had in de finales geen teamgenoten die konden winnen? Nee je hebt helemaal gelijk kerel, Aguero was ziek, Lavezzi had buikgriep, Higuain had het te koud. Ik snap dat je een Messi fan bent, maar kom niet met onzin aan alleen maar om je speler omhoog te hemelen. Met Ronaldo win je prijzen, met Messi win je harten.

10 november 2017 om 17:24

Was het ronaldos schuld dat ze die finale wonnen? Was het messis schuld dat ze die finales verloren? Beide is een nee

10 november 2017 om 17:31

Wat is je punt dan precies? Je argumenten raken noch kant nog wal.

10 november 2017 om 19:18

Dit weer... drie finales halen is toch een hele prestatie? Nu doel jij natuurlijk naar Ronaldo. Er zijn zat geweldige spelers die fenomenaal zijn zoals jij dat verwoord die nooit een nationale prijs hebben gepakt o.a. cruijf, di stefano, Raul, robben. En ga zo maar door.

10 november 2017 om 17:35

Na hem komt er weer een nieuwe Pele, Maradona, Messi of Ronaldo en ik snap dat je hem goed vind, maar die woorden die je daar aan het einde gebruikt (alien, lichtjaren) vind ik van dat overdreven geswats.

Fenomeen en Legende voor Argentinie en Barca, maar er zijn zoveel spelers die misschien niet zoveel gewonnen hebben of op die positie stonden, maar net zo belangrijk waren.

Xavi, Pirlo, Ronaldo, Maldini, Zidane en ga zo maar door allemaal legendes en door het gross als 'minder' gezien puur omdat ze op een andere positie spelen. Net zo krom als de Ballon d'or winnaar.

10 november 2017 om 21:13

De ballon d'or is inderdaad niet serieus te nemen. Het draait er alleen om tean prijzen (dat in een individuele prijs) en goals.

Gelukkig laat Messi zien dat hij gewoon nog mens is ondanks al z’n buitenaardse skills. Of weet er iemand toevallig als er nog een planeet bestaat met mensen.

61 goals in 122 duels. 1 op 2 dus. Zeker goede stats maar dan zie wel weer dat hij niet een half god is. Er zijn nog meer (mindere) voetballers die 1 op 2 lopen. Sterker nog, een paar die bijna 1 op 1 lopen. Het blijft gissen of met de zelfde stats overweg als bij Barca kan bij een andere club. In iedergeval niet argentinie. Daarom zou ik altijd wel lichte voorkeur hebben voor Ronaldo, die dit wel heeft bewezen.

10 november 2017 om 13:11

Al heeft ronaldo ook de stats bij portugal niet als bij Real, maar wel beter dan messi=79 goals in 142 duels

10 november 2017 om 13:20

Beter is wel een groot woord bij deze statistieken. Scheelt gemiddeld 2 goals.

10 november 2017 om 13:52

Scheelt nauwelijks iets dus. Bovendien speelt Messi nagenoeg alleen tegen Zuid Amerikaanse landen (Copa America en WK kwalificatie) waar Ronaldo in de EK- en WK-kwalificatie tegen Andorra, Albanië en de Faraoër Eilanden moet. Wat dat betreft denk ik dat dat minieme verschilletje dus sowieso verwaarloosbaar is. Desalniettemin noteren ze beide een aanzienlijk minder goed moyenne bij hun nationale team dan bij hun club, wat ook vrij normaal is volgens mij. Jij zegt wel 'sommige lopen zelfs bijna 1 op 1' maar ik zou niet weten wie hoor (in nationaal elftal)?

10 november 2017 om 13:56

je vergeet eventjes voor het gemak dat crisitano ronaldo veel wedstrijden tegen "mindere" teams speelt dan messi in kwalificaties. verder heeft zuid-amerika geen kwalificaties voor de copa america, terwijl je in europa ook gewoon voor een ek moet kwalificeren, waardoor europese teams meer "competitieve" wedstrijden spelen (vaak ook in een poule met "kleine" landen).

verder heeft messi meer goals en assists op eindtoernooien dan ronaldo, wat ook wel (een klein beetje) iets zegt. en ja, messi wist dan wel "alleen" tegen teams als serviã© en montenegro, bosniã«, iran en nigeria te scoren op een wk, de goals die hij scoorde het afgelopen wk waren wel allemaal goud waard want zonder die goals had argentiniã« 2 wedstrijden verloren en gelijkgespeeld tegen iran. verder kan men messi moeilijk uitlachen om ronaldo op te hemelen wanneer ronaldo zijn 3 goals op een wk kwamen tegen iran (penalty), noord-korea (de 6e goal van een 7-0 overwinning) en een doelpunt voor de statistieken tegen ghana het afgelopen wk toen portugal er al uit lag.

messi heeft ook vaker doel getroffen tegen een aantal van de "toplanden" van europa (alhoewel allemaal vriendschappelijk), terwijl ronaldo dat niet heeft kunnen flikken op zowel eindtoernooien als vriendschappelijke wedstrijden, op nederland na.

als laatste, kijk ook eens naar de assists. messi heeft 10 assists meer op internationaal gebied en is zelf de argentijn met de meeste assists in de historie van het argentijns voetbaleftal.

10 november 2017 om 13:57

Sterke en uiterst diepgaande analyse maurootje. Kudos. Ik wil er nog aan toevoegen dat Neuer de meest overschatte speler aller tijden is. 0 goals in 74 interlands.

10 november 2017 om 14:21

Mooie onderbouwing. Op basis van jouw statistieken en analyses heb ik geconcludeerd dat Kenneth Perez een veel betere voetballer is geweest dan Luis Suarez omdat hij in de Eredivisie hoger staat in de all-time topscorerslijst.

10 november 2017 om 15:52

Komen jullie net uit de basisschool? Begrijpend lezen blijkt maar weer een geval apart. Ik zei dat ik lichte voorkeur voor Ronaldo heb als voetballer. Ik zeg niet per definitie dat hij beter/slechter is.

10 november 2017 om 15:55

@ Bon Jovi.

Komen jullie net uit de basisschool? Begrijpend lezen blijkt maar weer een geval apart. Ik zei dat ik lichte voorkeur voor Ronaldo heb als voetballer. Ik zeg niet per definitie dat hij beter/slechter is. Jouw simplistische denkwijze is kudos waard

10 november 2017 om 16:58

Je zegt letterlijk dat je twijfelt of Messi het wel aan zou kunnen bij een andere club omwille van zijn conversion rate die niet bijzonder is. Dan moet je niet verschieten dat je reacties krijgt.

En als dat niet is wat je bedoelde, moet je misschien aan begrijpend schrijven doen.

10 november 2017 om 18:09

En dat zal c.ronaldo een worst zijn!
Want C.Ronaldo heeft met zijn land wel een grote prijs gepakt en dat lukt Messi maar niet met Argentinie.

11 november 2017 om 16:06

Iedereen vergeet altijd dat Messi Argentinie goud op de OS heeft bezorgd in China.

En ja, Goud op de OS is tegenwoordig een hele grote prijs, groter dan een Ek.

Zag hem daar live, buitenaards goed.

10 november 2017 om 13:13

Messi had al heel veel assits kunnen hebben als Higuain etc niet zo slecht waren.

10 november 2017 om 13:50

Tja, als Messi wat vaker raak schoot had hij ook meer goals kunnen maken... Onzin dus. Hij heeft zelf ook vaak zat belangrijke kansen gemist.

10 november 2017 om 14:21

Kijk een keer naar een wedstrijd van argentinie voordat je dit soort uitspraken maakt.

10 november 2017 om 15:15

Sportief dat een Madrid supporter dit ook kan toegeven!

10 november 2017 om 13:14

Staar je dan toch niet blind op goals... Messi voegt zo veel aan het spel toe. Ronaldo is een fenomeen, maar het zegt genoeg dat zowat alle ex voerballers en analisten Messi de beste speler aller tijden vinden. En zij hebben er meer kijk op dan jij en ik. Zegt genoeg.

10 november 2017 om 13:16

Je hoeft er geen kijk op te hebben dat Messi de beste aller tijden is. Hij verbaasd mij elke dag weer. Van live tot YouTube filmpjes. Hij is niet normaal goed echt absurdgewoon

10 november 2017 om 13:52

4231, dan toch heel knap dat Ronaldo al 4 keer en waarschijnlijk voor de 5de keer die gouden bal gaat winnen... Messi is echt wel een betere voetballer, Ronaldo is toch minstens zo vaak belangrijk geweest als Messi is.

10 november 2017 om 14:32

Als je de gouden bal als argument gaat nemen dan kan ik je al helemaal niet meer serieus nemen. Ronaldo is een van de belangrijkste spelers in het beste team, dat is de reden dat hij hem steeds wint. Messi heeft de onmogelijke taak om het slechtste Barcelona sinds jaren op sleeptouw te nemen.

10 november 2017 om 15:17

Er is een simpel argument waaruit blijkt dat Messi toch een betere voetballer is dan Ronaldo. Bedenk hoever Real achteruit gaat als je Ronaldo verwijdert uit de selectie en hoever Barcelona achteruitgaat zonder Messi. Messi is wat Barcelona ervan behoudt dat het een subtop team wordt i.p.v. dat het nog een topteam is.

10 november 2017 om 16:05

Euhh.. wordt de beste speler van de wered (Ballon d'Or) niet verkozen door analisten oa? Waarom wint Messi 'm dan niet? Precies dacht ik ook.

10 november 2017 om 17:28

Omdat te vaak wordt gekeken naar de prijzen die dat jaar een club of land heeft gewonnen. Die prijzen zeggen alleen niks over het niveau van een speler. Voetbal is nog steeds een teamsport.

10 november 2017 om 18:12

Benieuwd hoe hij presteert op goal... de beste aller tijde moet natuurlijk wel op elke positie de beste aller tijde zijn.

Zo'n achterlijk gezeur de beste aller tijden. Je kan een aanvaller toch niet vergelijken met een middenvelder, verdediger of keeper.

10 november 2017 om 19:35

Messi speelde vorig seizoen anders formidabel als aanvallende middenvelder.

10 november 2017 om 13:34

Maurootje toch als je dan gaat vergelijken noem dan ook even erbij dat Messi bij Argentinië tegen de sterkste teams ter wereld speelt en Ronaldo altijd tegen veel minder goede teams zoals Andorra, Letland en de Faroer eilanden. Je gaat mij toch niet serieus vertellen dat je dit objectief hebt vergeleken met Brazilië, Uruguay, Chili, Colombia, spelen op 3.000 meter hoogte tegen Bolivia en Ecuador na een lange reis uit Europa.

10 november 2017 om 13:37

Panama, bolivia, curacao, peru etc zijn de beste teams van de wereld?

10 november 2017 om 13:41

Panama en curacao zitten niet bij de comnebol. Bolivia is inderdaad slecht maar peru is gewoon een land die boven chili is geeindigd

10 november 2017 om 13:45

Zweden is ook een land dat boven Nederland is geindigd. Argentinie heeft tegen net zoveel mini landen gespeeld als Portugal.

Je moet het gewoon laten zie , tegen wie dan ook. Het is een schande dat Argentinie zo laag eindigde in die poule met de selectie die ze hebben.

10 november 2017 om 13:47

Argentinie heeft kwalitatief ook een veel betere team dan Portugal. Met spelers als Higuain, Dybala, Aguero en Di maria hoor je gewoon te winnen.

10 november 2017 om 14:04

welke "minilanden" heeft argentiniã« tegen gespeeld in competetieve wedstrijden?

panama (gekwalificeerd voor het wk), jamaica, boliviã« (zeer lastig als je daar uit speelt) en misschien venezuela? en zelfs dan zijn 3 van deze teams zeker beter dan een aantal van de "minilanden" in europa waartegen teams wk en ek-kwalificatie wedstrijden spelen.

in vriendschappelijke wedstrijden hebben ze ook wel eens tegen hong kong, guatamala, albaniã«, singapore en trinidad gespeeld.

wat zie jij als een "miniland"?

en dan de laatste 3 vragen, tegen hoeveel "minilanden" heeft messi gescoord? tegen hoeveel "minilanden" heeft ronaldo gescoord? hoeveel van hun totaal aan goals kwamen tegen "minilanden"?

10 november 2017 om 14:04

Sterkste teams ter wereld? Nou nou nou we weten allemaal dat Messi heel goed is maar excuses verzinnen hoeft echt niet hoor. Landen als de VS, Venezuela en Bolivia zijn niet bepaald hoogvliegers. Volgens mij zijn de sterkste teams ter wereld nog altijd Spanje, Duitsland, Frankrijk en België. Argentinië moet met haar selectie gewoon strijden om een top twee plek. Kijk hoe Brazilië zich moeiteloos kwalificeert.

10 november 2017 om 14:19

vs zit niet in zuid-amerika en het is trouwens de zelfde vs die portugal vroegtijdig naar huis stuurde het afgelopen wk en dezelfde vs die de halve finale van de copa america haalde.

ten 2e, heb je landen als: argentiniã«, braziliã«, chili, colombia, ecuador, paraguay, peru en uruguay in 1 poule. 8 landen vechtend voor 4( 1 playoff) plekken. niet te vergeten dat boliviã« uit de lastigste tegenstander is die je kan treffen met het voetballen en je de kwalificatie op het wk kan gaan kosten (kijk maar hoe argentiniã« aan een zijden draadje hing na verlies daar en hoe chili het niet heeft gered mede door daar te verliezen) op 4.000 meter boven zeeniveau (zuurstof maskers nodig na de wedstrijd) en zowel colombia als ecuador ook lastig voetballen is op meer dan 2.500 meter hoogte.

"sterke" europese landen komen bijna altijd met maar ã©ã©n andere sterke europees land in de poule. het enige waar ze bang voor hoeven te zijn is dat ze misschien 2e worden en de playoffs in moeten.

10 november 2017 om 14:31

Dat zijn inderdaad de toplanden in Europa en kijk even na hoevaak Ronaldo daar tegen heeft gescoord.

10 november 2017 om 18:04

Ik had t dan ook over zijn uitspraak van 'sterkste teams ter wereld' dat klopt zeker niet want er zijn heel wat sterkere teams.

10 november 2017 om 18:04

Waarom betrek je Ronaldo erbij ? Die vent boven mij zegt dat Messi tegen de sterkste teams ter wereld speelt. Dat is klinkklare onzin want de beste teams ter wereld spelen in Europa.

10 november 2017 om 23:33

Het is toch een grote grap. Noem je Spanje, Frankrijk, België en Duitsland als landen op... Speelt Portugal daar tegen dan??? Brazilië, Chili, Uruguay en Colombia zijn van hetzelfde niveau. De rest in die poule is ook zoveel beter dan Andorra, Letland en de Faeröer eilanden. Bovendien spelen op 3000 meter hoogte speelt ook een gigantische rol. O ja en dan zie ik ook nog mensen landen als Curaçao en Panama noemen... tja volgens mij kan je dan beter je mond houden.

11 november 2017 om 01:28

Chili even goed als Frankrijk? Haha ben je op je achterhoofd gevallen knul? Je hoeft geen grote mond op te zetten want Argentinië presteert gewoon ver onder de maat en dat is helaas een feit jochie. Messi heeft gepresteerd tegen een uitgeschakelde Ecuador die de nacht ervoor aan het feesten waren. Niet te hoog van de toren blazen.

13 november 2017 om 13:29

Nogmaals speciaal voor jou omdat je blijkbaar onder een steen hebt geleefd. Portugal heeft niet tegen Frankrijk gespeeld... Argentinie speelt alleen al 8 wedstrijden tegen absolute topteams. Portugal speelt in totaal 10 wedstrijden in de kwalificatie waarvan 6 tegen D landen en nog 2 tegen C landen. In Zuid-Amerika zijn er geen landen van dat kaliber. Bovendien is spelen op 3000 meter hoogte sowieso al bijna niet te doen. Zie eens wanneer Brazilie of Argentinie voor het laatst in Bolivia heeft gewonnen.

Chili even goed als Frankrijk? Dan noem je toch een Brazilie of Uruguay knul ? Daar speelt Argentinie tegen en Portugal niet tegen Frankrijk

10 november 2017 om 14:24

Krijgen we deze onzin weer. Ronaldo sympathisanten halen steeds weer de statistieken (goals) erbij. Dat is dan ook werkelijk het enige vlak waarop ze enigszins te vergelijken zijn want op bijna elk ander vlak is Messi belangrijker voor zijn teams. Dit is geen poging om Ronaldo en zijn prestaties omlaag te praten, ook hij is een fenomeen, maar de "Ronaldo-fans" moeten niet proberen recht te praten wat krom is.

Edit: Waar hou ik me eigenlijk ook mee bezig. Ik ben teleurgesteld in mezelf dat ik steeds weer zo makkelijk toehap als iemand me een peperkoek voorhoudt hahaha.

10 november 2017 om 15:19

Als je de goals telt vanaf het moment dat Ronaldo bij Real speelt en dan vergelijkt met Messi heeft Messi er nog steeds meer in liggen. Wanneer beide hun carierres afsluiten zal Messi waarschijnlijk meer doelpunten gemaakt hebben.

10 november 2017 om 18:24

Messi heeft ook te maken met de druk die maradona heet

Ik snap werkelijk niet dat er mensen zijn die Ronaldo een betere voetballer vinden. Natuurlijk is hij uitzonderlijk, maar zowel de statistieken als het wekelijks vertoonde spel bewijzen dat Ronaldo niet in 1 adem met Messi mag worden genoemd.

10 november 2017 om 16:08

Maar dat is enkel jouw mening. Voetbal heeft veel verschillende aspecten. In sommigen is Messi beter en in sommigen is Ronaldo beter. Ik snap werkelijk niet waarom mensen toch telkens die discussie weer aanhalen. Wat maakt het uit wie er beter is? Beiden zijn geweldige spelers, maar ook heel verschillend.

Toch prachtig, dat in een topic over Messi terug komt van zijn besluit om te stoppen voor Argentinië 2 van de 30 daadwerkelijk over het artikel gaan, en de rest over de discussie tussen Messi en Ronaldo.

Tsja het blijft een beetje een rare situatie, zelfde wat wij nu hebben met Robben eigenlijk. Ik zou er als teamgenoot toch niet heel blij van worden denk ik.

10 november 2017 om 18:05

Hoezo even raar als die van Robben? Messi kondigde het aan in de opwelling na drie finales te hebben verloren. Een emotionele reactie. Robben wist al dat Nederland uitgeschakeld was. Voor Robben was er tevens ook al een eerbetoon gehouden na z'n 'laatste' wedstrijd.

Qua uitzonderlijk en natuurlijk talent is Messi absoluut de beste (misschien aller tijden maar ik durf dat echt niet hardop te zeggen; is niet te vergelijken. Ik snap alleen de vergelijk met Ronaldo nooit zo.. Ronaldo is op andere vlakken echt wel beter maar is qua type speler eigenlijk totaal niet te vergelijken. Het enige waar je ze op kunt vergelijken zijn het aantal goals.. totdat 1 van de 2 stopt zal deze discussie alleen helaas nooit stoppen.

10 november 2017 om 17:37

Idd, net zo krom als de Ballon d'or die telkens naar een aanvaller of middenvelder zal gaan

10 november 2017 om 18:07

Aantal goals is ook niet helemaal niet eerlijk omdat Ronaldo veel meer voor goal wordt gezet door z'n teamgenoten. Messi speelt veel meer achter en fungeerde vorig seizoen bijna als middenvelder en had nog steeds meeste goals in La Liga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren