Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay openbaart racistische DM: ‘Zo kan je me nooit noemen’

Laatste update:

Memphis Depay postte woensdag een twee foto’s op Instagram waarop hij poseert met een lijgerwelp, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. De foto’s leidden tot een storm van kritiek, van onder meer Kjeld Nuis, Gordon en dierenrechtenorganisatie World Animal Protection Nederland. In zijn story deelt Depay een bericht dat hij op Instagram, waarin hij wordt uitgemaakt voor ‘bananenplukker’.

“Wat gedraag jij je als een fucking mongooltje met je laatste foto. Denk dat mijn hond nog een hoger IQ heeft dan jij fucking loser. Karma pakt je terug letterlijk”, zo luidt het bericht aan Depay, dat wordt afgesloten met een emoji van een banaan en het woord ‘plukker’. In zijn story schrijft de aanvaller van Olympique Lyon: “Okayyyyy dan. Jij kan je account net zo goed sluiten nu. Omdat ik op een foto sta met een lijger die niet eens van mij is. Nederland wat zijn we aan het doen?” Het bericht wordt door Ryan Babel gedeeld op Instagram, met de tekst: “Hoe ze echt over ons denken smh.”

Dit bericht bekijken op Instagram

What happens when a liger hangs out with a Lion?

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

In een livevideo op Instagram geeft Depay tekst en uitleg over de actie. “Ik heb een leeuw in Nederland, even serieus. Stupido’s. Ik hoef mezelf niet te verdedigen, dat doe ik ook niet. Ik leg alleen de situatie uit. That’s it. Ik heb net iets op mijn story gepost dat best wel zielig is voor het meisje dat het stuurde. Zij kan net zo goed haar account sluiten. Je ziet dat Nederland nog steeds een land is van racisme om de kleinste dingen. Ik ben een bananenplukker omdat zij dacht dat ik met een leeuw op de foto ben gegaan.”

“Met wat ik ook op de foto ga, zo kan je me nooit noemen. Ik weet niet hoe je bent opgevoed, vaak heeft het met opvoeding te maken. Maar het is triest”, gaat Depay verder. “Anyway, ik ga het daar niet meer over hebben. Want het maakt me alleen maar agressief. Nogmaals: doe je research, check de facts. Lijgers zijn gecreëerde beesten, maar dat is een hele andere conversation. Het gaat erom dat ik dat ding niet in huis heb, ik ben een dierenliefhebber.”

Depay liet via dezelfde livevideo op Instagram al weten dat hij zich niet kon vinden in de kritiek op de foto’s met de lijger. “Voor de mensen die de feiten niet kennen, hou gewoon je mond”, zegt de aanvaller, die momenteel herstellende is van een kruisbandblessure. “Lijgers zijn niet eens wilde dieren. Ze worden niet in het wild geboren, maar door mensen gemaakt. Ik denk dat ze niet eens zouden overleven in het wild.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is nu toch wel klaar zeg.wat die mensen op zo'n Depay reageren, kan echt niet. Als hij ons een ronde verder schiet op het EK, zijn dat de eerste mensen die hoogstwaarschijnlijk het hardst staan te springen en te juichen! Verder geeft hij aan: het beest is niet van mij, ik ben een dierenliefhebber en lijgers zijn geboren door invloed van de mens (met opzet dus). Het zijn geen wilde beesten, dus dat zijn facts die Depay deelt.schandalig hoe sommige mensen reageren op deze jongen, ondanks dat ik het nog altijd geen slimme actie blijf vinden. Als hij na had gedacht, had hij kunnen weten dat er wel weer een stortvloed aan kritiek op zou komen door iedereen in Nederland, want: het is Depay (ook al heeft hij gelijk).

2 april 2020 om 11:03

Het is gewoon één grote 'shit-show', zoals de Engelsen zo mooi kunnen zeggen. Die mensen die zou reageren op die post/depay kunnen inderdaad echt niet. Dat dient ten strengste afgekeurd te worden. Wat dat betreft vind ik het dan ook goed dat Depay dit deelt, om te laten zien dat zulke zaken echt niet kunnen. Hopelijk leren sommigen daar wat van. Ik ben het echter niet met jou eens dat de kritiek komt 'omdat het Depay is'. Ik denk dat velen, waaronder ik, het afkeuren ongeacht wie het is. Omdat het Depay is komt het bij meer mensen aan het licht, maar in mijn privé sferen zou ik dit gedrag door iemand ook afkeuren. Dat het geen 'wilde beesten' zijn en dat ze 'door de mens gemaakt zijn', betekent nog niet dat het goed is. Zoals eerder al werd uitgelegd gaat er een hele wereld van dierenleed en dergelijke aan vooraf/achteraf. Dat blijft bestaan, onder andere doordat mensen met veel geld dit soort dingen doen. Daar helpt Depay dan actief aan mee, ondanks dat het niet zijn bedoeling zal zijn. Daarom vind ik het terecht dat er kritiek komt op die foto. Die kritiek dient echter alleen te gaan over de lijger en het is belachelijk dat mensen hem racistisch gaan bejegenen. Laat dat duidelijk zijn.

2 april 2020 om 11:06

Inderdaad een volstrekt belachelijke reactie van de desbetreffende dame. Ik ben ook kritisch geweest op depay zijn actie (en zijn kleine stukje dat weer over het onderwerp lijger gaat, toont aan dat hij het echt niet snapt), maat mensen racistisch gaan uitmaken zal zeker geen oplossing bieden.

2 april 2020 om 11:25

Precies Lierse1997. Het is jammer dat er zo veel mensen zijn die op deze manier ergens op gaan reageren. Het is echt not done mensen racistisch te bejegenen. Zeer goed dat Depay dit toont! Echter vind ik nog steeds dat bij Depay het besef ontbreekt omtrent lijgers. Zijn argumenten die hij aandraagt vind ik vrij zwak en zorgen er niet voor dat het opeens oké is wat hij doet. Ik vind dit heel vergelijkbaar met mensen die olifanten ritjes doen in Aziatische landen. 'ja dat is normaal daar' wordt vaak aangedragen. Dat betekent echter niet dat het goed is. (niet helemaal overeenkomstig, maar ik bedoel vooral het sentiment erachter). Ter informatie: bij olifanten is de zwakste plek van het hele lichaam de nek (waar mensen dus zitten bij die ritjes) en worden die olifanten hun levenlang mishandelt om 'tam' te zijn zodat dit kan. Op hun nek kan een olifant eigenlijk nog niet eens 10 kilo dragen als ik het mij goed herinner, laat staan een mens...

2 april 2020 om 13:10

De reacties op zijn post getuigen van een laag niveau. Anderzijds is de post van Depay gewoon dom en lokt hij zelf in de eerste plaats reacties uit. Als je dom provoceert, moet je niet verwonderd zijn dat er domme racistische reacties op volgen. Naast dat racisme niet goed te keuren valt, mag deze jongen wel eens leren om aan zelfreflectie te doen. Alles is de schuld van de anderen bij hem.

2 april 2020 om 13:20

Nou ja, zo werkt het natuurlijk niet helemaal Fiodor.. Ondanks dat Depay zijn post dom was, zou het niet zo moeten zijn dat je daardoor direct racistische reacties hoort te krijgen. Dat is niet bepaald een normale gang van zaken. Zowel Depay als de mensen die hem die racistische berichten sturen moeten aan zelfreflectie doen, beiden zitten namelijk fout in deze twee zaken.

2 april 2020 om 14:09

Jackieboy, jij hebt geen huisdieren? Alle huisdieren zijn op deze manieren gefokt en doorgefokt met alle leed dat er door ontstaat. Sommige populaire hondenrassen hebben genetische afwijkingen waardoor hun leven verkort wordt omdat er simpelweg veel vraag naar is en ze dus maar doorgefokt worden. Zelfde geldt voor katten en een aantal andere dieren.

2 april 2020 om 14:10

@fiodor: Dat is wel n rare redenatie... "als je dom provoceert, moet je niet verwonderd zijn dat er domme racistische reacties op volgen." Geen enkele domme provocatie vergoeilijkt het gebruik van een racistische reactie. Dat is hetzelfde als een dame in een minirok die verkrachting uitlokt... Is ook niet goed te keuren, maar dan moet die dame maar niet uitdagen... Hoe dom die reactie/post van Depay ook is, niets rechtvaardigt dat je daarop racisme kan botvieren. Als "bananenplukker" al racistisch is, maar da's n andere discussie...

2 april 2020 om 14:22

@steef71: dat op een slechte manier van doorfokken gebeurt maar bij een klein aantal katten en zeker niet bij alle handen. Fokken van bijvoorbeeld een mopshond of engelse bull dog ben ik zwaar op tegen, maar er is niks mis mee met het fokken van de meeste honden en katten. Het is belangrijk om te achterhalen waar het beest vandaan komt, maar zeker noet al het fokken is slecht. Daarnaast zijn honden en katten door eeuwen/millenia samen met ons te leven geschikt om als huisdier te houden, in tegenstelling tot leeuwen.

2 april 2020 om 11:04

Dat verhaal over Lijgers zijn geen wilde beesten en daarom is het niet erg is absurd. Als hij dat echt denkt heeft hij zelf geen research gedaan en dan is het een beetje wrang dat hij anderen daarvan beschuldigd. Maar die reactie van dat meisje is echt te treurig voor woorden. Jezelf heilig vinden door een ander aan te spreken op zijn gedrag en daar dan racisme doorheen gooien, dan ben je echt niet goed wijs. Het is zo jammer dat dit soort gedrag nooit verdwijnt.

2 april 2020 om 15:50

Ik vind het ook wel jammer dat hij dit bericht eruit pikt en daarop reageert met... Zo denken ze over ons! Het is alleen maar 1 persoon uit honderden die terecht kritiek hebben op zijn actie. In plaats van zijn, zoals jij al zei, zijn research te doen en zijn excuses aan te bieden, wordt meteen de racisme kaart generaliserend getrokken.

2 april 2020 om 11:07

Nou als dierenliefhebber hoor je dus ook te weten dat Lijgers niet horen te bestaan.
Wat dus betekent dat een leeuw en een tijger in gevangenschap leven of hebben geleefd om dan voor mensen een kruizing te maken.
En zolang er dus mensen als Depay zijn die dan leuke foto's denken te maken worden de dus wel wilde dieren nog steeds misbruikt.
Nou vind ik het ook niet nodig om hem een bananenplukker te noemen,maar een niet al te snuggere eikel is hier best op zijn plaats.

2 april 2020 om 13:30

Zijn ras heeft niets met zijn domheid te maken idd. Bananenplukker gaat echt nergens over. Dat mens moet bij zichzelf te rade gaan. Memphis (noemt een dier een ding en zichzelf dierenliefhebber in één zin) moet ook bij zichzelf te rade gaan. Zo kun je niet met dieren omgaan. Dat mensen god willen spelen en zelf diersoorten maken door te kruisen (met geen enkel ander doel dan vermaak) is al dubieus. Dat hij puur voor vermaak een dier met het instinct van een roofdier gebruikt is eveneens verwerpelijk. Trieste mensen overal.

2 april 2020 om 11:09

Het dier an sich is misschien niet wild, maar de twee ouders wel. Daarvoor heb je gewoon een leeuw en een tijger nodig, dus depay zijn hele argument dat ze niet eens in het wild voorkomen gaat totaal niet op. Je hebt er namelijk twee ouders voor nodig die absoluut niet in gevangenschap moeten leven.

2 april 2020 om 11:28

Hij heeft geen gelijk. Dat een lijger geen wild dier is maakt helemaal niks uit in deze discussie. Het geeft ook wel aan dat depay er niks van snapt. De reactie van bananenplukker is buitensporig, maar depay laat zich hier wel van zijn slechtste kant zien.

2 april 2020 om 11:53

Dat is dus geen fact. Het beestje is ontstaan uit twee wilde dieren en heeft daardoor zelf ook het instinct van een wild dier. Hij moet eens proberen om zijn rug naar dat dier toe te keren wanneer hij volgroeid is, dan weet ie meteen of het een wild dier is of niet. Dan weet hij meteen ook dat hij zelf geen leeuw is overigens.

Depay is echt nog te dom om te poepen net zoals zijn maatje Primes, beide jongens hebben het geluk geboren te zijn met het uitzonderlijke talent: heel goed kunnen voetballen.
Deze kerels(want dat zijn het inmiddels), hebben geen idee hoeveel invloed zij hebben op kinderen, jongvolwassenen en fans. Zoals Promes schijt had aan alles en iedereen en gewoon lekker de straat op ging terwijl heel Nederland binnen zit. Denkt Depay dat het stoer/lief is om een "door de mens gecreëerd" beest te knuffelen. Terwijl een Liger/Lijger gecreëerd is door complete debiele mensen die schijt hebben aan natuur en het dierenrijk. Aangezien er een Leeuw en Tijger voor nodig zijn om een Lijger te maken. Waardoor je dus 2 dieren die in de natuur elkaar praktisch nooit tegen komen bij elkaar brengt en daar iets van maakt is echt buiten propotioneel ziek te noemen. Niemand heeft daar wat aan. Niemand. Ook Depay niet.

Jammer dat Memphis het NOG niet begrijpt. Dit soort dieren wordt gefokt voor mensen die van gekheid niet meer weten wat ze met hun geld moeten. Het is en blijft een dier voortkomend uit wilde genen. Het is geen huisdier. Hij gedraagt zich als een domme toerist die zo nodig met een aapje op de foto moet of op een olifant moet zitten. Memphis knul, het hoort gewoon niet. Je hebt een voorbeeldfunctie, doe dan niet alsof dit normaal is. Heeft misschien ook met opvoeding te maken? En dan maar weer verongelijkt de racisme kaart spelen en voorbij gaan aan de reden waarom je
beschimpt wordt, is ook al niet sterk. Overigens is het tamelijk racistisch om iedereen maar over een kam te scheren waar een enkeling zich racistisch geuit heeft. Niet alle 'blanken' denken zo over jullie, meneer Babel.

2 april 2020 om 11:25

Die babel heeft zelf ook het IQ van een kind. Er was een paar dagen geleden een livestream op instagram waarop meiden 10k konden winnen door zich te laten uitsloven. Ryan Babel keek vrolijk mee en typte reacties in de chat als: Teens Teens Teens!!

2 april 2020 om 12:25

Racisme kaart spelen? Ben je verachtelijk of doe je alsof?

Waarom moet dat zwakhoofdig mokkeltje hem uitschelden voor bananenplukker?

2 april 2020 om 16:33

Omdat ze waarschijnlijk net zo dom is als Depay en niet nadenkt bij de inhoud van haar post. Persoonlijk vind ik het een zwaktebod van Depay om hiermee te komen. Maar goed, het is een voetballer. Laten we hopen dat hij snel hersteld en weer met zijn voeten kan gaan spreken.

2 april 2020 om 16:55

Wat is een zwaktebod van Depay? Dat hij een DM deelt waarin hij racistisch wordt bejegend?

2 april 2020 om 17:07

Ja. Zo simpel is het uiteindelijk wel. Hiermee ontwijkt hij zijn eigen domme gedrag door het domme gedrag van een ander te gebruiken. Zwaktebod.

2 april 2020 om 17:25

Zo simpel werkt het in jouw bovenkamer dan.het is lachwekkend om Depay z'n actie als zwaktebod weg te zetten. Je zou je vizier op dat meisje moeten richten... Depay wordt racistisch bejegend, alleen maar omdat hij een foto maakt met een 'liger' en jij vindt het een zwaktebod dat hij dit openbaart? Als jij dit een zwaktebod vindt, dan vraag ik me af hoe jij werkelijk over de woorden van dat meisje denkt.

2 april 2020 om 17:41

Ik denk dat je me niet goed begrijpt. Ik zeg nergens dat het gedrag van dat meisje goed te praten valt. Wat ook niet goed te praten valt is het gedrag van Depay online. De actie van dat meisje staat daar los van. Me druk maken over haar domme gedrag zorgt ervoor dat de aandacht verlegt wordt en dat is juist het zwaktebod in het geheel. Verder lijkt het me onnodig om hier te lang bij stil te staan.

2 april 2020 om 18:50

Vrijheid. Wat is er juist mis met die mensen die willen eisen wat een Depay wel of niet mag doen. Maar ondertussen wordt er tig miljoenen dieren geslacht en opgegeten door mensen. Argh waar de mens zich druk om maakt zeg. Dit gaat nergens meer over.

Babel laat ook weer eens zien dat hij het licht niet heeft uitgevonden. 'hoe ze over ons denken'. Volgens mij denkt die jongen zo over Depay (maak er jullie van als je er goed bij voelt) en denken niet wij zo over Depay/jullie. Lijkt mij geen fijn bestaan als je telkens het gevoel (nodig) hebt dat de wereld tegen je is.

2 april 2020 om 12:28

Babel speelt altijd het slachtoffertje en wijst naar anderen als het negatief is. Dat vond ik inderdaad ook een schrijnende reactie. Alsof heel Nederland zo over donkere spelers denkt...

2 april 2020 om 12:55

Snap je punt. Maar ik gok dat een Babel ook vaker dit soort Dm's krijgt als hij weer eens slecht heeft gespeeld ofzo.helaas zijn er heel veel nare mensen in de wereld. Spelers als Babel, Promes en Depay zijn goede voetballers en helaas niet de allerslimste. Maar geloof mij maar, dit soort jongens worden genoeg racistisch bejegend op deze manier, wat absoluut niet goed te keuren valt.

Of je het een goed of slecht plan vind , dan kan je op een normale manier een reactie plaatsen. Helaas is dat vaak niet mogelijk lijkt het wel. Er zijn altijd wel mensen die op een verschrikkelijke manier reageren om iemand persoonlijk te ralen . Je ziet het hier bij Depay , met die banaan , je zag het ook bij die kinderen die demonstreren voor een beter klimaat/milieu. Vaak worden deze mensen verschrikkelijk beledigd , te triest voor woorden.of je het nu eens of niet eens bent met hem, je kan op een correcte manier reageren , of niet ?

Wat mij betreft mogen voetballers/bekende personen dit vaker doen. Als je van een of ander account een beledigend bericht krijgt gewoon aan de schandpaal nagelen. Het moet eens afgelopen zijn met die lui die denken dat ze op sociale media maar kunnen doen en laten wat ze willen. Verder vind ik de ophef om de foto ook een beetje overdreven. Of het heel slim is van Depay is een tweede, maar hij heeft de afgelopen jaren zoveel stront over zich heen gekregen dat ik me heel goed kan voorstellen dat hij zich er nu helemaal niks van aantrekt. Dieptepunt was natuurlijk dat half Nederland over hem heen viel omdat hij als 21-jarige een hoed droeg.

2 april 2020 om 11:34

Waarom dan? Die voetballers genieten allemaal vol van de fame die ze krijgen. En is er uberhaupt nog een speler die niet elke dag wat post op social media? Als je zon foto post dan weet je dat je tegenreacties kan verwachten.

2 april 2020 om 11:43

Wat is dat voor een argument? Omdat een voetballer een bekend persoon is moet hij alles maar slikken wat hij via sociale media naar zijn hoofd krijgt geslingerd, tot het racistische aan toe? Wat mij betreft kan dit niet vaak genoeg gebeuren. Misschien dat die mensen dan eens gaan nadenken voordat ze domme teksten naar andere mensen gaan sturen en zich realiseren dat ze niet onaantastbaar zijn op sociale media.

2 april 2020 om 14:32

Ik heb niks tegen Memphis, ik vind dat die jongen ook vaak onterecht bekritiseerd wordt. Maar het was gewoon niet zon handige actie van hem. Dat geldt ook als ik of jij het zal doen. Ik zeg ook nergens dat die racistische reacties goed zijn, in tegendeel zelfs. Maar je kan bij zon actie tegenreacties verwachten, dus beter doe het dan gewoon niet om zon foto te posten. Wat boeit mij het uberhaupt dat die gozer met een dier knuffelt? Wordt een beetje moe van Social Media. jij niet?

2 april 2020 om 12:01

Ik ben met je eens dat geen enkel persoon dit soort dingen hoeft te pikken van een lafaard die zich achter een toetsenbord verschuilt. Maar Depay roept het vaak ook wel zelf over zich af. Denk dat als jij dit soort dingen op internet zet je ook wel reacties kunt verwachten. Het is een volwassen man, hij kan heus wel twee keer nadenken voor hij iets op internet zet.

2 april 2020 om 12:56

Racisme roep je niet over jezelf af. Hij heeft weliswaar een domme post met een lijger geupload, maar dan hoef je nog niet racistisch bejegend te worden.mensen die roepen dat hij het over zichzelf afroept, snappen er helaas ook niets van. Racisme is geen logisch gevolg van een domme post over een dier... Racisme is nergens een logisch gevolg op.

2 april 2020 om 13:12

Ik zeg nergens dat racisme een logisch gevolg is, leg me geen woorden in de mond. Bovendien heb ik het niet over de racistische opmerking van deze post, maar over de kritiek die hij in het algemeen krijgt. Neem aan dat dat niet alleen maar racistische dingen zijn? Als ik met met zo'n goed en sjaal over straat loopt word ik ook belachelijk gemaakt, jij ook. Niet alleen Depay. Hiermee geef ik niet aan dat het oké is wat die mensen doen(iedereen moet zich kunnen melden zoals hij/zij dat wilt), maar het heeft dus niks met huidskleur te maken. Zo is dat ook het geval met heel veel van zijn acties.

2 april 2020 om 14:53

Het staat er toch echt. "dit soort dingen", "depay roept het over zich af". Oftewel racisme was een logsich gevolg.

2 april 2020 om 15:34

'ik zeg nergens dat racisme een logisch gevolg is, leg me geen woorden in de mond. Bovendien heb ik het niet over de racistische opmerking van deze post, maar over de kritiek die hij in het algemeen krijgt.' Waar gaat dit bericht ook alweer over? Een racistische DM die hij openbaart, toch? Daar heeft Depay (en Ryan) het over. Het gaat over een persoon die zich racistisch uitlaat naar aanleiding van een Instagram post van Depay. Dus racisme is wel degelijk het gevolg van zijn Instagram post. Dit gaat dus niet over kritiek in het algemeen. Dat is waar jij het over wil hebben, maar dat is niet het probleem wat Depay aankaart. De titel van dit bericht heet nota bene: 'memphis Depay openbaart racistische DM: ‘zo kan je me nooit noemen'. 'hiermee geef ik niet aan dat het ok㩠is wat die mensen doen(iedereen moet zich kunnen melden zoals hij/zij dat wilt), maar het heeft dus niks met huidskleur te maken' Het feit dat dat kind hem een bananenplukker noemt heeft Alles te maken met zijn huidskleur. Of begrijp je de referentie, na de vele voorbeelden die wij intussen op Voetbalzone hebben gezien, tussen getinte / zwarte spelers en bananen nog steeds niet?

Soort zoek soort zullen we maar zeggen. De mensen die de tijd nemen om op sociale media hier onnozel op te reageren zijn dom, vooral de lui met racistische opmerkingen. Memphis is ook dom. Ik hoop dat ze dit soort drama lekker op instagram houden, heb ik er geen last van... Jongens als Memphis en Promes kunnen prima ballen, hebben echt voetbalverstand. Maar ik zou willen dat de Oranje-aanvallers naast voetbalverstand ook gezond verstand hebben, zoals een Bergkamp of langer terug van Basten als voetballer. Totaal wereldvreemd deze kerel, en harstikke narcistisch bovendien blijkt maar.

2 april 2020 om 13:43

Tja Jorinus, you and me both. Al vind ik dat toch wel een trend in de huidige voetbalwereld: veel schreeuwen maar niet nadenken. Uiteraard ligt alles veel gecompliceerder en verschilt het per persoon, maar toch lijkt dat overall wel zo te zijn. Waaraan dat ligt is erg uitgebreid, al kan ik wel een aantal zaken bedenken. Over het algemeen is het voor iedereen beter als men nadenkt voor men wat zegt en in sommige gevallen is een mooie Engelse quote van toepassing: ''speech is silver, silence is golden''.

2 april 2020 om 17:59

Dat is ook gewoon een Nederlandse uitdrukking spreken is zilver, zwijgen is goud. Verder is het een trend in het algemeen lijkt het om eerst te roepen/posten en dan te denken. Helaas is het bij Depay alleen maar eerst posten, het denken moet nog komen hoop ik.

Depay die over iq begint en zegt dat anderen research moeten doen is wel heel hypocriet. Hij snapt nog steeds niet wat hij doet en luisterd dus totaal niet naar de terechte kritiek. Jammer dat depay zo ver van de normale wereld verwijderd is en denkt dat hij alles beter denkt te weten.

Ben ik de enigste die me ook enorm stoort aan de reactie van Babel: "hoe ze echt over ons denken...?". Dat is wel een erg algemene stelling op basis van wat keyboard-heldjes met een IQ van een visstick. Maar goed, Babel is altijd wel goed in het spelen van het slachtoffer en wijst graag naar anderen. Verder natuurlijk triest en lachwekkend tegelijk dat mensen het nodig vinden om racistische opmerkingen op social media te plaatsen of het uberhaupt te gebruiken. Nergens voor nodig en het komt alleen maar heel erg dom over. Ach ja, de intelligentie van de mensheid wordt wel vaker schromelijk overschat.

2 april 2020 om 12:39

Nee je bent niet de enige. Het is een erg domme reactie, die niet veel verschilt van de bananen opmerking van de toetsenbord held. Hiermee zet hij veel mensen weg als racisten, ook hebben ze geen ene moer te maken met de opmerking van een persoon. Laat wel zien dat Babel niet al te slim is.

2 april 2020 om 12:53

‘Ben ik de enigste die me ook enorm stoort aan de reactie van Babel: "hoe ze echt over ons denken...?’

Ik stoor mij er niet heel erg aan, maar dat komt omdat ik vind dat er een kern van waarheid in schuilt. Als deze mannen hun DM’s vaker zouden openbaren, dan zou je misschien ‘begrijpen’ waarom dit door Depay en Ryan wordt gedacht.

Als ik mij ergens aan zou storen, dan zou dat het feit zijn dat je ongedierte hebt rondlopen die ongestraft dit soort teksten de wereld in kunnen slingeren.

Of dat mensen in eerste instantie hierover struikelen en het dan pas over de woorden van dat meisje hebben. Vaak wordt dit zelfs genegeerd en blijft men zich alleen focussen op wat Depay (in dit voorbeeld) zou hebben gedaan.

Ik neem het mensen niet kwalijk dat zij dit soort reacties niet begrijpen. Het ligt er vaak net aan aan welke kant van de streep je staat. En nee, ik voel mij niet (bijvoorbaat) een slachtoffer van racisme of discriminatie...

2 april 2020 om 13:26

Ik snap je Apocalyps, maar dat getuigt ook van een bekrompen wereldbeeld vanuit bijvoorbeeld Babel vind ik. Ik geloof direct dat zij dit soort berichten vele malen vaker krijgen dan de gemiddelde mens en ik keur dat soort berichten zwaar af. Echter, Babel generaliseert hiermee naar vrijwel iedereen. Dat vind ik onterecht. En dat is wat Sirius en Aze/che 4 Ever bedoelen. Ik keur overigens beide af; Depay zijn actie én de personen die hem racistisch bejegenen. Beiden zitten fout voor hun respectievelijke gedrag en beiden zouden eens in de spiegel moeten kijken wat mij betreft.

2 april 2020 om 13:40

Apocalyps, hier heeft iedere voetballer last van. Niet alleen de donkere spelers. Bij prof voetbal hoort nou eenmaal kritiek. Hoe meer mensen een mening ergens over hebben, hoe meer verschillende meningen er zijn. Voetbal is immens populair, daarom krijgen ze ook die torenhoge salarissen. Je moet hier gewoon boven staan en dit soort berichten links laten liggen. Ik snap ook niet waarom Depay dit soort foto's gaat posten, wat dat betreft verlang ik terug naar spelers als Bergkamp & Seedorf. Die zijn hun hele carrière geen enkele keer in negatief daglicht gekomen door dit soort randzaken. (terwijl die nog een aantal treetjes of mischien wel een hele trap hoger stonden dan Depay)

2 april 2020 om 15:13

@ Jackieboy,'echter, Babel generaliseert hiermee naar vrijwel iedereen.' Ik snap exact wat Babel bedoeld als hij zegt “hoe ze echt over ons denken smh.”hij scheert niet Alle Nederlanders over éã©n kam, hij heeft het over dat volk dat zo denkt over zwarte spelers. Het gaat er in dit geval niet om dat iemand commentaar krijgt, omdat diegene iets 'verkeerds' doet in de ogen van anderen. Het gaat erom dat een bepaald slag volk termen als 'bananenplukker' gebruikt. Daar doelt Ryan op, want men laat op dat soort momenten hun ware aard zien. Vandaar dat hij zegt dat 'zij' echt zo over 'ons' denken. Wat Ryan, Memphis Depay of ieder andere voetballer van kleur ook flikt, je gaat mensen niet racistisch bejegenen. Waarom kan iemand zich niet op een kalme, nette en rationele wijze uitdrukken zonder daarbij racistische of denigrerende termen te moeten gebruiken? Het gaat om de racistische ondertoon in de 'kritiek' en niet om het gegeven dat zij commentaar krijgen.

2 april 2020 om 15:29

Nl_modric,'apocalyps, hier heeft iedere voetballer last van. Niet alleen de donkere spelers. Bij prof voetbal hoort nou eenmaal kritiek. Hoe meer mensen een mening ergens over hebben, hoe meer verschillende meningen er zijn.'het gaat niet om kritiek an sich. Daar is niks mis mee. Het gaat om de racistische ondertoon die in haar 'kritiek' verwerkt zit. Wat voor legitieme reden heeft dat kind precies om Depay een bananenplukker te noemen? Alleen maar omdat hij een 'liger' optilt en knuffelt (waarvan niemand de precieze context kent of weet)? 'je moet hier gewoon boven staan en dit soort berichten links laten liggen.'opbouwende (goed bedoelde) kritiek moet je inderdaad accepteren en daar is absoluut niks mis mee. Maar als iemand anderen 'bananenplukker' gaat noemen, dan mag je dat ongedierte een gezicht geven en haar d'r 3 minutes of fame gunnen... Hier boven staan houdt in dat je het laat gaan. Ik zeg dan dat je juist een statement moet maken. Hoe je dit dan doet, laat ik in het midden...nogmaals: Kritiek is het probleem niet, het gaat erom dat zij hem racistisch bejegend.'k snap ook niet waarom Depay dit soort foto's gaat posten, wat dat betreft verlang ik terug naar spelers als Bergkamp & Seedorf. Die zijn hun hele carrière geen enkele keer in negatief daglicht gekomen door dit soort randzaken.'dit ben ik 100% met je eens. Ik zou dit soort foto's ook niet maken en delen, zeker als ik in Depays' schoenen had gestaan. Ik had gehoopt dat Depay, zeker met zijn ervaring met de media, dit niet had gedaan. Hij (en Promes als recente voorbeeld) geeft mensen eigenhandig een stok om mee te slaan.maar commentaar leveren wil niet zeggen dat je je racistisch moet uitlaten.

“hoe ze echt over ons denken smh". Wat een engnek die Babel zeg. Blij dat hij zometeen weer pleite is, dit soort mensen zijn juist het grote probleem in de maatschappij.

2 april 2020 om 12:40

Zo wordt er door een bepaald slag volk ook over jongens als Depay, Ryan, Justin Kluivert, Quincy Promes etc. gedacht. Het is dat die jongens hun DM’s te weinig openbaren, want anders zouden we zeer regelmatig dit soort berichten te zien krijgen. En dan is Ryan volgens jou een engnek en is hij het probleem? De ironie...

2 april 2020 om 13:29

Ja als Babel uitspraken doet als "hoe ze echt over ons denken" is hij een eerste klas engnek. Depay zelf is dat ook wanneer hij Nederland het land van racisme noemt. Er zijn miljoenen in NL die Depay en Babel helemaal nergens voor hebben uitgemaakt, waarom worden ze allemaal als racisten weggezet?

2 april 2020 om 13:38

@apocalyps. Met het risico dat we in een welles nietes discussie terecht komen: Zijn beide groepen in bepaalde mate niet verantwoordelijk voor het probleem, alleen in verschillende stadia? Racisme is ten alle tijden fout en keur ik persoonlijk ten strengste af. Daarom zijn de mensen die de door jou genoemde voetballers (als voorbeeld) racistisch bejegenen ook overduidelijk fout bezig en staan zij aan het begin als zijnde fout. Echter, vind jij het terecht dat bijvoorbeeld in dit geval Babel het racistisch zijn generaliseert naar iedereen? Vind jij het terecht dat als ergens kritiek op gegeven wordt, in sommige gevallen dan direct naar racisme wordt gewezen? Dat is een reactie op het eerste, maar in mijn ogen ook problematisch. En ik kan mij persoonlijk niet voorstellen hoe het is om racistisch bejegent te worden, dat probeer ik ook niet te verkondigen. Alleen ik kan het persoonlijk ook niet terecht vinden dat zomaar alles onder racisme wordt geschaard (niet het voorbeeld van die DM richting Depay overigens, dat is overduidelijk racistisch). In het grotere plaatje bedoel ik dat. Racisme dient ten alle tijden afgekeurd te worden, maar de oplossing daarvoor is niet om alles maar racistisch te verklaren of ''ze'' (daarmee generaliserend naar 'iedereen' racistisch te noemen. Dat is denk ik waar JK-Ajax ook op doelt. Uiteraard is dit een zeer complex en gevoelig issue en raakt mijn betoog slechts de oppervlakte. Ik vind alleen persoonlijk dus dat beide kanten afgekeurd dient te worden; het racistisch bejegenen als het ''iedereen/alles'' classificeren als racist/racistisch.

Mensen die gaan eisen wat iemand wel of niet moet doen zijn eigenlijk pas erg. Waar is de vrijheid dan nog. Mensen oordelen meteen terwijl ze het hele verhaal niet kennen. En tig miljoenen kilo's dieren worden opgegeten door mensen maar dat is dan wel allemaal normaal natuurlijk. En dan zitten klagen om deze actie van Depay. Pff lachwekkend. Ga lekker jezelf commanderen zeg en laat deze mensen met rust.

2 april 2020 om 20:02

Mensen die bedrijgde diersoorten willen beschermen en zeggen dat depay dus niet mag doen wat hij doet zijn pas erg?? Eerst probeer je huisdieren te vergelijken om depay zijn actie te bagetaliseren en nu haal je de vleesconsumptie erbij. Beiden argumenten vind ik erg matig. Vlees is gewoon een onderdeel van een gebalanceerd dieet. Vlees eten heeft dus een duidelijk nut terwijl de actie van depay gewoon dom is. Daarnaast zijn consumptiedieren ook niet met uitsterven bedreigd, wat een belangrijk atgument is in de discussie. Hij doet het om te pronken en als hij op zijn fouten gewezen wordt gaat hij met zijn vingers in zijn oren zitten. Ik vind het erg opmerkelijk dat je na al het discussiëren en lezen van andere reacties nog steeds vast blijft houden aan je opmerkelijk standpunt. "Waar is de vrijheid nog" ik vind niet dat je maar de vrijheid moet hebben om te doen wat depay doet, maar helaas mag het in andere landen, het enige wat wij dan kunnen doen is kritiek hebben.

2 april 2020 om 21:34

Hij was bij een kennis die dat beest heeft als huisdier. Ging ermee op de foto. Niks mis mee toch? Het is net alsof je naar de dierentuin gaat en op de foto gaat met een panda of ijsbeer die ook als bedreigde diersoorten bekend staat.

Dat zo’n beest bestaat door speels gefok is zoals Depay al aangeeft een totaal andere discussie. Deze heisa gaat er puur om dat er op de man wordt gespeeld door misinformatie van mensen die zogenaamd het beste voort hebben met dieren.

2 april 2020 om 21:47

Hehe eindelijk die het zo inziet. Alhoewel ik misschien wat duidelijker had kunnen zijn maar vind dit allemaal maar gewoon moraalriddertje gespeeld. En zoals je zegt, duirentuinen zitten er ook vol mee, maar daar horen we men niet over. Het gaat gewoon nergens over. Dat hypocriete gedoe is gewoon enorm irritant.

2 april 2020 om 22:02

@sociofan: dierentuinen dragen gewoon bij aan het behouden van de soort, doet aan educatie over de soort en reintegreerd soorten terug in de natuur. Wat depay doet is waarschijnlijk nadelig voor de soort en geeft een verkeerd signaal af naar andere mensen. Hoe zie je dit verschil niet!? Je snapt hopelijk toch wel dat de bedrijgde diersoorten in een mum van tijd uitsterven als iedereen zo'n wilde kat als huisdier zou nemen?

2 april 2020 om 22:12

@Ryjuu:"Niks mis mee toch?" Niet mee eens. het is niet normaal om zo'n dier als huisdier te hebben. Lees je eens in wat er aan vooraf gaat voordat zo'n dier als huisdier bij iemand terecht komt. Het is niet goed wat depay doet, de eventuele misinformatie creëert depay zelf door zelf vaag te blijven, maar de informatie die ik van iedereen hoor om hem te verdedigen maakt het absoluit niet beter. Het zou in het midden oosten zijn gebeurd of het huisdier van een kennis zijn. Door de reike sjeiks on het midden oosten sterven de grote katten in het wild uit door ze als huisdier te nemen. Als idereen een grote kat als huisdier zou nemen zouden ze in het wild uitegstorven zijn. Denk toch eens na! Mensen met kennis van zaken ("die zogenaamd het beste met het dier voor hebben)"weten dat dit geen goede zaak is en mensen zoals jullie die er niks van weten proberen het goed te praten. Jullie komen metallemaal slechte vergelijkingen om het voor depay op te nemen. Er wordt niet "op de man gespeeld" dus, dit is in het algemeen fout.

2 april 2020 om 22:48

En wat doet Depay dan precies niet goed in deze? Mishandeld hij het beest? Slacht die hem soms af? Nee hij staat er gewoon mee op de foto. Punt. Meer niet. Dus deze hysterie slaat nergens op.

Deze beesten leven niet in het wild, maar in dierentuinen. Ja dat de sjeiks in het Midden Oosten met te veel geld zich aan dit soort huisdieren beginnen is voor ons “normale” mensen misschien niet te bevatten. Maar in weze is het geen verschil met dierentuinen die dit soort dieren houden. Daarnaast kan je niet beoordelen hoe het dier door zijn baas wordt behandeld. Al dat napraten van het uitsterven van dat beest in het wild, begin eens je eerst te verdiepen in het diersoort zelf.

2 april 2020 om 23:08

@ryjuu: je snapt het nog niet, lees je eens in voordat je zulke stomme dingen zegt. Ik zal het even uitleggen hoe zo'n dier bij iemand terecht komt als huisdier. 1. stropers gaan in het wild zoeken naar het dier. 2. Ze ontvoeren het dier en als het een welp is vermoorden ze de ouders. 3 via een lange weg wordt het dier van afrika vervoerd onder ermbarmelijke omstandigheden naar het midden oosten. 4 eenmaal aangekomen gebruiken de sjeiks hun dier als pronkstuk en is er geen zicht op hoe slecht het dier behandeld wordt, maar dat is vaak niet best. Voordat zo'n dier als huisdier bij iemand aankomt gaat al veel mishandeling aan vooraf en draagt het bij aan het uitsterven van de soort. Dus door een foto te maken met dit dier draagt depay waarschijnlijk bij aan die slechte dingen die ik noemde. Lijgers leven niet in het wild nee, maar de ouders wel... ik studeer diermanagement en heb onder andere al stage gelopen bij diverse dierenorganisaties, ik praat dus niemand na. Ik denk dat jij je wat beter mag gaan verdiepen, want je snapt er niks van. Sjeiks die wilde katten houden vergelijken met een dierentuin is echt compleet belachelijk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren