Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meesterlijke Robert Lewandowski maakt opnieuw gehakt van Chelsea

Laatste update:

Bayern München heeft zaterdagavond de kwartfinale van de Champions League bereikt. De ploeg van trainer Hans-Dieter Flick tegen Chelsea geen moment in de problemen en toonde opnieuw zijn absolute topvorm: 4-1. Eind februari had Bayern zich al een uitstekende uitgangspositie verschaft door met 0-3 te winnen in Londen. Robert Lewandowksi was opnieuw de absolute uitblinker met twee goals en twee assists. De Poolse centrumspits was in de twee confrontaties met Chelsea bij alle zeven (!) goals van Bayern betrokken met een doelpunt dan wel assist.

Bayern had zich duidelijk voorgenomen direct een einde te willen maken aan alle illusies van Chelsea. De Duitsers kwamen flitsend uit de startblokken en forceerden al na tien minuten een strafschop. Robert Lewandowski werd neergehaald door doelman Willy Caballero, op het moment dat de spits de goalie wilde omspelen. Lewandowski maakte er vanaf elf meter zelf 1-0 van. Dom balverlies van Mateo Kovacic ten koste van Thomas Müller leidde even later de 2-0 in. Müller bracht de bal tot Lewandowski, die in de zestien Ivan Perisic in staat stelde van dichtbij te scoren.

De tweestrijd was daarmee lang en breed beslist, al bleef Chelsea het wel proberen. The Blues dachten al snel de aansluitingstreffer te maken, toen Callum Hudson-Odoi de bal van grote afstand prachtig in de hoek krulde. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de aanvaller in de aanloop buitenspel had gestaan. Op slag van rust viel de 2-1 alsnog: Manuel Neuer verwerkte een lage voorzet van Emerson Palmieri zwak en duwde de bal zomaar voor de voeten van Tammy Abraham, die van dichtbij intikte: 2-1.

Vlak na rust dook Mason Mount vrij op voor Neuer, die ditmaal wél adequaat ingreep en voorkwam dat de aanvallende middenvelder uit een lastige hoek kon scoren. In het restant van de tweede helft was Bayern veruit de betere ploeg. Müller mikte in volledig vrije positie nipt over na een goede voorzet van Alphonso Davies, terwijl Thiago Alcántara een kopbal van dichtbij er niet in kreeg. Een klein kwartier voor tijd was het wél raak voor Bayern. Lewandowski leverde op de linkerflank vanaf de achterlijn een perfecte voorzet af op Corentin Tolisso, die compleet over het hoofd werd gezien door de Chelsea-defensie en rustig binnen volleerde: 3-1. Lewandowski kopte in de slotfase zelf de 4-1 binnen uit een voorzet van Álvaro Odriozola.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een fenomeen is dit toch ook, simpelweg gewoon de beste spits ter wereld momenteel

8 augustus 2020 om 23:31

Wat is het echt balen voor deze man. Eindelijk beste jaar uit zijn loopbaan en er wordt geen gouden bal uitgereikt.
Anders had hij hem overduidelijk gewonnen

8 augustus 2020 om 23:48

Niks overduidelijk.er was vast wel een reden om Messie of Ronaldo dit kleinood uit te keren.

Zo zonde voor Lewa dat er dit jaar geen speler van het jaar is gekozen.

9 augustus 2020 om 00:53

Je hebt nog Fifa the best, en dat gaat volgens mij door. Dus hij kan nog verkozen worden tot beste speler van het jaar, mits hij de Champions League wint met Bayern (kans is aanzienlijk groot dat dat gebeurd).

Jammer dat de ballon dor dit jaar niet werd uitgereikt, lewandowski had m meer dan verdiend. Ben benieuwd naar dit Bayern, ik krijg weer jupp heynckes gevoelens bij dit Bayern, sterk en direct, niet dat slappe getik die ze na heynckes hebben gehad. Denk dat ze de CL kunnen winnen, ze zijn favoriet wat mij betreft

8 augustus 2020 om 23:32

Pas als de champions league is uitgespeeld kun je echt een oordeel vellen over wie de beste dit jaar was. Wat mij betreft is de bruyne tot ni toe minstens even goed en was Messi ook niet per se minder dan hen.

9 augustus 2020 om 12:33

De bruyne zou inderdaad kunnen concurreren dit jaar met lewa, maar sorry hoor. Messi, hoe goed hij ook is, was dit seizoen niet op het niveau van lewandoski. Wat die man dit seizoen laat zien is belachelijk.

8 augustus 2020 om 23:52

Zeg maar gerust onder Guardiola. Dat eindeloos getik was ik echt beu. Nu spelen ze met de duitse mentaliteit. De duitsland van Miroslav Klose, Podolski oohh dat was zo heerlijk. Dat was gewoon een slachthuis. Ze bleven maar door gaan.

Word tijd voor een goud gekleurd balletje, wat een fenomeen is deze jongen al jaren lang.

Nog steeds jammer dat er geen Balon D’or wordt uitgereikt. Lewandowski betrokken bij alle 7 goals over 2 wedstrijden, is toch niet normaal? 53 goals in alle competities.

Tja 2 keer een walk-over, dat is toch pijnlijk, maar voor deze wedstrijd is het wel te begrijpen. De spelers waren dood en doodop en vol met blessures. Reis dan nog maar naar München af voor een kansloze missie tegen het beste team van Europa. Al met al een goed debuutseizoen voor Lampard met CL plaatsing en overwintering met zo’n jong team. Nu welverdiende rust voor de spelers en weer fris aan het nieuwe seizoen beginnen met nieuwe topspelers. Ohja, breng die Emerson alsjeblieft onder bij een sunday League team, als hij daar nog mee zou kunnen tenminste.

8 augustus 2020 om 22:59

Emerson was daadwerkelijk bij zo'n beetje alle doelpunten (negatief) betrokken. Zouma was wel echt goed.

Het gemak waarmee Bayern teams als Arsenal, Spurs en Chelsea de laatste jaren gedeclasseerd heeft moet ze daar toch wel te denken zetten.

8 augustus 2020 om 22:59

Abnormaal he London is gewoon een speeltuin voor bayern tegen Tottenham in twee wedstrijden 10-3 winnen en in twee wedstrijden tegen Chelsea 7-1

8 augustus 2020 om 23:12

Dat was Bayern onder Kovac, beetje raar dat je dat als voorbeeld erbij pakt...

8 augustus 2020 om 23:22

Bayern tegen Spurs was ook onder Kovac, maar dat kan wel als voorbeeld gebruikt worden zeker?

8 augustus 2020 om 23:30

Hij heeft het hier over clubs uit Londen en dan kom jij weer met Liverpool. Hij zegt duidelijk dat clubs uit Londen dolgedraaid zijn door Bayern

9 augustus 2020 om 06:35

Want Bayern onder Kovac is niet Bayern?

8 augustus 2020 om 23:12

Klopt, alleen Liverpool was een maatje te groot, maar ja Klopp heeft in Duitsland ook vaak genoeg klop gekregen, dus die weet hoe je Bayern moet aanpakken.

8 augustus 2020 om 23:32

Nee man PL is beste competitie van de wereld. Messi moet zich daar bewijzen anders hoort hij niet tussen de groten zoals Vardy, Auba en Hazard.

9 augustus 2020 om 00:07

Arsenal, Spurs en Chelsea zijn dan ook geen internationale topploegen en leggen het zelfs af tegen ploegen als Leipzig, Sevilla en Inter.

9 augustus 2020 om 00:43

Wie is daar dan eigenlijk wel een internationale topploeg? City heeft in de CL nog nooit iets bereikt, Man United is ver weggezakt en Liverpool voelt zich ook vooral lekker als underdog. Voor mij zijn Real, Barca en Bayern de afgelopen 10 jaar gewoon de topclubs van Europa.

9 augustus 2020 om 01:40

Daar zit ook een beetje een einde aan te komen vooral Barca gaat zwaar achteruit terwijl de clubs uit Engeland nu toch wel echt stappen aan het maken zijn. Chelsea lijkt eindelijk weer een ommekeer te maken. Terwijl utd toch ook wel erg sterk is geëindigd en City en Liverpool op dit moment gewoon bij de top horen. Het City dat nog nooit wat heeft bereikt in de CL heeft toch wel even je “topploeg” real uitgeschakeld.

Gefeliciteerd bayern fans! Hoop dat jullie hem dit jaar pakken. Beste team in de cl met een klein afstandje. Elke linie is gewoon van wereldklasse.

8 augustus 2020 om 23:05

Dankje! Ik kijk uit naar Chelsea volgend jaar & ik wens jullie heel veel succes toe in het nieuwe seizoen!

Best een leuk ploegje dat Bayern... 😉
Denk wel dat dit 1 van de grote kanshebbers is. Stabiel en met lewandowski een fenomeen in huis.

Blijft belachelijk dat er geen ballon dor uitgereikt wordt dit jaar, had Lewandowski meer dan verdient. Gewoon 13 goals in 7 wedstrijden in de CL en dan ook nog een aantal assists.

8 augustus 2020 om 23:01

Het is alleen France Football dat dat heeft gezegd toch? FIFA player of the year gaat toch nog door dacht ik?

8 augustus 2020 om 23:23

Lewandowski is beroofd van een paar individuele prijzen inderdaad, wat is hij dit jaar toch ongelofelijk goed. Zelden een spits zo'n seizoen zien draaien.

Opzich nieteens heel slecht als je zag wie er allemaal gemist werden bij Chelsea. Wel duidelijk dat Emerson weg kan een goede partner voor Zouma nodig is (Tomori?) en ik heb ook heel erg m'n twijfels over Kovasic. Hij doet net niks, geen goals, geen assists, geen openingen, geen belangrijke passes, ook verdedigend heb je er weinig aan... Hij is het met alles gewoon net niet.

Kan me niet voorstellen dat Bayern de CL niet wint, zij stijgen echt boven iedereen uit.

2013 had Ribery de gouden bal moeten winnen en in 2020 lewandoski,het is Bayern niet gegund...

8 augustus 2020 om 23:45

Lewa wel, Ribery niet. Met alle respect, hij kwam in de top 3 door al zijn gelobby, Messi,ronaldo waren ook in dat jaar nog steeds 10 klasses beter dan een met alle respect Ribery, en anders had ik RVP 32 goals kampioen, Robben alles gewonnen en Lewadolski met 40 goals voor Dortmund en land in 2013 nog eerder gegeven dan Ribery...

9 augustus 2020 om 00:45

Inderdaad. Robben en Lewandowski verdienen / verdienden hem in mijn optiek tien keer meer dan Ribéry.

9 augustus 2020 om 00:57

Onzin, was een teamprestatie van Bayern, want er stak nou bij Bayern niemand echt boven uit

Weer een Bayern speler die van de Ballon D'or berooft wordt. Jeetje wat is die freaking Lewandolski goed in vorm zeg. Dit is letterlijk de Ronaldo van Real die telkens de winnende maakte in de CL wanneer ze een aanvaller voorin nodig hadden die raad wist met de voorzetten. Er moet een wonder gebeuren wilt Barcelona dit Bayern verslaan. Mentaal is Bayern ook gewoon 10x beter. Als ze met 3-0 voorstaan gaan ze gewoon door om je compleet te breken. Ze leunen nooit achterover na een gewonnen wedstrijd en dat is echt knap. Barcelona heeft niet meer zoals in 2015 de luxe middenveld en voorhoede om dit Bayern op de knieën te krijgen ben ik bang. Verwacht daarom dat Bayern minstens de finale bereikt.

8 augustus 2020 om 23:37

De Ballon D’Or blijft uiteindelijk gewoon een prijs van een chauvinistisch Frans magazine. Sinds de FIFA terug een eigen verkiezing heeft, is het dan toch ook een beetje een “b-prijs”. Al zal dat waarschijnlijk door de naam die het heeft niet zo aanvoelen.

9 augustus 2020 om 00:08

Het is wel één wedstrijd en dat is duidelijk in het voordeel van Barcelona.

9 augustus 2020 om 00:32

Je hebt gelijk, als dit over twee games was werd Barcelona afgeslacht, maar over 1 finale is alles mogelijk.

9 augustus 2020 om 00:48

Ribéry werd niet van de Ballon d’or beroofd. Dan veel eerder Robben. Maar die is niet zo bezig met zo’n prijs als Ribéry, die een veel groter ego heeft.

9 augustus 2020 om 16:46

Feit is dat Ribéry bovenaan stond, maar FIFA verlengde destijds de voting waardoor Ronaldo uiteindelijk won.

Ik hoop dat wanneer het nieuwe CL seizoen begint, SBS ook niet met samenvattingkjes van nog niet eens 1 minuut komt van alle overige wedstrijden omdat Hvnl zo nodig moet komen....

8 augustus 2020 om 23:49

Daar ergerde ik me ook aan. En dan nog even zeggen dat HVN tijdens de wedstrijd te zien is op SBS9 om vervolgens het nog een keer op SBS6 uit te zenden.

Het moet wel behoorlijk raar lopen, wil Bayern de CL niet winnen. Voor mij zijn ze absolute favoriet. Wat is hun elftal goed in balans en op iedere positie hebben ze bijna absolute wereldtop lopen. Ik vrees dat mijn Barca een pak slaag gaat krijgen, zoals Chelsea dit vandaag ook al overkwam.

8 augustus 2020 om 23:48

Nouuu laten we daar maar voorzichtig mee zijn. Als Messi het op zijn heupen heeft kan hij in zijn eentje een heel team vernederen, vraag maar aan Boateng. Ik heb wel jaren gewacht om een revanche te nemen op Barca, na die vernedering. Maar het gaat me een wedstrijd worden waarbij ik veel naar mijn hart ga moeten grijpen.

8 augustus 2020 om 23:50

Ik denk dat Lewandowski er 3 gaat maken tegen deze verdediging, maar het is een wedstrijd. Alles kan gebeuren.

9 augustus 2020 om 00:46

Anders ik wel, waarschijnlijk kan ik het qua stress niet aan. Als er eens een moment is om Barca te pakken, is dat nu. Ik reken op niets, maar het blijft maar een wedstrijd. Dat de beste mogen winnen.

9 augustus 2020 om 09:06

Barca 2015 was meer dan meer dan Messi alleen. Toen draaide het trio Messi-Suarez-Neymar wel goed.

9 augustus 2020 om 00:10

Het is wel één wedstrijd. Barcelona of City kan van Bayern winnen over één wedstrijd. Het zal enorm spannend worden.

Alsjeblieft gooi zo snel mogelijk de ballon d or op Lewandowski. Wat een speler. De beste spits ter wereld. Heerlijk om dit Bayern terug te zien met de echte duitse killer mentaliteit. Teams gewoon helemaal met de grond gelijk maken. Geen eindeloos getik net als toen we onder Guardiola spelen, maar lekker fel en direct. Met echte duitsers a la Muller, helemaal kapot maken... Heeerlijk.

8 augustus 2020 om 23:52

Flick is een jonge Heynckes. Wat een trainer.

9 augustus 2020 om 00:51

Flick doet het uitstekend, maar het zijn totaal andere persoonlijkheden. Appels met peren vergelijken. Maar misschien doel je op de speelstijl?

9 augustus 2020 om 01:31

Ik doel idd meer op de speelstijl. Flick en Heynckes zijn kwa karakter natuurlijk totaal verschillend, maar de laatste keer dat ik zo genoten heb van Bayern in een seizoen is in het seizoen 2012/2013 toen Bayern de treble won met Heynckes.

9 augustus 2020 om 09:05

Het seizoen 2012/2013 was meer gericht op Robben/ribéry en op het duo Schweinsteiger/martinez. Totaal niet te vergelijken met het huidige Bayern. Flick hanteert een totaal andere stijl.voor mij is hij de combinatie van Heynckes en Guardiola.

Lewandowski is dit seizoen absoluut de beste. Een offday kan hun stoppen want er is geen return, maar als ze deze lijn doortrekken moeten ze geen problemen krijgen met Barcelona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren