Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mbappé wijst AS Monaco de weg naar halve finale Champions League

Laatste update:

AS Monaco heeft zich bij de laatste vier van de Champions League geschaard. De Monegasken waren in Westfalen al met 2-3 te sterk geweest voor Borussia Dortmund en rekenden in de return met 3-1 af met de BVB. De Franse doelpunten in het Stade Louis II werden gemaakt door Kylian Mbappé, Radamel Falcao en Valère Germain.

Dortmund koesterde door de eerdere nederlaag nog maar een sprankje hoop op het bereiken van de volgende ronde, maar speelde woensdagavond al gauw een verloren wedstrijd in het Prinsdom. De eerste kans was wel voor Marco Reus, maar na drie minuten was het aan de andere kant raak. Benjamin Mendy schoot op de vuisten van Roman Bürki en Mbappé was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren: 1-0. De tiener werd daarmee de jongste speler in de Champions League die vijf doelpunten heeft weten te maken in het toernooi. De bezoekers moesten door die vroege 1-0 drie keer scoren om nog door te kunnen gaan.

Marco Reus scoorde en is nu in zijn laatste vijftien Champions League-wedstrijden bij dertien doelpunten direct betrokken geweest.

Reus was na tien minuten dicht bij de gelijkmaker, maar hij besloot in het midden van het doel. Ook Falcao (kopbal) en Nuri Sahin (paal) zorgden daarna voor dreiging, maar het was uiteindelijk Falcao die na zeventien minuten het net wist te vinden. De Colombiaan kreeg te veel ruimte van Matthias Ginter en kon de voorzet van Thomas Lemar daardoor met het hoofd afronden. Dortmund reageerde aangeslagen en trainer Thomas Tuchel greep na een klein half uur spelen in: hij verving Erik Durm door Ousmane Dembélé. In de slotfase werd enkel Raphaël Guerreiro nog gevaarlijk, maar tot aan de rust bleef het bij 2-0.

In de tweede helft kregen de meegereisde supporters uit Duitsland toch weer enige hoop, want na drie minute maakte Reus de aansluitingstreffer. Monaco trachtte direct wat terug te doen en kreeg drie kansen achter elkaar, maar wist de 3-1 niet te maken. Tuchel moedigde zijn troepen vanaf de zijlijn fanatiek aan en zag dat zijn ploeg na rust veel beter voor de dag kwam dan ervoor, want Monaco werd vastgezet op de eigen helft, al leidde dat niet tot veel serieuze kansen. Na 65 minuten kreeg Monaco de kans om er alsnog 3-1 van te maken, maar Falcao stiftte oog in oog met Bürki over het doel.

Als Dortmund nog wat wilde, moest het in de laatste twintig minuten gebeuren. Die Borussen bleken echter niet in staat om het nog spannend te maken; Monaco hield relatief eenvoudig stand. De thuisploeg kreeg zelfs nog twee goede kansen op de 3-1: Bürki hield Mbappé met de vingertoppen van scoren af en later besloot ook Lemar op de Zwitserse goalie. Negen minuten voor tijd moest hij echter alsnog vissen: Germain stond 22 seconden op het veld toen hij na een van richting veranderde pass van Lemar wist te scoren. Dortmund drong daarna nog even aan, maar deed dat met de moed der wanhoop en wist dat een uitschakeling niet meer te voorkomen viel.

Kylian Mbappé is de EERSTE speler die in zijn eerste vier knock-outwedstrijden in de UEFA Champions League heeft weten te scoren. Grote klasse! ??

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 19 april 2017

Denk jij dat AS Monaco de finale haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Mbappe nog 2 jaar bij Monaco blijft zou hij daar goed aan doen. Is een grote club en voelt zich thuis waarom zou je weg gaan. Monaco heeft de laatste tijd wel leuke spelers.

20 april 2017 om 00:40

Zou fantastisch zijn inderdaad, ze kunnen kampioen worden en staan al halve finale CL! In ieder geval volgend jaar nog een keer dat kunstje proberen te herhalen, dan staan alle topclubs voor hem klaar. Ik vind het echt een heerlijk soelertje

Ik wilde dat dortmund doorging, maar monaco is de suprise van de cl dit jaar. Ze staan 1ste in hun competitie en zijn in de halve finale. Kunnen ze wel de spelers voor volgend jaar behouden, want mbappe, fabinho, mendy, sidibe, etc. zijn nu op de radar van de topclubs.

19 april 2017 om 23:06

Bakayoko, bernardho Silva, vrijwel heel dat team

19 april 2017 om 23:11

Daarom dat ik er de etc. erbij zette.

20 april 2017 om 07:45

Als Aguero die ene kans erin schoot tegen Monaco, was Man City waarschijnlijk gewoon halve finalist geweest! Zo zonde dit gewoon.. Stel dat Man City in halve finale Atletico loot, dan zou het zomaar kunnen dat ze ook de CL winnen. Niks is hierin uitgesloten, want in de finale kan het alle kanten op. Zeker met een Kompany achterin die alles stabiel houdt enzo.

20 april 2017 om 08:20

En als Falcao zijn penalty niet miste, en Subasic de bal niet laat door glippen ...

Geweldige ploeg dat Monaco, maar dat weten we onderhand wel. Benieuwd wat ze gaan loten. Aanvallend zijn ze zowat de sterkste ploeg in Europa dit jaar, alleen verdedigend denk ik dat ze het moeilijk gaan krijgen tegen bv een Real. Dan gok ik niet dat ze stand gaan houden.

Wel echt enorme fan geworden van deze spelers. De 2 backs, Fabinho, Lemar, Silva, die cvm en natuurlijk Mbappe. Genieten.

19 april 2017 om 22:52

Bakayoko!

je zou maar monaco loten

19 april 2017 om 22:55

Natuurlijk wel. Ik vind het op dit moment de meest sexy ploeg van de overige 4 en de outsider heeft altijd een zekere gunfactor, maar Monaco lijkt me gewoon de minste ploeg.

We zullen nooit weten hoe dit tweeluik was verlopen indien de bom in Dortmund niet ontploft was, dan hadden ze het wel moeilijker gehad. Tegen City werden de defensieve tekortkomingen van de Monegasken toch wel erg duidelijk bloot gelegd.

19 april 2017 om 23:04

Oh jawel. Fantastisch team dit, en duidelijk de publiekslieveling, maar defensief oh zo kwetsbaar. Doe mij maar Monaco in de halve finale hoor

19 april 2017 om 23:05

ik denk echt wel dat Real Monaco wilt loten hoor. Verdediging bij hun kraakt echt hoor dat zagen we tegen City. Met Marcelo hebben wij ook een back die aanvallend erg sterk is net als Mendy.

19 april 2017 om 23:25

Graag!

20 april 2017 om 00:38

Haha zonder hulp van de officials gaat Real het moeilijk krijgen tegen dit Monaco, dat weet ik nu al

20 april 2017 om 08:23

Bedoel je niet Barcelona?

Het sprookje van Monaco gaat maar door! Waar gaat dit eindigenã¢â‚¬â¦ Gaan we ze zoals in 2004 in de finale terecht zien komen? Een prachtig uitgebalanceerd team dat voor geen enkele andere ploeg bang hoeft te zijn. Wat zou ik het Juventus – Monaco gunnen om de finale te spelen dit Champions League seizoen.

Wederom Mbappe met de o, zo belangrijke openingsgoal. Gã£â©ã£â©n woorden voor zijn talent. Er loopt talent genoeg in het voetbal maar dit is er éã©n van een andere categorie, letterlijk de diamant van de talenten. Pas 18 jaar maar speelt als een ervaren spits, scoort in alle competities en gaat alleen nog maar beter en beter worden. Gewoon sensationeel! Hopelijk blijven we hem nog minimaal een jaar in de Ligue 1 zien.

20 april 2017 om 02:03

Sensationeel! Is er een mooier woord om het uit te drukken? Wat Mbappe doet is niet normaal meer. Andere koek dan die talentjes hier die 18 zijn

Ja, Monaco is dan wel in handen van een miljardair, toch kan ik er meer van genieten dan van bijvoorbeeld een Chinese club. Of een Engelse club. Eerst grote spelers kopen à la Falcao en James om de aantrekkingskracht omhoog te krikken, en daarna grote talenten inkopen om ze daarna voor een veelvoud te verkopen. Chapeau Monaco, chapeau.

Ik hoop op Een finale uiteindelijk met Juventus en Monaco. Na ja in ieder geval niet weer Atletico en Real

Ik hoop dat ze de CL winnen, en anders Juventus.
Ik heb het wel een beetje gehad met Real, Bayern of Barcelona elke keer. Nu Real nog eruit en dit is de beste CL in jaren!

20 april 2017 om 02:26

Ik gun het Atletico ook. Zij hebben namelijk nooit de Champions League gewonnen.

proficiat voor Monaco. Dortmund vond ik redelijk kansloos tegen dit Monaco.

Als Real fan hoop ik natuurlijk het liefst op Monaco. Verdedigend vind ik het daar echt heel kwetsbaar en Subasic overtuigd mij ook niet.

19 april 2017 om 23:26

Daar krijgen jullie misschien nog een wel zware domper aan dan. De achterhoede is inderdaad de zwakke schakel van Monaco maar ze scoren altijd en overal, geven nooit op en blijven 90 minuten lang de aanval zoeken.

19 april 2017 om 23:30

Dat geloof k graag. Maar dit is wel Real. Ploegen van dat kaliber is Monaco nog niet tegengekomen.

19 april 2017 om 23:35

Klopt dat is zo. Maar ik zou waken voor zelfoverschatting als Real fan indien ze elkaar loten in de halve finale uiteraard.

20 april 2017 om 00:02

Sorry maar ik zou liever niet tegen Juve of Atletico willen spelen dan is het logisch dat we liever Monaco willen loten. Tuurlijk waken we niet voor zelfoverschatting maar Monaco is wel de minste van de 4. Onder Zidane geeft Real natuurlijk ook alles wat ze hebben. Dat hebben we dit jaar veel gezien zeker de laatste minuten van de wedstrijd is real ijzersterk onder Zidane.

Mbappe wat een talent! Toch weer opnieuw een belangrijk aandeel in deze wedstrijd. Benieuwd of deze jonge nog lang houdbaar is voor Monaco

5e doelpunt in de cl al weer. Pff vergeet Odegaard, vergeet Asensio, Sane, Dolberg, Jesus enzovoort. Dit is veruit het grootste talent ter wereld. Al betaal je er als club 100 miljoen voor, de club die deze jongen binnenhengelt doet goede zaken

19 april 2017 om 23:02

Waarom Dolberg noemen in dat rijtje?!?

19 april 2017 om 23:07

Eerder Dolberg dan Odegaard

19 april 2017 om 23:08

Blijft toch een groot talent he? Ik noem ook Odegaard? Maar Dolberg vind je vreemd? Odegaard heeft minder gepresteerd dan Dolberg hoor, veruit. Heb je toevallig niet zoveel met Ajax?

Ik noem gewoon snel een paar jongens op basis van reputatie joh

19 april 2017 om 23:14

Omdat wereldtopper Odegaard in dezelfde competitie speelt en Dolberg overduidelijk nog 3 klasses beter is

19 april 2017 om 23:22

Dolberg is een leuk talent inderdaad. Alleen een Dembele, Mbappe, Sane en Jesus zijn toch wel van de buitencategorie wat betreft talent. Presteren allemaal bij hun clubs in de grootste competities.

20 april 2017 om 02:05

Volledig mee eens. Die gasten staan er ook gewoon meteen! Ongekend

20 april 2017 om 00:57

Odegaard en Dolberg eruit en Rashford mag er in

Monaco is écht een doelpunten machine!

Mbape wat is dat een spelertje zeg, om jaloers van te worden in ieder geval. En dan ben je nog maar een 18 jaar, maar dan al zo'n klasse speler. Dan mag je toch eens genieten, als buitenstaander van Monaco. Ik moet ook niet al die andere spelers vergeten, want Monaco draait gewoon erg lekker.

Falcao lijkt de weg ook weer teruggevonden te hebben, door een seizoenen in de PL nauwelijks iets presteren. Ik had even een bang voorgevoel, dat dit helemaal verkeerde opging. Hij pakt zich toch echt goed, nu hopen voor hem dat hij deze vorm doorzet.

Ik denk als een team hun zal loten, dat ze echt moeten oppassen want dit wordt gewoon billenknijpen met deze leuke spelers.

19 april 2017 om 23:11

Hopelijk zien we m nog eens in dat mooie wit van ons

Hij is in ieder geval groot fan van Real. Dus onmogelijk is het niet

19 april 2017 om 23:18

We mogen altijd hopen, ik ben wel een voorstander dat hij onze witte tenue zal bekleden.
En dat die een groot fan van Real is heeft misschien wel een leuk voordeel

19 april 2017 om 23:22

Haha ik heb net die foto op Q2 gezien van de jonge Mbappe op zijn bed met een stuk of 10 Ronaldo posters rond hem. Dan lijkt het inderdaad plots vrij realistisch.

19 april 2017 om 23:29

Was dat zo? Ik had de televisie al uitgezet op dat moment denk ik. Haha leuk. Ja er zijn wel meer foto's van Mbappe in een Real-shirt ed op het internet te vinden hoor

Wat een heerlijk team is dit! Zie de overige drie niet zo makkelijk van Monaco winnen. Zou ze ook over drie jaar willen zien!

19 april 2017 om 23:24

City maakte er al 5 tegen Monaco. Begrijp me niet verkeerd het is een heerlijke ploeg om naar te kijken, en zeker de fan's favorite. Maar ik loot verreweg het liefst Monaco als Real zijnde. Dat wordt ook een voetbal spektakel, alleen krijgt Monaco er wat meer tegen dan ze gewend zijn.

Lekkere atractieve ploeg dit Monaco. Snelheid, kracht, techniek, souplesse, echt alles zit er in. Zijn voor mij een hele grote kandidaat op de eindzege. Hebben toch een hele veelzijdige selectie en scoren zo ontzettend makkelijk. Hopen dat ze in ieder geval Real of Atletico loten en niet Juve. Zou mooi zijn als Monaco tegen Juve in de finale komt te staan. Het jonge talent tegen de oude Italiaanse meesters, wat een geweldige affiche!

19 april 2017 om 23:38

Ben eens benieuwd wat ze tegen de verdedigers van Juve, Real en Atleti kunnen met dat aanvalsgeweld.

Die bakayoko kan mits hij zich door ontwikkeld het niveau van makalel en viera halen.

Het zal mij benieuwen wie Mbappe gaat kopen deze zomer. Dat hij weg gaat lijkt haast een zekerheid.

20 april 2017 om 09:31

Die zal wel aardig wat gaan opleveren voor Monaco, want die gaan em niet onder de 70 laten gaan.
Hoeveel betaalde United last minute ookal weer voor Martial? Mbappe is nog een stuk beter op die leeftijd en de eigenaar van Monaco hoeft het voor het geld niet te doen. Dus alleen als zijn zaakwaarnemer hem gek genoeg krijgt en er echt veel geld betaald wordt laten ze hem gaan, want zijn contract loopt nog twee jaar door. En wie weet, bereiken ze de finale wel in de CL en wil hij niet eens weg. Beetje gelukkige loting met Atletico en het kan zomaar gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren