Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Reus gaat Dortmund na 12 jaar verlaten en staat voor binnenlandse transfer’

Laatste update:

Marco Reus is onderweg naar de uitgang bij Borussia Dortmund, zo weet Sport Bild dinsdag te verzekeren. Het clubicoon van BVB heeft een contract dat medio 2024 afloopt en een nieuwe verlenging is onwaarschijnlijk.

Reus verdient rond de zes miljoen euro per jaar bij Dortmund: een hoog salaris voor clubs uit de Bundesliga. Omdat Reus komende zomer gratis is op te pikken, lijkt het toch mogelijk dat hij een binnenlandse transfer gaat maken.

Het medium schrijft dat de 34-jarige middenvelder terug kan keren bij Borussia Mönchengladbach. De international van Duitsland kwam tussen 2009 en 2012 al uit voor de club uit Gladbach.

Een transfer naar het buitenland is uitgesloten. Reus is net vader geworden van een tweede kindje en ziet het totaal niet zitten om uit Duitsland te vertrekken. Een terugkeer bij Mönchengladbach lijkt daarom het meest realistische scenario.

De huidige nummer tien van de Bundesliga is naarstig op zoek naar ervaring en kan dat met Reus toevoegen aan de selectie. De aanvoerder van Dortmund heeft al 379 Bundesliga-duels in de benen.

Reus is nog steeds populair bij de fans van die Fohlen. Hij kwam in totaal al eens 109 keer in actie voor de club. Hierin wist hij 41 keer te scoren en 28 keer een assist af te leveren.

Dat leverde hem in 2012 een transfer naar Dortmund op. In zijn geboortestad won hij drie keer de DFB Pokal. Kampioen van Duitsland werd hij echter nooit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Perfecte transfer lijkt me dit! Kan in zijn huis nu blijven wonen als hij wil. Die gaat een fantastisch afscheid krijgen bij BVB.

16 januari 2024 om 21:42

Zeldzame speler nog. Jongen die gewoon graag dicht bij huis speelt. Ook een geweldige voetballer die eigenlijk meer prijzen verdiend heeft, maar zoveel gemist heeft door blessures en ook deels zijn club keuze. Dortmund moet helaas ook verder, als je dan leest dat Gladbach ervaring nodig heeft is dit een win-win lijkt me.

Beetje jammer toch. Als enige topper van Dortmund toch altijd gebleven. En natuurlijk speelden blessures een grote rol, maar tussen 2014-2017 kon die echt wel eens stap naar de wereldtop maken als die dat wilde. Als hij geen belachelijk salaris wil had Dortmund die loyaliteit toch kunnen belonen met een nieuw contract nu.

Anderzijds wel mooi dat hij dan terug zou kunnen naar Gladbach.

16 januari 2024 om 12:04

Hij is een beetje de Duitse Robben he. Al heeft Robben ondanks de vele blessures alsnog een hele lange tijd de absolute top aangetikt, bijna het niveau van Messi en Ronaldo. Bij Reus zag je aan alle dat hij het in zich had, maar hij speelde nooit lang genoeg achter elkaar om dat echt te bewijzen. Eeuwig zonde dit soort spelers. Maar alsnog een mooie carriere, daar niet van.

16 januari 2024 om 12:13

Die man die bij elke eindronde van duitsland net geblesseerd wegviel, echt sneu voor hem.

16 januari 2024 om 13:49

De Duitse Robben, alleen heeft Robben wel in meerdere competities gespeeld, meerdere landstitels op zijn naam, een Champions League. Ek's en Wk's gespeeld en hebben ze in Mexico Pinata's van Robben kapot gemept uit frustratie.
Blijft alleen het aantal blessures over, maar verder duidelijk de Duitse Robben

16 januari 2024 om 15:33

Clubliefde staat veel daarvan in de weg.

16 januari 2024 om 21:56

Ik vergeleek hun blessure gevoeligheid en hun potentie die daardoor nooit volledig is benut. En verder erkende ik ook dat Robben een hoger niveau heeft aangetikt. Dus ik snap niet waarom je zo gepikeerd reageert.

16 januari 2024 om 17:14

Hij heeft vorig jaar ook pas laat een nieuw contract getekend, laten we even afwachten. Ik zie hem wel verlengen, nog 10 goals en all time topscoorder en dat lijkt mij nog wel een doel.

17 januari 2024 om 01:08

Dit is precies wat al die zaakwaarnemers gaan aankaarten. Kijk eens naar reus die is dat bedrijf loyaal gebleven en daarna naar de kant gegooid toen die eenmaal op was. Dit is vooral jammer voor aankomende toptalenten.

Geweldige speler. Mooi als hij terugkeert bij Gladbach. Dit seizoen de Bundesliga niet echt gevolgd, dus weet niet in hoeverre hij nog een rol van betekenis speelt. Vorig seizoen nog wel zien spelen en op basis daarvan zou ik zeggen dat hij een grote toevoeging is voor de meeste teams. Mooie carrière, zonde dat kampioen worden niet is gelukt.

16 januari 2024 om 12:45

Dan zou ik dit toch eens gaan volgen; absoluut heel vermakelijk momenteel!

16 januari 2024 om 22:30

Ik spreek toch met een Gladbach hart en dit moeten we gewoon niet meer willen. Deze man kan geen 90 minuten meer spelen, is non stop out met een kwetsure en zal daarnaast een godsvermogen kosten…Daarnaast zit de fanatieke achterban niet op hem te wachten. Ter Stegen is een ander verhaal.

Dit is zo een speler waarvoor ik het ontzettend jammer vind dat hij nooit een kampioenschap met Dortmund heef behaald. Vorig jaar waren ze zo ontzettend dichtbij, maar ging het op het einde toch nog mis. Dit jaar is het gat al te groot en gaat het niet gebeuren. Deze man, ondanks blessures, had echt nog wel een stap hoger kunnen maken, maar bleef loyaal aan Dortmund. Nou is loyaal blijven met een salaris van 6 miljoen misschien wat makkelijker dan in andere situaties, maar toch is hij gebleven.

Gouden talent, glazen lijf. Bij Marco Reus komt altijd als eerste het woord jammer bovendrijven. En als tweede het woord zonde.

Ik ben geen gamer maar heb ooit één jaar FIFA grijs gespeeld en toen was Reus altijd dé topper. Quizvraag : welk jaar was dat?

16 januari 2024 om 13:11

Fifa 19 dat kan haast niet andere. Ook al was reus ook meerdere jaren goed

16 januari 2024 om 13:15

Op fifa 17 stond hij alleszins op de cover.

Zeer jammer. Maar logisch ook. Reus is vaak geblesseerd geweest, maar wel een topper voor Bvb.
Zou toch mooi zijn: afscheid nemen bij BvB (waarschijnlijk groots) en dan lekker terugkeren naar je jeugdclubje wat ook een schitterende club is!

Gladbach supporters zijn nog steeds blij met hem ? Wat ik hoor bij mijn collega's uit gladbach hebben ze het hem nooit vergeven om naar dortmund te gaan. Ze waren ook telkens blij als ie weer geblesseerd was.

Was een hele goede speler bij Borussia Mönchengladbach en is een icoon geworden voor Borussia Dortmund. Veel grote spelers zijn van Dortmund naar Bayern gegaan, maar hij is altijd bij Dortmund gebleven.
Terugkeer naar Gladbach zou wel heel mooi zijn.

Bakt er al paar jaar niks van tijd om talenten de kans te geven

Zat eraan te komen. De kerel wordt ook weer 35 jaar dit seizoen. Niet alleen dat maar Reus was de afgelopen 2-3 jaar al aan het aftakelen. Zou wel leuk zijn als die weer terug kan keren naar de club waar het allemaal begon. Bizar trouwens dat de generatie rond 1990 al langzaam met pensioen gaat. Tijd vliegt echt snel

17 januari 2024 om 10:00

Dat "de 34-jarige middenvelder terug kan keren bij Borussia Mönchengladbach" en toch ook dit seizoen weer 36 wordt vind ik knap De tijd vliegt inderdaad, vind ik ook in mijn persoonlijke leven, maar bij jou gaat het wel erg hard haha!

17 januari 2024 om 11:16

Dacht dat die in 1988 was geboren maar is dus 1989...

Te blessuregevoelig om de top te halen maar een begenadigd speler. Typisch Duitse speler op krachtt en behendigheid. Gun hem een mooi afscheid en een mooie laatste club. Hij kan zijn vrouw en kinderen goed onderhouden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren