Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mbappé verbreekt eindelijk mediastilte; L'Équipe weet verborgen motieven

Laatste update:

Kylian Mbappé heeft voor het eerst dit WK met de media gesproken. De steraanvaller van Frankrijk, die tegen Polen (3-1 winst) goed was voor alweer zijn vierde en vijfde goal van dit toernooi, wilde zich aanvankelijk volledig kunnen focussen op zijn spel, zo gaf hij zondag als uitleg. L'Équipe weet echter dat er meer aan de hand is.

Ondanks dat Olivier Giroud zich met de openingsgoal tegen Polen kroonde tot Frans topscorer aller tijden, ging het na afloop vooral over Mbappé. Voor de pas 23-jarige aanvaller waren het alweer zijn achtste en negende WK-goal in totaal. Na het laatste fluitsignaal verscheen de vedette voor het eerst dit toernooi op een persconferentie. "Ik weet dat veel mensen vragen waarom ik niet sprak. Voor alle journalisten, het is niets persoonlijks. Ik had gewoon de behoefte om mij te concentreren op het toernooi. Ik wil mij honderd procent focussen op mijn prestaties en geen energie verspillen aan iets anders", sprak hij daar.

Het betekent dat Mbappé, die dit WK in totaal drie keer tot Man van de Wedstrijd werd verkozen, twee keer bedankte voor het obligate post-match interview. Dat leverde de Franse bond een boete van naar verluidt 10.200 euro op. Die betaalt Mbappé echter met alle liefde, zo liet hij weten. "Ik heb begrepen dat de Franse bond een boete heeft gehad omdat ik niet bij de media verscheen en ik heb gezegd dat ik die zelf betaal. Het zou niet juist zijn als de bond dat voor mij gaat betalen", aldus de Parijzenaar.

L'Équipe weet echter dat er meer aan de mediastilte van Mbappé ten grondslag ligt. Zo zou het kroonjuweel van Paris Saint-Germain niet willen adverteren voor Budweiser, het biermerk dat geschonken wordt tijdens het WK. Ook zou het een manier zijn om eventuele kritische vragen over Qatar te omzeilen, aangezien de oliestaat Mbappés astronomische salaris in Frankrijk betaalt. In ieder geval lijkt de mediastilte door te werken in Mbappés prestaties voor les Bleus. Hij speelde met zijn goals en assists een cruciale rol in het bereiken van de kwartfinale, waarin Frankrijk het opneemt tegen Engeland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 december 2022 om 07:48

Onzin, als ster van zo'n toernooi hoor je de media te woord te staan. Je doet dat niet voor die journalisten, maar voor al die supporters die de reden zijn dat jij zoveel geld verdient aan een spelletje met een bal. Je hoort gewoon te gaan zitten daar en vragen te beantwoorden, totale minachting.

5 december 2022 om 08:15

Ik denk dat de Franse supporters liever een wereldbeker hebben aan het einde van het toernooi dan wat nietszeggende voorgeprogrammeerde woorden van een voetballer.

5 december 2022 om 09:04

Le coup de monde gaat naar naar Pays Bas, dus zonde dat Mbappé nu hij ook nog eens op de rand van uitschakeling staat nu pas van zich laat horen.

5 december 2022 om 09:04

Helemaal geen onzin. Alcohol en topsport gaan niet samen. De beste man kiest voor topsport boven alcohol, prima keuze. Zo heeft Ronaldo tijdens een persconferentie ook een keer colaflesjes van de tafel verwijderd. Principiële keuzes zijn dat. Je hoeft het er niet mee eens te zijn maar onzin is het zeker niet.

5 december 2022 om 13:00

@consy

Onzin verhaal dit. De reden dat Mbappé veel verdient is omdat hij ongelooflijk talentvol is en supporters die van voetbal houden er zelf voor kiezen het obsessief te consumeren. Vervolgens krijgt ook hij daar maar een fractie van terug en betalen wij het meeste aan mensen die nog nooit gevoetbald hebben.

Ik vind dit altijd hele enge argumentatie. Ik weet dat je het niet zo bedoeld, maar die speler is dus niet jouw eigendom, ook al zou hij door jou geld verdienen.

Als hij de status en het geld heeft bereikt dat hij interviews kan weigeren, nou dat lijkt me heerlijk. Hoef je niet heel de tijd dat masker op te doen, omdat de wereld hysterisch wordt bij elke niet politiek correcte antwoord om tegelijkertijd te zeuren dat er altijd politiek correct antwoorden gegeven wordt.

Lijkt me toch heel veel giswerk van deze krant. Zonde, je mag als journalist goed kritisch zijn, maar als je sterspeler zijn verhaal op een correcte manier doet en je vervolgens er een rare draai aan geeft dan lijkt me dat volledig onnodig.

5 december 2022 om 09:10

Het is toch heerlijk om journalist te moeten zijn in deze tijden. Je kan gissen naar achterliggende redenen, echt veldwerk is niet meer nodig en mocht het allemaal niet lukken bij een krant of blad, kan je altijd nog aanschuiven bij praatprogramma's, podcast of juicekanalen om je onzin te spuien.

5 december 2022 om 09:43

Lijkt me heerlijk ja. Betaald slecht en door wat debielen in de politiek vindt iedereen je de vijand van het volk en krijg je in vrijwel alle gevallen te maken met bedreiging. Zou wel geinig zijn als alle journalisten opeens stoppen. Zit iedereen trillend af te kicken van het feit dat ze geen idee hebben wat er op het WK gebeurt en niet meer kunnen roepen dat Vd Vaart lekker kroketten moet gaan eten omdat ie er niks van snapt.

5 december 2022 om 10:19

Journalist? Van der Vaart? Dat is een goeie Migi! De journalisten moeten natuurlijk niet stoppen. Alleen zou het mooi zijn als dit begrip wat minder rekbaar was. De Van der Vaarts en Van der Gijps en Valentijntjes van deze wereld zouden zich wat meer tussen de kroketten of de theekransjes moeten begeven, ipv achter een microfoon of voor en camera.

5 december 2022 om 10:31

Valentijn Driessen is gewoon een journalist en zonder journalisten zit er niemand bij Van der Vaart aan tafel. Allemaal onderdeel van de journalistiek. Haal je Vaart en Gijp weg, krijg je hier weer van de pannenkoeken die roepen, pfff, deze gast doet tof, maar was zelf niet eens voetballer. We moeten niet zo janken over journalisten en blij zijn dat ze in Nederland hun werk kunnen doen. Ja er zitten ook droeftoeters bij, maar das het mooie aan Nederland. Je mag gewoon zappen of de website sluiten als je het stom vindt.

Interesseert me eerlijk gezegd niet zo. Ben vooral benieuwd naar het voetbal zelf. Journalistiek is de laatste tijd toch van een bedroevend niveau die meer op zoek zijn naar sensatie door randzaken aan te kaarten. Zoals je hier ook alweer ziet in het artikel zelf gaat het over bier en zijn astronomische salaris. Of een vraag aan Hazard over z'n gewicht. Of een vraag aan Lewandowski of hij Messi wel een hand geeft voor de wedstrijd i.v.m. de Balon D'or. Tsjah, als het zo'n niveau is dan mogen ze van mij ook wel doorlopen ja.

10.200 euro boete voor Mbappe. Dat is toch al snel weer 7 seconden werken voor de beste man.

5 december 2022 om 09:17

Zo lang doet ie er ook over om uit te rekenen hoeveel 1+1 is 🤔

En terecht, wie drinkt er nou Budweiser?

5 december 2022 om 08:29

King of Beers 🤢

Voetballers voor een microfoon zetten doet alleen maar afbreuk aan hun status. Komt toch vrijwel nooit eej zinnig woord uit. Als ik iemand nog 1 keer hoor zeggen dat ie gewoon blij is dat ie het team kan helpen ga ik gillen.

Dan kan hij toch een MOTM troffee krijgen zonder Budweiser. Die krijgen alle Moslim spelers ook, kijk maar naar Ziyech Hakimi Koulibaly.

Als hij hierdoor beter kan presteren, dan lijkt het me dat de Fransen het verder ook niet boeit. Interviews met spelers zijn vaak toch saai of zelfs vermoeiend, op een paar uitzonderingen na.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren