Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maurice Steijn reageert op vroege wissel van Anton Gaaei bij Ajax

Laatste update:

Maurice Steijn heeft tegenover De Volkskrant kort gereageerd op de vroege wissel van Ajax-rechtsback Anton Gaaei tegen AZ (2-0) afgelopen zondag. De Haagse trainer, die in oktober op straat werd gezet door de Amsterdammers, deed in september hetzelfde als trainer John van ’t Schip toen Ajax in eigen huis hard onderuit ging tegen Feyenoord (0-4).

Tijdens de Klassieker werd Gaaei al na 32 minuten geslachtofferd, nadat hij fouten had gemaakt bij de eerste twee goals van Feyenoord. In Alkmaar hield de jonge Deen het vier minuten langer uit, waarna hij werd vervangen door Ajax-debutant Ahmetcan Kaplan.

Voor Steijn kwam de wissel van Gaaei niet als een verrassing, zo blijkt uit zijn reactie tegenover journalist Willem Vissers van De Volkskrant. “Het proces herhaalt zich in alles, als je goed oplet.” Steijn lijkt hiermee Gaaei als voorbeeld te nemen als onderdeel van een groter probleem bij Ajax.

Verder wil de clubloze trainer zich niet uitlaten over Gaaei en het huidige Ajax onder Van ’t Schip. Sportpsycholoog Tim Koning denkt wel dat een vroege wissel beschadigend kan zijn voor jonge spelers. “Een sporter kan zich incompetent voelen. Zo’n wissel kan de bevestiging zijn van zijn gevoel dat hij het niveau niet aankan.”

“Een gevolg van die twijfel kan zijn dat hij zichzelf onzichtbaar gaat maken: fouten liever vermijden, zodat je ook niet geraakt kunt worden”, aldus Koning. “Het resultaat is vaak dat het de ontwikkeling remt.”

Toch denkt Koning dat Gaaei de wissel ook kan gebruiken om er sterker uit te komen. “Hij kan ook de uitdaging zien en de fouten gebruiken als feedback om het een volgende keer beter te doen. Dat brengt een andere motivatie met zich mee.”

Gaaei, die afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro overkwam van Viborg FF, ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2028 vast. Tot dusver speelde de rechtspoot 1.224 minuten in de hoofdmacht van Ajax, verdeeld over 24 optredens.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond de wissel tegen Feyenoord meer voor de hand liggen dan de wissel tegen AZ. In de wedstrijd tegen Feyenoord deed weinig goed en je zag dat hij vol onder spanning stond. Dat gevoel had ik tegen AZ veel minder. In deze wedstrijd zorgde hij ook voor gevaar.
En ja, de kans dat hij nog een keer een fout zou maken is zeker aanwezig, maar hoeveel fouten mag Hato maken voordat hij gewisseld wordt ? Bij de eerste goal staat hij weer helemaal verkeerd waardoor het geen buitenspel is (dit terwijl hij volledig overzicht had over de posities van de spelers) en laat hij zich vrij makkelijk uitkappen. Waarbij ik vooral het buitenspel opheffen wel heel kwalijk vind.

28 februari 2024 om 11:10

Hato is heilig verklaard dus mag continu fouten blijven maken. Een enorm overschatte verdediger. Daar kan hij niks aan doen want als 17 jarige moet je nog veel leren, zeker als verdediger. Gaaei verloor de bal inderdaad erg onhandig maar deed dat op enorme afstand van het eigen doel. Je kan ook vragen stellen hoe goed de restverdediging van Ajax op dat soort momenten is. Gaaei is gewoon een makkelijk slachtoffer maar heeft in tegenstelling tot anderen heel weinig krediet. Ik vond het balverlies van Gaaei ook minder kwalijk dan de overduidelijke overtreding van Kaplan in de 72e minuut in het strafschopgebied op Pavlidis. Dat was werkelijk ongebrijpelijk dat daar geen penalty voor werd gegeven en dat het spel binnen enkele seconden al weer was hervat. Doet de arbitrage haar werk dan is Kaplan opeens een schlemiel maar in plaats daar van was hij blijkbaar geweldig.

28 februari 2024 om 11:13

Over Hato mag niks negatiefs worden gezegd lijkt het soms wel.
Je hebt helemaal gelijk met je analyse. Groot talent, maar die maakt ook gewoon continue grote fouten.

28 februari 2024 om 11:14

Ik vind het uitermate triest voor deze jongen. Ja hij gaat fouten maken maar dat weet je als je hem opstelt. Ik ben het met je eens, ik heb het gevoel dat Hato zich veel meer kan permitteren dan Gaaei. Het was zo'n tien minuten voor rust, dan wissel je hem toch pas in de rust, al is het maar voor het vertrouwen. Ik denk dat Gaaei een enorme deuk in zijn vertrouwen heeft gekregen. Het zal me verbazen als hij nog bij Ajax aan voetballen toe komt en ik zal er niet gek van opkijken als hij de schoenen in de boom hangt.

28 februari 2024 om 11:29

Volgens mij is de oplossing meer simpel dan het nu lijkt. Sutalo moet op Nederlandse les. Communicatie achterin is de basis. En een 17 jarige is de enige die de taal machtig is. Volgens mij los je dan al 30% van de fouten op. Per speler.

28 februari 2024 om 11:57

Nederlandse les? Zeg maar gerust engels. Je hoeft echt niet in het Nederlands te coachen, bij een team als Ajax is de voertaal gewoon Engels.

28 februari 2024 om 20:17

Het probleem voor Gaaei is dat hij anders beoordeeld wordt dan sommige andere Ajax spelers. Vooral zij die de geur van het Ajax DNA met zich meedragen. Hato maakt ook kinderlijke fouten. Logisch, want moet ook nog leergeld betalen. By the way, hij was ook een schakel in de ketting van 4 die bij de eerste AZ treffer in de fout gingen. Maar wat je ook merkt in de verschillende analyses is dat dezelfde fouten verschillend worden beoordeeld. Je hoort bijna niemand over ene Rensch. Die wordt zelfs als vaste rechtsback of RCV aangemerkt. Dan zou ik voorstellen: volg die jongen eens in verschillende wedstrijden. Hetzelfde geldt voor ene Taylor. Doe daar hetzelfde mee. Ten eerste, beiden liggen niet als eerste onder het vergrootglas van de kenners. Ten tweede, dit zijn twee vaste basisspelers van het huidige Ajax. Zou de huidige situatie bij Ajax, stand op de ranglijst en het vertoonde spel ook een ietsepietsie te maken kunnen hebben met hun aanwezigheid? Geldt trouwens voor meerdere spelers, dus dan kom je eigenlijk al bij oorzaak en gevolg. Tenslotte, Gaaei zou eerst bij Jong Ajax acclimatiseren, want nog niet geschikt voor Ajax 1. Dat hij inmiddels door twee dwazen - Steijn en van 't Schip - zo'n beetje vermorzeld is om het falen van de twee genoemde coaches te camoufleren, is voor die 2 colleteral damage. Te triest voor woorden. Maar ga lekker zo door bij Ajax!

Voegt wat mij betreft niet zoveel toe om Steijn om een reactie te vragen. Qua analyse, inhoudelijk vind ik dat vrij oninteressant, tenzij je een Story of Prive bent en je graag wil leven van de sensatie.

28 februari 2024 om 12:28

Was ook mijn eerste gedachte. Vind het wel stijlvol dat hij eigenlijk niets wilde zeggen.

28 februari 2024 om 13:23

Bijzonder dat je vervolgens wel het artikel leest en de moeite neemt te reageren. Je had uit de titel al kunnen opmaken dat het voor jou niet interessant is?

28 februari 2024 om 14:39

Niets zeggen? Hij haalt tussen neus en lippen door wel even z’n gelijk.

Ik heb weinig spelers gezien die nog geen enkele wedstrijd ruim een voldoende haalt, maar Gaaei is er zeker 1 van.

De enige overeenkomst is dat een team slecht voorbereid is op de tegenstander door een blijkbaar tactisch erg zwakke trainer. In beide gevallen.

Is dit iets nieuws dat er nu elke week om de mening wordt gevraagd van de ontslagen trainers van Ajax? Steijn en Schreuder allebei hopeloos gefaald. Maar toch elke week artikelen van hun mening over Ajax hier op VZ.

28 februari 2024 om 11:26

Tja je moet wat om als ontslagen trainer in beeld te blijven en niet vergeten te worden. Hij probeert natuurlijk ook zijn eigen prestaties goed te praten, waarschijnlijk zou hij dit ook doen bij zijn volgende sollicitatiegesprek.
Er zijn weinig trainers die hun spelers aantoonbaar beter maken, de rest is gewoon afhankelijk van zijn spelersmateriaal.

28 februari 2024 om 13:28

Volgend seizoen zien we vast vaak berichten over Van t Schip 😉

28 februari 2024 om 15:47

Van t schip wordt niet ontslagen die gaat gewoon in het bestuur verder dus lijkt me sterk.

28 februari 2024 om 16:22

Qua resultaten kan hij zomaar ontslagen worden, het lijkt namelijk nog nergens op.

Hij wilt zich verder niet uitlaten over Ajax maar laat ook weer niet na weer een steekje uit te delen. Nog even op de 'zie-je-wel' tour. Ik had van Steijn niks anders verwacht. Dat hij uberhaupt naar reactie wordt gevraagd is natuurlijk puur sensatie zoeken.

28 februari 2024 om 11:23

Hij geeft gewoon antwoord op een vraag. En afgezien daarvan, wat klopt er niet aan?

28 februari 2024 om 12:05

Een vraag die hij niet hoeft te beantwoorden, trouwens.

28 februari 2024 om 12:26

Diego_forlan reageert gewoon op een artikel op voetbalzone wat is daar mis mee?



Gaaei zal best wel iets kunnen, anders word je geen profvoetballer en kom je niet in de radar van onder andere Ajax. Misschien dat een sportpsycholoog inderdaad hem kan helpen, want die jongen bezwijkt denk ik immens onder druk. Je hebt bij sommige spelers waar druk geen probleem is en dat van zich afspelen en dan heb je jongens die stijf van de zenuwen staan en schrik hebben om een fout te maken.

Dan denk ik dat Gaaei zeker bij die laatste groep hoort.

28 februari 2024 om 12:34

Gaaei is jong, in een ander land en wordt voor de leeuwen gegooid in een team dat niet draait. Heeft backup van een Kroaat voor wie alles net zo nieuw is en met het zelfvertrouwen van een regenworm speelt, heeft een middenveld dat niets afvangt en een buitenspeler voor zich waar hij altijd de bal net hard weer van terugkrijgt.

Dus van even rustig aan Ajax wennen is geen sprake en het hele team wil wel druk naar voren zetten, maar heeft eigenlijk geen idee hoe dat moet. Zijn zelfvertrouwen is inmiddels inderdaad onder het vriespunt.

Dat maakt hem nog steeds geen wereldback, maar had je deze Gaaei in een elftal gezet met De Ligt achter zich, Frenkie en Lasse op het middenveld en Ziyech als buitenspeler, dan was t een veelbelovende aankoop gebleken.

28 februari 2024 om 14:58

Dat laatste is ook slechts een aanname van jou. Maar waarop gebaseerd? Wellicht is er gewoon verkeerd gescout en is het gewoonweg niks he? Kan ook gewoon.

Ik vond de wissel ook een beetje overdreven, hij deed het voor zijn doen niet eens zo slecht en verloor de bal op de helft van de tegenstander, waar dan een counter uit ontstond, nou poepoe, ik heb weleens ergere blunders gezien.

Gebruik die jonge nou gewoon als rechts buiten . Hij kan niet verdedigen. Heeft snelheid diepgang een voorzet . Laat hem dan als aanvaller spelen

28 februari 2024 om 13:22

Dat was hij ook, maar ook op die plek was hij niet goed

28 februari 2024 om 15:29

Dat was die niet. Hij was gewoon een wingback waar je ook een beetje moet verdedigen. Daarnaast was het niet zijn verdedigen dat fout was tegen AZ maar vooral dat hij steeds in balbezit de bal verloor op knullige posities...

En zo probeert Steijn weer zijn straatje schoon te vegen. Gek eigenlijk dat er nog geen club interesse heeft in deze top trainer. (pierre had gelijk)

28 februari 2024 om 12:59

Ik zie niet waarin Steijn hierbij zijn straatje schoon lijkt te vegen. Als hij dat echt zou willen zou nu heel makkelijk kunnen zeggen dat hij geen voorbereidingstijd heeft gehad (sommige spelers kwamen tijdens het seizoen) en dat zelfs nu met veel meer trainingstijd en zelfs een dure en ervaren nieuwe speler Ajax niet goed genoeg is en dat het dus niet aan hem maar aan de selectie lag.

Deze knul modt voor de rest naar jong ajax zetten of onder -19 om de vaardigheden te leren .

Gaaei zouden ze eens rechtsvoor moeten zetten. Daar heeft Ajax nu toch niemand staan. Hij heeft een goede voorzet en goed schot, maar is verdedigend een gevaar. Dan kan Berghuis ook weer terug op 10, zodat je daar weer een echte spelverdeler hebt staan, in plaats van een loper, zoals Hlynsson.

Makkelijk slachtoffer die Gaaei maar alle spelers van Ajax, of het nou de aankopen, jeugdspelers of de ervaren spelers, zijn gewoon erg belabberd. Het is gewoon gewoon geen team en daardoor zakt iedereen naar beneden. Geloof best dat die Gaaei wel kan voetballen maar in de omgeving Ajax is het gewoon niet voor hem. Kan beter gewoon verhuurd worden en zich daar ontwikkelen.

1224 minuten over 24 optredens is toch gemiddeld 51 minuten per wedstrijd. Dan zou je als trainer toch moeten kunnen inschatten of zo iemand het niveau aankan of niet. En als je als alternatief Kaplan brengt, waarom bracht je zo iemand dan niet aan de aftrap?

Op mij komt het over alsof ze wanhopig alle mogelijkheden in alle volgorden uitproberen en vervolgens hopen dat er eentje resultaat biedt: alsof ook deze spelergroep met een magische code alsnog is te ontsluiten.

Wat Maurice Steijn stelt is correct: het is een herhaling van zetten: maar Ajax moet niet driemaal dezelfde fout begaan. Zodra Kroes ingewerkt is, moet hij een trainer voordragen en die trainer moet vervolgens zijn spelerswensen kenbaar maken. Niet in een andere volgorde want anders kloppen cluborganisatie en spelersgroep wederom niet, voor een derde zomer op rij.

Allemaal mooie verhalen, beschadiging van de speler, kan een tik zijn, wellicht voelt hij dat hij het niveau niet aan kan.. dit is een miljoenen business! Je moet hoe dan ook presteren, ben je niet goed genoeg dan houdt het op! Wat moet je dan als trainer.. medelijden hebben, hem laten staan zodat het je eigen kop kost? Of de club? Niemand is groter dan een club toch, presteer je niet dan ga je eruit. Als dat voor de rust is dan hier je waarschijnlijk niet thuis in die ploeg of heb je een hele hele hele slechte dag.. gaaei heeft al wat meer slechtere dagen gehad.. dan ist klaar.. ajax heeft een dramatische clown aan het roer gehad, niemand heeft ingegrepen bij de club en nu zit je met de ellende! Diep dal wat pijn doet.. uithuilen en overnieuw beginnen!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren