Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Martial kan in derby in illuster rijtje met Van Nistelrooij en Van Persie komen

Laatste update:

Komend weekeinde staat de derby van Manchester op het programma in de Premier League. Manchester City is de de laatste weken op stoom gekomen en maakte maar liefst twaalf doelpunten in de afgelopen twee duels (6-1 tegen Southampton en 6-0 tegen Shakhtar Donetsk). Ook Manchester United werkt met een goed gevoel toe naar de derby, na een 1-2 overwinning op Juventus in de Champions League. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Etihad Stadium, zondagmiddag vanaf 17.30 uur.

O Manchester City won slechts twee van de laatste acht ontmoetingen (twee remises, vier nederlagen) met Manchester United in alle competities, na tussen 2013 en 2014 vier zeges op rij te hebben geboekt in de derby.

O Manchester United kan pas voor de tweede keer in de Premier League-historie twee wedstrijden achter elkaar in het Etihad Stadium winnen. Vorig seizoen won de formatie van manager José Mourinho het uitduel met Manchester City met 2-3.

O Premier League-wedstrijden tussen Manchester City en Manchester United weden zeventien keer gewonnen door de bezoekende club. Alleen Aston Villa - Liverpool (negentien keer) en Everton - Manchester United (achttien keer) werd vaker door de uitclub gewonnen.

O Manchester United kwam drie keer een achterstand in een uitwedstrijd tegen Manchester City te boven. Daarvan poetsten the Red Devils tot twee keer toe een 2-0 achterstand weg (in november 1993 en in april 2018).

O Het is slechts drie keer voorgekomen dat een club meer dan 24 doelpunten maakte in de eerste zes thuiswedstrijden in de Premier League. Tot dusver lukte dat alleen Manchester City, in seizoen 2013/14, 2017/18 en 2018/19.

O Manchester United incasseerde achttien tegendoelpunten in de eerste elf competitiewedstrijden. Vorig seizoen werd dit aantal pas op 31 januari na 25 competitiewedstrijden bereikt.

O Manchester City is ongeslagen in de laatste 53 wedstrijden tegen Premier League-clubs buiten de top vier (44 zeges, negen remises). De laatste nederlaag tegen een club buiten de top vier dateert van januari 2017, toen Everton met 4-0 te sterk was voor the Citizens.

O Raheem Sterling wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt tegen Manchester United in de Premier League, nadat negentien pogingen in twaalf wedstrijden geen succes opleverden. Van de spelers die vaker dan vijftig keer scoorden in de Premier League, speelde alleen Robbie Keane vaker tegen Manchester United zonder te scoren (22 keer).

O Sergio Agüero zorgde in zijn laatste dertien competitiewedstrijden in het Etihad Stadium voor zeventien doelpunten en vijf assists.

O De Argentijnse spits van Manchester City scoorde zeven keer in zijn eerste zeven competitiewedstrijden tegen Manchester United, maar bleef in de drie duels daarna zonder doelpunten.

O Anthony Martial was in zijn laatste vier Premier League-wedstrijden voor Manchester United trefzeker. De Fransman kan de zevende speler in de clubgeschiedenis worden die in minimaal vijf wedstrijden op rij weet te scoren, na Ruud van Nistelrooij (vier keer), Wayne Rooney (twee keer), Eric Cantona, Dwight Yorke, Cristiano Ronaldo en Robin van Persie.

O Josep Guardiola en José Mourinho staan zondag voor de 22e keer tegenover elkaar. De Spanjaard won negen duels van de Portugees, terwijl er vijf ontmoetingen verloren gingen. Guardiola verloor alleen van Jürgen Klopp (zeven keer) vaker dan van Mourinho tijdens zijn loopbaan als trainer.

O Guardiola verloor nog nooit twee thuiswedstrijden op rij tegen dezelfde opponent in zijn trainerscarrière.

Manchester City - Manchester United eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het zelfde verhaaltje tussen deze twee altijd.
Pep erft een geoliede machine.
Mourinho komt binnen bij een puinhoop.

Eerste paar wedstrijden wint Guardiola. Iedereen roept hoe superieur Guardiola is.
Na een tijdje wordt de hand van beide coaches zichtbaar en krijgt mourinho ineens de overhand in de onderlinge duels

9 november 2018 om 21:42

Hilarische vent ben je ook.

Mourinho en United staan 7e, Pep en City staan 1e. Hoeveel jaar heeft het genie Mourinho nog nodig volgens jou Monique? Als Mourinho adept weet je dat het uiteindelijk om de knikkers gaat, en niet om wie er een potje wint

9 november 2018 om 22:02

Okay... Bedankt...

Op wat reageer je nu precies?
Zeg ik ergens dat United nu 1e staat?
Zeg ik ergens dat Mourinho nu een knikker verdient omdat hij de overhand krijgt in de onderlinge duels?

"Manchester City won slechts twee van de laatste acht ontmoetingen (twee remises, vier nederlagen) met Manchester United in alle competities"
Ga je nu ook je knikker verhaaltje naar Vz sturen of...?

En hoeveel jaar?
Ik gok dat het dit jaar al had kunnen gebeuren als hij intern niet zo tegen gewerkt was.
Maar het seizoen is nog jong, dus wie weet...

10 november 2018 om 15:01

Het is wel een geruststellende gedachte dat successen dankzij Mourinho ontstaan... en het ontbreken van succes aan anderen ligt. Dat hoor ik jou nu zeggen, maar had net zo goed een quote van Mourinho zelf kunnen zijn.

9 november 2018 om 22:56

Volgens mij draait het bij United nog steeds niet onder Mourinho of heb je de wedstrijd tegen Juve niet gezien. Ja hij wint maar daar is alles mee gezegd dat was zwaar onverdiend en ze speelden heel slecht, zelfs de bus parkeren lukte hem niet echt

10 november 2018 om 02:25

Zwaar onverdiend nog wel haha. In voetbal bestaat niet zoiets als verdiend of onverdiend, het is geen jurysport. Uiteindelijk is de enige statistiek die telt het aantal goals. En Utd heeft er 1 meer ingekregen dan Juve.

10 november 2018 om 00:11

Waar is het wachten? Hij zit er al 2.5 jaar, heeft bakken met geweld uit gegeven en t voetbal is nog steeds drama

10 november 2018 om 00:53

Hahahahaha, want de 1e keer bij Chelsea, daarna Inter en Real was middelmaat en draaide niet wil je dus eigenlijk zeggen. Dit waren toen ook ploegen die landelijk en Europees meedraaide. Volgens mij is het verschil eerder dat Guardiola zijn opties goed afweegt en geld geen leidraad laat zijn. Het valt ook op dat Mourinho elke keer maar andere tactieken probeert en Guardiola een bepaalde basis en bepaalde types spelers aanhoudt

10 november 2018 om 02:37

Iets met naïef en zo....🤦🏻‍♂️Of gewoon een beetje dom....🤷🏻‍♂️

10 november 2018 om 10:33

@Monique
Guardiola heeft zo een beetje de helft van de selectie veranderd, en jij komt met een geoliede machine? City onder Pellegrini speelde af en toe goed voetbal, maar geolied was het zeker niet. Het spel wat Pellegrini speelde komt niet in de buurt van de dominantie wat City nu heeft in 80 a 90 procent van de wedstrijden.

Je zegt ook weleens nuttige dingen. Maar zorg gewoon ook dat je afkeer tegen, of je voorkeur voor niet obsessief wordt.

Het is gewoon komisch om te stellen dat Pep bij barcelona een geoliede machine kreeg geerfd van Rijkaard. Rijkaard had samen mer Ten Cate fantastisch werk geleverd. Maar de magie was uitgewerkt, de honger bij de meeste spelers was gestild, toen Pep daar trainer werd. Dat is nu bij Real het geval. Zie wat voor een soepje het wordt als je geen trainer hebt die weet hoe hiermee om te gaan.

Wonderlijk. Mensen bekijken geschiedenis in retrospectief, dat is zo een beetje het makkelijkste wat er is, maar laten de belangrijkste details weg.

De enige plek waar Guardiola op een gespreid bedje kwam was Bayern.

10 november 2018 om 13:05

Ik nodig je uit om mijn posts terug te lezen. Ik kan je garanderen dat ik nooit obv haat/ dubbele agenda gereageerd heb.

Ik heb nooit ontkend/altijd erkend dat Guardiola een topcoach is.
Echter heb ik er ook altijd bij gezegd dat hij lichtelijk overschat is.

Dat verhaal van Barca. Ja ze kenden een slecht jaar voorafgaand aan zijn komst, maar besef wel dat ze 2 jaar daarvoor doodleuk de CL wonnen.

Ik heb ook altijd benadrukt dat dat wel zijn grootste prestatie tot nu toe was, dat hij de gok durfde te wagen met de jeugdspelers.

Maar zet dat eens af tegen de situatie van Mourinho toen bij bij real terecht kwam.

En dat hij de helft van selectie heeft veranderd bij city is waar, maar dat verandert niks aan het feit dat hij alsnog het sterkste team van het land erfde.
Ze speelden nb een paar maanden voor z'n komst halve finale cl...
En zet dit nu weer eens af tegen de situatie van Mourinho bij United...

Bovendien is het toch een feit dat het nu al voor de tweede keer zo is dat de ontwikkeling in onderlinge resultaten altijd zo is dat eerst Pep domineert, terwijl naarmate de tijd vordert juist mourinho de overhand krijgt, terwijl Mourinho elke keer met een flinke handicap begint..

Als dat nu al 2 keer is gebeurd, moet dat toch ook iets zeggen?

10 november 2018 om 15:45

Monique
Ik ben echt niet pro Pep, of pro Barca. Laat ik dit voorop stellen. Maar in de hedendaagse geschiedenis van het voetbal is er nog nooit een trainer geweest die zijn team zo dwingend kon laten spelen. Of het nou supersterren waren, of keiharde werkers. Week in week uit zo een hoog niveau halen, en per seizoen maar 5 a 6 wedstrijden minder zijn is ongekend. Dat bestaat niet. Iedereen die hierna maar iets van de prestaties van Pep wenst te relativeren is niet reeel en absoluut niet redelijk. Hier is geen ruimte voor mening of smaak. Dit zijn feiten.

Wanneer ik jouw verhaal lees over Pep's preststies bij Barca, dan kun je niet makkelijk doen over het feit dat bij Barca de discipline helemaal weg was toen Pep kwam. Pep sommeerde Deco, Ronnie en Eto'o niet voor niets weg te gaan. De honger en de wil om er nog vol voor te gaan was weg bij die jongens. Om het elftal binnen no-time zo scherp te krijgen en zo met ze te presteren is meer dan 'gewoon een goede prestatie' . Zidane won 3x de CL achter mekaar, maar zijn Real heeft nooit het niveau van die Barca aangetikt.

Tot slot haal je nu meermaals aan dat Mourinho 2x een verpauperd elftal krijgt en het voor elkaar krijgt om het te laten draaien. Dat is bij Utd nog niet het geval. Mourinho heeft het alles behalve onder controle en staat zelfs buiten de top 4. Bovendien heeft Mourinho juist de reputatie de eerste 2 a 3 jaar te presteren en dat zijn formule daarna is uitgewerkt. Jouw hele theorie is gewoon op gebakken lucht gebaseerd. Bij Real kwam Mourinho alleen aan te pas, nadat Barca onder Pep wederom eerst alles aan gorten had gespeeld en daarna een iets minder seizoen had gedraaid.

11 november 2018 om 13:24

@diegopeladona

ik ben een groot Guardiola fan maar ik kan niet ontkennen dat het geld van die sjeiks natuurlijk ook wel flink helpt in het succes van City. bij Bayern bv pakte hij niet de hele grote prijzen zoals de Champions League. dat zal hij nu met City wel moeten gaan doen want alleen landskampioenschappen zijn niet genoeg

waarom ik een Pep fan ben is omdat hij weliswaar veel geld mocht uitgeven maar dat het ook terug te zien is in het spel wat leuk en aantrekkelijk is en ook nog eens resultaat oplevert. een koopclub als City krijgt wereldwijd steeds meer fans en dat is voor een groot deel Guardiola zijn verdienste

dan heb je aan de andere kant een Mourinho. die mag altijd met miljoenenselecties werken maar voetbalt daarmee als een degradatiekandidaat. heb je daar dan kritiek op word je door veel mensen weer constant geconfronteerd met al Mourinho's prijzen uit een ver verleden maar ik vind het zelf nog steeds een redelijk overschatte coach.

hij heeft resultaten gehaald maar ik vind dat een grote club ook voetbal hoort te spelen dat past bij de statuur en wereldwijde uitstraling van zo een club en dat is Mourinho zelden tot nooit gelukt. United word ook steeds meer gehaat sinds zijn komst door zijn gedrag en het armoedige, laffe spel en dat lijkt me niet de bedoeling

11 november 2018 om 16:01

@Japie
Ik snap jouw gedachte, maar deel die niet. Guardiola speelt het moeilijkste voetbal die maar door een select aantal voetballers gespeeld kan worden. Zijn speelstijl vraagt een bepaalde spelintelligentie en handelingssnelheid, plus een bepaalde bescheidenheid en discipline die niet zomaar even door een gemiddelde voetballer geetaleerd kan worden. Pep's 'falen' met Bayern is niet toe te schrijven naar zijn werk. Een team van Pep kan per jaar een paar keer net een mindere wedstrijd hebben. Als dan toevallig alles (inclusief scheidsrechtelijke dwalingen) bij de tegenstander meezit, dan kan die idd wel winnen. Pep heeft het ook met Bayern het uitmuntend gedaan. En iedereen die suggereerde dat Bayern zonder Pep ook even alles kan winnen, zag onder Ancelotti, dat dat helemaal niet vanzelfsprekend is.

Ik denk dat er verschillende soorten trainers zijn. Trainers die spelers van 30 procent van hun kunnen nr 60 of 70 procent kunnen tillen. Maar ook trainers die spelers vanaf 80 of 90 procent van hun kunnen naar 95 procent kunnen tillen. Pep is er zo eentje. Zijn spel is daarom niet voor een Sparta, Ado, of een Groningen. Een trainer die dat deels ook had is Rijkaard. Heeft het niet gered met de mindere spelers, maar heeft het fantastisch gedaan met Nederland tijdens het EK 2000, en met Barca.

Ook over Mourinho snap ik jouw redenering. Hij is de enige trainer die degradatievoetbal met prijzen heeft weten te combineren. Maar daarom is hij o zo goed. Mentaal en tactisch ijzersterk. Maar zijn teams kunnen niet een bal 10x naar elkaar overspelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren