Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Marokko is een leuk vakantieland, maar niet om er permanent te wonen'

Laatste update:
/

Nordin Amrabat belandde afgelopen januari via omzwervingen in Turkije en Spanje in Engeland, waar hij een contract voor 2,5 jaar tekende bij Watford. De 28-jarige aanvaller wil zo lang mogelijk genieten van voetbal op het allerhoogste niveau, maar een terugkeer naar Nederland is wat hem betreft een ultiem doel.

“We zullen straks zeker een keer terugkomen naar Nederland”, vertelt de Marokkaans international in PSV Magazine. Amrabat stond tussen 2008 en 2011 onder contract bij de Eindhovenaren, maar wist nooit definitief door te breken. Hij verkaste naar Kayserispor, toen Galatasaray en speelde daarna voor Málaga. Een terugkeer bij PSV ziet hij echter wel zitten. “Maar ik weet niet of ze mij nog terug willen tegen die tijd.”

De toekomst van de familie Amrabat ligt hoe dan ook in Nederland, los van een rentree in Eindhoven. “Marokko is een leuk land om op vakantie te gaan, maar niet om er permanent te wonen. Ik speel ook nog steeds voor het nationale team van Marokko, maar ooit zullen we terugkomen naar Nederland”, besluit hij.

Denk jij dat Nordin Amrabat nu wel zou slagen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 februari 2016 om 19:04

Was toen de ideale vervanger van Dszudszak, maar wilde dat laatste half jaar niet meer wachten. Toen werd het Mertens, dat was ook niet verkeerd.

Misschien voor PSV wel een optie als onze super Luuk weggaat. Ben echter wel bang dat een snelle wendbare spits op dit moment niet in een PSV systeem past maarja misschien in de toekomst.

18 februari 2016 om 17:09

Super Luuk? Ik weet dat ik de eredivisie niet helemaal perfect volg maar zo goede spits is die Luuk de jong ook niet echt. Kan hier en daar wat gevaarlijk zijn maar verder is er niet veel bijzonders aan hem. Je geeft hem een voorzet op maat, vervolgens is hij niet gretig genoeg om net even je sprong goed te timen of uberhaupt goede positie te kiezen.
Hij straalt gewoon niet die energie en kracht uit, om te scoren. Hij kan soms wat klasse tonen maar daar blijft het verder bij. Hij moet het echt van z'n ervaring hebben in de erdevisie want talent heeft hij weinig, echt een typische gemiddelde spits.

18 februari 2016 om 17:15

Wat een onzin J.Vertonghen.

18 februari 2016 om 17:17

Voor Eredivisie niveau heeft PSV goede spitsen, ook mogelijkheden bij schorsingen om het op te vangen.
Daarmee kunnen ze gewoon kampioen worden.

18 februari 2016 om 17:17

Misschien dan toch wat vaker de Eredivisie gaan volgen. Hij is niet voor niets de topscorer van de Eredivisie...

18 februari 2016 om 17:17

Nee, hoor. De Jong is overal mislukt. De Eredivisie is zijn niveau.

18 februari 2016 om 17:26

Haha Vertonghen.

De Jong is verreweg de beste spits in de Eredivisie. En in de CL hield hij zich ook prima staande.

Hij scoort de meeste goals en kan zelf ook spelers voor de goal zetten.

Zijn maar weinig spelers die uit open play meer kansen creëren dan hij.

18 februari 2016 om 17:32

@ Vit-Ars

De Jong overal mislukt?

In het buitenland wel, maar daar zijn redenen voor.bij München Gladbach speelden ze met Kruse en Raffael.

Bij Newcastle speelde hij slechts een half seizoen. En vaak niet eens als spits. En op basis daarvan concludeer jij dat hij alleen geschikt is voor de Eredisie?

Onzin.

Waarom houdt hij zich dan makkelijk staande tegen Manchester United en Wolfsburg?

18 februari 2016 om 17:42

De Jong is zwaar mislukt in Monchengladbach. Had het eerste seizoen een basisplaats. Om het maar niet over Newcastle te hebben. 0 goals. Goede spits voor Eredivisie en evt Portugal of Turkije.

18 februari 2016 om 18:04

BMG was geen gelukkige keuze van Luuk de Jong. Dat team speelde ultiem counter voetbal. Heel erg afwachtend/verdedigend en ver van de goal van de tegenstander. Totaal niet zijn spel dus. In zo'n elftal zou zelfs Zlatan minder goed renderen.
Bij Newcastle heeft ie maar een half seizoen gespeeld. Newc presteerde toen ook al in t algemeen niet best en daar mocht hij dus alleen af en toe opdraven als aanvallende middenvelder.

Inmiddels heeft hij al weer wat meer ervaring/vertrouwen opgedaan en ben ik wel benieuwd hoe hij het zal dan bij een Europese subtopper!

18 februari 2016 om 18:35

17 basisplaatsen in zijn eerste seizoen. Met 6 doelpunten.

Daarnaast was hij toen 22-23 jaar.

Is gewoon onzin om dan te concluderen dat hij de Bundesliga niet aankan.

En over Newcastle is al helemaal kul. Zoals gezegd speelde hij daar maar een halfjaar en niet eens altijd als spits.

Misschien moet je een beetje research doen eer je met statements komt.

18 februari 2016 om 18:36

Wat is jouw verklaring dat hij in de Champions League het prima doet dan?

18 februari 2016 om 18:40

Omdat dit seizoen iedereen zich staande houdt tegen ManU en Wolfsburg. Draaien allebei een waardeloos seizoen. Psv mag zich de handen dichtknijpen dat het die ploegen geloot heeft.

18 februari 2016 om 19:29

United staat 5e in de Premier League en Wolfsburg staat op 5 punten van de nummer 3 in Duitsland.

Zijn zeker geen absolute topploegen nee. Maar een competitie bestaat ook niet uit alleen topploegen.

19 februari 2016 om 11:43

Ik weetniet hoor maar als jij de Champions League gevolgd hebt en naar psv hebt gekeken heb jij zelf ook wel gezien dat De Jong gewoon erg goed speelde hij was erg belangrijk aan de bal en heeft ook nog is 2 keer gescoord ik denk dat Luuk wel zover vooruit is gegaan dat hij nu wel klaar is voor een mooie sub topper in de PL, Liga BBVA, Duitsland, ik zie hem ook nog wel naar Portugal gaan daar kan hij zeker wel bij Benfica, Porto, Sporting aansluiten mijn enigste zorg is dat hij opnieuw weer niet goed in het systeem past maar deze jongen wordt zo erg onderschat.

18 februari 2016 om 17:54

Ik twijfel of hij bij PSV past, aangezien ik Malaga volg en af en toe zag hoe hij speelde... Drama. Natuurlijk jammer dat hij bij ons wegging, al werd hij als spits en aanvallende middenvelder gebruikt, terwijl hij op zn best was linksbuiten of rechtsbuiten bij ons. Dus het niveau wat PSV wil nastreven, kan je je beter op andere spelers richtten

18 februari 2016 om 18:19

Amrabat was zeker geen drama bij malaga, hij heeft zich zelf daar ontfermd als een van de publieks lievelingen en van hem kwam de meeste dreiging als hij aan de bal was. Malaga had hem daarom graag gehouden maar amrabat wilde zelf weg.

18 februari 2016 om 23:28

Hij liet af en toe wat leuke dingen zien maar was ook vaak drama bij Malaga.

Ik denk dat dat de realiteit is van (een deel van?) de huidige generatie. Waar voorgaande generaties nog lang dachten na hun werk weer terug te keren, wat velen nooit deden, hoor ik steeds vaker om me heen dat Nederland het land is waar ze oud zullen worden. En dat lijkt me ook logisch, ze zijn er geboren, hun ouders ook vaak, en spreken de taal doorgaans beter dan het Marokkaans-Arabisch. Als ik drie generaties terug ga kom ik ook buiten Nederland uit, maar ik heb nooit de ambitie gehad om ooit in die landen te gaan wonen. Het heeft wat mij betreft ook niet zo veel zin om telkens op die afkomst te wijzen, het komt misschien deels omdat ze vrijwel allemaal het Marokkaanse paspoort krijgen na de geboorte, maar ze zijn vaak zo Nederlands als een stuk jong belegen Goudse kaas, ook al beseffen ze dat in hun puberteit vaak nog te weinig.

18 februari 2016 om 17:14

Klopt helemaal wat je zegt ondanks dat veel pubers zich kenmerken met het land van hun ouders zal uiteindelijk maar een klein percentage ook daadwerkelijk naar het land van de ouders terugkeren. Komt natuurlijk ook doordat de mensen werken in Nederland en als ze eenmaal een eigen huis en gezin hebben etc. is er geen reden om nog weg te gaan. Alleen maar een goede ontwikkeling al is het natuurlijk wel enigszins logisch dat jongeren zich meer gaan herkennen met het thuisland door de hedendaagse politiek in Nederland. Als we het op voetbal betrekken en de nationale ploegen merk je ook dat de voetballers onder de 21 jaar nog te jong en weinig beseffen hebben bij hun keuze voor een bepaalde nationale ploeg. Eigenlijk zou de Fifa ook moeten instellen dat spelers tot hun 21ste nog kunnen switchen want een bakkali en Ould-Chikh hebben hun keuze al 17 jarige of net 18 jarige leeftijd moeten maken.

18 februari 2016 om 19:07

Klopt en toch is er een steeds grotere groep, die besluit terug te keren. Ik ben er een van en ben van de derde generatie. Je kan hier als Nederlandstalige aan de slag tegen. Het 3dubbele van het minimumloon in Marokko. En voor iemand als amrabat, die als het goed is niet meer hoeft te werken, snap ik het helemaal niet. Je kan hier leven als een koning

19 februari 2016 om 00:49

Amrabat komt uit de rifgebergte daar is inderdaad weinig te beleven vandaar. Maar in de grote steden van marokko zoals casablanca, marakech, tanger kan je prima leven als een koning vooral met zoveel geld.

Waarom is Marokko geen leuk land om te wonen? Beter klimaat dan hier lijkt me.
Ik denk dat Psv volgend seizoen Amrabat wel goed kan gebruiken, de vraagprijs voor Lestienne is wellicht te hoog gegrepen voor Psv.

18 februari 2016 om 17:11

De nieuwste FIFA komt er dikwijls met een maand vertraging uit. Voor verwende miljonairtjes zonder enige kopzorgen kan dat al een wereld van verschil maken.

18 februari 2016 om 17:16

Elke Marokko inwoner met wat geld kan hem dan toch gewoon uit Europa bestellen?

18 februari 2016 om 17:16

En het weer is het enige wat belangrijk is?

18 februari 2016 om 17:51

Familie en Vrienden de meeste marokanen van deze generatie hebben vooral familie en vrienden in Nederland wonen.
Familie en vrienden zijn het belangerijkste denk ik.

18 februari 2016 om 17:58

@superfuture:

Amrabat is vorige maand voor bijna 8 miljoen euro gekocht door een Premier League-club, waar hij tot 2019 onder contract staat. Oftewel: die zal momenteel zelfs nog duurder zijn dan Lestienne.

18 februari 2016 om 19:02

Ik ben zelf Marokkaans. Spreek de taal en kom elk jaar in Marokko. Maar als je geen harde cash hebt ben je beetje kanseloos daar. Beter is hier in NL blijven of wisselend daar in hier blijven. Je bent hier opgeleid en werkt hier. Daar zul je of veel geld moeten hebben of een telg moeten zijn van een rijk familie.

Misschien als Narsingh en Luuk de Jong van de zomer vertrekken? Heb hem niet meer gevolgd na zijn vertrek bij Psv, waar hij destijds niet goed genoeg was laten we wel wezen. Daarna vooral van leden hier vernomen dat hij het aardig doet maar wie weet.

18 februari 2016 om 18:54

Narsingh zal waarschijnlijk wel vertrekken maar welke club zou hem willen hebben?

18 februari 2016 om 19:33

Engelse clubs willen momenteel iedereen hebben, wellicht dat een promovendus het er op wil wagen.

Gun deze jongen echt alles. Altijd lachen in de camera en lijkt echt een leuk karakter te hebben. Zou fantastisch zijn als hij nog terugkomt naar Nederland. Psv lijkt mij logisch maar wie weet waagt Ajax toch nog is een gokje. Voor de rest prachtige carrière gehad flinke stap terug gezet en uiteindelijk cultheld geworden bij Malaga. Verder ook nog voor prachtige topclubs gespeeld als Psv en Galatasaray en dan nu in de herfst van je carrière nog je droom waarmaken om in Engeland te spelen. En dan hopelijk over anderhalf jaar terugkeren bij Psv om daar ook nog te slagen zou helemaal mooi zijn aangezien hij daar toch vervelend is weggaan in de zin van sportieve prestaties.

Hij is bij PSV altijd een supersub geweest. Een twaalfde man. Hij zal in het buitenland beter geworden zijn en het niveau in NL is naar beneden gegaan. Wellicht kan hij ooit op de flanken wat betekenen voor Psv, maar sowieso niet als diepste spits, wat hierboven geopperd werd.

Marokko is zeker een leuk land om te wonen. Maar je moet wel een goed inkomen of voldoende financiele middelen hebben. Verder moet je wel anders willen leven. Als stads wil leven dan is het hier fijner. Wil je het buitenleven dan is Marokko beter.

18 februari 2016 om 19:50

In Tanger en Casablanca kan je behoorlijk stads leven hoor.

Paar keer in Marokko geweest, vond het zelf heerlijk daar. Marokkanen zijn daar toch een stuk vriendelijker dan, over het algemeen, hier in nederland. Om het even zacht uit te drukken.
Leuk voetballertje, zou hem graag bij vitesse zien spelen. Gebeurd altijd wat!

De Amrabat Show bij VVV Venlo!
Wat was hij een baas!

Hij gaat naar Utrecht, is z'n favo club en daar kan die met z'n broertje voetballen.

18 februari 2016 om 19:53

Die kans is redelijk groot.
Hij is regelmatig in het stadion om zijn broertje aan te moedigen en heeft daarbij ook al gesprekken met van Seumeren gehad.

Het is uiteraard zijn goed recht om weer in Nederland te gaan wonen, wat ik alleen niet snap:

Waarom speel je, je interlands voor je favoriete vakantieland?

Dat vind ik dus gewoon beledigend naar de mensen die in Marokko wonen. Zo van: Ik pak de leuke dingen lekker mee, en de minder leuke dingen hoef ik niet.

Vind het nog steeds doodzonde dat hij weg is gegaan bij ons. Dat kwam destijds omdat die klote buitenlanders limiet er was, en Sneijder speelde toen vaak op links dus die speelde hij niet uit de basis.
Had nog altijd een meerwaarde voor ons kunnen zijn, vooral in deze tijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren