Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marco van Basten nog steeds niet overtuigd van Antony: ‘Waar ga je naartoe?’

Laatste update:

Marco van Basten loopt nog steeds niet weg met Antony. De analyticus erkende zondagavond bij Rondo dat de Braziliaan zijn goede momenten heeft, maar vindt dat hij nog te vaak de verkeerde keuzes maakt. Met name tegen mindere tegenstanders zou Antony volgens Van Basten vaker een simpelere oplossing kunnen vinden. Jan van Halst nuanceerde de kritiek enigszins en schrijft de beslissingen van de creatieveling van Ajax vooral toe aan ‘het risico dat nu eenmaal bij zijn spel hoort’.

Van Basten begon met de stelling dat Ajax niet beter is dan drie jaar geleden en geen spelers heeft zoals de lichting van toen, bestaande uit onder anderen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Van Halst haalt daarop Antony aan: “Als je het vergelijkt met drie jaar geleden kan Antony vanuit het niets iets creëren. Hij is zo verschrikkelijk snel. Hij kan uit stand ineens wegsprinten. En hoe hij soms speelt met buitenkant links is zo vervelend...”

Zijn collega-analist vindt dat die lofzang wel wat getemperd mag, ondanks dat alle doelpunten Ajax woensdag tegen Borussia Dortmund (1-3) voortkwamen uit een voorzet van de buitenspeler. “Ik vind dat hij heel veel goede momenten heeft hoor, maar ook zoveel slechte”, zei Van Basten. “Dat vind ik niet bij een goede voetballer horen.” Van Halst relateert dat aan het risico dat ‘dergelijke spelers nou eenmaal in hun spel leggen’. Ajax zou zelfs meer om de Braziliaans international heen gebouwd moeten worden. Daar is zijn tafelgenoot het niet mee eens. “Nee, het is niet alleen risico. Ook slechte beslissingen. Dan denk ik: waar ga je naartoe?”

Ajax verspeelde zondagavond dure punten in de jacht op het kampioenschap met een 0-0 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles in de eigen Johan Cruijff ArenA. In tegenstelling tot het gewonnen uitduel met Borussia Dortmund speelde Antony een ongelukkige wedstrijd, wat volgens Van Basten het verschil met een topspeler tekent. “Een goede voetballer heeft altijd een idee”, zei Van Basten. “Een goede voetballer speelt tegen een mindere tegenstander makkelijk. Hij kan tegen een slechte tegenstander zó veel balverlies lijden.”

Van Basten is in het verleden vaker kritisch geweest op de ontwikkeling van Antony. In de uitzending van zondag 3 oktober stelde hij dat 'wordt overdreven hoe goed hij is'. Een speler met zijn kwaliteiten zou meer rendement moeten opleveren, zei Van Basten toen al. "Je ziet heel vaak dat hij zijn man niet voorbij gaat of dat er een misverstand is met ploeggenoten. Hij moet een voorzet geven of een schot op goal lossen. Als je ziet hoe vaak dat mislukt... Tegen Besiktas begon hij aan een dribbel, maar dan denk ik: waar wil je eindigen?"

Kun je je vinden in de kritiek van Marco van Basten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond hem vorig seizoen een goed punt maken qua eentonige actie en dat hij meer kan. Nu vind ik het op 1 wedstrijd iemand pakken en de andere topprestaties niet benoemen of maar heel licht kan aan mij liggen natuurlijk, maar heb bij de vorige cl wedstrijden geen complimenten gezien.

8 november 2021 om 06:30

Helemaal mee eens. Maar las gister op voetbalzone dat hij rond de 80M al waard is. Gekkenhuis natuurlijk

8 november 2021 om 07:08

Malen werd voor 30 miljoen verkocht aan Dortmund. Die kon/kan geen 90 minuten spelen en heeft in de championsleague niks laten zien voordat hij naar Dortmund ging. Dan is Anthony minimaal het dubbele waard momenteel.

8 november 2021 om 07:55

Wat 2 /3 mensen roepen is niet direct de mening van elke Ajacied he. Buiten dat kun je je nog afvragen of iemand die 80 miljoen niet alleen roept om een beetje te stoken.

8 november 2021 om 08:22

Ja en in wat voor elftal zat Malen..antony zit momenteel bij een supergoed Ajax dat is gewoon lekker voetballen. Ben het wel met je eens dat 60 miljoen na een mooie cl ouverture marktconform is. Zou het ook meteen doen als is Ajax was, want voor je het weet heb je een situatie Neres.

Gister was trouwens gewoon een mentaal iets. Al had Ajax een 25 jarige Messi gehad dan nog had ik de 1-0 niet zien vallen. Go Ahead vocht er met man en macht voor en verdiende dat punt.

8 november 2021 om 09:44

Hoe zo? Heeft alles in huis. Zal me niet verbazen als Ajax dat eruit sleept. Het boeit clubs echt niet wat hij vs de met alle respect mindere Ed clubs laat zien. Is zelfs al een international.

8 november 2021 om 09:57

Ajax heeft buiten Frenkie de Jong nog nooit iemand boven de 80 miljoen verkocht. En door COVID gaan clubs ook niet meer dat soort bedragen neerleggen. Al helemaal niet voor een Eredivisie speler. Denk dat 40-50 miljoen realistischer is als hij zijn ontwikkeling doorzet. Neres was ook international en blonk uit in de CL. Moet je eens kijken wat hij nu gaat opleveren

8 november 2021 om 11:21

Neres werd dus niet verkocht. Ajax weigerde. Daarnaast had neres nooit Antony zijn niveau aangetikt. Antony is een klasse of 2 beter. Zelfs voor neres kon Ajax 45 miljoen vangen.. 60-80 is naar mijn mening realistisch zeker vanwege de hype rondom zijn persoon. Olympisch kampioen ook

8 november 2021 om 12:02

Olympisch kampioen stelt nog niks voor op voetbalgebied? Je speelt daar tegen Jong teams en er doen ook niet veel landen mee

8 november 2021 om 12:18

Alsnog is het een eer. Ik zie NL dat niet winnen in ieder geval...
De CL stelt toch wel wat voor of wat? Daar blinkt hij uit. Topwedstrijden ED idem. Hele PSV defence werd dolgedraaid. Wat moet hij meer doen?

8 november 2021 om 13:26

Het tegen Go Ahead Eagles laten zien?

8 november 2021 om 14:52

Het grote verschil is natuurlijk wel dat Antony in de CL na 4 wedstrijden op 1 goal en 5 assists staat. Dat zijn gewoon indrukwekkende statistieken. Bovendien is hij ondertussen ook Braziliaans international. Of hij even goed is als De Ligt en De Jong betwijfel ik, maar het lijkt me meer dan logisch dat Ajax +- 60 miljoen zal vragen. Of ze het krijgen is natuurlijk een tweede. Er is natuurlijk ook 20 miljoen betaald voor die jongen, dus die gaan ze echt niet goedkoop de deur uit doen. Verder zie ik dat bedrag nog wel oplopen als Ajax ver weet te komen in de CL.

8 november 2021 om 16:11

Ja toch tegen de Eagles. Geen 1 Europese topclub die het boeit.
Zelfs wedstrijden vs de top ED boeit niet.
Allereerste wat je hoort zodra een Ajacied voor veel geld wordt gekocht is.

He played well in the CL or Europa League.
He became Dutch ED champion with Ajax.
Dat telt. Prijzen en Europees voetbal. De weg naar de titel is pure bijzaak.

8 november 2021 om 16:34

Tegen Go Ahead laten zien, dan moet Mazraoui eens wegblijven. Die liep letterlijk alles dicht voor Antony. Die spaarzame keren dat hij buitenom ging gaf Antony ook de bal gewoon mee. Een keer deed hij het niet en toen trok hij gelijk naar binnen en een schot (dat was dan wel weer waardeloos). Bij Ajax wordt het teveel gegooid op inzet en mentaliteit en te weinig naar hetgeen zich afspeelt op het veld. Beide backs zijn in al die wedstrijden waar Ajax punten verlies lijdt dramatisch en voegen echt 0,0 toe. Voor de linkerkant is het telkens blind en rechts is zelfs al afgewisseld tussen Nous en Rensch. Het lijkt echt nergens op, backs blijven kloten in half spaces, terwijl de tegenstander de hele 16 volgooit. Alla dumfries eroverheen denderen is dan de methode. Blind weigert dat gewoon en Nous is mega onzuiver in zijn voortzetting

Ook storend is het chronisch gebrek aan fatsoenlijke afstand schoten van Ajax. Om gestoord van te worden. Op doel vlammen en dan gokken op de rebound is ook een methode waar je gebruik van moet maken als het niet lukt. Gravenberch kan het niet, Tadic wil het niet en Klaassen denkt er geeneens aan.

8 november 2021 om 09:24

Marco zoekt altijd z’n momenten uit om zijn gelijk te halen. Is een trekje dat in hem zit. Zie oordeel over Mark van Bommel, Hakim Ziyech (al is ie over hem licht bijgedraaid) en nu Antony. Als hij je niet mag, gaat dat niet uit z’n hoofd. Heel selectief in zijn oordeel dus inderdaad.

Antony doet het tot nu toe naar verwachting, haalt een hoger niveau dan vorig jaar en is al vaker beslissend geweest ook in de CL nu zal hij na de winterstop moeten laten zien dat hij het ook voor een langere tijd kan volhouden. Van Basten haalt hem er nu alleen maar uit omdat hij zijn gelijk wilt halen, zal wel een ego dingetje zijn.

Ik denk dat Van Basten de lat gewoon te hoog legt voor die jongen; hij denkt meer van: zo zou ik het doen”. Maar dat is het punt, maar een handje vol aanvallers komen in de buurt van de voetbal skills en niveau dat jij had, Marco. Antony komt nu en zal ook nooit in de buurt komen. Antony wordt niet een van de beste aanvallers van zijn generatie zoals Marco.Tis gewoon een goede aanvaller, en goede aanvallers zijn niet perfect, althans niet op het level van Van Basten, en dezer dagen Lewa en co. Kortom Antony is geen wereldtop waar Marco wel op hamert.

8 november 2021 om 03:44

Die had dan denk 50 miljoen liter bier op. Ajax is de koning in Nederland. Niemand kan zeggen dat het niet zo is, maar het gedrag van Ajacieden, ook op Voetbalzone, laat me keer op keer begrijpen waarom zoveel mensen zo een hekel aan ze hebben. Elk artikel dat niet over Ajax gaat, moet eindigen bij Ajax. Hier weer: lachen om 50 miljoen voor Antony? Dat is pure arrogantie. Ze denken toch niet serieus dat iemand 70 miljoen voor hem gaat betalen

8 november 2021 om 06:10

Maar waarom niet ?
Als Anthony zich in de CL blijft bewijzen zullen er misschien wel topclubs komen die gek genoeg zijn om dit soort bedragen neer te tellen.

Soms lijken mensen te vergeten dat hij nog maar 21 jaar is..
international van Brazilië, en iemand die in de CL uitblinkt voor Ajax.

8 november 2021 om 08:24

Denk dat jullie inderdaad veel voor hem kunnen vangen na dit seizoen. Moet je wel doen dan en niet denken we bouwen verder met hem, want het risico dat het minder wordt is er gewoon net als met Neres en dan ga je van 60 naar 10 miljoen.

8 november 2021 om 08:25

En zo dacht niemand serieus dat Milik voor 32 miljoen naar Napoli zou gaan, Sanchez voor 40 miljoen naar Spurs, De Ligt voor 75 miljoen naar Juventus en Frenkie voor 86 miljoen naar Barcelona...

Met de huidige markt is alles gewoon mogelijk met een beetje blufpoker.

8 november 2021 om 09:47

80 miljoen Max. 60 miljoen minimaal. Niks met arrogantie te maken. Die jongen gaat men voorbij alsof het niks is. Heeft oog voor medespelers. Wordt gehypt op insta pagina van CL. De markt bepaald mee en alles is in het voordeel van Antony

8 november 2021 om 10:56

Dat voorbij gaan zagen we gister ja, en tegen Heracles

8 november 2021 om 11:27

We zagen het ook in de cl. Je weet wel de competitie dat telt en waar iedere Ed speler van droomt. Grappige is wanneer een speler in de Ed uitblinkt men zegt laat Europees zien. Dan is het x andersom moet men opeens in de Ed bewijzen. Zie je z’n statistieken? Antony is met afstand de beste winger in nl op rechts. Dat hij geen zin heeft vs de eagles ach ja.

8 november 2021 om 13:28

Wat ook meetelt is hoe de laatste transfers het doen in het buitenland. Van De Beek, Ziyech, Frenkie en De Ligt allemaal niet overtuigend tot slecht. Nee, clubs denken nu wel twee keer na voordat ze een te hoog bedrag betalen voor een speler uit de Eredivisie.

8 november 2021 om 13:46

Denk dat Ajax zelf ook niet had verwacht dat Milik zoveel zou opleveren. De overige drie waren pre corona bedragen die ik niet vreemd vond gezien hun potentieel.

8 november 2021 om 14:15

Dat lijkt mij een hardnekkige supportersfabel. Alsof een club ineens denkt: Goh, die Ziyech of de Jong komt niet echt lekker uit de verf, dan zal Antony er ook wel geen hout van kunnen. Grote clubs zijn eerder veel te bang de boot te missen, als Antony goed blijft presteren dan wordt ook voor hem grof betaald.
Tenzij hij a la Neres opeens geen pepernoot meer raakt natuurlijk.

Deze man is in de CL om van te genieten maar in de Eredivisie vind ik het erg tegenvallen wat hij laat zien. Ik vraag me af hoe het komt dat er zo'n wereld van verschil in zit.

8 november 2021 om 06:11

In de CL krijgt hij ook iets meer ruimte om zijn ding te doen, in de Eredivisie is het telkens 9 man achter de bal dat zodra hij een speler uitspeelt er nog gelijk 3 anderen klaar staan.

Daarnaast miste hij gisteren ontzettend berghuis waarmee hij combinaties aan kan gaan.

8 november 2021 om 07:37

Motivatie. En daarin is hij niet de enige bij Ajax. Stuk makkelijker om je op te laden voor Borussia Dortmund in de Champions League, wat de wereld over gaat, dan Go Ahead Eagles. Dit is niks nieuws en is al jaren zo. Kan mij nog die winst in Camp Nou herinneren waar Blind geweldig was op het middenveld. En in het weekend weer met z'n allen een boutwedstrijd spelen in Kerkrade tegen Roda.

8 november 2021 om 15:13

Heeft Ajax ooit in Camp Nou gewonnen van Barcelona?

De voetballerij in een notendop, from hero to zero en weer van zero naar hero..

Als Anthony niet week in week uit kan presteren in de eredivisie, dan heeft van Basten wel een punt… goede spelers staan op moeilijke momenten op en slepen het team er doorheen. In potentie is Anthony echt een topper, maar hij moet wel doorpakken…

8 november 2021 om 09:48

Zelfs frenkie presteerde niet week in week uit. Is een maatstaf waar niemand de afgelopen jaren aan voldoet

8 november 2021 om 13:30

En daarom doet Frenkie dat nu ook niet bij Barcelona.

Antony moet de komende tijd waar gaan maken wat mensen nu van hem verwachten. Hij heeft dit jaar geweldige wedstrijden gespeeld en als hij dat niveau vasthoudt zie ik in hem wel de volgende speler die naar de top kan. De uitdaging gaat nu vooral worden om dat niveau vast te houden. Nog niet zo gek lang geleden was de verwachting ook dat er wel een mooie club voor Neres zou komen bijvoorbeeld, alle verwachtingen kunnen dus zomaar weer omslaan.

Elke week heeft v Basten kritiek op hem letterlijk el-ke week.

8 november 2021 om 11:42

Vind Marco sowieso een vervelende, zeurende analist. Kan zelden positief zijn over iets. Als Antony week in week uit top zou zijn, dan had hij al bij Real Madrid gezeten..

8 november 2021 om 12:46



Hoeft ook niet zo te zijn. Een Vinicius mocht ruim 2 volle seizoenen als een natte krant spelen en die seizoenen speelde hij toch echt bij Real Madrid.

v Basten heeft gelijk, de absolute top is altijd onderscheidend, Antony is nog erg wisselvallig.
Natuurlijk is hij nog jong, en hij laat zien potentie te hebben, maar hij is er nog niet.

Vreemd dat willekeurige berichten ineens weer bovenaan geplaatst worden. Vind het vervelend, denk je dat het nieuw is, blijkt het een dag oud te zijn. Waarom kiezen jullie hiervoor VZ?

8 november 2021 om 13:27

Dan genereren ze meer clicks.

Antony is nog hartstikke jong (21), speelt pas zijn tweede seizoen op het hoogste niveau, in een werelddeel dat niet de zijne is. Hij heeft enorm veel potentie, door zijn snelheid. Dat je je soms afvraagt wat hij gaat doen kan juist ook als kracht gezien worden. De onvoorspelbaarheid is heel naar voor backs om tegen te spelen. Is hij nu 80 miljoen waard? Waarschijnlijk niet, maar je weet ook dat creatieve Braziliaanse voetballers goed in de markt liggen. Ik zie hem in Spanje uiteindelijk nog wel succesvol worden.

Met Antony lijkt het soms op Dr. Jekyll @ Mr. Hyde. In de CL wedstrijden briljant en beslissend, in de Eredivisie wedstrijden tegen met name de minder sterke tegenstanders, matig tot slecht. Gisteravond me weer keer op keer aan hem geërgerd. Veel te veel lopen met de bal, zinloze acties, voorzetten die bijna nooit aankwamen en losse flodders. Kortom, had in de rust al gewisseld kunnen worden. En als je al die acties vergelijkt met die van in de CL wedstrijden, constateer je een wereld van verschil. Hoe dat nu te verklaren? Meestal schitteren bepaalde spelers op een lager podium, maar even daarboven gaat het dan mis. Bij Antony is het juist andersom. Op het hoogste platform, tegen (veel) sterkere tegenstanders dan GAE, excelleert hij. Misschien toch in de Eredivisie wedstrijden een vorm van onderschatting, waar Ajax tegenwoordig structureel aan lijdt?? Wie het weet mag het zeggen...

Van Basten heeft wel een punt. Antony is in alle 4 de CL wedstrijden echt fantastisch goed en ook tegen PSV speelde hij uitstekend maar gisteren tegen go ahead en tegen een Heracles zie je hem totaal niet. Dan krijg ik de indruk dat hij zich alleen maar kan opladen voor de grote wedstrijden

8 november 2021 om 17:51

Lol ga is wat beter analyseren. Tegen 11 man in de 16 is totaal anders voetballen dan wanneer er ruimte is. Dat ajax gister niet best was is een feit, maar tegen dit soort anti voetbal tactieken hebben zelfs de grote topclubs het moeilijk

Wat we nu over Antony horen, hoorden we twee jaar geleden over David Neres. Briljant in de CL en zie wat er van hem geworden is: Bankzitter en als hij invalt, wordt Ajax eerder zwakker dan sterker. Als er nu een gek gevonden kan worden die 60-80 miljoen voor Antony wil uitgeven, moet Ajax hem meteen verkopen.

Tis gewoon een zuurpruim die niet open en eerlijk kan toegeven dat hij er een keer naast zat (helemaal niet erg natuurlijk), maar dit is zoeken naar aandacht. Zielig!

Antony blijft natuurlijk een geweldige aankoop, maar is naast dat hij jong is ook nog niet stabiel in een wedstrijd. Dat zag je ook tegen Dortmund toen hij pas na de 70e minuut echt loskwam van zijn tegenstanders. Tegen GAE was het probleem, het gebrek aan ruimte en dubbele dekking waardoor onze Antony niet voetballend aan de bak kwam. Kan hij als jonge speler van leren om daarop beter te worden tegen stugge ploegen met de ruimtes klein.

V Basten heeft wel een punt.
Maar het ploeg van 3 jaar geleden was niet zo goed als de ploeg van 95 /96.
Het team van destijds zakte zowel individueel als in teamverband vrijwel nooit onder de ondergrens. Ze waren in staat langere periode een constant niveau aan te tikken. Dat zag je ook terug in het Nederlands elftal.
De laatste jaren zijn de prestaties wisselvallig.
Nu is alles gebaseerd op momentopname. Want als je in de jeugd speelt kan je nu ook opgeroepen worden om je land te vertegenwoordigen. De lat ligt inderdaad niet zo hoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren