Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Marcelo is furieus op Real Madrid: ‘Ik ben een fucking voorbeeld!’

Donderdag, 26 mei 2022 om 18:00Jordi Tomasowa • Laatste update: 07:35

Marcelo lijkt Real Madrid komende zomer na vijftien jaar te gaan verlaten. De 34-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract en gesprekken met de Spaanse club over een nieuwe verbintenis zijn vooralsnog uitgebleven. Dat Marcelo nog altijd niks van Real heeft vernomen, zat hem tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Real Betis (0-0) niet lekker.

Televisiecamera’s vingen tijdens het LaLiga-duel met Betis een gesprek op tussen Marcelo en Lucas Vazquez, waarin de Braziliaanse linksback onthulde dat Real Madrid niet bereid is om zijn contract - dat eind juni afloopt - te verlengen. "De club gaat niet met mij verlengen... Ik ben een fucking voorbeeld geweest", zo zei de linksback overduidelijk geïrriteerd tegen zijn ploeggenoot.

De Champions League-finale tegen Liverpool van zaterdagavond in het Stade de France is mogelijk het laatste duel dat Marcelo in het maagdelijk wit speelt. De Braziliaan hoopt in ieder geval nog altijd op een nieuwe verbintenis. “Dat heb ik al vijftigduizend keer gezegd”, zei hij in aanloop naar de finale van het miljardenbal. De directie van de Koninklijke wacht tot het einde van het seizoen om een definitieve beslissing te nemen, hoewel Luka Modric al op de hoogte is van het voornemen van Real Madrid om zijn contract te verlengen. Isco en Gareth Bale beschikken eveneens over een aflopend contract, maar Real heeft hen al laten weten dat ze komende zomer transfervrij mogen vertrekken.

Marcelo hoopt komende zaterdag nog meer eens de Champions League met Real te winnen. Zijn eerste prijs bij de Madrilenen won hij in 2007 met winst van de landstitel. In totaal staan er in de prijzenkast van Marcelo maar liefst 24 prijzen. Zo won in het shirt van de Madrilenen onder meer zesmaal LaLiga, vier keer de Champions League en twee keer de Copa del Rey.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door ak1905)

Toch wel een icoon voor Real Madrid in mijn ogen. Wel een beetje voorbarig van Marcelo, in principe nog steeds tijd om een contractverlenging te ontvangen. Is marcelo overigens nog van veel toegevoegde waarde voor Real, qua voetballende kwaliteiten? Ik heb real niet echt gevolgd de laatste tijd.

26 mei 2022 om 18:14

zijn leeftijd begin je nu wel te zien, vroeger kon hij verdedigend + aanvallend bij benen.
nu lukt het niet allemaal meer, is nog steeds een zeer goede voetballer natuurlijk.
maar je kan hem geen 90minuten over de linker flank laten razen deze dagen

26 mei 2022 om 18:16

Nog een jaartje zou leuk zijn, hij speelt bijna niet en lijkt het niet erg te vinden.

26 mei 2022 om 19:21

Vooral een reden zoeken waarom Real Madrid hem niet verlengd is lastig. Ik ga er blind vanuit dat hij uit clubliefde tegen een gereduceerd salaris wil blijven. Hij speelt inderdaad amper, zeurt hier niet over en is een geweldig persoon om erbij te hebben in je spelersgroep. Zowel persoonlijk als qua ervaring natuurlijk.

26 mei 2022 om 18:21

Met alle respect, hij kan niet goed meer mee en is daarmee qua salaris overbetaalde, maar hij verdiend wel een mooi afscheid via de voordeur, niet dat hij net als Raúl, Casillas en Ramos vertrekt door de achterdeur

26 mei 2022 om 18:40

Ramos is vertrokken door de achterdeur? De beste man heeft zijn vertrek mogen aankondigen in een persconferentie met al zijn geliefden in de zaal, op een vergelijkbare dus manier als bijvoorbeeld Messi. Als Ramos (en volgens die logica dan ook Messi) door de achterdeur vertrokken is, dan is bijna geen enkele speler door de voordeur vertrokken.

26 mei 2022 om 18:49

@joshuak_, Inderdaad Ramos had gewoon een prima afscheid gekregen hoor. Met veel foto's, familie en de president zelf. Was ook nog in een periode met Corona dus dan kon je ook niet meer doen dan dat.

26 mei 2022 om 19:44

Nou in ieder geval een zijdeur dan. Hij kreeg geen 2-jarig contract vanwege zijn leeftijd maar ene Modric wel... Hoe hij behandeld werd is niet chique, al kreeg hij wel een prima afscheid.

26 mei 2022 om 19:50

Modric heeft helemaal geen twee jarig contract gekregen, het is namelijk clubbeleid om spelers die de 30 gepasseerd zijn met maar 1 jaar (en vaak ook een kleine salarisverlaging) te verlengen. Het laatste contract van Modric heeft hij eind mei 2021 ondertekent, en dit contract loopt gewoon volgende maand af. Ramos kon blijven tegen hetzelfde salaris voor 1 jaar, maar wilde er 2 en een salarisverhoging. Uiteindelijk gegokt en verloren vanuit zijn kant, aangezien zijn overstap naar Parijs nog geen succes te noemen is.

26 mei 2022 om 20:20

Modric 2 jaar? Wanneer? Klopt niet wat je zegt.

26 mei 2022 om 20:22

Raul, trainer van Castilla en Casillas directeur bij de Foundation (Google maar hoe groot de Real Madrid Foundation is) en Ramos achterdeur? Ha ha ha, alles uit de kast om de club af te kunnen zeiken.

26 mei 2022 om 20:57

@reddevilgaz, Die ene Modric had een 1-jarig contract toen getekend. En die ene Modric heeft nog wel het niveau wat Marcelo sinds 2019 niet heeft.

26 mei 2022 om 21:06

Onzin reddevil. Modric kreeg en krijgt ook een eenjarig contract. Dat kreeg Ramos ook aangeboden maar hij liet de deadline verstrijken

Nou in ieder geval een zijdeur dan
Dan bestaat er geen voordeur voor jou?

26 mei 2022 om 20:36

Op die leeftijd moet je natuurlijk ook een keer beseffen dat je geen meerwaarde meer hebt voor een club. Je ziet wel vaker bij topsporters dat ze ineens naar respect zoeken als het beste er vanaf is. Heel af en toe terecht, maar bijna altijd is het selectieve verontwaardiging. Wat moet zo'n club dan, je onder contract houden tot je bejaard bent omdat je in het verleden goed gepresteerd hebt? Dat laatste deel is overigens niet zozeer gericht op jou, maar op het artikel zelf.

Zoals ie zelf zegt: 'ik ben een fucking voorbeeld geweest' Da's verleden tijd. Fantastische voetballer maar er is een tijd van komen en gaan.

26 mei 2022 om 19:44

Hopen dat het met Blind en daarna Tadic wat meer classy gaat verlopen komende twee jaar

26 mei 2022 om 19:52

Wat is classy? Voetballer krijgen vorstelijk betaald voor hun diensten en moeten daar natuurlijk een bepaalde (meer)waarde tegen over zetten. Als dat er niet meer is, gaan ze gewoon exit.
Natuurlijk mag (kan) dat op een menselijke manier, maar er zijn geen garanties op basis van je status in het verleden.

27 mei 2022 om 01:13

En jij vindt dat hij geen voorbeeldprof meer is omdat hij niet meer zo vaak speelt? Dat heeft meer met zijn leeftijd te maken zoals jij al aangeeft. Waar Marcelo waarschijnlijk op doelt is dat hij op z'n minst van de club verwacht dat hij op tijd te horen krijgt of zijn contract wordt verlengd, of juist niet. Op die manier kan hij tijdig uitkijken naar een nieuwe werkgever of iets anders gaan doen. Zo hoeft een verhuizing naar evt een ander land niet binnen een korte transferwindow gerealiseerd te worden en is dat prettiger voor speler en club. Gezien zijn uitspraken is te merken dat hij andere clubs voorlopig in de wachtrij houdt.

Als ik een dergelijke staat van dienst zou hebben bij mijn werkgever en haar aanhangers, mij in die periode van 15 jaar altijd netjes zou hebben opgesteld en de club nooit in diskrediet gebracht zou hebben, zou ik ook verwachten netjes behandeld te worden. Daar mag je zijn status/prestaties uit het verleden best bij afwegen. Het is dus helemaal niet zo gek wat Marcelo zegt. Het gaat gewoon puur om de communicatie en openheid van zaken.

Ajax bijvoorbeeld gaat Onana ook geen aanbieding doen als keeperstrainer na zijn carriere maar iemand als Tadic dan weer wel (als aanvalstrainer natuurlijk).

Hij was ongelooflijk. Een van de beste linksachters aller tijden, maar de laatste jaren is hij er toch gigantisch op achteruit gegaan. Verdedigend echt niet meer goed genoeg voor Real. Misschien terug naar Brazilië waar je veel vrijheid krijgt en kan aanvallen.

26 mei 2022 om 18:17

Ja, maar is dat een reden om dit goed te praten? Real Madrid laat een speler die jarenlang trouw is gebleven, enorm belangrijk is geweest voor de club en betrokken is geweest bij een van de (zo niet de) meest succesvolle periode van de club ooit toch niet zo lang in het ongewis?

26 mei 2022 om 18:36

Nee, daar heb je zeker gelijk in, moeten wel communiceren natuurlijk. Maar Real zijnde zou ik zn contract niet verlengen nee.

26 mei 2022 om 18:48

@De Toekomst, Tuurlijk is het beter om gelijk te zeggen ja of nee. Maar hij weet zelf ook wel waarom Real niet wil verlengen. Hij heeft al jaren het niveau niet meer en dat voor een vorstelijk salaris.

26 mei 2022 om 18:59

Tja Marcelo kan natuurlijk ook wel raden hoe laat het is, als hij realistisch naar zijn eigen situatie kijkt is zijn tijd in de absolute top (al jaren) voorbij. In de grote wedstrijden dit seizoen heeft Ancelotti bij afwezigheid van Mendy nog eerder rechtsbenige centrumverdediger Nacho opgesteld als linksback dan Marcelo.

Daarnaast lijkt het mij ook zeer stug dat een clubicoon en eerste aanvoerder als Marcelo niet weet wat de club met hem van plan is volgend seizoen, als zelfs ome Gareth die iedere maand een blessure veinst voor een belangrijke interland van Wales dat wel weet. In de tekst van het filmpje wat is toegevoegd aan dit artikel staat ook dat hij zelf aangeeft geen nieuw contract te krijgen, dan heeft hij toch duidelijkheid over zijn toekomst?

26 mei 2022 om 19:28

Raul is ook zo’n voorbeeld. Legende !

Enige is, misschien dat je een legende een contract kan geven met veel minder salaris als doel van jeugdtrainer ofzo worden? Dat je een plan hebt, maar als je nog jaren wilt voetballen dan weet je dat je voor andere keuze ervoor staat.

26 mei 2022 om 20:38

Wat moeten ze dan? De club zal ongetwijfeld ook in dubio zijn tussen sentiment en prestaties. Je kunt als speler natuurlijk ook de zelfreflectie hebben om te beseffen dat het er allemaal niet meer inzit op dat niveau.

26 mei 2022 om 19:19

@chelsea volledig mee eens. In zijn prime de aller beste ter wereld en 1 vd beste ooit op zijn positie. Jammer hoe het is afgetakeld in een tijdsbestek in een paar jaar.

Ik vind het ook niet kunnen dat Real Madrid zo'n clubicoon geen duidelijkheid verschaft. Alsof ze nu nog niet weten of ze met hem door willen of niet... Marcelo verdient beter dan dit.

snap wel dat al die gasten met hun hand voor hun mond praten als je dit ziet. Spaanse media zijn schoften

26 mei 2022 om 18:26

Niet alleen de Spaanse hoor, kan mij nog herinneren dat de Nederlandse liplezers ging inhuren om te zien wat Dirk Kuyt had te vertellen

26 mei 2022 om 18:36

haha ja en dan gaan types als Derksen er nog over klagen ook.

26 mei 2022 om 19:54

Als je je geneert voor wat je zegt, moet je het misschien niet zeggen ...

Zeker een icoon geweest en ook al is het geweest dan mag Real ondanks dat hem toch wel beter behandelen want nu behandelen zij hem als stront en zo werkt het niet

Is een absolute icoon voor Real Madrid, maar is de afgelopen jaren wel minder geworden. In zijn topjaren was hij echt wel een van de beste linksbacks van de wereld. Inmiddels is hij 34-jaar en zou als ik hem was nu gewoon lekker terugkeren naar Braziliã£â£ã¢â« of een andere uitdaging aangaan.

Moet wel zeggen dat Marcelo vooral echt bizar goed was in de tijd dat Cristiano Ronaldo nog bij Real Madrid speelde. Marcelo en Ronaldo waren dikke vrienden van elkaar en trokken veel met elkaar op, maar had vooral het idee dat Ronaldo Marcelo bij de hand nam en samen met hem superveel deed waardoor Marcelo echt heel goed was.

Marcelo zelf zal vast ook wel het een en ander gedaan hebben, maar vind Marcelo eigenlijk al minder sinds Ronaldo in 2018 bij Real Madrid vertrok. Hier en daar zag je de afgelopen jaren weleens wat van zijn klasse, maar zo constant en zo goed als dat hij was in de jaren met Ronaldo vond ik hem al niet meer.

Heeft trouwens ook wel weinig interlands gespeeld. Zat net even te kijken en hij is al sinds 2018 gestopt als international maar hij heeft maar 58 interlands (6 goals) gespeeld voor het Braziliaans-elftal en niet dat 58 interlands dan heel weinig interlands zijn, maar had altijd het vermoeden dat Marcelo meer dan 100 interlands had gespeeld voor het Braziliaans-elftal.

26 mei 2022 om 18:39

Ronaldo speelde natuurlijk nooit als buitenspeler, maar meer als een schaduwspits die achter Benzema gebruik kon maken van de geweldige aanvoer van derden en zo gigantisch kon excelleren. Marcelo kon dan de hele linkerkant bestrijken, met een Kroos die uitzakte en die ruimte links innam. Met Vinicius voor hem, die toch geplakt staat tegen de lijn, en een minder dwingende Kroos, wordt er gewoon veel meer loopvermogen verwacht. Op zijn oude dag kan hij dat niet.

26 mei 2022 om 18:59

Bedoel ook niet dat Ronaldo als buitenspeler speelde voor Marcelo en dat Marcelo daardoor goed speelde. Bedoelde het meer qua fitheid, trainingen, etc. waar hij zich veel kon optrekken aan Ronaldo en dat hij mede daardoor ook echt heel goed was en goed presteerde op het veld.

26 mei 2022 om 18:39

Wow, 58 is inderdaad echt niet veel voor Marcelo. Had toch wel zeker 100+ verwacht. Filipe Luis heeft er zelfs 44.

26 mei 2022 om 19:40

Rochester

Zo de man had volgens mij 14 longen. Was echt bizar goed. Kreeg hier vaak in de NL media niet aandacht. Weleens berichten over dronken op training of een NL analist die eerst beweerden Drenthe gaat beter worden en later Willems kan zo mee met Real ipv Marcelo.

Real Madrid heeft er natuurlijk wel een handje van om club legendes een beetje te verwaarlozen als ze niet goed genoeg meer zijn. Is natuurlijk niet netjes, en ze zouden gewoon tegen Marcelo moeten zeggen dat ze hem niet gaan verlengen, dat is toch wel het minste wat hij verdiend.

26 mei 2022 om 18:47

Tuurlijk is het eerder vertellen misschien wel netjes maar hij weet zelf ook wel dat zijn tijd op het hoogste niveau voorbij is. Hij kan het amper nog bijbenen. Dat moet hij zelf ook wel weten zonder dat iemand het hem verteld. Gewoon lekker afsluiten met de CL en je hebt een groots afscheid.

Zeer jammer dat hij dit zo ervaart. Marcelo is een boegbeeld en legende voor de club en na een moeizame start is hij lang zeer professioneel en belangrijk geweest. Hij zal zeker gemist worden in de kleedkamer als voorbeeld en lolbroek maar de laatste 2 seizoenen is duidelijk geworden dat het vat af is. De club maakt imo de juiste beslissing. Als hij zo graag nog door wil zou je hem eventueel voor een jaar kunnen verlengen tegen een heel laag salaris maar meer moet hij financieel niet verwachten en ook qua speeltijd zal het zeer weinig zijn. Ik zou hem gewoon een rol bij de club aanbieden als ambassadeur of jeugdtrainer. Hij moet zelf ook inzien dat ie sportief weinig meer kan toevoegen op dit niveau.

Alee zo overdreven was het niet. Gewoon een prive gesprekje, nou hij vind get jammer maar wat moet de club dan? Gewoon verlengen om het verlengen? Marcelo heeft al 2 a 3 jaar kunnen blijven zonder echt meer de oude te zijn. Marcelo is en blijft een legende, geweldige persoonlijkheid en heeft Madrid echt alles gegeven. Als het deze zomer voorbij, zal het pijnlijk zijn maar het moet er een keer van komen. Ramos is ook al weg etc.

En zag dat Real Madrid meest valuable en greatest brand is of all football clubs. Eat that! Und mister slave Ceferin talked about Madrid like an obsession, well well well maar over psg niets te makken want ja die zijn inmiddels zijn baas geworden. Maar neuhhhh ze zijn er voor het voetbal hoor, fair play. Klappen voor hem.

Het is een van de grootste legendes aller tijden .En natuurlijk ook de speler met de meeste prijzen voor Real. Alleen het niet verlengen van zijn contract is gewoon terecht. Hij houdt ontzettend veel van de club en dat waardeer ik en ook vele Madridistas enorm. Alleen zijn niveau is sinds 2019 hard aan het kelderen. Daarnaast komen ook talentvolle linksbacks zoals Miguel en Fran Garcia aan. En daarbij heb je ook nog is Mendy en Alaba. Ook verdient hij een godsvermogen dus logisch dat de club niet wil verlengen.

26 mei 2022 om 20:31

Hij wordt ook op handen gedragen door de club, al jaren. Hij mocht op Cibeles het standbeeld aankleden, hij krijgt de band altijd als hij invalt, hij is gehuldigd toen hij de 24e prijs won, maar idioten hier roepen dat hij als grof vuil wordt behandeld. Marcelo is alles behalve zielig. Jammer dat hij geen verlenging krijgt vooralsnog, ik denk wel dat hij bij de ploeg van grote waarde kan zijn, maar een spelersplek kunnen we dan liever voor een Castilla speler bewaren, bv Miguel op linksback zoals je terecht aangeeft.

Juiste beslissing van de club als het contract niet verlengd wordt. Absolute clublegend, en heel veel respect voor zijn carriere. Maar het is gewoon simpelweg op bij Marcelo. Voegt tegenwoordig weinig meer toe, en is ook op mysterieuze wijze heel vaak geblesseerd, terwijl die amper speelt. Het is niet meer de Marcelo toen zijn maatje Cristiano bij Real zat.

Gaat er dus niet om dat die een voorbeeld is. Het gaat om het sportieve. Ik vind het ook heel erg jammer dat juist Marcelo dit doet, vlak voor een CL finale. Geen wonder dat spelers met hun handen voor hun mond praten, want cameras zijn 90 minuten op je gericht, ook als je op de bank zit.

Als je zo'n groot instituut als Real Madrid runt, moet je soms "moeilijke/harde" beslissingen nemen. Ik wil echt niet in de schoenen van Perez staan. Zeker als Marcelo zelf niet weg wilt.
Wat zal het jammer zijn om afscheid te moeten nemen van de charmante Marcelo. Heeft Real nooit hoofdpijn bezorgd. Heeft nooit met een ander club geflirt om een beter contract te krijgen.
Ook toen Coentrao basisspeler was, bleef hij respectvol naar de coach en de club toe.
Zijn contract niet verlengen is justifiable. Hij is al 3 seizoenen niet meer de Marcelo die we kennen, maar goed.

Wat er ook gebeurt, ik ben hem enorm dankbaar!

Het maakt niet uit of je een speler bent met een dienstverband voor de club heeft als Marcelo, of een speler die pas een maand voor de clubs speelt. Een club dient altijd helder te communiceren met diens spelers, staf en ander personeel.

Als mijn contract bij mijn werkgever zou komen te verlopen en ik zou nog niets hebben vernomen zou ik dit ook als een belediging beschouwen en elders zoeken. Laat staan als het een bedrijf is waar ik al zo lang onder contract sta.

Natuurlijk staat Madrid het vrij om het contract niet te verlengen en vanuit sportieve en financiële oogpunt kan ik het nog goed begrijpen ook, maar het zou een club sieren als ze dat gewoon communiceren.

Maar 34 jaar en eigenlijk alles gewonnen wat er te winnen valt.

Indien fit en gemotiveerd kan hij altijd een stapje lager nog verder voetballen
Of gewoon lekker netto cashen

Ja lullig voor Marcello maar Real Madrid is geen dagbesteding voor uitgerangeerde profs, helaas.

Het probleem van veel iconen is dat ze zelf niet beseffen wanneer dat zo'n beetje ophoudt. Dat is wanneer ze al dan niet ongemerkt worden voorbijgestreeft door een meestal jongere en dus meer dynamische opvolger. Dat deed Marcelo zelf met zijn voorganger en dat gebeurt hem nu zelf. Dan komt er een moment dat een coach er ook liever voor kiest om achter die speler een jonge aanwinst in de selectie op te nemen en dan word je als oudgediende bedankt. Zo win je als jonkie je plek in de selectie, schuif je door naar titularis en komt er een moment dat je naar de kant gaat. Waar ook ter wereld.

Ik ben een fucking voorbeeld geweest ???

Je bent een voetballer die in 1 seizoen meer verdiend dan een hart chirurg die dagelijks werk doet dat echt belangrijk is . Een beetje nederigheid zou je sieren .

@sonnydo keiharde en volledig juiste uitspraak. Gasten die bakken geld verdienen met een spelletje halen zichzelf maar al te vaak in het hoofd dat ze van wereldbelang zijn. Helaas worden ze daarin gestimuleerd door hun eigen omgeving.

Er is een tijd van komen en gaan, zelfs voor de allerbeste.. Wat een topper was het toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4289 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3816
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
JoseluAanvaller155
RodrygoAanvaller156
KepaKeeper100
T. CourtoisKeeper00
A. LuninKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

310 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2023 Fluminense 18 1 4 0
2023 Fluminense 1 1 1 0
2022/2023 Olympiacos 5 0 0 0
2021/2022 Real Madrid 12 0 0 0
2020/2021 Real Madrid 16 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Golden Boy van 2008 die bijna moest stoppen vanwege een auto-ongeluk

Jonge voetballers die een grote toekomst wordt voorspeld. Het komt regelmatig voor. De wereld ligt aan hun voeten en zaakwaarnemers met dollartekens in hun ogen zorgen ervoor dat deze talenten voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren