Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marcel Keizer bevestigt zelf vertrek bij Sporting Portugal

Laatste update:

Marcel Keizer is niet langer de trainer van Sporting Portugal. In een video laat de trainer dinsdagavond weten dat hij is ontslagen. Keizer was sinds vorig jaar oktober in dienst bij Sporting. "Ik wil iedereen bedanken voor een geweldige tijd. Dit is een prettig land om in te werken en ik kijk terug op een goede tijd met twee prijzen", vertelt Keizer. "Nu is de tijd aangebroken voor iemand anders."

Dinsdagochtend verschenen de eerste berichten over een mogelijk vertrek van Keizer al. RTP, de landelijke publieke televisie- en radiozender van Portugal, wist als eerste te melden dat Sporting afscheid wilde nemen van de ex-oefenmeester van Ajax. Het grootste verwijt aan Keizer zou zijn dat hij geen 'attractief en efficiënt voetbal' heeft gebracht.

Keizer werd vorig jaar aangesteld als opvolger van José Peseiro, die ontslagen werd. Dat gebeurde overigens op een moment dat de achterstand op koploper FC Porto slechts twee punten bedroeg en men in de groepsfase van de Europa League nog steeds uitzicht had op overwintering in Europa. Keizer tekende vervolgens tot de zomer van 2021.

Onder leiding van Keizer eindigde Sporting afgelopen seizoen als derde in de competitie. De club uit Lissabon won wél de Taça da Liga en de Taça da Portugal, beide keren na strafschoppen tegen FC Porto. In de Europa League strandde Keizer en Sporting in de zestiende finales tegen Villarreal. De club speelt dit seizoen in de groepsfase van dat toernooi tegen PSV, Rosenborg BK en LASK Linz.

Is het ontslag van Marcel Keizer bij Sporting Portugal terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg zonde! Begon daar goed, hoopte ook dat hij het daar waar zou maken maar helaas. Is gewoon nog niet klaar voor het grotere werk en dat is ook niet erg. Heeft voor een trainer nog zat tijd om te groeien en hij komt er wel denk ik.

3 september 2019 om 21:41

De beste spelers zijn op het laatste moment verkocht en er zijn geen vervangers voorgehaald. Hier was voor hem toch geen eer meer aan te behalen.

4 september 2019 om 01:04

Ik lees het wel vaker op dit moment, maar waar hebben jullie het over dat de beste spelers zijn verkocht? Alleen van Dost kan je spreken van een groot verlies, was overigens niet meer zeker van een basisplaats onder Keizer, maar Raphinha is best vervangbaar, want die heeft niet groots gespeeld en ze hebben heel wat spelers weer voor teruggehaald.

Het is op bestuurlijk niveau onrustig, maar qua selectie vind ik nog steeds een vrij sterke selectie, want de sterkhouders zijn er nog: Coates, Mathieu, Acuna en met als absolute uitblinker: Bruno Fernandes. Dus ik snap niet echt meer waar men het over heeft met de beste spelers die verkocht raken op het laatste moment?

4 september 2019 om 10:37

Tjongsjonge Fernandes speelt gewoon bij Real nu hoor, heel leuk betoog. Maar je eigen informatie klopt al van geen kant.

3 september 2019 om 23:35

Hoewel ik het enigszins met je eens ben over het klaar zijn voor het echte werk, moet ik ook zeggen dat Sporting er zelf een zooitje van heeft gemaakt en Keizer als schuldige wordt bevonden. Naar mijn mening heeft Sporting dus niet netjes gehandeld.

Ik had het hem zo gegunt om nog te blijven. Hij deed het vorig jaar toch nog redelijk goed?

Best zonde, er gaan waarschijnlijk niet veel trainers het nu beter doen daar. Een derde plek en 2 bekers lijkt me het hoogst haalbare en nu met een uitgeklede selectie is het nog veel minder.

3 september 2019 om 21:58

Daarom... Voor Keizer denk maar beter dat hij weg is.. Beter dan dit had nooit gekund.

3 september 2019 om 22:44

Zou hij niet iets zijn voor je club?

Nooit gesnapt waarom Sporting voor Keizer heeft gekozen . Was bij Cambuur een matige trainer, bij Ajax een matige trainer en bij Sporting was het ook niet veel. Al moet ik zeggen dat de manier hoe hij hier weg gaat niet heel netjes van Sporting is.

3 september 2019 om 21:52

Bij Ajax heeft hij nooit de kans gekregen. Ten Hag deed het ook niet goed in zijn eerste seizoen en won niks (waarna de spelersbus werd opgewacht).

Ook speelde de hersendood van Nouri mee voor Keizer en zijn spelersgroep. Tegen Nice deden ze het nog best goed.

3 september 2019 om 22:07

@onlogisch Hij heeft nooit echt een kans gehad en ik denk dat het achteraf gezien ook beter is geweest dat dat niet zo was. Keizer is, denk ik, een goede assistent of jeugdtrainer, aar geen hoofdtrainer. Hij mist gewoon de uitstraling en miste ook bij Ajax gezag bij de spelersgroep. Die overwinningen op Feyenoord en PSV waren, volgens mij, niet het doen van Keizer maar van de spelers die zichzelf motiveerden. Ja er was de nare situatie met Nouri, en dat zal er diep in gehakt hebben, maar als trainer moet je ervoor zorgen dat je dat zo goed mogelijk omzet.

3 september 2019 om 22:19

Dus hij verdient geen complimenten als zijn team iets goeds doet, maar wel de hoon als hij iets niet goed doet. Dat is wel een heel bizarre manier van beredeneren.

3 september 2019 om 23:39

Valentijn ben jij het?

3 september 2019 om 23:49

@onlogisch

Ten Hag heeft nimmer een vol eerste seizoen gedraaid. Hij kwam binnen op 1 januari 2018. Toen lag Ajax al uit de beker. Toen speelde Ajax al niet meer Europees en toen stond Ajax twee punten achter op Psv.

Dus het enige wat je Ten Hag in zijn eerste half jaar kan verwijten is dat hij het gat met PSV niet wist te dichten. Vervolgens kwalificeerde hij zich wel die zomer voor de CL. De rest kennen we.

4 september 2019 om 00:55

Kon dus makkelijk kampioen worden met alle strijd op een front

3 september 2019 om 21:54

Hoezo niet netjes? Hij presteerde gewoon niet goed en moest daarom weg. Er zat geen lijn in het spel en van mooi voetbal kon je niet spreken. Natuurlijk had hij niet de beste spelers, maar er stond gewoon geen team. Dat het ontslag wordt geanticipeerd door de media, dat heeft niets te maken met netheid. Meestal komt de media met het ontslag voordat het officieel gemeld wordt.

Dit is echt iets wat ik niet begrijp. Je had als Sporting zijnde een trainer die prijzen pakte, Europees voetbal haalde en dus ook zorgde voor geld in het laatje. Dat is uiteindelijk de intentie van een voetbalteam tegenwoordig, geld opbrengen. Overigens denk ik ook dat Keizer echt niet meer had gekund met het materiaal wat hij tot zijn beschikking had. Maar om daar goed over te kunnen oordelen moet ik Sporting op de voet hebben gevolgd en dat heb ik dus niet gedaan.

Zo onterecht. Marcel Keizer heeft het maximale bereikt met Sporting en is nu “berooft” van 3 essentiele basisklanten. Ik geloof niet dat iemand meer kan behalen dan hij heeft gedaan. Marcel Keizer verdient gewoon de complimenten! Ben benieuwd wat hij nu gaat doen.

Heeft er qua resultaten in ieder geval uit gehaald wat erin zat. Twee prijzen en een derde plek achter het veel meer vermogende Benfica en Porto. In mijn ogen heeft hij toch redelijk revanche genomen voor hoe hij bij Ajax is vertrokken. Er mag dan geen lijn in het spel hebben gezeten of geen attractief voetbal zijn gespeeld, die prijzen neemt nooit iemand hem meer af en ik vind dat razend knap van hem, zeker als het met, volgens de kenners, slecht voetbal is bereikt.

Heeft het gewoon prima gedaan. Twee prijzen, 3e geworden achter de twee grotere clubs. Meer zat er niet in. Zal vast wel weer een leuke klus krijgen.

Jammer dat hij is weggestuurd bij Porto. Na z’n mislukte avontuur bij Ajax, had ik hem een aantal successen gegund bij SP.

Aan de Sporting Portugal volgers / fans, was het spel niet om aan te gluren of was hij zeer inconsistent oid?

Dit is natuurlijk het toppunt van wanbeleid. Had hem dan lekker 3 maanden geleden ontslagen zodat een nieuwe trainer alvast zijn hand naar de selectie kon zetten. Neejoh we sturen hem even de laan uit nadat de transferwindow is gesloten. Sporting moet het doen met minder middelen dan porto en benfica. Dan worden ze 3de en winnen ze de beker maar wordt hij toch de laan uit gestuurd.

Veel te lief en simpelweg niet goed genoeg, dit zat er aan te komen...

4 september 2019 om 01:39

Damn je was mij net voor, had je reactie niet gezien. Anyway wat bedoel je met te lief, durfde hij niemand op z'n kloten te geven?

Ben benieuwd wat mijn good old vriend RicardoQuaresma hier van vindt, ook 1 van de eerste hier aanwezig op deze site. Persoonlijk vind ik het jammer dat Keizer weg is je gunt een club toch meer met een Nederlandse trainer aan het roer. Destijds ook Adriaanse met Porto en later Koeman met Benfica.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren