Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marcel Brands vertrekt per direct bij Everton

Laatste update:

Marcel Brands vertrekt met onmiddellijke ingang bij Everton, weet De Telegraaf. De krant schrijft dat ‘bronnen rondom de club’ hebben bevestigd dat de directeur spelersbeleid per direct afscheid neemt van the Toffees. Het nieuws is opvallend, daar de 59-jarige Brands zijn doorlopende contract onlangs nog verlengde tot medio 2024. Directe aanleiding voor het opstappen is mogelijk de 1-4 nederlaag tegen Liverpool. De club heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Volgens de berichtgeving heeft Brands reeds een overeenstemming bereikt met Everton over afkoopsom van het contract. In mei zette de voormalig directeur RKC Waalwijk, AZ en PSV zijn handtekening nog onder een langere, driejarige verbintenis. Brands zou het onder meer niet eens geweest zijn met de aanstelling van trainer Rafael Benítez, die rechtstreeks met eigenaar Fahrad Moshiri spelerszaken besprak.

In de midweekse speelronde ging Everton in de stadsderby tegen Liverpool met 1-4 onderuit. Mede daardoor zakte de club naar de zestiende plek op de ranglijst. Een boze supporter riep Brands bij het verlaten van de tribune toe dat hij op moest stappen, omdat hij medeverantwoordelijk is voor het aankoopbeleid. Brands was duidelijk gepikeerd en reageerde op de fan. Maandag speelt Everton nog tegen Arsenal in de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht, staat gewoon middelmaat op het veld terwijl Everton met dit budget veel meer kan. Toch raar dat je bij PSV vaak buitenkansjes weet te benutten, maar bij Everton spelers haalt die te veel koste en alleen hun naam mee hebben.

5 december 2021 om 16:19

Oneens, met het huidig spelersmateriaal staat Everton er gewoon uitermate slecht voor. Zouden met deze selectie toch minimaal voor plek 7-12 mee moeten doen.

5 december 2021 om 16:23

Mag ik vragen wie je dan zo goed vindt? Ik vind alleen Richarlison niveau hebben. Pickford vind ik echt een van de meest overschatte keepers in de PL. Digne heeft dan nog redelijk niveau, maar een middenveldsblok doucoure Allan is nog statischer dan het middenveld van Sparta. Overigens plek 7-12 is niet best he met het budget wat Everton heeft. Ze moeten gewoon minimaal 7e worden en af en toe uitschieters naar boven zoals een Leicester.

5 december 2021 om 16:40



Everton begon het seizoen trouwens wel enorm goed, maar hebben daarna heel veel last gehad met blessuregevallen.

5 december 2021 om 16:25

@rickertb1999 heb je het wel gelezen?
1 brands heeft hele goede aankopen gedaan voor Everton.
2 hij is weg omdat de eigenaar benitez een vrijbrief heeft gegeven voor het aanstellen van bepaalde spelers om vervolgens ook nog slecht te presteren. Dan snap ik wel dat Brands vertrekt

5 december 2021 om 16:31

Het is natuurlijk wel veel makkelijker om buitenkansjes voor PSV te halen dan voor Everton. Bij PSV waren de aankopen overigens ook wel vaak los zand, maar Cocu wist er wat van te maken. Ik vind 'm op zich wel een redelijke technisch directeur, maar het is ook weer niet zo dat hij maatwerk aflevert.

Kom maar snel terug naar Eindhoven.

5 december 2021 om 16:36

Precies, per direct graag!

Krijgt die fan met wie hij ruziede toch zijn zin..

5 december 2021 om 18:06

Maar die fan was niet goed geinformeerd

James Rodriguez was ook al een succes formule van Brands...

Jammer, te licht bevonden. Misschien in Duitsland proberen zonder de druk vanuit de PL.

5 december 2021 om 16:22

James was toch duidelijk gehaald voor Ancelotti, en wie had nou gedacht dat James het zo slecht zou doen? Begon geweldig maar ging helaas snel achteruit

Overschatte TD, heb ik altijd al gevonden.

5 december 2021 om 16:32

Waarom?

5 december 2021 om 17:04

Haalde bij psv ook enkel aanvallers waar de verdediging jarenlang matig bleef.

5 december 2021 om 17:54

Gefeliciteerd @gomes1psv, wil je een koekje of een sticker? On: Als je kijkt naar de selectie, dan is het aardig in balans, op de wingers na. Iwobi wordt een beetje het eeuwig talent, Townsend is okayish, Gray vind ik wel goed, en op Gordon kun je nog niet rekenen. Daarnaast is Calvert-Lewin ook eruit, dus goals komen van over de top Rondon en Richarlison, die redelijk uit vorm is. Het is apart, Benitez klikt nog niet echt met de spelersgroep en dat had Ancelotti ook. Beiden begonnen goed, maar zijn langzaam opeens minder wezen presteren.

5 december 2021 om 18:23

In het samenstellen van een evenwichtige selectie/lange termijn visie vind ik het ook geen geweldenaar, maar het was wel een goede onderhandelaar die in staat was om buitenkansjes binnen te halen voor relatief weinig. Spelers als Moreno, Guardado, Lozano etc. Beetje dubbel over hem dus. In mijn ogen is hij zeker beter dan veel andere TD's in Nederland, maar is het vooral een opportunist en geen man die voor de lange termijn iets kan opbouwen/neerzetten.

Lekker naar de knvb gaan. Deze man heeft best we wat kennis. En buiten psv om zie ik hem niet in Nederland werken. En van gaal een beetje op de achtergrond na het wk. Bestuur technisch moet de knvb gewoon een schoonmaak doen en weg met die nietsnutten.

Dat zag ik niet aankomen, maar goed, het loopt dan ook verre van crescendo, om het voorzichtig uit te drukken. Waar zit het 'm in? Ik volg Everton niet zo heel erg, spelers, trainer?

Als ik het zo lees, zal hij wel een flinke zak van Sinterklaas hebben meegekregen.

5 december 2021 om 16:33

Ik denk dat alles wel zo'n beetje een rol speelt. Als je kijkt naar de resultaten van Everton in de Premier League, golft het ook nogal en nu steeds meer clubs veel te besteden hebben, is een minder jaar bij zo'n club ook gelijk het verschil tussen plek 5 of plek 12. Het wordt gewoon moeilijker om aan te haken.

Zou dit het einde voor de Jong en Schmidt betekenen?

5 december 2021 om 16:50

Verwacht van niet ongeacht hoe een groep PSV fans over De jong denkt hebben ze bij PSV wel volgens mij vertrouwen in hem.

5 december 2021 om 16:55

De Jong was al hoofd scouting onder Brands. Dus ik ben benieuwd of er in dat geval dan zoveel verandert aan het aankoopbeleid.

5 december 2021 om 18:44

Precies denk ik ook zoals de Jong meerdere malen aangeeft zijn de meeste spelers die zijn gehaald jongens die al jaren gevolgd worden dus wrs ook al onder Brands. Door middel van Schmidt en Corona zijn een aantla van deze jongens beshcikbaar geworden voor PSV

Ik vind dat Brands prima werk heeft geleverd, onder zijn bewind zijn er toch prima aankopen gedaan die ik niet had verwacht bij Everton. Dat het er bij de spelers niet uitkomt is niet aan hem te wijten.. Zal vast wel weer een goede club vinden.

5 december 2021 om 16:20

En ook was dramatisch aankopen Chenk Tosun onder andere. De club is niet vooruit gegaan onddanks de aankopen

5 december 2021 om 16:54

Tosun was er al in januari, Brands kwam later..

5 december 2021 om 16:35

Er zit niet echt verbetering in. Ik vind dat Brands vaak wel aardige namen binnenhaalt, maar een visie zit er niet achter. Dat was bij PSV ook al zo. Hij haalt wat spelers en dan moet de trainer er maar iets van maken. Soms werkt dat, maar het werkt ook net zo vaak niet.

Heeft gewoon gefaald eerste seizoen prima aankopen daarna was alles drama. Everton wou een stap vooruit maken naar de top 4 inmiddels gaan ze achteruit

Laat zich gewoon wegpesten door fans. Als de coach niet presteert is dat geen fout van Brands. Everton heeft voldoende kwaliteit om 5-8e te worden in de Prem.

Brands heeft geen goed werk gedaan bij Everton. Ancelotti deed zijn best met het materiaal wat er was en Benitez doet hetzelfde, maar als je kwalitatief zo onder doet voor de rest dat je als Benitez zijnde moet bouwen op Townsend dan weet je dat je diep gezonken bent. Daarbij schijnt de sfeer ook vreselijk te zijn op de club en schijnt Brands daar een aardig handje in geholpen te hebben.. Ben benieuwd waar hij nu heen gaat, misschien wat leuks doen en het beleid uitstippen bij de KNVB ofzo?

5 december 2021 om 16:52

Juist andersom. Een trainer moet veel meer uit deze selectie kunnen halen. Brands heeft het prima gedaan bij Everton.

Ja politiek he. Maar het komt nu wel over als: Brands is het niet eens met de selectie en wordt er wel op aangekeken. Als het waar is dat Benitez cart blanche krijgt, dan is zijn rol ook al lang uitgespeeld! En Benitez, tja, die is volgens mij vaker mislukt dan gelukt...

5 december 2021 om 16:36

Mua, zo geweldig werk heeft Brands ook niet afgeleverd. Beleid is sowieso heel vaak het probleem bij Everton. Het doet maar wat en is afhankelijk van een berg geld.

Per direct voor een Technisch Manager is uniek volgens mij. De pleuris zal wel zijn uitgebroken. Jammer, want hij was een van de weinig Nederlanders die nog presteerde in het buitenland.

Gelijk had hij, snap niet wat clubs in Benitez zien, middelmatige trainer vind ik dat gewoon. Totaal niet boeiend.

Gezien het AZ verleden misschien al voor de hand liggend. Maar dit zou echt een ideale TD voor Feyenoord zijn.

5 december 2021 om 17:02

fun fact: AZ heeft in haar geschiedenis meer mensen in dienst gehad die een Feyenoord verleden hadden/hebben dan andersom.

5 december 2021 om 17:11

Feyenoord heeft in Arnessen al een goede TD

5 december 2021 om 17:49

Ok
En wat heeft arnessen gepresteerd in z'n carrière dan?

5 december 2021 om 18:35

Het boeit niet wat hij eerder dan Feyenoord gepresteerd heeft. Hij doet het onwijs goed bij Feyenoord dus 0.0 reden om een ander te halen.

6 december 2021 om 16:01

Ik ben niet zo onder de indruk van Arnesen. Hij heeft eigenlijk niks bijzonders gepresteerd ook nu niet. Brands daarentegen heeft wel zijn sporen verdiend in de sport.

Het zal wel niet maar ik zie hem graag terug bij PSV. Bij Everton doen zijn aankopen het gewoon niet goed maar bij PSV was het een goede.

5 december 2021 om 17:09

In het begin had hij ook miskopen bij PSV gedaan. Voorbeelden: Zanka, Manolev en Marcelo

5 december 2021 om 17:28

Zanka was basisspeler bij Kopenhagen die in de CL speelde. Dat was geen onlogische aankoop. Derijck was een veel slechtere aankoop. Onderaan de streep heeft Brands het uitstekend gedaan bij PSV. Ook met talenten. Maar als het op verdedigende spelers kwam was hij niet zo wauw.

Kom maar terug naar PSV. Brands is beter dan John de Jong

Everton altijd beetje jammer eigenlijk. Doen toch aankopen die ik voor Everton wel erg goed vind. Maar toch floppen de spelers dan vaak, is gewoon zonde want Everton is echt een mooie club. Ben bang dat het zomaar eens meer in verval kan raken.

Goed nieuws voor Everton imo. Snap niet dat ie er zo lang zat. De deals die ik bij Everton voorbij heb zien komen de voorbije jaren... De gemiddelde FM speler zou het beter doen.

Ergens wel bijzonder dat Brands weg gestuurd wordt en niet Benitez. Snap die aanstelling van deze trainer overigens sowieso niet, kon me haast niet voorstellen dat deze uit de hoed van Brands kwam, wat blijkbaar dus ook voor commotie gezorgd heeft. Slechte trainer. Brands heeft het ook niet super goed gedaan vind ik. Er is voldoende geïnvesteerd, haf afgelopen seizoenen wel verwacht dat ze op zn minst de top 6 konden gaan uitdagen maar het is eigenlijk alleen maar slechter gegaan.

Gezien de vele honderden miljoenen die Everton gespendeerd heeft afgelopen jaren, is het ronduit schandalig hoe ver ze vooruit zijn gekomen: niks. Terecht en logisch ontslag, scoutingsbeleid is blijkbaar waardeloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren